Miksi Helsingissä?

Anonyymi

Miksi Helsingin ort seurakunnalta ei saa vastausta kysymykseen:
Kuka pappi toimittaa kyseisen palveluksen julkaistun jumalanpalveluskalenterin mukaan?

Nyt ei koskaan ennalta tiedä, kuka toimittaa Kotikirkossa tai Uspenskissa. Ainoastaan p. Kolminsisuuden kirkon palveluksen toimittajat tiedetään.

Tämä avaus vain sentähden, että jos haluaisi papin kanssa keskustella ennen tai jälkeen jumalanpalveluksen. Nykyisen käytännön mukaan ei voi.

Kysyin neljä vuotta sitten samaa asiaa seurakunnasta ja sain vastauksen: "ei voida ennakkoon tietää kuka milloinkin toimittaa. Voi tulla sairastumisia yms"

Miksi muissa seurakunnissa asia on toisin?

Pettynyt.

10

<50

  Vastaukset

  • Et tule saamaan vastausta koska kysymyksesi oli asiallinen ja saattaa aiheuttaa Helsingin päässä hämmennystä ja tämä kysymysketju poistetaan ?

  • Eräs pappi sanoi, että tätä pappien nimien julkaisemista kokeiltiin joskus ajat sitten ja se johti siihen, että jengi alkoi valkkailla palveluksia sen mukaisesti, kuka oli toimittamassa. Mikä ei tietenkään ole tarkoituksenmukaisesta.

   • Sama Turussa. Joku tiedottaa milloin yksi pappi eitoimita ja sitten voi mennä palvelukseen. Mitähän tapahtuu kun seurakuntavaalit lähenee.


  • Hei, onko totta, että seurakunta ei ilmoita ennakkoon esim. seurakuntalehdessä palvelusten toimittajia?
   Olen Helsingistä mutta evl. ja meillä on vuosikymmeniä ollut käytäntö ilmoittaa kaikissa mahdollisissa infolähteissä, myös seurakuntalehdessä toimittajat ja kirkkomuusikot, myös tarvittaessa vapaaehtoistyöntekijätkin.

   Tuntuisi vähän oudolta mennä jumalanpalvelukseen jos ei tiedä kuka sen toimittaa. Eli kellä on kokonaisvastuu kyseisestä palveluksesta.

   No, ehkä ortodokseilla on omat käytännöt kirkon vastuukysymyksistä niistä, ketkä toimittavat ja puhuvat milloinkin, sunnuntaisin?
   Olen käynyt Tampereen ortodoksisessa seurakunnassa ja etukäteen olen tiennyt kuka pappi toimittaa ja puhuu. Jopa kanttoriin on ollut tiedossa. Mutta miksi Helsinki ei ole läpinäkyvä tässä asiassa?

   Mauri Espoosta

  • Älä kirjoittele tälle palstalle jos et ymmärrä Suomen suurimman ja mahtavimman ort. Seurakunnan haasteita. Meillä on erityisasema suhteessa muihin seurakuntiin: joka päivä monia toimituksia ja ihmisten kohtaamisia. Toisin sanoen paljon työtä. Mitä väliä sillä on kuka toimittaa palveluksia. Pääasia on että toimitetaan. Tule ja katso!

  • Tampere ja Lappeenranta ja miksei Turkkunenkin ovat sen verran pieniä seurakuntia että niitä ei voi verrata Helsinkiin. Heillä voi olla omat pienen seurakunnan käytännöt siitä miten ilmoittavat palvelukset ja jos on vain yksi pappi ja kanttori niin ei liene paljonkaan vaihtoehtoja toimittajista. Helppohan nämä nimet on laittaa seurakuntalehteen.
   Helsinki on täysin oma kokonaisuus, ei voi verrata näihin!

  • Mitä väliä sillä on kuka toimittaa jumalanpalveluksen? Eihän kyseessä ole rokkikonsertti, jossa esiintyjä on pääasia, ei sanoma.

  • Ei ole tietenkään kyse rokkikonsertista. On kysymys siitä kuka toimittaa palveluksen. Taitaa olla koko kysymys Helsingille Tabu.
   Kysymyksen esittäjä ilmeisesti vain tiedusteli, miksi yleisen avoimuuden nimessä seurakunta ei julkaise palvelusten toimittajien nimiä.

   Täällä jo vastattiinkin siihen: Jos kerottaisiin, kirkkokansa alkaisi ohjautua palveluksiin toimittajien mukaan. Onko pelkoa siitä, että jos ennalta tiedettäisiin kuka toimittaa voisi tulla tilanne eteen, että johonkin palvelukseen ei tulisi kirkkokansaa lainkaan? No huh! Onko näin pahasti asiat? En kyllä usko tähän selitykseen.
   Se siitä seurakunnan avoimuudesta.

  • Voit tiedustella asiaa kirkkoherran virastosta.
   Eiköhän tähän löydy jokin selitys. Helsinki on kyllä aiemmin ollut avoin seurakunta.

  • Helsingin ort. seurakunnassa on juuri nyt joitakin oikeusprosessiin liittyviä asioita pahasti kesken. Joten: älä kysy äläkä vaadi mitään vastauksia. Kukaan ei sinulle vastaa. Eikä monikaan uskalla kommentoida edellisiin viesteihin. Koska sinut voidaan haastaa oikeudenkäyntiin.
   Kaikki johtoryhmän ja neuvoston jäsenet ovat hautautuneet visusti poteroihinsa. Ovat nyt täysin hiljaa, kommentointi on kielletty, uhka päällä.
   Nyt syksyllä etsitään uusia vastuunkantajia.
   Useat valtuutetut jättävät nyt paikkansa. Haluatko mukaan uuteen valtuustoon?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7209
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   231
   4599
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   62
   3331
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1317
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   47
   860