Ehdotuksia kaivataan:
* Tanakka punkku pihvin kaveriksi.
* Hintaluokka 9-15 eur.
Roteva pihviviini
22
8528
Vastaukset
- Niukkanen
Pienituloisena ja vähävaraisena ostan aniharvoin yli kympin viinejä. Tässä jokunen suositus kympin pinnasta:
Argentiina:
Caballero de la Cepa Cabernet Sauvignon 2002
Chile:
Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2003
Santa Carolina Cabernet Sauvignon Reserva 2001
Etelä-Afrikka:
KWV Cabernet Sauvignon
Mielestäni noiden maiden tuotteet menevät usein hinta/laatu-suhteeltaan edelle Euroopan vanhoista viinimaista.
Toissapäiväisessä Hesarissa oli arvosteltu 16 "uuden maailman" punaviiniä (Argentiina, Australia, Chile ja Etelä-Afrikka). Parhaat pisteet sai otoksen kolmanneksi kallein viini, argentiinalainen Zuccardi 'Q' Tempranillo 2001. "Raskas ja viinillinen ruokaviini esim. hirvenfileelle". Kuulemma poistumassa Alkosta. Hinta 17,95 € eli menee hieman budjettiraamiesi yli. Itse en ole tätä maistanut.- kyselijä
Kiitokset vinkeistä!
/Kyselijä - Sikapugilisti
Suosittelen casa girellin syrah-rypäleistä tehtyjä viinejä. Hinta n. 15e.
- Wine Specialist
Haet tanakkaa punkkua pihvin seuraksi, mutta hyvin paljonhan ratkaisevat viinin valinnassa:
*Mikä kastike/voi
*Mitkä perunat
*Lisukkeet
*Mitä lihaa pihvisi on
*Pihvin kypsyysaste
Eli.....?- Tavan Tallaaja
Ilmeisesti me muut juomme vain vääriä viinejä, kun arvon Sommelier ei ole kuiskuttelemassa korvaamme viimeisen-päälle-neuvojaan. Vaikutat ilonpilaajalta noiden happaman kriittisten lausuntojesi kanssa.
Suomi24:n viinipalsta taitaa olla tasoisellesi gurulle turhan maanläheinen foorumi. Nähdäkseni täällä ei ole pahemmin kiinnostusta tuollaisiin kultasuiden finesseihin. - Wine Specialist
Tavan Tallaaja kirjoitti:
Ilmeisesti me muut juomme vain vääriä viinejä, kun arvon Sommelier ei ole kuiskuttelemassa korvaamme viimeisen-päälle-neuvojaan. Vaikutat ilonpilaajalta noiden happaman kriittisten lausuntojesi kanssa.
Suomi24:n viinipalsta taitaa olla tasoisellesi gurulle turhan maanläheinen foorumi. Nähdäkseni täällä ei ole pahemmin kiinnostusta tuollaisiin kultasuiden finesseihin.Yleensähän mainitsemiini seikkoihin kiinnitetään huomiota kun valitaan tai suositellaan viiniä ruualle. Ja tarkoitus on vain ja ainoastaan löytää hyvältä maistuva yhdistelmä.
Onko nämä niitä "kultasuiden finessejä"?
Ja "viimeisen päälle" kommentit kuuluvat jätän omaan arvoonsa.
Noh, antaa taasen olla.
- aaa
Kysy alkon myyjiltä. Niillä on parempi tietämys kuin suurimmalla osalla tämän paikan kävijöistä.
Kaikki muuten vaikuttaa, mahdollinen kastike, lisukkeet jne. eli kerro vaan myyjälle kokonaisuus niin eiköhän sulle hyväkin viini löydy tuosta hintaluokasta.- Noh jaaa
Haluaisin vielä asiaa monimutkaistaakseni tuoda julki oman näkemykseni kyseiseen juomaongelmaan. Oletan, että kyseessä on "punaistalihaa" sen kanssa on perinteisesti juotu punaviiniä, mutta nykyisin ei enää tälläistä kaavaa välttämättä noudateta, vaan ko. lihan ja lisukkeiden seuraksi voidaan valita myös valkoviiniä tai kuohuviiniä. Suosittelen vaikka vaan vaihtelun vuoksi.
- aaa
Noh jaaa kirjoitti:
Haluaisin vielä asiaa monimutkaistaakseni tuoda julki oman näkemykseni kyseiseen juomaongelmaan. Oletan, että kyseessä on "punaistalihaa" sen kanssa on perinteisesti juotu punaviiniä, mutta nykyisin ei enää tälläistä kaavaa välttämättä noudateta, vaan ko. lihan ja lisukkeiden seuraksi voidaan valita myös valkoviiniä tai kuohuviiniä. Suosittelen vaikka vaan vaihtelun vuoksi.
Itse en kyllä ostaisi valkoista pihvin kanssa, omasta mielestäni ei sovi yhtä hyvin kuin punkku. Tietysti voi kokeilla jos vaikka itselle kolahtaisi mutta kyllä se jotain tuoretta parsaa sitten kaipaa pihvin lisäksi sitomaan maut keskenään. Muuten voi pettymys tulla hyväänkin viiniin.
Suosittelen edelleen kysymään alkon myyjiltä, niillä on tietoa ja paljon ainakin täällä pk-seudulla.
- ihaa
Kaikki käy... riippuu kastikkeesta..
- kotikokki
Sound of South : Etelä Afrikka
Don Mendo(halvempi versio) Espanja
Makuasiotahan nämä tosin ovat
www.alko.fi sivuilla aika hyvät viinisivut
- jussi
no, kysymyshän antaa tuohon jo vastauksen, elikkä ostat espanjalaista punaviiniä , yks hyvä vois olla pena tejon crianza, mun suosikki, muitaki hyviä on tuohon hintaluokkaan, etsi ja maista.
- kotipolttaja
osata viinipaketti jostain marketista niin saat hyvää hima petrolia koko saavin, jää myös jälkiruualle ja aamuks kun on krapula.
- man-x
Metso tai hirvi -merkkiset punaviinit soveltuvat erinomaisesti...!!
- Amatööri.
Pihvin kanssa erinomainen viini on Australialainen Tandarra.Hinta/laatu suhde erinomainen.Alle 7e pullo.Toinen hyvä on stamps of australia.Tämä Tandarra on hyvin hedelmäinen,pehmeä,voimakas viini.Itselle siinä maistuu hiukan vanilija.Rypälelaji oli cabernet ja jonkun toisen sekoitus.
- Amatööri II
Tandarraan olen kovin mielistynyt minäkin – eikä minulla ole sen seuraksi useinkaan edes sitä pihviä. Juuri Tandarraa olen ostanut enemmän kuin mitään muuta punkkua parin viime vuoden aikana!
Suht' tuore opaskirja Viinistä viiniin 2005 (Berglund & Rinta-Huumo) tietää sanao Tandarrasta seuraavaa:
"Erittäin aromikas tuoksu on nuorekkaan marjainen ja siitä voi erottaa myös yrttisyyttä. Varsin reheväarominen maku on lähes makean hedelmäinen. Yrtit, makeat mausteet ja kukkaisuus sävyttävät tasapainoista makua. Viini jättää napakan, mustaherukkaisen jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Yleisviini medium-kypsien, tummien liharuokien kanssa."
3 pistettä; hinta-laatusuhde 2
tarkoittaa: "laadukas ja hyvin tehty viini, joka sopii myös juhlaan" / "viini on varsinainen löytö"
Hinta Alkossa 6,79 €. Minä maksan sen tästä viinistä mielelläni.
Tuli kauppaan luonnonkorkilla, mutta on vaihtunut kierrekapseliin. Ei huononna viiniä vähääkään!
Ne rypälelajit muuten ovat Cabernet Sauvignon (55 %), Petit Verdot (40 %) ja Malbec (5 %). - amatööri III
Amatööri II kirjoitti:
Tandarraan olen kovin mielistynyt minäkin – eikä minulla ole sen seuraksi useinkaan edes sitä pihviä. Juuri Tandarraa olen ostanut enemmän kuin mitään muuta punkkua parin viime vuoden aikana!
Suht' tuore opaskirja Viinistä viiniin 2005 (Berglund & Rinta-Huumo) tietää sanao Tandarrasta seuraavaa:
"Erittäin aromikas tuoksu on nuorekkaan marjainen ja siitä voi erottaa myös yrttisyyttä. Varsin reheväarominen maku on lähes makean hedelmäinen. Yrtit, makeat mausteet ja kukkaisuus sävyttävät tasapainoista makua. Viini jättää napakan, mustaherukkaisen jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Yleisviini medium-kypsien, tummien liharuokien kanssa."
3 pistettä; hinta-laatusuhde 2
tarkoittaa: "laadukas ja hyvin tehty viini, joka sopii myös juhlaan" / "viini on varsinainen löytö"
Hinta Alkossa 6,79 €. Minä maksan sen tästä viinistä mielelläni.
Tuli kauppaan luonnonkorkilla, mutta on vaihtunut kierrekapseliin. Ei huononna viiniä vähääkään!
Ne rypälelajit muuten ovat Cabernet Sauvignon (55 %), Petit Verdot (40 %) ja Malbec (5 %).Taitaa olla alkuperäisellä kysyjällä jo pihvit syöty, mutta...
Asuin epsanjassa vajaat kaksi vuotta ja viinejäkin tuli maisteltua.
Edellisellä kirjoittajalla hyvä maku.
Viineistä cabernet Savignon -rypäleet antavat erinomaisen täyteläisen maun. Itse pidän myös Tempranillosta silloin kun se ei ole vallitsevana. Länsirannikon rypäleet korkealla kasvatettuina antavat yleensä makeamman maun, kuka tykkää kuka ei.
Hinta/laatu -suhteeltaan myös Valdepeñas -alueen Albali -viinit ovat hyviä ja edullisia ruokaviinejä, mutta erittäin tarkkoja vuosikerroista. Etelä-Euroopassa (varsinkin epsanjassa) vuosi 1999 oli lähes poikkeuksetta erinomainen.
Mikäli ostat aivan juhlaviiniksi, vuoden 1999 Albali käy siihenkin erittäin jyvin, mutta osta silloin Tempranillon sijasta em. Cabernetin rypäleistä tehtynä.
VAROITUS!
Älä missään tapauksessa puutu Rioja-alueen viineihin. Muutamia tosihuonoja satoja siellä ollut. Kysyntä ylittää tarjonnan vuosien 1994-1996 jälkeisen suosion takia ja nykyisin Riojan halvemmat viinit tehdään 49%:n osalta muualta tuoduista tisleistä ja maun huononemisen maistaa jo amatööri III:kin! - Wine Specialist
amatööri III kirjoitti:
Taitaa olla alkuperäisellä kysyjällä jo pihvit syöty, mutta...
Asuin epsanjassa vajaat kaksi vuotta ja viinejäkin tuli maisteltua.
Edellisellä kirjoittajalla hyvä maku.
Viineistä cabernet Savignon -rypäleet antavat erinomaisen täyteläisen maun. Itse pidän myös Tempranillosta silloin kun se ei ole vallitsevana. Länsirannikon rypäleet korkealla kasvatettuina antavat yleensä makeamman maun, kuka tykkää kuka ei.
Hinta/laatu -suhteeltaan myös Valdepeñas -alueen Albali -viinit ovat hyviä ja edullisia ruokaviinejä, mutta erittäin tarkkoja vuosikerroista. Etelä-Euroopassa (varsinkin epsanjassa) vuosi 1999 oli lähes poikkeuksetta erinomainen.
Mikäli ostat aivan juhlaviiniksi, vuoden 1999 Albali käy siihenkin erittäin jyvin, mutta osta silloin Tempranillon sijasta em. Cabernetin rypäleistä tehtynä.
VAROITUS!
Älä missään tapauksessa puutu Rioja-alueen viineihin. Muutamia tosihuonoja satoja siellä ollut. Kysyntä ylittää tarjonnan vuosien 1994-1996 jälkeisen suosion takia ja nykyisin Riojan halvemmat viinit tehdään 49%:n osalta muualta tuoduista tisleistä ja maun huononemisen maistaa jo amatööri III:kin!Niin...tulipa vaan mieleeni, että viinistä kun puhutaan niin ne ovat AINA makuasioita!
