Venäjä pohti Karjalan myymistä

Anonyymi

Siis mitä hel?? Nyt meni aamukahvi henkitorveen.

Venäjä pohti vakavissaan Karjalan myymistä Suomelle Neuvostoliiton hajotessa vuonna 1991. Silloinen varaulkoministeri Andrei Fjodorov kertoi tämän Helsingin Sanomille. Kauppahinta olisi ollut 15 miljardia dollaria.

Tämä kertoo Venäläisestä politiikasta ja ihmisten arvoista kaiken. Eli ensin varastat ja ryöstät
väkipakolla toisen omaisuuden henkilöitä tappamalla ja tämän jälkeen suunnittelet pokkana myyväsi ryöstämäsi omaisuuden omistajalle takaisin! No kyllä on ystävällistä.

Tässä on taas oikein hyvä esimerkki naapurimaamme arvoista ja siitä miksi Suomella pitää olla vahva puolustusvoima ja mielellään liittoutuminen länteen sotilaallisesti.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa muistaa, että tuolloin kun Venäjä romahti tai NL. Niin, Suomen talous oli totaalisesti kuralla ja elettiin jo laman alkua. Mistään rahoitusta ei olisi saatu, puhumattakaan jälleen rakentamiseen. Höpön, höpö juttuja.

      • Anonyymi

        Karjalassa oli hyvät maat ja vesivoimaa,kauppahinta rahat olisi voinut hyvinkin järjestää äkkiä mutta olisiko osto ollut oikeutettu onkin jo toinen tarina,oikeudenmukaisempi olisi ehkä ollut vain luovutus ja että venäläiset sai vain hallita aluetta kun voittivat sodan.

        Mutta voishan venakot luovuttaa sen vieläkin jos oikeudenmukaisia haluavat olla,vois ehkäistä heille ehkä myös ww3 uhkaakin,nyt todellakin on voimaa suomalaisilla hiukka enemmän takana kuin sakujen aikaan kertaakaan oli.

        Mutta jos osto tulisi kysymykseen Karjala tuottaa ehkä 15% Suomen bkt:sta eli nykyisin se olisi n.38 miljardia euroa vuodessa eli jos Karjala maksaa vielä tuon 13 miljardia ja maksuaika vaikka kymmenen vuotta ,se tekisi vain 1,3 miljardia vuodessa .
        Karjala kyllä tuottaa melkein 30x kertaa enemmän ja joka vuosi eli maksu ei olisi mikään ongelma.

        Vesivoima,maa- ja metsätalous,Viipurin turismi ja mineraalit hyviä tulonlähteitä.

        Hyödyntämättömiä mineraaleja on ilmeisesti Karjalan alueella jossain jonkun verran,jostain vanhasta julkaisusta olen lukenut.


    • Anonyymi

      Facebookiin avautunut uusi mm. Karjalan palautusta käsittelevä ryhmä: Suur-Suomi, anastetut alueet takaisin.

    • Anonyymi

      Enemmähän tuo kertoo Suomen arvostuksesta Karjalan palautuksen suhteen. Venäjä halusi palauttaa sen, mutta Suomi ei Koiviston johdolla tuota halunnut eikä hyväksynyt. Toista kertaa ei tule. Hyvin harvoin Venäjä tai muukaan maa myy tai edes esittää tuollaista menetetyn maan takaisin oston mahdollisuutta. Suomi hyväksyi Pariisin rauahansopimuksessa mm. sotakorvaukset sekä alueluovutukset sisältäen muutkin alueet kuin Karjala. Tuohon on tyytyminen, nyt ja iänkaikkisesti.

      • Anonyymi

        Kreikka hyödynsi menestyksellisesti veto-oikeuttaan EU:n jäsenenä Makedonian nimikiistassa. Suomi voisi tehdä samoin jos joskus tulee puhetta esimerkiksi EU:n Krimin liittämisen vuoksi Venäjälle asettamien pakotteiden purkamisesta yksinkertaisesti estämällä veto-oikeutensa avulla näiden pakotteiden purkamisen kunnes Venäjä palauttaa Suomelta toisessa maailmansodassa ryöstämänsä alueet.


    • Anonyymi

      Suomen valtiojohto oli vuoden 1991 maaliskuun eduskuntavaalien jälkeen taustaltaan yksipuolisesti länsisuomalaisia. Presidentti Koivisto oli turkulaisia, pääministeri Esko Aho kannukselainen pohjanmaalainen, ulkoministeri Paavo Väyrynen Perämeren pohjukan keminmaalainen ja rahakirstun vartija valtiovarainminsiteri Iiro Viinanen riihimäkeläinen. Eipä siinä miehityksessä liene ollut pätkänkään vertaa kiinnostusta "Karjalan palautukseen" eli toisen maailmansodan epäoikeudenmukaisuuden korjaamiseen Suomen rajojen osalta. Olisi siinä ollut neuvostojohdolla ihmettelemistä, kun Suomen valtiojohto olisi ilmoittanut olevansa totaalisen kiinnostumaton pakkorajojen korjaamisesta! Sinänsähän Moskovan johtoporras varmaankin oli varsin hyvin perillä Suomen poliitikkojen aivoituksista, sillä eihän se Tehtaankadun lähetystön henkilökunta turhan takia hommiaan hoitanut silloinkaan siihen ajankohtasaumaan. Kyllä meillä rahaa olisi riittänyt, kun sitä riitti hornettienkin hankkimiseen ja niin kuin nyt mitä ilmeisimmin piisaa miljardeja uuden sukupolven hävittäjähankintoihin.

      • Anonyymi

        Myöskin pankkitukeen löytyi tuolloin rahaa.


    • Anonyymi

      Jos Kekkosen hääveilema palautus olisi toteutunut tuolloin vaikka v 1960 luvulla , tilanne olisi ollut realistisempi. Miksi, monet evakkoon lähteneet olisivat olleet motivoituneita ja ikäkin antanut myöten vielä yrittää.
      Nyt tilanne vaikka v 1990 luvulla hintalappu Karjalan ränsistyneen korjaamiseen ym infran saattamista emo-Suomen tasolle maksanut vähintään tuon 80 miljardia euroa josta on ollut laskelmia, sitten vielä maksaa rahaa luovutetuista maista.
      Nyt on vain niin Karjalaisten jälkipolvista ei ole uudisrakentajia tai talkoo porukoiksi, ainakaan suuemmasta osasta. Kela ym meidän järjestelmä on tehnyt jo oman tehtävänsä eli pullamössö porukkaa. Voitte unohtaa, siksi näin vanhana pohjalisena joutunut Mansessa työnipuolesta näkemään.

    • Anonyymi

      Mitä täällä vatvotaan Karjalan ostamisesta kun Venäjän pitäisi antaa se ilmaiseksi takaisin koska he ryöstivät ja varastivat sen väkipakolla suomalaisia tappaen.

      Eikä tuo suora Karjalan palautus ilman maksua riittäisi. Venäjän pitäisi maksaa Suomen maksamat sotakorvaukset takaisin korkoineen ja tämän jälkeen maksaa vielä sotakorvaukset Suomelle kuten kuuluu ja niilläkin on korko tuolta ajalta Sitten vielä vuokra Karjalan käytöstä. Tämän jälkeen korvaukset sotaleskille ja heidän lapsilleen.

      Voin kertoa ettei Venäläisistä ole rehelliseen toimintaan ja vastuun kantoon tekemisistään. Tämä on suuri ero kansojemme kulttuurissa ja vaikuttaa ettei naapuri koskaan kasva aikuiseksi, sama törkeily jatkuu.

      • Anonyymi

        Tuollaisella Venäjän vastaisella kiihkoilulla ja asenteella eii KOSKAAN tulla saamaan Karjalaa takaisin!

        Ehkä se on teidän epäisänmaallisten ja ruotsinmielisten tyyppien tarkoituskin?

        Nykyinen valtaeliitissämme ja sen mediassa esiintyvä Venäjän vastaisuus ja jopa vihollisuus on vain Ruotsin etu. Suomelle ja suomalaisille se on todella haitallista.


      • Anonyymi

        Ei Suomi ilmankaan sellaista ”kiihkoilua” ole tähän mennessä onnistunut saamaan Karjalaa takaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaisella Venäjän vastaisella kiihkoilulla ja asenteella eii KOSKAAN tulla saamaan Karjalaa takaisin!

        Ehkä se on teidän epäisänmaallisten ja ruotsinmielisten tyyppien tarkoituskin?

        Nykyinen valtaeliitissämme ja sen mediassa esiintyvä Venäjän vastaisuus ja jopa vihollisuus on vain Ruotsin etu. Suomelle ja suomalaisille se on todella haitallista.

        Jos oikeuden ja oikeudenmukaisuuden sekä vääryyden oikaiseminen ja tunnustaminen on jonkun mielestä kiihkoilua niin henkilön arvomaailma on pahasti pielessä. Et voi olla Suomalainen.


      • Anonyymi

        Totta, osuit naulan kantaan.


    • Anonyymi

      YLE haastateli taas jotain suomalaisvastaista tilausasiantuntijaansa, joka valitteli miten pahassa konkurssissa Suomi oli silloin???

      Ihan sama! Suomen olisi tietysti kannattanut ottaa vaikka kuinka paljon lisävelkaa, JOS todellakin olis ollut mahdollista ostaa menetetty Karjala takaisin. Lisänä vaikka vanha Salla ja Petsamo.

      Kuten menetetystä Karjalasta kotoisin oleva ja aina sitä takaisin halunnut Johannes Virolainen aikoinaan sanoi: " Raha on vain rahaa. Kyllä sitä saa aina lisää hankittua."

    • Anonyymi

      Niin, Virolainen sanoi, että raha on vain rahaa! Hän oli yksi joka sotki miljardeja valtion rahaa aikanaa SDP Erkki Liikasen kanssa. Sitten kun tuli kuumat paikat Erkki lipesi EU-n suojiin. Kannattaa muista Johannes oli vuosikymmeniä vallassa häsläämässä ja kansa maksoi jopa vieläkin laskuja meille jälkipolville.
      Kun muistaa kuinka 100000 tilaa pilkottiin Maalaisliiton Vennamon, Virolainen ym porukat.

    • Anonyymi

      Karjalassa asuneiden suomalaisten esi-isien, siis nimenomaan isälinjojen isät, ovat asuneet noin 20 000 vuotta sitten nykyisen Indokiinan alueella ja myöhemmin eli noin 10000 vuotta sitten nykyisen Mantšurian eteläisen niemen seutuvilla, josta he lähtivät jääkauden hellittäessä kohti pohjoista ja Siperian halki tänne nykyiseen Suomeen asti. Siinä sitä on vastausta puheelle jostain alkukodista.

      Kaukaa tulleet metsästäjä-keräilijät sijoittuivat metsäisille harvaanasutuille alueille eikä niukka elinkeino mahdollistanutkaan mitään suurten asutuskeskusten muodostumista. Tämä kaikki suojeli suomen kielen säilymistä meille nykyisille suomalaisille asti. Slaavilaisekspansio vaikutti muinaiskarjalaisten siirtymiseen Laatikon etelä- tai kaakkoiskulmalta saman järven pohjoiselle ja nykyisen Itä-Savon puoleiselle rannalle.

      Slaavilaiset ovat indoeurooppalaisia kansoja, jotka olivat aiemmin omaksuneet maanviljelystä ja yleensäkin tuottoisampia elinkeinoja, jotka mahdollistivat väestön kasvua ja tiiviimpää asumista yhteisöissä. Suuri osa heistäkin saattoi olla maanviljelyksen leviämisen myötä uuden kielen omaksuneita. Suomalaiset vetäytyivät ja säilyttivät samalla oman kielensä.

      Tuolla luontoon ja metsiin vetäytymisen strategialla me suomalaiset voimme jatkossakin säilyttää omaa esi-isiemme kaukaa tuomaa kieliperintöä. Taitaa olla niin, että rajantakainen Karjalakin on alkanut tyhjentyä viime vuosina, kun ihmiset ovat muuttaneet kaupunkeihin Venäjällä.

      Latvian itsenäistymiseen liittyen minulla on omakohtainen yksittäinen matkamuisto junamatkalta Saksassa. Voin vakuuttaa, että jättämällä asiat Taivaan Isän käsiin voidaan odottaa jopa suuriakin ihmeitä - tämä usko sai vahvistuksen myöhemmin kesällä tuona vuonna.

    • Anonyymi

      Tulipa taas vietettyä viikonloppua Terijoella. Rantatie yhtä autojonoa. Kansaa hotellit, kaupat, ravintolat, rannat, luontopolut ym. tupaten täynnä. Ajatukset heräsivät, minkä kultakimpaleen Suomi onkaan menettänyt. Luonto lehtimetsineen on hoitamattomanakin kaunista. Muurit ökyhuviloineen rajoittavat liikkumista, tosin suomalaisaikaisia talojakin pystyssä, niillä vain tapana syttyä palamaan usein. Paikka kuitenkin melkoinen turisti rysä Pietarin asukkaille.

    • Anonyymi

      Se olisi (siis Karjalan palautus tavalla tai toisella ) katastrofi Suomelle,Karjalaisille on aikoinaan luovutettu korvaavat maat muualta Suomesta, ruotsinkielist tosin eivät olleet halukkaita luovutukseen- ENTISILLÄ KARJALAISILLA EI NÄIN OLLEN OLISI OIKEUTTA VAATIA SUVUN AKOINAAN OMISTAMIA TILOJA ITSELLEEN. MITÄ SITTEN TEHTÄISIIN ? AJETTAISIINKO KODEISSA ASUVAT MUUALLE?

      • Anonyymi

        Jos Karjalan nykyinen venäläinen väestö tai osa siitä jäisi asumaan alueelle palautuksen jälkeen, voisi myöskin heille mielestäni antaa korvaavat maat joko Karjalassa tai muualla Suomessa mikäli he joutuisivat luovuttamaan kotinsa takaisin niiden ”entisille” (lue oikeille) omistajille. Sen monimutkaisempaa se ei olisi. Suomessahan on monia muuttotappiosta kärsiviä haja-asutusalueita. Ja Suomessa he saisivat joka tapauksessa nauttia korkeammasta elintasostakin kuin Venäjällä.


    • Anonyymi

      Kaivakaa lompakot auki evakot 15 miljardii ei paha muuttakaa jo tänä syksynä
      saatte somalit mukaan sinne teette uutta rotua karjalaan evasoma vois olla tai tms

      • Anonyymi

        Ryöstön tekijä yleensä korvaa ja maksaa seuraukset. Sopimuksissa määriteltiin valtioiden rajat ja hyökkäämättömyyssopimus oli voimassa ~39


      • Anonyymi

        Suomi on kuitenkin ollut niin myötämielinen ettei ole vaatinut korvauksia tai edes Karjalan palautusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe