Sosiaalihuorat.

Anonyymi

-'Valhe on yksinäiselle usein totuutta suloisempi.'
(Mika Waltari-Sinuhe Egyptiläinen)

Nimittäin sinä päivänä kun ihminen huomaa ettei kukaan ihminen ole hänestä kiinnostunut enää kuin rahaa (palkkaa) vastaan, rikkuu hänessä peruuttamattomasti jokin.

Tämä ongelma-asetelma liittyy ansiotyönä syrjäytymisen kanssa työskentelevien aitouteen.
Jos joku viranhaltija/sosiaalialan työntekijä on huolissaan ihmisistä, huolen emotionaalinen aitous on kyseenalainen jos / kun se loppuu virka-ajan jälkeen. Voitaisiin perustellusti kysyä -jos samainen henkilö on oikein erityisen huolissaan, pitäisikö hänelle maksaa tästä ylityökorvauksia?
Toisin sanoen emotiaalinen yksinäisyys on jotain sellaista, mihin ei ole apua saatavissa. Sen kanssa on kyettävä pärjäämään yksin. Viranomainen ei korvaa ystäviä.

On myös yksinäiselle kestämätön asetelma, kun itse perheellinen ja ns. asiat kunnossa ihminen alkaa häärimään asiantuntijana asiassa josta ei ole omakohtaista kokemusta.
Ikään kuin yksinäisyydessä ei olisi kestämistä kyllin.

Ihmisen tulee pärjätä tai itkeä ja pärjätä.
Yksin.

2

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      yksin on hyvä olla. hevoseton mies on huoleton mies.

    • Anonyymi

      Miksi joku ylipäätään hakeutuisi sosiaalialan opintoihin, jos hänellä ei ole aitoa tahtoa auttaa ihmisiä? Eipä sillä alalla lyödä rahoiksi tavallisena kunnan työntekijänä. Raha ei voi olla motiivina sosiaalialalle hakeutumiseen. Oletkos aloittaja miettinyt näitä asioita?

      Sosiaalialalla joutuu työssään kohtaamaan kaikenlaista paskaa: hätää, epätoivoa, uhkaa, epäluuloa, päihteitä, muita riippuvuuksia, sairautta, traumatisoituneita ihmisiä, köyhyyttä, hirveitä elämäntarinoita jne. Jos työntekijä hoitaisi näitä asioita kaiken valveillaoloaikansa, hän uupuisi välittömästi. (Monet itse asiassa uupuvat jo ihan virka-aikaakin tehdessään, sillä työ on todella rankkaa.) Työn tekeminen vain työaikana on suojautumiskeino, jotta työntekijä jaksaisi ja alalla riittäisi työntekijöitä.

      Kukaan ei vaadi lääkäriä tekemään lääkärin työtä kaiken valveillaoloaikansa, mutta noin vain esitetään, että sosiaalialan työntekijän pitäisi tehdä työtään koko ajan, koska muuten hän ei muka tee vilpittömästi työtään. Kaikki ymmärtävät, että lääkärin on saatava vapaa-aikaa, jotta hän ei uupuisi. Sosiaalialan työntekijältä kyseenalaistetaan sama päivänselvyys.

      Kukaan ei vaadi lääkäriltä omakohtaista kokemusta kaikista sairauksista, joita hän työssään hoitaa. Kuitenkin sosiaalialan työntekijän kyky auttaa kyseenalaistetaan ,jos hänellä itsellään ei ole omakohtaista kokemusta jokaisesta ongelmasta, joista hänen asiakkaansa kärsivät.

      Huomaatteko kuinka järjettömiä aloituksen väitteet ovat?

      Viranomainen ei korvaa ystäviä, mutta aika monelle asiakkaalle viranomaiset toimivat tukena arjen asioissa. Viranomaiset myös ohjaavat asiakkaitaan harrastusten ja toiminnan pariin, jonka kautta voi muodostua ystävyyssuhteita. Joka voi saada tukihenkilön, joka konkreettisesti tulee mukaan asiakkaan elämään.

      Toivottavasti uskallatte luottaa, että sosiaalialan työntekijät ovat alalla, koska he haluavat aidosti auttaa ja tukea asiakkaitaan.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe