Kesäporinoiden jatkot

Yleisön suuresta kirjetulvasta johtuen aloitin ...

486

<50

Vastaukset

 • ... vaikka siivous jäikin kesken, hetkeksi.

 • 1 vastaus, 1 poisto (tämän jälkeen)..no toivottavasti ei. Saitin ylläpitohan on toisaalla ilmoittanut että robo tosiaan tekee aiheettomia poistoja ja asiaa tutkitaan kuumeisesti mistä se johtuu. Ehkä jonain päivänä se selviää.

  Ei muuten nää mansikat enää ole priimaa tähän aikaan vuodesta, mutta ei silti hassumpia.
  En siis suinkaan ole perso mansikoille, mutta..

  Who

 • no joo, enpä huomannut, kun tulen kanavalle suoraan pikavalinnalla, enkä tämän aloitussivun kautta
  no tästä jatketaan

 • Pikavalinta

  eli sinulla suosikki tai kirjanmerkkinä suoraan aina se voimassaoleva porina?

  No en huomannut sinun krjoitaneen sinne kesäporinat ykköseen vaan lätäsin tuleen tämän aloituksen.

  Mutta asiaan. Olitte pohtineet ilmastonmuutoksen "uskoja"määriä. Minulle on huomattavasti vakavampaa se, että callup kertoo persujen kannatuksen olevan öbaut 21 prossaa. Maanpäällinen helvetti on lähempänä kuin koskaan. Tosin siltä säästyy, kun ei tee tämän roskajoukon kanssa yhteistyötä.

  Summasummaarum. Eli ilmastonmuutos se se vasta helvetti onkin, sillä tekee sitä sitten yhteistyötä tai ei, se tulee vääjäämättä

  • "Uskomisesta" on vielä pitkä matka tekoihin. En pysty kehuskelemaan ainakaan itse suurilla ilmastoteoillani.

   Joskus olen ajatellut, että ihminen kekseliäisyytensä ja teknologiansa turvin kykenee ratkaisemaan tämän ongelman ennen kuin on myöhäistä. Mutta enpä nykyään tiedä.

   Who


  • Jepulis, mulla on Chromen etusivu aloitussivuna ja siinä yläosan palkissa on ne kirjainmerkit joita useimmin käytän ja niiden joukossa on porinat. Lisäksi se on siinä keskipalkin kuuden pikavalnta painikkeen joukossa missä minulla on mm. luontokamerat ja kartat
   Persuista minä en olisi niin huolissani vaikka tiedän että muutamat ovat ihan kohtuuttomuuteen asti huolissaan ja näkevät persuja joka puolella ja millä tahansa perusteella.
   Persut ovat joka tapauksessa eräänlainen protestipuolue, ainakin vielä,. Mitä paremmin asiat saadaan yhteiskunnassa sujumaan niin sitä pienemmäksi käy persujen "pimeän" osan vaikutus. Onhan siellä ollut koko joukko varsinaisia pimeäpäitä, mutta kaikki näyttää ihan asiallisesti tarkasteltuna siltä, että persutkin olisivat vakiintumassa melko tavalliseksi työväen ja pienyrittäjien puolueeksi. Jopa heidän maahantulofobiansa näyttää modifioituvan kaiken tulemisen vastustamisesta suhteelliseen suuntaan. Tosin siihen taitaa vielä mennä lisäaikaa, mutta eihän tässä kai kenelläkään älytön kiire mihinkään ole.
   Seuraavat vaalithan ne taas ratkaisevat, mikä on kenenkin todellinen vaikutus.
   Minun pitkäaikaisanalyysini mukaan persujen maksimi kannatuspotentiaali on 25% jos saisivat kaikki nukkuvat liikkeelle, mutta kun eivät saa niin todennäköisin katto on juuri siinä minkä viime vaaleissa saivat ja niinkuin totesimme, se ei riittänyt edes hallitukseen pääsyyn.


 • Dr. Who ja eläkkeelle jääminen.
  Nyt kun emme tarkkaanottaen tiedä edes aavistuksena minkä alan yrittäjänä toimin, niin ei osaa ihan yksityiskohtaista neuvoa antaa miten sopeutua eläkkeelle.
  Sen voin kuitenkin kertoa, että se ei minkään alan yrittäjälle helppoa ole. Se yrittäminen kun on jo suonissa ja siitä on vaikeaa luopua.
  Itse tein sen niin, että aluksi kävin talvet, niinkuin tiedätte, Persiinalaisella torilla vanhojen kavereitteni kutsumana ja väliaikoina heitä konmsultoiden aina kuin heillä jotain kysyttävää oli. Edelleenkin he kysyvät minulta jos tulee joku ongelma ja minä avustan ihan työharrastuksena. Kysymys ei edes ole rahasta vaan siitä että tuntee olevansa hyödyllinen jossain.
  En edes tiedä minkälaista on niillä ihmisillä, jotka mittaavat kaiken rahassa tai elävät vain rahan tai maineen vuoksi. Minä en kuulu heihin vaan niihin jotka ovat tyytyväisiä jos ovat kyenneet auttamaan toisia omalla osaamisellaan.
  Siinä suhteessa olenkin ihan poikkeava yksilö. Rahalla, materialla ja statuksella ei ole vähäisintäkään vaikutusta siihen miten ajattelen tai mitä haluan.
  Jokaisen eläkkeelle jäävän on kuitenkin viisasta tunnistaa itsensä ja alkaa vähän kerrallaan muuttua eläkeläiseksi

  • Vietetään tässä miesten kesken (pojan kanssa) sauna ja grilli-iltaa. Kaikenlaista miehekästä kasvisruokaa, kuten paistimakkaraa ja palviryyniä tirisee hiilillä. Juomana belgialaista vehnäolutta (nam) ja kotimaista lageria (yök).

   Eläke tosiaan juu. En oikein ymmärrä semmoista yht'äkkistä eläköitymistä joka palkansaajaa yleensä kohtaa. Yhtenä aamuna vain loppuu työt ja siihen liittyvä elämä. Kaameaa.

   Yrittäjä sentään voi hissun kissun vähennellä töitään sitten kun sen aika on.

   Who


  • Siitä olen samaa mieltä, että kunnon palviryyni ja belgialainen, minusta tumma, hiukan makea ja noin 12% alc, olisi eläkeläiselle erinomainen ruokavalio.
   Siihenhän voi ryynimakkaran ohran lisäksi väliin sydä salaatin lehden ja jonkun mansikan kasvisosuuden vankentamiseksi.
   Minä tietysti lisäisin grillatuja voissa siveltyjä tatteja tuohon ruokavalioon. Niistä saa sen tarpeellisen B 12 vitamiininkin


 • Dr. Who ja eläkkeelle jääminen.
  Nyt kun emme tarkkaanottaen tiedä edes aavistuksena minkä alan yrittäjänä toimin

  tuossa yllä piti tietenkin lukea toimit eikä toimin

  toimi baba

 • Siihen ilmastonmuutokseen kyllä kannattaa ottaa kantaa ja heittää ajatuksia kehiin.
  Se tulee aivan vääjäämättä myös silloin kun laittaisimme kaikki ihmisen osuudet ihan siedettävään kuntoon.
  Se tulee joko pitkässä syklissä tai se voi tulla pikavauhtia kun joku Campi Flegrei tai Yellowstone eli suuret calderat purkautuvat. Pelkästään yhden suuren tulivuoren räjähtäminen aiheuttaa välittömästi pitkäksi aikaa suuren valon ja lämmön puutoksen alaspäin.
  Joku SanFransicon avanteen purkauma aiheuttaisi vain suurta paikallista tuhoa, ei sen kummempa.
  Siksikin olisi parempi, että ilmastonmuutoksen todellisuudesta oltaisiin kaikilla tahoilla realistisesti selvillä, eikä elettäisi kulttien kuvitelmissa ja illuusioissa.

  Jos elettäisin tiedon ja varautumisen reaaliteeteissä, niin silloin toimittaisiin juurikin ihmisen tiedostetusti itseaiheuttamaa vähentävästi ja luonnon toimintaan sekä varautuvasti ja lopulta sopeutuvasti.

  Jos aivan karkeasti halutaan asioita ilmaista n iin voidaan siteerata Linkolaa eli meitä on ihan liikaa. Nykyisestä 8 miljardista noin 6 miljardia liikaa. Emmehän kuitenkaan voi ryhtyä maailmaan missä joku alkaa toimia viikatemiehenä ja poistaman systemaattisesti ihmisiä sopivaan määrään, niinkuin valitettavasti oli ihan alkuvihreiden ajatuksissa, jos joku on niitä onnistunut lukemaan, minä olen Saksassa ollessani lukenut sodan jälkeisten alkuvihreiden maailmankuvasta. Karmivaa luettavaa missä pieni vihreiden eliitti olisi asustellut Sveitsin alpeilla ja jonkun verran työvoimaa olisi toiminut helle alisteisena. Kaikki muu olisi ollut lakkautettu. Ne ajatukset olivat vielä hirveämpiä kuin vihreiden esiisän Adolfin konsanaan. Siksipä niitä ei juurikaan mainosteta enää, mutta ne ovat siellä olemassa.

