Tarvitaan:
Käymisastia 30 l x2
Vesilukko
Lappo
Ominaispainomittari
Hiilihapotin ja siihen sopivia pulloja
Omaan makuun sopivaa limonadin makutiivistettä 48 litralle
Resepti:
4kg sokeria (5kg alkon n. 6% vahvuudelle)
1 pussi pikahiivaa (riittää 2 satsiin)
1 käymisen pysäyttäjä
1 Viinin pikakirkaste (sis. 2 nestepussia)
Sokerit puhtaaseen astiaan päälle kuumaa vettä enintään 5 l asti. Liota sokeri veteen ja lisää kylmää vettä niin että lämpötila laskee alle 28 asteen, mieluiten liki 20 asteiseksi, hiukan yli. Lisää nestettä niin että sitä on 24 litraa.
Taputtele pikahiivapakkaus tasaiseksi ja taita se kaksin kerroin. Leikkaa pakkaus keskeltä ja sulje toinen puolikas pussinsulkijalla ja laita se odottamaan seuraavaa satsia.
Kaada avoimeksi jäänyt hiiva-aineseos astiaan ja laita kansi päälle vesilukkoon hiukan vettä, älä sulje kantta tiiviiksi, sen on vain tarkoitus pitää hyönteiset käymisastian ulkopuolella. Voit mitata ominaispainon jos haluat.
Anna Kaydä 2-4 päivää, kunnes ominaispainomittari näyttää miinusta viidestä kymmeneen eikä liemi enää kupli.
Käymisen päätyttyä:
Nosta käymisastia jonkin tason päälle, avaa käymisen pysäyttäjän pakkaus ja ala lapota käynyttä nestettä siihen toiseen tyhjäänja puhtaaseen astiaan. Kaada käymisen pysäyttäjä alempaan astiaan. Älä turhaan puristele KP:n pussia se on ärsyttävää hengitettynä, vie pussi liki nesteen pintaa ja kaada sekaan.
Lopeta lappoaminen kun astiassa on enimmäkseen sakkaa.
Nosta täysi astia ylös jollekin tasolle ja pese astia jossa liemi oli käymässä.
Anna seistä noin vuorokausi ja ota superkirkasteet valmiiksi, lappoa liemi uudestaan puhtaaseen astiaan ja lisää kirkasteet siihen astiaan johon liemi valuu.
Lopeta lappoaminen taas kun pohjalla on vain sakkaa.
Anna seistä kaksi päivää ja lappoat sen taas uudelleen toiseen astiaan. Toista lappoaminen ja seisottaminen niin monta kertaa ettei sakkaa ole.
Lopuksi kun liemi on kirkasta jaa se tasan molempiin astioihin ja laske kuinka paljon täyteen määrään tarvitaan makutiivistettä ja lisää molempiin astiohin, lisää vettä niin että molemmissa astioissa on alkuperäinen yhdessä astiassa ollut nestemäärä.
Onneksi olkoon sinulla on nyt paljon "siideriä", laske se puhtaisiin astiohin odottamaan viilennystä ja sen jälkeen hiilihapot siihen hapottimella, kaadat lasiin ja nauti kesästä. Ja krapula-aamuna laitat uudet liemet "tulille".
Valmistusohje enintään 48 l n. 4,7% makeaa"siideriä".
Anonyymi
0
138
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on1209995Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä349701- 217901
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776284Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.304842- 464583
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1133968Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1233371- 623087
Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2173016