Onko Perkele paholainen olemassa?

Onko paholainen (saatana perkele) olemassa ?



Kysymyksessä paholaisen olemassaolosta on leikki kaukana. Tämä henkipersoona on ihmisen ja koko maailman vihollinen numero yksi. Paholainen ei tee hyvää maailmalle.

Saatana; hebr ”satan;” "vastustaja," kreik. ”diabolos” ”Beelsebul, kiusaaja, lohikäärme” on yhtä totta kuin kaikki Raamatun sana; 2 Piet 1:21).

”Aina kun joku kuulee sanoman valtakunnasta eikä ymmärrä sitä, tulee paholainen ja sieppaa pois sen mikä hänen sydämeensä on kylvetty. Tätä tarkoittaa tien oheen kylvetty siemen;” Matt 13:19.

1 Joh 2:13-14, 5:18; Paholainen on käännetty Raamatussa myös suomenkielen sanalla ”paha.” (kreik. ”poneros”) Paha tekee syntiä ehdoin tahdoin, on ilkeä, paha ja tahtoo vahingoittaa toista. Poneros sanaa on käytetty Raamatussa kuitenkin hyvin laajasti kuvaamaan kaikkea ikävää.

”Diabolos” suom. panetteleva, paholainen; Matt 4:1,3,5,8,11, 13:39, 25:41, Luuk 4:2-3,5,13, 8:12,22:3, Joh 6:70, 8:44, 13:2, Apt 10:38, 13:10, Ef 4:27, 6:1, 1 Tim 3:6-7, 2 Tim 2:26, Tiit 2:3, Hebr 2:14, 1 Joh 3:8,10, Juud 9:4, Ilm 2:10.

Lucifer oli aluksi korkein enkeli, joka tekeytyy vieläkin ”valon enkeliksi.” ”Eikä ihme tekeytyyhän itse saatanakin valon enkeliksi;” 2 Kor 11:3,14.

Lucifer tahtoi Jumalalle ja Kristukselle kuuluvaa arvovaltaa; Jes 14:11-15, Hes 28:12-19. Lucifer viekotteli toimiinsa osan puhtaasta enkelijoukosta. Jumala on antanut aina kaikille luodulleen vapauden valita rakkauden vuoksi; 1 Joh 4:8. Rakkaus on vapaaehtoista ollakseen rakkautta. Pakkovalta ja alistaminen johtaisi rakkauden sammumiseen. Tätä langennutta enkelijoukkoa kutsutaan ”demoneiksi” ja ”pahoiksi hengiksi,” ”riivaajahengiksi” sekä villitseviksi hengiksi;” Juud 6, 2 Piet 2:4, Ilm 12:7-11.
Paholainen heitettiin taivaasta langenneen enkelikunnan kanssa maan päälle; Luuk 10:18, Job 1:6-7, 2:1-2, Sak 3:1-2.

”Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan paholaiseksi ja saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit. Iloitkaa siis taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta- saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää että sen aika on lyhyt;” Ilm12:9,12.

Raamatussa sanotaan koko maailman olevan paholaisen vallassa. Raamatussa paholaista sanotaan myös ”tämän maailman jumalaksi;” 2 Kor 4:4, Joh 14:30, 1 Joh 5:19. Paljon pahaa saa aikaan” tämän maailman jumala; 2 Tim 3:1-5. Kansakuntien selkkaukset vuodattavat verta. Jumala ei sotia siunaa; Joh 8:44.
Synti aiheuttaa kärsimystä. Ihminen on aina synnin tekijä, mutta saatana kiusaaja; 1 Joh 3:10, Mark 12:29-34, 2 Piet 3:3.

Paholainen ei rakasta sellaisiakaan ihmisiä koskaan jotka tahtovat olla paholaisen teoille mieleen. Valkeuden enkeliksi tekeytyvän takana piilee poikkeuksetta aina petos joka merkitsee ihmisen tuhoa ikuisen elämän suhteen; 1 Joh 2:14-17, Ef 6:11, 2 Kor 11:3.

Paholainen ei näe vaivaa turhaan eikä kiusaa niitä jotka paholainen on jo voittanut puolelleen.
”Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii kenet voisi niellä;” 1 Piet 5:8.

”Taipukaa siis Jumalan alaisuuteen, mutta vastustakaa paholaista niin se lakkaa ahdistamasta teitä. Lähestykää Jumalaa niin Hän lähestyy teitä, puhdistajaa sydämenne te synnintekijät, puhdistakaa kätenne te kahtaalle horjuvat;” Jaak 4:7-8.

Viimeisinä aikoina paholainen tekee suuriakin tekoja johtaakseen harhaan ne jotka eivät tunne kirjoituksia;
2 Tim 3:15,4:1-4, Ilm 13, 14:9-13, 2 Tess 2:9.

Jatkan alla >>>

118

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatkoa edelliseeni >>>>

      Saatanan toimintatapoja;
      Viekottelee; 1 Moos 3, 1 Kor 7:5, 2 Kor 2:11, 1 Tess 3:5, 1 Kor 6:9-10, 15:33. Villitsee, valehtelee ja sokaisee; 1 Tim 3:7, 2 Tim 2:26, Gal 6:7-8, Haittaa Jumalan työtä; Matt 13:24-52, Mark 4:13-34, Kiusaa; Matt 4:1-11; Mark 1:13, Luuk 4:1-13, 1 Tess 3:5. Paholainen saa ihmisen puhumaan pahaa, panettelemaan, toisesta ihmisestä ja tarkoittamaan pahaa lähimmäiselle. Spiritismi; Jes 8:19, 5 Moos 18:10-12, Apt 19:19.

      Jumala ei kiusaa ketään. ”Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä Hän itse kiusaa ketään;” Jaak 1:13.

      Jumala tahtoo että ihminen eläisi onnellisena. Onnellisuus ja tasapainoisuus on mahdollinen Jumalan pyhien arvojen kunnioituksessa. Synti aiheuttaa monenlaista kärsimystä näennäisestä hyvyydestä huolimatta. Nautintojen maksimoiminen ja itsekeskeinen elämä ei tuo onnellisuutta. Jumalan rakkauden vaikuttimet ovat eettisesti kestäviä. Jumalan moraalisiveyslaki suojelee ihmistä ja lähimmäistä; 5 Moos 5:1-22, Jaak 1:25, 2:8-13, Matt 5-17-18, Luuk 16:17, 1 Kor 10:33, Hebr 12:14, Ilm 14:12,
      Jeesuksessa Kristuksessa ihminen voittaa pahan; 1 Kor 15:57, 2 Kor 2:14, Hebr 2:10, Joh 3:16.

      Pahan loppu koko universumia ja kosmosta koskien tapahtuu Ilmestyskirjan 20 luvun tapahtumien mukaan. Vanhurskaat saavat palkkansa. Langenneet enkelit ja paholainen tuhotaan lopullisesti. Pahaa ei sen jälkeen enää ole. Sitä ennen jokainen maan ihminen on tehnyt itse valintansa ikuisen elämänsä suhteen elinaikanaan; Ilm 20.

      ”Avaamaan heidän silmänsä ja saattamaan heidät pimeydestä valoon ja saatanan vallasta Jumalan luo. He saavat syntinsä anteeksi kun uskovat minuun ja heillä on oleva palkkansa niiden joukossa jotka Jumala on pyhittänyt;” Apt 26:18.

      Jumala rakastaa maailmaa että haluaa antaa maan asukkaille elämän. Jumala loi maan asuttavaksi. Aamen.
      Ilm 21-22.

      Jari Laurila
      28.7.2019

      • Anonyymi

        Ihan oikeaoppinen teksti.Matti Lounaissuomesta.JUMALA on Rakkaus


      • Anonyymi

        Onhan jorinaa, koita jaksaa, mut synkältä näyttää, koita jaksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan oikeaoppinen teksti.Matti Lounaissuomesta.JUMALA on Rakkaus

        Saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Esim lestat synagogat moskeijat jehovat saatana löi JOBIIN PAISEITA juutalaiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Esim lestat synagogat moskeijat jehovat saatana löi JOBIIN PAISEITA juutalaiseen.

        Satan ei ole sama kuin Paholainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satan ei ole sama kuin Paholainen.

        Miksei?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei?

        No koska satan on hepreaa ja se merkitsee toiminnan kuvausta. Sen määräinen artikkeli vastaa englanninkielen "the" sanaa. Missään kielissä erisnilen edessä ei ole määräistä artikkelia. Sen sijaan toimintaa kuvaavissa sanoissa on. Lucifer sen sijaan on nimi ja hänet tunnetaan paremmin Paholaisena Raamatun käännöksissä.


    • Anonyymi

      Kyllä paholainen on olemassa, ilmeisesti tehnyt tämänkin palstan aktivointialoituksen!

      • Anonyymi

        Piru se ohjaa tämänkin viestiketjun aloituksen tehneen kynää.
        Ihminen voi olla yksi piru ihan itse ja monet eivät siksi saa eukkoa itselleen, koska kukaan järkevä nainen ei pirun kanssa halua elää.


    • No itse asiassa, ennen noin vuotta 200 eKr. ei sielunvihollisesta ollut oikein mitään murhetta. Kaiken kaikkiaanhan, senaikaisten kirjoitusten perusteella sielunvihollinenhan ehti kiusata vain Eevaa, ja hieman Jobia.

      Joten vasta noin 200-150eKr. nykymuotoonsa kirjoitettu Danielin kirja esittää apokalyptisen juutalaisuuden tuoman dualismin mukaisesti tarinansa.

      Eli tuo 200eKr. alkanut liike toi esiiin dualismia, jossa on hyvä-Jumala ja paha-sielunvihollinen, ja kaikella olisi sen mukaisesti merkityksensä hyvän tai pahan palvelijana.

      Valitettavasti tämä liike (Jota Jeesuskin edusti) ei millään muotoa perustu Raamatun kuvaan pirskuleesta.

      • Anonyymi

        Alunperin Saatana oli Jahven paras apulainen ja ns. oikea käsi.

        Vasta myöhemmin, kun zarathustalaisuuden vaikutus juutalaisuuteen lisääntyi Babylonin vankeuden aikana ja jälkeen tarvittiin vastavoima Jumalalle.

        Aivan samoin kuin zarathustralaisuudessa, juutalaisuudessakin selitettiin maailman pahuus dualismin kautta ja molemmissa odotettiin viimeistä taistelua ja tuomiota, jossa paha saa lopulta palkkansa.


      • Kyllä perustuu.Kun et tiedä niin vaikene.


      • Anonyymi

        No etpä sinä ainakaan Vanhaa testamenttia tunne. Lucifer, jota Paholaiseksikin kutsutaan, ei ole sama olento kuin satan, joka Saatanaksikin Raamatussa käännetään. Sata it olivat Jumalan asianajaja. Myöskin Herran enkeliksi satan on käännetty, sekä vastustajaksi, tapauskohtaisesti. Satan on toimenkuva, ei nimi, aivan kuten enkelikin on toimenkuva. Enkeli on suomeksi sanansaattaja.

        Lucifer ei ollut satan vaan kerubi, ainakin jos pitää Hesekielin Tyyron kuningasta Paholaisena:

        “14. Sinä olit voideltu, suojeleva kerubi, ja minä asetin sinut Jumalan pyhälle vuorelle; sinä käyskentelit tulisten kivien keskellä. 15. Vaelluksessasi sinä olit nuhteeton luomisesi päivästä siihen asti, kunnes sinussa havaittiin vääryys.” (Hes 28:14-15, FinRK)


      • Anonyymi

        "No itse asiassa, ennen noin vuotta 200 eKr. ei sielunvihollisesta ollut oikein mitään murhetta. Kaiken kaikkiaanhan, senaikaisten kirjoitusten perusteella sielunvihollinenhan ehti kiusata vain Eevaa, ja hieman Jobia."

        Ja tehdä paljon pahaa muinaisessa Israelissa eksyttäen kokonaisen kansan palvelemaan epäjumalia ja unohtamaan oikean Jumalan.
        Profeetat yrittivät palauttaa kansaa oikean Jlan puolelle.
        Vaikeudet ja pakkosiirtolaisuus olivat tarpeen saada kansa uskomaan oikeaan Jlaan.

        Joten Paholaisen työn jälki on nähtävissä läpi Raamatun.


    • Kyllä on oikea vastaus ...olen saanut nähdä sen 2 kertaa .1 kerta siinä ns lusifer hahmossa punaisine väkäleukoineen 2 kerta lohikäärmeen muodossa ja silloin se oli vihainen ja puhisi murhaa ja kuolemaa ,mutta vierelläni oli sellainen voima ,että minkäänlaista pelkoa en tuntenut .
      Sanon siis kaikille ,jotka ei Jeesusta ole ottanut Herrakseen Kuninkaakseen Pelastajakseen niin ottakaa nyt ja mielellään heti .
      Raamatun teksti tulee aikanaan kaikille tutuksi ja se on Totuus .Lukekaa Raamattua ja rukoilkaa Jumalaa .

      • Anonyymi

        Kuinka monta paukua olitkaan juonut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka monta paukua olitkaan juonut?

        Tuommosia näkyjä ei varmaan näe pelkästään viinan vaikutuksesta.


      • Anonyymi

        Kaikkea sinäkin kattelet! No, sitä näkee, mitä alitajunta laittaa näkemään. Ja joskus näkyjä aiheuttaakin vain edellisenä iltana syöty liian raskas päivällinen.


    • Siis, jos nyt unohdetaan nainen, niin tietenkään mitään paholaista ei ole. Tämä on täysin selvä juttu. Ihminen keksii näitä tonttuja, haamuja, enkeleitä, noitia, piruja, pikku-ukkoja mitä niitä onkaan.

      Ajatelkaa elämää luolissa, nuotiotulen loimutessa luolan seinillä. Tarinoita, jotka vastasivat nykyajan elokuvia.

      Kun täysijärkinen ihminen säikähtää jotakin, ääntä, valoa, varjoa ja omaa mielikuvitusta, hän juoksee ja huutaa. Kun pysäytät tämän juoksijan ja kysyt, miksi juokset? Mitä hän voi vastata; huvikseen kirmailen, no ei, hänen ainoa "järkisyihin vaikuttava" selitys käytökselleen (joka on naurettava) on, että "näin aaveen"!!!!

      Ihminen on itse itselleen "paholainen".

      • Anonyymi

        "Ihminen on itse itselleen "paholainen".

        Piruja ovat myös lahkojen pastorit. Oikeita emävalehtelijoita.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ratkaisukristillisyys ei ole kristinuskoa, vaan teoilla pelastumisen haaveilua.

      • Anonyymi

        Ei ole mitään miltä pitäisi pelastua kuin uskonnot sinänsä.
        Me kuollaan kerran kaikki ja lopullisesti. Se on sitten siinä.


    • Anonyymi

      Paholainen on vain uskovaisen sielussa.
      Oma valinta.

      • Anonyymi

        "Paholainen on vain uskovaisen sielussa."

        Et ole huomannut katsoa taaksesi, joka sinua ohjailee.


    • Anonyymi

      Kyllä perkele on olemassa pastoreiden ja pappien päässä loisimassa.
      Pastorit saavat toimintaideansa saatanalta.

      • Anonyymi

        Kristityt ovat yksiä perkeleitä kaikki.


    • Anonyymi

      Vanhan testamentin Satan ei ole sama hahmo kuin Lucifer eli Paholainen. Satanit ovat Vanhassa testamentissa Jumalan työntekijöitä, hänen asianajajiaan ja joskus enkeleitäkin. Näin ainakin kun Raamattua on käännetty suomeksi.

      Minua ei ole Saatana eikä Paholainenkaan koskaan kiusannut. Jumala toki on, sillä hän aiheuttaa kaiken hyvän ja pahan, kuten Vanha testamentti kertoo.

      • Anonyymi

        "hän aiheuttaa kaiken hyvän ja pahan, kuten Vanha testamentti kertoo".

        Eihän kerro.
        Paholainen viekotteli jo Eevan rikkomaan Jlan käskyä.
        Jobia kiusasi nimenomaan Saatana eli Paholainen.


    • Kaksi kertaa nähneenä sanon ,että saatana on olemassa kyllä 100 pros varmasti.Sielun vihollinen, valheen Isä.
      Pahuuden ilmentymä, tuomittu jo.
      Se ei päässyt kimppuuni kun vierellä seisoi Hän.

      • Anonyymi

        Valehtelet. Tunnen sinut valehtelevan varkaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelet. Tunnen sinut valehtelevan varkaan.

        Anonyymi paskahousut on valehtelijoita.
        Sangen surkeita pelkuri raukkoja vielä.
        Oikein surkimusten pohjasakkaa.
        Sinunlaisten kommentteja ei kukaan noteeraa.


      • Anonyymi

        Kuvaile ihan omin sanoin millainen ilmestys apajolainen oli. Paljonko painoi, millaiset housut, oliko pipo päässä, parta huonosti ajettu? Ja ennen kaikkea, polttiko piippua?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuvaile ihan omin sanoin millainen ilmestys apajolainen oli. Paljonko painoi, millaiset housut, oliko pipo päässä, parta huonosti ajettu? Ja ennen kaikkea, polttiko piippua?

        Ai että miten hyvää huumoria. Kyllä huumori on ihmeellinen lahja.


    • Tuli esiin niin pimeästä aineesta kun pimeä vaan olla ja voi.
      Siinä ei ollut mitään hyvää...pelkkää pimeyttä..toivottomuutta...pahuutta.
      Oikeastaan mikään ei kuvaa sitä.
      Tai se kuvaa, että kukaan ihminen ei halua jäädä sen käsiin tämän elämän jälkeen, mutta liian moni jää sen seurana tulijärveen.
      Tehkää ateistit parannus ja uskokaa Jeesukseen Kristukseen ja pyytäkää Hänet Herraksenne pelastajaksenne Ikuiseen elämään.
      Se todella on hyvä rasti ja se kannattaa kokeilla.
      Olet voittaja sen jälkeen ja luuseri elämän tajuat siinä hetkessä olevan takanapäin.

      • Anonyymi

        Voiko siellä taivaassa katsella, kun ne huono-osaiset polskivat siellä tulijärvessä?
        Onko muuta viihdettä tarjona siellä taivaassa?


    • Anonyymi

      Pahoja henkiä on ainakin olemassa, lähes kaikissa uskonnoissa tunnetaan nämä henget. Ne voivat riivata, tai koetella meitä, ja siksi niillä saattaa vain olla oma tehtävänsä täällä, ja ne ovat siksi olemassa, ja tulevat ehkä aina olemaankin.

      Se, onko olemassa joku pääpaholainen, näiden henkien johtaja, on vaikea mennä sanomaan. Jonkinlainen hierarkia saattaa olla, mutta muusta on vaikea mennä sanomaan.

      Joissain uskonnoissa paholaisen uskotaan tuhoutuvan, vaikka niiden jutut voivat olla ristiriitaisiakin, paholainen kiduttaisi ikuisesti helvetissä syntisiä, mutta lopulta kuitenkin paholainen itse heitetään tuliseen järveen.

      Paholaisen alkuperänhän väitetään olevan enkelissä, joka ylpistyi, alkoi kapinoida, ja lopulta karkotettiin Taivaasta. Miksi Jumala ei sitten älynnyt enkeleitä luodessaan, että sellainenkin on vaarana, tuon enkelinhän väitettiin olleen kaunein kaikista, joten Jumalan olisi pitänyt älytä, ettei kannata luoda enkeliä, joka on muita kauniimpi, ja muutenkin loistavampi, joten miten tuokin tarina pitäisi oikein ottaa?

      Ehkä symbolisesti, eiköhän enkelit ole kauneudessaankin yhdenvertaisia, ja kaikilta muiltakin ominaisuuksiltaan?

      Näitä legendoja on vaikea aina ymmärtää, ottaa kirjaimellisesti. Koko tarinahan voi olla kertomus toisesta sivilisaatiosta, avaruuden toisten olentojen historiaa, siinä ihmiskuntaa kehittävä avaruuden sivilisaatio ajautui taisteluun, kun maapallolle saapunut retkikunta päätti sekaantua kielletyllä tavalla ihmiskunnan kehitykseen, alkoivat esiintyä jumalina, sotkivat asioita, tiesivät joutuvansa vastuuseen, kun aika koittaa, tulevaisuudessa. Heillä oli johtaja, joka ylpistyi, päätti sekaantua asioihin, alkoi esittää jumalaa, teki kaikenlaista, otti naisiakin joukolleen, ns. maan tyttäriä. Kehittyneinä olentoina pystyivät tekemään uskomattomia asioita, mutta muuttuivat vähitellen raadollisemmiksi, kunnes heistä alkoi tulla ns. demoneita.

      Koko juttu voi olla siis valtaisa scifi-tarina, joka jatkuu edelleenkin.

    • Anonyymi

      Joko olet Jeesuksen oma tai sitten paholaisen, välimuotoa ei ole. Paholaisella ei ole mitään moraalia. Lopunajoilla se tekeytyy valkeuden enkeliksi. Paholainen on tämän maailman ruhtinas. Se villitsee riivaajien opeilla ja eksyttää. Sitä on mm islam. Jeesus on voittanut paholaisen ja tehnyt tyhjäksi sen teot ja hankkeet. Uudestisyntynyt Jeesukseen uskova on turvassa, mutta usein monella tavoin kiusattu. Tässä aikakaudessa on röyhkeitä Jumalaa ja kristittyjä vihaavia ihmisiä, jotka kääntävät hyvän pahaksi ja pahan hyväksi kieron mielensä mukaan.

      • Viisasta kirjoitusta.


      • Anonyymi

        Kovin on asennekankeata kirjoittelua.


    • Anonyymi

      On ihmisiä, jotka ovat nähneet paholaisen näkynä. Pahan läsnäolon voi myös aistia joidenkin henkilöiden seurassa. Muslimien määrän kasvu tuo pahan ilmapiirin.

    • Anonyymi

      Näin perkeleen, kun katsoin ulkohuusin aukosta sisään. Se oli lähes musta, rusehtava, se oli verhottuna valkoiseen paperiin ja se haisi saatanan pahalle.

      • Ai ku oli melkein hauska. Missä kohti pitää nauraa.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Ai ku oli melkein hauska. Missä kohti pitää nauraa.

        Naurua kolmannella.


    • Anonyymi

      Kallioniemen leirillä Peurun pirtissä puhetta piti itse perkele.
      Hän oli naamioitunut adventtikirkon pastoriksi, kuten tavallista on hänen naamioitua joksikin sellaiseksi, joka eksyttää jopa valitutkin.
      Ahneudessaan pastori käyskenteli edes takaisin puhujapöntön läheisyydessä pyrkien villitsemään kuulijoitaan.
      Mistä tiedän, että pastorin sanoma oli sielunvihollisesta? Pastorin pään päällä oli tumma synkeä hahmo, jolla oli ivallinen ilkkuva hymy kasvoillaan. Salissa oli myös muitakin, jotka havaitsivat saman hahmon ja he jopa lähtivät pirtistä pois, kuten itsekin lähdin.
      Jälkeenpäin keskustelu muutaman leiriläisen kanssa vahvisti asian, mutta sovimme niin, että asia pidetään vain niiden tietona, jotka näkivät ilmestyksen.

      • Anonyymi

        Grillasin sianmakkaraa Peurunpirtin takassa. Nam!


    • Anonyymi

      Perkele on balttialainen ukkosenjumala, ylijumala. Perkelettä ei varsinaisesti mainita Raamatussa, mutta kyseessä on samanlainen jumala kuin VT:ssä mainittu Elyon, Korkein.

      • Täyttä hölynpölyä


    • Saatana on enkeli ja luotu .
      Ylpistynyt,
      Valheen isä,
      Absoluuttinen pahuus ja siitä syystä ,koska on kirottu jo ja Jumala on tuomion jo antanut ja siihen ei tule muutosta ja se on ikuinen.
      Odottaa vain hetkeä oikeaa.

      • Anonyymi

        Saatana ei ole enkeli. Enkeli on toimenkuva: Jumalan sanansaattaja. Satanit taas ovat Jumalan asianajajia. Sitten on kerubeja ja serafeja sekä valvojia. Näin opettaa Vanha testamentti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saatana ei ole enkeli. Enkeli on toimenkuva: Jumalan sanansaattaja. Satanit taas ovat Jumalan asianajajia. Sitten on kerubeja ja serafeja sekä valvojia. Näin opettaa Vanha testamentti.

        Saatana oli korkearvoinen enkeli ja hyvin korkeassa arvossa hierarkiassa.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Saatana oli korkearvoinen enkeli ja hyvin korkeassa arvossa hierarkiassa.

        Höpöhöpö! Luepas siitä Raamattua hepreankielellä niin tiedä oikeasti mistä on kyse.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö! Luepas siitä Raamattua hepreankielellä niin tiedä oikeasti mistä on kyse.

        Kiitos olen lukenut aramea hebrea kreikka ja kyllä pysyn juuri tuossa mitä kirjoitin ja helppo pysyä kun se on Totuus.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Kiitos olen lukenut aramea hebrea kreikka ja kyllä pysyn juuri tuossa mitä kirjoitin ja helppo pysyä kun se on Totuus.

        Myös valehtelu on Pirun tekosia.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Kiitos olen lukenut aramea hebrea kreikka ja kyllä pysyn juuri tuossa mitä kirjoitin ja helppo pysyä kun se on Totuus.

        Okei, et siis ole oikeasti lukenut vaan vain tavaillut. Enkeli ei ole substantiivi vaan tehtävänkuvaus. Enkeli tarkoittaa JUMALAN sanansaattajaa. Oliko Paholainen Jumalan sanansaattaja? Ei ollut. Ei edes alunperin. Satan ei ole substantiivi, ei siis nimi vaan tehtävänkuvaus: puolustaja tai asianajaja, joskus vastustaja. Jobin kirjan satan ei ole Paholainen lainkaan. Joskus satan käännetään Herran enkeliksi.

        4. Mooseksen kirja 22:22 "Mutta kun hän lähti, syttyi Jumalan viha, ja Herran Enkeli (le satan) asettui tielle estämään häntä hänen ratsastaessaan aasintammallaan mukanaan kaksi palvelijaa." Tässä satan on esteenä, vastustamassa, estämässä.

        2. Samuelin kirja 19:23 "Daavid vastasi: "Mitä teillä on tekemistä kanssani, te Serujan pojat, kun tulette minulle tänään päivänä kiusaajaksi (le satan). Olisiko ketään Israelissa tänä päivänä kuolemalla rangaistava? Minä tiedän tulleeni tänä päivänä Israelin kuninkaaksi."

        1. Kuninkaiden kirja 11:23 "Jumala nostatti Salomolle vastustajaksi (ha satan) Resonin, Eljadan pojan, joka oli paennut herransa Hadadeserin, Sooban kuninkaan, luota." 1. Kuninkaiden kirja 11:25 "Hän oli Israelin vastustaja (ha satan, niin kauan kuin Salomo eli, ja teki sille pahaa samoin kuin Hadadkin. Hän inhosi Israelia, ja hänestä tuli Aramin kuningas."

        Sakarja 3:1 "Hän näytti minulle ylimmäisen papin Joosuan seisomassa Herran enkelin edessä ja saatanan (ha satan) seisomassa hänen oikealla puolellaan häntä syyttämässä."

        2. Samuelin kirja 24:1-2 1. Herran (Yah-weh) viha syttyi taas Israelia kohtaan, niin että hän yllytti Daavidin heitä vastaan, sanoen: "Mene ja laske Israel ja Juuda." 2. Niin kuningas sanoi Jooabille, sotajoukon päällikölle, joka oli hänen luonaan: "Kiertele kaikki Israelin sukukunnat Daanista Beersebaan asti, ja pitäkää katselmus, etä saisin tietää kansan lukumäärän."

        Sama kertomus mutta nyt aikakirjasta, jossa Jahvea sanotaan sataniksi (kaksijumalaisuus): 1. Aikakirja 21:1-2 "1. Mutta saatana (ha satan) nousi Israelia vastaan ja yllytti Daavidin laskemaan Israelin. 2. Daavid sanoi Jooabille ja kansan päämiehille: "Menkää ja laskekaa Israel Beersebasta Daaniin asti ja ilmoittakaa minulle, että saan tietää heidän lukumäränsä."

        Vanhassa testamentissa Jumala tekee hyvän ja pahan, ei Saatana: Jesaja 45:5-7 "5. Minä olen Herra, eikä toista ole, minun lisäkseni ei ole yhtään Jumalaa. Vyötän sinut, vaikka et minua tunne, 6. jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskuun asti, että minun lisäkseni ei ole yhtään: minä olen Herra, eikä toista ole, 7. minä, joka teen valkeuden ja luon pimeyden, joka tuotan onnen ja luon onnettomuuden; minä, Herra, teen kaiken tämän."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Myös valehtelu on Pirun tekosia.

        Kannattaa lopettaa valehtelu.
        Myös sellainen ,että esittää henkilöä joka jotain tietäisi , mutta selvitettäessä asiaa käy tietopohja hyvin olemattomaksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Okei, et siis ole oikeasti lukenut vaan vain tavaillut. Enkeli ei ole substantiivi vaan tehtävänkuvaus. Enkeli tarkoittaa JUMALAN sanansaattajaa. Oliko Paholainen Jumalan sanansaattaja? Ei ollut. Ei edes alunperin. Satan ei ole substantiivi, ei siis nimi vaan tehtävänkuvaus: puolustaja tai asianajaja, joskus vastustaja. Jobin kirjan satan ei ole Paholainen lainkaan. Joskus satan käännetään Herran enkeliksi.

        4. Mooseksen kirja 22:22 "Mutta kun hän lähti, syttyi Jumalan viha, ja Herran Enkeli (le satan) asettui tielle estämään häntä hänen ratsastaessaan aasintammallaan mukanaan kaksi palvelijaa." Tässä satan on esteenä, vastustamassa, estämässä.

        2. Samuelin kirja 19:23 "Daavid vastasi: "Mitä teillä on tekemistä kanssani, te Serujan pojat, kun tulette minulle tänään päivänä kiusaajaksi (le satan). Olisiko ketään Israelissa tänä päivänä kuolemalla rangaistava? Minä tiedän tulleeni tänä päivänä Israelin kuninkaaksi."

        1. Kuninkaiden kirja 11:23 "Jumala nostatti Salomolle vastustajaksi (ha satan) Resonin, Eljadan pojan, joka oli paennut herransa Hadadeserin, Sooban kuninkaan, luota." 1. Kuninkaiden kirja 11:25 "Hän oli Israelin vastustaja (ha satan, niin kauan kuin Salomo eli, ja teki sille pahaa samoin kuin Hadadkin. Hän inhosi Israelia, ja hänestä tuli Aramin kuningas."

        Sakarja 3:1 "Hän näytti minulle ylimmäisen papin Joosuan seisomassa Herran enkelin edessä ja saatanan (ha satan) seisomassa hänen oikealla puolellaan häntä syyttämässä."

        2. Samuelin kirja 24:1-2 1. Herran (Yah-weh) viha syttyi taas Israelia kohtaan, niin että hän yllytti Daavidin heitä vastaan, sanoen: "Mene ja laske Israel ja Juuda." 2. Niin kuningas sanoi Jooabille, sotajoukon päällikölle, joka oli hänen luonaan: "Kiertele kaikki Israelin sukukunnat Daanista Beersebaan asti, ja pitäkää katselmus, etä saisin tietää kansan lukumäärän."

        Sama kertomus mutta nyt aikakirjasta, jossa Jahvea sanotaan sataniksi (kaksijumalaisuus): 1. Aikakirja 21:1-2 "1. Mutta saatana (ha satan) nousi Israelia vastaan ja yllytti Daavidin laskemaan Israelin. 2. Daavid sanoi Jooabille ja kansan päämiehille: "Menkää ja laskekaa Israel Beersebasta Daaniin asti ja ilmoittakaa minulle, että saan tietää heidän lukumäränsä."

        Vanhassa testamentissa Jumala tekee hyvän ja pahan, ei Saatana: Jesaja 45:5-7 "5. Minä olen Herra, eikä toista ole, minun lisäkseni ei ole yhtään Jumalaa. Vyötän sinut, vaikka et minua tunne, 6. jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskuun asti, että minun lisäkseni ei ole yhtään: minä olen Herra, eikä toista ole, 7. minä, joka teen valkeuden ja luon pimeyden, joka tuotan onnen ja luon onnettomuuden; minä, Herra, teen kaiken tämän."

        Ei todellakaan pidä paikkaansa.Olet kurja valehtelija.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Kiitos olen lukenut aramea hebrea kreikka ja kyllä pysyn juuri tuossa mitä kirjoitin ja helppo pysyä kun se on Totuus.

        Mutta ymmärsitkö mitään?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta ymmärsitkö mitään?

        Kyllä.Hyvin on asiat hallussa.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Ei todellakaan pidä paikkaansa.Olet kurja valehtelija.

        Ai? Raamattu ei pidä paikkaansa? Älä sitten lue sitä. Kuuntele mieluummin kirkkoisiesi keksintöjä siitä, mitä Raamattu muka sanoo.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Kyllä.Hyvin on asiat hallussa.

        No eipä siltä näytä...kun lukee, mitä edellä on satanista kerrottu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No eipä siltä näytä...kun lukee, mitä edellä on satanista kerrottu.

        Johtuu siitä että tiedän asiat ja olen kokenut asiat..


      • Anonyymi kirjoitti:

        No eipä siltä näytä...kun lukee, mitä edellä on satanista kerrottu.

        Ihan on kokemuspohjaista tietoa ja ymmärrystä.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Johtuu siitä että tiedän asiat ja olen kokenut asiat..

        No niin. Nyt se paljastui. Kokeminen ei todista asiaa faktaksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No niin. Nyt se paljastui. Kokeminen ei todista asiaa faktaksi.

        Tieto..kokemus..asiaan liittyvä historia tuhansilta vuosilta.
        Raamatun teksti.


    • Anonyymi

      Jeesukseen uskovia on kuitenkin maailmassa vain osa, ja heistäkin suurin osa ei ole varsinaisesti ns. uudesti syntyneitä, vaan lähinnä tapauskovia, maallistuneita. Suomessakin varmaan kirkkoon kuuluvista suurin osa on heitä.

      Muslimeitakin on lähes 2 miljardia.

      Minun on ainakin täysin mahdoton uskoa siihen, että nämä kaikki muut joutuisivat jonnekin helvettiin, koska eivät ole ns. uudesti syntyneitä. Ei siinä ole mitään järkeä.

      Paholainenhan johtaisi tätä "peliä" 666-0, heh, tai paremminkin 666-1.

      Logiikan mukaan kaikkihan on paholaisen vika, kun maailmaan tuli pahuuskin, joten sitähän tässä pitäisi rangaista, jos jotakuta pitää rangaista.

      Ehkä syntiset vapautetaan Helvetistä, ja Paholainen heitetään siihen tuliseen järveen. Näinhän se Raamattu taitaa päättyäkin.

      No, itselleni koko juttu on vain legendaa, ei näitä juttuja oikein voi ottaa kirjaimellisestikaan, monet kuitenkin ottaa ne kirjaimellisesti, mikäs siinä sitten, sittenhän ottavat, mutta jos pitää järkeä käyttää, niin onhan tässä kaikessa melkoisia ristiriitojakin.

      • Anonyymi

        Jumala aiheuttaa kaiken hyvän ja pahan:

        “6. ...Minä olen Herra, eikä toista ole, 7. minä, joka teen valon ja luon pimeyden, joka tuotan onnen ja luon onnettomuuden. Minä, Herra, teen kaiken tämän.” (Jes 45:6-7, FinRK)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala aiheuttaa kaiken hyvän ja pahan:

        “6. ...Minä olen Herra, eikä toista ole, 7. minä, joka teen valon ja luon pimeyden, joka tuotan onnen ja luon onnettomuuden. Minä, Herra, teen kaiken tämän.” (Jes 45:6-7, FinRK)

        Niin, paholainen voi olla vain Jumalan alter ego. koska alkeelliset ihmiset eivät käsittäneet sitä, että hyvä Jumala voisi olla myös samaan aikaan myös paha, joten se piti jotenkin erottaa Jumalasta erilliseksi olennoksi. Jumalahan on hyvä myös ollessaan paha, ja tätä paradoksia alkeelliset ihmiset eivät voineet ymmärtää, joten paha haluttiin nähdä Jumalasta erillisenä,, koska ymmärrys oli vajavainen.

        Onhan siellä Raamatussa muistaakseni jossain kohta, jossa Jumala suoraan sanoo olevansa saatana, menikö se jotenkin niin, että jos juutalaiset tekevät jotain hänelle jotain epämieluisaa, hän tulee saatanana näiden päälle. Saatanahan tarkoittaa suomeksi vastustajaa, eli kaikki, jotka vastustavat jotain, ovat saatanoita. Ei siis taida olla mikään erisnimi, pelkkä hebrean kielinen sana.

        Miksi Jumala edes sallisi paholaisen mellastaa miten huvittaa aikakaudesta toiseen, miksei hän tuhonnut paholaista heti, aivan kuin joku olisi tappanut Hitlerin jo lapsena, eikö se olisi ollut erittäin viisasta?

        Miksi pitää odottaa ilmeisesti tuhansia vuosia, ties vaikka miljardeja vuosia, ennen kuin saa paholaisesta tarpeekseen?

        Ei oikein tämä logiikka ainakaan minulle oikein taas aukene. Siksi ajattelen, että paholainen voi olla vain Jumalan alter egokin, tai sitten sillä on vain oma tehtävänsä täällä, koetella viisaita, ja riivata ns. epäpuhtaita.

        Ehkä tämä maailma nyt vaan tarvitsee sellaistakin?

        On käsityksiä, että olemme täällä ns. olemassa olon alimmalla tasolla, jota helvetiksikin voisi kutsua, eikä täältä suunnata muualle, kuin korkeammalle.

        Tällainen tämä ns. helvetti sitten on, sotineen, kärsimyksineen, mutta myös iloineen, ja hyvine hetkineen.

        Pitäisikö tämän lisäksi olla vielä jokin sadistisempikin paikka, eiköhän ne jutut syntyneet siellä keskiaikaisten pappien vinksahtaneessa mielikuvituksessa, helvetti tulee ruotsin kielisestä sanasta helvete, ei koko sanaa ollut olemassakaan juutalaisillakaan.

        Ja Luciferkin tulee latinasta, ei sen nimistä enkeliä ole koskaan ollutkaan, kannattaa tutustua etymologiaankin, uskovat eivät oikein tunnu tutustuneen yhtään näihin perusjuttuihin, jotka pitäs tietää, jos haluaa yhtään olla asioista perillä.

        Kaiken maailman ihme höpötystä, kuin pikkulapsia, jotka ei vielä ole asioista selvillä. Käyttäkää nyt jo ihmeessä järkeänne, siksi se on teille annettu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, paholainen voi olla vain Jumalan alter ego. koska alkeelliset ihmiset eivät käsittäneet sitä, että hyvä Jumala voisi olla myös samaan aikaan myös paha, joten se piti jotenkin erottaa Jumalasta erilliseksi olennoksi. Jumalahan on hyvä myös ollessaan paha, ja tätä paradoksia alkeelliset ihmiset eivät voineet ymmärtää, joten paha haluttiin nähdä Jumalasta erillisenä,, koska ymmärrys oli vajavainen.

        Onhan siellä Raamatussa muistaakseni jossain kohta, jossa Jumala suoraan sanoo olevansa saatana, menikö se jotenkin niin, että jos juutalaiset tekevät jotain hänelle jotain epämieluisaa, hän tulee saatanana näiden päälle. Saatanahan tarkoittaa suomeksi vastustajaa, eli kaikki, jotka vastustavat jotain, ovat saatanoita. Ei siis taida olla mikään erisnimi, pelkkä hebrean kielinen sana.

        Miksi Jumala edes sallisi paholaisen mellastaa miten huvittaa aikakaudesta toiseen, miksei hän tuhonnut paholaista heti, aivan kuin joku olisi tappanut Hitlerin jo lapsena, eikö se olisi ollut erittäin viisasta?

        Miksi pitää odottaa ilmeisesti tuhansia vuosia, ties vaikka miljardeja vuosia, ennen kuin saa paholaisesta tarpeekseen?

        Ei oikein tämä logiikka ainakaan minulle oikein taas aukene. Siksi ajattelen, että paholainen voi olla vain Jumalan alter egokin, tai sitten sillä on vain oma tehtävänsä täällä, koetella viisaita, ja riivata ns. epäpuhtaita.

        Ehkä tämä maailma nyt vaan tarvitsee sellaistakin?

        On käsityksiä, että olemme täällä ns. olemassa olon alimmalla tasolla, jota helvetiksikin voisi kutsua, eikä täältä suunnata muualle, kuin korkeammalle.

        Tällainen tämä ns. helvetti sitten on, sotineen, kärsimyksineen, mutta myös iloineen, ja hyvine hetkineen.

        Pitäisikö tämän lisäksi olla vielä jokin sadistisempikin paikka, eiköhän ne jutut syntyneet siellä keskiaikaisten pappien vinksahtaneessa mielikuvituksessa, helvetti tulee ruotsin kielisestä sanasta helvete, ei koko sanaa ollut olemassakaan juutalaisillakaan.

        Ja Luciferkin tulee latinasta, ei sen nimistä enkeliä ole koskaan ollutkaan, kannattaa tutustua etymologiaankin, uskovat eivät oikein tunnu tutustuneen yhtään näihin perusjuttuihin, jotka pitäs tietää, jos haluaa yhtään olla asioista perillä.

        Kaiken maailman ihme höpötystä, kuin pikkulapsia, jotka ei vielä ole asioista selvillä. Käyttäkää nyt jo ihmeessä järkeänne, siksi se on teille annettu.

        Hienosti osaat kirjoittaa valheitasi saatanan lähettiläs.
        Uskovat näkevät sinun sitten aikanaan tosin samassa porukassa et ole.


      • Anonyymi

        Jos Jeesus paiskattaisiin nykyaikaan, niin olisi äijä ihan aimänkäkenä.
        Kaikki pitäisi selittää muovipussista lähtien. Isästään herra Sebaotista ei olisi mitään apua.
        Ovat molemmat niin ihanan vanhanaikaisia.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Hienosti osaat kirjoittaa valheitasi saatanan lähettiläs.
        Uskovat näkevät sinun sitten aikanaan tosin samassa porukassa et ole.

        Samassa montussa hapannutaan...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Samassa montussa hapannutaan...

        Kukaan uskova Jumalan oma ei pilkkaa Jumalaa ja nouse Jumalaa vastaan.
        Kristuksen Henki saa oikeamielisyyden voimaan ja se saa ihmisen kiittämään ja ylistämään Jumalaa ja Hänen luomistekojaan.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Hienosti osaat kirjoittaa valheitasi saatanan lähettiläs.
        Uskovat näkevät sinun sitten aikanaan tosin samassa porukassa et ole.

        Kiitos kun pidät juttujani hienoina, piristävää kuulla.

        Että olen niinkin korkea, että oikein lähettiläs?

        Kunhan pohdin vaan ihan järjelläni näitä asioista, uskohan ei ole tietenkään järjen asia, vai miten se menikään?

        Jos järkeni vie mut jonnekin pahaan paikkaan, niin teen kyllä siitä valituksen tekijälleni, että miksi annoit järkeä, jos siitä oli vaan haittaa, saan ehkä rahani takaisin?


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Kukaan uskova Jumalan oma ei pilkkaa Jumalaa ja nouse Jumalaa vastaan.
        Kristuksen Henki saa oikeamielisyyden voimaan ja se saa ihmisen kiittämään ja ylistämään Jumalaa ja Hänen luomistekojaan.

        Siitäkin huolimatta...Jeesus olisi aivan äimän käkenä. Eikä häntä hyväksyttäisi mihinkään kirkkokuntiin jäseneksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kun pidät juttujani hienoina, piristävää kuulla.

        Että olen niinkin korkea, että oikein lähettiläs?

        Kunhan pohdin vaan ihan järjelläni näitä asioista, uskohan ei ole tietenkään järjen asia, vai miten se menikään?

        Jos järkeni vie mut jonnekin pahaan paikkaan, niin teen kyllä siitä valituksen tekijälleni, että miksi annoit järkeä, jos siitä oli vaan haittaa, saan ehkä rahani takaisin?

        Juu.. ihan liikaa sinulle..


    • Anonyymi

      > Onko Perkele paholainen olemassa?

      Toisaalta, onko sillä väliä? Kannattaa ennemmin etsiä Jumalaa ja Jeesusta kuin paholaista.

      • Anonyymi

        Kuuluuhan se paholainenkin koko tarinan juoneen, mutta toki sen kanssa ei kannata käydä liian tuttavalliseksi, ja parempi tosiaankin etsiä parempia kavereita itselleen.

        Jotkut ovat kiinnostuneet tietenkin vain tietämään kaikenlaista, ihminen on utelias, kaikki kiinnostaa.


      • Anonyymi

        Voi olla paha virhe, jos ihmiset alkavat uskoa, että mitään paholaisia, pahoja henkiä ei ole olemassakaan, onhan sanottu, että paholaisen suurin valhe on se, että sitä ei ole olemassa.

        Ihmiskunta voi nimittäin olla pulassa, jos ei tiedä tätä asiaa.

        Uskomme tieteeseemme, emmekä huomaa, miten piru vie meitä, kuin pässi narussa.

        Kärsimme kummallisista sairauksista, joita ei voi parantaa, koska niiden takana on henkivoima, sun muuta vastaavaa kummallista haastetta elämässämme, emmekä ymmärrä mistä se on peräisin?

        En ole uskovainen, en edes pahemmin uskonnollinen, asiat kiinnostaa, ja olen kohdannut muutaman kerran elämässäni näitä henkiä, ovat tehneet kaikenlaista, onneksi eivät kuitenkaan normaalisti ilmoittele olemassa olostaan, sen verran kuitenkin, että tiedän niiden olevan todellisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi olla paha virhe, jos ihmiset alkavat uskoa, että mitään paholaisia, pahoja henkiä ei ole olemassakaan, onhan sanottu, että paholaisen suurin valhe on se, että sitä ei ole olemassa.

        Ihmiskunta voi nimittäin olla pulassa, jos ei tiedä tätä asiaa.

        Uskomme tieteeseemme, emmekä huomaa, miten piru vie meitä, kuin pässi narussa.

        Kärsimme kummallisista sairauksista, joita ei voi parantaa, koska niiden takana on henkivoima, sun muuta vastaavaa kummallista haastetta elämässämme, emmekä ymmärrä mistä se on peräisin?

        En ole uskovainen, en edes pahemmin uskonnollinen, asiat kiinnostaa, ja olen kohdannut muutaman kerran elämässäni näitä henkiä, ovat tehneet kaikenlaista, onneksi eivät kuitenkaan normaalisti ilmoittele olemassa olostaan, sen verran kuitenkin, että tiedän niiden olevan todellisia.

        > Kärsimme kummallisista sairauksista, joita ei voi parantaa, koska niiden takana on henkivoima, sun muuta vastaavaa kummallista haastetta elämässämme, emmekä ymmärrä mistä se on peräisin?

        Mutta, jos olet Jumalan lapsi, sinun ei tarvitse pelätä paholaista, eikä paholaisella ole mitään valtaa yli Jumalan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Kärsimme kummallisista sairauksista, joita ei voi parantaa, koska niiden takana on henkivoima, sun muuta vastaavaa kummallista haastetta elämässämme, emmekä ymmärrä mistä se on peräisin?

        Mutta, jos olet Jumalan lapsi, sinun ei tarvitse pelätä paholaista, eikä paholaisella ole mitään valtaa yli Jumalan.

        Suurin osa suomalaisistakaan ei pidä mahdollisena minkään paholaisen olemassa oloa, ja mielestäni olisi hyvä, jos se olisi kaikkien tiedossa. täysin olemassa olevana.

        Nämä olennot ovat siis henkiolentoja, jotka voivat aiheuttaa meille kaikenlaista harmia, niitä voitaisiin paremmin ehkäistä, ja käsitellä, jos tietäisimme yliluonnollisen olemassa olon, kaikesta päätellen nämä olennot pystyvät toimimaan paremmin, jos ihmiset kuvittelevat, että niitä ei voi olla olemassa.

        Näitä henkiä on aina ollut keskuudessamme, jo ammoisista ajoista asti, paljon ennen varsinaisia uskontojakin. Alkeelliset ihmiset tiesivät niistä meitä paremmin, koska huomasivat joidenkin olevan selvästi näiden vallassa, näkivät selvät merkit siitä jossain ihmisessä.


      • Anonyymi

        Mission impossible.


    • Anonyymi

      Olet tiedon lähteillä, uskonnon takia tapettu
      eniten ihmisiä maailmassa.

      • Anonyymi

        Tappaako ase, vai ihminen joka käyttää asetta?

        Pitäisikö aseetkin kieltää, jos joku tykkää ampua vaikka vain maalitauluun?

        Kai ne uskonnotkin muuttuu vaan maalitauluiksi, harmittomiksi harrastuksiksi. Historiassa niitäkin käytettiin, kuin asetta, ihminen kuitenkin oli se, joka ampui, ei ase.


    • Anonyymi

      Pitkä jaaritus adventistilta. Ei viitsi edes lukea, sillä sekin taatusti kätkee tuon, vapaamuurariopeuksiin kuuluvan, nk. "viekkaan vaikuttimen".

      Eikö adventismi / Ellen White ole aiemmin tunnustanut herransa, Kristuksen ja Jumalan vihollisen: Luciferin olemassaoloa? Ja vaaditte että teitä olisi pidettävä kristittyinä! Ketäs te sitten musta sapatti-palvojaisissanne kumarratte?

      Nytkö vasta te pakolla tunnustatte herranne olemassaolon, kun ette enää voi kieltääkään häntä, tekonne kun kaikessa ovat jo paljastaneet mikä noituuden ja antikristillisyyden henki teissä on?

      • Anonyymi

        Onko sinun mielestä kaikki adventistit samanlaisia ?


    • Anonyymi

      Jos menisimme toiselle planeetalle, sielläkin olisi luultavasti aika samanlaisia legendoja, kuin täälläkin, samat fysiikan, ja luonnonlait.

      Hyviä henkiolentoja, ja demoneita, Jeesuksenkin tilalla olisi joku toinen vastaavanlainen henkilö.

      Kaikkialla toistuu sama, ikuinen valon, ja pimeyden välinen kamppailu.

    • Anonyymi

      Jumalan kieltäjät on kaikki niitä.

    • Anonyymi

      Kun katson uskovaista näen perkeleen. He ovat kaikki niin omahyväisiä, ylimielisiä ja vihaavat niitä, jotka eivät ole kuin he itse, perkeleitä. Tämäkin palsta sen osoittaa kiistatta.

      • Anonyymi

        Äitis oli perkele kun sinut maailmaan päästi.


    • Anonyymi

      Jumalan täytyy olla tyhmä, tai sitten hän ei ole kaikkitietävä, kun meni luomaan enkelin, joka ylpistyi, alkoi kapinoida, ja aiheutti kaiken pahan maailmassa. Jos Jumala ei ole kaikkitietävä, niin eihän Jumala ole silloin edes mikään Jumala, eikä myöskään silloin, jos tekee virheitä.

      Koko legendassa ei ole mitään järkeä, Jumalan olisi pitänyt tuhota luomansa olento, koska luojalla on vastuu luomisestaan, sen sijaan, että odottelee maailman alkuajoista, miljardejakin vuosia, ennen kuin alkaa tosissaan toimia.

      Kyllä kaikki viittaa siihen, että kaiken takana on jokin ikuinen järjestys, jossa paholaisellakin on oma osansa, joten mitään loppuakaan tälle ei ole, eikä tule.

      Ihmiskunta lopulta selvittää pahan ongelman, kukistaa, tai ainakin neutralisoi pahat hengetkin, että ne eivät enää pääse piinaamaan meitä. Ei ole mitään ns. harmageddonia, ihminen saa apua hyviltä henkiolennoilta, mutta pystyy itsekin tekemään paljon, kun vaan kykenee havaitsemaan nämä henget, ja keksimään miten ne voidaan tehdä toimintakyvyttömiksi.

    • Anonyymi

      Kyllä perkeleen saatanan helvetin on pakko olla olemassa, koska niitä niin viljalti mainitaan.

    • Anonyymi

      Adventistit on ihania
      terveisin Lestadiolainen

    • Anonyymi

      Kellään ei taida olla vastausta siihen, miksei Jumala tuhonnut paholaista heti, koska se olisi ollut viisasta, kuten se, että joku olisi tappanut Hitlerin ennen kuin hän ehti tehdä pahojaan. Jokainen varmasti ymmärtää logiikan Hitlerin kohdalla, siinä ei ole arvailun varaa, Hitlerkin olisi pitänyt pysäyttää., jos kaikki olisi ollut tiedossa etukäteen, Jumalahan tietää kaiken jo etukäteen, tai ainakin hänen pitäisi tietää, joten paholainenkin olisi pitänyt pysäyttää heti, jos kerran sen kautta kaikki paha tuli maailmaan, ja aiheutti miljardeille vain kärsimystä, sotia, kaikkea kurjaa.

      Luojankin pitäisi olla vastuussa luomisestaan, vai eikö muka pitäisi?

      Kun siihen kukaan ei osaa vastata, ainoa selitys lienee, se että paholainen on Jumalalle jotenkin tarpeellinen omalla hirvittävällä tavallaan. Ja kun Jumala ei tuhonnut sitä heti, hän tuskin tulee tuhoamaan paholaista ollenkaan. Kaiken on täytynyt tapahtua jo ns. luomisen alussa, eli miljardeja vuosia sitten, ennen kuin ihmiskuntaa edes oli olemassa.

      Kun koko tarina taitaa olla ihan jotain muuta, kuin kirjaimellisesti totta?

      No, uskonnot ovatkin ihmisen "luomia". ei niistä saa järjellä tolkkua, nehän ovat ns. uskon asioita, ei järjen.

      Niinpä niin...

    • Anonyymi

      Raamatun jumala on hyvä sekä paha. Se on myös täysin arvaamaton, pikkumainen, kunniastaan arka eikä suvaitse toisinajattelijoita. Jotka eivät usko häneen, joutuvat iankaikkiseen kadotukseen (mitä mahtanee tarkoittaa).
      Jumala on myös urospuolinen, kuten jälkeläisensäkin. Naiselle jää statistin rooli. Tai oikeastaan synnyttäjän osa, ilman naista jumala ei olisi pystynyt luomaan jeesusta.
      Jumalan näyttämönä on kuivuudesta kärsivä, karu autiomaa Välimeren itäisessä osassa. Alue on n. Uudenmaan läänin kokoinen.
      Tapahtumat alkavat n.6000 vuotta sitten ja päättyvät 2022 vuotta sitten.
      Ennen alkua ei ollut mitään raamatun mukaan. Nykytietämyksen mukaan taas oli vaikka mitä. Oli jopa tyhjiöenergia, jota jumala ei muista mainita missään.
      Raamattu on jännän vanhanaikainen tarinakokoelma.
      Se on syntynyt hieman pyörän keksimisen jälkeen, mutta loppunut ennen ruudin keksimistä.

    • Anonyymi

      Ennen Perkeleen tunnisti helpommin. Sllä oli pukin sorkka ja hiilihanko. Oli muutenkin poikkeavan näköinen.
      Nyt ei kyllä millään ota selvää. Voi olla ihan pankinjohtajan näköinen. Tai soittaa puhelimeesi ja alkaa myydä terveystuotteita. Voi tietysti olla myös hengenmieskin. Ota tuosta pirusta selvä.

      • Anonyymi

        Ei, vaan kyllä se nykyään on mennyt politiikkaan mukaan, ja ottanut naisen hahmon, siellä se nyt vaatii kovasti kaikkia suvaitsemaan kaikkea mahdollista, varsinkin sitä itseään tulee suvaita aivan mahdottomasti, eihän se pirukaan pohjimmiltaan paha ole, mitä nyt haluaa sinun palavan ikuisesti helvetin tulessa, mutta sehän on nykyisin aivan sivuseikka.

        Varsinkin ns. persut ovat olleet pirun pihdeissä jo pitkään, kun kehtaavat aina kapinoida edistystä, ja suvaitsevaisuutta vastaan, ja tätä piru ei voi itse mitenkään suvaita, että jotkut yrittävät ottaa sen paikan maailmassa. Onneksi piru on saanut vahvistuksia ihan ulkomailtakin, tuonut oman mestariluomuksensakin tänne Suomeen.

        Ennen politiikkaan siirtymistä piruhan hääräsi kovasti luterilaisessa kirkossamme, siellä hän sai ensiajatuksen ottaa naisen muoto. Jos vaan saadaan naiset papeiksi, ja piispoiksikin, niin johan alkaa homma luistaa, ja pian on kirkkokin suvaitsemassa ihan mitä tahansa. No, se homma on nyt paketissa, joten politiikkaan siirtyminen oli vain luontainen jatko sille.

        Näinhän se maailma alkaakin vähitellen olla valmis pirun valtakaudelle.

        Kestikö se nyt sen 1000 vuotta?

        Kai senkin nyt kestää?


    • Anonyymi

      Eikös se Jumala hoitele asioita samalla tavalla kun Perkele, saatana?
      Jumala on laskelmien mukaan tappanut ainakin 2,5 miljoonaa ihmistä.
      Laskemalla raamatun kertomuksen mukaan tapetut, joissa Luoja on ollut osallisena päädytään tähän lukuun.
      Jumala tuntuu rakastavan verta sekä pikkupoikien esinahkoja.
      Ja vääräuskoisten sekä uskomattomien pitää kuolla.
      Mikäpä on luotujaan tappaa. Omiaanhan surmaa

      • Anonyymi

        On myös Allah, ja sekin on kova tekemään kaikenlaista, vaikka ihmisethän sekin joutuu
        aina laittamaan tekemään kaikenlaista puolestaan, itsehän, vaikka Jumala väittää olevansakin, ei kykene yhtään mihinkään, Jumalahan voisi halutessaan pyyhkäistä kaikki vihollisensa täältä maan päältä, jostain syystä tarvitsee kuitenkin aina ihmisen apua siihen, ei oikein tämä "jumaluus" vakuuta, joku avaruuden pirulainen tuollaista tekee. Alieneita, jotka vaan esiintyy meille jumalina. Jahvet, Allahit, kaikki jotain isosilmäisiä, harmaita, tunteettomia alieneita, se selittäisi kaiken raakuudenkin, niille ihminen on vaan koekaniini, jolle saa tehdä mitä vaan.

        Jumalia ei ole täällä, koska aina ihminen joutuu tekemään niiden puolesta siis kaiken täällä, Todellinen Jumala ei tarvitse ihmisen apua mihinkään, jos sellainen tänne tulisi, niin muuttaisi täällä hetkessä kaiken, poistaisi kaiken kärsimyksen, auttaisi meitä uuteen alkuun, eikä vaan pistäisi kaikkia sotimaan toisiaan vastaan, niin kuin nämä nykyiset ns. jumalat tuntuvat vaan täällä tekevän, pirujahan niiden silloin täytyy olla., ehkä vaan niitä avaruuden piruja, alieneita.


      • Anonyymi

        Tuohon tappamiseen liittyy vahvasti kunnia.
        Raamatun ylistysvirressä oikein lauletaan:
        "Saul tappoi 1000, mutta Daavid tappoi 10.000!"

        Mikäs siinä on jumalana ollessa, kun tappaminen on kunnia-asia?


    • Anonyymi

      Synnin alkuperä. Jumala olisi voinut estää synnin ilmaantumisen maailmankaikkeuuteen luomalla pelkkiä robotteja, jotka tekisivät vain sitä mitä ne on ohjelmoitu tekemään. Mutta Jumala halusi luoda olentoja, jotka saattoijat vapaasti, omasta tahdostaan, vastata hänen rakkauteensa ja sellaiseen kykenisivät vain olennot, joilla on valinnan vapaus. Jos Jumala olisi heti tuhonnut Luciferin kun tämä alkoi kapinoida Luojaansa vastaan. olisivat kaikki alkaneet pelätä Jumalaa ja ajella, jos Luciferin syytökset Luojaansa vastaan olisivat sittenkin totta.

      • Anonyymi

        Jotenka synnin ja kaiken pahan täytyi antaa kypsyä täyteen mittaansa ja tänä päivänä näemme minkälaiseen kurjuuteen tämä maailma ja ihmiset on joutunut.


      • Anonyymi

        "Synnin alkuperä. Jumala olisi voinut estää synnin ilmaantumisen maailmankaikkeuuteen luomalla pelkkiä robotteja"

        Ei ihan niin kuitenkaan.Olisi luonut tämän enkelin sisimmän sillä tapaa että ei olisi mielessä syntynyt mitään tyytymättömyyttä tottelemattomuutta ja kapinamieltä.

        1/3osaa enkeleistä lankes ja 2/3osaa välttyi lankeemukselta.Miks 2/3osaa enkelelien vapaa tahto ei suuntautunut luojaa vastaan?
        Näyttää siltä että näitten enkelien sisin on luotu erilailla koska 2/3osaa enkelien mielessä ei syntynyt näitä samoja syntisiä asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Synnin alkuperä. Jumala olisi voinut estää synnin ilmaantumisen maailmankaikkeuuteen luomalla pelkkiä robotteja"

        Ei ihan niin kuitenkaan.Olisi luonut tämän enkelin sisimmän sillä tapaa että ei olisi mielessä syntynyt mitään tyytymättömyyttä tottelemattomuutta ja kapinamieltä.

        1/3osaa enkeleistä lankes ja 2/3osaa välttyi lankeemukselta.Miks 2/3osaa enkelelien vapaa tahto ei suuntautunut luojaa vastaan?
        Näyttää siltä että näitten enkelien sisin on luotu erilailla koska 2/3osaa enkelien mielessä ei syntynyt näitä samoja syntisiä asioita.

        "Synnin alkuperä. Jumala olisi voinut estää synnin ilmaantumisen maailmankaikkeuteen luomalla pelkkiä robotteja"
        Jatko näyttää olevan juuri se, kun tarkastelemme raamattua?

        Se raamatun tarunhohtoinen jumala oli itse se perkele, joka naamioitui ajoittain myös valkeudeksi.
        Raamattukin sen meille selvästi kertoo:
        Val. 3:38 "Eikö lähde Korkeimman suusta paha ja hyvä?"


      • Anonyymi

        Jos Jumala olisi vaan käännyttänyt kapinoivan enkelinsä takaisin valoon?

        Käännyttäähän se murhamiehiäkin.

        On myös käsitys, että paholainenkin katuisi, ja saisi kaiken anteeksi, siksi Jumala vain odottaa, armahtaa paholaisenkin, sehän olisi äärimmäinen armahdus jo.

        Pitäähän Jumalaa pelätäkin, logiikkasi ei oikein toimi, että Jumala halusi osoittaa vaan oman paikkansa pitävyyden absoluuttisena hyvyytenä, tuskin enkelit todisteita tarvitsevat Jumalan oikeamielisyydestäkään?

        Universumimme on jo ikivanha, vaikka universumin elämässä hädin tuskin vastasyntynyt. Taitaa olla jo miljardeja vuosia jatkunut tämä sama konflikti pimeyden ja valon välillä, sitä vaa n tarvitaan täällä ilmeisesti, että oppisimme, ja kehittyisimme?


      • Anonyymi

        Raamatussa ei lue mitään tuollaista. Tuo on vain urbaani legenda.

        Sen sijaan Raamatusa lukee, että Jumala tiesi Aadamin ja Eevan lankeavan. Se lukee siellä suoraan. Hän tarkoituksella asetti nuo synnistä mitään ymmärtämättömät ihmiset samalle planeetalla sen Saatanan kanssa, joka sai kolmasosan taivaanjoukoista lankeamaan. Ja pelastussuunnitelmakin oli valmiina jo ENNEN ihmisen luomista.

        On ihan selvää, etteivät sellaiset ihmiset, jotka luodaan aikuisiksi, ja joilla ei ole MITÄÄN omaa kokemusta synnistä pystyisi vastustamaan synnin tekemistä. Ei heillä ollut mitään syytä epäillä Luciferin puheita. Ei niin minkäänlaisia, olihan hän Jumala edustaja ja Jumalan joukkojen korkeimpia olentoja heti Jumalan alapuolella.

        Ihmisen oli siis tarkoituskin langeta.

        Miten siis selität sen, että Jumala on halunnut antaa miljoonien ihmisten kärsiä mitä karmeimmilla tavoilla synnistä ja sen seurauksista? Syyksi ei todellakaan kelpaa mikään Raamatun ulkopuolinen keksintö siitä, että "synnin ja kaiken pahan täytyi antaa kypsyä täyteen mittaansa ja tänä päivänä näemme minkälaiseen kurjuuteen tämä maailma ja ihmiset on joutunut."

        Ainoa, minkä minä näen on se, että Rakastavaksi kutsuttu Jumala ei ole kyennyt kaikkivoipaisuuttaan lopettamaan itselleen rakkaiden ihmisten kärsimystä tuhansien vuosienkaan aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa ei lue mitään tuollaista. Tuo on vain urbaani legenda.

        Sen sijaan Raamatusa lukee, että Jumala tiesi Aadamin ja Eevan lankeavan. Se lukee siellä suoraan. Hän tarkoituksella asetti nuo synnistä mitään ymmärtämättömät ihmiset samalle planeetalla sen Saatanan kanssa, joka sai kolmasosan taivaanjoukoista lankeamaan. Ja pelastussuunnitelmakin oli valmiina jo ENNEN ihmisen luomista.

        On ihan selvää, etteivät sellaiset ihmiset, jotka luodaan aikuisiksi, ja joilla ei ole MITÄÄN omaa kokemusta synnistä pystyisi vastustamaan synnin tekemistä. Ei heillä ollut mitään syytä epäillä Luciferin puheita. Ei niin minkäänlaisia, olihan hän Jumala edustaja ja Jumalan joukkojen korkeimpia olentoja heti Jumalan alapuolella.

        Ihmisen oli siis tarkoituskin langeta.

        Miten siis selität sen, että Jumala on halunnut antaa miljoonien ihmisten kärsiä mitä karmeimmilla tavoilla synnistä ja sen seurauksista? Syyksi ei todellakaan kelpaa mikään Raamatun ulkopuolinen keksintö siitä, että "synnin ja kaiken pahan täytyi antaa kypsyä täyteen mittaansa ja tänä päivänä näemme minkälaiseen kurjuuteen tämä maailma ja ihmiset on joutunut."

        Ainoa, minkä minä näen on se, että Rakastavaksi kutsuttu Jumala ei ole kyennyt kaikkivoipaisuuttaan lopettamaan itselleen rakkaiden ihmisten kärsimystä tuhansien vuosienkaan aikana.

        Ei Raamatun juttuja voi kirjaimellisesti edes ottaa, symbolisesti ainoastaan korkeintaan.

        Mitään paratiisia ei ole ollut olemassaan, muuten kuin alkeellisia ihmisiä siellä täällä "paratiisimaisissa" olosuhteissa, jossain saarilla, viidakossa elelee vieläkin yksittäisiä heimoja, jotka elävät yhä, kuten ihminen eli kymmeniä, jopa satojakin tuhansia vuosia sitten.

        Mitään Aatamia, tai Eeva ei ole koskaan täällä elänyt, heilläkin on joku esikuva, johon he perustuvat. Puhuvat käärmeet, sun muut.

        Koko tarina voi symbolinen kertomus vain kehityksestämme, alkeellisesta ihmisestä nykyihmiseksi. Kaikki Jumalat, enkelit, paholaiset joitain olentoja, jotka ovat olleet mukana kehittämässä meitä.

        Raamattu ei ole tietosanakirja, eikä siinä tiedetä mitään avaruudesta. universumistamme, kuinka ne ovat jo lähes 14 miljardia vuotta vanhoja, alkeellinen ihminen ei olisi pystynyt ymmärtämään siitä mitään,

        Meitä paljon edellä oleva äly pitää olla Raamatunkin takana, jos sen takana oikeasti jokin on, teknologisesti huimasti kehittyneet olennot, jotka kuitenkin sortuvat virheisiin, eli eivät ole mitään jumalia sanan varsinaisessa merkityksessä. Kovin inhimilliseltä Raamatun Jahvekin vaikuttaisi, vihaa, mustasukkaisuutta, palvontaakin. Koko jutussa on järkeäkin, jos näemme kaiken takana olevankin vain meitä kehittyneemmät olennot.

        Puhuva käärmekin voidaan teknologialla toteuttaa, ihminenkin rakentelee jo robotteja, ja teknologinen osaamisemme on vielä hyvin vaatimatonta, ei edes science fiction pysty kunnolla kuvittelemaan teknologista tulevaisuuttamme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Raamatun juttuja voi kirjaimellisesti edes ottaa, symbolisesti ainoastaan korkeintaan.

        Mitään paratiisia ei ole ollut olemassaan, muuten kuin alkeellisia ihmisiä siellä täällä "paratiisimaisissa" olosuhteissa, jossain saarilla, viidakossa elelee vieläkin yksittäisiä heimoja, jotka elävät yhä, kuten ihminen eli kymmeniä, jopa satojakin tuhansia vuosia sitten.

        Mitään Aatamia, tai Eeva ei ole koskaan täällä elänyt, heilläkin on joku esikuva, johon he perustuvat. Puhuvat käärmeet, sun muut.

        Koko tarina voi symbolinen kertomus vain kehityksestämme, alkeellisesta ihmisestä nykyihmiseksi. Kaikki Jumalat, enkelit, paholaiset joitain olentoja, jotka ovat olleet mukana kehittämässä meitä.

        Raamattu ei ole tietosanakirja, eikä siinä tiedetä mitään avaruudesta. universumistamme, kuinka ne ovat jo lähes 14 miljardia vuotta vanhoja, alkeellinen ihminen ei olisi pystynyt ymmärtämään siitä mitään,

        Meitä paljon edellä oleva äly pitää olla Raamatunkin takana, jos sen takana oikeasti jokin on, teknologisesti huimasti kehittyneet olennot, jotka kuitenkin sortuvat virheisiin, eli eivät ole mitään jumalia sanan varsinaisessa merkityksessä. Kovin inhimilliseltä Raamatun Jahvekin vaikuttaisi, vihaa, mustasukkaisuutta, palvontaakin. Koko jutussa on järkeäkin, jos näemme kaiken takana olevankin vain meitä kehittyneemmät olennot.

        Puhuva käärmekin voidaan teknologialla toteuttaa, ihminenkin rakentelee jo robotteja, ja teknologinen osaamisemme on vielä hyvin vaatimatonta, ei edes science fiction pysty kunnolla kuvittelemaan teknologista tulevaisuuttamme.

        Yksikin ihme juttu mikä Raamatusta löytyy on täysin outo väite, että ihminen olisi Jumalan kuva, sekin viittaa siihen, että oikeasti olemme avaruuden olentojen kuvia, eli heidän näköisiään, eihän Jumalasta, joka on siis henki, voi mitään kuvaa missään olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksikin ihme juttu mikä Raamatusta löytyy on täysin outo väite, että ihminen olisi Jumalan kuva, sekin viittaa siihen, että oikeasti olemme avaruuden olentojen kuvia, eli heidän näköisiään, eihän Jumalasta, joka on siis henki, voi mitään kuvaa missään olla.

        No se nyt johtuu siitä, ettet tunne hepreankieltä. Jumalan kuva tarkoittaa sitä, että meillä on hänen kaltaisiaan ominaisuuksia, kuten rakkaus ja vapaa tahto. Me uskovat edustamme häntä ja hänen nimeään tekemällä hänen tahtonsa ja niin me olemme hänen kuvansa kaltaisia . Näin sanoo myös Uusi testamentti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No se nyt johtuu siitä, ettet tunne hepreankieltä. Jumalan kuva tarkoittaa sitä, että meillä on hänen kaltaisiaan ominaisuuksia, kuten rakkaus ja vapaa tahto. Me uskovat edustamme häntä ja hänen nimeään tekemällä hänen tahtonsa ja niin me olemme hänen kuvansa kaltaisia . Näin sanoo myös Uusi testamentti.

        Käännösvirhepaholaiset ovat usein niitä pahimpia...


    • Anonyymi

      Uskossa kymmeniä vuosia mutten ole koskaan nähnyt enkä kuullut.

    • Anonyymi

      Mutta jos sitä sadunhohtoista syntiinlankeemusta ei olisi tapahtunut, niin kaikki viilettäisivät kaikkialla perseet paljaana ja silloin mm. muotiviikot olisivat jääneet kokonaan väliin?
      Vaateet ovat ihan mukava asia ja ulkoasuakin voi muunnella vaatteilla mielensä mukaan. Onhan se perin tylsää, että kaikilla on vain se sama nahka-asu päällä vuodesta toiseen? Kyllä ihminen on paljon kauniimpi, kun sillä on edes jotain vaatetta päällä.

      • Anonyymi

        Olet jäänyt paljosta paitsi. Se on upea tuntemus kun lämmin tuuli hyväilee alastonta kroppaa, tai naku-uinnilla veden virtaukset ihoasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet jäänyt paljosta paitsi. Se on upea tuntemus kun lämmin tuuli hyväilee alastonta kroppaa, tai naku-uinnilla veden virtaukset ihoasi.

        Kyllä se tuuli vaatteidenkin läpi hyväilee ihan mukavasti, oikeastaan vielä mukavammin kuin ilman vaatteita, koska vaatteet liikkuvat iholla ja tekevät niin hyvää.
        Pyöräileminenkin housut jalassa on paljon mukavampaa kuin perse paljaana.


      • Anonyymi

        Heillä oli samanlaiset asut kuin engeleillä.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      53% ukrainalaisista ja 42% ranskalaisista on paholaisen vallassa. Muita mainitsemisen arvosia maita ovat Venäjä, Valko-Venäjä, Kiina, Afganistan, Syyria, Iran, Turkki, Saudi-Arabia, Nicaragua, Venezuela, Kuuba ym. Balanssi on usein ikävällä puollella ja keskimäärin paholaisen vallassa on ainakin kolmannes ihmisistä.

      • Anonyymi

        Unkarilaisista 53%


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe