Karjala voitaisiin vaihtaa Ahvenanmaahan!

https://yle.fi/uutiset/3-10887618
Ruotsilla olisi rahaa lunastaa Ahvenanmaa, mikä raha voitaisiin käyttää Viipurin ostoon. Ahvenanamaa on raskas taloudellinen taakka Suomelle.

32

85

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei oolantilaiset halua liittyä Ruotsiin, koska sen jälkeen joutuisivat tulemaan toimeen omillaan.

  • Anonyymi

   ahvenanmaa on liian lähellä suomea,mikäli sen voisi hinata ruotsin rannikolle niin vaihto olisi jopa suotavaa.

   • Anonyymi

    petsamo takaisin merenkulun turvaamiseksi


  • Anonyymi

   Viipurista tulisi suurempi rasite

  • Anonyymi

   No eikä voida. Hölynpölyä.

  • Anonyymi

   Viipuri olisi paljon mukavampi ja hyödyllisempi paikka ja ihmisetkin varmasti epäitsekkäämpiä ja älykkäämpiä.

  • Anonyymi

   Olisi todella kannattava vaihtokauppa, ahvenanmaasta pelkkiä kuluja, Karjalasta olisi tuloja ja työllistäisi hyvin. Pitäisi kaikki muutkin luovutetut alueet vaatia samalla.

  • Anonyymi

   Kannatan, mutta pienillä muutoksilla. Ahvenanmaa kannttaa vaihtaa jopa yhteen kruunuun jos Suomessa loisivat mattuset siirrettäisiin sinne ennen luovutusta.

   • Anonyymi

    No jos jätteet saisi sinne kustata voitais vähän maksaakkin jos ottaisivat , Suomelle pelkkä rahareikä eivätkä halua Suomalaisia edes saarelleen


  • Anonyymi

   Viipuri pitäisi heti matuttaa täyteen, niin saataisiin sinnekin monikultturia. Meiltähän tämä käypi.

  • Anonyymi

   Toisaalt taas nii voishan senkin lahjottaa noille palestiinalaisille ihan kokonaan, jotta voitas pamlata lahjamaahantulosta.

  • Anonyymi

   Pantais nyt oman alueenkin tiestö kuntoon kun siitä autoilun kautta kuitenkin joutuu maksamaan pitkän veroeuron. Alka tässä nyt vielä rajantakaisien teiden kunnostamisen maksumieheksi.

  • Anonyymi

   Affenanmaan voisi myydä tai vuokrata sveduille. Tai ylipäätään myydä kelle vaan joka on tarpeeksi tyhmä ostaakseen sen. Vaihdossa kelpaa oikeastaan mikä vaan, ei se voi olla pahempi taloudellinen taakka. Karjala olisi ihan hyvä vaihtis.

   Vielä yksi vaihtoehto olisi antaa affenan saarisveduille itsenäisyys. Siinä saisivat sitten leikkiä vaikka kuningaskuntaa jos haluavat. Ketään mannersuomalaista se ei hetkauta.

  • Anonyymi

   Ahvenanmaa pitää laittaa huutokauppaan, jolloin tulee massiivinen kilpailu siitä kuka ostaa sen ydinohjus-siilokeskukseksi.

   Huutajina Venäjä, Amerikka, ja joku öljypohatta ählymaasta.

   Jos tosiasiallisesti Ahvenanmaa kunnolla myytäisi eikä myyjinä olisi varkaat kuten kepukokkareet tai muut valtiopetoksia tehtailevat, olisi koko suomen kansa loppuikänsä elämä turvattu jok ikiselle, ja kenenkään ei tarvitsisi töissä raataa, ellei muuten vain halua sitä elämäänsä työpaikalla kuluttaa.

   • Anonyymi

    Suomella ei ole hallinnossa yhtään kansanedustajaa. Siis KANSANedustajaa!


   • Anonyymi

    Tuo olisi oikea tapa. Myydään tarjousten perusteella. Kyllähän maa saa myydä omia alueitaan. Jenkit esim. osti venakoilta alaskan. Suomi kun on veloissa maana korviaan myöden niin ahvenanmaan myynti olisi todella järkevää. Se kun on pelkkä kulu niin totta mooses se kannattaa myydä.

    Laitetaanko kansanäänestys asiasta?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo olisi oikea tapa. Myydään tarjousten perusteella. Kyllähän maa saa myydä omia alueitaan. Jenkit esim. osti venakoilta alaskan. Suomi kun on veloissa maana korviaan myöden niin ahvenanmaan myynti olisi todella järkevää. Se kun on pelkkä kulu niin totta mooses se kannattaa myydä.

    Laitetaanko kansanäänestys asiasta?

    Mikäli jotain asiaa ei tarvita, niin siitä voi hankkiutua eroon. Ahvenanmaasta ei ole muuta hyötyä, kuin se, että jotkut veneilevät sinne. Haluatko maksaa 200milj € tästä huvista, ja vielä varustamotuet yms päälle.


   • Anonyymi

    Mua haluttaisi nähdä ne äänestyksen luvut millä ahvenanmaa lähtisi myyntiin.
    Vahva veikkaus että noin 90% suomalaisista pistäisi sen myyntiin jos siitä asiasta saisi äänestää.


  • Anonyymi

   Ohvenabmaa saisi tulla omillaan toimeen eikä pumpata mantereelta sinne rahaa

  • Anonyymi

   Jos vaihdettaisiin Antti Rinteen hallitus Karjalaan ja pidettäisiin uudet vaalit.

  • Anonyymi

   karjala on täysin kurjala, ei tarvetta moiseen vaihtoon. nykyinen itäsuomikin suuri ongelma, ei töitä missään, vain korpea ja kairaa täynnä.

   • Anonyymi

    Ainakin täytyisi lainsäädäntöä muuttaa asumisterveyden osalta.


  • Anonyymi

   Käsitän tuon tietämättömien Ahvenanmaan vihan. Se on tiedon puutetta. Ei Suomi eikä Ruotsi ole vaikuttanut Ahvenanmaan autonomiaan. Sen tekivät aikoinaan silloiset suurvallat jotka pelkäsivät Ahvenanmaan saaren ja saariston hallitsevan koko Itämeren aluetta jos siellä olisi armeijaa ja sotalaivastoa. Siihen aikaan se olisi ollutkin mahdollista.
   Ja noiden suurvaltojen päätös ylläpitää ja lisää tyhmien historiaa tuntemattomien Ahvenanmaa vihaa!

  • Anonyymi

   Kurjala se vasta raskas taloudellinen taakka olisikin. Sitähän on laskettukin paljonko menisi rahaa siihen siitä vaan Googlaamaan

   • Anonyymi

    Näyttäähän sitä rahaa riittävän turvapaikkaturistienkin elättämiseen, ja rinteen hallitus senkun haalii lisää veronmaksajien kukkarolla loisijoita.


  • Anonyymi

   Neuvostoliiton olisi pitänyt palauttaa vääryydellä varastamansa?

  • Anonyymi

   joo meilhä on noittii työttömiä.jos karjalaa rakentamaan pitäs.ois muuton niin et piäministerikin jo äimistys.ku jo muutonki.elekee ny.meil ei ole varaa eikä paskahuussin käyttöön "oppineita".nooh.oppitunnitha ylopisto tietty järjestäis,miten käyttää p-huussia.ok.

   • Anonyymi

    Joo joo eihän niitä rakentajia riitä edes tänne. Ulkomailta taitaa tulla jo suurin osa. Kädentaidot alkaa olla katoava luonnonvara.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ahvenanmaa ruotsille niin että antavat Norjalle jonkun Norjan haluaman alan. Sitten Norja puolestaan antaa Suomelle kaistan jäämerelle. Kaikki voittavat.

   • Anonyymi

    Ehkä noinkin,vaihto olisi perusteltu jos Suomen läpi saadaan Aasian rahti kulkemaan Koillisväylää sekä tulevan Tallinna tunnelin kautta,sitä varten vaan pitäisi tuolle läpi Suomen radalle rakentaa kahdet raideleveydet ja reitti kulkemaan laskettelutunturien kautta,rahtimaksut Suomen läpi voi nousta yllättävän suuriksikin kokonaissummina.
    Ja sitten tietysti vaatimus Jäämeren öljyesiintymiin. Niin silloin alettaisiin vasta puhua oikeista voitoista.
    Luovuttaisimme rahanviejiä muille maille ja saisimme rahantuojia eli hyvä kauppa Suomen kannalta.


   • Anonyymi

    Kannatetaan


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   342
   4417
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   13
   2747
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   277
   2612
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   278
   2149
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1530
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   48
   1166
  7. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   222
   1082
  8. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   58
   1022
  9. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   91
   1003
  Aihe