Tarvitaan:
Käymisastia 30 l x2
Vesilukko
Lappo
Ominaispainomittari
Hiilihapotin ja siihen sopivia pulloja
Omaan makuun sopivaa limonadin makutiivistettä 48 litralle
Resepti:
4kg sokeria (5kg alkon n. 6% vahvuudelle)
1 pussi pikahiivaa (riittää 2 satsiin)
1 käymisen pysäyttäjä
1 Viinin pikakirkaste (sis. 2 nestepussia)
Sokerit puhtaaseen astiaan päälle kuumaa vettä enintään 5 l asti. Liota sokeri veteen ja lisää kylmää vettä niin että lämpötila laskee alle 28 asteen, mieluiten liki 20 asteiseksi, hiukan yli. Lisää nestettä niin että sitä on 24 litraa.
Taputtele pikahiivapakkaus tasaiseksi ja taita se kaksin kerroin. Leikkaa pakkaus keskeltä ja sulje toinen puolikas pussinsulkijalla ja laita se odottamaan seuraavaa satsia.
Kaada avoimeksi jäänyt hiiva-aineseos astiaan ja laita kansi päälle vesilukkoon hiukan vettä, älä sulje kantta tiiviiksi, sen on vain tarkoitus pitää hyönteiset käymisastian ulkopuolella. Voit mitata ominaispainon jos haluat.
Anna Kaydä 2-4 päivää, kunnes ominaispainomittari näyttää miinusta viidestä kymmeneen eikä liemi enää kupli.
Käymisen päätyttyä:
Nosta käymisastia jonkin tason päälle, avaa käymisen pysäyttäjän pakkaus ja ala lapota käynyttä nestettä siihen toiseen tyhjäänja puhtaaseen astiaan. Kaada käymisen pysäyttäjä alempaan astiaan. Älä turhaan puristele KP:n pussia se on ärsyttävää hengitettynä, vie pussi liki nesteen pintaa ja kaada sekaan.
Lopeta lappoaminen kun astiassa on enimmäkseen sakkaa.
Nosta täysi astia ylös jollekin tasolle ja pese astia jossa liemi oli käymässä.
Anna seistä noin vuorokausi ja ota superkirkasteet valmiiksi, lappoa liemi uudestaan puhtaaseen astiaan ja lisää kirkasteet siihen astiaan johon liemi valuu.
Lopeta lappoaminen taas kun pohjalla on vain sakkaa.
Anna seistä kaksi päivää ja lappoat sen taas uudelleen toiseen astiaan. Toista lappoaminen ja seisottaminen niin monta kertaa ettei sakkaa ole.
Lopuksi kun liemi on kirkasta jaa se tasan molempiin astioihin ja laske kuinka paljon täyteen määrään tarvitaan makutiivistettä ja lisää molempiin astiohin, lisää vettä niin että molemmissa astioissa on alkuperäinen yhdessä astiassa ollut nestemäärä.
Onneksi olkoon sinulla on nyt paljon "siideriä", laske se puhtaisiin astiohin odottamaan viilennystä ja sen jälkeen hiilihapot siihen hapottimella, kaadat lasiin ja nauti kesästä. Ja krapula-aamuna laitat uudet liemet "tulille".
Valmistusohje enintään 48 l n. 4,7% makeaa"siideriä".
Anonyymi
0
85
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1095804Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631453803Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen503275Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi4632670Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.2681700- 871386
Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde321363Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito151336- 771258
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1541245