Rukoilemisen vaikutus

Anonyymi

Te jotka tiedätte tai luulette tietävänne rukoilemisen vaikutusmekanismin, niin teille selkeä kysymys; onko rukoilun vaikutus isompi, jos miljoona uudestisyntynyttä rukoilee jonkin asian puolesta, kuin että saman asian puolesta rukoilisi vain yksi uudestisyntynyt? Jos rukoilijoiden lukumäärällä on vaikutusta, niin mihin se ero perustuu?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      2 Aikakirja 20 luku antaa vähän osviittaa tuohon kysymykseen

      Sitten voi lukea Joonan kirjasta, kuinka koko kaupunki teki parannuksen ja tuomio siirtyi!

    • Anonyymi

      Aabrahamin rukouksesta voi sitten myös lukea sen, mitä yhden ihmisen rukous voi .. tai paremminkin Aabraham kyseli Jumalan ajatusta Sodomasta ja Gomorrasta..

      Pienikin määrä uskovia jossakin kaupungissa voi siis pelastaa koko kaupungin tuholta!

    • Anonyymi

      Tieteellisissä tutkimuksissa ei ole havaittu rukoilemisella olevan minkäänlaista vaikusta fyysiseen todellisuuteen. Rukoilijoiden määrällä ei näin ollen ole myöskään mitään merkitystä.

      Lohdutusta ja toivoa rukoileminen epäilemättä saa rukoilijassa aikaiseksi, mutta saman vaikutuksen voi saada monella muullakin tavalla.

      Linkissä lisää faktatietoa rukoilemisesta:
      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Rukoilu

    • Anonyymi

      Rukouksen vaikutusta ei voida tutkia tieteellisesti. Joissakin tutkimuksissa on asetettu toinen ryhmä, joiden puolesta on rukoilta ja verrokkiryhmä, joiden puolesta ei ole rukoiltu; mutta ei voida tietää, onko verrokkiryhmän puolesta rukoilleet jotkut muut tutkimuksen ulkopuolella olevat rukoilijat.
      Rukouksen voimasta on valtavasti kiistattomia todistuksia niillä ihmisillä, jotka käyvät hengellisissä piireissä. On lukuisia kirjoja, joissa myös kerrotaan rukouksen muuttavasta voimasta - asioita siis tapahtuu, kun rukoillaan, koska Jumala tahtoo ihmisen mukaan omaan työhönsä. Kannattaa mennä lähikirjastoon ja lainata joitakin kirjoja, joissa kerrotaan Jumalan ihmeistä. Yksi hyvä kirja löytyy myös melkein jokaisesta kodista: Raamattu. Siellä on lukuisia todistuksia rukouksen voimasta. Raamattu myös antaa ohjeita rukoilemiseen; siellä on rukouksia, joita yksi on rukoillut; siellä on rukouksen voimasta, missä kaksi tai kolme on koolla rukoilemassa; tai vanhimmat tulevat kotiin rukoilemaan sairaan puolesta; tai missä seurakunta kokoontuu rukoilemaan. Rukoukset ovat siis todellinen muuttava voima; Jumala mielellään osoittaa voimansa ja antaa rukoilijan nähdä rukousvastauksia, mutta valinta on Jumalan. Meillä ei ole vastauksia siihen, miksi joku paranee ja joku toinen ei. Jeesus maan päällä kulkiessan paransi kaikki, jotka hänen luokseen tulivat; monet eivät päässeet silloin hänen luokseen. Jeesus tuolla toiminnallaan osoitti olevansa Jumala, joka on tullut ihmisen luokse sovittamaan ihmisen synnit.

      • Anonyymi

        "Rukouksen vaikutusta ei voida tutkia tieteellisesti"
        - Miksi ei?


      • Anonyymi

        "Rukouksen vaikutusta ei voida tutkia tieteellisesti."

        Totta kai voidaan, ja on tutkittukin.

        "Joissakin tutkimuksissa on asetettu toinen ryhmä, joiden puolesta on rukoilta ja verrokkiryhmä, joiden puolesta ei ole rukoiltu; mutta ei voida tietää, onko verrokkiryhmän puolesta rukoilleet jotkut muut tutkimuksen ulkopuolella olevat rukoilijat."

        Yhtä hyvin ulkopuoliset ovat saattaneet rukoilla kummankin ryhmän puolesta, jos ryhmät ovat tarpeeksi suuria niin tilastollisesti puntit menevät tasan siinä suhteessa. Sen lisäksi tietty porukka rukoilee vain toisen ryhmän puolesta ja jos rukouksella olisi vaikutusta, pitäisi sen olla nähtävissä. Ei vain ole.


    • Anonyymi

      Rukous on määrätietoista 'taistelua' tai oikeammin olla rukouksessa 'levossa' Herran edessä, pitkäjänteisesti, rukoilla rukoilemalla, kunnes Jumala vastaa. On paljon kertomuksia, kuinka on rukoiltu määrätietoisesti sinnikkäästi ja lopulta on tullut vastaus Jumalalta rukoilijoille ja he ovat voineet lopettaa rukoilemisen, vaikka mitään ei vielä sillä hetkellä ole näkynyt tapahtuvaksi, mutta kaikki se on sitten tapahtunut, mitä Jumala on luvannut rukoilijoille.
      Minulla ei ole selitystä sille, miksi Jumala odottaa kestävää rukoilemista, ennen kuin vastaus tulee - onko se Jumalan koetusta rukoilijoille, vai mitä - en osaa vastata siihen.

    • Anonyymi

      Kerron tässä erään rukoustaistelun vaiheita, vielä ei ole päästy päämäärään, vaan rukous jatkuu ja jatkuu välillä epäuskonkin vallassa, kun odotus käy raskaaksi ja kärsimys monille jatkuu:
      Odotimme esikoispoikaamme ja häntä siunattiin jo äitinsä kohdussa ja rukoiltiin hänelle hyvää elämää, lapsuuden turvallinen koti ja rakastavat isä ja äiti tukemassa poikamme kasvua. Murrosikä tuli ja silloin hänen ongelmansa alkoivat. Yläasteen alkaessa häntä kiusattiin monta viikkoa heittämällä joka aamu ruusupuskiin ja piikit pistelivät joka ikinen päivä .. nuori poika ei kuitenkaan kertonut asiasta kenellekään, me vanhemmatkin saimme tietää asiasta vasta, kun yläaste oli jo käyty, viimeisen luokan hän kertoi käyneensä puukko repussa ja oli valmis tappamaan jokaisen kiusaajan!
      Ammattikoulun aikaan hän aloitti sitten luopumisen tien, kuvioihin tuli alkoholi, kannabis ja vapaa seksi - 16 v oli ikää, kun vanhempien näyttämä tie kaikesta hyvästä menetti arvonsa ja hän alkoi kulkea tuhon tietä, tuhoten omaa elämäänsä. Teki ammattikoulusta päästyään kyllä töitäkin välillä, mutta sitten tulivat vastuuttoman elämän ongelmat monin tavoin esiin; lapsia tehtiin monille naisille, vaikka hän tiesi, ettei kykene heillä isänä olemaan, eikä heitä elättämään, sekakäyttäjänä elämä oli vastuutonta ja holtitonta. Näin jatkuu elämä edelleen, hän on nyt 42 v ja elämä ei ole muuttunut mitenkään, aina löytyy uusia naisia, joita voi 'hyväksikäyttää', antamatta heille mitään oikeata 'puolison' turvaa ja elämää.

      Rukoukset kyynelten kanssa ovat jatkuneet tämän koko ajan, ja monesti on lähetetty rukouspyyntöjä seurakuntiin, netin rukouspalstoille ja monille esirukoilijoille. Mikä on ollut Jumalan vastaus?

      Hänen elämänsä on nyt omasta mielestäänkin täyttä helvettiä, masennus, ahdistus, tuska, itsemurhan tai tappojen ajatuksen täyttävät mielen; kaikki kuitenkin hän ulkoistaa; kaikki muut ovat syyllisiä hänen nykytilaansa, hän ei ole syyllinen mihinkään, isä ja äiti, nuo naiset, jotka ovat kamalia, kun yrittävät saada miestä vastuuseen tekemistään lapsista; ei hän elatusmaksuja ole kyennyt maksamaan; veronmaksajat maksavat lasten elatuksen, yhteiskuntakin on ihan paska, kun on kohdellut häntä näin pahoin, että on nyt elämä helvettiä maan päällä! Nykyiset naiset varmistavat, että ei kuitenkaan ole halua muuttaa elämäänsä ja lähteä parantumisen tielle ja ottaa vastuu elämänsä valinnoista ja teoista! He varmistavat, että aina autetaan, että jotenkin selviää! Perkele pitää kiinni saaliistaan!

      Näin Jumala toimii, väkisin hän ei ketään pelasta, mutta hän ottaa synnintekijältä pois synnin tuoman ilon ja nautinnon ja asettaa ihmisen todella tilaan, jossa ei ole hyvä olla... mitä poikamme tekee .. sitä ei kukaan tiedä, mikä on kaiken päätös, en tiedä näemmekö itse vanhempina lopullisia tapahtumia .. jos jotain vanhempina sanomme, tappouhkauksia tulee .. emme voi mitenkään auttaa poikaamme, voimme vain jatkaa rukouksia ja toivoa, että Jumala tulee lopulta ja pysäyttää, on niin paljon jo niitä, joiden elämään hän on pahalla tavalla vaikuttanut - ei ole kysymys vain poikamme elämästä. Mitä ajattelevat hänen lapsensa, kun murrosiässä ymmärtävät millainen paskiainen heidän isänsä on ollut ja on!

      Rukous on siis kärsivällistä taistelua, monesti kyynelten kanssa, epätoivoista taistelua, kun asiat menevät vain pahempaan päin .. hellittämätöntä taistelua, Jumalan tahto on pelastaa poikamme ja tehdä hänestä vastuunsa ottava ja kantava mies, joka huolehtii itsestään ja lapsistaan, sen mukaan kuin se on mahdollista, kun lapset ovat eri äideillä eri puolilla Suomea!

      Onko joku siis sitä mieltä, että ei kannata enää rukoilla? Tottakai jumalaton, joka ajattelee, ettei Jumalaa ole, on sitä mieltä. Onneksi uskova, Jeesuksen oma lähettää huokauksen nytkin lukiessaan tätä Taivaan Isälle ja pyytää, että muutos = ihme tapahtuu ja Herran kunnia ilmestyy poikamme elämässä. Eihän poikamme kauaa enää jaksa maanpäälisessä helvetissä elää .. päätös siihen tulee ja voimme vain rukoilla, että se päätös olisi hyvä eikä huono!

    • Anonyymi

      Herra muuttakoon poikanne elämän Kristukselle kiitokseksi ja ylistykseksi!

      • Anonyymi

        Ruova ei muuttako tyttärenne elämätöntätilaa Justukselle syytökseksi ja alistukseksi!


    • Anonyymi

      "Te jotka tiedätte tai luulette tietävänne rukoilemisen vaikutusmekanismin, niin teille selkeä kysymys; onko rukoilun vaikutus isompi, jos miljoona"

      Lukumäärällä on merkitystä mutta vain sikäli että onko se vähintään kaksi. Jos nimittäin kaksi tai useampi uskovaa rukoilee samaa asiaa niin se toteutuu takuuvarmasti. Näin on Raamattuun selkeästi kirjattu.

      Tämä tarjoaisi erinomaisen mahdollisuuden antaa selvä todiste kristinuskon jumalan olemassaolosta mutta käytännön esteenä on se ettei ole vielä löytynyt kahta uskovaa, jotka olisivat jostakin asiasta samaa mieltä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2210
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1731
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1586
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1217
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1089
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe