Tarvitaan:
Käymisastia 30 l x2
Vesilukko
Lappo
Ominaispainomittari
Hiilihapotin ja siihen sopivia pulloja
Omaan makuun sopivaa limonadin makutiivistettä 48 litralle
Resepti:
4kg sokeria (5kg alkon n. 6% vahvuudelle)
1 pussi pikahiivaa (riittää 2 satsiin)
1 käymisen pysäyttäjä
1 Viinin pikakirkaste (sis. 2 nestepussia)
Sokerit puhtaaseen astiaan päälle kuumaa vettä enintään 5 l asti. Liota sokeri veteen ja lisää kylmää vettä niin että lämpötila laskee alle 28 asteen, mieluiten liki 20 asteiseksi, hiukan yli. Lisää nestettä niin että sitä on 24 litraa.
Taputtele pikahiivapakkaus tasaiseksi ja taita se kaksin kerroin. Leikkaa pakkaus keskeltä ja sulje toinen puolikas pussinsulkijalla ja laita se odottamaan seuraavaa satsia.
Kaada avoimeksi jäänyt hiiva-aineseos astiaan ja laita kansi päälle vesilukkoon hiukan vettä, älä sulje kantta tiiviiksi, sen on vain tarkoitus pitää hyönteiset käymisastian ulkopuolella. Voit mitata ominaispainon jos haluat.
Anna Kaydä 2-4 päivää, kunnes ominaispainomittari näyttää miinusta viidestä kymmeneen eikä liemi enää kupli.
Käymisen päätyttyä:
Nosta käymisastia jonkin tason päälle, avaa käymisen pysäyttäjän pakkaus ja ala lapota käynyttä nestettä siihen toiseen tyhjäänja puhtaaseen astiaan. Kaada käymisen pysäyttäjä alempaan astiaan. Älä turhaan puristele KP:n pussia se on ärsyttävää hengitettynä, vie pussi liki nesteen pintaa ja kaada sekaan.
Lopeta lappoaminen kun astiassa on enimmäkseen sakkaa.
Nosta täysi astia ylös jollekin tasolle ja pese astia jossa liemi oli käymässä.
Anna seistä noin vuorokausi ja ota superkirkasteet valmiiksi, lappoa liemi uudestaan puhtaaseen astiaan ja lisää kirkasteet siihen astiaan johon liemi valuu.
Lopeta lappoaminen taas kun pohjalla on vain sakkaa.
Anna seistä kaksi päivää ja lappoat sen taas uudelleen toiseen astiaan. Toista lappoaminen ja seisottaminen niin monta kertaa ettei sakkaa ole.
Lopuksi kun liemi on kirkasta jaa se tasan molempiin astioihin ja laske kuinka paljon täyteen määrään tarvitaan makutiivistettä ja lisää molempiin astiohin, lisää vettä niin että molemmissa astioissa on alkuperäinen yhdessä astiassa ollut nestemäärä.
Onneksi olkoon sinulla on nyt paljon "siideriä", laske se puhtaisiin astiohin odottamaan viilennystä ja sen jälkeen hiilihapot siihen hapottimella, kaadat lasiin ja nauti kesästä. Ja krapula-aamuna laitat uudet liemet "tulille".
Valmistusohje enintään 48 l n. 4,7% makeaa"siideriä".
Anonyymi
0
120
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1833495Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3752197Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii562176- 432042
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321491Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931251- 541213
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul4291163Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles1181045- 59984