Rakennusalan yrittäjäksi

Anonyymi

Voisiko joku asiasta tietävä kertoa, että kuinka hinnoittelen palvelun/tuotteen rakennusalalla ja mitä asioita siinä pitäisi ottaa huomioon?

Eli jos haluan tehdä töitä urakkapalkalla ja tarjoan rakennusliikkeelle esim. ikkunan asennusta, ja tiedän, että minulla menee noin puolituntia per ikkuna ja haluan ansaita noin 20 euroa itselleni palkkaa tunnissa... Lasken mukaan OMAT kiinnitystarvikkeet, ruuvit ja uretaani, (kustannus ehkä noin 2-3e/ikkuna)... eli asentajan palkka ja kiinnitystarvikkeet olisivat nyt 12-13 euroa per ikkuna, millä hinnalla myyn ikkunan asennuspalvelua rakennusliikkeelle /per ikkuna?

Intoa ja taitoa olisi paljon, mutta kun en ymmärrä yrittämisestä enkä hinnoittelusta mitään!

Onko yrittäjäkursseista hyötyä? Mistä saisin tietoa juuri rakennusalan yrittäjyydestä?

Kiitos jos joku vois jeesata!

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oli taas sellainen kyhäelmä koko kysymys. Huvikseenko joku näitä keksii, vai onko amiksessa taas joku harjoitustyö firman perustamisesta?
      Yksinkö sinä ne ikkunat kuvittelisit asentavasi urakalla?

    • Anonyymi

      Aloittaja vaikuttaa S24-toimiston aktivointikirjoittelijalta. Ei oikein tunnu käytännön raksajätkän kyselemisiltä eikä kirjoittelemilta tuollaiset sanamuodot ja hapuilut. Jos on oikeasti ikkunoita palkkatöissä asennellut muutamankin vuoden, niin kyllä siinä ohimennen kuulee paljonko ikkunan tai oven asentaminen tilaajalle maksaa.

      Teoreettisten omien laskelmien sijasta tärkeintä olisi saada selville se markkinahinta ikkunan asentamistyölle. Sitä kautta se oma palkkakin sitten tulee, ja jollekin tuntihinnan tasolle asettuu.

      Ikkunoiden asentelijoita löytyy netissä googlettamalla monenlaisia ihan helpolla. https://www.piklas.fi/inspiroidu/blogi/paljonko-maksaa-omakotitalon-ikkunaremontti-ja-ulko-oviremontti

      Opiskele ja laskeskele noista, ja koeta soveltaa ja arvioida sinne omaan rakoosi, jos urakkapalkalla aiot alkaa isolle liikkeelle asennuksia sarjatyönäkin tehdä. Jos on yhtään kavereita lähellekään samalla alalla, niin keskustelu niiden kanssa auttaa ja valaisee kummasti asioita.

    • Anonyymi

      Olen kyllä asentanut ikkunoita ja ovia lähes kymmenen vuotta, lisäksi tehnyt paljon muutakin sisustuskirvesmiehen töitä, urakalla isoille rakennusliikkeille. Käytin ikkunan asennusta vain esimerkkinä, eikä se ollut nyt se pointti.

      Ei niitä oikeita myyntihintoja ”ohimennen” kuulla. Tiedän vain asentajalle maksettavan palkan asennustyöstä.

      Mutta kiitos hyvistä neuvoista!

      Ja kyllä niitä ikkunoita joutuu yksin asentamaan, kun joutuu oikeisiin töihin. ;)

      • Anonyymi

        On se kumma kun ei järkeviä vastauksia täältä tunnu saavan. Mikä tässä aloittajan kysymyksessä on pielessä? Ihan järkevästi muotoiltu ja on hienoa, että haluaa ottaa asioista selvää, ennen kuin syöksyy päin tuntematonta.

        Ps. Ikkunat asennetaan yksin (jos vaan taito ja fysiikka antaa myöten).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se kumma kun ei järkeviä vastauksia täältä tunnu saavan. Mikä tässä aloittajan kysymyksessä on pielessä? Ihan järkevästi muotoiltu ja on hienoa, että haluaa ottaa asioista selvää, ennen kuin syöksyy päin tuntematonta.

        Ps. Ikkunat asennetaan yksin (jos vaan taito ja fysiikka antaa myöten).

        Johonkin mökkiin pystyy asentamaan ikkunat yksin, itsekin niitä joskus asentanut, tuskallista ja riskialtista touhua. Sekin sillä edellytyksellä, etteivät ne ole montaa metriä kanttiinsa ja korkealla, muuten loppuu voima ja käsien ulottuvuus. Suurin osa asennettavista ikkunoista laitetaan kerrostaloihin, tai muihin kerroksisiin rakennuksiin, eli jos ikkunoiden asennusta meinaa ammatikseen tehdä, niin jonkinlainen tiimi pitää olla. Silloin myös pitää huomioida muutakin, kuin yksinyrittäjän kulut ja lakisääteiset menot.

        Ketjun aloittaja on niin kaukana todellisuudesta, että harvaa kiinnostaa alkaa kaikkea selittämään kuin lapselle.


      • Anonyymi

        Keskimääräinen veloitus kirvesmiehen työstä (ainakin Varsinais-Suomen seudulla) pyörii siinä 30-35e/h alv0. Tällaisella laskutuksella pärjää, hinta on kilpailukykyinen, saa hoidettua yrityksen kulut ja pystyy elättämään itsensä vielä. Tähänkään ei ole yhtä oikeaa vastausta, jokaisella tietenkin erilainen elämäntilanne ja taloudenhoito. Ota enemmän vain selvää yritysasioista, verot, vakuutukset, mahd lainan lyhennykset, kirjanpito, laskutukset ymsyms. Se ei ole niin yksinkertaista että asennetaan vaan ja tienataan paljon jos aikoo yritystoimintaa alkaa harjoittamaan. Monenlaisia yrityskoulutuksia pidetään, jossa käydään läpi perusasioita.


    • Anonyymi

      "Mikä tässä aloittajan kysymyksessä on pielessä? Ihan
      järkevästi muotoiltu ja on hienoa,"

      Samoin saitin pitäjä Suomi-24 saa syyttää tästä tilanteesta itseään. Kun ovat vuosikausia spämmänneet omia typeriä aktivointiviestejään tänne. Niistä paistaa läpi, ettei kirjoittaja ole yrityselämässä toiminut päivääkään.

      Hyvin paljon saman suuntaiselta, sekavalta spämmiltä kuulosti alkuperäinen kysymys tässäkin ketjussa.
      https://www.rakentaja.fi/artikkelit/img/20123/30051.jpg
      Ei niitä kerrostalorakennuksen ikkunoita yhden miehen työporukkana asenneta, kuten joku edellä jo mainitsikin.

    • Anonyymi

      Yrittäjyys on voitontavoittelua, riskin ja tuloksellisen toiminnan hallintaa. Työllä eläjä ei ole oikea yrittäjä, vaan duunari.
      Yhteiskunta maksaa tuollaisen "yrittäjyyden" riskit ja loppulakun. "Yrittäjien" eläkemaksuvaje on jo nyt satoja miljoonia euroja vuositasolla.
      Tyhmä duunari, joka tuollaisiin touhuihin lähtee1

      • Anonyymi

        " Työllä eläjä ei ole oikea yrittäjä, vaan duunari. "

        Turhaa viisastelua, jota kukaan nollasta alkanut yrittäjä ei viitsi alkaa viisastelemaan. Kaikki yritykset alkavat yhdestä ihmisestä, joka toki saattaa pyytää ja saada mukaansa toisiakin jo aloitusvaiheessa.

        Mutta yhdestä ihmisestä ne lähtevät liikkeelle. Vaikka nyt Rapala konserni, joka lähti liikkeelle yhdestä uistimia vuolleesta hepusta. Ei sekään mitään puhdasta "yrittäjys-ideologista" linjaa pitkin ole edennyt, kuten eivät useimmat muutkaan.

        Joka toinen uusista yrityksistä kuolee alle 5 vuodessa. Osa pysyy vuosikausia tai koko elinaikansa yhden tai kahden miehen yrityksinä, ja vain pieni osa lähtee kunnolla kasvamaan,
        Ei näissä yrittämisissä tämän kummempaa logiikkaa ole takana.


    • Anonyymi

      Jos siis yrität teettää työn alihankintana ja ottaa vain rahat välistä niin nuo laskelmasi ovat aika kaukaa haettu. 2-3€ et saa kiinnitystarvikkeita. Bensaan menee se kun kiertelet varastelemassa muilta työmailta ja tuoll 10€/h palkalla ei tee työtä edes virolainen pimeänä.

    • Anonyymi

      Jos urakalla teet, niin et voi hinnoitella työtäsi tasan se työ tarvikkeet vaan mieti:
      - näiden urakoiden ja niiden hankintaan käytetty aika
      - ajelu ympäriinsä, urakoitsijana et voikaan lykätä matkalaskua asiakkaalle vaan matkakustannuksetkin pitää olla hinnassa mukana
      - urakkariski, työntekijänä voit tehdä virheen, rikkoa työkalun, sairastua yms. Yrittäjänä sinä korjaat omasta pussista virheet ja joskus jopa toistenkin virheitä. Jos sinulta hajoaa joku työkalu, niin sinulla seisoo työt ja pahimmillaan sinulla on siitä sanktio sopimuksessa. Jos olet saikulla, sama asia.
      - eläkemaksut
      - vakuutukset, voin kertoa, että vakuutukset on raksa-alalla AIVAN karmeat! Vahinkoja tapahtuu niin paljon ja kalliita, että prosentti on palkasta vähän toista kuin toimistotyössä
      - kirjanpito ja muut toimistokulut

      Tietenkään nämä kaikki ei kohdistu siihen yhteen ikkunaan, mutta huomioi, että nuokin pitää saada katettua.

    • Anonyymi

      Ikkunahommia joskus tehneenä voisin kuvitella yksin tekemisen aika mahdottomaksi. 100kg kun painaa pelkkä lasi niin miten ajattelit sen nostaa ylös? :D
      Tuollainen kun särkyy niin se on palkasta pois.
      Ja kiinnityksessäkin toinen pitää ikkunaa paikoillaan kun toinen sitä kiinnittää ettei kaadu päälle. Myöskin ovet ovat yleensä kuuluneet samaan settiin ja palo-ovet ne vasta painavatkin.
      Myöskin myöshenkilönostimen vuokraukset pitää muistaa laskea urakkaan.
      Veikkaisin myös että yleensä ikkunan valmistaja asentaa myös ikkunat. Toimii pakettina toimitus ja asennus. Ottavat sitten vastuun myös että ikkuna on oikean kokoinen seinään.

      Yleensä jo paikalle pääsykin vie mukavasti aikaa siihen vielä työkalujen ja muiden härpäkkeiden tuontiasennuspaikalle sitten rahtaat sen ikkunan toiselta puolelta työmaata kolmanteen kerrokseen rappusia.

    • Anonyymi

      Moi,
      Voin vuotaa tiedon ikkuna-alalla työskentelevänä että asennushinta on n. 150-180 € per aukko. Veroton. Siihen kuuluu sitten kaikki tarvikkeet, listat, peltityöt, matkat ym. Hyville asentajille on hommia kunhan tekee työn tarkasti, korjaa virheet nopeasti, on kohtelias ja siivoaa jälkensä. Talous pitää myös olla sen verran kunnossa ettei verovelkaa tms. kerry.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe