Rasismin lyhyt oppimäärä - onko sitä Suomessa?

HS:
Kaupunginvaltuutettu Abdirahim Hussein väittää Twitterissä kaikkia perussuomalaisia ja heidän kannattajiaan rasisteiksi


Ilkka Luoma 24.7.20129 - 9:01

Suomessa ei ole rasismia sen varsinaisessa merkityksessä ja jos hiukan onkin - ovat nuo rasistit hyvin harvinainen pienvähemmistö. Maassa eletään maan tavoilla, kaikkialla - niin Somaliassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Kiinassa kuin Suomessakin. Suomalaiset ovat epäluuloisia ja varauksellisia tuntemattomia kohtaan. Olemme reviiripuolustuksessa.

Reviiripuolustus on kaikkialla ja se kumpuaa miljoonien vuosien takaa. Reviirit ovat meillä kaikilla; me puolustamme itseämme, arvojamme ja koskemattomuuttamme - emmekä kovin helposti halua uusia meille tuntemattomia vaikutteita. Olemme silti uteliaita - varovaisella tavallamme.

Reviirillinen yhteiskunta pohjautuu vuosisataisista maaseudun kehäasutuksista - kehässä oltiin suojassa pedoilta ja naapurikehäläisiltä - välillä haettiin vierasta geenistöä, jottei olisi syntynyt liiaksi vajaamielisyyttä.

Kiltti ja sinisilmäinen kansa

Suomalainen on pohjimmiltaan kiltti ja sinisilmäinen - uskoo ja luottaa, kun luottamus on voitettu ja todistettu. Arvostamme työtä ja tekemistä - arvostamme myös auttamista sellaisille, jotka syyttään kärsivät ja ilman laiskuutta apua tarvitsevat.
Meille saa tulla tekemään työtä ja maksamaan veroja - oli ihon väri mikä tahansa, kunhan on ahkera ja ottaa osaa yhteiseen tulontasaukseen ja valtioyhteisön kassan täyttämiseen.

Meille on turha tuputtaa vieraita tapoja -

olemme sen verran viisaista, että otamme vapaaehtoisesti sen vastaan, joka meille sopii ja passaa. Emme siedä tuputtamista, emmekä sitä, että arvojamme ja tapojamme kyseenalaistetaan - meillä eletään meidän sääntöjen mukaisesti, kuten kaikkialla muuallakin noudatetaan kunkin yhteisön, yhteiskunnan ja valtion sääntöjä - ei sen kummempaa.


5387

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itsekkö keksit tarinasi?

      "Rasisimin lyhyttä oppimäärää" ei älämölössä tietenkään ole, mutta koskas trollin otsikot ja teksti olisivat kohdanneet toisensa.

    • Anonyymi

      Ytimekäs lyhytkuvaus aikamme ilmiöstä, joka on lähinnä tietyn tyypisen median aikaansaannos. Kirjoittaja hallitsi vaikean aihealueen erinomaisesti!

    • Anonyymi

      Pitäisikö Perussuomalaisia äänestävien nostaa ryhmäkanne?

    • Anonyymi

      SDP:n Husu Hussein haukkui kaikki perussuomalaisia äänestäneet rasisteiksi: ”En peräänny siitä”. Todella idioottimainen kommentti ja nyt on mielenkiintoista
      seurata tuleeko tästä mitään seurauksia.Nämä on selviä vihapuheita ja siitä
      pitäisi rangaista,mutta kun on demareista kyse,niin jää nähtäväksi onko
      SDP:llä selkärankaa.Rasistisimpia maita ovat Afrikan ja Lähi-idän maat ja
      tässä on fakta tietoa jos Husu Hussein ei tätä tiennyt.Maahanmuutajilla
      on usein vaikeuksia sopeutua monikulttuurisuuteen ja tätäkin voisi
      kutsua rasismiksi.Älä hauku suomalaisia jos et tiedä mitä rasimi on.

      • Anonyymi

        Kumpi on pahempi: trolli vai rasisti?


    • Anonyymi

      Rasismi on ollut tämän synkän vuosikymmenen muotia Suomessa.

      Ei sillä ole omien puolustamisen, suomalaisuuden arvostamisen tai minkään muunkaan järkevän ja kestävän kanssa mitään tekemistä. Täyttä idioottien touhua. Eikä vain poliittis-yhteiskunnallista, vaan sekoittuuhan siihen jos jonkinlaista yksilöllistä turhaumanpurkua ympäristöön, mille tuo ilmiö tarjoaa oivan kanavan. Sen sijaan, että pettymykset käsiteltäisiin kuten kuuluu, ne voi heittää yhteisön ja vähemmistöjen päälle.

      Se on sitä nyky-Suomea, ja "isänmaallisuutta". Paskotaan ympäriinsä välittämättä seurauksista.

      Toivottavasti jotain parempaa kohti ollaan uudella vuosikymmenellä menossa. Vaikka jostain syystä en tähän oikein uskokaan...

      Eiköhän se maksun aikakin koko lyhytnäköisestä perseilystä sieltä vielä tule eteen; huurupäille tai sitten kansalle kokonaisuutena. Sitä odotellessa.

    • Anonyymi

      Rasistiksi haukutaan nykyään ohi alkuperäisen merkityksen ja määrityksen.

      "Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää."

      Väitän ettei mitään toista sanaa ole käytetty niin tarkoitushakuisesti ja väärin lyömäaseena kuin juuri sanaa rasismi. Esimerkiksi se, että jos joku ihminen on maahanmuuttoa vastaan se ei tarkoita, että hän olisi rasisti.

    • Anonyymi

      Olen joskus netistä lukenut, että jokaisella on se oma isänmaa, jossa tulee ymmärretyksi omalla äidinkielellä, mitä mieltä ollaan?

      • Anonyymi

        Se on juuri näin. Maailmassa on maat ja niillä rajat ja ihan syystäkin. Kaikki eivät ole kaikkien kavereita. On ihan järkeenkäypä asia puolustaa omaa maata.


    • Anonyymi

      Somalit ovat pitäneet bantuja orjinaan, eikä tilanteessa ole nykyäänkään hurraamista. montako orjaa suomalaisilla on ollut?

      Kyllä on lapsellista tämä rasismikeskustelu. Suomessa ole todellista rasismia koskaan nähtykään. Suomalaiset Amerikassakin ystävistyivät intiaanien kanssa ja heille syntyi paljon yhteisiä lapsiakin. Tänä päivänä siellä on ns. finndianseja. Intiaanit tekivät tarjouskilpailun jostain työstä ja suomalaiset saivat sen työn, koska katsoivat intiaaneja suoraan silmiin, mitä valkoiset eivät yleensä tee. Intiaanit ovat sanoneet, että suomalaiset olivat ainoita valkoisia, jotka eivät olleet ylimielisiä heitä kohtaan.

      Että sellasia rasisteja.,.,

      • Anonyymi


    • Anonyymi

      Ymmärtääkseni Husu on huolissaan ettei sosiaaliturva persujen ajamana ole just sama somaleille kuin kantiksille. Ja ettei tunne halua olla kiitollinen Suomessa. Kaikki nääs pitää kuulua heille itsestäänselvästi. Yhteiskuntamme pyörii heitä varten. Muuten rassismi. Voi hyvää päivää.

      • Anonyymi

        Ja kuitenkin tuo sosiaaliturva näille husuille on paljon parempi kun kantasuomalaisille. Rikollisuudella saavat vielä lisätuloja.


    • Anonyymi

      Milloin aloittaja kirjoittaa "Raisismin lyhyen oppimäärän" otsikon mukaisesti?
      Ei ole paljoan näkynyt.

    • Anonyymi

      Tällainen löytyi internetin ihmeellisestä maailmasta - googlattuna


      Rasismi on toinen keskustelunaihe, joka pomppaa herkästi persukeskustelussa esille. Käyttelemme kevyesti tuota 'pelottavaa' sanaa – vaikka sen todellinen takauma on useasti reviiripuolustus 2], siis se järjestelmä, joka on mahdollistanut ihmisrodun ja esimerkiksi tänne meille peräpohjolaan suomalaisuuden – siis sen kansan, joka isiensä mailla puhuu suomenkieltä!

      2] Rasismin lyhyt oppimäärä
      http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129007-rasismi-lyhyt-oppimaara

      LINK ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/08/rasismin-olemus-juontuu-epvarmuudesta.html


      Miksi se kimmahdamme niin herkästi sanasta rasismi, onko meillä luurankoja kaapissa, vai onko meillä huono ja heikko itsetunto?3] Jos katsomme aitosuomalaista tavallista ihmistä lähempää – näemme pääsääntöisesti aran iloisesti ystävällisen, joskin epäluuloisesti tuntematonta vierastaan kohtaan olevan jurottajan, jolla on tiukan paikan tullen suuri ja avara sydän.

      3] Kansallisessa itsetunnossa jotain vikaa?
      http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130454-kansallinen-itsetunto-hukassa


      Se oleellinen juttu

      Pitäisikö meidän nyt keskittyä syvällisesti juuriimme meneviin, vaikuttavampiin asioihin – kuten esimerkiksi siihen, että olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 4] – puhumattakaan siitä, miten nuorisomme tänään pärjää, tai kuinka kokenut yli 50 -vuotias pärjää työelämässä – kun eläkkeellekin pitäisi mennä vasta täysinpalvelleena 5] – siis 65-68 vuotiaana …

      4] Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu –
      1/ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101019-maailmanlaajuinen-työn-uudelleenjaon-taistelu
      2/ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123125-tyon-uudelleenjaon-taistelu-osa-ii

      Lainattu. On ilmeisesti avaajan juttu jostain kaukaisuudesta

      • Anonyymi

        Kirjoitusasusta ja -virheistä päätellen tämä "anonyymi" on tuttu, jolta nuo aivopierut löytyvät omalta kovalevyltä. Ei kannata edes avata linkkejä, laadutonta tekstiä.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe