Tuulivoimapuisto

Anonyymi

Kalevassa kirjoitettiin, että Ii:n kuntaan taas yritetään rakentaa hirveän suuria tuulimyllyjä ja että lähialueen asukkaat vastustaa tuota mielettömyyttä. Mutta kuinka sen voisi estää? Pyytäkää apua Vihreitten varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpäältä! Hanna on viisas, osaava, toimelias ja onnistuu varmasti. Hanna asuu Kalajoella ja on siellä valtuustossa. Viime vuonna hän muutamien muiden valtuutettujen kanssa sai aikaan sen, että jo tavallaan varmaksi päätetty tuulimyllypuiston rakentaminen estettiin. Hanna ja kaverinsa saivat aikaan sen, että tuulimyllypuiston kaavaa ei hyväksytty. Syynä oli kuulemma se, että tuo tuulivoimapuisto olisi tullut liian lähelle Hannan ja hänen ystäviensä asuntoja. Kun otatte Hannan hoitamaan asiaa, niin onhan se varma, että puistoa ei rakenneta. Ei kukaan voi enää olla tuulivoimapuiston rakentamisen kannalla, kun Vihreitten varapuheenjohtaja sitä äänekkäästi vastustaa. Silloin huomataan, että viisaita Vihreitä on myös olemassa, sillä ei ole näkynyt missään tietoa, että Hanna olisi luopunut tuulivoiman vastustamisesta.

12

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näipä näin, vastustaa ja vastustaa. Nimbyily jyllää tuulivoimarakentamisessakin. Toisen takapihalle saa kyllä rakentaa jättituulivoimaloita, mutta ei omaan maisemaan.

      Jotta jättimäisten tuulivoimaloiden rakentaminen asutuksen läheisyyteen saataisiin estettyä, olisi lainsäädäntöön saatava tiukat ehdot rakentamiselle. Tällä hetkellä ei tunnusteta/tunnisteta tuulivoimasta/tuulivoimaloista aiheutuvia haittoja ihmisille. Saa nähdä kuinka kauan menee ennen kuin tuulivoimarakentamiseen saadaan kunnon lainsäädäntö ja kuinka kauan menee ennen kuin virkamieskunta ymmärtää tuulivoimaraketamisesta ihmisille koituvat valtavat haitat.

      • Anonyymi

        Onkos kukaan kertonut, että näitä uusia tuulivoima-alueita ovat pääasiassa hakemassa maanomistajat eli ihmiset , jotka omistavat maata ja haluavat tuulivoimpuistoja ja tuulimyllyjä omille mailleen.
        Miksi?
        No syyhän on ikivanha eli ahneus ja rahanhimo, sillä näin
        maanomistajat haluavat omistamiltaan maa-alueilta mahdollisimman suuren hyödyn maa-alueiden vuokrien muodossa sekä muita hyötyjä.
        Esim. mahdollisuus lunastaa edullisemmin tuulivoimaosakkeita tai jopa osuutta tuulivoimasähköstä edulliseen hintaan.
        Miksi näistä asioista ei puhuta ääneen, vaan syyllistetään kuntaa ensimmäisen siirron tekemisestä.
        Kunta kylläkin mahdollistaa tuulimyllyjen rakentamisen mikäli haluaa vaikuttaa kaavan muutokseen, jotta alueelle voi myllyjä rakentaa.
        Yli neljä sataa maanomistajaa on ilmoittanut halukkuutensa omien maa-alueidensa käytön tuulivoimaloiden rakentamiseen.


      • Anonyymi

        Minä olen yksi niistä maanomistajista.
        Saan kai minä myydä tai vuokrata maani kenelle haluan.
        Maattomat olkaa hiljaa.
        Kunhan vain kaava saadaan kohdalleen, niin
        minäkin alan tienaamaan.


      • Anonyymi

        ja sulle jää sitten hoidettavaksi aikoinaan maan muokkaus takaisin luonnontilaan ja betoniperustuksen hävittäminen, siinä onkin arvokas työmaa


    • Anonyymi

      Ne ovat teollisuusalueita. Voimalaitosalueita. Eivät mitään "viljelijä jauhaa eloviljaa hymyssä suin", eivät muutu paremmiksi mielikuvilla. Taaleritehtaat ym. sijoittajat (keskustalaisia paljon porukoissa) käärivät voitot etelärannikolla ja haitat jäävät tavallisille ihmisille. Suurimpana tietenkin matalataajuinen jyrinä 24/7. Työ- ja elinkeinoministeriö teettää tutkimusta ja alustava raportti tulikin taannoin. Puhutaan kymmenistä kilometreistä voimalaitoksesta josta voidaan havaita mittaamalla tärinä ja melu. Matalat taajuudet, 0-20 Hz. Pitäisi olla joku korvaus että 1km myllystä 20 000 €/vuodessa/ talous. 2 km myllystä 19000 €/vuodessa/talous. Jne. Vähän edes tuskaa helpottaisi.

    • Anonyymi

      Näiden satojen metrien korkeiden teollisuustuulimyllyjen impulssi-infraäänipaineaaltoilut ulottuvat 60 kilometrin säteelle. Jokaisesta mylllystä lähtevät eri paineaaltoilut eri taajuisilla impulsseilla. riippuu siitä, mihin suuntaan rupellit on asennettu: merelle tai mantereelle. Vaikutus on oksettava luonnolle ja ihmisille. Mitä kauemmin vaikutuksen alaisena on sitä nopeammin ns. ’vanhuuden’ oireet alkavat. Sydämen rytmihäiriöt, tinnitusta, korkea verenpaine, paineen tunne päässä, päänsärky, niska-hartiasäryt, nivelkivut, oksettava olo, levottomat yöt, ripuli jne. Heti, kun ajat 60 km:n päähän pahimmalta tuulivoima-alueelta, oireet helpottuvat. Tunnet ihanaa vapautuneisuutta. Kireys häviää. Ihanaa!

    • Anonyymi

      Kalajoella kävi kylläkin niin, että tuulivoimayrittäjä valitti päätöksestä ja sai sen seurauksena Kalajoelta korvauksia. Ja asia tulee uudestaan päätettäväksi.

    • Anonyymi

      Itä-Suomeen tuulivoimaa ei rakenneta, koska se haittaa Puolustusvoimien tutkia. Eikö Iin tutkien tarvitse toimia? Myllyt vaikuttavat myös muihin signaaleihin mm. tv:n näkyvyys heikkenee! Joutuu asentamaan säteileviä lisälaitteita koteihin. Ei kiva!

    • Anonyymi

      On tämä sairasta aikaa, kun valtavia teollisuusvemputtimia lykätään joka niemeen ja notkelmaan paitsi Hesaan!

      Turha maaseudulle on yrittää saada paluumuuttajia, kun korvissa soi myllyt koko ajan. 30 km:n säteellä on jo 20 teollisuusmyllyä, niin melkoinen impulssi-infraäänisotku täällä!
      Lomilla pääsee Etelä-Suomeen ja silloin elimistö saa levähtää. Nuorena täällä kuollaan tätä menoa. Ei luonto, eikä ihminen kestä teollisuuden keskellä elämistä! Hah, muka maailma myllyillä pelastuu. Hah!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No, jopas on Ylivieskan teollisuustuulimyllyt alkaneet niittää ’satoa’. Kuolleita on tullut marras-joulukuussa huippu määrä. Kaikki 60 km:n säteellä teollisuustuulimyllyistä ovat kokeenalaisia. Missään muualla maailmassa ei ole satojen metrien korkeuteen vietyjä valtavia ropellihökötyksiä maavoimaloina!

      Impulssi-infraäänisotku, joka tulee monesta suunnasta yhtä aikaa on tappava. Se aiheuttaa pitkällä aikavälillä: tinnitusta, oksettavaa oloa, pahoinvointia, päänsärkyä, paineen tunnetta päässä, huimausta, ahdistuneisuutta, sydämen rytmihäiriöitä, nivelkipuja, niska-hartia jumeja jne. Tästä tulee painetta lääkkeiden käytön lisäämiseen, joka taas aiheuttaa pahempaa tilannetta jne.

      Oireet loppuvat, kun pääsee yli 60 km:n päähän teollisuustuulimyllyalueista!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe