Saarioinen boikottiin?

uusi tulokas

Nykymaailmassa tuskin tulisi kysymykseen mainokset, joissa nainen kuvtaan talouskoneena. Muistattehan vuosikymmenien takaa, kuinka astianpesuainemainoksessa isä istui soffalla ja kokeili tyytyväisenä äidin käsiä, kuinka niitä on uusi pesuaine hellinyt. Samaten jouluisin hoilattiin että "äidillä on aikaa olla seurassa toisten, kun jouluruoka on Saarioisten".

Kuulostaa vanhanaikaiselle ja asenteelliselle, vai? No nyt kuitenkin sama Saarioinen yhä edelleen jatkaa naisen kuvaamista vanhahtavien roolimallien mukaan. Mainoksissaan tehtaaltaan valuu (pienipalkkaisia) naisia legioona ulos, ja kehaistaan että heillä ruoka on äitien tekemää. Niinpä niin.

Eikö olisi jo aika, että edes mainosten ei tarvitsisi toimia mielipidemuokkaajana patriarkaatin puolestapuhujana ja äänitorvena? Tässä taas kasvatetaan uutta sukupolvea näkemään luonnollisena asiana sen, että äidin osa on olla joka perheen oma kotiorja ja ruoanlaittaja. Ei ole maailma muuttunut mihinkään sitten 49-59-60-70-luvun, ainakaan mainosmiesten ja Saarioisten silmissä.

10

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rose66

      Minusta Saarioisten mainos on hyvä. Tuskin heidän ajatuksensa on pistää naista mihinkään tiettyyn muottiin.

      Minusta mainoksessa on lämpöä ja sitä katsellessa herää ajatus, että Saarioinen on hyvä työpaikka ja siellä työskentelee äitejä - äitejä, joille hyvä ruoka on tärkeää ja he ovat ylpeitä siitä. On parempi syödä Suomessa kotimaisista raaka-aineista tuotettua ruokaa kuin kaiken maailman myrkyillä kasvatetuista ulkomaisista ja sitä kotimaan työllisyyttäkin pitää ajatella. Niin moni firma on lähtenyt muille maille...

      Pitääkö kaikissa asioissa nähdä sukupuolisyrjintää ja ihmisten lokerointia?

      MItä pahaa siinä on, jos ruoka on äitien tekemää? Minäkin olen äiti ja teen kaiken ruuan kotona alusta loppuun ja se ei minun arvoani naisena alenna ja en tunne itseäni myöskään syrjityksi!

      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        😍 ­N­­y­­m­­f­­o­­m­a­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18393962b

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Sanelma

      En ole nähnyt Saarioisten mainosta - boikotoin sitä muuten, yksi poronkäristys oli se viimeinen pisara. Lensi roskiin, kirjoitin tulikivenkatkuisen haukkumakirjeen eikä ole sen jälkeen Saarioisten tuotteita ostoskoppaani eksynyt.

    • Anonyymi

      Täysin samaa mieltä aloittajan kanssa. Onhan se selvää, että jos palkka olisi riittävä niin miehiäkin olisi Saarioisella töissä. Ja jos on, niin mainos syrjii myös miehiä. Vaikka kuinka naisena itse tykkäisi valmistaa ruokaa ja ihan omasta halusta, niin se ei tee mainoksesta yhtään hyväksyttävämpää. Hävetkää siellä Saarioisilla! Kaikkien kannattaisi laittaa tällainen firma boikottiin. Saarioisten viimeisin mainos on heikko yritys korjata tätä virhettä (mainoksessa mies väittää olevansa myös yksi "äideistä", hohhoijaa).

      • Anonyymi

        Mikä on se ruokatalo, jossa miehet tekevät einekset ja jonka tuotteita voit ostaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on se ruokatalo, jossa miehet tekevät einekset ja jonka tuotteita voit ostaa?

        No ainakin Snelmannin mainoksissa on äijiä tekemässä eineksiä.


      • Anonyymi

        "Onhan se selvää, että jos palkka olisi riittävä niin miehiäkin olisi Saarioisella töissä"

        Kiintoisa väite. Miten niin "selvää"? Miksi naiset suostuvat allekirjoittamaan näitä huonopalkkaisia työsopimuksia? Ette allekirjoita vaan haette jostain paremmin palkattua työtä, niin miehetkin tekevät! Täällä sitten itketään omaan surkeutta kun tuli kirjoitettua huono työsopimus, miesten syytä sekin?

        Hitsi että ärsyttää tuollainen vinkuna. Ehkä miesten patriarkkaa tarvitaan kun jotkut naiset on tuollaisia vinkuvia lapsia jotka ei pidä huolta eduistaan.


    • Anonyymi

      Minusta tuon mainoksen pahin ongelma on, että se halveksii kotiruokaa ja sen eteen tehtyä työtä, teki sen työn kuka tahansa.

      Mainos väittää, että koneilla ja suolalla tehdyt valmisateriat, jotka syödään monen viikon tai kuukauden päästä valmistuksesta, voisivat olla yhtä hyvää ravintoa. Bullshit!

      Ilmankos Suomessa kasvaa maailman terveimmistä lapsista maailman sairaimpia aikuisia, joka toisella diabetes kohta,

    • Anonyymi

      Ja edellisen viestin kirjoittajana lisäisin vielä, että itse tein aina kotona ruoan neljälle lapselleni, ja koin tekeväni tärkeää työtä äitinä. Vaikka feministit yrittävät luoda kotiäideistä kuvaa hiekkalaatikon reunalla istuvina aivokääpiöinä. Minusta toisten ravitseminen on arvokas ja kunnioitettava tehtävä.

      Mikään teollinen keittiö ei voinut minua korvata, vaikka siellä kuinka olisi naisia tai äitejä töissä.

      Äitelä mainos, ja valheellinen.

    • Anonyymi

      Viimeinen varmasti raivoa herättävä lisäys edelliseltä kirjoittalta: olen tietysti kasvissyöjä, ja niin ovat olleet lapsenikin, kohdusta saakka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1643
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1300
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1100
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1077
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    10. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    Aihe