Nyt vanhan YYA:n hengessä suunnittelemaan Karjalan palautusta

Anonyymi

Koska vaikuttaa siltä, että kohtapian Venäjän valtio joutuu rahapulassaan harkitsemaan Karjalan palauttamista Suomelle! TAAS !
(kohtuullista korvausta vastaan)

"Venäjän keskuspankki laski markkinaodotusten mukaisesti ohjauskorkoaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat"

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006185695.html

Aikaisemman rupla- ja dollaripulan vuoksi on varmasit Venäjän / Neuvostoliiton arkistoissa tallella laskelmia, minkä arvoiseksi katsotaan Neuvostoliiton ja Venäjän saneeraukset ja uudisrakentaminen Suomelta ryöstetyssä Karjalassa!

Suomen valtion arkistoissa on tarkat laskelmat siitä, mitä Karjalan menetys maksoi.

Siinäpä onkin kovasti arvioimista, mikä on se väliraha, mikä "kaupasta" tulee syntymään, ja jääkö Suomi maksajaksi ollenkaan, jos korkoa korolle lasketaan?

Menipä palaustus ... SE hinta, miten tahansa, nykyiset asukkaat saavat poistua Karjalasta idän suuntaan, taikka menköön vaikka Afrikan maihin!
Siellähän ent. neuvostokansalaisilla on paljon ystäviä, IDI-Aminista lähtienen.

50

51

  Vastaukset

  • Hehee, Karjala on niin pieni osa valtavaa Venäjää ettei sen palauttelu sinne tahi tänne kuulu aktuaaleimpiin hallinnon toimiin. Eikä suomalaisetkaan enää halaja jotain menneen maailman rajoja takaisin. Meillä on yllin kyllin maata jossa olla ja eleä onnellisina ilman vihoittelua ketään kohtaan. Meillä on Suomessa asiat hyvin! -Pidetään tämä.

   • Onko olemassa mitään tuoreita mielipidemittauksia siitä kuinka suuri osa suomalaisista kannattaa Karjalan palautusta ja kuinka suuri osa vastustaa sitä? Yritin hakea mutta löysin ainoastaan joitakin vanhoja mielipidemittauksia viime vuosikymmeneltä, uusin niistä vuodelta 2007. Karjalan palautuksen kannatus näytti tosin olevan nousussa siihen aikaan.

    On mahdotonta tietää halajavatko suomalaiset ”jotain menneen maailman rajoja takaisin” ellei ole tehty ainuttakaan asiaa koskevaa mielipidemittausta koko tämän pian päättymässä olevan vuosikymmenen aikana.


   • Kun Karjala kerran on niin pieni osa valtavaa Venäjää niin miksei Venäjä voi sitä palauttaa? Se ei ole niin pieni osa pientä Suomea.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko olemassa mitään tuoreita mielipidemittauksia siitä kuinka suuri osa suomalaisista kannattaa Karjalan palautusta ja kuinka suuri osa vastustaa sitä? Yritin hakea mutta löysin ainoastaan joitakin vanhoja mielipidemittauksia viime vuosikymmeneltä, uusin niistä vuodelta 2007. Karjalan palautuksen kannatus näytti tosin olevan nousussa siihen aikaan.

    On mahdotonta tietää halajavatko suomalaiset ”jotain menneen maailman rajoja takaisin” ellei ole tehty ainuttakaan asiaa koskevaa mielipidemittausta koko tämän pian päättymässä olevan vuosikymmenen aikana.

    Nykyään nuoret aikuiset eivät edes tiedä mikä on menetetty Karjala ja miksi se ei enää kuulu Suomelle. Hieman vanhempia koko palautusasia ei hetkauta.


   • Eikö niitä asioita enää opeteta Suomen kouluissa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nykyään nuoret aikuiset eivät edes tiedä mikä on menetetty Karjala ja miksi se ei enää kuulu Suomelle. Hieman vanhempia koko palautusasia ei hetkauta.

    Miksei puhuta arvokkaasta Petsamon alueesta , toisesta käsivarresta, joka olisi antanut Suomelle pohjoisen meriyhteydenkin?


   • Harmi vain että (neuvosto)venäjä ei vieläkään luovu halusta vallata koko Suomi. Ei heille karjalan ryöstäminen ja "sotakorvaukset" riittäneet.


   • Hyvä isänmaalliset nuoret. Perussuomalaisten käsissä on tämän maan tulevaisuus sekä Karjalan palautus. Aivan malttamattomana odotan paluuta isieni maille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä isänmaalliset nuoret. Perussuomalaisten käsissä on tämän maan tulevaisuus sekä Karjalan palautus. Aivan malttamattomana odotan paluuta isieni maille.

    Siitä vaan ison vähemmistöongelman ja vatavien kustannusten kanssa paininmaan , voiko lyhytnäköisempää olla. Onneksi Suomi ei sitä saa.


   • Etninen puhdistus näyttää olevan ok joillekin kun sen suorittaa ”oikean” poliittisen värin omaava hallitus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siitä vaan ison vähemmistöongelman ja vatavien kustannusten kanssa paininmaan , voiko lyhytnäköisempää olla. Onneksi Suomi ei sitä saa.

    ”Onneksi Suomi ei sitä saa.”

    Mistä sinä tiedät mitä tulevaisuudessa tapahtuu/ei tapahdu?


  • Onhan siellä "lähes" valkoihoinen väestö. Suurenkin rikoksen voi tehdä ja odottaa että aika hoitaa ja asia unohtuu. Näin on käynyt Karjalalle ja kohta Krimin ryöstölle ja itä~Ukrainan valtaukselle.

   • Näin näyttää käyneen ja käyvän aivan liian monessa tapauksessa. Olen väsynyt maailmaan, jossa paha näyttää niin usein voittavan hyvän ja väärä oikean.


  • Onko nuoremmalla polvella tiedossa että Neuvostoliitolla ja Suomella oli tammikuussa ~32 solmittu hyökkäämättömyyssopimus, jossa taattiin Tarton rauhassa vahvistetut rajat. Niin että mitkäs ne oikeat ja sopimuksien mukaiset rajat ovatkaan oikeusperiaatteen mukaan.

  • Persunuoret voisivat ottaa palautusasian taas esille. Puolueen ja muidenkin puolueiden olisi siihen silloin otettava kantaa. Asiaa olisi hyvä pitää esillä, ettei kaikista NL /Venäjä tekemistä ryöstöistä ja sopimusrikkomuksista tulisi jäätyneitä konflikteja.

  • "Suomalainen on rys.sän ja ihmisen risteytys." - Martti Innanen , (1931 - 2014).

  • Sellainen valtion päämies lynkataan, joka alkaa maataan myymään.
   Sellainen johtaja ei ole kauan johtaja.

  • Sellainen valtiomies joka oikaisee historiallisen vääryyden nostetaan yleensä korkealle jalustalle.

  • Nyt kun Putin tulee vierailulle odotan että hän ottaa esille erään historian suuren vääryyden, nimittäin Karjalan ryöstön. Vähintä mitä hän voi tehdä on pyytää anteeksi NL tekemiä sotarikoksia. Näin lännessäkin valtionpäämiehet ovat entisten johtajien pahoja tekoja nöyrtyneet pahoittelemaan, jopa korvauksia maksamaan. Putinhan oli entisen järjestelmän nostama tiedustelupalvelun korkea~arvoinen upseeri, jonka aseman demokratia Saksassa vei. Mikä imagon nostatus, kansainvälisesti heikossa hapessa olevalle Putinille vanhojen virheiden myöntäminen ja vastaantulo olisi.

   • Minä odotan myös, että Putin toimii esittämälläsi tavalla. Minä jo etukäteen otin muutaman ryypyn tuon kunniaksi. Etiäiset aloittivat kuiskuttelun, että jo torstaina menetetty Karjala ei olekaan enää menetetty, vaan kuuluu jälleen Suomeen. Toivottavasti onni on myötä Petsamon ja Suomenlahden saarten palautuksen suhteen. Suursaari on hiukka kinkkinen tapaus uuden heko-kentän vuoksi, mutta hyvä bonus kuitenkin. Kaikki muutkin luovutetut alueet otetaan tietenkin ilolla vastaan. Nyt onkin oiva hetki narauttaa
    Kizljarin konjamiinipullon korkki auki.


  • Vai haluatte te Suomeen lauman ryssiä lisää. Eikö meillä jo riittävästi. Onneksi tänne Pohjanmaalle niitä ei sodan jälkeen paljoa siirretty.

   • Tervetuloa vaan. Tuostahan on seurauksena molempia maita mullistava älykkyysosamäärän kasvu.


   • Parempi niin kuin että Stalinin etniset puhdistukset jäävät voimaan ikiajoiksi.


  • Petsamon menetys näin jälkikäteen nähtynä oli suuri menetys. Olisihan Suomella ollut osuus jäämeren rikkauksiin. Alueeseen kuuluva Jäniskosken voimalaitos jauhaisi sähköä, sekin menetettiin painostuksen myötä, osana suurvaltapolitiikkaa vasta sotien jälkeen. Alueen maaperän rikkaudet ovat myös runsaita. Eikä sovi unohtaa merenkulun uusia näkymiä aasiaan.

   • Olen usein ajatellut että Suomi teki suuren strategisen virheen kun ei hyökännyt Leningradiin eikä edes katkaissut ns. "Elämän tietä". Ilman tätä virhettä sodan lopputulos olisi ehkä ollut toinen. Toisaalta ei ole varmaa olisiko Suomi pidemmän päälle saanut olla itsenäinen jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen usein ajatellut että Suomi teki suuren strategisen virheen kun ei hyökännyt Leningradiin eikä edes katkaissut ns. "Elämän tietä". Ilman tätä virhettä sodan lopputulos olisi ehkä ollut toinen. Toisaalta ei ole varmaa olisiko Suomi pidemmän päälle saanut olla itsenäinen jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan.

    Elämän tien (Murmanskin radan) katkaisu oli aseveli sakemannin vastuulla. Mutta kun nämä alppijääkärit keskittyivät lomailemaan ja jahtamaan suomalaisia naisia, jäi tärkein homma hoitamati !  • Ikäryhmät -->70+ osiossa on myös keskustelu Karjalan palautuksesta.
   Tulkaa mukaan kommentoimaan ja muitakin aiheita, ettei palsta kuivetu
   tavallisilta suomalaisilta, kun sen yrittää rasistit vallata :DDD.

  • Diili:

   Suomi jättäää käyttämättä NATO option.

   Suomi ja Venäjä solmivat uuden YYA-sopimuksen.

   Kaksoiskansalisuus lopetetaan, joko vain suomen tai ryssän kansalainen.

   Suomi saa luovutetut alueet takaisin tyhjänä, ilman asukkaita.

   Tarjous on voimassa tämän vuoden loppuun.

   Diili on WIN-WIN molemmille osapuolille.

   Sotakorvausten korvaaminen ja henkisten kärsimysten korvaukset neuvotellaan erikseen perustettevan yhteistyön ja ystävyyden komitean toimesta.

   • YYA-sopimus oli sanansanaan sama kuin DDR:n liittymissopimus Varsovanliittoon..


  • Sopimuksia Venäjän kanssa vältettävä mahdollisimman pitkään, koska maa ei noudata entisiäkään sopimuksia. Suomi tulee liittymään puolustusliittoon juuri Venäjän arvaamattomuuden ja autoritaarisuuden vuoksi. Historian vääryydet on myös läpikäymättä Suomen ja Venäjän välillä.

   • Totta. Venäjä ei ole luotettava sopimuskumppani. Suomi on entisen Neuvostoliiton eurooppalaisista naapurimaista ainoa, joka ei tänä päivänä kuulu NATO:on ja ainoa, joka vapaaehtoisesti on pysynyt NATO:n ulkopuolella (kaikki muut liittyivät NATO:on heti kun saivat siihen mahdollisuuden).


   • Pitkästä aikaa jotakin hyvää Suomesta. Natoon Suomi ei litty koskaan. Tuo on paras tae rauhalliseen ja hedelmälliseen yhteistyöhön suuren ja ystävällisen naapurimaamme, Venäjän, kanssa. Ystävyys ja kunnioitus on molemmin puolin ansaittu. Nato ei sitä tule rikkomaan.


   • Milloin NL/Venäjä on ollut Suomelle ”ystävällinen” naapurimaa? Paitsi että NL/Venäjä on tähän päivään asti kieltäytynyt palauttamasta Suomelta toisessa maailmansodassa ryöstämään alueita, suomalaisten on täytynyt elää jatkuvassa pelossa, näin varsinkin kylmän sodan aikana, jolloin pelkäsimme että neuvostopanssarit saattavat vyöryä rajan yli minä hetkenä hyvänsä (vrt. Unkari v. 1956 ja Tsekkoslovakia vuonna 1968), mutta ei tuo idästä tuleva uhka ole tänäkään päivänä täysin väistynyt (vrt Ukraina ja Georgia). Eihän Suomi kylmän sodan aikana saanut itse päättää omasta sisäpolitiikastaankaan vaan Neuvostoliitto päätti kulissien takana jopa mitkä puolueet osallistuivat Suomen hallitukseen. Monet suomalaiset, jotka jatkuvasti puolustavat NL/Venäjää ja vastustavat Suomen liittymistä NATO:on, näyttävät kärsivän Tukholma-syndroomasta, katso https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tukholma-syndrooma


  • Onhan se aika sekopäistä että ne samat tahot jotka huutavat ettei koko suomea kannata asuttaa ja puolustaa huutavat vielä kurkkusuorana Karjalaa takaisin,älkää viitsikö.

   • Ketkä tekevät näin? Voitko mainita jonkin konkreettisen esimerkin? Minä en ainakaan ole koskaan väittänyt ettei koko Suomea kannata asuttaa ja puolustaa vaikka haluankin Karjalan takaisin.


  • Ei ole Venäjä osoittanut mitään halua toimia naapurimaan parhaaksi. Tämä on nähty Ukrainassa IT-ukrainan sodassa, jossa Venäjä lienee aktiivinen toimija (Ukrainan armeija on ilmoittanut pidättäneensä alueelta useita venäläissotilaita) sekä laittomana Krimin valtauksena

  • On tuo trollaus kehittynyt. Sodanaikana ämyreillä huudeltiin rajan yli Suomen viranomaisten rappiota. Radioaallot tavoittivat harvoja, yleensä naureskeltiin, tai eivät vaikuttaneet ihmisten elämään tai mielipiteisiin. Nyt tiltutus on helpompaa ja salamyhkäisempää. Jessikka tuo hyvin esiin kehityksen valeuutisrintamalla joka autoritaarisessa naapurimaassa on tapahtunut. Muu kehitys onkin jäänyt sinne neukkuaikoihin.

  • Mie sitä oon vanha Viipur evakko ja miul sitä on salasuhe Maisa Torpan kans!

  • Vähemmälle on jäänyt menetetyn Karjalan taloudelliset tekijät talvisodan syttymiseen. NL tarvitsi koskivoimaa, teollisuutta, hyvää maatalousmaata, metsiä (Yksistään Viipurissa n. 100 kartanoa) kaivosteollisuutta ym. Näitä oli runsain mitoin. 10‰ koko Suomen kansantuotteesta tuli 30~luvulla ryöstetyltä alueelta. Se on todella paljon, kun muistaa Nokian menestysvuosien luvut, jotka pitelivät Suomea pinnalla olivat 3~4‰ BKT:sta.................................................................................................................................................................... Tiheä rataverkko, Vipurin satamat, Sortavalan ja Käkisalmen yhteydet Laatokalle loivat oivat kuljetusreitit. Olihan Käkisalmi silloin maamme neljänneksi kehittynein teollisuuskaupunki ennenkaikkea mahtavan Waldhoffin sellutehtaan ansiosta. Kaik on mänt, mut maaperän rikkaudet ovat säilyneet, uudet omistajat vain niitä hyödyntää.

  • Tehtaita oli useita jotka jäivät rajan taakse mm. 8 paperi, 3 kartonki, 6 sellutehdasta, 9 puuhiomoa, maan ainoa keinosilkkitehdas, neljännes maan sulfiitti~ ja sulfaattiselluloosan tuotannosta. Rouhialan vesivoimalaitos oli eräs NL tehokkainpia sähköntuottajia luovutuksen jälkeen. Tässä muutamia arvokkaita menetyksiä, lisää voi lukea Karjala lehdestä.

   • Koiton karamellitehdas jäi Viipurin Sorvalin kaupunginosaan. Viktorin piti kunnostaa rakennus viitisentoista vuotta sitten ja avata siinä hotelli. Isot pojat eivät antaneet siihen lupaa.


   • Ja sitten Suomi vielä tuomittiin syylliseksi jatkosotaan, jota Suomella käytännössä tuskin oli mahdollisuutta välttää ja joutui vielä maksamaan sotakorvauksiakin. Suomi ja suomalaiset olivat käytännössä Neuvostoliiton orjia, joutuivat antamaan työnsä hedelmät ilmaiseksi Neuvostoliitolle. Ja tälle kaikelle myöskin Iso-Britannia, Ranska ja USA antoivat hyväksymisensä. Samalla kun he tuomitsivat Natsi-Saksan sinänsä oikeutetusti, hyväksyivät he natsien politiikkaa muistuttavan politiikan Neuvostoliitolta ei vain Suomea vaan koko Itä-Euroopppaa kohtaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja sitten Suomi vielä tuomittiin syylliseksi jatkosotaan, jota Suomella käytännössä tuskin oli mahdollisuutta välttää ja joutui vielä maksamaan sotakorvauksiakin. Suomi ja suomalaiset olivat käytännössä Neuvostoliiton orjia, joutuivat antamaan työnsä hedelmät ilmaiseksi Neuvostoliitolle. Ja tälle kaikelle myöskin Iso-Britannia, Ranska ja USA antoivat hyväksymisensä. Samalla kun he tuomitsivat Natsi-Saksan sinänsä oikeutetusti, hyväksyivät he natsien politiikkaa muistuttavan politiikan Neuvostoliitolta ei vain Suomea vaan koko Itä-Euroopppaa kohtaan.

    Suomen ois pitänyt ymmärtää kesällä 1939 että tarton rauha 1920 oli venäjälle vain tilapäinen "välirauha" tilanteen rauhoittamiseksi, ja venäjä käytännössä halusi palata neuvottelupöytään tilanteen normalisoiduttua 1930 luvulla.
    Suomen ois pitänyt ymmärtää katsoa uudenkaupungin rauhan venäjän ja ruotsin rajoja, ja ymmärtää että venäjä ei tule luovuttamaan enempää maa-alueita kuin mitä luovutti ruostille (nykyisen suomen alueen) uuden kaupungin rauhassa.
    Tämä on asia joka käsitetään kaikkien muiden maiden historian opetuksessa, paitsi suomessa puhutaan suomelle hyödyllisistä 1939 rajoista jotka olisivat muka ne ainoat oikeat.
    Todellisuudessa historian valoissa mielestäni itäsuomesta kuuluisi alueita venäjälle, venäjä menetti mm. lappeenrannan ruotsille 1700 luvulle, joten mielestäni venäjällä olisi oikeus vaatia esim. juuri lappeenrantaa palautettavaksi itselleen.
    Vastaavasti lännessä tornio kuuluisi historiallisesti ruotsille, eikä suomelle.


  • Inkeriläisistä kirjoittelu kiinnostaa myös karjalaistaustaisia. Samat kärsimykset ja menetykset. Inkeriläisten menetyksistä ja kokemistaan raakuuksista ei vieläkään kaikkea ole tuotu julki. Karjalan Sanomat on parissa numerossaan kirjoittanut Petroskoissa vietetyistä suomeninkeriläisten kokoontumisista. Huomiota herättävää on että synkästä menneisyydestä lehti vaikenee täysin. Lehden historia loppuu vuoteen ~49 jolloin heitä muutti Petroskoin seudulle tuhansia. Valtiorahoitteisena ei tietenkään voi syödä rahoittajan kättä, mutta historialliset totuudet sivuuttamalla uskottavuus on heikoilla. Mielenkiinnolla odotan mikä tulee olemaan lehden kanta Sandarmohin kaivauksiin. Memorial aktiivit ei lehteä ole juuri kiinnostaneet muussa kuin tuomion saaneina milloin mistäkin tekaistuista syistä.

  • Venäjällä ei voi tulla rahapulaa koska on oma keskuspankki. Jos öljyn ja kaasun myyntitulot jostain syystä loppuisivat joskus niin valtion velkataseeseen voidaan lyödä nolla tai parti lisää vuosittain ja rahoitus on turvattu.

   Toisin on suomen kaltaisten köyhien itsenäisyytensä menettäneiden maiden kannalta, rahaa joudutaan lainaamaan ulkomailta kun omaa keskuspankkia ja omaa rahayksikköä ei ole.

   Venäjä on devalvoinut valuuttansa mikä äkkikseltään katsottuna saattaa vaikuttaa köyhyydeltä (ruplan arvon aleneminen) mutta todellisuudessa se on nerokas temppu vientiteollisuuden edistämiseksi, öljy myydään dollareissa, mutta venäjä muuttaa dollarit rupliksi ja saa valtavan myyntivoiton vóman valuuttansa huonon arvon vuoksi.

   Venäjän ruplan huonosta arvosta hyötyy myös venäjällä valmistettavat nokian renkaat, tuotteet valmistetaan matalilla kuluilla venäjällä ja myydään suurella voitolla usd tai euromääräisesti ulkomaille.

   • Venäjän valuuttavaranto on viime aikoina kasvanut joten Venäjä ei näytä tällä hetkellä olevan rahapulassa. Olosuhteista riippumatta meidän pitäisi kuitenkin pitää Karjalan kysymystä esillä koska nykyiseen, epäoikeudenmukaiseen tilanteeseen alistumalla asiat ainakaan tuskin muuttuvat.

    Ostovoimapariteetin mukaisella henkeä kohti lasketulla bruttokansantuotteella mitattuna Suomi on yhä noin 60% Venäjää vauraampi.


  • Miksi venäläinen raha pakenee maasta. Eliitti sijoittaa varojaan hämäräperäisillä järjästelyillä mm. veroparatiiseihin. Myös Danske Bankin tapaukset osoittavat mikä riski sisältyy kaikkeen venäjältä tulevaan rahaan. Mielenkiintoista on että 75‰ tilastoimattomasta bruttokansantuotteesta venäläisestä varallisuudesta on ulkomailla. Kertoo ilmapiiristä ja luottamuksesta talouteen ja politiikan uskottavuuteen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   307
   9903
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   150
   6957
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   279
   1770