Vain kastetut ehtoolliselle

Anonyymi

Raamatussa ei ole opetusta kastamattomien ehtoollisesta. Uuden testamentin opetukset on kirjoitettu ihmisille, jotka olivat tulleet uskoon ja sen jälkeen kastetut upotuskasteella vedessä Jeesuksen Nimeen. Kastetuille annettuja opetuksia ei tule soveltaa kastamattomiin. Tämä on ehdoton periaate.Yhtä ehdoton on opetus, että kaste kuuluu ainoastaan uskoon tulleille ja parannuksen tehneille. Lapsikaste on harhaoppia. Sellaisen varassa olevat ovat Jumalan edessä kastamattomia. Ja Raamattu ei ollenkaan tunne käsitettä: ”kastamaton kristitty”.
Historian ensimmäinen kristillinen saarna huipentui parannus- ja kastekehotukseen: ”Ottakoon kukin teistä kasteen…” Apt. 2:38. Asia jatkui jakeen 41 toteamuksella: "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin ja niin heitä lisääntyi.." Siis kasteen kautta seurakunta lisääntyi. He olivat ottaneet konkreettisen upotuskasteen vedessä ”Jeesuksen Kristuksen nimeen". Ja ratkaiseva opetus on seuraavassa jakeessa: "HE pysyivät ... leivän murtamisessa". Apt. 2:42. Meidän ei nyt tarvitse kuin tietää tuo "he" sanan sisältö tietääksemme ketkä osallistuivat alkuseurakunnan aikana leivänmurtoon. "He" tarkoittaa jakeen 41 mukaan uskoon tulleita, parannuksen tehneitä ja kastettuja kristittyjä. Pietari siis kehotti kuulijoita kasteelle. Sanan vastaan ottaneet kastettiin. Ja "HE" pysyivät leivänmurtoyhteydessä.
Sellaiset, jotka valheellisesti uskovat esim. lapsikasteestaan, että se on Raamatun tarkoittama "yksi kaste", tulee ohjata oikealle tielle ja raamatulliselle kasteelle. Ennen sitä heidän on oltava ehtoollisyhteyden ulkopuolella.
Alkuseurakunnan yhteydessä ei ollut kastamattomia! Tilanne tulee edelleen olla samanlainen.
Jos kastamattomat saavat osallistua Herran pöytään, rohkaistuvat he siitä pysymään kastamattomina. Kastamattomuuden tukeminen hyväksymällä kastamattomat ehtoollisyhteyteen on epäraamatullista ja siksi myös eksytyksen kategoriaan kuuluva käytäntö.

lainattu.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Raamattu ei myöskään tunne autolla ajavaa uskovaista, ovatko autolla liikkuvat epäraamatulliset uskovaiset siten eksyttäjiä ja/tai harhaanjohtajia?

      • Anonyymi

        Huoh....... olipa riman alitus.


    • Ehtoollinen on uskovien yhteysateria. Sitä nauttivat vain uskovat kodeissaan. Eivät temppeleissä eikä synagoogissa 🤓
      Ehtoollisen voi myös nauttia turmiokseen, joten ei kannata leikkiä Jeesuksen muistolla ja armolla.

      • Anonyymi

        Aamen!


    • Anonyymi

      Harhaoppia on sekä luterilaisilla että ratkaisukristillisillä sellainen sakramentalismi, että kuvitellaan pelastuksen tulevan kasteesta tai ehtoollisesta.

      Raamatun mukaan usko tulee Jumalan sanasta. Ei mistä hyvänsä hyminästä, eikä sukuluetteloista, vaan nimenomaan evankeliumin kautta. Suuri osa kirkkojen ja lahkojen jäsenistä ei edes tiedä, mitä eroa on lailla ja evankeliumilla, tai mikä on evankeliumi - sitäkö, että tee tätä ja tuota, suorita rippikoulu, vietä kirkkohäitä, työskentele ja aherra, tai: tee parannus, mene kasteelle, käyttele armolahjoja, juoksentele tilaisuuksiin kokemaan siunauksia.

      1.Korinttolaiskirje:
      1:17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
      1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe