CXIX Heinäkuun ja loppukesän eloa

Anonyymi

Näin se vain kesä mennä huristaa sellaista vauhtia, että hups, kohta se on ohitse ja alkaa pitkä syksyn vietto. Toisten ilo, toisille taas ei niinkään, mutta on se kuitenkin hyvä, että meillä on neljä vuodenaikaa.

Cee

581

<50

  Vastaukset

  • Hyvä Cee, kun avasit uuden ketjun. Toivotaan, että tämä olisi nyt parempi onninen, mitä tulee robon vainoon, kuin tuo edellinen oli. Kiitos edellisen ketjun emännälle joka tapauksessa. Me emme ole "törky kirjoittajia", mutta jouduimme kuitenkin vainotuiksi robon taholta.

   Rapu

  • Kiitos, Cee uudesta "alustasta"! Alkoi jo ollakin edellinen loppusuorallaan. Ja siltikin puhelimeni vielä hoiti tuon pitkänkin ketjun salamannopeasti. Edellinen puhelin (Lumia) alkoi tökkiä jo muutaman kymmenen viestin jälkeen, mutta tämä Nokian kasi tekee homman ensiluokkaisesti.

   Sehän täällä pohjolassa on parasta, että on nämä vuodenajat. Tylsäksi kävisi jos kaiken aikaa olisi kesä (tai talvi). Kun siihen vielä lisätään valon määrä ja sen "väri", minkä taas määrää valon tulokulma, niin yhdistelmämme on mahtava. Pimeässäkin vuodenajassa on oma viehätyksensä. Ja vanhallehan hämärä on armeliaampi kuin kiljuvan kirkas valo:))

   Kävin taas äsken fyssarilla, joka antoi minulle kolmen viikon kotijumppaohjeet. Hän jää lomalle ja sillä aikaa katsotaan, miten pelkkä jumppa vaikuttaa. Jos tekee hyvää, niin hoitokertojen määrää voidaan ehkä vähentää; lääkäri määräsi niitä 13-15. No, aika kallistahan se on. Kela korvaa 4-8€/kerta, hoitokerran kestosta riippuen, eli ei juuri mitään. Mutta ilomielin maksan, jos apu löytyy.

   Pitäisi lähteä taas kauppakierrokselle, mutta ei oikein huvittaisi. Hirvittelen välillä noita Rapusen kassien raijauksia. On sinulla sinniä niiden kanssa taistella! Minulla sentään on auto käytössäni ja siltikin koen kaupassa käynnin rasitukseksi. No, se on ehkä sitä, että ihan yleisesti ottaen inhoan kaikenlaista shoppailua, oli sitten minkä tahansa tarvikkeen ostamisesta kyse. Nyt pitäisi vain täydentää jääkaapin sisältöä. Mökiltä kyllä tuli mukaan yhtä sun toista, mutta varsinaiset ruoka-ainekset saatiin siellä syötyä, lisukkeita kyllä jäi kaikenlaisia.

   Siis matkaan sisarhopea! Maha huutaa leippä leippä;) Hyvää päivää!
   am

   • Terve amummu!

    Toivottavasti kotijumppa auttaa kätesi kuntoon. Minun sormeni on turvoksissa keskinivelestä ja se on kyllä aikamoinen haitta monen homman hoitamisessa. Ja kassien raahaamisessa. Sisulla minä niitä kannan, kun lapsetkin ovat kiireisiä, niin en pyytele autokyytiä kauppareissuille. Loppuviikosta raijaan taas pesuaineita ym. puhdistus ja talouspapereita.

    Sää muuttui nyt pilviseksi, mutta ei siellä kylmä ole, eikä sada. Saa nähdä jäädäänkö koko heinäkuuksi näihin lämpölukemiin?

    Nyt täytyy mennä lepuuttamaan selkää vähäksi aikaa, mutta palataan taas.

    Rapu


   • Ja ei passaa unohtaa antamiani lääkitysvihjeitä, vaikka sitten pitäisi tehdä risteily Tallinnaan!


   • Huomasin juuri, että minun vastaukseni amummulle on poistettu "sääntöjen vastaisena?" Kerroin vain tuosta ostosten "raahaamisesta" ja kipeästä kädestäni? Sekä toivottelin sinulle käden parantumista kotijumpalla. Kovin olikin sääntöjen vastainen kommentti?

    Rapu


  • Lääkäri soitti minulle CRP eli tulehdusarvostani, se on joka kerta noussut ollen nyt 32. Pyysi taas huomenne menemään labraan. Ei se arvo saisi olla noinkaan paljon, mutta yli 50 alkaa olla enemmän tutkimuksen paikka.

   Cee

  • Voi ihme, Cee, että aina vain vaivat sinua rassaavat. Eikö nyt lekurit voisi pistää monta päätä yhteen ja pohtia, mikä sinua auttaisi. Eihän tuommoinen, tautinen inelämä ole mistään kotoisin. Kyllä kärsimyksiin pitäisi saada tehokkaampaa lääkitystä. Ja pitääkö aina odottaa huonompia tutkimustuloksia ennen kuin apua annetaan. JAksamista, Cee.

   Taitaa HS:ssakin olla kommentointien ylläpidossa porukkaa, jolla helposti menee "purut sieraimiin". Huomasin, Rapunen, että yksi (ensimmäinen?) kommenttisi pysäkkien lasiseinien rikkomisista poistettiin. Ehkä siksi että kritisoit siinä nuoria ja totesit, että eläkeläisett ainakaan eivät semmoisiin hölmöilyihin ryhdy.

   On se yhtä p.r..hanaa, että mitään valtavirta-aivopesua ei saa arvostella. Saas nähdä kehtaako kukaan kritisoida tämän päivän uutista, minkä mukaan joillakin ilmastoahdistus menee niin pitkälle, että lähtee työkyky ja kaikki muutkin kyvyt, ja joutuu masennuslääkekuurille. Jossain on mätää, ja paljon.

   Toivottavasti mauran visiittiläiset saavat kivoja kokemuksia, vaikka eivät ehkä pääse koiria katsomaan. Koirillakin kyllä tuntuu olevan kyky ottaa tilaisuuksista vaarin, ja toimia niin, että saavat kaiken huomion. Niin koiramaista:))
   am

   • Ai on poistettu sekin kommentti tuolla HS.fissä. En huomannut. Siellä poistuu nykyisin hyvin paljon kommentteja jotka on julkaistu, olleet parin päivää ja sitten ne katoaa. Sen huomaa siitäkin, kun ne eivät ole ainakaan vielä huomanneet vähentää poistojensa määrää siitä julkaistujen kommemttien määrästä. Tänään huomasin että yhdestä jutusta oli poistettu viisi kommenttia. Ei ne olleet mitään huonoja, mutta joku kai ottaa itseensä ja valittaa.

    Joskus suututtaa, että tätäkö on sananvapaus nykyisin, kun vain joidenkin mielipide on se ainoa oikea?

    Rapu


  • Niinpä, "vain joidenkin mielipide on se ainoa oikea". Siihen törmää melkein missä vain, missä mielipiteitä ilmaistaan. Aina on joku, joka (omasta mielestään) oikeammassa kuin muut, jotka hänen mielestään ovat urpoja ja ansaitsevat kunnon läksytyksen. Sellaisia tyyppejä saattaa olla vaikkapa juuri some-alustojen ylläpidoissakin. Välillä ainakin siltä tuntuu, kun poistoja tehdään ilman sen kummempaa syytä.

   Meillä eilen oli aika jännittävät paikat. Miniä oli kärsinyt jo viikon verran lihaskrampeista jalassaan. Eilen sitten meni lääkäriin saamaan lääkettä, koska lomamatka oli tulossa ja sielläkin piti noiden kramppien kanssa pärjätä. Tervarin lääkäri pisti pikavauhtia hänet lisätutkimuksiin sairaalaan, missä sitten varmistuikin, että jalassa on veritulppa. Siinä samassa lomasuunnitelmat menivät uusiksi. Puolen vuoden ajan pitää syödä rankkaa annosta verenohennuslääkettä ja käydä vähän väliä kontrollissa. Onneksi oli sairaalalla viisaampi lääkäri. Tervarin lääkäri oli sitä mieltä, että kyllä voi matkustaa, kun on lääkkeet ja tukisukka. Onneksi "nuoretkin" ymmärsivät tilanteen vakavuuden, eivätkä harmittele matkan peruuntumista. Rahathan he saavat takaisin, kun on terveydellinen syy peruutukseen.

   Nyt pitää lähteä tekemään vielä yksi annos tuulihattuja. Ripareitten vieraslista on kasvanut. Tyttö kertoi eilen saaneensa kutsuunsa muutaman "kyllä"- vastauksen aiemman ei-vastauksen tilalle. No, sehän ei todellakaan merkitse muuta kuin tarjoilun määrän tarkistusta, mikä on helppo homma. Toivottavasti sunnuntaina on hyvä ilma, jotta voidaan olla ulkonakin. JA jos ei ole, niin sitten ollaan sisällä. Yksinkertaista.

   Hyvää päivää!
   am

   • Onneksi miniäsi meni lääkäriin ja ta:llakin "älyttiin" lähettää kokeisiin. Tuo "lentolupa" oli kyllä sitten kuitenkin liioiteltu, olipa käytössä vaikka lääkkeet ja tukisukkakin, koska veritulppa jalassa ei kannata tietoisesti lähteä lentelemään.

    Toivottavasti on kaunis viikonloppu sään puolestakin, koska ulkona on kiva kesällä juhlia. Muistan, että kun minun lasteni ylioppilasjuhlia juhlittiin, niin kaikkien kolmen juhlissa oli hyvä sää ja pihalla pystyi oleilemaan myös.

    Vanhempi tyttäreni on vielä tämän viikon lomalla ja hän soitti aamulla ja tuli kaupankautta käymään täällä. Toi pakasteeni, jotka olivat heidän pakasteessa, kun sulatin omani ja toi myös ison "paalin" talouspaperia, pyykinpesupulveria, perunoita, sipuleita, kirsikoita, mansikoita, herneitä, kahvinkanssa syötäviä herkkuja ja mitähän vielä? Aivan hengästyin jo tuosta luettelosta. Nyt ei tarvitse pitkään aikaan raijata mitään painavaa kotiin.

    Nyt taitaakin olla jo aika ruveta miettimään jotakin ruokaa, vaikka ei ole kyllä vielä nälkäkään, mutta eiköhän se siinä kokatessa jo sitten tule sekin.

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi miniäsi meni lääkäriin ja ta:llakin "älyttiin" lähettää kokeisiin. Tuo "lentolupa" oli kyllä sitten kuitenkin liioiteltu, olipa käytössä vaikka lääkkeet ja tukisukkakin, koska veritulppa jalassa ei kannata tietoisesti lähteä lentelemään.

    Toivottavasti on kaunis viikonloppu sään puolestakin, koska ulkona on kiva kesällä juhlia. Muistan, että kun minun lasteni ylioppilasjuhlia juhlittiin, niin kaikkien kolmen juhlissa oli hyvä sää ja pihalla pystyi oleilemaan myös.

    Vanhempi tyttäreni on vielä tämän viikon lomalla ja hän soitti aamulla ja tuli kaupankautta käymään täällä. Toi pakasteeni, jotka olivat heidän pakasteessa, kun sulatin omani ja toi myös ison "paalin" talouspaperia, pyykinpesupulveria, perunoita, sipuleita, kirsikoita, mansikoita, herneitä, kahvinkanssa syötäviä herkkuja ja mitähän vielä? Aivan hengästyin jo tuosta luettelosta. Nyt ei tarvitse pitkään aikaan raijata mitään painavaa kotiin.

    Nyt taitaakin olla jo aika ruveta miettimään jotakin ruokaa, vaikka ei ole kyllä vielä nälkäkään, mutta eiköhän se siinä kokatessa jo sitten tule sekin.

    Rapu

    Sitä mekin ihmettelimme, kun eka lääkäri olisi lentämään päästänyt. Tulppa ei todellakaan ole mikään leikin paikka. Toisekseen, lomapaikka, mihin olivat menossa on pieni kreikan saari, missä kyllä muutama lääkäri, mutta ei esim, sairaalaa. Nopea, osaava apu olisi siellä ollut hakusessa.

    Naapurissamme pari vuotta sitten eräs meikäläisen ikäinen asukas oli ollut hoidossa jo parin viikon ajan jalan tukoksen takia. Yhtenä aamuna mies oli äkkiä heittänyt henkensä, ensiapukaan ei ollut kerinnyt paikalle. Tulpasta oli lähtenyt joku pieni osa liikkeelle ja aiheuttanut keuhkoembolian, johon mies oli menehtynyt ihan pienessä ajassa.

    Olipa hyvä, kun sait tyttäreltäsi avun noihin tavaroiden rahtaamisiin. Kahviherkuistasi tuli mieleen, että pitääkin lähteä kaupasta hakemaan yksi puuttuva aines, mascarpone-juusto, tuulihattujen täytteestä. Samalla nappaan meillekin jonkun iltapäiväkahviherkun. Kohtahan sen aika jo onkin.
    am


  • Minäkin kävin taas labrassa, otettiin kolmeen putkeen verta, ainakin CRP, LA ja verenkuvat otettiin. Ajattelin jo, että voisiko minulla olla kädessä veritulppa? En ole kyllä ikinä kuullut kenelläkään olleen.

   Nyt meillä alkoi yhtäkkiä todella rankka sade. Sataa kaatamalla. Partsin lasien alareunasta on vettä tullut partsin laatatkin aivan märiksi 40 cm:n matkalta. Säänkestävä matto on vielä kuiva sen jälkeen. Luulisi partsin lasien puhdistuvan tällaisen ryöpyn jäljiltä.

   Cee

  • Kyllä on törkeätä pakkosyöttöä suomalaisella sähköyhtiöllä, U oli saanut puhelinsoiton tänään, jossa tarjottiin halpaa sähköä meille. Hän sanoi keskustelevansa vaimon kanssa, jolloin sieltä sanotiin, että lähettävät sopimuksen s-postiimme, josta sen voi hyväksyä tai hylätä 14 vrk:n kuluessa.

   No, puhuimme asiasta kotona ja en halua muuttaa minun nimissäni olevaa sopimusta mihinkään. Näimme että s-postissamme oli siitä EI TARJOUS, vaan sopimus. U soitti firmaan ja perui sen. Nyt kuitenkin oli s-postissamme kiitoskirje hyväksytystä sopimuksesta kaikenmaailman ehtoineen. Voi että näen punaista. Lähetin heille viestin ettemme ole hyväksyneet sopimusta emmekä tule hyväksymään.

   • Keskipäivää kaikille!

    Aurinkokin paistaa, eikä ole kovin kylmäkään, joten "taitaa tulla kesä..."

    Kun tytär oli eilen täällä, niin hän sai myös puhelun sähköyhtiöstä. Kysymykseen mitä tietää kyseisestä yhtiöstä? tytär vastasi, ettei tiedä yhtään mitään, mistään "sähköyhtiöstä" ja se vastaus sai "jauhot suuhun" tuolle soittajalle. Mies oli vain naurahtanut ja toivottanut "hyvää päivänjatkoa."

    Minä olen saanut myös noita sähköyhtiösoittoja, mutta olen tylysti sanonut vain, että minulla on jo sähköyhtiö, enkä muutenkaan keskustele puhelimessa, tai tee mitään sopimuksia muuten kuin kyseisen firman toimistossa. Jos tarve on?

    Tämä päivä tuntuu nyt menevän minulta aivan "harakoille", kun nukuin aamulla puoli yhdeksään! Olo tuntui kyllä levänneeltä, mutta vielä en ole saanut yhtään mitään aikaiseksi.

    Hyvää ja lämmintä keskiviikkoa!

    Rapu


  • Nuo rouca Calvadoksen sääraportit kuulostavat aiva kuin joltain Suomenlahden luodon sääraporteilta. Vettä ja tuulta, rakeita, paahtavaa hellettä, sumua. lokkien "hyökkäyksiä"
   Lentelee ne lokit muuten täällä sisämaaHelsingissäkin.
   Verikokeet! inhoja juttuja, mutta pakko hoita jos meinaa edes jonkun poppamiehen kirjoissa olla.
   Mullakin on munuaisarvokoe tehtävänä viimeistään torstaina, kun on seuranta varjoainekuvaus Meilahdessa heti alkuviikosta.
   Mieluummin olisi mitään niistäkään tekemättä, mutta kun edelleemnpääsee autolle ja saa sillä kurvailtua pitkin maisemia, niin kait se on thetävä mitä pyytävät.

   Onnea kuitenkin kaikkiin kokeisiin ja hoitoihin, kuka niihin joutuukin

  • Tänään näyttää taas olevan kesäinen päivä. Kuuroilla kyllä pelottelevat, mutta näköjään niiden todennäköisyys on pienempi kuin eilen. Eilen kävikin tässä kotinurkilla pari kunnon myräkkää, tosin onneksi eivät kestäneet pitkään.

   Minun pitäisi päästä asioille, mutta on nuo kettikset vahdittavina ja siippa tekee maalaushommia. Koirat olivat yökylässää, kun poika oli illan ja lkuyön vaimonsa kanssa sairaalalla. Miniälle tuli hirveä migreeni, ja nyt kun on ne rajut verenohennuslääkkeet, niin ei passaa ottaa särkyynkään mitä tahansa rohtoa. Olivat sitten sairaalassa, miniä seurannassa, kun kokeilivat jotain erikoista lääkettä migreeniin. Se auttoikin kuulemma yön yli, mutta äsken juuri poika soitti, että lähtevät uudelle sairaalareissulle, kun särky palannut. Voisinhan koirat tietysti kotiinsa viedä, mutta ties kuinka kauan taas siellä joutuisivat olemaan keskenään.

   Harmittaa kovasti "nuorten" puolesta, että lomaa menee nyt sairastamiseen. Mutta toisaalta tietysti hyvä, ettei miniä aiheuta työpaikallaan henkilöstöongelmia yllättävän poissaolonsa vuoksi ja poika pääsee häntä kuskaamaan. Sairaala on aika kaukana, eikä sinne heiltä pääse julkisilla kuin muutaman kerran päivässä, ja silloinkin kahden vaihdon kanssa. Ja mitenkäs migreenipotilas, jonka silmät eivät kestä yhtään nyt valoa, sinne itsensä laulaisikaan. No, olisimmehan tietysti me paikalla ja valmiina kuskin hommiin.

   Mutta nyt kaikille mukavaa kesäpäivää! Toivottavasti m:kinn asuinseuduilla lämpötilat ovat kohonneet kesäisiksi. Täällä ainakin on nyt ihan sopivaa.
   am

  • Nyt olen minä joutunut robon hampaisiin. Huomasin että taas on poistettu minun kommenttini. Sähköasioista vastasin Ceelle ja juttelin vielä niitä näitä, aivan tavallisia asioita, säästä mm., mutta pois on viety?

   Rapu

  • Tänään oli paperi-HS:ssa parikin kirjoitusta, joihin olisi halunnut kommentoida. Mutta eipäs se onnistukaan. Po. kirjoitukset eivät ole näkyvillä nettilehdessä (tai ainakaan en niitä siitä löytänyt), joten kommentoiminen ei onnistu. Lehti valitsee itse, mihin lukija saa kommentoida.

   Toinen kirjoitus koskee koululaisten ja opiskelijoiden vaikeuksia tämän päivän kahjojen opintosuunnitelmien syövereissä. Jo yläastelaisilta odotetaan itseohjautuvuutta, mikä nyt vain ei onnistu kuin harvoilta ja valituilta. Samoin luokkien, kiinteiden ryhmien hajoittaminen kostautuu nuorten koulunkäynnissä. Nuoren kuuluminen johonkin ryhmään on aina ollut ja on edelleenkin tärkeä osa kehitystä ja kasvua.

   Toinen kirjoittaja ihmettelee, miksi ilmastokeskusteluissa teknologian, etenkin ICT:n osuudesta lähes vaietaan. Ikäänkuin sillä ei olisi mitään vaikutusta. Kuitenkin vaikutus on iso. Kaipa teknologiakiihkoilijat kokisivat tulevansa syytetyiksi ja nousisivat kapinaan.

   Kumpaankin juttuun olisin halunuut sanoa painavan sanani;)), mutta ei käy.

   Nyt syömään silliä ja Annabellejä. Vesi valuu jo suupielestä.

   • "Jo yläastelaisilta odotetaan itseohjautuvuutta"

    Eipä ole noin, vaan niin, että itseohjautuvuutta opetetaan, sitä tuetaan. Jos on noin, niin kuin kirjoitit, niin silloin ovat "maailman parhaat opettajat" kurssitettava ja äkkiä päteviksi opettajiksi


   • "Toinen kirjoittaja ihmettelee, miksi ilmastokeskusteluissa teknologian, etenkin ICT:n osuudesta lähes vaietaan."

    Ei vaieta, vaan hyvin tiedostetaan esim. sähkön lisääntynyt tarve. Lisäksi jatkuvasti kehitetään sähkön aiheuttaman lämmön kiertoa. ICT on vallankumous ja takuuvarmasti digitaali ja automaatiotekniikan kanssa merkittävimmät nykyajan teollisuudet.


   • edson kirjoitti:

    "Jo yläastelaisilta odotetaan itseohjautuvuutta"

    Eipä ole noin, vaan niin, että itseohjautuvuutta opetetaan, sitä tuetaan. Jos on noin, niin kuin kirjoitit, niin silloin ovat "maailman parhaat opettajat" kurssitettava ja äkkiä päteviksi opettajiksi

    Noin vain on. Opetetaan! Miten yksi opettaja opettaa kolmeakymmentä mukulaa, joiden jokaisen - siis yksilön! - taso, kyvyt, ja muut ominaisuudet pitäisi huomioida. Teoriassahan tietysti onnistuu mikä vain, mikä paperillla näyttää hyvältä?? Mutta totuus onkin sitten jo ihan muuta. Juuri nuoren/lapsen kehitys (=biologinen fakta) on jätetty huomiotta näissä hienoissa suunnitelmissa.


   • edson kirjoitti:

    "Toinen kirjoittaja ihmettelee, miksi ilmastokeskusteluissa teknologian, etenkin ICT:n osuudesta lähes vaietaan."

    Ei vaieta, vaan hyvin tiedostetaan esim. sähkön lisääntynyt tarve. Lisäksi jatkuvasti kehitetään sähkön aiheuttaman lämmön kiertoa. ICT on vallankumous ja takuuvarmasti digitaali ja automaatiotekniikan kanssa merkittävimmät nykyajan teollisuudet.

    Pientähän se on. Huolta siitä ei juurikaan kanneta, kuten niin monista muista asioista. Mutta teknologia onkin lähes epäjumalan asemassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pientähän se on. Huolta siitä ei juurikaan kanneta, kuten niin monista muista asioista. Mutta teknologia onkin lähes epäjumalan asemassa.

    Ehkä sinä haluat sen ainoan oikean jumalan teknologian ja tieteen sijalle.

    Mitä huolta pitäisi kantaa ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noin vain on. Opetetaan! Miten yksi opettaja opettaa kolmeakymmentä mukulaa, joiden jokaisen - siis yksilön! - taso, kyvyt, ja muut ominaisuudet pitäisi huomioida. Teoriassahan tietysti onnistuu mikä vain, mikä paperillla näyttää hyvältä?? Mutta totuus onkin sitten jo ihan muuta. Juuri nuoren/lapsen kehitys (=biologinen fakta) on jätetty huomiotta näissä hienoissa suunnitelmissa.

    Nuoren ja lapsen kehitys.

    Kyllä opettajankoulutusjärjestelmä varmaan jo huomioi hyvin nämä seikat. Kyseessä ei ole muu kuin vähittäinen, opettajan kanssa tehtävä itseohjautuvaiseen opiskeluun tähtäävä harjoittelu. Mitä enemmän oppilas saa näistä taidoista ensin murusia, sitä nopeammin hän omaksuu tiedon haun ja itsenäisen päätelmän teon.


  • Tänään tuli sitten sieltä sähköyhtiöstä tieto, että olemme peruneet sen sähkösopimuksen. Se oli kuulemma vahingossa lähetetty, että olisimme sen hyväksyneet. Luin netistä, että se firma on saanut lähes joka vuosi kuluttajasuojalautakunnalta huomautuksia agressiivisesta markkinoinnista.

   Lääkärikin soitti ja sanoi että CRP;ni on alentunut 17:ään siitä 32:sta. LA oli 50, mutta siitä ei kuulemma huolta, koska CRP on tarkempi mittausmenetelmä. Määräsi uuden hermokipulääkkeen, joka ei ole niin tuhtia kuin Lyrica.

   Harmi, että Ravun kommentti on poistettu.

   Cee

   • Hyvä, että veriarvosi ovat parantuneet. Toivottavasti uusi hermokipulääke toimii. Kuten kai joskus mainitsin, itsekin sain sitä Lyricaa kaksi pakkausta joskus 2007 mahtavaan iskiaskipuun. Edes yhtä pakkausta en lopettanut kun sen vaikutukset olivat pahemmat kuin itse kipu. Tohtorit pyrkivät välttämään opiaattien antamista, mutta voin kuitenkin näin yleisluontoisessa ja objektiivisessa tiedonvaihdossa kertoa, että minun pahojen leikkauskipujen ja sen seurauksena eräiden ilmeisen kroonisten kielen hermoratakipujen vuoksi sitä olen saanut ja se myös tehoaa. Minun annokseni on ollut sairaala aikaa lukuunottamatt varsin pieni eli pitkään noin 10 milligrammaa illalla yhdessä unilääkkeen kanssa. Vuoden käytön jälkeen on alkanut tehdä mieli nostaa sen annosta 15 milligrammaan illalla, mikä sekin on varsin vähän.. Käytänkin sitä vain illalla unen saantiin muutaman tunnin kivun poistiin ja samin leikkauksen vuoksi johtuneen syljen ja liman muodostumisen pysäyttämiseen yöksi.
    Amerikoissa tämän tyyppistä Oxycodonia myydään 40 milligramman kaoseleissakin ja niitä saatetaan antaa muutama päivässä.
    Sairaalassa toki huomasin, että kun oli saanut koko päivälle jaetun Oxynormin niin luomiskyky kyllä lisääntyi radikaalista ja unet tuottivat ihan tähtitieteellisiä suunnitelmia.
    Tohtorin ja potilaan pitäisi yhteistyössä kehittää sopiva annos.
    Eikka on saanut pahoihin hermokipuihin vatsansa osalta ainakin 4 btablettia vuorokaudessa eli mahdollisesti jopa 60 milligrammaa
    Minun mielestäni vanhan ihmisen tarvetta olisi hoideltava sallivammin kuin nuoren kun vanhemman mahdollisesti addiktoituessa pienempään paivittäiseen kokonaismäärään vahinko jää paljon alle kenties mitattavan vahingon.
    Tohtoreita on taas ymmärrettävä sen vuoksi, että luukulla saattaa olla ihan addiktion kerjääjiä, jotka tarvitsisivat oikeaa vieroitushoitoa
    Pahat huumet pitäisi hoitaa valvotussa annostuspisteessä.

    Ongelma on kuitenkin monisärmäinen ja sitä pitäisi yrittää hoitaa myös ottamalla"puristien ja holhoajien" kaiken kieltävät ajatusmallit kohtuullisesti

    Rajaviiva järkevä käytön ja väärinkäytön välillä on kuin se veteen piirretty viivahuomioon


  • Tuon kommentin yläpuolella oli kirjoittanut Ali.Baba. Ehti vaan kirjoittaessa sisäänkirjaus vanhentua. Se vanhenee liian nopeasti

  • Toivon torstaiaamupäivää!

   Kyllä noiden lääkkeiden kanssa tavallinen ihminen on välillä ihmeissään. Juuri äsken ihmettelimme verenohennuslääkkeen kanssa sopivia särkylääkkeitä. Miniääni, joka nyt noita ohennusaineita joutuu syömään, käskettiin käyttämään ibuprofeenia migreeniin, kun varsinaiset migreenilääkkeet eivät käy. Eräälle, samoista vaivoista kärsivälle tuttavallemme oli taas sanottu, että ei missään tapauksessa tulehduskipulääkettä.

   Tuo vanhojen ihmisten lääkitys on tosiaan aika kinkkinen homma. Sisareni, joka hätyyttelee uhkaavasti kahdeksaa kymppiä yritti hiljakkoinsaada lääkäriltä nukahtamislääkereseptiään uusiksi. On tuota lääkettä käyttänyt jo muutaman vuoden ajan, annostuksella puoli tablettia illalla. Hän on vielä huonompi nukkuja kuin minä. Lääkäripä, keltanokka, ei sitä kirjoittanut, kun pelkää sisareni tulevan riippuvaiseksi siitä. Sai sen sijaan kuitenkin melatoninireseptin!!

   Terveyttä koskeviin dilemmoihin kyllä törmää, jos ei nyt päivittäin, niin ainakin usein. Hyvänä esimerkkinä oli taannoin skaba, missä eräs tunnettu lääkäri käski syödä rasvaa mutta välttämään hiilareita, kun taas toinen lääkäri ennusti rasvan syöjälle äkkistä hengen lähtöä. Kolmas pelotteli aivotoiminnan heikentymisellä, jos ei nauti hiilihydraatteja. Siinäpä kansalainen sitten valitsee.

   Kohta pitäisi lähteä käymään naapurikaupungin isossa ostarissa. Tapaan siellä päiväkahvin merkeissä oopperakaverini, jonka kanssa ensi kuun lopussa olen menossa Classic Radion matkalle Narvaan. Siellä en ole vielä koskaan käynyt, vaikka Virossa olen muuten käynyt, useammankin kerran. Tulee hoidettua kaksi kärpästä samalla iskulla: näen kaupungin ja pääsen kuuntelemaan yhtä lempioopperoistani, Normaa. Siinä on sydäntä riipaisevan kaunista musiikkia. Bellini osasi sen lajin säveltämisen!

   Kaunis kesäpäivä on ainakin nyt. Saas nähdä tuleeko taas kuuroja. Eilen niskaan iski yksi juuri kun siippa oli aloittamassa yhtä maalaushommaa. Toivottavasti tänään saa sen tehtyä.
   am

  • Kylläpä on nyt A-mummun miniällä kaikenlaista harmia. Minullekin on määrätty kolmea verenpainelääkettä ja sen lisäksi verenohennuslääke ja kielletty syömästä tulehduskipulääkettä. Niitä olen reumani takia syönyt vuosikausia reumani takia. Nyt sitten Paratabs on yhtä tyhjän kanssa.

   Ali syö Lyricaa 10 mg illalla, minulle lääkäri määräsi 75 mg ja kahdesti päivässä. Syömättä jäivät. Kaksi vuotta sitten sain Lyricaa vain 25 mg mutta sen kanssa Tramalia niin jo oli yöunet sen mukaisia.

   Nyt on lämmin päivä, aurinko paistaa ja ainakin parvekkella on helle.

   Cee

   • Korjaan tuota sen verran että minä vuosia sitten sain sitä lyricaa iskiaskipuun, mutta se 75 mg kahdesti päivässä oli sietämätön annos.
    Siitä siis jo yli 10 vuotta.
    Viimeisen nieluleikkauksen jälkeen olen siis käyttänt kielen leikkausksesta syntyneen kroonisen kivun hoitoon 10 mg tai nesteenä kun otan sen 1 ml oxynormia mikä on synteettinen morfiinin johdannainen. Annoksena vielä varsin pieni siis. Siihen kyllä ilmeisesti koukuttuu, mutta se myös toimii eikä ole ainakaan minulle mitään sivuoireita antanut. Lääkärit kyllä välttävät juuri sellaisen opiaatin määräämistä juurikin sen koukuttavuuden johdosta.
    Siinä vaan on aina pohdittava se asetelma, että jos ihminen on tarpeeksi vanha ja noutaja saapuu ennen pitkää, niin haitanneeko tuo jos on hiukan riippuvainen jostain tehokkaasta kivunpoistajasta, jos se antaa lopulle elämälle merkittävästi parempaa laatua!


   • Olen tasan samaa mieltä kanssasi viimeisestä lauseestasi.
    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen tasan samaa mieltä kanssasi viimeisestä lauseestasi.
    Cee

    Samaa mieltä minäkin. Mitä hemputin väliä sillä on jos jo loppusuoralla oleva ihminen nappaa esim. pillerin unettomuuteen. Se, mikä siitä voi seurata on että napin ottamisesta tulee tapa. Mutta mitä sitten.

    Itse en käytä unilääkkeitä, melatoninia joskus. Minäkin nukun sitten, kun uni tulee. Ei eläkeläisellä ole niin väliä, koska nukkuu. Olen joskus nuorempana työterveyslääkäriltä saanut reseptin ja muutaman kerran purkista pillerin ottanutkin, mutta lopetin lyhyeen. Seuraavana päivänä oli kamala olo, eikä sen takia töistä kehdannut sairaspäivälle jäädä. Varmaan nekin lääkkeet ovat kehittyneet, eikä "krapulasta" enää tarvitse kärsiä. Systeri sanoo, että ainakaan hänen nukahtamislääkkeistään ei tule mitään tuntemuksia seuraavana päivänä.

    Tänään taas tuli uusi näyte joidenkin lekureiden tietämättömyydestä - välin pitämättömyydestä?? Miniä kävi vielä lääkärissä parin reseptin takia. Kyseinen lääkäri, ihme ja kumma, luki miniän sairaalakäynnistä kirjatut tiedot (jotkut hoitajat sanovat, että ei lääkäreillä ole aikaa lueskella potilaiden tietoja!!). Raportissa mainittiin sairaalan lääkärin kielto koskien migreenilääkkeiden käyttöä. Tämänpäiväinen lääkäri alkoi inttää, että kyllä ihan hyvin niitä voi ottaa. Kun miniä väitti vastaan, niin suostui tarkistmaan asian jostain käsikirjastaan, ja totesi sitten, että niinpä näyttää po. lääkkeet olevan kiellettyjä. Oli vain kohauttanut olkiaan ja sanonut muina miehinä, että älä sitten käytä niitä. Ole sitten jumalisesti tuommoisten pönttöjen kanssa!

    Nyt tekemään mustikkapiirakkaa. Saa nähdä, jääkö sitä ripparijuhliin, kun varmaan tulee vähän maisteltua sitä. No, huomenna on uusi päivä ja uusia mustikoita torikioskissa.

    Kaunista iltaa!
    am


  • Aivan aavistus on rasvasodasta jäänyt kaaliini.

   Yksi asia on kuulemma ajattelemisen arvoista. Ihminen tarvitsee rasvoja ja niitä tarpeellisia saa myös monityydyttymättömistä rasvoista. Mutta mikä on kuulemma myös ajattelemisen arvoista on se, että jos syö hiukankaan yli hiilihydraatteja, ne keho polttaa ensin ja rasvat jäävät kehoon. Jos taas hiilihydraatit ovat liki minimissä, niin veden juonti auttaa rasvan palamista myös.

   Itse pyrin vähähiilihydraattiseen ruokailuun. Mutta ruisleipä on kiroukseni ja nyt kun vielä olen paahtanut niitä, niin senkun maistuvat vaan paremmalta.

   Kasviksia olen syönyt enemmän kuin koskaan. Maustamaton jugurtti plus jotkut siemenet ja rasvainen juusta kasvisten ohella auttaa sekä valkuaisen että ravintokuitujen vitamiinien, hivenaineiden saannin. Yksi ruisleipäviipale illan herkuksi. Pullaa ja leivonnaisia hyvin harvoin, limsaa tuskin koskaan ja jopa hedelmäsokeria harkiten

   Lihaa vain kanasta ja kalasta.

   Kuntoilulla en enää kilojani pysty kurissa pitämään.

  • Tervehdys täältäkin!

   Mitään kummempaa ei kannata kertoilla, koska robo poistaa minun kirjoitukseni. Kaksi on jo poistanut ja sanoohan vanha sanontakin, "ettei kahta kolmannetta", mutta eipä tässä ole mitään "kummempaa" onneksi tapahtunutkaan nyt.

   Särkylääkkeistä sen verran, että minäkään en voi käyttää mitään tulehduskipulääkkeitä, ainoa kipulääke on tuo Panadol mitä voin ottaa. Käytän sitäkin hyvin, hyvin harvoin koska ei se juuri auta tuohon polvikipuun. Nyt polvi on taas melko "rauhallinen", mitä tulee kipuiluun. Nukahtamislääkkeitä minä en ole käyttänyt koskaan mitään, vaikka aina ei se uni meinaa tulla millään, mutta minä vain olen vuoteessa ja odotan - tulee se sitten jossainvaiheessa.

   Rapu

   • Terveisiä maalta

    Minun polvikipuuni ei auta Panadol eikä edes Panacod, kun en viitsi ottaa yliannoksia.

    En siksi päässyt muun porukan kanssa hillasuolle. Mutta kuvia näin ja ne vahvistivat sen, minkä veljeni sanoi: koskaan ennen ei ole nähnyt yhtä paljon lakkoja.

    Univaikeuksiini käytän Imovanea, mutta niin säästeliäästi, että talvella ostamastani 30 tabletin paketista on vielä muutama jäljellä. Koetan pärjätä melatoniinilla, jonka vaikutus on tosin lähinnä uskon asia.

    Tästä on tainnut tulla "lääkäripalsta". Joskus ennen sai istua ja jutella kuin "Leelian lepotuolissa", mutta nyt tietoviisastelijat ovat vallanneet tämänkin areenan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Terveisiä maalta

    Minun polvikipuuni ei auta Panadol eikä edes Panacod, kun en viitsi ottaa yliannoksia.

    En siksi päässyt muun porukan kanssa hillasuolle. Mutta kuvia näin ja ne vahvistivat sen, minkä veljeni sanoi: koskaan ennen ei ole nähnyt yhtä paljon lakkoja.

    Univaikeuksiini käytän Imovanea, mutta niin säästeliäästi, että talvella ostamastani 30 tabletin paketista on vielä muutama jäljellä. Koetan pärjätä melatoniinilla, jonka vaikutus on tosin lähinnä uskon asia.

    Tästä on tainnut tulla "lääkäripalsta". Joskus ennen sai istua ja jutella kuin "Leelian lepotuolissa", mutta nyt tietoviisastelijat ovat vallanneet tämänkin areenan.

    Tästä on tainnut tulla "lääkäripalsta". Joskus ennen sai istua ja jutella kuin "Leelian lepotuolissa", mutta nyt tietoviisastelijat ovat vallanneet tämänkin areenan. Kirjoitti ara

    Tämähän on ollut jo kauan paheksumasi lääkäripalsta ja nyt sinua riepoo vielä minun ja alin kertomat kokemukset. Voi voi sentään, en muuta viserrä.


  • Katsomme asiallisen lääketiedon kokemusperäisen kertomisen muillekin mahdollisille tarvitsijoille ihan puhtaaksi tarpeellisen tiedon jakamiseksi, kuten niin monen muunkin tiedon.
   Senkin voi tietysti yrittää muuttaa tietoviisasteluksi jos se tulee sellaiselta suunnalta minkä kokee kaventavan omaa "hallintaansa" yleisillä ketjuilla.
   Jos on tullut välitettyä väärää tietoa ja tarpeetonta kokemusta niin kyllä siitä voidaan luopua jos vaikka yksikin toinen sanoo, että nyt lopettakaa tuo tietoviisastelu ja pitäkää kokemuksenne omassa tiedossanne.
   Tätä en luonnollisesti kohdista yhteenkään henkilöön kuten en ole koskaan kohdistanut ilman nimeämistä muulloinkaan, vaan kirjoittanut yleisellä tasolla.
   Tosin syykseni saa perustellusti laittaa sen, että en ole kohdistetusti yleensä ketään kehuskellutkaan tai nostanut keskelle akkunaa kiinalaiseen vaasiin.
   Poikkeus löytyy siinäkin sääntöön. Olen avoimesti ollut sitä mieltä että Rouva Calvados on aina ollut reilu ja hyvä "jätkä" jokaiselle, minut mukaanlukien. Se mahdollisesti potentiaaliksi erityiskehuksi tulkittuna on tullut ansioilla.

  • Kai se rakastamasi, mutta valitettavasti toisen "omistama" rouva löytää viisautesi toiseltakin ketjulta.

   Minulla ei ole tarvis hallita mitään eikä ketään, oman koiran olen toki opettanut olemaan kunnolla. En vain halua, että minua aikaisemmin joka käänteessä solvannut tyyppi mesoaa täällä, kun on omakin ketju käytettävissä.

   • Lisäys: minä en tarvitse - toisin kuin sinä, joka aina kinuat kirjoittajia puolellesi - ketään vahvistamaan mielipiteitäni. Varaudu siihen, että vastakin laitan sinulle ns. kampoihin. Minulla on kanssasi kana kynimättä, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

    Yrität näköjään kääntää takkisi pahasta rotuerottelijasta kiltiksi luennoitsija-sedäksi. Minua et hämää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lisäys: minä en tarvitse - toisin kuin sinä, joka aina kinuat kirjoittajia puolellesi - ketään vahvistamaan mielipiteitäni. Varaudu siihen, että vastakin laitan sinulle ns. kampoihin. Minulla on kanssasi kana kynimättä, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

    Yrität näköjään kääntää takkisi pahasta rotuerottelijasta kiltiksi luennoitsija-sedäksi. Minua et hämää.

    Mikä sinä olet kanoja kynimään, kysyn vaan. Palautahan mieleesi äkkiä koko Elämä ketjut ja oma käyttäytymisesi. Liki jatkuvaa rähinöintiä pienten suvantojaksojen välillä. Ja nytkin : "tietoviisastelijat" olivat liikaa sinulle. Itse, kun kirjoitat tyttäresi koirajutuista, saa sellaisen käsityksen, että olette ainoat, jotka tietävät, kuinka laumoja hallitaan. Tuon kerrot vain ns. tyttäresi kokemusten kautta. Minua et hämää

    Sinä et ole se joka määrittelee täällä, kuka mihinkin kirjoittaa. Ei Elämä ole sinun ketjusi.


  • Edson, minä en sinuna puhuisi mitään "koko Elämä-ketjuista", jossa sinun vääristelysi mukaan on ollut yksi ainoa riitelijä. Minä osaan osoittaa ainakin kaksi muuta.

   Et varmaan ole huomannut että minä olen täällä vähiten äänessä.

   • Jälkeläisistämme puheen ollen, miten se poikasi triathlon sujui? Pääsikö perille vai juuttuiko uimaan käsipohjaa Kuusijärveen?


  • Kuten tuolla ylempänä ihan asiallisesti mainitsin niin jätetään sitten ihmisten lääkeasioistakin keskustelematta jos se kerran pelkästä riidasta kirjoitusintoa saavaa häiritsee. Minulla ei ole ongelmaan senkin aiheen lopettamisessa. Uusia aiheita riittää ja poistua aion vasta sitten kun noutaja sen homman hoitaa..
   Luultavasti hänen ainoa huolenaiheensa onkin, että tänne palautuisi edes siedettävä sopu.

   • Kyl näitä aiheita ilman opastuksiakin löydetään ja kirjoitellaan ihan tännekin silloin, kun huvittaa.


  • Minä olen selkä märkänä siivoillut kotona, kun pojanpoika perheineen tulee kyläilemään tänään S-joelta, lähtevät tiistaina takaisin kotiinsa. Minulla on tapana jättää kaikki kotihommat viime tippaan.. Nyt varsinkin kun käsi on niin kipeä, ei ole tullut mieleenikään siivousinto. U on tosin autellut, ei hänkään mikään siivousintoilija ole.
   Cee

  • MInäkin olen selkä märkänä haeskellut kaupoista kaikenlaista rekvisiittaa, mitä pyhänä tarvitaan. Tarjoilut on lähes tehty, tallella pakastimessa, kakkua ja tuulihattujen täyttöä lukuunottamatta. Ne hoidan huomenna ja sunnuntaina. Jotain yrttejä ja juomia pitää vielä huomenna hakea kaupasta.

   Kukatkin kävin tilaamassa, kunhan sitten vain ne sunnuntaina muistan hakea. Muistettavaa on juuri nyt pilvin pimein, joten muisti"lappua" käytän ja päivittelen sitä mukaa, kun asiat tulevat toimitetuiksi. Onneksi rippikirkko on vasta iltapäivällä, joten pyhäaamuna ei tarvitse ihan hulluna hötkytä.

   Rippilahjakin hoitui perintökorun avulla, mihin sain eilen sopivan ketjun ihan ensimmäisestä kaupasta. Ei tarvinnut ravata ympäriinsä sen perässä. Silkka raha on kuulemma rippilasten ykköstoive, mutta me emme kuitenkaan nyt rahaa anna, vaan lahjan joka pysyy (jos ei huku).

   Toinenkin märkäselkäprojekti pitäisi kohta aloittaa: siivous. Minäkään en siitä tykkää yhtään. Huushollissa, missä paljon tavaraa, kuten meillä, se on tosi inha homma. No, nuolemaan paikkoja en ala, mutta pienemmät matot kyllä hakkaan ulkona ja jätän ne ulos huomiseen saakka, saavathan siten hieman tuuletusta. Minullakin tuo toinen käsi on edellen aika kipeä, joskin huomattavasti parempi kuin joku viikko sitten. Buranan voimalla pärjään suurimman osan päivää, mutta huomaan, että niiden napsiminen väsyttää.

   Joten nyt otankin pienet päikkärit ja sen jälkeen sitten imuria ja mattopiiskaa rääkkäämään.

   Mukavaa viikonloppua kaikille!
   am

  • Siivousrupeama jatkuu huomenna, keittiö on vielä räätämällään kun siellä huomennakin vielä tulee sotkua. Äsken kuivattelin terassilla suihkun jäjiltä kylmän Tuplapukin avulla. Ai että maistui hyvälle, etenkin kun olin päivällä syönyt purkillisen silliä Annabellejn kanssa. Auringon laskua ehdin istuskellessani myös ihailla, sen mahtavia värejä. Mäntyjen kyljet oikein korostavat iltaruskoa.

   Ceellä siellä pikkuväkeä kylässä. Pienet on niin ihania. Monesti mekin muistelemme niin omia kuin pojankin lapsia, millaisia he olivat pieninä. Nyt tuntuu ihan käsittämättömältä, että omat pojat käyvät jo pitkällä viittäkymppiä kohden ja pojan lapsetkin jo murkkuja. Itse ei vain kerkiä vanhentua;))
   am

  • Onkos helle käynyt elämäläisiä hiljentämään? Ceellä porukkaa käymässä, mutta mites Rapunen ja m? Minua helle kyllä kiusaisi, jos olisin ulkona. Täällä sisällä pumppu puhkuu sopivaa ilmaa, joten tekemiset ovat sujuneet aika mukavasti, vaikka uunikin on ollut paahtamassa pitkään. Välillä meinasi kyllä hiki yllättää, kun lattioita luuttusin, mutta sekin korjaantui, kun sain homman valmiiksi ja pääsin hetkeksi istahtamaan ja "puhaltelemaan raskaita". Täytyy sanoa, että yksi parhaimmista hankinnoista ikinä on tuo ilmalämpöpumppu, jota ilman esim. nukkuminen näillä lämmöillä olisi silkkaa kidutusta. Olemme kumpikin allergisia liian lämpimässä nukkumiselle.

   Pientä lisähommaa syntyi, kun tyttö kysyi voivatko Ameriikan vieraat tulla myös meidän juhalpäytään. Ex-miniän vaihto-oppilasvanhemmat tulivat eilen Suomeen osallistumaan myös konfirmaatiotilaisuuteen. He asuvat ex-miniän luona ja osallistuvat huomenna siellä rippijuhliin, mutta haluaisivat tulla myös meillä käymään. Ja sehän sopii meille. Olemme heidät tavanneet monet kerrat viimeisen viidentoista vuoden ajan, etupäässä Ameriikan mantereella tai jossain yhteisessä matkakohteessa. Suomessakin ovat käyneet muutaman kerran, meidän mökilläkin. Ovat todella mukavia ihmisiä ja myös hirmuisen pahoillaan erotilanteesta. Pojastamme sanoivat aina, että parempaa "vävyä" ei voisi toivoa. Nyt sitten saavat uuden "vävyn".

   Nyt on sitten kaikki leipomiset hanskassa; viimeinen kakkupohja on uunissa. Huomenna sitten vain tarjolle laittoa, ja sitä ennen kakun ja tuulihattujen täyttö. Kirkossa käymme konfirmaatiota seuraamassa, mutta muuten ohjelma meillä alkaa vasta iltasella, joten hyvin jää aikaa ennen vieraiden tuloa, vaikka pestä lattiat toiseen kertaan;).

   "Seitsemän tuntia onnehen" ja muuta hyvä vanhaa tulee taas Lauantain toivotuissa. Onneksi se ohjelma on vielä jäljellä. Iso osahan meikäläisen musiikista on jo kuopattu radiossakin, mutta lauantaina kuulee sentään jotain vanhaa.

   Leppoisaa kesäiltaa!

   • Tervehdys!

    Täällä olen aivan laiskana. Ihmettelen, vaikka olen itsekin ollut monta kertaa samassa tilanteessa juhlien järjestäjänä, että miten ihmeessä ehdit tuon kaiken touhun keskellä hengähtää ollenkaan?

    Teille taitaa olla tulossa aika paljon vieraita? Minä en ole lastenlasten juhlissa ollut muuta kuin juhlimassa, mutta omille tein aina kaiken itse, paitsi ylioppilasjuhliin kyllä tilattiin myös leipomostakin.

    Onneksi sää suosii huomennakin, joten voitte nauttia juhlista myös ulkotiloissa. Se on hyvä asia, vaikka olisi tilaa sisälläkin, niin kesäjuhlat vaativat mielellään uloslevittäytymisen.

    Ei muuta, kuin toivottelen mukavaa yhdessäoloa ja kerro sitten kun juhlat on juhlittu, jälkitunnelmat meillekin.

    Rapu


  • Kiitos Rapunen toivotuksista! Olemme siipan kanssa onnellisia, että saamme nämä juhlat järjestää. Ihan hyvin voisi olla niinkin, että tytön äiti tyrmäisi tämänkin ilon lapseltaan.

   Kyllähän tässä välillä on pakko hengähtää. Ei minulla mitään hätää ole, mutta kipulääkkeet, joita joudun olkapään särkyyn käyttämään, että kädellä jotain voin tehdä, väsyttävät pahuksesti. Päikkärit tänäänkin otin, hyvin lyhyet mtta sitäkin syvemmät.

   Huomiseksi todellakin on luvattu oikeata kesäsäätä, joka on meille ihan piste iin päälle. Mikä sen mukavampaa kuin viettää kesäiltaa juhlavieraiden kanssa ja nautiskella säästä, herkuista ja seurustelusta. Ja katsella kaunista, nuorta ihmistä ottamassa ensimmäistä askeltaan aikuisuuden suuntaan. Ja siinä hän tarvitsee läheistensä tukea. Myös me isovanhemmat olemme aina valmiina siihen niin kauan kuin täällä vielä tallaamme. Vanhempien ero on on ollut tytölle raskas kokemus, eikä hän siitä ole toipunut, joten tuki todellakinon tarpeen. Toivottavasti ajan kanssa alkaa elämä hänellekin hymyillä. - Kyllä minä kerron, miten juhlat menivät. Vaikka olenhan siitä ihan kyllästymiseen saakka täällä jo kirjoittanutkin.

   Juuri tulin saunasta. Istuin pitkään terassilla ja nautiskelin illan lämmöstä saunan lämmön jälkeen. Ei enää kesä tästä paremmaksi voi muuttua. Ainut harmi, mikä tällaisessa helleillassa on se, että kämpän ovet ja ikkunat pitää sulkea kun pumppu jäähdyttää. Se tuntuu joskus siltä, että kesä suljetaan ulos ja me vain ikkunasta sitä katselemme. Mutta se hinta on maksettava nukkumisesta.

   Rauhallista kesäiltaa ja -yötä!
   am

  • Kaunis ja lämmin kesäilta hellii meitä kaikkia ja varsinkin erilaisia juhlijoita! Minä en ole tehnyt mitään kuin ollut ja nauttinut laiskuudesta tuolla viherhuoneessani.

   Nyt tulin koneelle ja päivitän ketjumme ylös. Ceellä on porukkaa kyläilemässä, maura lienee vieraidensa kanssa mökillä ja amummu juhlii! Huomenna sitten porukka taas koossa ja on kuulumisten aika?

   Rapu

  • Helteitä on ollut ja hulina meillä jatkuu. Pikkutytsy oli meressäkin uimassa eilen ja teki hiekkakakkuja siellä.

   Ehkä huomenna iltapäivällä meillä meno rauhoittuu ja samalla tulee taas ikävä pientä ja hänen vanhempiaan.

   Cee

  • Hellettä pukkaa, mutta ei ihan niin rankkana kuin ennustettiin. Kävin juuri asioilla ja tuuli helpotti lämpöä ihan mukavasti. Nyt näyttää ainakin täällä siltä, että kuuroja, mahdollisesti ukkostakin kohta luvassa. Hyvä olisi, jos saitaisi, niin ei tarvitsis lähteä kukkien kasteluun. Nyt ihan vain lepätyttäisi pitkän juhlavalmistelun ja juhlan vieton jälkeen.

   Siippa läksi hakemaan mökiltä työkaluja ja puutarhateltan. Niitä tarvitaan pojan talolla erinäisiin hommiin ja viikonloppuna tulossa oleviin tupareihin. Lähisukululaisten tuparit olivat parisen viikkoa sitten, ja nyt siis tulossa pippalot kavereille. Ja kun kissa on poissa, niin hiiri ei hypi pöydälle vaan heittää kohta sohvalle vahtimaan lähes kokopäiväisesti telkan tallennuksia. Ei ole nälkä, ei jano, eikä tarve tehdä yhtään mitään muuta.

   Rippijuhlat olivat ihanat. Olimme iltapäivällä kirkossa katsomassa ja kuulemassa konfirmaatiota. Ja nuoret olivat kaikki niin kauniita, "oma tyttömme" tietysti kaunein. Sääkin suosi parhaalla mahdollisells tavalla tilaisuutta sekä kirkolla että sitten täällä meillä illalla. Viimeiset vieraat lähtivätkin vasta pitkälle iltakymmenen jälkeen. Juhlakalu kyllä väsähti vähän aikaisemmin ja isänsä vei kotiin.

   Herkkuja olin tehnyt juhlaan runsaasti; kamalintahan olisi, että tarjottavat loppuisivat kesken. Ylikin siis jäi, ja niitä pistin halukkaille mukaan "dogibägiin", joten meille jäi vain kohtuullinen määrä tuhottavaksi. Ja se mikä ei mene tällä viikolla mahaan, menee pakastimeen odottamaan nälkäpäiviä. Suosituin tarjottava olivat suolaistäytteiset tuulihatut. Myös iso täytekakku meni lähes kuin kuumille kiville, samoin kuin tytön itse tekemät suklaakeksit. Parasta kuitenkin oli yhdessä olo sukulaisten kanssa. Vaikka kaikki asuvat täällä pääkaupunkiseudulla, niin silti harvoin tavataan.

   Ceellä vielä yksi päivä mieluisia kävijöitä - ei siis vieraita. Ymmärrän täysin ikävän kun lähtevät. Minäkin ikävöin lapsia heti kun muutamaan päivään en näe heitä. Onneksi on puhelin, jolla lähettelen tekstareita kun ovat äidillään. Isän viikoilla näemmekin usein.

   Onkohan mauran mökillä vielä itikoita. Eilen illalla täällä ei näkynyt yhtä ainutta inisijää. Eikä niitä taida olla Rapusen viherhuoneessakaan. Ikävähän niitä otuksia ei tule. AIka kurjaa olla otus, jota lähes kaikki ainakin inhoavat, elleivät ihan vihaakin.

   Nyt otan lounaaksi palan brie-juustoa (jäi eilisestä, kun oli pöydässä kokonainen sellainen), itse tekemiäni juustokeksejä, palan päärynää ja teelusikallisen aprikoosihilloa, viritän tallentimen toistamaan, viritän itseni mukavaan asentoon sohvaan ja elän muutaman tunnin vain itselleni. Jos olisi kyseessä illallinen niin lisäisin menuuni lasillisen ihanaa italialaista valkkaria, mutta tähän kellonaikaan se jääköön.

   Hyvää alkanutta viikkoa muillekin!
   am

  • Päivä mennä hujahti taas nopeasti ja ilta on taas, ei maha mittään!

   Juhlat ovat amummullakin juhlittu onnistuneesti ja sääkin suosi. Lämmin nytkin on, mutta aurinko ei näy. Loppuviikolle on nyt luvattu ne jopa yli 30 astetta "kuumaa."

   Meillä huomenna täyttää pojantytär 14-vuotta, mutta juhlitaan varmaan joskus myöhemmin, koska heillä on ostamassaan omakotitalossa remontti ja heinäkuun loppuun mennessä heidän on muutettava pois tuosta entisestä. Kiirettä pitää, eivätkä he saa tuota remonttia kokonaan tehtyä siihen, mutta kun nyt saisivat tärkeimmät tilat valmiiksi. Siinä on kuitenkin asuinneliöitä muistaakseni 145, tai niillä main. Sitten kaikki muut tilat ovat myös remonttilistalla.

