Tutkimus: Köyhät miehet kokevat syvempää arvottomuutta kuin köyhät naiset

https://www.talouselama.fi/uutiset/tutkimus-koyhat-miehet-kokevat-syvempaa-arvottomuutta-kuin-koyhat-naiset-naiset-saivat-tunnustusta-aitiydesta-ja-vapaaehtoistyosta/584bf9e6-9089-4791-8054-19215d1803b9

”Miespuoliset vastaajat ajattelivat, että aktiivisuus luo arvoa. Naisten tulevaisuuden näkymiä määritteli usko parempaan sekä lasten kasvattaminen”, sanoo THL:n tutkija Reetta Siukola tiedotteessa." "Naisvastaajat löysivät esimerkiksi äitiydestä ja vapaaehtoistyöstä korvaavan keinon saada tunnustettu asema yhteiskunnassa."

Kokemuksia tai havaintoja tästä? Olisi kiinnostavaa kuulla ajatuksia siitä, minkä päälle itsetunto kullakin rakentuu.

39

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Köyhien työttömien miesten on vaikeampi löytää puoliso

    • Anonyymi

      Äitiys on korvaavaa. Miehet synnyttää monipuolisia sukulapsia sateenkaaripäästään.

    • Anonyymi

      Eikä varaton mutta vastuullinen ihminen edes hanki lapsia koska pitää muistaa myös elättämisen vastuu/velvollisuus. Ja 10€ tuntipalkalla ei ole mielekästä olla varattoman lapsiperheen luotsi.

    • Anonyymi

      Koska lihavat ja heikkokuntoiset saavat heti uuden miehen ja panettavat itseään ja elättävät heillä.

      Kaikki reikä kelpaa ja elätys sekä hyväksikäyttävät miehiä taloudellisesti.

      näinhän se menee ja tehdään vielä joka oksan kanssa lapi niin ainakin sosiaalihuolto kiittää ja veronmaksajat.

    • Anonyymi

      nainen kuin nainen saa miehen/elättäjän. mies ei saa.miehen pitää olla joko jännämies/komia tai rikas. näin on näppylät

      • Anonyymi

        Mikä on jännämies?


    • Anonyymi

      Sitten nuo lihavat ja joutilaat naiset vielä kyttäävät ja vainoavat toisia ihmisiä kun eivät viitsi töihin mennä , niin pitää alkaa kehittää jotain Vertais toimintaa kuten ihmisten kyttäys ,selän takana juonittelu kait ne koittaa sillä omaa arvoansa nostaa...

    • Anonyymi

      kyllä on Perkele työnsä tehnyt hyvin, kun kaikki menee päin persettä!

    • Anonyymi

      Köyhä nainen voi aina myydä pilluaan. Miehillä hivenen vaikeampaa pistää persaus tuottamaan.

    • Anonyymi

      Kyllä nyt miesten kirjoitukset osu ja upposi. Mikähän hinta tulisi miesten maksamiselle meinaan miten monta sataa miljardia siitä reiästä ollaan maksettu. Ilmeisesti tulevaisuus on valoisampi kun on jo ensimmäinen nukkehotellikin nähnyt päivänvalon. Ja ilmeisesti kova suosio on ollut kun nuket on saatu jo rikkikin. Vai onko jokin hygienia ongelma. Mene ja tiedä. Ja onhan tuo sateenkaaritouhukin keventämässä miesten pusseja. Eiku miten sitä pitäisi sanoa. Olisiko sittenkin oikein sanoa että painetta saada sitä ainoata ja oikeata ihanuutta vähenee. Onpa Japanissa nuoret miehet siirtyneet jo pelkästään katselemaan filmejä piirretyistä tytöistä. Se kyllä on jo liian köyhää.

    • Anonyymi

      Mutta ihminen ei elä pelkästään ruisleivästä-tarvitaan myös aktiivimallin korvaaja.Konserteissa voi käydä,mutta matkalla sinne ei saa puhua kellekään mitään ja onneksi soittavat niin kovaa ettei tarvitse puhua/huutaa.Minä en ainakaan rupea mielikuvitusminäksi ,joka seikkailee Atlas-vuoriston ja TiiPETIN ja Taimaan väliä lähes viikoittain,koska "minulla ei ole pyörää tällä hetkellä".

      • Anonyymi

        Kukaan ei tarvii aktiimallia paitsi ahne sika firman pomo joka kähmii itselleen kaiken duuanrin selkänahasta.

        Ne on niitä todellisia lusmuja.


      • Anonyymi

        Ei siinä. Miehet on sitä luonnon "kertakäyttötavaraa". Siksi miesten sorsiminen nykypäivänä on varsin typerää. Enemmän mielenterveysongelmia, enemmän asunnottomia, enemmän köyhiä, ovat enemmän väkivallan kohteena, elävät keskimäärin lyhyemmän aikaa & kuolevat todennäköisemmin tapaturmaisesti. Tämän lisäksi ovat useammin yksinäisiä.


    • Anonyymi

      Ei voi yleistää, kyllä köyhille ja työttömille miehille löytyy vientiä, monet naiset haluaa juuri "vihtorin" itselleen.

    • Anonyymi

      Se vain on biologinen ja teologinen tosiasia, että miehet ja naiset ovat erilaisia, ja yhteisö myiös odottaa heiltä eri asioita, tai ainakin naisilta, koska miestä vastaan ovat lkaikki. Miehen vaan on luotava oma reviirinsä ja elinympäristönsä, sitä ei kukaan hänelle anna, ainostaan vihamieliset voimat pyrkivät kateudessa tai ylpeydestä estämään toisia miehiä lisääntymistä tai tulla samalle reviirille. Naisten kupla Tässä on romantiikka, joka on arkielämästä kaukana. Se on biologinen illuusio, jossa naiset elävät, ja on tyhmää asettaa yhteiskunnallisia sääntöjä sen mukaan. Tällä Tarkoitan kaikkea sukupuoli vääntöä, kun biologiset odotus arvot niin erilaisia, joka on ja pysyy. Nainen on nainen ja pysyy naisena, hän tahtoo itsellensä sen uljaan prinssin, joka vie hänet, jonka kautta nainen kokee, että hänellä on arvoa. Se on naisten kupla todellisuudesta, joka toimii yhtälailla eläinten maailmassa. Johtava urosr saa paritella.

      • Anonyymi

        Sinun pitäisi vähän päivittää tietojasi.

        Ensinnäkin on kulttuurin sanelemaa, että ihmiset jaetaan tiukasti miehiin ja naisiin. Lapsia syntyy myös jatkuvasti epämääräisin sukupuolimerkein tai sukupuolen kehitys on tavanomaisesta mies-nais -jaosta poikkeavaa murrosiässä. Tämän lisäksi on ihmisiä, jotka kokevat syntyneensä väärään kehoon, esim. naisen kehossa oleva kokee itsensä mieheksi.

        Toiseksi kuvauksesi naisten "biologisesta illuusiosta" on täysin vailla tieteellistä todistuspohjaa. Viittaat sen todisteena eläinmaailmaan, mikä sekin kertoo pohjattomattomasta tietämättömyydestäsi. Vaikka tarkastelisimme eläinmaailmasta vain nisäkkäitä, löytyy niiden joukosta monenlaista elämisen järjestelmää. Mutta tarkastellaanpa vain ihmistä kaikkein läheisintä sukulaista bonoboa:

        "Bonoboyhteisöt ovat melko rauhanomaisia. Vahvimmat sosiaaliset siteet muodostuvat naaraiden välille, mutta naaraat muodostavat siteitä myös uroksiin. Täysikasvuiset bonobourokset seuraavat emoaan ja pysyvät riippuvaisina näiden suojelusta urosten välisissä aggressiotilanteissa. Bonoboyhteisön hierarkiassa korkeimmalla olevat urokset ovat tavallisesti tärkeiden naaraiden jälkeläisiä. "

        "Bonoboyhteisöt ovat sekä naaraskeskeisiä että naaraiden dominoimia. Naaraat ottavat ensimmäisinä osaa uusiin tilanteisiin, kuten ravinnon löytymiseen ja häätävät yhdessä pois naarasta ahdistelevan uroksen. Koska urokset ovat naaraita kookkaampia, on arveltu, että naaraiden liittolaisuus on keino hallita uroksia."

        "Bonobonaaraat ovat lähes koko kuukautiskierron ajan seksuaalisesti aktiivisia. Muista kädellisistä poikkeavaa on naaraiden välinen sukupuolielinten yhteen hankaaminen. Myös urokset saattavat hieroa erektiossa olevia peniksiään yhteen tai toisen uroksen takapuolta vasten."

        "Moninainen seksuaalikäyttäytyminen on osa yhteisön jokapäiväistä elämää. "

        "Voidaan sanoa, että bonobot – ihmisten tavoin – harrastavat seksiä myös muussa kuin lisääntymistarkoituksessa."

        "Bonoboilla on taipumus ratkaista konfliktitilanteet seksuaalikontaktilla voimankäytön sijaan. Seksuaalikäyttäytymistä tapahtuu monissa partneriyhdistelmissä sekä täysikasvuisten yksilöiden kesken että täysikasvuisten ja keskenkasvuisten bonoboiden välillä."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Bonobo


    • Anonyymi

      Raha ja sen puute on kova asia rehellisen ihmisen itsetunnolle.

      • Anonyymi

        ..Hmm..erilaiset sosiaaliset avustukset antavat kuitenkin erinomaisia mahdollisuuksia erilaisten perheiden perustamiselle toki tukimuotojen resurssit ovat nykymuodossaan vielä aivan liian suppeat itsekeskeisen terveen nuoren mielihalujen tyydyttämiseen... sitä myötä itsetunnon kohotukseen...että hänen pienimuotoisen elinkeinoelämänsä harjoittamiseen..


    • Anonyymi

      Ei pidä yhdenkään köyhän kokea alempaa ihmisarvoa koska jopa ministerit suruttaa hyödyntävät yhteiskunnan varoja.

      https://www.suomenuutiset.fi/kansanedustaja-vallin-moitii-veronmaksajien-rahojen-lappaamista-demariministeri-skinnarin-firmalle-ministerin-yhtiolla-jopa-18-maksuhairiomerkintaa/

      Jos köyhä joutuu kerjäämään KELAsta ruokarahaa niin se ei ole lähellekään niin hävettävää kuin että ministeri rikastuu kansaa verottamalla saaduista rahoista. Jokainen laki jonka he laativat on sitä tarkoitusta varten että nuo rahat menee heidän omiin etuihinsa ja tukiinsa. Mutta kun nuo velat heillekin joku päivä lankeaa maksettavaksi niin saattaa ministeri itse seisoa vieressäsi leipäjonossa.
      Joten älä yhtään luule että olet huonompi ihminen kuin ne, jotka lakeja laativat eduskuntatalossa.

    • Anonyymi

      Eihän naiset ole koskaan hävenneet toisten rahoilla elämistä, joten ei tutkimksessa mitään uutta ole.

      • Anonyymi

        Täällä,on nainen,joka ei elä miehen rahoilla.Mieheni on työtön,peruspäivä rahalla.Maksan vuokran,sähkön.Mieheni ostaa ruokaa,ja osallistuu kuluhin,niin kuin pystyy,minulla on työpaikka.Nyt haen hänelle töitä.Suomalainen mies on paras.Olisin ,joskus saanut rikkaan miehen,mutta en myy itseäni rahasta.enkä,vaihda vapauttani rahaan


    • Anonyymi

      Arvottomuuden kokeminen? Miksi ajatella toisten aivoilla olipa kumpaa sukupuolta tahansa?

    • Anonyymi

      Miten lienee tutkimusta tehty, mutta paljon on tuttavapiirissäni miehiä, jotka ovat köyhyydestä ja työttömyydestä päässeet "rikkaisiin naimisiin", joten ei kait voi kuitenkaan yleistää. Tiedän myös monia rikkaita miehiä, jotka ovat jäänneet yksin ilman naista ja ovat kokeneet arvottomuutta.
      Kyse on kaiketi, että miten suhtautuu tähän elämään ja on hankkinut sivistystä, varallisuudella ei siinä ole kuitenkaan paljoa tekemistä.

    • Mullaksihan tuo keho muuttuu niin miehellä kuin naisellakin joten paljonko sitä voi arvoa antaa palalle multaa ihminen?
      Multahan on ravinnerikasta luonnon kiertokulussa joten siinäpä se rikkaus arvottomuutta vastaan?
      Itsetunto ei rakennu vakaalle pohjalle ihmisen itsensä keksimien rikkauksien kautta , päinvastoin.

    • Anonyymi

      Olipa huvittavaa lukea tämän ketjun katkerien ja ilmeisesti köyhien miesten itkuvirttä. Kyllä pitää haukkua naisia, koska on itse niin avuton ja surkea.

      Minä on lihava sinkku nainen, mutta en todellakaan tarvi minkäänlaista miestä elättämään. Hyvä työ ja 60 tuhannen vuositulot riittävät minulle mainiosti. Jos miestarjonta on samanlaista kuin tässä ketjussa, niin todellakin pysyn mielummin sinkkuna.

      Ps. Mielummin olen lihava kuin tyhmä ja köyhä

      • Anonyymi

        En kyllä huomannut mitään erityistä naisten haukkumista tai köyhien miesten itkuvirttä. Kun nyt itse sanoit olevasi lihava, niin siitä kai katkeruutesi sitten johtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En kyllä huomannut mitään erityistä naisten haukkumista tai köyhien miesten itkuvirttä. Kun nyt itse sanoit olevasi lihava, niin siitä kai katkeruutesi sitten johtuu.

        Ai et huomannut? Taidat olla myös lukutaidoton.


    • Anonyymi

      Kyllä tähänkin pitää tasa-arvoa saada aikaan, ja saada köyhät naiset tuntemaan arvottomuutta ihan yhtä paljon kuin köyhät miehetkin.

      Sama tasa-arvon puute on myös vankiloissa, joissa miehiä on paljon naisia enemmän. Kyllä tasa-arvon nimissä pitää naisiakin tuomita vankiloihin ihan väestön sukupuolijakautuman mukaan.

      Meillä on vielä paljon tehtävää, ennekuin todellinen tasa-arvo saadaan aikaan.

      I am a robot!

      • Anonyymi

        Aloituksessa esiin nostettu tutkimus antoi tuloksen. tutkimus ei määritellyt, miten köyhien miehien pitäis tuntea. Se toi vain esiin, miten he tuntevat.

        Mikä edellisen anonyymin mielestä tuossa tutkimuksen tuloksessa tai aloituksessa oli huonosti, kun kirjoittajan johtopäätökseksi tuli, että tutkimuksen perusteella köyhien naisten arvottomuuden tunnetta tulisi lisätä?

        Kirjoittaja viittaa olevansa robotti. Hänen päättelytaitonsa kyllä viittaakin siihen;D


      • Anonyymi

        Kukaan muu ei sanonut mitään tutkimuksen tuloksen tai aloituksen huonoudesta, sinä vain keksaisit tuon. Tuon perusteella sinun ei pitäisi mitenkään kommentoida kenenkään muun päättelytaitoa, sen verran alkeellinen moka tuo sinulta oli.

        Tasa-arvo on arvokas päämäärä, jonka saavuttamiseksi on käytettävä kaikki keinot. Siksi pitää toimia tuossakin asiassa.

        Niin, ja huumorintaju on henkevyyden puntari. Keveitä vuosia sinulle yhä edelleenkin.

        You are a moron!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan muu ei sanonut mitään tutkimuksen tuloksen tai aloituksen huonoudesta, sinä vain keksaisit tuon. Tuon perusteella sinun ei pitäisi mitenkään kommentoida kenenkään muun päättelytaitoa, sen verran alkeellinen moka tuo sinulta oli.

        Tasa-arvo on arvokas päämäärä, jonka saavuttamiseksi on käytettävä kaikki keinot. Siksi pitää toimia tuossakin asiassa.

        Niin, ja huumorintaju on henkevyyden puntari. Keveitä vuosia sinulle yhä edelleenkin.

        You are a moron!

        Oliko liian vaativa kysymys:

        "Mikä edellisen anonyymin mielestä tuossa tutkimuksen tuloksessa tai aloituksessa oli huonosti, kun kirjoittajan johtopäätökseksi tuli, että tutkimuksen perusteella köyhien naisten arvottomuuden tunnetta tulisi lisätä?"


    • Anonyymi

      On väärin naisia kohtaan, että miehet tuntevat jotain enemmän, esmes syvää arvottomuutta. Mikä oikeus miehillä on tähän syvempään tunteeseen? Miksi naisilla ei ole oikeus/käytännön mahdollisuus yhtä syvään arvottomuuden tunteeseen kuin miehilläkin on?

      Miksi tasa-arvovaltuutettu ei ole puuttunut tähän naisia selvästi sortavaan tilanteeseen?

      Miksi feministit eivät ota kantaa asiaan? Miksi tämän epätasa-arvoisen tilanteen sallitaan jatkuvan?

      • Anonyymi

        Tunteminen ei koskaan ole väärin. Miesten arvottomuuden tunne ei myöskään sorra naisia millään tavalla.

        Normaalia on yrittää selvittää elämäänsä arvottomuuden tunteen kourissa. Tarkistaa näkökulmiaan ja muuttaa ajattelutapaansa.


    • Anonyymi

      Ihmisen hyvinvointiin vaikuttaa niin fyysinen, psyykinen kuin sosiaalinen hyvinvointi. Arvottomuuden kokemisen taustalla on pahoinvointia, etenkin sosiaalista, mutta myös psyykistä. On jokaisen oma asia mitä tuntee ja miksi näin tuntee - sukupuolesta riippumatta. Jokaisella on myös vastuu siitä mitä tekee, miten toimii elämänsä saattamiseksi parempaan kuosiin.

      PS Sukupuolia on enemmän kuin kaksi.

    • Anonyymi

      No mutta voi RouvaJumala, ettei selvä asia näy menevän perille: Tutkimuksen mukaan miehet kokevat syvempää arvottomuuden tunnetta kuin naiset.

      Tämä on syvästi loukkaavaa tasa-arvoa kohtaan. Naisilla on oikeus yhtä syvään arvottomuudentunteeseen kuin miehilläkin, jollei vielä selvästi syvempäänkin. Silti patriarkaatti ja varmaan myös vaskistit ja rasistit tuntuvat taas omivan tuonkin syvän arvottomuuden tunteen miehille.

      Eikö tämä ole väärin naisia kohtaa ja selvä osoitus patriarkaatin ylivallasta ja naisten sorrosta. Epäilen, että tämä on taas Halla-ahon metkuja ja vika.

    • Anonyymi

      Vastuu omasta elämästä eikä väistää sitä etteikö köyhyys luo arvottomuutta sukupuoleen katsomatta. Puhuttaisiin yleisillä tasolla ihmisestä eikä naiset-miehet.
      Muuttakaa lappiin elään omavaraista elämää.

      • Anonyymi

        Entinen mieheni muutti takaisin kotiseudulleen ja elää nyt siellä onnellisena. En tiedä, koska viimeksi on töitä tehnyt, kun oli taipuvainen pikkurikollisuuteen, mutta saa nyt siellä kotiseudullaan toteuttaa itseään ihan rauhassa. Omassa "omavaraiselämässään"!


      • Anonyymi

        Heh kyllä noita henkilöitä löytyy jotka harjoittavat tuota omavaraisuutta ja jollakinlailla kuitenkin pärjäävät.


      • Anonyymi

        Lapissa ei eletä omavaraisesti. Siellä eletään korvauksilla ja tukiaisilla.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Evita Enni Bettiina Kolmosen 3 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen

      23-vuotias Kolmonen suunnitteli aseellista iskua Isonkyrön yläkouluun. Hän muutti mielensä viime hetkellä. Koulusurmaa K
      Maailman menoa
      126
      2545
    2. Rasistinen ääripersu iski Oululssa taas

      Jo toinen veitsihyökkäys Oulun Valkeassa: viitteitä, että teko olisi kopio edellisestä viikosta, sanoo poliisi. Kauppak
      Maailman menoa
      445
      1783
    3. Nainen, tilanne on sellainen

      kovin erikoinen, ja sellainen, etten sitä tänne voi kirjoittaa. Mutta voin sanoa olevani kiperässä tilanteessa, tilantee
      Ikävä
      118
      1693
    4. Suojatiellä ei tarvitse kiittää!!

      Suomen liikennesääntöihin kuuluu että jalankulkija suojatiellä on ykkönen ja auto ym.ajoneuvo kakkonen.Ärsyttävää kun ny
      Maailman menoa
      112
      1289
    5. Miten pitkään olet kirjoittanut

      omalle kaivatulle ?
      Ikävä
      73
      832
    6. Paula Koivuniemi täyttää tänään 77 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi on yksi Suomen iskelmätaivaan legendaarisimmista tähdistä. Laulajatar on ollut suomalaisten kestosuosik
      Suomalaiset julkkikset
      14
      822
    7. En usko että nainen meidän suhteesta

      Olisi tullut mitään. Kumpikin olisi ollut koko ajan mustasukkainen, kateellinen ja katkera jostain. Volatile combination
      Ikävä
      45
      800
    8. Vielä näistä Oulun puukotuksista.

      Nyt on kovasti julkisuudessa esillä nämä kaksi Oulussa tapahtunutta rasistisin motiivein tehtyä puukotusta, jotka minist
      Maailman menoa
      157
      720
    9. Yhden asian voin kertoa

      Sinulle nainen. En usko että olit tosissasi ja siitä syystä itse en aijo tehdä enää mitään "juttumme" eteen ellet itse o
      Ikävä
      44
      700
    10. Kalateltta tänä vuonna

      Paikalliset yrittäjät pitää kalatelttaa tänä vuonna. Saa nähdä käykö silleen niinkuin muutama vuosi sitten että pelkkää
      Kuhmo
      20
      699
    Aihe