Ahdistuksesta johtuva yliaktiivinen rakko, hoito?

Anonyymi

Sairastan ahdistusta ja masennusta, joihin liittyy yhtenä oireista yliaktiivinen rakko. Nyt alkaa olla jo sen verran ahdistunut olo pelkästään tästä vessassa juoksemisesta, että kaipaisin tietoa miten olette saman vaivan kanssa pärjänneet ja miten sitä hoitaneet?

En käytä tällä hetkellä mitään masennus- tai ahdistuslääkitystä, mutta mieli tekisi taas aloittaa että saisi helpotusta tähän vessassa juoksemiseen. En tiedä mikä pohjimmainen syy tämän oireen aiheuttaa, joten en pysty tätä hoitamaan sillä, että poistaisin ahdistuksen syyn.

Minulla ongelmana on se, että vessassa pitää istua jopa tunti, kun tuntuu että edelleen on vessahätä ja aina tiristämällä sieltä tulee pieni tippa. Aina kun on nousemassa pöntöltä, pitää istahtaa takaisin, kun tuntuu että vielä on hätä. Tämä tekee nukkumaan menosta jo ahdistavan, kun pitää istua ensin vessassa ja sitten vielä sängyssäkin pitää olla tietyssä asennossa, että ei varmasti paina rakkoa mistään suunnasta. Tämä asento vaan on semmoinen, missä en saa unta kunnolla... Tämä kaikki on omassa päässäni, tunnistan sen kyllä, mutta kun rakko ei tottele jos olen sitä mieltä että nyt riittää.

Auttakaa hyvät saman asian kanssa kärsineet!

13

1923

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se tiristäminen vaan pahentaa asiaa. Mene mielummin hetkeksi sänkyyn, vaikka olisi hädän tunne ja myöhemmin uudestaan vessaan.
      Mulla vessassa ravaus pahenee, jos uni ei tule. Olen myös huomannut, että liian kevyt iltapala aiheuttaa vessajuoksua, jotenkin nesteet lähtee liikkeelle ja silloin on oikeasti vessahätä vähän väliä.
      Stressistä ja ihan huonosta unen saannista johtuu itsellä. Mulla oli välillä antipsykootit pahan masennuksen takia ja ei silloin juoksuttanut vessassa...
      Uiminen kesällä pahentaa välillä ongelmaa. Työpäivisin käytän mirtazapiinia nukkumiseen, mutta se lihottaa.
      Ei tästä ole nyt apua sinulle, mutta tiedät ainakin että on myös muita ongelmasta kärsiviä.

      • Anonyymi

        Kiitos kun kommentoit, pahoittelut että vastaamiseni kesti! Kiva tietää, että on muitakin kohtalotovereita, välillä tuntuu että tästä asiasta ei löydy mistään tietoa tai kokemuksia, vaikka tiedän että varmasti varsin yleinen vaiva tämä yliaktiivinen rakko on ahdistuksessa. Ehkäpä ihmiset eivät halua asiasta puhua?

        Minulla on sama juttu ollut aiemmin, että masennuslääkkeet auttoivat tuohon rakkovaivaan, siksi olen välillä miettinytkin että pitäisikö aloittaa lääkkeet sen vuoksi uudestaan, että saisi niistä sen helpotuksen. Luinkin joskus jostain, että masennuslääkkeitä (vanhan polven SSRI/SNRI-lääkkeitä, uuden polven eivät auta sanoi lähde ja kokeiltu on itsekin että näin on) käytetään yliaktiivisen rakon hoitoon. Minulla käytettiin ennen masennusdiagnoosia ihan yliaktiivisen rakon hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä tähän vaivaan, mutta eiväthän ne auttaneet, koska kyseessä on psyykkinen vaiva. Kunpa olisin jo silloin tiennyt että masennuslääkkeitäkin voisi vaivaan käyttää, niin olisi myös ahdistus helpottanut jo aiemmin!

        Minulla myös se vessahädän tunne pahenee jos ei uni heti tule silmään, vaan jää pyörimään sänkyyn. Sitten pitää juosta taas vessaan. Ärsyttävä vaiva kyllä!

        Toivon kaikille tästä vaivasta kärsiville tsemppiä ja jaksamista asian kanssa, kyllä se jossain vaiheessa helpottaa!


    • Anonyymi

      Kirjoitin aiemmin ahdistukseni aiheuttamasta yliaktiivisesta rakosta. Tyhjensin rakkoani aina tiristämällä aika kovastikin. Nyt noin viikkoon minua ei ole ahdistanut niin paljon ja nyt viikonlopusta lähtien minulla ei ole ollut niin kova vessahätä kuin aiemmin oli. Toivoin aiemmin että pissavaivani helpottaisi, mutta nyt kun vessahädän tunne on vähentynyt, se ei olekaan enää sitä mitä toivoin, sillä nyt tilanne ei ole enää itselleni ns. normaali ja se aiheuttaa ahdistusta!
      Nyt viikonlopusta lähtien minulla on ollut ongelmaa rakon tyhjentämisessä ihan normaalistikin pissaamalla, tuntuu ettei kaikki pissa tule ulos, paine on heikko ja tuntuu että pissaa "häviää" jonnekin rakosta, eli juotuun määrään verrattuna pissaa tulee tosi vähän ulos, vaikka en ole esim. hikoillutkaan tavallista enempää. Vessahätäkin hävisi ihan yhtäkkiä johonkin, eli saan juoda aika paljon nestettä ennen kuin tulee hätä, kun aiemmin muumimukillisen verran vettä juotuani vessahätä tuli noin tunnin - puolentoista päästä. Olen nyt saanut yöni vähän paremmin nukuttua, kun vessahätä ei ole ollut niin dominoiva, mutta se tuntuu nyt epänormaalille.

      Nyt olen siis ahdistunut siitä, että minulla ei ole koko ajan vessahätää ja siitä että tuo pakolla kovasti tiristäminen pissatessa on jotenkin vahingoittanut rakkoani ja sen takia pissaaminen on niin hankalaa. Olen yrittänyt itselleni järkeillä että vaivani vain helpotti kun aiempi ahdistuksen syy helpotti ja nyt rakko toimii ns. normaalisti ja koska rakossa tai alavatsalla ei ole kipuja tai pissatessakaan ei tunnu pahalle ei rakossakaan varmaankaan ole mitään vikaa (varmasti olisi jotain kipujakin jos olisi jotain vikaa rakossa tai vatsassa? Ainoa tuntemus on vatsalla, tuntuu että joku pitäisi kevyesti kättä vatsan päällä koko ajan) ja että pissaamishankaluus johtuu luultavasti vain jumissa olevista lantionpohjan lihaksista, mutta silti minua on nyt alkanut ahdistamaan tämä tilanne. Eli mitenkään päin ei ole hyvä!

      Kun vain tietäisi että voiko tuo kova puristaminen vahingoittaa rakkoa tai ympäröiviä alueita, niin helpottaisi huomattavasti tätä ahdistusta, mutta sitä tietoa en ole vielä netistä löytänyt. Kai se pitää mennä lääkärille, jos nämä pissavaivat vielä jatkuvat. Opin nyt ainakin sen, että tiristämistä ei kannata tehdä ollenkaan!

      • Anonyymi

        Ensin ahdisti, kun pissatti ja nyt ahdistaa, kun ei enää pissata. Mihin sitä "lääkettä" tässä tilanteessa tarvitaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensin ahdisti, kun pissatti ja nyt ahdistaa, kun ei enää pissata. Mihin sitä "lääkettä" tässä tilanteessa tarvitaan?

        Et taida itse sairastaa ahdistusta? Miksi siis kommentoit tähän aiheeseen, jos sinulla ei ole oikeasti tietoa ahdistuksesta sairautena ja siitä miten hankalaa eläminen sen kanssa on? Ahdistus on ihan oikea sairaus, johon tarvitsee hoitoa sekä lääkkeillä että terapialla.


      • Anonyymi

        Sinulla on selkesästi joku neuroosi ja liikaa aikaa vatkata kaikkia ajatuksia päässäsi eli vaivasi selviää psyykepuolella.
        Olisi parasta mennä sinne kuntouttavaan työtoimintaan, niin ei olisi kaiket päivät aikaa kehittää itselleen vaivoja. Jo antiikin Kreikassa tiedettiin, että työ on lääke moneen vaivaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on selkesästi joku neuroosi ja liikaa aikaa vatkata kaikkia ajatuksia päässäsi eli vaivasi selviää psyykepuolella.
        Olisi parasta mennä sinne kuntouttavaan työtoimintaan, niin ei olisi kaiket päivät aikaa kehittää itselleen vaivoja. Jo antiikin Kreikassa tiedettiin, että työ on lääke moneen vaivaan.

        Kiitos diagnoosistasi. Sairastan yleistynyttä ahdistuneisuushäiriötä, voit googlata ja sivistää itseäsi. Jos sinulla itselläsi ei ole kokemusta ahdistuksesta, niin miksi kommentoit muiden asioita kun et tiedä asioista? Sairaille ihmisille nauraminen ja heidän sairauksiensa pilkkaaminen ja väheksyntä on kiusaamista. Kiva että se on sinusta hauskaa ajanvietettä. Kertoo sinun omista neurooseistasi ja persoonastasi enemmän tuo tekstisi. Mutta toivottavasti syksysi on mukava, aurinkoa elämääsi! Vaikka itse olen masentunut ja ahdistunut, en pura pahaa oloani muihin ihmisiin, varsinkaan tuntemattomiin.

        Ap


      • Anonyymi

        Tiedän kyllä ko sairauden. Mielenkiintoista, että kun joku kertoo sinulle jotakin sellaista, mitä et halua kuulla, esim. toimivan konstin sairauteesi, niin pidät sitä kiusaamisena? Uhrin asemasi tulee kyseenalaiseksi näin?
        Kapea putkinäkö estää sinua voimasta paremmin. Yritä herätä ja päästää vähän valoa maailmaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän kyllä ko sairauden. Mielenkiintoista, että kun joku kertoo sinulle jotakin sellaista, mitä et halua kuulla, esim. toimivan konstin sairauteesi, niin pidät sitä kiusaamisena? Uhrin asemasi tulee kyseenalaiseksi näin?
        Kapea putkinäkö estää sinua voimasta paremmin. Yritä herätä ja päästää vähän valoa maailmaasi.

        En ole tässä asiassa uhri, enkä ole niin väittänytkään, enkä itsestäni uhria tehnyt missään vaiheessa. Enkä ole kuullut mitään sellaista mitä en haluaisi kuulla, en myöskään toimivaa konstia sairauteeni. Jos kysyn neuvoa yliaktiivisen rakon hoitoon, se ei kyllä parane työpaikkaa hankkimalla tai töitä tekemällä, kokeiltu on. Samoin ei myöskään parane ahdistus eikä masennus. Varmasti töistä saa muuta ajateltavaa päiviinsä, mutta ahdistuksen ja masennuksen perimmäistä syytä työnteko ei paranna, vaan siihen vaaditaan lääkkeitä ja terapiaa. Kysyin tekstissäni apua yliaktiivisen rakon hoitoon ahdistuksen ollessa päällä, eikä sinun tarjoamastasi keinosta ollut apua, enemmänkin tekstisi oli piikittelyä ahdistusta sairastavia kohtaan, "hankkikaa töitä, niin ei ahdista eikä masenna". Kunpa olisikin noin helppoa tästä sairaudesta parantua..
        Yritin juuri tällä aloitustekstilläni saada sitä apua, millä voisin voida paremmin, eli haluan kyllä tästä parantua. Kaipaisin vain järkeviä neuvoja, en kettuilua. Eli jos tiedät jonkin keinon millä yliaktiivista rakkoa saa hallittua kun kovasti ahdistaa, niin olisin tiedosta kiitollinen. Tällä tekstilläni yritin sitä valoa saada juuri maailmaani vertaistuen muodossa, mutta saankin kaikenlaista muutakin kommenttia, joka ei edes asiaan liity.


    • Anonyymi

      Kun tietää että vaiva johtuu ahdistuksesta niin silloin pitäisi hoitaa sitä ahdistusta. Ei auta että yrittää hoitaa vaivaa vaan täytyy hoitaa vaivan syytä. Ehkä helpottaisi.

      • Anonyymi

        Tekstissäni lukeekin että alkuperäistä ahdistuksen syytä en tiedä, eli kyseessä yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Sellaista syytä jota ei tiedä itsekään on vaikea hoitaa pois päiväjärjestyksestä.

        Ap


    • Anonyymi

      Onhan mainitsevaasi ikävään vaivaan saatavissa lääkehoitoa. Käytän nykyään Tamsusulosiini kapseleita. Otetaan ennen nukkumaanmenoa. Itsellänikin surkastunut rakko. Enimmillään siihen mahtuu 3dl virtsaa. Ei parane liikaa kitata juomia kun poistulon kanssa on vaikeuksii.
      'Ent harrastusurheilija.

      • Anonyymi

        Olisiko teillä antaa hyvän lääkärin nimi,joka olisi perehtynyt juuri ahdistuneisuushäiriöön?
        Olisin todella kiitollinen, koska kärsin paljon tästä sairaudesta.Kiitos jos autatte.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe