Ortodoksiesseet-kirja ansaitsisi rohkeudellaan tieto-Finlandian 2019

Luin tai oikeammin selailin netistä Olausenin uusimman esseekirjan. Kirja on harvinaista älyn juhlaa ja lajissaan poikkeuksellisen erinomainen. Kirja ansaitsisi tieto-Filandian, koska se on hyvin kirjoitettu ja syvällinen. Ihan kuten professori Timo Airaksinen esipuheessakin kirjaa ylistää. Se on varmasti itse ortodokseille ja kristitityille piinallista luettavaa, sillä Olausen ei jätä kiveäkään kääntämättä kun hän repii valheen suojaverhoja kristinopin edestä. Muistakaa kun täällä kirjaa arvostelette, että se ei yritä todistaa mitään, koska kyseessä on esseekirja. Sen tehtäv on herättää keskustelua ja siinä se on onnistunut. Itse teidän niin ortodoksien kuin kristittyjen on tehtävät johtopäätöksenne siitä onko kirjassa vihjailluilla väärinkäytöksillä totuuspohjaa ja toimittava sitten sen mukaan, jos haluatte uudistaa kirkkkojanne. On hyvä, että joku aloittaa keskustelun ongelmista vaikka se ei ole kaunista kuunneltavaa. En tunne itse ortodokseja mutta luterilaisesta kirkosta sietäisi kirjoittaa vastaavanlaisen opuksen joku yhtä rohkea ja älyllinen partaveitsi kuin Olausen.

1

<50

Vastaukset

  • "Itse teidän niin ortodoksien kuin kristittyjen on tehtävät johtopäätöksenne siitä onko kirjassa vihjailluilla väärinkäytöksillä totuuspohjaa..."

    Jos jaettaisiin Vihjailu-Finlandia, kirja varmaan ansaitsisikin palkinnon, mutta Tieto-Finlandiaan ei ansiot riitä.

    En välitä vihjailuista. Puhukoot suoraan ne joilla on jotakin sanottavaa. En jaksa yrittää laskea, kuka kulloinkin on "erään eteläsuomalaisen seurakunnan kirkkoherra" tai "tunnettu kulttuurivaikuttaja".

    "... ja toimittava sitten sen mukaan, jos haluatte uudistaa kirkkkojanne."

    Hah, eihän ortodoksit mitään halua uudistaa. Nimenomaan eivät, vaan haluavat pitäytyä siinä kaikkein vanhimmassa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.