   Minä en ole nähnyt itikan, itikkaa - onneksi! Vanhastaan muistan, että minusta ne tykkää!

   Mukavaa, leppoisaa illanviettoa kaikille, missä olettekin!

   Rapu

  • Nyt ovat rakkaat läheiset junassa kohti S-jokea ja mummi on täällä selkä märkänä taas pessyt koneellisen pyykkiä, (siis kone pesi) kauhistus olisi jos eläsimme vielä sitä aikaa että kaikki pestiin pyykkilaudalla ja lipeässä keittämällä!

   Nuoret kävivät eilen taas SeaLifessä, koska pikkutyttö halusi nähdä kaloja. Niitä ei näkynyt kun kävi meressä uimassa, Pihalla on ollut keinumassa ja hiekkakakkuja tekemässä, sekä läheisessä venesatamassa ollut laivoja katsomassa. On innoissaan katsonut parvekkeellamme kun merellä kulkee isoja laivoja sekä lattianrajassa olevassa parvekkeen vesiputkessä asustaa kuulemma hämähäkki. On aina välillä mahallaan parvekkeella seuraamassa hämähäkin eloa.
   Partsin pöydällä on ollut kiva piirtää ja värittää kuvia eri kirjoista äidin kanssa, joka on myös innokas piirtäjä.

   Itikoita ei ole näkynyt meilläkään, vaikka partsin lasit ja ovi ovat yötäpäivää olleet auki. Jokunen amppari on käväissyt tutkimusmatkalla mutta päässeet heti ulos.

   Tällaista täältä rannikolta tänään. Hyvää tiistai-illan jatkoa kaikille!
   Cee

  • Kirjoitin tänne pitkän viestin pari tuntia sitten, mutta se on näköjään poistettu. Ja mitään sääntöjen vastaista siinä ei todellakaan ollut.

   Cee

   • Alkaa olla nukkumaan menon aika, mutta tulin vielä koneelle. Sinulta Cee, ovat siis kyläilijät lähteneet kotiinsa tänään. On siinä ollut hommantäyteisiä päiviä, vaikkakin mukavia.

    En nähnyt kirjoitustasi, kun en ole täällä juuri ollut tänään. On se kyllä kumma tuo kommenttien poistojuttu? Katselin juuri tuolla HS.fissä yhtä juttua, kun se näytti lyhentyneen tyngäksi kommenttien osalta. Ylhäällä luki julkaistujen määrä, 28 kommenttia, mutta ketjussa oli enää 14. Oli kyllä syytäkin noiden kommenttien osalta hieman siistiä sanomisia siinä jutussa. Lähinnä se oli vakavan asian vähättelyä, joten ei kuitenkaan sen "kummempaa", niissä poistetuissakaan.

    Näissä meidän jutuissa on poistojen kohteeksi joutuneet aivan tavalliset, päivän asioistamme kertoneet tapahtumat, joten niiden poistoon ei ymmärrys riitä!

    Nyt toivotan Hyvää yötä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Alkaa olla nukkumaan menon aika, mutta tulin vielä koneelle. Sinulta Cee, ovat siis kyläilijät lähteneet kotiinsa tänään. On siinä ollut hommantäyteisiä päiviä, vaikkakin mukavia.

    En nähnyt kirjoitustasi, kun en ole täällä juuri ollut tänään. On se kyllä kumma tuo kommenttien poistojuttu? Katselin juuri tuolla HS.fissä yhtä juttua, kun se näytti lyhentyneen tyngäksi kommenttien osalta. Ylhäällä luki julkaistujen määrä, 28 kommenttia, mutta ketjussa oli enää 14. Oli kyllä syytäkin noiden kommenttien osalta hieman siistiä sanomisia siinä jutussa. Lähinnä se oli vakavan asian vähättelyä, joten ei kuitenkaan sen "kummempaa", niissä poistetuissakaan.

    Näissä meidän jutuissa on poistojen kohteeksi joutuneet aivan tavalliset, päivän asioistamme kertoneet tapahtumat, joten niiden poistoon ei ymmärrys riitä!

    Nyt toivotan Hyvää yötä!

    Hesarin vakikirjoittaja täälläkin siistii hesarin palstaa. Arvasin, että sinä, suuri ajattelija, tyytyväisenä hykertelet saadassasi täysin tyhjästä kirjoituksesta pistesaaliin. Menepä nyt taas kipinkapin laskemaan ... nyt 58 kirjoitusta ja kuinka monta todella jäljellä.

    Koeta nyt ymmärtää edes suomi24:n "aivan tavalliset" kirjoitukset ja niiden poisto. Kuka hei jaksaa ... ei edes robotti jaksa tyhjiä kirjoituksia aina lukea.


  • Tervehdys taas!

   Kesä sen kun jatkuu ja lämpö hellii. Jos nuo loppuviikoksi luvatut lämpötilat pitävät paikkansa, niin sitähän rupeaa jo ihmisen nahka kärventymään!

   Tämä on nyt vain päivitys kommentti, kun en ole vielä ehtinyt tänään mitään ihmeempiä miettimään! Tulkaahan mukaan toisetkin tähän meidän elämänmakuiseen keskustelukerhoomme, kunhan ehditte!

   Mukavaa keskiviikkoa!

   Rapu

  • Helteistä päivää kaikille!
   Meiltä porukat eilen lähtivät, kävivät maanantaina vielä sea lifessä kun pikkutytsy halusi nähdä kaloja. Kävivät uimassa sunnuntaina tuossa aurinkolahdessa ja siellä ei näkynyt kaloja.

   Cee

  • Elämänmakua, heh heh

   Muuten, eiköhän jostain löydy elävää kuvaa kaloistakin eli hakuun vain kalakamerat

   son ed

   • Jep, jep. SInun elämänmakusi taas on enimmäkseen toisten kirjoittamisssa jutuissa, nettijulkaisuissa tai uutisissa, joilla täällä brassailet ja wannabe-edistyksen edellä kävijänä ja totuuden torvena linkkailet ja heität perään jonkun (omasta mielestäsi) pistämättömän mielipiteesi.

    Tietääkseni ainakaan vielä sinun kriteerisi eivät ole mittapuu kirjoituksen julkaisulle.
    yt am


  • Aikamoinen kesäkeli onkin. Olimme siipan kanssa hieman jelppimässä miniän ja pojan pihatöissä. Eikä monta minuuttia tarvinnut lapiota heiluttaa, kun jo hiki virtasi. No, minulta ei niinkään, kun en ihan kunnolla kykene lapiohommiiin tuon kipeän käteni kanssa, mutta ukot olivat kuin uitettuja koiria homman jälkeen. Sen verran minäkin kuitenkin hosuin, että suihku kutsui kotiin tultuamme.

   Onneksi sinulla, Cee on se Skype-yhteys pieneen ja vanhempiinsa, niin voit oikeastaan koska tahansa nähdä hänet touhuissaan ja sillä tavoin helpottaa ikävää. Vaan eihän se kuva, vaikka liikkuvakin, ole koskaan sama kuin oikea kosketus.
   am

   • Sinun kosketusko? Liikuttavaa

    Mä en antas tollasen anopin koskea edes kepillä ... tai siis kepin etäisyydeltäkään lapsenlapsia. Voit olla täällä kuinka halihalimummeli, mutta todellisuudessa olet suurin dorka. Vai oikke duunia ja hiki virtaa, juu juu ja miehet uskon kyllä koiriksi sinun lähistölläsi

    hehheh


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinun kosketusko? Liikuttavaa

    Mä en antas tollasen anopin koskea edes kepillä ... tai siis kepin etäisyydeltäkään lapsenlapsia. Voit olla täällä kuinka halihalimummeli, mutta todellisuudessa olet suurin dorka. Vai oikke duunia ja hiki virtaa, juu juu ja miehet uskon kyllä koiriksi sinun lähistölläsi

    hehheh

    Täytyy tuottaa pettymys sulle: halattiin lastenlasten kanssa oikein kunnolla vasta toissa päivänä.

    Ootkos ite jotain muuta kuin dorka. Ainakin juttus on aina ku suoraan keitetystä lampaan päästä. Toiveajattelua.
    Yt am
    Ps nähhään pian taas kaupalla😆


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinun kosketusko? Liikuttavaa

    Mä en antas tollasen anopin koskea edes kepillä ... tai siis kepin etäisyydeltäkään lapsenlapsia. Voit olla täällä kuinka halihalimummeli, mutta todellisuudessa olet suurin dorka. Vai oikke duunia ja hiki virtaa, juu juu ja miehet uskon kyllä koiriksi sinun lähistölläsi

    hehheh

    Ite kyllä näytit piestyltä koiralta, kun kaupassa nöyränä, korvat luimussa seurasit mitä kumppanis kärryyn kerää. Hah!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täytyy tuottaa pettymys sulle: halattiin lastenlasten kanssa oikein kunnolla vasta toissa päivänä.

    Ootkos ite jotain muuta kuin dorka. Ainakin juttus on aina ku suoraan keitetystä lampaan päästä. Toiveajattelua.
    Yt am
    Ps nähhään pian taas kaupalla😆

    "halattiin lastenlasten kanssa oikein kunnolla vasta toissa päivänä."

    Kyl mä sen ymmärrän, toinen tukee toista. Sehän on yleistä kimppaterapiassa.


  • Kyllä sea lifen kalat ovat ihan eläviä, mutta niitä ei uiskentele meidän merissämme, eikä järvissämme. Kalakanavia netissäkin on runsaasti, tiedän kyllä. Ja suomalaisia kaloja löytyy kyllä toreilta ja kauppojen kalatiskeiltä, että tiedossa kyllä on.

   son edille eec

  • Nyt on makoisa maku suussa - elämänmaku??;) Muistin yhtäkkiä, että sunnuntain juhliin ostamani varakakku on vielä avaamattomassa paketissa jääkaapissa. Se on Sacher, joka minusta on kakuista paras. Sitä ei tarvinnut juhlissa avata ja nyt siis jääkaapille. Siitäpä sitten siipaisin aikamoisen siivun. Teelusikallinen vielä kylkeen brie-juuston saatteena olleesta aprikoosihillosta niin avot, ei parempaa kahvin kaveria paljon olekaan. Kermavaahto olisi täydentänyt annoksen, mutta en viitsinyt ruveta sitä enää tekemään. Kaloreita oli palassa jo ihan tarpeeksi ilman kermaakin.

   Joskus on kiva herkutella epäterveellisesti. Harvoin meillä kakkuja kuitenkaan on. Siipalla pitää olla pullaa, ja kun itse leivon enää harvoin, niin hän sitä ostaa kaupasta. En kaupan pullista itse kovasti tykkää, mutta hakkaavathan ne mennen tullen ei-oon.

   Kohtsillään pitää lähteä taannoisen yhtiökokouksen jatkokokoukseen. Emme saaneet silloin hallitusta kasaan ja nyt se sitten pitäisi saada. Saa nähdä saammeko ehdokkaita. Aina on ollut vaikeaa saada ihmisiä hallitukseen. Se kyllä kummastuttaa, etteivät osakkaat halua osallistua oman omaisuutensa hoitamiseen. Olemme asuneet tässä kämpässä ensi syksynä 33v ja laskin joku aika sitten, että siitä ajasta itse olen hallituksessa ollut yhteensä 21v.

   Ruvetkaapas viettämään ihanaa kesäiltaa! Nautitaan niin kauan kuin niitä piisaa. Vähän liian kuumaahan tuo keli on ainakin minulle, mutta onneksi sisällä puhallin tekee olosta miellyttävän.

   • Ei hitto, kuka sun kanssa haluaa hallitukseen. Ei ihme, että kato käy

    "Ruvetkaapas viettämään ihanaa kesäiltaa"

    Ihan tosi, kyl nyt elämänmakuinen illasta tulee, kun oikke kehotat. Yks ihmettelee, mitä tois kaupasta (ai ni tänään ei tarttekaan) toinen kattelee kalakanavia ja yks ikkunasta, onko kylillä liikettä.

    hihhih


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei hitto, kuka sun kanssa haluaa hallitukseen. Ei ihme, että kato käy

    "Ruvetkaapas viettämään ihanaa kesäiltaa"

    Ihan tosi, kyl nyt elämänmakuinen illasta tulee, kun oikke kehotat. Yks ihmettelee, mitä tois kaupasta (ai ni tänään ei tarttekaan) toinen kattelee kalakanavia ja yks ikkunasta, onko kylillä liikettä.

    hihhih

    Ei tarvinnut minun kanssani hallitukseen tulla kenekään. En tällä kaudella ollut edes ehdolla. Minulla on toinen välivuosi menossa. Hihhih.


  • Mikähän ärripurri känkkäränkkakausi edsoniin taas iski. On kuin uhmaikäinen kersa taas kertaalleen, tietyin väliajoin. Olikin jo mielestään liian kauan sopuisalla päällä.
   hihhih itsellesi

   • Niinku tuolla jo visersin, että käyn täällä sillon ku huvittaa ja koetan karistaa elämänmakunne niskoiltani. Ny voi mennä taas jopa viikko tai sit huomenna het. Kuulemisiin


   • Sit hän väittää että täällä joku haastaa riitaa riidan vuoksi. Nyt tuli ihan ite sitä tekemään. Eikä edes ollut mitään kirjoitettua, mikä häntä olisi koskenut.
    Tylsäks taitaa elo käydä ku joutuu tyytymään omiin sepustuksiinsa ja linkkeihinsä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sit hän väittää että täällä joku haastaa riitaa riidan vuoksi. Nyt tuli ihan ite sitä tekemään. Eikä edes ollut mitään kirjoitettua, mikä häntä olisi koskenut.
    Tylsäks taitaa elo käydä ku joutuu tyytymään omiin sepustuksiinsa ja linkkeihinsä.

    Höpö höpö, kyllä rapu tietää, vaan on sellanen älypää, että kertoo kauttarantain jotain hesarin keskusteluista. Itsellä kommentit sielläkin rapumaisen tympeitä, mitään sanomattomia jaarituksia.

    Tää mitään riidanhaastamista ole. Ja tylsää on vain täällä. Mutta sen kestää, ku käy harvoin ja pakko käydä, ettehän te muuten virkkaa kun pitsejä. Nyt saitte ainakin taas kyökkilääkäröintiä käydäksenne. Ja pohtikaa ny nuijat tarpeeksenne


  • Kävin pitkästä aikaa kurkkaamassa tänne. Ei aihetta kommentteihin, paitsi että edson taitaa kokea olonsa yksinäiseksi.

   Uskaltaakohan tänne edes kirjoittaakaan, kun ei ole maailmaa mullistavia keksintöjä tyhmille jaettavaksi? Eikä netistä osu silmään tarpeeksi teräväntuntuista lainattavaakaan, jolla tehdä vaikutuksen.

   Ikävää, että elämänmakuinen on jollekin tuntematon adjektiivi. Tai sitten tämä joku ottaa oikeudekseen määritellä, mitä elämänmaulla tarkoitetaan. Ainakaan hänen mukaansa siihen eivät kuulu mukavat perhejuhlat eikä ainakaan yksinelävän naisihmisen leppeät tunnelmat, kun pitkä talvi on lopulta takana ja saa nauttia kevyestä pukeutumisesta ja vihreän luonnon moninaisista antimista.

   Pilkan uhalla väitän, että kesä on minullakin kuten jokaisella naiskirjoittajalla. Miehistä en tiedä, mahtuuko tietoviisasteluun lomaan mukavia henkilökohtaisia tuntemuksia. Tai jos mahtuu, nolohan niistä on julkisella palstalla kertoa.

   m

   • "Eikä netistä osu silmään tarpeeksi teräväntuntuista lainattavaakaan, jolla tehdä vaikutuksen."

    Kerro ny vaikka kaatuko tyttäres valjakolla tai jäikö autolla piippuun. Siinähän sitä terävää sieltä päin, ihan omintakeista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Eikä netistä osu silmään tarpeeksi teräväntuntuista lainattavaakaan, jolla tehdä vaikutuksen."

    Kerro ny vaikka kaatuko tyttäres valjakolla tai jäikö autolla piippuun. Siinähän sitä terävää sieltä päin, ihan omintakeista.

    Laitapa sinäkin joskus edes yksi omintakeinen lause tai edes harvinaisempi sitaatti.

    Ja koeta olla kadehtimatta oman elämänpolkunsa valinnutta tytärtäni. Älä ole niin riippuvainen siitä ihmisestä, jonka otteessa rimpuilet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Laitapa sinäkin joskus edes yksi omintakeinen lause tai edes harvinaisempi sitaatti.

    Ja koeta olla kadehtimatta oman elämänpolkunsa valinnutta tytärtäni. Älä ole niin riippuvainen siitä ihmisestä, jonka otteessa rimpuilet.

    No kun ite kysyit, hukkuiko poikani Kuusijärveen, niin "kateellisena" kysäisisin, montako kertaa reen jalakset ovat olleet kohti taivasta ja onko sattunu kuskia päähän?

    Joo ja vielä kateellisen energiakysymys. Paljonko rakkilauma syö, että yleensä tytär pääsee liikkelle? Jos haluut tarkempia energia ja pärjäämistiatoja esim. kolmensadan kilometrin fillarimatkasta tänne, niin annan mielelläni

    Kaikkihan me elämänpolut valitaan mutta että kateellinen ?


   • edson kirjoitti:

    No kun ite kysyit, hukkuiko poikani Kuusijärveen, niin "kateellisena" kysäisisin, montako kertaa reen jalakset ovat olleet kohti taivasta ja onko sattunu kuskia päähän?

    Joo ja vielä kateellisen energiakysymys. Paljonko rakkilauma syö, että yleensä tytär pääsee liikkelle? Jos haluut tarkempia energia ja pärjäämistiatoja esim. kolmensadan kilometrin fillarimatkasta tänne, niin annan mielelläni

    Kaikkihan me elämänpolut valitaan mutta että kateellinen ?

    Syö ne ja hyvin syökin, vetokoirat tarvitsevat energiaa. Lihaa, kalaa ja kuivamuonaa. Kunto säilyy hyvänä, kun saavat paljon liikkua vapaasti omistamissamme metsissä. Voithan koettaa laskea syömiset numeroina, numerohullu kun olet. Netti auttaa.

    Minua taas ei yhtään kiinnosta, paljonko poikasi pyöräily vaatii energiaa. Taidat olla kateellinen, kun oma kuntosi ei riitä kuin hädin tuskin postilaatikolle kävelemiseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Syö ne ja hyvin syökin, vetokoirat tarvitsevat energiaa. Lihaa, kalaa ja kuivamuonaa. Kunto säilyy hyvänä, kun saavat paljon liikkua vapaasti omistamissamme metsissä. Voithan koettaa laskea syömiset numeroina, numerohullu kun olet. Netti auttaa.

    Minua taas ei yhtään kiinnosta, paljonko poikasi pyöräily vaatii energiaa. Taidat olla kateellinen, kun oma kuntosi ei riitä kuin hädin tuskin postilaatikolle kävelemiseen.

    Sulla ei oo laskupäätä, täällä on. Oletko kade? Meinaatkos että istumalla kirjailijan vieressä bussissa riittää. Oon hiton kade. Mitäs vittuu sua kiinnosti mun pojan uimiset. Häh. Neropatti, jonka ajatteluelimet lienevät ne kuuluisat munuaiset.

    Mun kunto riittää moneen ja jää ylikin. Henkisessä kunnossakin oot vielä kymppiluokkalainen. Me ammun kans äkkii terapiaan.

    Vetokoirarakit tarvitsisivat vapautta, juoksee ne sitten missä juoksee. Turhakkeet päästäkseen noilla keinoin liikkeelle, tarvisis ... Ja reen jalaksilla oleva tarvitsis hiukka ... no sukuunsa tullut ja molemmat niin vihreitä ku on mettää ja koirii, kyl oon kade.

    Ei mulle tuu enää postii muuta ku langattomasti. Tollasta postilaitostako pitäs ylläpitää? Ku VR:n vessa


   • edson kirjoitti:

    Sulla ei oo laskupäätä, täällä on. Oletko kade? Meinaatkos että istumalla kirjailijan vieressä bussissa riittää. Oon hiton kade. Mitäs vittuu sua kiinnosti mun pojan uimiset. Häh. Neropatti, jonka ajatteluelimet lienevät ne kuuluisat munuaiset.

    Mun kunto riittää moneen ja jää ylikin. Henkisessä kunnossakin oot vielä kymppiluokkalainen. Me ammun kans äkkii terapiaan.

    Vetokoirarakit tarvitsisivat vapautta, juoksee ne sitten missä juoksee. Turhakkeet päästäkseen noilla keinoin liikkeelle, tarvisis ... Ja reen jalaksilla oleva tarvitsis hiukka ... no sukuunsa tullut ja molemmat niin vihreitä ku on mettää ja koirii, kyl oon kade.

    Ei mulle tuu enää postii muuta ku langattomasti. Tollasta postilaitostako pitäs ylläpitää? Ku VR:n vessa

    Huomaa, että et tiedä vetokoirista mitään. Luulet kai, että niitä treenataan kesähelteilläkin valjakossa. Ei, vaan ne saa juoksennella irrallaan monta tuntia päivässä ja uidakin mielinmäärin. Viettää luonnollisinta mahdollista koiranelämää. Ei ole eläinlääkäriä tarvittu sitten penturokotusten.

    Valjakkotreenit alkavat syksyllä, kun lämpötila painuu lähelle nollaa.

    Minua kiinnosti se yksi valokuva facessa, missä poikasi istuu Kuusijärven rantavedessä. Suutuit silloin hirveästi kun siitä vähän vitsailin, ja herkkä kohta näyttää juuri tuo mamman kainaloinen sinulle yhä olevan. Olisiko jo aika vieroittaa?

    Kateus paistaa joka jutustasi jokaiselle elämäläiselle. Mitä sinulta nyt oikein puuttuu? On oikein insinöörikin kirjoituskaverina...

    Näköjään olet silti oikein piristynyt, kun minä ilmestyin tänne, saat ilkeillä täysin palkein. Rakkaudesta se hevonenkin potkii, sanotaan.


  • Äsken suomi- radiossa kaksi miestä "viisasteli" silkkapihvien tekoa, tyyliin äärettömän tärkeetä on ripaus sokeria. Söin paikkakunnan parhaassa ravintolassa menun, johon kuului "koskenlaskijan lohta". Se ei maistunut minulle eikä seuralaiselleni, ruotoja oli liikaa. Sen sijaan loistava salaattipöytä korvasi menetyksen.

   Kai sitä on menossa vihreään suuntaan.

   m

   • "Kai sitä on menossa vihreään suuntaan."

    Onko suuntakin hakusessa, kun lauseessa kai? Ei tartte vastata. Taisi olla viiden minuutin pyrähdys tässä, nyt ihmisten joukkoon.


   • "Äsken suomi- radiossa kaksi miestä "viisasteli" silkkapihvien tekoa"

    Eks sä keksi mitään omaperäistä, vaan ammennat viisastelut joko painetusta tai lausutusta sanasta. Onks toi joku erikoisherkku idässä toi silkkapihvi? Saappaanpohjaakin sitkeämpää lieksalaista "vihreyttä"

    Mutta toi oli omaperäistä, enemmäkin kuin omaperäistä. Istuit nakertamassa ainoan ystäväsi, koirasi kanssa ruotoista lahnaa ja vielä paikkakunnan paraalla, ykkösluokan nakkikiskalla.


  • Teen itse silloin tällöin silakkapihvejä uunissa pakastesilakkafileistä ja kyllä niissä aina hieman ruotoja löytyy, koska ovat perattu koneellisesti. Laitan alle ja päälle hiukan korppujauhoja ja paprikajauhetta, väleihin emmentalviipaleet ja tuoretta tilliä ja voinokareet. Ovat uunissa n 20 min ja hyviä ovat.

   Cee

   • Ai jaa, ne m:n (äännetään ämmän) silkkapihvit oli silakkapihvejä. Jepulis. Meinaan, että kielellisistä virheitä huomauttajan kantsis pitää huolta omista kirjaamisistaan, ettei mee nakit ja muusi sekasin


   • edson kirjoitti:

    Ai jaa, ne m:n (äännetään ämmän) silkkapihvit oli silakkapihvejä. Jepulis. Meinaan, että kielellisistä virheitä huomauttajan kantsis pitää huolta omista kirjaamisistaan, ettei mee nakit ja muusi sekasin

    Yhden kirjaimen virhe ei merkitse mitään, jos se ei muuta sanan sisältöä. Pottuilla voi tietysti siitäkin, jos ei ole muuta tekemistä.


  • Minä tulin jokuaika sitten kaupasta, mutta täytyi ensin oikoa selkää tuolla viherhuoneessa, kun tuli taas raijattua yhtä sun toista kotiin. Silakkapihvit olisivat herkkua, mutta kunhan joku paistaisi niitä minulle. Se on tuo laiskuus nykyisin...

   Ostokset Prismassa meinasi jäädä tekemättä, kun siellä tuli palohälytys kesken kaiken. Jo kärryssä olevat ostokset piti jättää siihen ja poistua kaupasta ulos. Olin käynyt ensin Lidlissä ja unohdin senkin kassin kärryihin kun otin vain laukkuni poistuessani.

   Se oli sitten väärä hälytys ja omat kärrytkin löytyivät, sekä nuo Lidlistä ostamani tavarat olivat tallella.

   Nyt täytyy mennä katselemaan minunkin jotain "järsittävää", eli murua rinnan alle! Siinä tuli tuo vanha viisauskin - olisiko peräti kotoisin tuolta Itä-Suomesta päin?

   Rapu

   • Tänään sitten Jaakko eli Jaska heittää kylmän kiven järveen, mutta se vanhan kansan sanonta ei enää pidä paikkaansa tänä ilmaston lämpenemisen aikana.

    Cee


  • Nyt kun Ed Sheeranin Malmin lentokentän täyteen buukatut konsertit ovat ohitse, olen hänestä toki lukenut paljonkin tietoja, mutta musiikkiaan en ole juurikaan kuunnellut, joten etsin tietoa hänestä enemmän. Hn on sellainen yhden miehen orkesteri, lavalla vain hän hän, kitara ja mikrofoni. Laulaa balladityyppistä musiikkia. Suuri suosio osoitti sen ettei nuoriso tarvitse koko ajan jotain valtavaa jytinää, isoa orkkaa ja tulenlieskoja lavalla, vaan tällainen rauhallisempikin musiikki puree ihmisiin. Yksi tuttavanainen ajoi Mikkelistäkin häntä kuuntelemaan, on sellainen ainakin vähän yli nelikymppinen Ilosaarirokin kävijä. Koska Ilosaarirock Joensuussa jäi tänä kesänä käymättä, tuli eilen Edin konserttiin Malmille.

   Nuorena itse fanitin Beatleseja, Rollareita jne

   Cee

   • Minä kuuntelin juuri puolitoistatuntia tangoa ja muitakin tanssikappaleita. Alfa-kanavalla oli Unto Monosen muistokonsertti. Onneksi huomasin sen. Monosen elämä oli mitä oli ja 37-vuotiaana se sitten päättyi hieman epäselvissä olosuhteissa, mutta musiikkia hän teki koko ajan.

    Nyt sitten toivottelen

    Hyvää yötä ja kauniita unia kaikille!

    Rapu


  • Huomenta tyttökullat

   Liki piti, ettei yö ollut trooppinen. Asteita oli 19, ja 20 on trooppisen yön raja.

   Joku saattaa muistaa minut anonyyminimillä, mutta nyt olen rekisteröitynyt, jottei puolia tekstejä robo poistaisi taivaan tuuliin.

   Kaunista hellepäivää ja hyvää viikonloppua

  • Päätin rekisteröityä ihan henkilökohtaisista syistä. Kuten kaikki tiedätte, minulla on näillä ketjuilla armoton tuomitsija, joka usein yöaikana lataa minua kohtaan A4 mittaisen syytekirjelmän. Jälleen tänä aamuna sain herätä törkeisiin solvauksiin. Vastasin samalla mitalla, mutta hetken kuluttua huomasin viestini olevan poissa. Varmuuden vuoksi olin kopioinut tekstini ja sen jälkeen kun olin rekisteröitynyt peistasin sen ketjuun ja ihme ja kumma, siellä se on pysynyt.
   Joten nyt ainakin olen vainoojani kanssa samalla viivalla, ellei robo sitten suosi toisia rekisteröityjä enemmän kuin toisia.

   Jos jotain kiinnostaa, mistä moisen nimmarin olen tempaissut, kerron, että se viittaa tyttönimeeni.

   Ent. maura ja aurora

   • Kuten tiedätte, hän, maura alias ties mikä, on kylväjä iän ikuinen. Ei passaa käsittää väärin, sillä tällä en tarkoita mitään, mikä liittyy luontoon. Aina hän piristyy aika ajoin. Ja energiaa imee- jaa-a - kun hoksottimet eli rattaat ovat kuumenneet ja jumittuneet vaatimattomammankin tiedon ensi asteella. Kisälliksi hänestä ei ole, kuten ei kenestäkään teistä jauhoaivoista.

    Menkää ja lukekaa, kuka se on se kylväjä näistä kahdesta, alista ja täst toisesta. Heti, kun tämä toinen ilmestyy, heti alkaa suoranainen lieksalainen kusetus. Muka ali on a nelosia tuhlaillut turhakkeeseen. Ja nyt sitten rekisteröitynyt, jotta muka saa "sanansa" kuuluville. Ennen kuin mitään kismaa oli Elämässä kenenkään kanssa, siis minullakaan, tämä pörriäinen järjesti ajoittain omaa showtaan.

    Ite oon ehottomasti kylväjä, jo pari vuosikymmentä ollut myös sanan oikeassakin merkityksessä. Muuten kylvän tänne mitä sattuu, koska sattuu ja mitä huvittaa ja milloin huvittaa.


   • edson kirjoitti:

    Kuten tiedätte, hän, maura alias ties mikä, on kylväjä iän ikuinen. Ei passaa käsittää väärin, sillä tällä en tarkoita mitään, mikä liittyy luontoon. Aina hän piristyy aika ajoin. Ja energiaa imee- jaa-a - kun hoksottimet eli rattaat ovat kuumenneet ja jumittuneet vaatimattomammankin tiedon ensi asteella. Kisälliksi hänestä ei ole, kuten ei kenestäkään teistä jauhoaivoista.

    Menkää ja lukekaa, kuka se on se kylväjä näistä kahdesta, alista ja täst toisesta. Heti, kun tämä toinen ilmestyy, heti alkaa suoranainen lieksalainen kusetus. Muka ali on a nelosia tuhlaillut turhakkeeseen. Ja nyt sitten rekisteröitynyt, jotta muka saa "sanansa" kuuluville. Ennen kuin mitään kismaa oli Elämässä kenenkään kanssa, siis minullakaan, tämä pörriäinen järjesti ajoittain omaa showtaan.

    Ite oon ehottomasti kylväjä, jo pari vuosikymmentä ollut myös sanan oikeassakin merkityksessä. Muuten kylvän tänne mitä sattuu, koska sattuu ja mitä huvittaa ja milloin huvittaa.

    "...ennen kuin mitään kismaa...". Siis kiasmaa vai skismaa??;)) Hihhih.


  • Hyvää perjantai aamua!

   Tervehdys myös uudelle nimimerkille, mutta entiselle kirjoittajakaverille, LiisaO:lle!

   Minä en aio rekisteröityä tänne. Jos robo poistaa kirjoitukseni, niin poistakoon sitten. Nyt ihme ja kumma, ei ole poistanut mitään kirjoittamaani, mutta se voi johtua siitä, niin kuin joku täällä ketjussa piipahtanut "vierailija" sanoi, että kirjoitukseni ovat niin yhdentekeviä, ettei robokaan jaksa niitä lukea! Jotenkin noin se meni. Ei haittaa, minä olen yksinkertainen ihminen!

   Tästäkin päivästä taitaa tulla kuumapäivä, mutta huomiseksi ja ylihuomiseksi on luvattu vielä korkeampia lämpötiloja, joten nyt meilläkin tarkenee.

   Mukavaa viikonloppua!

   Rapu

   • Rekisteröityneenäkin voi aina valita kunkin tekstin kohdalla, kirjoittaako anonyymina vai rek. Käytän jälkimmäistä lähinnä, jos pidän sanottua itseni kannalta tärkeänä. En enää ota haukkuja noilta miehiltä ilman että saan mahdollisuuden vastata samalla mitalla. Eilen robo poisti liki jokaisen porinatekstini.

    Minä kirjoittelen joskus myös muihin osioihin, esim. ihmissuhteista ja tv-sarjoista. Silloin ei ole niin väliä, kuka kirjoittaa, joten voi olla pelkkä anonyymi.


   • LiisaO kirjoitti:

    Rekisteröityneenäkin voi aina valita kunkin tekstin kohdalla, kirjoittaako anonyymina vai rek. Käytän jälkimmäistä lähinnä, jos pidän sanottua itseni kannalta tärkeänä. En enää ota haukkuja noilta miehiltä ilman että saan mahdollisuuden vastata samalla mitalla. Eilen robo poisti liki jokaisen porinatekstini.

    Minä kirjoittelen joskus myös muihin osioihin, esim. ihmissuhteista ja tv-sarjoista. Silloin ei ole niin väliä, kuka kirjoittaa, joten voi olla pelkkä anonyymi.

    Älä hitossa, kirjoitteletko myös muuanne? Ja sitten olet huolissasi siitä, että jos ali hiljenee tai minä näissä 24:n porinoissa, olemme ikään kuin menettäneet jotain. Olemme suorastaan kuukahtaneet. Ei enää irtoa metsästä, ei lamaa eikä jamaa, kun ei näy sormenjälkeä suomi24:ssä


   • Rapunen, ei todellakaan kannata jonkun, omista surkeista lähtökohdistaan kirjoituksiamme arvostelevan antaa meitä nitistää. Jos hän on onnellinen omasta osaamisestaan, niin hyvä hänelle; ei raukka paremmasta taida tietää.

    Sinun kirjoituksesi HS:ssa saavat usein paljon kannatusta lukijoilta, siis osuvat hyvin asiaan.

    Minäkin kirjoittelen täällä ihan just mitä haluan. Jos robo vie, niin hyvä sille. Saapahan jotain luettavaa;))


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rapunen, ei todellakaan kannata jonkun, omista surkeista lähtökohdistaan kirjoituksiamme arvostelevan antaa meitä nitistää. Jos hän on onnellinen omasta osaamisestaan, niin hyvä hänelle; ei raukka paremmasta taida tietää.

    Sinun kirjoituksesi HS:ssa saavat usein paljon kannatusta lukijoilta, siis osuvat hyvin asiaan.

    Minäkin kirjoittelen täällä ihan just mitä haluan. Jos robo vie, niin hyvä sille. Saapahan jotain luettavaa;))

    En minä välitäkään. Kirjoitan, koska haluan kirjoittaa ja Hesarissa siksikin, että haluan (haluaisin) tuoda julki epäkohtia sellaisten ihmisten puolesta, jotka eivät itse siihen kykene edes niin "hyvin" kuin minä. Se että kirjoitukseni varsinkin siellä, tuntuvat olevan piikki jonkun lihassa, ei ole minun syyni. Kyllä siellä voi arvostelijanikin kirjoitella ja olen huomannut, että kirjoittaa jopa samassa jutussa, sekä nimellä, että nimimerkillä, mikä oli ainakin ennen kielletty Hesarissa. "Kalastelua", sanoisin!

    Nyt minun täytyy ryhtyä aivan toisenlaisiin puuhiin tuolla alakerrassa pikkuhiljaa. On aika käydä rapsuttelemaan - perunoita!

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    En minä välitäkään. Kirjoitan, koska haluan kirjoittaa ja Hesarissa siksikin, että haluan (haluaisin) tuoda julki epäkohtia sellaisten ihmisten puolesta, jotka eivät itse siihen kykene edes niin "hyvin" kuin minä. Se että kirjoitukseni varsinkin siellä, tuntuvat olevan piikki jonkun lihassa, ei ole minun syyni. Kyllä siellä voi arvostelijanikin kirjoitella ja olen huomannut, että kirjoittaa jopa samassa jutussa, sekä nimellä, että nimimerkillä, mikä oli ainakin ennen kielletty Hesarissa. "Kalastelua", sanoisin!

    Nyt minun täytyy ryhtyä aivan toisenlaisiin puuhiin tuolla alakerrassa pikkuhiljaa. On aika käydä rapsuttelemaan - perunoita!

    Rapu

    Hoho vai "haluan (haluaisin) tuoda julki epäkohtia"

    Mitä hittoo sillä kalastellaan, jos kirjoittaa omalla nimellä? Sinä se jopa tänne olet tuonut julki, kuinka joskus hesari antaa sinulle pisteitä ja silloin aikoinaan tähtiä. Olit katkera, kun tähdet hävisivät. Kuinka joskus jopa sinun kirjoituksiasi ei hyväksytä, oi oi sentään. Suuri epäkohtien ratkoja unohdettu.

    Kaikista paras juttu on, että olet rapsuttamassa perunoita, vaikka se ny ei niin kiinnostakaan muita kuin ompeluseuralaisia


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rapunen, ei todellakaan kannata jonkun, omista surkeista lähtökohdistaan kirjoituksiamme arvostelevan antaa meitä nitistää. Jos hän on onnellinen omasta osaamisestaan, niin hyvä hänelle; ei raukka paremmasta taida tietää.

    Sinun kirjoituksesi HS:ssa saavat usein paljon kannatusta lukijoilta, siis osuvat hyvin asiaan.

    Minäkin kirjoittelen täällä ihan just mitä haluan. Jos robo vie, niin hyvä sille. Saapahan jotain luettavaa;))

    Katohan, noita tai ammu analysoi. No kykene tohon tasoon ceekin.

    "Sinun kirjoituksesi HS:ssa saavat usein paljon kannatusta lukijoilta, siis osuvat hyvin asiaan."

    Vai että osuvat asiaan. Mitäänsanomattomia kommentteja, sisäsiistiä höpötystä, mutta siihenhän Elämä kouluttaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En minä välitäkään. Kirjoitan, koska haluan kirjoittaa ja Hesarissa siksikin, että haluan (haluaisin) tuoda julki epäkohtia sellaisten ihmisten puolesta, jotka eivät itse siihen kykene edes niin "hyvin" kuin minä. Se että kirjoitukseni varsinkin siellä, tuntuvat olevan piikki jonkun lihassa, ei ole minun syyni. Kyllä siellä voi arvostelijanikin kirjoitella ja olen huomannut, että kirjoittaa jopa samassa jutussa, sekä nimellä, että nimimerkillä, mikä oli ainakin ennen kielletty Hesarissa. "Kalastelua", sanoisin!

    Nyt minun täytyy ryhtyä aivan toisenlaisiin puuhiin tuolla alakerrassa pikkuhiljaa. On aika käydä rapsuttelemaan - perunoita!

    Rapu

    Paneudun vielä : "haluan (haluaisin) tuoda julki epäkohtia sellaisten ihmisten puolesta, jotka eivät itse siihen kykene edes niin "hyvin" kuin minä. "

    Kirjoita ihmeessä omalla nimelläsi ja heitä vielä tarkempaa tietoa, että autettavat voivat ottaa yhteyttä ja kiittää. Kohtuullisesssa määrin voit sitten jopa julkaista kiitosia täällä kuitenkin pitäen mielessä, että nypläyksellekin jää tilaa


  • Tervetuloa LiisaO minunkin pulestani tänne, kirjoitatpa millä nimmarilla tahansa, rek tai ilman.
   Sen olen huomannut, että rekisteröityneenä saa haukkua meitä vaikka miksi jauhohatuiksi, niin robo ei poista edsonin kirjoituksia, mutta kun vaikka minä kerroin miten lapsenlapseni reissu meillä sujui, poisti robo sen sääntöjen vastaisena. Aivan ihme tuon robon toiminta ja käsitys mikä on sääntöihin kuuluvaaja mikä sen vastaista.

   Muistatteko Yks´tyttösen, hän alkoi myös myöhemmin kirjoittaa rekisteröityneenä, niin siinä oli se hyvä puoli, että hän itse pystyi myös poistamaan omia kirjoituksiaan, mikäli joku asia harmitti hänen omista jutuistaan. Myöhemmin kun hän suuttui meihin, hän poisti koko aloittamansa ketjun ja hävisi elämästämme. Muihin osioihin hän vielä kirjoitteli ja laittoi omia kuviaan jopa.

   Cee

   • Ai yks tyttönen kirjoitti rekisteröitynä, tunnistettavana ja ilmoitti vielä nimensäkin siksi, että voi poistaa omia aloituksiaan

    Poistojen syy ja tyttösen poistuminen oli pitkälti weepelistä ja aurorasta kiinni. Heitä jurppi syystä tai toisesta tämän kirjoittajan olemus. Juuri nämä kaksi kirjoittajaa saivat aikaan tyttösen poistumisen

    Ja mitä aurora tuossa alempana koittaa sepustaa, on vain sepustusta. Miten muka weepeli ei olisi voinut joutua samaan metroon ko. henkilön kanssa ja tuijottaa tätä. Henkilöhän oli kuvineen helposti tunnistettava. Täysin mahdollista weepelin toljotus.

    Täältä vietiin äsken kirjoitus,missä kirjoitin, että tyttösen kanssa oli mukavaa vaihtaa jopa kuulumisia. Mutta että hän olisi haikaillut jotenkin perääni on taas noidan sepustusta.


   • edson kirjoitti:

    Ai yks tyttönen kirjoitti rekisteröitynä, tunnistettavana ja ilmoitti vielä nimensäkin siksi, että voi poistaa omia aloituksiaan

    Poistojen syy ja tyttösen poistuminen oli pitkälti weepelistä ja aurorasta kiinni. Heitä jurppi syystä tai toisesta tämän kirjoittajan olemus. Juuri nämä kaksi kirjoittajaa saivat aikaan tyttösen poistumisen

    Ja mitä aurora tuossa alempana koittaa sepustaa, on vain sepustusta. Miten muka weepeli ei olisi voinut joutua samaan metroon ko. henkilön kanssa ja tuijottaa tätä. Henkilöhän oli kuvineen helposti tunnistettava. Täysin mahdollista weepelin toljotus.

    Täältä vietiin äsken kirjoitus,missä kirjoitin, että tyttösen kanssa oli mukavaa vaihtaa jopa kuulumisia. Mutta että hän olisi haikaillut jotenkin perääni on taas noidan sepustusta.

    Tasapainoton olio se lyhyttukkainen kuitenkin oli, koska yhtäkkiä katkaisi aloittamansa ketjun.

    Älä nyt esitä että kukaan olisi ollut syyllinen hänen lopettamiseensa, koska väitteesi on pahimman luokan jälkiviisautta. Sinä olit vielä silloin hyvää pataa weepelin kanssa.


   • LiisaO kirjoitti:

    Tasapainoton olio se lyhyttukkainen kuitenkin oli, koska yhtäkkiä katkaisi aloittamansa ketjun.

    Älä nyt esitä että kukaan olisi ollut syyllinen hänen lopettamiseensa, koska väitteesi on pahimman luokan jälkiviisautta. Sinä olit vielä silloin hyvää pataa weepelin kanssa.

    "Tasapainoton olio"

    Joo joo, niinpä tietysti


  • Se taisi olla se langanlaiha, tumma lyhythiuksinen "tanssijatar", joka vietti talviaan jossain etelässä. Ei hänestä toinen nainen oikein keskustelukumppania saanut, Muistelen, että hän jotenkin haikaili edsonin perään. Weepelistä hän keksi ihme jutun, että tämä oli ollut metrossa ja tuijottanut häntä koko matkan.

   • Samaa ihmistä siis ajattelimme.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samaa ihmistä siis ajattelimme.

    Cee

    Minähän tapasin hänet monta kertaa tuolla Wanhan kellarin tansseissa. Tunnistimme toisemme heti hyvin pienillä antamillamme tunnisteilla! Hän oli ihan mukava nainen ja juttelimme paljon tästäkin Elämästä. Kun tanssit loppuivat tuolla, niin en tiedä minne katosi. Talvet ja pidempäänkin hän vietti Espanjassa. Osti muistaakseni Myllypurosta uuden kodin itselleen. Se on viimeisin tieto, mitä hänestä tiedän.

    Rapu


  • Mistä me nyt löydettäisiin joku ihana nainen edsonille yks'tyttösen korvaajaksi? Voi olla vaikeeta ainakaan Elämä-palstalta.

   • Älä huoli.

    Mulla on "ihania" naisia karavaanareiden nettipalstoilla. Ja niitten miehiä kans.


  • Keskellä kuumaa päivää on tärkeää huolehtia nesteytyksestä, muuten "kuivuu" muutkin toiminnat kuin jo se ainakin minun (arvio viimeksi eilen vierailijalta) valmiiksi kituva kirjoitustaito! No, ei se mitään, vettä vielä riittää, joten virkistystä on saataville nestetasapainoon. "Mitäänsanomattomiin kommentteihini" siitäkään ei taida olla apua, mutta voihan täällä lukea aina "vierailijoiden" viisauksia!

   Katselin äsken kukkasiani tuolla ulkona ja nekin tarvitsevat nyt pikaisesti vesivirkistystä suoranaiseen janoonsa. Veden voima on kyllä mahtava monellakin tapaa. Se virkistää, pelastaa, kannattelee, mutta voi myös viedä elämän!

   "Viisaudet" sikseen ja nyt todellakin kasteluhommiin. Tänään on minunkin saunapäiväni, joten kuumuudesta kuumuuteen. Tuo yleinen "saunapäivähömpötys" ei minua kiinnosta tipan tippaa, mutta toimittajat ovat luulleet keksineensä jotain aivan ainutkertaista kun meuhkaavat vaatteet päällä saunassa ja esittelevät suomalaista saunakulttuuria!

   Hyvää lauantaita!

   Rapu

  • Kesäterveisiä mökiltä!

   Kuumaa on täälläkin, mittarissa tosin vain 29,3, jossain muualla lämpö on jo kivunnut kolmen kympin päälle. Ulkona ei oikein jaksa olla. Aamupalan nautimme kyllä terassilla, mihin siihen aikaan ei vielä aurinko porota. Nyt se on jo täydessä paisteessa.

   Eilen illalla lämmitimme savusaunan. Saimme tänne vieraaksi pariskunnan joka ei koskaan ole savusaunassa käynyt. Tykkäsivät ihan mahottomasti. Uimavesi puolen metrin syvyydessä on 25-asteista, joten uiminenkin heille maistui. Itse en uinut, kun toisella kädellä en pysty tekemään uintiliikettä enkä pääse portaita ylös kun vain yhdellä kädellä voin pitää kaiteesta kiinni. Enkä enää muutenkaan niin uimisesta tykkää. Nuorempana olin aika vesipeto, mutta tahti on iän mukana hiipunut ja nyt alkaa olla meno järveen tosi harvinaista. Viime kesänä vielä uin, mutta tänä kesänä en ole edes talviturkkia heittänyt. Saa nahdä heitänkökään.

   Vieraamme lähtivät juuri kohti kotiaan. Kohta lähdemme mekin naapurikaupungissa käymään. Siipalta puuttuu jotain juttuja, millä korjata pari rikki mennyttä terassituolia. Niitä ei kylän rompekaupasta eilen löytynyt, joten joudumme lähtemään melkein "merta edemmäs kalaan". Samalla poikkeamme moikkaamassa sisartani, joka myös eilen tuli mökillensä.

   Huomenna sitten takaisin kotiin. Ex-miniän "Ameriikan vanhemmat" tulevat meillä käymään maanantaina. Tulivat Suomeen tytön rippijuhliin ja lähtivät sen jälkeen Baltian kierrokselle, miltä kotiutuvat huomenna. Valmistelen syömisiä etukäteen mahdollisimman pitkälle, että sitten keritään vaihtaa kunnolla kuulumisia. Ehkä joudun vähän imuriakin vetelemään perässäni.

   Emme amerikkalaisia olekaan tavanneet nyt pitkään aikaan. Aiemmin tapasimme heitä jossain päin maailmaa lähes joka vuosi. Pari kertaa olemme tavanneet täällä Suomessa, kerran Thaimaassa ja useamman kerran heidän omassa maassaan. Pariskunta itse matkustelee paljon. Heillä on ollut vuosien mittaan monesta maasta vaihto-oppilaita, joihin kaikkiin pitävät tiivistä yhteyttä, myös käymällä heidän luonaan.

   Mutta nyt autoon ja ajelulle. Leppoisaa viikonloppua! Pitäkää pää kylmänä!

  • Huomenna on sisareni nuorimman lapsenlapsen rippijuhlat Mikkelissä. Onneksi sisko ei kutsunut meitä sinne. Olemme olleet vain yhden hänen lapsenlapsensa rippiäisissä vuosia sitten. Meidän lapsnlapset eivät ole riparia käyneet, joten ei tarvitse niitä juhlia käydä. Oma poikamme kyllä kävi.

   En jaksaisi nyt kirkossa istua, automatkalla tosin ei tarvitsisi hiota, kun on hyvin ilmastoitu auto. Mutta siskolla siellä yläkerran huoneessa olisi yö kuin pätsissä kitumista. Olisi kuin hemmetin esikartanossa näillä helteillä.

   Olkapääni on todella kipeä näillä helteillä, sammoin kuin niskanikamat. Reumanihan on tulehdustauti joka ei helteistä piittaa, vaan äityy.

   Cee

  • Näistä riparijutuista vielä, niin molempien lapsenlapsieni äiti ei käynyt riparia aikoinaan, mutta hänen lapsensa silti kastettiin, koska lasten isä oli rippikoulun käynyt. Minä ne kastajaiset järjestin, eikä miniä pistänyt vastaan. Seuraavakin lapsenlapseni kastettiin, mutta riparia kumpikaan ei ole käynyt.

   Kun sitten vuosia myöhemmin miniän veli halusi että sisarensa on kummina ekalle lapselleen, niin tämä kävi peräti riparin, että sai sen mahdollisuuden. No lopputulema oli, että turhaan kävi, ei lasta edes kastettu. Hänelle vietettiin vain nimiäiset lapsen äidin ja sukulaisten tahdosta. Tällaista tiedonkulkua siis aivan läheisten eli siskon ja veljensä kesken.

   Cee

   • Meillä kaikki kolme lasta on kastettu ja he ovat käyneet rippikoulun, mutta "aikuistuttuaan" kaikki kolme erosivat itse kirkosta. Heidän kenenkään lapsi ei ole käynyt rippikoulua. Minä pysyn kirkossa, vaikka en siellä käy.

    Rapu


  • Nyt voi sanoa, että "huh hellettä." Avasin vasta äsken viherhuoneeni oven ja mittari siellä näytti +40 astetta! Tarkenee kylmäverisempikin jo noissa lämmöissä!

   Piti avata lasiovetkin selälleen, oravista huolimatta. Saunoin nimittäin eilen enkä nyt aio löylytellä heti aamusta ainakaan.

   Ai niin. Mukavaa sunnuntain puoltapäivää vaan kaikille! Minä rupean nyt tutkimaan Hs.fitä! Onko kommentoitavaa siellä, vai uinuuko Hesari?

   Rapu

  • Yritin eilen illalla vielä päästä tänne, mutta rinkula vain pyöri pyörimistään. En sitten jaksanut pitkään sitä katsella ja läksinkin punkkaan, missä vielä Areenasta katsoin eilen väliin jääneen jakson Downton Abbeystä. Vaikka olen sarjan jo aiemminkin katsonut, niin aina se on yhtä hyvä.

   Riparin kävivät omatkin poikamme ja kuuluvat vielä kirkkoon, kuten siippa ja minäkin. Kirkossa ei tule käytyä kuin joskus juuri noissa toimituksissa, konfirmaatioissa ja häissä.

   Eilen olisi täällä lähistöllä ollut kesäkonsertti, minkä järjesti sisareni kuoro. Ei kuitenkaan jaksettu lähteä tässä helteessä. Sisko kertoi, että kuumuus konserttipaikalla olikin ollut ryydyttävä. Minulle olisi ehkä tullut huono olo, kun se vaivaa ,uutenkin aina kun noita kipulääkkeitä nappaan. Nyt olen välillä ottanut ibuprofeenia, kun jatkuva parasetamolin käyttö rasittaa ajan mittaan maksaa. Ensin mainittu aine ei kuitenkaan ole hyväksi, kun beetasalpaajat ovat käytössä ja niitähän minä napsin päivittäin. No, pitää seurata oloa ja yrittää välillä olla ilman mitään. Kunnon tullistymäys voisi myös vaimentaa kipua - ei poistaa - , mutta en sitäkään voi tehdä juuri noiden salpaajien takia. Ja siitäkin tulisi huono olo;))

   Kohta pitää ruveta pakkaamaan kamppeita kotiin lähtöä varten. Ruokia on taas liikaa. Vieraamme olivat hyvin pieniruokaisia, joten kotiin vietävää riittää. Pitää kaikki kylmätkallet ottaa käyttöön kuljetuksessa. Meillä olisi kyllä autosta virran ottava pieni matkajääkaappi, mutta se ja toinenkin pikkukaappi ovat juuri nyt lainassa pojalla ja miniällä, joilla eilen oli tupaantulijaiset ja tarvitsivat lisää kylmätiloja. Oli heillä ainakin kunnon bilekeli.

   Kuulimme juuri, että kotonakin naapurimme oli pitänyt tupaantulijaisia ja melu kuului kuulemma kylälle saakka. Onneksi emme olleet kotona. Olisi voinut hermostus iskeä yöllä.

   Rauhaisaa pyhäpäivää!
   am

  • Meilläkin on parvekkeella +40, vaikka lasit auki. Huomenna tämän helteen pitäisi kuitenkin loppua. Tuliko orava eilen sisälle? Meidän pihalla ei ole oravia näkynyt, janiksiä silloin tällöin ja joskus kettukin tuolla rannan puolella.

   Cee

   • Ei nyt tullut orava sisälle, mutta joskus on tullut monta oravaa ja se olikin aikamoinen häätöurakka!


  • Lämpötila on vuorokaudessa tippunut 30:sta 18:aan, ja raikas tuuli puhaltaa. Toissa yö oli hirveä, en nukkunut pätkääkään. Hiukset olivat niskasta märät ja tyynyä piti kääntää vähän väliä. Pöytätuulettimesta ei ollut mitään hyötyä.

   Täällä vietetään jokakesäisiä Vaskiviikkoja, konsertteja olisi monta jokaiselle päivälle. Saatan ehkä mennä johonkin ilmaistilaisuuteen, jos ovat tarpeeksi lähellä kotiani.

  • Tuo yöllinen tuskaisuus on helteen yksi pahimmista seurauksista. Päivällä vielä jotenkin pärjää, mutta yöllä ei ainakaan nukkumisesta tule mitään. Kaikenlaisia keinojahan saa kuulla ja lukea, mm. märät lakanat leviteltyinä pitkin huonetta, kylppärissä kylmä suihku valuttamaan ja kylppärin ovi auki. Sitä konstia olen kerran kokeillut hotellissa, missä ei ollut jäähdytystä. Tuntui se hieman auttavan. En kuitenkaan koko yötä kehdannut vettä valuttaa, joten aamuyö kuitenkin meni läskiksi.

   Robon poistoista olen minäkin valittanut ja vastaukseksi olen saanut lätinän, että robo poistaa sääntöjen vastaisia kirjoituksia. Eipä niitä robon sääntöjä ole meille kerrottu, koska useimmat poistetut eivät ole sisältäneet mitään julkaistujen sääntöjen vastaista. Minun puolestani poistakoon, mitä lystää, ja jos alkaa poistaa sillä perusteella, etten ole rekisteröitynyt niin "pitäköön tunkkinsa".

   Aika iso on tulossa oleva jäähtyminen. Ei taida maurankaan mailla tuohon 18:aan jäädä, vaan tippuu vielä.

   Kuumassa ja kylmässä on ainakin se ero, että kylmää voi torjua vaatetuksella, mutta vaikka kuumassa riisuisi kaikki vaatteensa, niin apua ei sillä saa. Toivottavasti ei kuitenkaan niin kylmää tule, että pitäisi vällyhousut kaapista kaivaa. Elukat(kin) kyllä ovat mielissään viilenemisestä. Jossain lehdessä oli kuva, missä porot pulikoivat Kemijoessa. Niitä tietysti kiusaavat helteen lisäksi sääsket ja paarmat.