Mikä toisen mielestä on hyvä viini ja sopii jollekin, voi hyvinkin olla toisen mielestä taasen aivan päinvastainen tuote.
Paljon viinejä maistelleen/harrastaneen maku on aivan eri kuin satunnaisesti viiniä juovan.
ENKÄ TARKOITA em. sitä, että kummankaan maku olisi parempi tai oikeampi vaan tämä vain todistaa sen, että "hyvä" ja sopiva viini on makuasia.
Yhden asian haluaisin kuitenkin tässä mainita:
Kun puhutaan hyvästä ja huonosta viinivuodesta niin muistakaa aina, että HYVÄ viljelijä saa usein vähintäänkin kohtalaista viiniä HUONONA satovuotena kun taasen HUONO viljelijä ei onnistu saamaan hyvää edes HYVÄNÄ viini(sato)vuotena!
Ps. Kyllä siellä Riojassa on tehty HYVÄÄ viiniä muulloinkin kuin 94-96. - läskin pro...
Wine Specialist kirjoitti:
Niin...tulipa vaan mieleeni, että viinistä kun puhutaan niin ne ovat AINA makuasioita!
Mikä toisen mielestä on hyvä viini ja sopii jollekin, voi hyvinkin olla toisen mielestä taasen aivan päinvastainen tuote.
Paljon viinejä maistelleen/harrastaneen maku on aivan eri kuin satunnaisesti viiniä juovan.
ENKÄ TARKOITA em. sitä, että kummankaan maku olisi parempi tai oikeampi vaan tämä vain todistaa sen, että "hyvä" ja sopiva viini on makuasia.
Yhden asian haluaisin kuitenkin tässä mainita:
Kun puhutaan hyvästä ja huonosta viinivuodesta niin muistakaa aina, että HYVÄ viljelijä saa usein vähintäänkin kohtalaista viiniä HUONONA satovuotena kun taasen HUONO viljelijä ei onnistu saamaan hyvää edes HYVÄNÄ viini(sato)vuotena!
Ps. Kyllä siellä Riojassa on tehty HYVÄÄ viiniä muulloinkin kuin 94-96.Aiemmassa kommentissa sulla oli hyvät ja oikeat perusteet vaikka joku vetikin porot.Sitten ne mausteet. Jos vetää läskille rillimaustetta, skitsosti raakaa valkosipulia ja aromisuolaa niin voi tarjota vaikka rajamäen etikkaa ja samariinia sen kanssa.
Ei liian kallista viiniä eikä erikoista koska silloin tulee vaatimuksia ruuallekin. Tilanne kääntyy helposti päinvastaiseksi: Mitä voi syödä valitun viinin kanssa. Se ei aina onnistu ammattilaisiltakaan. Ne kannattaa säästää takkatulen ääreen...
Soosit keitetään yleensä cabernettiin. Se on muutenkin turvallinen jos ei tunne vieraita. Yllättävän usein ruokailijoille riittää lajittelu puna- ja valkoviineihin, joten jalat maassa ja lompsan nyörit höllän-tiukalla. Kyse on kuitenkin viinistä, vapauttavasta ja mukavasta asiasta. Ei pidä pingottaa eikä päteä.Oikealla asenteella ja tunnelmalla homma hoituu.Ei ne viinit ole aina kultivoituneissa piireissäkään osuneet ihan kohdalleen.
Kunhan ei tarjota sitä liian lämpimänä eikä muutenkaan pilata sitä.
Otsa kurtussa.
- Ranskalainen Pottu
Ihan kiva, ei liian tunkkainen:
Pere Patriarche
från Frankrike.- penkku
Sorry,että tuun mukaa vasta nyt, mutta musta espnjalainen Gran Coronas on lihan kanssa tosi hyvää ja hinta/laatu suhdekin on ihan jees n.11e
- .....
penkku kirjoitti:
Sorry,että tuun mukaa vasta nyt, mutta musta espnjalainen Gran Coronas on lihan kanssa tosi hyvää ja hinta/laatu suhdekin on ihan jees n.11e
viiniä hyi helvetti
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 931702
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr2291420- 871321
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!65995Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46921- 47908
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38898Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9864- 46832
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika35809