  • Sunnuntai-ilta on melkein viikon paras ilta. Kun en ole mikään saunaihminen, sunnuntai on vakiintunut hiustenpesupäiväksi. Usein pesen myös viikoittaisen pikkupyykin sunnuntaina. Lisäksi vaihdan liinavaatteet. Kun nämä vähäiset hommat on tehty, voi paneutua pyhän viettoon. Ulkona on tavallista hiljaisempaa. Naapurit ovat mökeillään - täällä jokaisella on mökki, niin köyhää ei olekaan, ettei olisi maalla jotain tönöä tai vähintäänkin vanhaa kotitaloa. Istun parvekkeella ja nautin. Ei silti etteivät naapurit olisi kunnon naapureita, mitää meteliporukkaa täältä ei löydy.

   Olen keksinyt jotain hyvää syötävää. Yksinkertaista. Ostin vesirinkeleitä, halkaisin ne ja laitoin väliin homejuustoa.

   Entisajan elämässäkin sunnuntai-illat olivat mukavia. Jos perheenjäsenillä oli jotain viikonloppumenoa ollutkin, pyhäiltana oltiin yhdessä, juotiin teetä ja pelattiin lautapelejä.

   Toisaalta tämmöinen tyyni kesäilta tuo mieleen jonkun kauniin kohtauksen kirjallisuudesta ( enhän minä edsonin mukaan muusta tiedäkään). Kuinka Eero ja Anna Vuohenkalman torpassaan hiljentyivät viettämään silloista viikon ainoaa lepopäivää. Oliko se sunnuntai kun Anna lauloi lapselleen Sydämeni laulun: tuonen lehto, öinen lehto, siell' on hieno hietakehto. Sinne mä lapseni saatan.

   Minun karvainen lapseni nukkuu autuaasti sängyllä ilman huolta huomisesta. Toinen pysty korva vain välillä värähtää, kun tieltä kuuluu jokin sopimaton ääni.

   m

   • Mauralta kiva selostus sunnuntainvietosta. Siitä huokuu rauha ja levollisuus. Ei ihminen kaipaa kummallisia asioita ja viihdykkeitä, viihtyäkseen.

    Minä olen nauttinut tänään, kun en ole tehnyt mitään muuta kuin viettänyt aikaa tuolla viherhuoneeni sohvalla. Isot lasiovet auki ja nyt on tuullut jonkun verran, niin sohvalla on ollut hyvä torkahdella tuulen vietyä liikaa kuumuutta sieltä pois.

    Nyt täytyy käydä vuoteeseen kirjan kanssa kokeilemaan, jos uni tulisi päivän torkuista huolimatta.

    Kauniita unia kaikille!


  • "Vielä on kesää jäljellä..."

   Tervehdys vaan! Minua sitten "ärsyttää" tuon laulun soittaminen ja laulaminen radiossa jo heinäkuussa. Olen kuullut sen jo kaksi kertaa, eilen ja tänään! Eilen heti kun säätiedotuksissa kerrottiin, että nyt kylmenee! No, paripäivää sitten Radio Suomessa soitettiin ja laulettiin aivan kunnon joululaulu ja sitä en kestänyt, vaan suljin äkkiä radion.

   Tänään olisi pitänyt lähteä kauppaan, mutta en sitten lähtenytkään, kun muistin, että sunnuntain jälkeen Prismassa on varsinkin kaikki vihannes ja juureslaarit typötyhjiä!

   Minä kävin, tavoistani poiketen, äsken tuolla naapuriketjussakin. Joskus ottaa "pannuun" nuo vääristelyt!

   Hyvää viikonalkua! Tänään tulee kaksi ja puolituntia tangoa Alfa-kanavalta, joten kuunteluksi ja katseluksi menee.

   Rapu

   • No helevetti, mitäs sitten kävit vääristelemässä, vääristele täällä


  • Mukavan oloinen on tänään ilmanala. Lämpötila on sopiva ainakin minulle. Ja voi pitää ovat auki, kun ei tarvitse jäähdytystä koneesta. Silloin kun se on päällä, niin parempi sulkea kaikki luukut ulos, että jäähtynyt ilma ei karkaa. Samoin pidämme kiinni kaikki sisäovet; turhaa jäähdytellä koko huushollia. Pääasia, että makkari on viileä.

   Sanomisten vääristely minuakin joskus rietoo, mutta patologiseen vääristelijään ei asioiden oikaiseminen tehoa.

   Tänään tulee meille ameriikan tutut vieraat. Samoin koko meidän "klaanimme" kettiksiä myöten. Laitan ruoat noutopöytätyyliin, joten jokainen poimii siitä, mitä haluaa. Pitää lähteä vielä kaupasta hakemaan juomia, joita on kaikille makunsa mukaan; yks tykkää cociksesta, toinen spritestä, kolmas vichystä, jne. Ja kraanavettäkin on tarjolla. Niin ja kalan kanssa hyvää italialaista valkkaria.

   Vaan nyt savustamaan lohta! Hyvää kesäpäivää kaikille!

   • "Sanomisten vääristely minuakin joskus rietoo, mutta patologiseen vääristelijään ei asioiden oikaiseminen tehoa."

    Kaikista parasta olisi, että sinä makaisit patolokin pöydällä, suuri sykoloki. No ei siinä kyllä ehkä paraskaan patoloki saa selvää kaikesta, mutta voi innostua kaivamaan yksityiskohtaista tietoa koko suvusta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Sanomisten vääristely minuakin joskus rietoo, mutta patologiseen vääristelijään ei asioiden oikaiseminen tehoa."

    Kaikista parasta olisi, että sinä makaisit patolokin pöydällä, suuri sykoloki. No ei siinä kyllä ehkä paraskaan patoloki saa selvää kaikesta, mutta voi innostua kaivamaan yksityiskohtaista tietoa koko suvusta.

    Sä oot kyl hauska poika. Lähes jokaisesta kirjoituksesta vastaukseesi nappaat toisen kirjoittamia sanoja ja ilmaisuja. Ei riitä omat eväät, ei:)))

    Sitäpaitsi veiläkää, tuossa iässä et täytä miehen mittoja: hoet joka toisessa viestissäsi, että meidän naisten kirjoituksisssa ei ole mitään luettavaa. Ja kuitenkin täällä vähän väliä käyt kommentoimassa lukemaasi. Miehen sanaan pitäisi voida luottaa, mutta... No joo, on miehiä ja sitten on Miehiä.


   • Ei voi olla ! Siippa Mies?

    Pashat sanoista ja niiden luotettavuudesta, sitä täältä on yhtä vaikeaa todeta kuin miniän pahuutta. Sitä vaan ihmettelen, että Mies ja sinä, huh huh. Kuhan lepakkos vanhenee, saattaa hoksata, jos yleensä täyttää miehen mittoja


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sä oot kyl hauska poika. Lähes jokaisesta kirjoituksesta vastaukseesi nappaat toisen kirjoittamia sanoja ja ilmaisuja. Ei riitä omat eväät, ei:)))

    Sitäpaitsi veiläkää, tuossa iässä et täytä miehen mittoja: hoet joka toisessa viestissäsi, että meidän naisten kirjoituksisssa ei ole mitään luettavaa. Ja kuitenkin täällä vähän väliä käyt kommentoimassa lukemaasi. Miehen sanaan pitäisi voida luottaa, mutta... No joo, on miehiä ja sitten on Miehiä.

    No sun jutuishan ei oo mitään ja siksi en nyt tänne ees tullu. Ravun jutun luin ja koskien minua, vastasin siihen. Et silviisin dorka homma eteni


  • Olipas eilen vilkas ilta ja vielä osa yötä sen jatkoksi. Amerikan vieraat, lapsenlapset, omat poikamme ja kettikset viihtyivät meillä lähelle puolta yötä. Syötiin, juteltiin ja muisteltiin menneitä.

   Yöllä myöhemmin poika soitti, että on taas vienyt vaimonsa päivystykseen. Jalka, jossa hänellä se veritulppa on oli alkanut särkeä. Miniälle tehtiin yöllä monenlaisia tutkimuksia. Tulpan liikkeelle lähtö on iso vaaratekijä, ja sitä selvittelivät. Vielä en ole kuullut, mitä tutkimukset sanoivat. Enkä viitsi soittaa, koska saattavat vielä nukkua yövalvomisen jälkeen.

   Itsekin menimme yöpuulle vasta kahden jälkeen. Odottelimme, pitikö lähteä hakemaan koiria meille, mutta ei sitten tarvinnut. Nukuin seitsemään saakka kuin tapettu mato, mutta sen jälkeen en sitten enää unta saanut, ja nyt onkin tunne, että aamupäikkärit voisivat tehdä poikaa.

   Mukavan vilpoisaa on ulkona nyt. Eilen jäähtyminen tapahtui tosi nopeasti. Pääruoan söimme ulkona, mutta jo jälkiruoalle piti siirtyä sisälle. No, oisihan tietysti takkeja ollut saatavilla, mutta ulkovaatteet päällä tuntui vähän tyhmältä syödä jätskiä ja mansikoita.

   Nyt pitää lähteä HS:n - paperisen - lukuun. Aamu on mennyt eilisiä jälkiä siivotessa ja tiskien selvittelyssä.

   Hyvää päivää!
   am

  • Mukavan vilpoisaa on täälläkin. Kävin jo labrassa ja siellä ei ollut onneksi ruuhkaa. U:lla on vapaapäivä, joten en tarvinnut julkisia sinne menoon.

   Jopa on miniälläsi riesa siitä jalan veritulpasta. Nuo veritulpatkaan eivät ikää katso, eivät kai ole koskaan katsoneetkaan, ajattellen esim omaa isääni.

   Cee

  • Niinpä, ikää ei aina kysytä kun sairaus iskee. Omakin isäni oli alle 5-kymppinen, kun ensimmäinen aivoveritulppa iski. Ja niitä sitten myöhemmin tuli lisääkin.

   Miniältä ei onneksi löytynyt tutkimuksissa mitään huolestuttavaa, mutta käskettiin heti lähteä uudelleen päivystykseen jos särky palaa. Po. sairaus teki sen, että miniäni pääsi heti lääkärille, ei tarvinnut jonottaa. Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin.
   am

  • On vissiin mauran mailla ollut melkoinen keli. Ainakin telkassa kerrotun ja näytetyn kuvan perusteella: kovaa tuulta ja kylmyyttä. Huomenna pitäisi olla jo parempaa sielläkin.

   Minä odottelen luvattua sadetta. Ei millään huvittaisi mennä kastelemaan kukkia. Niitä on tähän olotilaan liikaa. Nämä kaikki hommat, ripparijuhlat, vieraat mökillä ja eiliset "ameriikan kalaasit" ovat ryydyttäneet. Siippa kyllä teki myös kaikkea kiitettävästi, mutta siltikin hommaa piisasi. Nyt tuntuu siltä, että vain löhöäisin - niin kuin kyllä tänään olen aamuaskareiden jälkeen tehnytkin. Mutta huomenna on uusi päivä, jospa olisin vähän tarmokkaampi.

   Minäkin olen ruvennut "kuuntelemaan" jalkaani, jossa vähän väliä tuntuu kuumotusta. Miniäni kertoi, että hänellä jo kauan ennen tulpan toteamista tuntui jalassa myös kuumotusta. Sen lisäksi toinen koirista nuuski ja nuoli aina säärtä, kun lähelle tuli. Pitää varmaan antaa sen nuuskia omaakin kinttuani, kun taas tavataan. Eilen siihen ei ollut tilaisuutta. Koirathan voivat haistaa vaikka mitä, sairauksiakin, esim. syöpää ja diabetestä.
   am

   • Juu, kyllä täällä on tuulta riittänyt ja lähes koko päivän satanut. Lämpötila on seitsemän astetta eli toppatakkikeli. Harmittaa noiden Vaskiviikon ulkomaisten esiintyjien puolesta. Ihan näin kylmää jotkut eteläamerikkalaiset eivät sentään jääkarhujen maan kesältä odottaneet. Sääliksi käy myös järjestäjiä, kesän ainoa kohokohta mennyt pilalle onnettoman sään takia.

    Minulla on se oikea polvi edelleen kipeä, kun taas vasen nilkka ja jalkaterä ovat lievästi turvoksissa. Jalkahoitaja jolla kävin kuukausi siten, arveli sen johtuvan sydämestä. Niin että kaikkea sitä tulee iän mukana.

    Eilen mulle tuli joku ihmeellinen arpajaislähetys. Muistan kyllä hyväksyneeni puhelimen kautta tulleen pyynnön nuorten urheilijoiden tukemisesta, mutta avatessani kuoren huomasin sitoutuneeni jatkuvaan arpojen ostoon, vaikka luulin, että kyseessä oli kertalähetys. Joka kuukausi olisi tullut 32 euron arvoinen satsi raaputettavia arpoja. "Loistavia" voittoja hehkutettiin ison esitteen täydeltä; onneksi mukana oli hyvin pienellä präntillä myös teksti 14 päivän peruutusoikeudesta. Ilmoitin peruutuksen sähköpostitse ja huomenna, jos ilma tuosta selkenee, menen tuonne kauas postiin palauttamaan arvat.

    Haksahtaa sitä viisaskin vipuun. Alan ymmärtää kaikkia stereotyyppisiä, epäluuloisia vanhoja tätejä, joita petkuttajat vaanivat joka nurkan takana.

    m


  • On se kyllä kiva piipahtaa välillä lukemassa aina niin iki ihanan Rouva Ceen arvokkaita kirjoituksi ja väliillä lähes iki ihanan mutta hiukan kiivaammin innostuvan amummun "säätiedotuksia"
   Tyttösen jutut muistetaan ja nekin olivat tavallaan hellyttäviä
   Ja kukapa olisi unohtanut edesmenneen Donizettin ihailijan Savonlinnasta ja Wienistä.
   Kiva muistella ihania kun niitä kuitenkin oli selvä enemmistä patologisiin murheentuojiin verrattuna

  • On se hauskaa, että tällä naisten ketjulla käy miesvieraitakin. Tulee vähän sentimentaalista tunteilua muuten aika karun asiallisten artikkelien lomaan.

   Jospa minäkin vastavuoroisesti muistelisin ihania miehiä. Yli kaiken tuossa lajissa oli Veepee, mutta miellyin myös Durianiin, älykköön, joka keksi teräviä kryptisiä kysymyksiä huolettomasti höpäjävälle laumalle.

   Ihan helpot miehet eivät ole koskaan olleet makuuni. Eivät toki sillä lailla vaikeatkaan, että koko ajan potevat valtavaa patologista murhetta syyllistäen muita kirjoittajia pahasta olostaan.

   Kyllä se on niin, että miehen itkuinen valittelu on inhottavinta mitä me naiset tiedämme, ja ainoastaan kaikkein "ihanimmat" meistä ovat valmiita tarjoamaan nenäliinaa itkupillille.

   • Mul on ihan hyvä olo ja patolokia kiinnostaa.

    Ensin ruumis paloitellaan. Mietitään kokemusten pohjalta, miksi iho tuollainen, miksi maksa huutaa, suonet tukossa ja peräsuolessa samoin kuin paksussa suolessa poikeamaa. Kun ruumiin osat on paketoitu tiedostoihin, niin geenitutkijat astuvat areenalle. Näin saataisiin teistäkin fenoman ja genoman avulla selvitys, että missä viiraa

    Jospa sitten muistelisin ihania naisia ... hetkonen, tarkoitan nyt elävästä elämästä ... hetkonen, yhden tänään tapaankin (tapaammekin) vuosimallia 1949 ja just saapunu Suomeen. Elää Kreikassa ja tietää enemmän aidosta elämästä siellä.


   • Minäkin usein muistelen Dulkkista HS:n ajoilta. Hänenkin kuolemastaan on jo yli viisi vuotta! Aika lentää!Hänen kanssaan jatkoimme kahdenkeskistä jutustelua HS:n jälkeen eräällä toisella foorumilla. Siellä musiikin ohella oli meillä myös paljon muitakin aiheita. Hänellä oli aivan valtava määrä tietoa musiikista ja elämänmenosta ihan yleisestikin. Hänhän oli käsittääkseni (ollut) myös aikamoinen "matkaajamatti".

    Oli surullista, että hän joutui lähtemään ikäänkuin kesken kaiken, saman ikäisenä kuin nyt itse olen. Sattuma oli se, että hän kuoli samana päivänä kuin sisareni mies.

    Alkaa silmiä painaa. Päikkärit kutsuvat. Söimme juuri lounaan; broileria zucchini-paprika-pippurikastikkeessa ja Annabellejä. Koirat ovat hoidossa ja ovat nyt loukkaantuneet: yleensä ne saavat kuppiinsa tähteet, mutta nyt ei sitä voinut tehdä. Toinen koira on allerginen kanalle, eikä tietenkään toisellekaan voinut mitään antaa; se ei olisi ollut tasapuolista:). Nyt isompi murjottaa jalkojeni juuressa, ja pentu meni jopa eri huoneeseen. Ei aina käy niin kuin haaveillaan... sanoi James Bondkin.

    Mukavaa keskistä viikkoa!
    am


   • Juu, kyllä Dulcamaran poismeno oli yksi niistä suurista tappioista inhimillisten ihmisten väliselle keskustelulle. Se vain korosti kavalien puukottajien osuutta ja pyrlkimyksiä. Suuri tappio kulttuurille ja normaalille sivistykselle


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Juu, kyllä Dulcamaran poismeno oli yksi niistä suurista tappioista inhimillisten ihmisten väliselle keskustelulle. Se vain korosti kavalien puukottajien osuutta ja pyrlkimyksiä. Suuri tappio kulttuurille ja normaalille sivistykselle

    Tämä meidän Ali Babamme on kuin juonitteleva hoviherra, joka yhtäällä kuiskuttelee rakkauden sanoja verhon takana ja toisaalla näyttää kätyreilleen merkkiä, että mestatkaa tuo katala naikkonen.

    Ei voi mitään, että noista dramaattisista puukotuspuheista tulee mieleen aivan jotain muuta kuin vanhojen rouvien ja herrojen normaali jutustelu nyky-Suomen nettipalstalla.


  • Minusta ei kuulu kulttuuriin tai normaaliin sivistykseen solvata kanssakirjoittajia joka käänteessä kavaliksi puukottajiksi. Ikävää, jos tässäkin ketjussa aletaan "valita puolia" ja työntää toisia ulos.

   Minäkin muistan Dulkkiksen fiksuna keskustelijana, sikälikin fiksuna ettei hän haukkunut minua kuin kerran ja silloinkin leikillään (?) kun sanoin käyttäväni joskus mikrouunia.

  • Minä olen käynyt ketjussamme katsomassa muutaman kerran tänään, mutta huomannut, ettei minulla ole tänne nyt mitään asiaa!

   Harmi, että Cee on joutunut ilman omaa syytään, eikä ainakaan omasta toivomuksestaan, tai halustaan on joutunut "ylistämällä alistetuksi", ja tuon jatkuvan "kehun" läpi näkyy selvä tarkoitus hajoittaa sopu täällä, mutta ei se onnistu. Se ei tule todellakaan onnistumaan, mutta vie kyllä kirjoitushalut aina joksikin aikaa, kun tuntuu pahalta mukavan kirjoittajan noin läpinäkyvä hyväksikäyttö, tarkoituksella mustamaalata meitä muita.

   Tiedän, että nyt alkaa taas minun solvaamiseni, mutta minä kyllä kestän.

   Rapu

  • Nykyään kun niin paljon puhutaan hyväksikäytöstä, niin mitäpä muuta tuo imelä mielistely onkaan. Eihän Cee viitsi tänne enää kirjoittaa, kun hänestä on tehty "pyhimys". Juuri kuten tarkkasilmäisenä olet huomannut, tarkoituksena on kylvää epäsopua meidän naisten keskuuteen. Lähtökohtana on ilmeisesti kirjoittajan mustavalkoinen ja kovin vanhanaikainen käsitys, että naisethan aina ryhtyy käsirysyyn! Minkälaisia kissatappeluja on mahtanut nähdä satamien kapakoissa.

   Nyt tietysti väitetään meitä kateellisiksi, kun emme ole samanlaisessa "suosiossa", mutta tulkoot vaan lunta tupaan, kaikki kestetään ja kaikkeen vastataan, ainakin minä vastaan.

   Ceellä voi tosin olla noita sukulaisjuttujaan, ettei ole niin paljon ehtinyt kirjoittaa. Minä ainakin toivon, että cee tulee kirjoittelemaan kuin ennenkin .Minua ei ainakaan tarvitse pelätä, tiedän että hän on syytön AliBaban hajota ja hallitse tyranniaan.

  • Kyllä se on rankkaa, kun yhden valitettavasti poistunee ja hyvin monipuolisesti kulttuurisen ihmisen läsnäoloa kaivattiin, niin jopa kuolleille ovat rajun kateellisea jotkut joiden nimeä ei missään yhteydessä ole edes mainittu. Ei positiivisessa, ei negatiivisessä mielessä. Heillä vaan näyttää olevan ihan ikioma tapa kuvitella heistä kirjoitettavan, kun heistä ei kirjoiteta.
   Minulle kyllä sopii että mesoavat ihan kuvitelmillaan. Minähän olen vaan kirjoittanut totta ja muistellut vanhoja hyviä aikoja jotka kaikki joilla ei ole ns selektiivinen ja sulkumuisti, muistavat minunkin kanssa ihan mukavia vuodesta toiseen keskustellensa, kunnes ... ja loputhan näkyy jopa tälläkin sivulla.

   Edelleenkin olisi kiva vaihtaa kunnon musiikkia ja rehellisiä ajatuksia Ceen ja amummun kanssa ja kyllä he tietävät että se ei millään tavalla heitä rajoita kirjoittamasta ihan kenen tahansa kanssa haluavat. Ceelläkään ei ole mitään ongelmaa minun "kehujeni" kanssa. Aina olen ollut samaa mieltä Ceestä aivan hänen omilla meriiteillään perusystävällisenä ja perustasapuolisena ihmisenä. Lisäksi erittäin hyvällä musiikkimaulla kuten a mummukin kun minulle maistuu erityisen hyvin esimerkiksi Dr. Dulcamaran Donizettista alkaen koko joukko klassista.

   Aito latinalainen sentimentti ja kaiho taas vetoaa minuu eri tavalla.
   Pojilla on hiukan minusta poikkeava musiikkimaku, siksi siellä emme keskustele tai vaihda musiikkia niin paljoa, mutta toisaalta voime tehdä varsin syvällistä ja filosofista monitasoista analyysiä ihmiskunnan muista asioista, mukaanlukien Linkolan ajatusten rationaali käsittely

   Uskaltaakohan tässä enää edes käydä apteekissa Malmilla. Ties mitä voi jostain kulman takaa saada niskaansa punainen hiilihanko viuhuen. Hanko mihin on taottu leima: ohjelmoitu "sen" hiilikellarissa!

   • Esimerkiksi Ceen ei todellakaan tarvitse edes viis veisata mitä minä kirjoita, eikä hän teekään niin.
    Ei se kuitenkaan ole haitaksi kuulla jos joku asiaperustellla henkilöä arvostaa.
    Onhan hän sen kaiken ihan itse ansainnut!


   • "jopa kuolleille kateellisia"

    Miten niin? Minähän sanoin, että muistan D:n fiksuna keskustelijana. Sinä se laitat inhoamisesi kirjoittajien päähän ties mitä ilkeyksiä.

    Mitä tulee Porinan Linkola-keskusteluihin, kommentit rajoittuvat vähiin, eikä ulkopuoliselle liene muodostunut oikein käsitystä, mitä nämä "syvälliset" filosofiystäväsi edes ajattelevat Linkolasta. Samalla henkilöllä mielipiteet ovat saattaneet olla hyvinkin ristiriitaisia eri aikoina, ja riippuen siitä kuka on ollut vastakeskustelijana. Tiedän sen, koska aina kun olen kehunut Linkolaa, se on eräiden mielestä "väärin kehuttu". Jos olen sanonut L:aa suureksi kirjailijaksi, on esille vedetty käsien katkomista ja muuta irrelevanttia. Sanopa sinäkin kerrankin sanasi Linkolasta. Vai pelkäätkö, että vahingossa sorrut olemaan samaa mieltä minun kanssani?

    Mitä Ceehen tulee, tottakai, tunteellinen mies kun olet, haluat hehkuttaa ihastustasi koko maailmalle. Siihen tämä suppea ketju ei ole paras mahdollinen "media", koska meidän silmissä Cee on vain tavallinen keskustelija.

    Nuo Malmin punaiset hiilihangot lienevät tarkoitettu huumoriksi, mutta sen valossa miten raskaita herjoja yleensä käytät "puukottajiasi" vastaan, en ole vakuuttunut huumorintajustasi noin yleisemmin.


  • Punaisia hiilihankoja tai edes hiilipannua ei tarvita, kun valmistelen tyttärelle päivän kasvisateriaa. Pilkon kymmeneen kupposeen kasviksia, hedelmiä, munaa, halloumia, fetaa ja tietysti jääsalaattia pohjaksi. Tulee värikäs annos periaatteella silmänruoka on puoli ruokaa. Kastikkeen sekoitin öljystä, etikasta ja oman ikkunapuutarhan yrteistä. Leiväksi, jos sitä edes tarvitaan, ostin täkäläisen leipomon maalais-ciabattaa.

   Mökillä tyttärellä kyllä roihuaa nuotiokin, jopa kaksi, toinen koirien kalan keittoon ja toinen ihmisille grillaukseen ja laavulla istuskeluun. Kiehuvista kaloista lähtee niin mojova löyhkä, että tulipaikkojen on hyvä olla kunnon hajuraon päässä toisistaan.

  • Huomenta täältäkin. Aurinko paistaa ja vaikka sää on viilennyt, ei sitä meidän parvekkeella tiedä. +37 näytti mittari kun avasin lasit, josta tulikin heti raikasta meren tuoksua sisälle.

   Olotilani ei ole kovinkaan hyvä, siitäkin hiljaisuuteni, labra-arvot näyttivät CRP 64, La 87 ja Hb 108. Olen kuin kuiviin puristettu sitruuna. Nyt syön pari viikkoa hieman isompaa kortisoniannosta ja sitten taas labraan. Eiköhän tämä tästä taas iloksi muutu.

   Minäkin teen salaatin ylennsä niin, että pilkon useihin pikkukulhoihin eri vihanneksia ja juustoja, herneitä, tomaatteja, kurkkua, viinirypäleitä ja kukin lastaa jääsalaattinsa päälle, mistä tykkäävät. Esim lapsenlapseni eivät syö tomaattia. Pikkuinen napsii heti viinirypäleitä lautaselleen. U tekee aina kermaviilikastikkeen, jossa on valkosipulia, ripaus sokeria, suolaa ja mausteita sekä sinappia.

   Cee

   • Ennen laitoin kaikki ainekset sekaisin, mutta nyt olen matkinut sitä käytäntöä, joka noissa isoissa marketeissa on salaattitiskeillään. Ja onhan se niin, että kaikki eivät pidä kaikesta, esim. kun muut kulhot tyhjenivät kiitettävästi, keltaista paprikaa jäi puoli kipollista. U:n salaattikastike kuulostaa maukkaalta.

    Ohoh tuota Hb-arvoasi, sehän on yhtä alhainen kuin minulla. Toivotaan, että kortisoni puree.


  • Luettua Elämä-ketjusta!

   "Minulle kyllä sopii että mesoavat ihan kuvitelmillaan."

   Ja sitten jatkoa.

   "Uskaltaakohan tässä enää edes käydä apteekissa Malmilla. Ties mitä voi jostain kulman takaa saada niskaansa punainen hiilihanko viuhuen. Hanko mihin on taottu leima: ohjelmoitu "sen" hiilikellarissa."

   Noin puhuu mies "rehellisiä ajatuksia!" Nuo hänen ajatuksensa eivät ole mitään "mesoamista" ja "kuvittelua", vaan uppoavat täytenä totena hänen ihailijoihinsa. "Nimiä" hän ei ole maininnut, se on vakio maininta häneltä, joten kuvitelkoot mitä kuvittelevat "Malmin" hiilikellarintakoja paholaiset?

   Eiköhän Malmin apteekkiin voi mennä aivan turvallisin mielin vielä ostoksille, koska suurempi vaara on menettää henkensä, jos jättää elintärkeät lääkkeet ja ravinnot ostamatta, kuin käy pelkäämään henkensä edestä "Malmin hiilihankoviuhtojaa?"

   Helpollapa saa tavallinen, tuntematon kirjoittaja väkivaltaisen maineen, joka ei sitten "pala tulessakaan", jonkun sairaan mielestä pois, kun sen on sinne mielikuvituksessaan omaksunut.

   Naurattaisi, mutta on oikeasti säälittävää ja surullista!

   Rapu

   Rapu

   • Tulipa tuo kommenttini allekirjoitettua oikein "tuplasti!"


   • Surullista se onkin ja todella toivon että herra opettelee edes vähän siistimpää kielenkäyttöä noiden puukotusten ja hiilihankojen sijaan. Voihan sitä haukkua toisia älykkäämminkin, mikäli nyt on edes syytä mennä tuolle vihalinjalle tuntemattomien kirjoittajien suhteen.


  • Täällä kun on ollut puhetta kaikenlaisista asioista, tuli mieleeni mikrouunista, että yhteen aikaan vuosikymmeniä sitten uuniin oli kehitetty munakuppi, jonka sisällä olevan munan voi kypsentää mikrossa. Olikohan joku Tupperware tuote? Me ostimme sellaisen muovikupin ja laitoimme sisälle kananmunan ja se sitten uuniin ja kuumennus päälle. Hetken päästä kuului kauhea poksaus ja avattuamme luukun oli munakupin yläosa lentänyt kattoon ja muna levinnyt ympäri uunia, tosin ei ollut enää raaka. Se siitä kokeilusta.

   Cee

  • Kirjoitin äsken tänne toisen viestini tänään ja se heti poistettiin. Siis robolle on liikaa, että allekirjoittaja Cee kirjoittaa kaksi viestiä liian pienellä aikavälillä. En silti aio rekisteröityä.

  • Aika hurjilta näyttävät nuo Ceen verilukemat. Etenkin tuo Hb. Maurallakin sama ongelma. Minua oma Hb-lukemani välillä kauhistuttaa myös, mutta toisesta laidasta: huitoo aina 150:n tienoilla, usein ylikin. Ei veren sentään puuroakaan pitäisi olla. Mutta noiden alhaisten arvojen luuli väsyttävän. Toisaalta en minäkään arvoistani huolimatta mikään duracell-pupu ole. Päikkärit pitää joka päivä ottaa.

   Juuri äsken juttelin ystävättäreni kanssa heidän ihan hirveästä vesivuoto-ongelmastaan talossaan.Ystävättäreni kanssa juuri päiviteltiin sitä, kuinka jaksaminen vähenee vähenemistään. Yksi isompi asia päivässä jos on, niin illalla on puolikuollut. Minullakin tässä nämä isommat ja pienemmät kalaasit verottivat voimia niin, että vielä eilen niiden jäljiltä olin ihan latinalainen öö, lueskelin vain lehtiä, nettiä ja niiden välillä lepäsin. No, olivat koirat kyllä hoidossa, mutta nekin enimmäkseen lepäilivät: olivat kuulemma aamupäivällä kotonaan pitäneet melkoista riehaa tarhassaan.

   Näin tämä kesä alkaa lähestyä loppuaan. Siitä tulee joka kerta hieman haikea olo. Vaikka en erikoisesti mikään kesäihminen olekaan - syksyihminen sen sijaan - niin kyllä tuo luonnon vähittäinen laskeutuminen kohti talviuntaan aina jotenkin surettaa. Hirveä energiamäärä tarvitaan sen keväällä syntymisessä, ja pian kaikki on taas mennyt. Välillä tuntuu ihan tuhlaukselta. Toisaalta juuri vuodenajat ovat meidän rikkautemme. Olisi kamalaa, jos aina olisi vain kesä tai talvi.

   Kyllä minuakin surettaa, ettei näin pieni porukka mahdu samaan ketjuun jutustelemaan kaikessa rauhassa niitä, näitä, tai isompiakin asioita, ilman puukkoja ja kirveitä. Minulle tämä foorumi on kyllä etupäässä jokapäiväisestä elämästä jutustelua varten. Oikeat keskustelut käyn oikeassa elämässä. Naamakkain moni epäselväkin asia selittyy, keskustelukumppaneiden silmät ja ruumiin kieli ovat osa keskustelua. Niitähän ei täällä ole, arvailuun ja toisen sanojen tulkintaan - tuomitsemiseen? - jää aina liikaa tilaa. Jatkuva vihanpito vie voimia keneltä tahansa, myös täällä. - Olemme sentään kaikki jo melkoisen elämänkokemuksen rikastamia. Nuoruus ja hulluus, vanhuus ja viisaus. Huuhaata koko hokema?:)

   Silti hyvää päivää kaikille!

   • Iltapäivää täältä "hiilikellarin uumenista!" Voimat menee pian minultakin, kun joutuu takomaan punaisena hehkuvia hiilihankoja, viuhtoakseen sillä rauhallista apteekkiin menijää, joka pelokkaasti joutuu kurkkimaan kadunkulmista, onko katu vaaraton?

    No niin - leikki sikseen, mutta kyllä täytyy sanoa, että uskomattomaksi on meno mennyt! Minä olen myös tätä Elämää pitänyt aivan vaan "vapaa-ajan asioiden juttelu ketjuna, tosin myös henkilökohtaisen, yhtenäisen ja myötäelävän "puhumisen" ja "kuuntelun" paikkana, koska tosi on, että monesti on helpompi puhua huolistaan aivan "tuntemattomille" ja ulkonäöltä tuntemattomiahan me olemme toisillemme, vaikka muuten jo väkistenkin tuttuja näin pitkän yhteisen kirjoittamisemme kautta. Puhuminen auttaa aina, minä olen sitä mieltä hyvin vahvasti.

    Ceen lab. arvot ovat korkeat, mutta toivottavasti ne siitä taas kohentuvat. Ei ihme, ettei olo ole paras mahdollinen.

    Minulla on ruoka lämpenemässä hyvin miedolla lämmöllä, mutta nyt taitaa olla paras mennä kuitenkin katsomaan tuo tilanne keittiössä.

    Hyvää torstain jatkoa kaikille!

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Iltapäivää täältä "hiilikellarin uumenista!" Voimat menee pian minultakin, kun joutuu takomaan punaisena hehkuvia hiilihankoja, viuhtoakseen sillä rauhallista apteekkiin menijää, joka pelokkaasti joutuu kurkkimaan kadunkulmista, onko katu vaaraton?

    No niin - leikki sikseen, mutta kyllä täytyy sanoa, että uskomattomaksi on meno mennyt! Minä olen myös tätä Elämää pitänyt aivan vaan "vapaa-ajan asioiden juttelu ketjuna, tosin myös henkilökohtaisen, yhtenäisen ja myötäelävän "puhumisen" ja "kuuntelun" paikkana, koska tosi on, että monesti on helpompi puhua huolistaan aivan "tuntemattomille" ja ulkonäöltä tuntemattomiahan me olemme toisillemme, vaikka muuten jo väkistenkin tuttuja näin pitkän yhteisen kirjoittamisemme kautta. Puhuminen auttaa aina, minä olen sitä mieltä hyvin vahvasti.

    Ceen lab. arvot ovat korkeat, mutta toivottavasti ne siitä taas kohentuvat. Ei ihme, ettei olo ole paras mahdollinen.

    Minulla on ruoka lämpenemässä hyvin miedolla lämmöllä, mutta nyt taitaa olla paras mennä kuitenkin katsomaan tuo tilanne keittiössä.

    Hyvää torstain jatkoa kaikille!

    Rapu

    Älä sinä yksin huido sitä rauhallista, perusrehellistä ja perushyvää apteekkiin menijää. Kusu minut apuun;)))

    Tuli pistäydyttyä naapurissa lukemassa eiliset iltasaarnat. Ovat todella erikoisia nuo ihmiset jotka kehuvat itseään ja lähimpiä kavereitaan vaikkapa juuri perushyviksi ihmisiksi. Heti tulee mieleen, mikä koira tuohon on haudattuna. Ei normaalin ihmisen tarvitse vakuutella hyviä ominaisuuksiaan, muut kyllä näkevät ne heidän käytöksestään. Tai puheestaan. Tai jopa anonyymeista kirjoituksistaan. Eniten hyveistään melskaava on usein se suurin P***a.

    Hyvää viikonloppua kaikille


  • Ihana ja asiatäyteinen kirjoitus a-mummulta. Sellaista elämä on. Edes 7-8 hengen ryhmä on liikaa keskinäisen sovun ylläpitoon. Huomasin sen jo aikoinaan työelämässä, jos oli kolme naista, kaksi liittoutui keskenään ja kolmas, juuri tullut taloon, oli yksin. Se on lapsienkin kesken hyvin yleistä. Alkaen ala-asteelta ehkä jo eskarista.

   Itse en kokenut ala-asteella enkä myöhemminkään syrjintää koulussa, enkä myöhemminkään työelämässä kuin joissakin paikoissa. Ne työkaverit jäivät omaan arvoonsa, enkä ole yhteyksiä ylläpitänyt, vaikka yrittivät. Muistini on pitkä, vaikka vihanpitoa en harrasta.

   Nyt letunpaistoon, U teki taikinan, kun niin lättysiä kaipaa.

   • Tätä somea pidetään nykyaikaisena kommunikaatiovälineenä, mutta asenteet saattavat olla keskiajalta. Naisia, etenkin julkkissellaisia, haukutaan räävittömästi. Näinkin pienessä piirissä kuin kahtiahaarautunut Elämä nainen ei tuppaa kelpaamaan miehille juttelukaveriksi, ainoastaan pilkan kohteeksi tai poikkeustapauksessa yltiöpäisen kehumisen kohteeksi, ja silloinkin samassa lauseessa nitistetään muut naiset armotta

    Näin ei ole ollut aina. Meistä jokaisella on ollut vanha hyvä aikamme, mutta ilmeisesti jokaisella eri aikana, eri kirjoittajien kesken.

    Missään elävässä elämässä en ole kokenut samanlaista vihaa kuin täällä. No en toki en ole muualla ollut näin vanhakaan vielä. Liki kasikymppisen on syytä pitää turpansa tukossa, se täällä annetaan ymmärtää. Tai sitten on oltava se mielikuvien höppänä kiltti myötäilevä mummeli. Toivottavasti kuolen ennen kuin minusta sellainen tulee.


  • Niinhän se on, että me vanhat/ikääntyneet naiset olemme eläkeläisinä ja etenkin vain vanhoina naisina yhteiskunnan syöpä. Miehetkin saavat kyllä osansa eläkeläisinä, mutta muuten ero mummoihin on 100-0 miehille. Sen sijaan nuoret/nuoremmat naiset saavat pappojen täydet pisteet ja empatiat, vaikka olisivat lasten kaltoin kohtelijoita. Joita myös S24 näyttää tukevan. Poistihan se kirjoitukseni, missä po. asiasta kirjoitin.

   No, oli miten oli, niin todellakin some on paikka, missä voidaan lyödä, ja lyödäänkin, kuin vierasta sikaa, jos eivät mielipiteet, ulkonäkö, jne. miellytä. Se on ihan käsittämätöntä. Aika harva kehtaisi samoin käyttäytyen kohdata vihansa/inhonsa kohteen silmästä silmään.

   Aikoinaan äitini sanoi, että netti on pe..leestä. Alan olla samaa mieltä hänen kanssaan, vaikka silloin joskus yritin häntä rauhoittaa, että vain pieni osa siitä on pelsepuupin linjoilla. Somesta ei niihin aikohin ollut vielä paljonkaan tietoa, joten jos hän nyt olisi näkemässä, mitä siinä tapahtuu, niin ei ehkä enää löytäisi edes "sylttytehdasta", minkä pe..lettä pahempana voisi nimetä.

   Usko ihmiseen. Monet ovat sanoneet, että sitä ei voi menettää. Mutta aina vain lähemmäksi tulee se hetki, jolloin pitää miettiä, mitä se tarkoittaa. Toivottavasti siinä vaiheessa kasvan jo horsmaa, ettei tarvitse valita.
   am

  • Täytyy vielä kommentoida!

   Kävin vilkaisemassa naapuriketjussa ja niinhän siinä oli käynyt, että "mummot" (mummo) on aloittanut hiilihangoilla huitomisen ja sappisen oksentelun aivan viattomasti vain "vanhoja, mukavia keskusteluja" muistelleen niskaan.

   Jos joku ei ole lukenut Ali-Baban herjaa Malmin hiilihangon viuhtojasta, niin se löytyy Elämä-ketjusta 31.7.2019 klo. 23.09. Pitkän vuodatuksen viimeisen osan kolme virkettä. Siinä minusta leivottiin "hiilihangolla huitoja", vaikka muuten nimeä ei mainittu, kuten kirjoittaja nimettömyyttä korostaa parin kirjoittajan kohdalla.

   Seuraava juttu on sitten porinassa 1.8.2019 klo. 13.43, kun "Malmi" kehtasi puolustautua.

   Olen taas kerran syyttömänä tuomittu, vaikka minä en ole tuonut mitään hiilihankoja kumpaankaan ketjuun, vaan kyllä sen teki aivan itse Ali-Baba!

   Rapu

   • Voi rapu parka. Kyllä sinulle suosittelisin feminismikiukussasi luetun ymmärryksen ja etenkin vertauskuvallisuuden opettelemista toimisessasi ohjaajasi narusta vedettävänä nukkena, joka toivoisi saavansa kiitosta, mutta sekin menee narusta vetäjälle.
    Löydä se henkinen itsesi mitä olit vielä muutama vuosi sitten enne joutumistasi manipuloijan pelivälineeksi.


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Voi rapu parka. Kyllä sinulle suosittelisin feminismikiukussasi luetun ymmärryksen ja etenkin vertauskuvallisuuden opettelemista toimisessasi ohjaajasi narusta vedettävänä nukkena, joka toivoisi saavansa kiitosta, mutta sekin menee narusta vetäjälle.
    Löydä se henkinen itsesi mitä olit vielä muutama vuosi sitten enne joutumistasi manipuloijan pelivälineeksi.

    Voi tsiisus mikä jeesustelija oletkaan. Nimittelet feministiksi naista sillä perusteella, että hän ei lankea jalkojesi juureen ja suutele viittasi lievettä kiitokseksi, kun sanoit hänen heiluttelevan hiilihankoja. Miltä pimeimmältä keskiajalta olet lähtenyt?

    Jos täällä joku vetelee naruja, se olet sinä. Muutamat meistä eivät alistu sätkynukeksi, joten turha veisata aina samoja tuhon virsiä.


  • Vastasin Ravulle, mutta olin kai kirjoitellut tänne liikaa.

   Kukaan missään ketjussa ei voi syyttää Rapua kenenkään mollaamisesta. Mutta jos mollaaja mielenhäiriössä huitoo sinne tänne, niin joku satunnainenkin tutuntuntuinen voi saada, osuman.

   "Olen teitä vastaan, olittepa puolellani tai ei ette,"kuuluu syyttelijän motto.

   Liisa O

  • Puuttumatta nyt mitenkään kenenkään riitoihin, haluaisin rauhan tähän ketjuun. Sovitaanko, että vaikka täällä käy kuka tahansa provosoimassa riitaa, hänelle ei vastata mitään. Korkeintaan vastine annetaan porinoissa, sillä sieltä ne häiriöt tulevat. En minäkään ole mikään sätkynukke, joka alistun mihin tahansa, varsinkaan siihen, että kirjoittajakavereitani täällä mollataan kaiken aikaa.

   Kun tyhmä äänensä vaientaa, hän hiljaista viisasta muistuttaa. Sopii minuun, joka olen välikappale täällä jatkuvasti. Alkaa todella ärsyttää tämä kahtiajakoisuus. En ole myöskään mielestäni se mielikuvien kiltti höppänä myötäilevä mummeli, vaan kyllä minulla mielipiteet ovat, puolustan itseäni ja kavereitani kun on aihetta, mutta toistan kappaleeni ensimmäisen lauseen.

   Aloittaako joku uuden puhtaan pöydän ja pidetään tuo periaate, jota tuossa ylempänä pyydän.

   Cee

   • Olet niin oikeassa, Cee. Todellakin "hiljainen on hulluista viisain". Paitsi ei sovi sinuun.

    Itse myönnän, että välillä kiehuttaa jo pelkkä provosointi niin, että vaikka kuinka pistän hanttiin, niin sormet vain lähtevät tökkimään näppäimiä. Yritän pitää sormeni kurissa.

    Pitäisi muistaa entisen pressan sanat: ei pidä provosoitua, jos provosoidaan. Välillä vain tuntuu siltä, että solvaukset ja muut raastamiset pitäisi jollain keinolla saada loppumaan. Mutta luultavasti eivät lopu, vaikka mitä inhimillistä konstia käyttäisi. Maailmanloppu varmaan tarvitaan.

    Monestihan on niin, että ihan syyttä, vain mollaamisen halusta yksi tai toinen porinasta käy täällä haukkumassa jonkun kirjoituksen, ja se on siinä.

    Aloita sinä Cee uusi, puhtaalta pöydältä, ja lähetetään tämä ketju historiaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet niin oikeassa, Cee. Todellakin "hiljainen on hulluista viisain". Paitsi ei sovi sinuun.

    Itse myönnän, että välillä kiehuttaa jo pelkkä provosointi niin, että vaikka kuinka pistän hanttiin, niin sormet vain lähtevät tökkimään näppäimiä. Yritän pitää sormeni kurissa.

    Pitäisi muistaa entisen pressan sanat: ei pidä provosoitua, jos provosoidaan. Välillä vain tuntuu siltä, että solvaukset ja muut raastamiset pitäisi jollain keinolla saada loppumaan. Mutta luultavasti eivät lopu, vaikka mitä inhimillistä konstia käyttäisi. Maailmanloppu varmaan tarvitaan.

    Monestihan on niin, että ihan syyttä, vain mollaamisen halusta yksi tai toinen porinasta käy täällä haukkumassa jonkun kirjoituksen, ja se on siinä.

    Aloita sinä Cee uusi, puhtaalta pöydältä, ja lähetetään tämä ketju historiaan.

    En minä tarkoita, että koko ajan on oltava tyyntä ja rauhaisaa, mutta se, että itse olen ollut välikappale jo vaikka kuinka kauan täällä ja riidat sen kun jatkuvat ketjusta toiseen ja tasan samasta asiasta. Eikö se voisi loppua lopultakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En minä tarkoita, että koko ajan on oltava tyyntä ja rauhaisaa, mutta se, että itse olen ollut välikappale jo vaikka kuinka kauan täällä ja riidat sen kun jatkuvat ketjusta toiseen ja tasan samasta asiasta. Eikö se voisi loppua lopultakin.

    Minä en suostu olemaan hiljaa, kun minua rusikoidaan yhä uudestaan ja joka päivä. Helppohan se on rauhaa ehdottaa, jos itse on kaiken haukkumisen yläpuolella. Mieluummin lähden täältä kokonaan pois, jos en saa vastata kiusaajalleni. Vaikka sitä kai se toivookin.

    Kyse on vääryyden vastustamisesta.

    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä en suostu olemaan hiljaa, kun minua rusikoidaan yhä uudestaan ja joka päivä. Helppohan se on rauhaa ehdottaa, jos itse on kaiken haukkumisen yläpuolella. Mieluummin lähden täältä kokonaan pois, jos en saa vastata kiusaajalleni. Vaikka sitä kai se toivookin.

    Kyse on vääryyden vastustamisesta.

    m

    En kieltänyt puolustamasta itseään, vaan sen voisi mennä antamaan porinoihin, jättää täällä kommentoimatta, mutta antaa palaa siellä minne se oikeasti kuuluu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En kieltänyt puolustamasta itseään, vaan sen voisi mennä antamaan porinoihin, jättää täällä kommentoimatta, mutta antaa palaa siellä minne se oikeasti kuuluu.

    Haittaako se nyt sinua, jos annan muutaman rivin palautteen täällä jossa syytöskin on julkaistu?

    Cee otti turhaan itseensä mainintani kiltistä höppänästä mummosta. Se ei tarkoittanut häntä. Se viittasi siihen, että Ali Baba on monta kertaa pilkannut minun ikäänikin, joka on korkeampi kuin teillä muilla ja haukkunut iän takia dementikoksi. Hän ei pelkästään halua minun hillitsevän kieltäni vaan työntää minut pois koko ketjulta. Hänelle on alentavaa väitellä näin iäkkään naisen kanssa. Siksi hänen on pakko yrittää nujertaa minut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En minä tarkoita, että koko ajan on oltava tyyntä ja rauhaisaa, mutta se, että itse olen ollut välikappale jo vaikka kuinka kauan täällä ja riidat sen kun jatkuvat ketjusta toiseen ja tasan samasta asiasta. Eikö se voisi loppua lopultakin.

    Tuli huono muotoilu minulta. Nuo kaksi sananpartta sinun ja minun viesteissäni tarkoittaa suunnilleen samaa asiaa, ja olin viittaavinani sinun versioosi, missä tyhmän ääni vaientuu. Sinä olet kaukana tyhmästä.

    Mutta kyllä rauha saisi todellakin olla ylimpänä tässä(kin) ketjussa. Kun vihamies rusikoi ihan vain siksi, että kirjoitukseni tai mielipiteeni ei häntä miellytä, niin välillä on pakko antaa palautetta. Eihän kukaan voi ketään kieltää kirjoittamasta, missä haluaa, mutta joku roti pitäisi papparaistenkin solvauksilla ja muulla mollaamisella olla, rusikoikoot meitä omassa padassaan. Kun robo poistelee ihan mitä sattuu, niin voisi sekin alkaa kohdistaa poistot vihaviesteihin eikä "kakkuresepteihimme". Itse yritän muistaa olla täällä ihmisiksi.


   • LiisaO kirjoitti:

    Haittaako se nyt sinua, jos annan muutaman rivin palautteen täällä jossa syytöskin on julkaistu?

    Cee otti turhaan itseensä mainintani kiltistä höppänästä mummosta. Se ei tarkoittanut häntä. Se viittasi siihen, että Ali Baba on monta kertaa pilkannut minun ikäänikin, joka on korkeampi kuin teillä muilla ja haukkunut iän takia dementikoksi. Hän ei pelkästään halua minun hillitsevän kieltäni vaan työntää minut pois koko ketjulta. Hänelle on alentavaa väitellä näin iäkkään naisen kanssa. Siksi hänen on pakko yrittää nujertaa minut.

    Olen kyllä huomannut, että Alilla on todella provosoiva tapa joka kirjoituksessaan kaivaa riitaa esiin, vaikka hän aloittaa sen vaikka jollain videolla käärmekeitosta niin jo toisessa lauseessa hän vertaa sitä meidän jonkun elämäläisen tyyliin kaivaa vaikka neulansilmästä esiin joku negatiivinen asia, tai kuten tänään kolmen K:n kokouksesta ei voi kertoa enempää, ettei joku täältä jo kaiva jotain ivailtavaa heistä ja heitä vastaan. Ali on moneen kertaan itsekin vannonut ettei enää vastaa ja provosoidu mutta ei pysty olemaan itse viittaamatta joka kirjoituksessaan jonnekin itä-suomeen päin. Alille olen jo kerran sanonutkin, että että älä aina muista joka kirjoituksessasi ottaa esiin kaunaasi jotakuta kirjoittajaa kohtaan, kuten nyt Rapukin on saanut osansa. Minä varmaan seuraavaksi. Edsonilta olen jo osani saanutkin moneen kertaan. Malttia pyydän kaikilta, ei elämä niin kauheaa ole, että koko ajan on riideltävä.

    Cee


  • TGIF! No, eipä tuolla huudahduksella enää niin merkitystä ole. Eläkeläisellä voi (pitäisikin) olla mikä päivä tahansa TG. Välillä menee minullakin päivät sekaisin. Tänäänkin meni tosiaan hetki ennen kuin keksin, mikä päivä tänään on. Siis viikonloppu on taas alkanut!

   Eilen piiiiitkästä aikaa satuin katsomaan jakson Emmerdalesta. Siinä kauppaa pitävällä nuorella miehellä näkyi olevan taas uusi nainen. En tiedä monesko on jo menossa. Kuitenkin poika, joka siinä huushollissa on pyörinyt jo vuosia - muistan kun hän siihen tuli aika pienenä, ja nyt on jo nuorukainen - on sama. Eli on joutunut katsomaan vierestä, kun isä (en kyllä tiedä onko hän oikea isä vai vain nk. bonusisä) vaihtaa naista kuin paitaa. Hyvin kuvaa nykyaikaa: erotaan, pistetään kohta hynttyyt yhteen uuden ihastuksen kanssa, erotaan toisen kerran ja perustetaan uusperhe seuraavan "laastarin" kanssa, erotaan, jne.

   Tuli noista hiili- ynnä muista hangoista mieleen, että miksi naisen (mummon) antama tuki toiselle naiselle (mummolle) on manipuloiduksi tulemista? Mies (siis ei mikään pappa) taas tekee niin ihan vain suuresta ymmärryksestä, empatiasta, toista kohtaan? Näitä elämän suuria kysymyksiä, joihin ei kai vastausta kukaan tiedä;)

   Mukavaa viikonloppua!
   yt am

  • Minullekin oli tänään vaikea tajuta, että tänään on perjantai, sen merkitys näin eläkkeellä ollessa on todella himmentynyt. Työaikanani viikonloput olivat vapaat paitsi jos olin yiitöissä, saatoin tehdä ne viikonlopulla, koska minulla ei aina ollut sijaista esim lomani aikana ta jos oli, teki vain pakolliset ja minulla oli valtava paperipino setvittävänä loman jälkeen.

   Tuosta uusioperheistä tuli mieleeni yhden opettajaystävän tokaisu jo vuosia sitten, kun oli kyse pikkupojan isästä, niin tällä viikolla se on Pentti.

   Cee

  • Nyt kerron kevennyksenä muistoni, kun hankimme ensimmäisen mikrouunimme. Vuosi oli -85. saimme tiedon, että eräs muovifirma oli keksinyt laitteen, jonka sisään laitettu muna kypsyy hetkessä mikrossa. Laitoimme munan tämän "munakupin" sisään ja käynnistimme mikron. Hetken pääst kuului kauhea pamaus ja kun avasimme luukun oli munakupin yläosa ponnahtanut kattoon ja muna oli pitkin mikron sisustaa, tosin kypsänä! Se kokeilu jäi siihen.

   Cee

   • Varmaan oli kiva siivo uunissa!

    Mekin hankimme ekan mikromme v - 85. Siinä oli kaikenlaisia toimintoja, ja kyllä sitä käytettiinkin. Siihen aikaan laitoin lähes kaiken ruoan mikrossa: lihamakaronilaatikot, makkarasopat, lihapullat ja muut tavalliset sapuskat tulivat sillä hyvin ja nopeasti. Paistoin jopa kinkun siinä yhtenä jouluna. Mirkon mukana tuli monipuolinen respetikirja, ja sen mukaan kun tein, niin onnistui.

    Po. koneessa oli ruskistava toiminto ja sillä sai ruokiin nätin pinnan; makaronilootakaan ei jäänyt aneemisen etovan väriseksi. Munia en kyllä koskaan sillä(kään) yrittänyt keittää. Nykyään joskus "paistan" munan: rikon munan syvälle lautaselle ja kypsennän. Ei ole sama kuin pannussa paistettu, mutta syö ennen kuin selkäänsä ottaa.
    am


  • Huomenta, +15 lämpöä ulkona, partsilla +20, kun aurinko meni pilveen. Katselin illalla Kalevankisoja ja siellä kuuluttaja sanoi, että on kolea ilma ja sadetta luvattu illaksi, joten saa nähdä, jos sitä tulee, onko se vettä vai lunta. No kumpaakaan ei satanut, ennen kuin ohjelma jo loppui ja siirryttiin Jyväskylän ralliin.

   Cee

  • Taas on yksi kesäpäivä illassaan. Nopeasti tämäkin kuu alkaa huveta.

   Päivät ovat taas minulla sekaisin. Se kai johtuu siitä, että olemme poikkeuksellisesti huomenna lähdössä mökille. Olisimme voineet lähteä sinne jo viikolla, mutta eilen illalla oli pitkästä aikaa "iltavuoro" lasten kanssa, kun isällään joku iltameno. Kyllähän he jo kaksistaan pärjäävät, ja tykkäävät keskenään ollakin; ei ole kukaan äkseeraamassa. Poika kuitenkin ilostuu, jos käymme vähän "katsomassa perään", jos nukkumaanmenoaikaan ei ole vanhempia kotona.

   Huomenna saamme mökille lapsetkin mukaamme, ja isänsä tulee illalla perässä. Tosin kerkiävät olla vain yön yli, kun matkansa taas jatkuu maanantaina. Viimeiset kesälomapäivät heillä menossa, koulu alkaa torstaina. Mutta saavatpa käydä saunassa ja soudella yksisarvisellaan. Mökille heitä ei houkutella tarvitse, itse haluavat tulla, vaikka ovat jo iässä, missä yleensä ei mökkimörköily isovanhempien kanssa enää niin kiehdo. Mutta he ovatkin siellä vauvasta saakka olleet paljon ja siitä on tullut heille melkein kolmas koti.

   Nyt tekisi mieli mennä ottamaan iltapäikkärit, vaan en mene. Myöhään illalla tulee telkasta Wallander, mutta pelkään etten pysy hereillä. No, tallennuskonsti on onneksi olemassa. Eikäpä mitään ole menetetty vaikkei sitäkään olisi, olen po. jakson nähnyt jo pari kertaa aiemmilla W:n esityskausilla. Mutta aina katson ne uudestaan, jos hollille satun.

   Mukavaa lauantai-iltaa!

   • Niin, ja edellisen kirjoitti taas am


  • Hyvää sunnuntaita kaikille! Täällä ollaan katsottu Jyväskylän rallia, kohta alkaisi Kalevan kisatkin, mutta nyt katsotaan kitarataituri Paco de Luciaa Teemalta. Minulla on monta hänen älppäriään, joissa hän soittaa joko flamencoa, klassista espanjalaista kitaramusiikkia taikka jopa teknistä taituruutta Al di Meolan ja John MacLauglinin kanssa, jolloin siitä minun mielestäni hävisi se kuuntelunautinto kun siinä kolme kitaristia kilpailee teknisestä loistavuudesta. Itse en siis osaa soittaa mitään instrumenttia. Liian tekninen flamencokin häiritsee minua, sen on oltava aitoa, alkuperäistä, hieman alkukantaista, kuten vaikka bluesin soittajilla, jotka kerjäävät kadulla ja soittavat loistavasti ilman viimeisiä hienosäätöjä laulaen käheällä äänellään pari hammasta suussa villkuen.

   En osaa paremmin selittää tätä musiikkimakuani, mutta Paco oli virtuoosiksi kehittynyt joka kuoli ikävä kyllä jo 66 vuotiaana. Perinteisempää flamencoa edusti mielestäni Manitas de Plata, joka on niitä ranskankielisiä Gipsy Kingsien isän Reyesien ja Baliardojen sukuja, joista Manitas jo ikävä kyllä kuoli muutama vuosi sitten.

   Suomalainen kitaristi Ari Salin mainitsi kerran eräässä ohjelmassaan, että Paco de Lucia on lyömätön.

   Cee

  • Tuo kuuntelijoita kosiva tyyli on myös mm. ooppera-alalla suosittua. Esim. aikoinaan kolme tenoria Pavarotti, Domingo ja Carrera pistettiin laulamaan isoilla areenoilla tekopitkiä korkeita nuotteja yleisön "iloksi". Sellainen on silkkaa rahadtusta ja ainakin itse vierastan sitä, teennäistä laulamista.

   Kun lauletaan, lauletaan sävellyksen mukaan ei niin kuin managerit rahan himossaan haluavat. Sama varmaan noissa kitaraesityksissä.

   Ihana rauha tässä terassilla, saunan jälkitilassa. Järvi on peilityyni. Kuikka meloi äsken melkein rantakivillä ja päästeli tuttuja ääniään ikäänkuin moikaten meitä. Lapset olivat uimassa saunan jälkeen ja lun hiljaisuus tuli niin kuikat tulivat paikalle. Kesäilta vaikka aika viileä on aina kiehtova.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!
   am

  • Hiljaista on. Viron sääksien pesillä poikaset lentelevät jo pitkin päivää kuka missäkin, eli pesät ovat ison osan ajasta tyhjiä. Kahden pesän kotkat loikoilevat vielä aika paljon pesissään.

   Sieluni silmillä näin A-mummun kesäillan rauhan järven rannalla, missä kuikat uiskentelivat.

   Nyt aurinko paistaa ja ilma kai taas vaihteeksi lämpenee.Totuus on kuitenkin että on elokuu ja viimeiset helteet ovat yleensä 17-20 päivien tienoilla. Linnut ovat aika hiljaisia nykyään, kun eivät rakenna pesiään, mitä nyt lokit ja meriharakat sekä hanhet kaakattavat kun niitä häiritään nurmikolla.

   Cee

  • Tänään on ollut mukavan kesäinen päivä. Pojan porukka lähti menemään jo puolilta päivin ja nyt oottelemm uutta prukkaa tulevaksi. No, ei oikein kai kaksi henkeä ole porukka mutta onpahan pari. Ystävämme, joiden kanssa vasta nyt aikataulut tämmää.

   Kävimme iltapäivällä ajelulla kaupoissa tuolla vähän kauempana kun ei kirkolta saa ihan kaikkea. Samalla poikkesimme eräässä maatilakaupassa ostamassa pottuja ja vihanneksia. Ne saa sieltä takuutuoreina ja vaikka hieman enemmän maksavatkin kuin ruokakaupassa niin mieluummin ostansieltä kuin kaupasta.

   Nyt pitää lähteä duunaamaan marjatorttu. Vieraat ovat lähestymässä ja tulokahvit juodaan heti alkuun. Eiku ihan ekana otamme lasilliset skumppaa, mikä on ollut tapamme aina täällä möksällä kun vieraita tänne saamme.

   Mukavaa kesäiltaa!

  • U tuli puoli yksi kotiin, toi litran mansikoita, perkasi ne ja huuhtelin, sitten napsimme ne suihimme ja hyviä olivat, kotimaisia. Myynnissä oli vattujakin, mutta ei tuonut niitä. Usen niistä sai kyllä hyvin proteiineja kun olivat täynnä matoja, muistan lapsuudestani. Ne olivat villivattuja mummolan puskassa.

   Cee

  • Ihan vaan pieni kuittaus, että elossa ollaan. Sää on tasaisen harmaa ja viileä. Loppuviikosta on pari ohjelman tapaista: lähdemme katsastamaan pienen eläintarhan ja tukkilaiskisat. Jälkimmäisen paikkana on Seurasaaren jälkeen Suomen toiseksi suurin ulkomuseo Pielisen kainalossa Lieksanjoen varrella.

   Juuri kuulin uutisista, että kirjailija, kriitikko Matti Mäkelä on kuollut Joensuussa. Tiesin hänen sairastavan syöpää. Mies väitteli tohtoriksi kypsällä iällä, kävi myös täkäläisessä kirjastossa puhumassa vätiöskirjansa tiimoilta. Yksi hänen hauskimmista kirjoistaan on Sääkirja, mutta kohutuimpia Kaksi vaimoani. Pitkään Kotkan Pekkas-akatemian vetäjänä toiminut Mäkelä kirjoitti Toivo Pekkasesta yhden hienoimmista kirjailijaelämäkerroistamme. Tehtaan varjossa on aina ollut mielikirjojeni joukossa.

   Vielä muistuttaisin Rapua yhteisestä lempisarjastamme, joka jatkuu uusin jatkoin tänään klo 19.

   • Kiitos!

    Katselin sen ensimmäisen uuden jakson juuri!

    Rapu


  • Kotona taas! On mökki ihan kiva paikka mutta koti on paras.

   Mukavasti meni ystävien kanssa pari päivää, miehet teki töitä, saunottiin, syötiin hyvin, parannettiin maailmaa. Mutta aika töötti olin, kun ystävät tänään lähtivät. Itse ajettiin kotimatka iltapäivällä. Autossa nukutti ihan syntisesti, mutta en osaa autossa nukkua, joten nyt päikkärit maistuisivat, mutta en enää tähän aika siihen lankea.

   Kävimme äsken erään ystäväpariskunnan talolla, joka on nyt lähinnä enää kuori, kolme pikkuhuonetta on tallella, kaikki muu isosta talosta on purettu pohjalaattaa myöten, ulkoseinät, ikkunat ja katto sentään ovat tallella. Järkyttävää jälkeä jättää vääriin paikkoihin päässyt vesi! Pariskunta on myös jo reilusti päälle 7-kymppisiä, ja ovat jo aika uupuneita. Eikä edes kuivatus ole vielä alkanut. Hyvä jos jouluksi pääsevät takaisin kotiin. Ihan itkettää heidän puolestaan. Heillä on vuosien mittaan muutenkin ollut niin paljon epäonnea ja vastoinkäymisiä, että ihme että ovat vielä järjissään.

   Huomenna aloitamme taas kettislenkit. Olivat eilen ja tänään koko päivän kahdestaan, kun isäntäväki aloitti työt. Edellisen kerran kun olivat kahdestaan (alueena oli kodinhoitohuone, kylppäri ja sauna, muualle talossa ei ollut pääsyä, kun ovat hieman jeeveleitä), niin olivat jyrsineet saunan lauteita! Näinä kahtena päivänä eivät ole pahuuksia tehneet. Jospa alkaisivat "aikuistua". Tekee hyvää itsellekin taas päästä liikkumaan. Aika laiska siltä kohdalta olen ollutkin koko sen ajan kun poika ja miniä olivat lomalla ja hoitivat itse koiransa. Saas nähdä jumittaako huomenna kintut;)

   Nyt pitää lähteä käyttämään pesukonetta. Toin mökiltä ison kasan pyykkiä. Ainakin kaksi koneellista niistä tulee.

   Hyvää iltaa kaikille!

  • Huomenta. Aurinko paistaa ja parvekkeella +35. Kun katsoo kadunpuoleista nurmikenttää, niin ruoho on aivan ruskeaa. Helsingin kaupunki säästää varmaan vesikuluissa, sillä nurmikon kastelulaite ei ole ollut päällä koko kesänä. Aiemmin se meni päälle aina yöllä pariksi tunniksi ja ruohot kukoistivat. Nyt niitä ei tarvitse leikatakaan niin usein kun kituvat kuivuutta. Jospa sillä konstilla pidetään myös valkoposkihanhet poissa siitä, kun ei ole mehvää uutta kasvustoa saatavilla.

   Cee

  • Keskipäivää!

   Teimme tyttären autolla huikean maisemalenkin tuonne Suomen itäisimpiin kyliin ja korpiin. Olen täällä ennenkin vaaroja nähnyt, mutta matalia kumpareita ne ovat olleet noiden taivasta kurottavien kallioiden rinnalla, ei ihme että vuoristoradaksi täkäläiset tuota kapeaa hiekkatietä kutsuvatkin. Koko 70 km matkan aikana näimme vain pari muuta autoa. Toinen oli pysähtynyt partisaanien uhrien muistomerkin äärelle. Täällähän käytiin sotavuosina verisiä taisteluja siviilejä vastaan. Kun katsoi ympärilleen, tajusi kuinka hirvittävät oltavat noissa rotkoissa ja ryteiköissä oli sekä vainotuilla että vainoojilla ollut. Ymmärsi senkin, miksi siellä humisi korkeampia honkia kuin muualla P-Karjalassa. Mikäpä moto pystyisi liikkumaan rotkojen liki pystysuoria seinämiä pitkin.

   Tultuamme alavammille maille ohitimme tuntemattomia järviä hiekkarantoineen. Tabletista saimme paikallistettua suurimmat niistä. Tuhansia järviä ja lampia on vielä näkemättä, joten retkikohteita riittää yksin oman kunnan alueella moneksi kesäksi. Talvella niille serpentiiniteille ei olekaan asiaa.

   • Takavuosina mekin ajelimme muutaman kerran lomareissuilla ihan rajan pinnassa. En tiedä, mitä teitä ne olivat; siippa kuitenkin joka puolella maata tykkää ajaa pikkuteitä, joiden varrella on paljon enemmän katseltavaa kuin noiden suorien, yksitotisten maisemien läpi kulkevilla "baanoilla".

    Noilla reissuilla, vaarojen välissä ja rinteillä näimme kauneimmat niittymaisemat koskaan. Etenkin sateen jälkeen, kosteuden leijaillessa niittyjen yllä, ne olivat silmää hiveleviä näkyjä. Kun vielä joillakin niityillä tallustelivat jonkun talon muutaman lehmät, niin idylli oli täydellinen. Onkohan sellaisia vielä siellä olemassa. - Noita kuvaamiasi rajumpia maastoja emme niillä reisuilla nähneet; emme varmaan osuneet oikeille reiteille.

    Täällä satoi äsken ihan seinänä. Ukkonenkin niin, että hyppäsin sohvalla puoli metriä. Paukut tulivat ihan yllättäen. Onneksi oli jo valmiiksi Elisanetin boxi irroitettuna, olisi saattanut taas kämähtää, kun salamat iskivät ihan kohdalla. Pari kertaa on boxi mennyt ukkosella rikki, ja vaati hieman taistoa Elisan kanssa, että saimme uudet boxit ilman kuluja. Kolmatta eivät enää luvanneet toimittaa muuten kuin maksusta.

    Nyt taas jo paistaakin aurinko. Naapurin katti kulkee pihassamme käpäliään korkealle nostellen. Ei taida tykätä märästä nurtsista.

    Tänään olimme pitkästä aikka kettislenkillä. Juippien turkki melkein ratkesi niiden pomppiessa ilosta tasajalkaa, kun menimme sinne. Olivat tehneet olotilassaan yhdestä sinne unohtuneeesta kaupan kestokassista n. 10 102 riekaletta:))

    Poika oli nostanut pottupellostaan meille perunoita ja voi miten ihmeen hyvälle ne maistuivat, kun niillä lounaalla herkuttelimme. Ei saa kaupasta sellaisia pottuja, ei. Jokohan Rapunen on saanut saalista ämpäriperunoistaan.

    Leppoisaa iltaa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Takavuosina mekin ajelimme muutaman kerran lomareissuilla ihan rajan pinnassa. En tiedä, mitä teitä ne olivat; siippa kuitenkin joka puolella maata tykkää ajaa pikkuteitä, joiden varrella on paljon enemmän katseltavaa kuin noiden suorien, yksitotisten maisemien läpi kulkevilla "baanoilla".

    Noilla reissuilla, vaarojen välissä ja rinteillä näimme kauneimmat niittymaisemat koskaan. Etenkin sateen jälkeen, kosteuden leijaillessa niittyjen yllä, ne olivat silmää hiveleviä näkyjä. Kun vielä joillakin niityillä tallustelivat jonkun talon muutaman lehmät, niin idylli oli täydellinen. Onkohan sellaisia vielä siellä olemassa. - Noita kuvaamiasi rajumpia maastoja emme niillä reisuilla nähneet; emme varmaan osuneet oikeille reiteille.

    Täällä satoi äsken ihan seinänä. Ukkonenkin niin, että hyppäsin sohvalla puoli metriä. Paukut tulivat ihan yllättäen. Onneksi oli jo valmiiksi Elisanetin boxi irroitettuna, olisi saattanut taas kämähtää, kun salamat iskivät ihan kohdalla. Pari kertaa on boxi mennyt ukkosella rikki, ja vaati hieman taistoa Elisan kanssa, että saimme uudet boxit ilman kuluja. Kolmatta eivät enää luvanneet toimittaa muuten kuin maksusta.

    Nyt taas jo paistaakin aurinko. Naapurin katti kulkee pihassamme käpäliään korkealle nostellen. Ei taida tykätä märästä nurtsista.

    Tänään olimme pitkästä aikka kettislenkillä. Juippien turkki melkein ratkesi niiden pomppiessa ilosta tasajalkaa, kun menimme sinne. Olivat tehneet olotilassaan yhdestä sinne unohtuneeesta kaupan kestokassista n. 10 102 riekaletta:))

    Poika oli nostanut pottupellostaan meille perunoita ja voi miten ihmeen hyvälle ne maistuivat, kun niillä lounaalla herkuttelimme. Ei saa kaupasta sellaisia pottuja, ei. Jokohan Rapunen on saanut saalista ämpäriperunoistaan.

    Leppoisaa iltaa!

    Piti vielä lisätä eilisen ajomatkamme iloistus: kuuntelimme radiosta Heli Laaksosen haastattelua. Hänhän puhuu aina omalla Lounais-Suomen murteellaan. Ja sekös tuo hyvän mielen - ainakin minulle, kuten murteen kuunteleminen yleensäkin. L:n puheesta sieppasin sanan, jota varmaan käytän vastedes kun se asiayhteyteen vain sopii: hutilo. Hutilushan on se sana, jonka itse olen oppinut, mutta hutilo on siitä muoto, joka hauskuuttaa ja naurattaa.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Takavuosina mekin ajelimme muutaman kerran lomareissuilla ihan rajan pinnassa. En tiedä, mitä teitä ne olivat; siippa kuitenkin joka puolella maata tykkää ajaa pikkuteitä, joiden varrella on paljon enemmän katseltavaa kuin noiden suorien, yksitotisten maisemien läpi kulkevilla "baanoilla".

    Noilla reissuilla, vaarojen välissä ja rinteillä näimme kauneimmat niittymaisemat koskaan. Etenkin sateen jälkeen, kosteuden leijaillessa niittyjen yllä, ne olivat silmää hiveleviä näkyjä. Kun vielä joillakin niityillä tallustelivat jonkun talon muutaman lehmät, niin idylli oli täydellinen. Onkohan sellaisia vielä siellä olemassa. - Noita kuvaamiasi rajumpia maastoja emme niillä reisuilla nähneet; emme varmaan osuneet oikeille reiteille.

    Täällä satoi äsken ihan seinänä. Ukkonenkin niin, että hyppäsin sohvalla puoli metriä. Paukut tulivat ihan yllättäen. Onneksi oli jo valmiiksi Elisanetin boxi irroitettuna, olisi saattanut taas kämähtää, kun salamat iskivät ihan kohdalla. Pari kertaa on boxi mennyt ukkosella rikki, ja vaati hieman taistoa Elisan kanssa, että saimme uudet boxit ilman kuluja. Kolmatta eivät enää luvanneet toimittaa muuten kuin maksusta.

    Nyt taas jo paistaakin aurinko. Naapurin katti kulkee pihassamme käpäliään korkealle nostellen. Ei taida tykätä märästä nurtsista.

    Tänään olimme pitkästä aikka kettislenkillä. Juippien turkki melkein ratkesi niiden pomppiessa ilosta tasajalkaa, kun menimme sinne. Olivat tehneet olotilassaan yhdestä sinne unohtuneeesta kaupan kestokassista n. 10 102 riekaletta:))

    Poika oli nostanut pottupellostaan meille perunoita ja voi miten ihmeen hyvälle ne maistuivat, kun niillä lounaalla herkuttelimme. Ei saa kaupasta sellaisia pottuja, ei. Jokohan Rapunen on saanut saalista ämpäriperunoistaan.

    Leppoisaa iltaa!

    On täällä niittymaisemiakin muun muassa lähellä sitä kylää, jonka takamailla tytär asuu. Hänenkin pihansa on nyt yhtä kukkamerta. Jossakin olen nähnyt melkein alppiniittyjen näköisiä loivasti kumpuilevia maisemia. Se kuvaamani itäinen tie kulkee asumattomien metsien halki eikä sinne turistit juuri löydä. Eikä löytäisi pois...Joskus nuorena vietimme kesiä Juvalla, Savossa. Sielläkin oli melko kiemuraiset tiet, joiden huipulla tunsi olevansa vuoristoradassa. Oikein vatsanpohjasta vihlaisi, kun huipulta syöksyttiin alamäkeen. Tytär keksi niille lapsena hauskan nimen: kanankirkumistiet.

    Tavallaan pidän myös Pohjanmaan ja Lounais-Suomen tasamaista. On oma viehätyksensä siinä, että näkee kauas.


   • LiisaO kirjoitti:

    On täällä niittymaisemiakin muun muassa lähellä sitä kylää, jonka takamailla tytär asuu. Hänenkin pihansa on nyt yhtä kukkamerta. Jossakin olen nähnyt melkein alppiniittyjen näköisiä loivasti kumpuilevia maisemia. Se kuvaamani itäinen tie kulkee asumattomien metsien halki eikä sinne turistit juuri löydä. Eikä löytäisi pois...Joskus nuorena vietimme kesiä Juvalla, Savossa. Sielläkin oli melko kiemuraiset tiet, joiden huipulla tunsi olevansa vuoristoradassa. Oikein vatsanpohjasta vihlaisi, kun huipulta syöksyttiin alamäkeen. Tytär keksi niille lapsena hauskan nimen: kanankirkumistiet.

    Tavallaan pidän myös Pohjanmaan ja Lounais-Suomen tasamaista. On oma viehätyksensä siinä, että näkee kauas.

    Kuvaava nimitys: kanankirkumistie. Omat poikamme ja pojan lapset ovat aina nauttineet noista mahaa vihlaisevista alamäistä, lapsenlapset vieläkin kirkuvat. Minä en ole tykännyt kun voin huonosti mäkisillä ja mutkaisilla teillä.

    Mekin lomailimme joskus, ennen omaa mökkiä Juvalla erään kaverimme mökillä, ja kyllä ne tiet tosiaan kirkututtivat.


  • Meidän kotimaan matkamme ovat olleet lähinnä melko tasamaalla ajelua, kuten vaikka Pohjanmaan lakeuksilla, Mikkelin, Kokkolan, Jämsän jne reiteillä, joissa kyllä järviä on paljon ja kauniita maisemia, mutta jyrkimmät automatkat teimme aikoinaan Norjan serpentiineillä ja myöhemmin bussinkyydissä esim Mallorcan ja Madeiran vuoristoisilla teillä. Siellä oli ryppynaru välillä tiukalla pelosta.

   Cee

  • Ukkosta luvassa, ja siltä tuo ilmanala tuntuukin. Olimme äsken kettislenkillä ja hikisen paahtavaa oli ilman lämpö. Täytyy ruveta tarkkailemaan tutkakúvia, jotta taas tiedän tempaista ajoissa Elisan irti sähköstä.

   Nyt on kaikki mediat täynnä juttua ilmastonmuutoksen torjunnasta. Kaiken muun hyvän lisäksi minä esittäisin että lopetetaan kaikenlaisten eksoottisten vihannesten, hedelmien ja merielävien kuskaamisen maan ääristä lentsikoilla Suomeen. Kyllä lähempänäkin, ihan vaikka Suomessa, kasvaa muonaa (tosin ei niin kovin eksoottista) kaikenlaisille syöjille. Syötäisiin niitä kausituotteita. Mutta melu kai siitä ainakin hifistelijöiden keskuudessa syntyisi; on kaiketi hienompaa syödä gojia, mangoa ja tonnikalaa kuin kotimaista puolukkaa, pottua, omenaa ja silakkaa. Mangopuu, muuten, kuuluu myös mm. erään nykypoppipiisin sanoitukseenkin. Ei kelpaa omppupuu, koivupuusta puhumattakaan - liian suomalaista?;(

   Juuri taas kiehuvat pojan maalta nostetut ihanan makuiset potut, ja oikea uuden perunan tuoksu täyttää kyökin. Sen kanssa silliä, tilliä ja nokare ihan oikeaa voita. Voiko herkumpaa enää olla!

   Mukavaa viikonlopun aloittelua!
   am

   • Tervehdys Elämään!

    Päivät mennä viuhuu vauhdilla, niin että ei meinaa mukana pysyä. Eilen tapasin yhden sisareni tuolla Sokoksella ja hän vei minut syömään kymppikerroksen Loisteeseen (olikohan sen ravintolan nimi Loiste)? Oli mikä oli, mutta maisemat olivat kattavat silmiemme edssä. Ruoka oli hyvää. Häränpihvi tykötarpeineen ja jälkiruoaksi ihanaa kakkua. Tilasimme jälkiruoaksi jotain muuta, en muista sen nimeä, mutta se olikin loppu, joten "tyydyimme" sitten tuohon valkosuklaa- mansikka-kerma kakkuun jonka höysteenä oli paksua mansikka lientä lautasella kastikkeena. Hyvää sekin oli. Juomana ensin lasilliset kuohuvaa ja ruoan kanssa punaviiniä ja vettä tietysti myöskin. Oli mukava tavata ja rupatella.

    Tänään kävin kirjastossa ja kaupoissa, joten nyt on niin hengen- kuin myös ruumiinravintoa yllin kyllin kotona.

    Minä en, amummu, laittanut yhtään perunaa kasvamaan ämpäriin tänä kesänä, joten "vesikielellä maistelen" sinun oman poikasi maalla kasvaneita perunoita!

    Nyt täytyy lähteä tuonne alas. Tuli tauko tämän kirjoittamiseen välillä, kun tytär soitti, niin nyt vasta minä menen syömään jotakin!

    Mukavaa perjantainjatkoa!

    Rapu


  • Mekin söimme juuri pieniä uusia pottuja, silliä, salaattia ja jämän toissapäiväisestä lihakastikkeesta. Nyt todella vouhkataan joka päivä ilmaston muutoksesta ja että on synti syödä lihaa, juoda maitoa jne. En kyllä vegaaniksi ryhdy ja syön sen verran vähän, ettei maailma siihen kaadu. Kauramaidollako maailma pelastuu. Kai tässä jossain vaiheessa toukkien ja matojen syöjäksi täytyy alkaa, mikäli henki vielä pihisee. Saa niistä ainakin preteiineja, mitä ei pelkistä rehuista saa.

   Cee

  • Loiste on mukava paikka. Siellä on vielä vanhanaikaisen ravintolan henki ja hienot näköalat kaupungin ylle. Minäkin olen siellä aika usein käynyt, kun siitä on tullut vanhojen luokkakavereitteni kanssa vakituinen tapaamispaikkamme, silloin kun Hesassa tapaamme.

   Minustakaan ei vegaania tule. Rehuja ja hedelmiä olen syönyt aina paljon, joten kovin paljon lisättävää ei siihen enää ole. Toisekseen, miksi perunaa kaikki ravintogurut halveksivat; onko se liian rahvaanomaista? Meidän huushollissa pottuakin kuluu.

   Lihaa syömme kohtuudella, enimmäkseen broiskua tai possua, kunnon pihviä muutaman kerran vuodessa. Siippa rakastaa makkaraa, ja aina kun minä syön kalaa hän syö makkaraa, aika usein tosin muulloinkin. Kuolemaksihan prosessoitu liha kyllä kuulemma on, mutta niin taitaa olla kaikki muukin sapuska. Ainakin kun ikää tarpeeksi tulee.

   Kauramaitoon en aio siirtyä. Olen kokeillut mm. kahvissa, mutta ei ole minun juttuni. Kauramaito on kyllä mahalle hyvää. Jos on vaikkapa happovaivoja, niin kauramaito auttaa. Auttaa, ainakin minua, kyllä tavallinenkin maito. Lääkäri kerran tuhahti halveksuen, kun kerroin maitolasillisella tyrmääväni närästyksen. Pitäisi ottaa pilleri, sanoi hän. Maitokin on nykyään jo lähes pannassa.

   Toukkia ja sirkkoja syön vasta, jos henkeä uhataan. Protskuja niistä tietysti saisi, mutta kun tässä kohta lihakset häviävät kuitenkin, niin protskujakaan ei sitten enää niin paljon tarvitse;)).

   Tänään tulee taas vilkas viikonlopun aloitusilta. Koirat ja pojanpoika tulevat yökylään. Täällä on taiteiden yö, ja porukat menevät sinne. Itsekin olen siellä joskus takavuosina muutaman kerran haahuillut, mutta ei ole minun juttuni. Kirkossa on kyllä usein ollut hyvää musiikkia, mutta sinne on pitänyt mennä jo alkuillasta, jos on halunnut istua.

   En tykkää ryysiksistä enkä metrilakusta;). Nautin taiteeni muilla tavoin. Mutta meitä tarvitaan taidetapahtuman kotijoukoissa, mikä onkin paljon mielekkäämpää puuhaa kuin pimeässä illassa pyöräilevien humalikkaiden väistely. Loppuillasta niiden määrää vain kasvaa, kun porukat ovat kierelleet illan mittaan alueen monilla kaljakojuilla. No, saatan puhua vastoin parempaa tietoa, ehkä kaljan kittauspaikkoja on jo vähennetty.

   Vaan nyt keittämään riisipuuroa! Pojanpoika pyysi sitä iltapalaksi. Sitä aiemmin keitimme melkein aina, kun pojan lapset ovat olleet yökylässä; molemmat siitä tykkäävät, eikä vanhemmilla ole kärsivällisyyttä sitä tehdä. Mummulla on. Tykkään siitä itsekin, samoin kuin siippa. Kettiksetkin lipovat viiksiään vielä pitkään, kun ovat puurokupit nuolleet.
   am

  • Minun rupesi mieli tekemään kaali-jauhelihalaatikkoa pitkästä aikaa, joten nyt on tarvikkeet kotona ja viikonloppuna sitä teen.

   Kirjastossa kävin ja sain listan varaamistani kirjoista. Niitä varattuja on nyt kuusikirjaa ja aikaisemmat olen varannut jo joskus maaliskuussa, mutta joissakin oli vielä nytkin lähes 150-varausta ennen minua, joten odottamaan joutuu. Maaliskuussa olen varannut myös tuon Lisa Brennan kirjoittaman Pikkusintti-kirjan ja siinäkin on vielä 123 varausta ennen minua. Kun sen varasin, silloin ennen minua oli varauksia 513, joten kyllä se jono liikkuu! Sitten Junger tuolla HS:ssa pitää lukutaitoa tarpeettomana ja turhana....

   Tässäpä tätä jutustelua taas tulikin, joten nyt pian on uutisten aika.

   Rapu

  • Minäkin syön joskus harvoin häränfileepihvin, viimeksi toukokuussa Suomenlinnassa, namskis. Itse en osaa sellaista paistaa, siitä tulee joko kengänpohjaa taikka liian kuivaa sitkistä.

   Tuli ihan nälkä kun luki teidän syömisistänne, täytyy mennä kaapille katsomaan, mitä söisi iltapalaksi.

   Meillä tuli äsken hiukan vettä, sen verran että asfaltti kastui.

   Cee

  • Hyvää viikonloppua, minä lähden mökille. Kantarelleja on nähty, ehkä joku tattikin osuu silmiin. Mustikoita ihan pihapiiristä ainakin sen verran kuin pariin viiliin tarvitaan.

   Hyttysistä ei liene pelkoa suuremmassa määrin.

  • Joillakin on taito valita sellaista musiikkia radiossa soitettavaksi, että se jää kuulijaan. Juuri nyt Jari Sinkkonen tekee sitä ohjelmassaan "Liian kaunista kuunneltavaksi". Kerrassaan upeaa musiikkia! Arvostan miestä suuresti myös ammattinsa takia; lastenpsykiatri, jolla järkevimmät kuulemani mielipiteet lapsista ja heidän kasvatuksestaan tämän päivän melskeissä.

   Eilen iltayöstä sattui hauska episodi, kun koirat ja pojanpoika täällä olivat. Poika oli jo nukkumassa kun yhtäkkiä kuului hänen huoneestaan huuto: vaari. Siellä poika oli herätetty unesta, kun toinen koirista oli hypännyt hänen sänkyynsä ja innolla nuoli pojan naamaa ja korvia. Kumpikin koira tykkää lapsista yli kaiken ja toinen niistä keksi tilaisuuden osoittaa se. Huoneen ovi oli huonosti kiinni, joten koira sai sen auki kuonollaan. Meitä kyllä nauratti. Poika ensin hieman säikähti, kun unesta sillä tavalla herätettiin, mutta ei sitten enää ollut moksiskaan. Hänkin on koirien kanssa hyvä kaveri ja tykkää niistä kovasti.

   Pitäisi lähteä kauppaan, mutta ei yhtään huvita. Päivä päivältä lisääntyy haluttomuuteni mennä minkäänlaiseen kauppaan, etenkin ruokakauppaan. En tiedä, mistä johtuu, mutta näin vain on. Onneksi siippa siellä käy aika mielelläänkin.

   Ongelmana siipan kauppareisuissa vain on se, että kun pyydän häntä tuomaan maitoa ja leipää, niin hän tulee kotiin kahden täyden kassin kanssa; hän on melkoinen heräteostaja. Itse kun sinne menen, niin ostan todellakin vain sen maidon ja leivän.

   Ei meillä onneksi kuitenkaan kovin paljon ruokahävikkiä tule. Välillä kyllä joskus tympii, kun ruokaa jää yli ja sitä samaa sitten joudutaan syömään ehkä kolmenakin päivänä, eikä se aina ole kivaa, vaikka kuinka herkkuruokakin olisi kysymyksessä. On kaksi ruokaa, mitä voin syödä montkin päivää peräkkäin. Ne ovat itse tehty hernekeitto ja kaalilaatikko, jolla Rapunenkin aikoo tänä viikonloppuna herkutella. Niistä en saa kylläkseni.

   Sain juuri äsken tietää, että eräs sukulaismies on päässyt eroon tinnituksesta akupunktion avulla. Nyt ryhdyn minäkin selvittämään sopisiko se omaan tapaukseeni.

   Leppeää kesälauantaita!
   am

  • Meilläkin U käy aina nykyään kaupassa, mutta olen kirjoittanut hänelle lapun mukaan, tuo ne plus omat heräteostoksensa. Kerran hän löysi taskustaan edellisen lapun, sekä uuden lapun, ei ollut varma kummat piti tuoda, toi molempien lappujen ostokset. Näin meillä oli kaksinkertainen määrä esim tommaatteja ja kurkkua, mutta syötyä ne tuli. Käy yleensä ilman puhelinta kaupassa, koska se soi aina kuulemma kesken kassanmaksuja ja samalla nokkakin alkaa vuotaa.

   Cee

  • Kesälauantai on leppeä, kuten amummu toivottelikin!

   Minä saunoin juuri ja olisin halunnut jäädä ihastelemaan iltaa ja maisemaa tuonne viherhuoneeseeni saunan jälkeen vaikka koko illaksi, mutta hiukset täytyy mennä föönaamaan ennen kuin kuivuvat kokonaan.

   Järviradio soittaa taas vanhaa tanssimusiikkia taustalla ihmisten toiveiden mukaan. Joku toivoi juuri Mattia ja Teppoa! En kuullut mitä kappaletta, mutta pianhan sen kuulee.

   Nyt on mentävä hiusten kimppuun. Hyvää illanjatkoa!

   Rapu

   • Matilla ja Tepolla on oikein kivoja hyvin tanssittavia kipaleita. Kuuntelen niitä joskus täältä netistä, radiota en yleensä kuuntele koskaan, vaikka kyllä meilläkin radio on tuolla olkkarin nurkassa jopa kaksin kappalein.

    Cee


  • Hyvää sunnuntaita, vaikka sää onkin harmaa täällä meillä päin ainakin!

   Lueskelin Hesaria, nukuttuani ensin puoli yhdeksään, mitä ei usein tapahdu ja innostuin lukemaan myös jääkiekkoilija Janne Virtasesta, kun huomasin että hän puhuu myös isänä.

   Hän kertoo kertovansa lapsistaan ja perhearjestaan Twitterissä ja mediassa yleensä ja saanut myös siitä avoimuudestaan moitteitakin. Hän kertoo moittijoille vastanneensa, että hänelle käy, ettei kirjoita sinne sitten mitään, koska hänen täytyy olla oma itsensä tai ei sitten ollenkaan kirjoituksia.

   Niinhän mekin (mummot) teemme täällä. Meille tärkeitä asioita ovat arkiset perheasiat, ei mitkään maailmoja kaatavat ihme uudistukset! Minä voin myös sanoa omastapuolestani niin kuin tuo jääkiekkoilija isä, että voin olla myöskin kirjoittamatta, jos en voi olla täälläkin oma aito itseni.

   Mutta nyt sitten täytyy ryhtyä pilkkomaan kaalia, jos aion syödä tänään kaalilaatikkoa!

   Hyvää päivänjatkoa!

   Rapu

   • Olen samaa mieltä kuin Rapu ja moni muukin (tosin aika harva kirjoittaja täällä elämässä), koska meitä on vain neljä), että elämään kuuluu myös lapset ja perhe, miksi niistä ei saisi kirjoittaa? Itse en ole twitterissä, enkä muissakaan hömpötyksissä, vaan kirjoitan missä kulloinkin olen, kaikenlaisista asioista. Minusta on älytöntä, että urheilija saisi kirjoittaa vain urastaan jne. Sehän on vain osa hänen elämäänsä. Myös musiikki kuuluu elämään, ilman sitä, elämää ei ole, sanoi eräskin ajattelija. Tämän ajattelija lausuman liitin joskus yhteen C-kasettiini ja nyt harmittaa, kun en löydä sitä, kasetitkin ovat ollutta ja mennyttä elämää mutta tuolla makkarin yläkaapissa ne lymyävät.

    Cee


  • Tuosta musiikkimausta tuli mieleeni yksi juttu, jossa olimme monta naista koolla ja aloimme puhua musiikista. Yksi nainen oli sitä mieltä, että ei ole perempaa laulajaa maailmassa kuin Mario Lanza, jota verrattiin jopa Enrico Carusoon. Lauloihan Lanza hyvin, mutta ei ollut minun lempparini. Mutta tämän naisen vakaa ihailu Mariota kohtaan lopetti meidän muiden puheet mielimusiikista, koska tämä nainen meni aivan fanaattiseksi tästä idolistaan.

   Toisen tapauksen muistan, kun meitä oli neljä naista koolla, jotka harvoin tapaamme kun yksi meistä alkoi haluta kuunnella Vesku Loirin Lapin kesää ja me muut emme saaneet puhua mitään sinä aikana. Kun se kuuntelu ei loppunut siihen, sanoin asunnon emännälle, että en ole tänne tullut kuuntelemaan Vesku Loiria vaan haluan keskustella teidän kanssanne. Olimme jokainen miesten vaimoja, jotka olivat patikkaretkellä Lapissa. Miehet siis kamuja keskenään ja me naisetkin tunsimme toisemme heidän myötään. Tosin yhden näistä miehistä tunsimme U:n kanssa jo lapsuudesta, samoin hänen vaimonsa, joka oli illan emäntä.
   Cee

   • Minä juutuin eilen katselemaan ja kuuntelemaan Alfa TV:ltä Jukka Kuoppamäen 60-vuotisuran juhlakonserttia. En tykkää läheskään kaikista Kuoppamäen sanoittamista- tai säveltämistä lauluista, mutta on siellä hyviäkin joukossa.

    Vesku Loirikaan ei ole enää kovin kuunneltava, mutta on hänelläkin muutamia hyviä kappaleita. Musiikkimaku on tietysti jokaisella omanlaisensa, joten monet tykkää.

    Asiasta toiseen. Tekemäni kaalilaatikko oli hyvää. Piti väkisin lopettaa sen liikasyöminen. Nyt sitä on vielä useammaksi päiväksi, joten ei tarvitse muuta kuin lämmittää.

    Nyt aion käydä lukemaan Sotaleskeä niin kauan että uni tulee.

    Kauniita unia kaikille!


  • Uusi viikko taas käsillä. Kohti joulua mennään:)) Tänään onkin taas kokonainen kettispäivä. Siippa on niitä juuri hakemassa. Tulee siis lenkkeiltyä ainakin kolme kertaa, koska lähtevät kotiin vasta iltauutisten aikoihin. Toivottavasti ei kovasti sada. Ukkosta ovat myös luvanneet ja silloin saattaa sadetakkikin olla tarpeen.

   Eilen olimme taas yksissä rippijuhlissa. Niitä on tässä alkusyksystä vielä kahdet tiedossa. Sitten meneekin pari vuotta ennen kuin seuraava ripparirypäs on käsillä. Lapset ne vain kasvavat. Me vanhat vain viisastutaan;)

   Olipa tänään HS:ssa hyvä vastine taannoiseen, Mikael Jungnerin möläytykseen, ettei lukeminen tärkeää ole. No, hänestähän sen huomaa. Itse luen paljon, mutta viime aikoina se ei oikein ole luontunut, kun tuolla kipeällä kädellä on vaikea pidellä kirjaa. Istuessa se onnistuu, mutta kun tykkään lukea nimenomaan sängyssä, niin siellä on kirjan pitely kivuliasta. Sanomalehdenkin pitely sattuu, vaikka sitä luen aina istuen. Netistä kyllä lueskelen kaikkea, mutta kirjan pitää olla kirja ja sanomalehden sanomalehti. Ugh!

   Kyllä minuakin ihmetyttää, miksi ei saisi kirjoittaa perhe- ja kotiasioista. Ikäänkuin se olisi jotain typerämpää kuin muut elämän aiheet. Niinhän meitäkin nimitellään nyplääjämummoiksi. Halveksuntaa se on. On fakta, että jos naiset eivät pitäisi perhasioita yllä, niin todellisessa kuin virtuaalimaailmassakin, niin kuka sen sitten tekisi. Ja perhehän on useimpien ihmisten kantava voima, elämän energialähde. Sitten vielä voivotellaan, kun naiset eivät ole miesten tapaan laumoin tunkemassa korkeisiin virkoihin, johtajiksi ja muihin nokkahommiin. Monet naisten kommentit, joita esim. lehtien haastatteluissa ja keskustelupaltoilla saa lukea, kertovat perheen ja kodin olevan (vielä) naisille etusijalla, ennen työelämän "kulmahuoneen" valloitusta.

   Onkohan LiisaO saanut metsästä saalista.

   Hyvää alkanutta viikkoa kaikille
   am

  • Kotona taas, ja hyvä niin. Kaksi päivää on sopiva aika olla poissa. Ei sieltä metsästä saalista saanut, vähätkin mustikat ovat kuivuneet. Aika kului lukiessa, ristikoita tehdessä ja pieniä luontotapahtumia seuratessa. Illat alkavat olla pimeitä. Minne tämä kesä on oikein mennyt?

   Lukeminen on minulle toinen luonto ja saman "paheen" on tytär perinyt. Jo vauvana ollessa hän katseli kuvakirjoja ja lukemaan opittuaan alkoi piankin käydä kirjastossa. Sen lisäksi että työsuhde-etuna pääsin helposti käsiksi uutuuskirjoihin. Pohjimmaltaan lukuinnostukseni tietysti juontaa lapsuuskotiin; sekä isäni että äitini ja kaikki veljet olivat kovia lukijoita. Ja siitä taaksepäin: kouluja käyneet isän vanhemmat lukivat tietysti, mutta kouluja käymätön äidinäitipä kirjoitti itse runoja!

   Ennen mökille menoa nautimme vähän toisenlaisesta perinnekulttuurista. Kotiseutumuseon rannassa esitettiin vanhoja tukkimiestaitoja, nähtiin muun muassa tukkimiehen vala ja näreen taivutusta: monen metrin pituinen ohut näre kieputettiin tolpan ympärille pyöreäksi pesäksi. Voimia vaativa temppu - jos se piiska olisi päässyt irti, lähimpien katsojien naamat olisivat olleet vaarassa.Tukkimiehen vala taas tapahtuu niin, että kelluvaan pölliin lyödään puoshaka pystyyn ja tukkilaisen on kierrettävä sen ympäri saappaat kuivina ja lopulta kumarruttava suutelemaan virran vettä. Näytöksessä olivat maailmanmestarit, paikalliset Mikkosen veljekset asialla. Koskenlaskua emme tyynen joen varrella päässeet näkemään, niistä on erillisiä näytöksiä kuuluisilla Ruunaankoskilla. Vanhan ajan tukkilaiselämää esiteltiin sekä valokuvina että paikalle sisustettuina tukkikämppinä. Kyllä tuli muistoja mieleen nuoruudesta, jolloin monet tutut koulupojat menivät kesäksi tukkilautoille töihin.

   m

  • Minulla on yksi vanha valokuva, missä isä keikkuu tukin päällä keksillä huitomassa. Oli nuorena miehenä uittohommissa vähän aikaa. - Käyhkön "Kaksi vanhaa tukkijätkää" menee aina sieluun saakka.
   am

  • Aamupäivää!

   Harmaa on tämä aamupäivä ainakin säänpuolesta, eikä mitään muutakaan erikoista valoa ole nyt näkyvissä. Pääasia on kuitenkin, ettei anna harmauden nujertaa.

   "Nujertajia" elämässä on aina ja tuolta Hesarista luin juuri nuoren miehen hyvin tähänkin päivään osuvan kolumnin, nimeltä "Aina joku haluaa alistaa muita"

   Alistajia löytyy aina. Alistaminen on vallankäyttöä, missä "yli-ihminen" kuvittelee olevansa muita ylivoimaisesti parempi ja näin ollen hän voi sosiaalisessa elämässäkin alistaa muita, valeita levitellen ja yrittäen aivan oman mielikuvituksen luomina "totuuksina" levittää "juoruja" ja yrittää näin kääntämällä saada kaikki asiat toista vastaan ja asettaa toiset myös keskenään toisiaan vastaan, nostaen näin itsensä ylitse muiden.

   "Alistaminen on tasa-arvon ja itsenäisyyden vastakohta."

   Mites tuo tuntui niin oudon "tutulta" tekstiltä? Ikään kuin tuollainen "sosiaalisuus" olisi hyvinkin tullut tutuksi myös näiltä ketjuilta?

   Ei "tikutella", vaikka onkin "tikkutiistai!" Pysytään totuudessa! Ja - Ihmisinä!

   Rapu

  • Tikkutiistaita täältä böndeltäkin!
   Loppukesän maku säässä on nyt vahva. Kettislenkillä lämmitti hikeen saakka aurinko, mutta raikas tuulonen välillä leyhytteli. Siellä missä kettikset nyt asuvat on lähes silmänkantamattomiin jo upeat värit saaneita viljapeltoja, joissa katse lepää. Kohta varmaan alkavat puinnit.

   Joskus kauan sitten asui perheemme myös viljapeltojen laidalle rakennetussa taloyhteisössä, missä talojen värit oli otettu loppukesän ja alkusyksyn luonnon väripaletista: eri keltaisen ja punaisen sävyjä. Huomasin taannoin po. alueella kulkiessani, että taloyhtiö remontissaan oli maalannut kaikki talot vain kahdella värillä ja vuorilaudat kirkuvan valkoisella. Koko suunnittelijan idea talojen luontoa mukailevasta värityksestä oli pilattu.

   Naurattaa, kun tuolla papparaisten ketjussa pitää oikein olla esilukija, esikatselijasta puhumattakaan. Eivät taida muuten saada selvyyttä kirjoituksista ja sadoista linkeistään. Eipä mittään, naapuriapuhan on hieno juttu. Joskus on sanottu, että poliisejakin on aina kaksittain; toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa;))

  • Älkää "mummot" vaan uskoko mitään mitä kirjoitan. Kaikki on kuitenkin sepitettä tuomarimme Alin mielestä.

   Voi vain kysyä, saanko jotain gloriaa pääni päälle, jos fantasioin käynnistä kotiseutumuseossa;)))

   • Vaikka profiilisi onkin keksitty, voisit silti kirjoittaa vähän hauskempia juttuja sen sijaan että koko ajan sönkötät totuudesta ja valheesta


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vaikka profiilisi onkin keksitty, voisit silti kirjoittaa vähän hauskempia juttuja sen sijaan että koko ajan sönkötät totuudesta ja valheesta

    Edson, kun kopioit tänne minun Porina-tekstiäni, kopioi edes oikein. Huooh puuttui eli haukotuksen merkki.


   • LiisaO kirjoitti:

    Edson, kun kopioit tänne minun Porina-tekstiäni, kopioi edes oikein. Huooh puuttui eli haukotuksen merkki.

    Tarkistapas eli lause kerrallaan eli ne lauseet tietty kopioin, mitä haluan. Se sinun haukotuksesi oli eri lausetta. Ei mitään järkeä kopioida haukotuksiasi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkistapas eli lause kerrallaan eli ne lauseet tietty kopioin, mitä haluan. Se sinun haukotuksesi oli eri lausetta. Ei mitään järkeä kopioida haukotuksiasi

    Huooh oli olennainen osa viestiäni.

    Mitä järkeen tulee, niin viestieni siirto tänne on puhdasta älyttömyyttä.


   • Edson: "En ole vielä jaksanut miettiä sitä tilannetta, kun ite ei voi ajaa paikalle."

    Siirsinpä minäkin Edsonin tekstiä tänne. Siitä näkee, miten älytöntä on siteerata yksittäisiä lauseita ja jättää loput pois.

    Minäkin "tietty kopioin, mitä haluan".


  • Huomenta!

   Ukkoskuuro ohi ja nyt näyttää jo siltä, että aurinko tulee pian esiin. Minun pitäisi lähteä käymään postissa ja sitä en muista, koska edellinen käyntini Rautakiskassa oli noissa merkeissä? Samalla käyn kaupassakin ostamassa lähinnä vihanneksia ja hedelmiä.

   Muuten on aivan tapahtumaköyhää elämää ja se on hyvin rauhoittavaa! En kaipaa mitään jatkuvaa menoa, vaan viihdyn hyvin aivan omien harrastusteni kanssa. Pakko ei sovi minulle - vaikka joskus sitäkin on "pakko" sietää ja toimia sen mukaan.

   Mukavaa päivänjatkoa!

   Rapu

  • Minutkin herätti tänä aamuna ukkonen. Olisin nukkunut mielelläni pidempäänkin, mutta luonto määräsi toisin.

   Kohta lähden naapurikaupunkiin lounaalle, susheja syömään. Ne ovat suurta herkkuani, joita kylläkin aika harvoin syön. Niissä on runsaasti riisiä, josta mahani usein alkaa valittaa, kuten paljosta perunasta ja pastastakin. Mutta ovat niin hyviä, että välillä pitää uhmata mahan tuntemuksiakin. Olen suunnitellut, että opettelisin tekemään niitä itse, jolloin voisin laittaa riisiä oman mieleni mukaan. Vielä en ole kerinnyt;)) ryhtyä tuumasta toimeen. Ehkä joku päivä.

   Eilen kävi ilmi ihan konkreettisesti, kuinka eläkeläisillä on kiire. Yritimme ystäväni kanssa löytää yhteistä, sopivaa päivää käydäksemme jo jokakesäiseksi traditioksi muodostuneella keikalla Iittalan naivistien näyttelyssä ennen kuin se tämän kuun lopussa suljetaan. Sellaista päivää ei löytynyt. Minulla menoja jonkin verran vähemmän kuin ystävälläni, jota mm. sairauden hoito kuljettaa paikasta toiseen useana päivänä juuri näinä viikkoina.

   Tänään sain vihdoin tehtyä valituksen minua suuresti risovasta asiasta. Kuntamme siirtyi HSL:n asiakkaaksi ja matkojen maksaminen muuttui sen mukana, kuten kulkeminen julkisilla yleensäkin. Jotain alennuksiakin HSL myöntää vanhoille. Me 7-kymppiset pääsemme kulkemaan puoleen hintaan hiljaisena aikana, aamuyhdeksästä iltapäivään. Mutta tuota lippua ei saa ostaa mobiilisovelluksella, vaan vain henkilökohtaisella matkakortilla. Kortti minulla kyllä on - se lähetettiin kaikille kuntalaisille - mutta sitä en käytä. En halua kuljettaa mukanani ja muistaa yhtään ylimääräistä rompetta, kun liikun julkisilla. Matkaliput ostan aina puhelimellani, mutta se ei nyt HSL:lle käy tässä seiskymppisten tapauksessa. Siitä valitin. Saa nähdä saanko vastausta.

   Mutta nyt menoksi. Hyvää päivää teille!
   am

  • Tuntuu hassulta ajatus, että lähes kaikilla on puhelin, firmoillakin. Silti puhelimella ei pääse oikeastaan mihinkään. Jo parin päivän ajan olen puhelimella yrittänyt varata aikaa vakihuoltamostani, siinä onnistumatta. Tänään lähes sattumalta löysin po. firman sivun netistä, missä ajanvaraus"kaavake"; puhelimella ei enää aikaa voi varatakaan. Vastaavat kai sitten anomukseeni , jos ajan minulle löytävät. No, jos ei kohtapian kuulu mitään niin sitten vaihtuu huoltamo.

   Eilen kuulin taas terveydenhuollostamme jutun, jota en lähes voinut uskoa, mutta pakko on. Sisareni eräs tuttu oli toukokuun alussa käynyt magneettikuvauksessa jonkun vaivan selvittämiseksi. Hänelle oli sanottu, että tuloksista soitetaan 15.8.!!! Miten voidaan 3,5kk pitää ihmistä epätietoisuudessa! Sisareni selviää vastaavasta vain! kahden kuukauden odotuksella! Rikosluontoista toimintaa julkiselta. Jos vaiva on vakava, niin silloin viikkokin on liikaa potilaalle.

   Olemme siipan kanssa olleet pari vuotta soteyhtymämme valinnanvapauskokeilussa ja voineet sen turvin käyttää yksityistä lääkäriasemaa. Ja homma on pelannut loistavasti. Sinne on saanut lääkärin ajan usein samanakin päivänä, ja pisinkin odotusaika on ollut kolme päivää. Laboratorioon pääsi, kun vain meni ovesta sisään. Taannoin olkapääni kuvauksistakin sain tulokset samana päivänä, ei kuukausien päästä.

   Nyt tuo kokeilu sitten loppuu. Tänään saimme soteyhtymältämme sitä koskevan kirjeen. Kirjeen lopussa sanottiin, että jos haluamme voimme jatkaa ko. yksityisen aseman käyttöä, mutta omalla kustannuksella. Siis ihan kunnanviskaalit antavat minulle luvan käyttää yksityistä lääkäriä!! Hienoa palvelua! Pitäisi ehkä lähettää sinne kirje ja kiittää moisesta armosta.

   Siipan kanssa siis siirrymme ensi kuun alusta taas oman tervarin asiakkaiksi. Ja se kyllä surettaa; lääkäriin pääsee vasta kun on pää kainalossa, muutoin vain hoitajan puheille, jonka jälkeen menee vähitnään viikkoja ennen kuin saa ajan (jos po. hoitaja lääkärikäynnin tarpeelliseksi toteaa), kuvantamistutkimuksien sijaan siellä käsketään syödä buranaa, labraan on tuntien jonotus. No, lohtuna on ettemme ole ainoita sillä hihnalla.

   Täytyy varmaan tästä lähin yrittää pysyä terveenä vaikka väkisin, jottei tarvitsisi lääkärin apua. Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, sanottiin ennen. Pitäisiköhän tänä päivänä syödä kaksi.
   am

   • Minuakin ärsyttää aivan tavattomasti se, ettei puhelimella voi enää saada elävää ihmistä vastaamaan minulle suoraan siihen mitä haluaisin tietää juuri silloin? Operaattorit rahastavat ensin oman osuutensa, jos joskus joku ehkä aikoo vastata. Ennen oli toisin, siis paremmin!

    Meillä täällä Pohjois-Helsingissä ei pääse ollenkaan kiireettömälle lääkärin vo.ajalle terv.asemalle. On vain akuuttiaikoja, jos on? Toisin oli tuokin asia silloin ennen, eli paremmin!

    En kyllä ymmärrä mihin kaaokseen me pian itsemme sotkemme tällä "nykyaikaistamisellamme" ja digiajallamme? Jos jonnekin julkisille lähettää kyselyn sähköpostina, niin jää ilman vastausta, tai sitä saa odotella viikkoja. Luin tuolta HS.fistä, että poliisilla on jäänyt avaamatta ja lukematta sähköpostin uumeniin yli 2 000 lapsiin kohdistuneita seksihäirintä vihjettä! Näin se tieto kulkee!

    Nyt on pian uutisten aika, joten jatketaan taas toiste!

    Rapu


  • U:kin sai eilen puhelimeensa tekstiviestin, että hän saa netistä pankin sivuilta jonkun uuden yhteydenottokoodin/viestin jostain asiasta ja sitä asiaa me emme netistä pankin sivuilta löytäneet. Joten jätimme asian siihen.

   Noin kuukausi sitten tilasin pari tavaraa ja niiden pitäisi jo olla tulleet läheiseen ärrään, mutta mitään ei ole ärrältä kuulunut. Firmalta sain ensin tiedon, että tavarat on lähetetty ja saapuvat 2 viikon kuluttua, sitten tuli uusi tiedote s-postiin, että tavarat on lähetetty ja saapuvat 7-10 pvän kuluttua. Mitään pakettitunnistetta en ole saanut, joten odotellaan nyt vaikka tuomiopäivään asti.
   Ennen on aina tullut puhelimeeni sen paketin tunniste ja että on haettavissa. Onkohan sekin lopetettu, ja pitäisi osata netistä etsiä se paketti jostain posti.netistä, mihin palveluun emme ole kirjautuneet, enkä kirjaudu jatkossakaan.

   On kyllä ärsyttävää. Joka ainoaan asiaan pitäisi olla tunnisteet ja salasanat, että pystyy hoitamaan mitään.

   Cee

  • Helteistä päivää, tai ainakin siltä tuntuu, on hautovaa. Aamuyöllä oli ollut ukonilma ja salamoinut noin tunnin. Minä en siihen herännyt, lievää sateen ropinaa jossain vaiheessa kuulin.

   Taas tuli käytyä labrassa, saa nähdä onko CRP ja La alentuneet. Olkanivel on ainakin edelleen kipeä, haittaa kaikenlaista toimintaa, esim astioiden laittoa tiskikoneesta kaappeihin, jonka hylly on hiemankin korkeammalla kuin käteni nousuvara, hiustenlaitto, painavan oven avaus esim talomme ulko- ja väliovi ovat todella painavat, ym puhumattakaan kaikesta muusta pikkuaskareesta, jota olkanivel haittaa. Onhan minulla onneksi U, joka auttaa kaikessa mahdollisessa, kuten A-mummulla siippansa.