  Minä taas olen perusajatuksessani lähtenyt siitä, että hoidamme sen väkimäärän oikeilla toimilla, mitä luonnollinen väestönkontrolli pitää hengissä.
  Se voi viime kädessä olla hiukan utopistinen sekin ja jossain vaiheessa jossain päin maailmaa on ihmisten lisääntymistä rajoitettava ihan sen vuoksi että planeetta ei yksinkertaisesti pysty pitämään huolta enää kaikista. Silloinhan luonnollisimmat vähennyskohteet olisivat ne missä kiivaammin lisäännytään ja huonoiten kyetään asioita hoitamaan.

  Tämän 8 miljardia ihmistä uskon vielä olevan hoidettavissa, mutta sen kulutuksen ja käytön jälkiä on tehokkaasti oiottava ja siivottava.

  Mutta miten saisimme tarpeelliset toimenpiteet aikaan? Onko kenelläkään rohkeutta heittää ratkaisuja kehiin. Linkolalla oli omansa, Onko nykyajan ihmisillä, joilla linkolaan verrattuna on ylivertainen tieto nensä edessään kännykässä jos haluaa. Onko esimerkiksi "mummoilla" mitään käsitystä todellisuudesta vai elävätkö he myös mummokiemurassa missä he lakkaavat näkemästä totuutta ja keskittyvät vain oman joukkueen ylläpitoon ja tarvittaessa sen tuottaman valheen hyväksymiseen ja hautomiseen. Jopa ihan fiksuimmat "mummot"

  Itse luulen, että laajemmat planeettaa koskevat selviämis ja moraali-tai käytöskysymykset onkin miesten ratkaistava

 • ps. Edsolvent. Lukiessani tarkemmin sinun ilmastohuoliasi, niin pisti silmää huolesi persuista niistä.
  Persuista ei kannata olla ilmastonmuutoksen vuoksi lainkaan huolissan. He eivät sitä ole aiheuttaneet ja he eivät paraimmillakaan normaalina poliittisena liikkeenä kykenisi vaikuttamaan kuin osaan ihmisen tekeleistä ja jopa lisäämään osaa siitä kuten energiaturvetta. Luonnon osuuteen persuilla taas ei ole syntymisen tai torjumisen suhteen mitään osaa tai mahdollisuuksia parantaa.
  Ilma ja luonto ovat kyllä meidän kaikkien asia vaikka jotkut yrittävät sitä monopolisoida huonoin seurauksi itselleen.
  Ihmisten osalta olemme saaneet melkoisen parannuksen jos muutamme maa ja meriliikennevälineemme toimimaan alussa bio tai maasta saatavalla metaanilla ja ennen pitkää ilmakehän hiilidiksidi raaka aineena tuotetuista synteettisistä polttoaineista jotka käyvät lentoliikenteeseenkin. Samoin stabiilin sähkön tuotannon suorittaminen ydinvoimalla niin paljon kuin mahdollista.
  Tietysti meidän on sen lisäksi nopeasti ja merkittävästi vähennettävä maa-ja karjatalouden rajuja ilma ja vesipäästöjä esimerksi määräämällä eläintilat tuottamaan biokaasya ylijäämälannastaan ja muusta jätteestä ja hoitamaan metsiä oikein ilman avohakkuita tai jatkuvan kasvatuksen periaatteella ja riittävän ikäiseksi ennen päätehakkuuta.
  Tavaraliikennettä voisimme myös nostaa vesille ja avata esimerkiksi Suomen suurjärvet keskinäiseen ja uusiin meriyhteyksiin suhteellisen lyhyillä ja kustannustehokkailla kanavoinneilla.
  Kenekään diesel koteihin tai henkilöautoiluunkaan ei tarvitsisi puuttua kunhan vaan päätettäisiin muuttaa se polttoaine, mikä on hyvin mahdollista. Ei toki kaikkea hetkessä, mutta suhteellisen lyhyessä ajassa kuitenkin

 • Hiisi, kun onnistuin pilaamaan nukkumisen tuossa kymmenen yhentoista nurkilla, niin nyt joutuukin koiravahdissa notkumaan ja ihmettelemään mitä keksisi.
  Toisinsanoen ketkuttelin tässä komentokeskusen tuolilla pari tuntia lähes unessa enkä mennyt punkkaan. Siihenhän se uni katosi. Oma vika.
  No asiatta toiseen eli jos saunagrillistä loppuu palviryynärit kesken niin seuraavaksi vaan grillaamaan kokonainen härkä tommotisel mobiiligrillillä. Ei ruoka heti kohta lopu
  https://www.youtube.com/watch?v=WEET-otdP60
  Katselin kyllä kantarellin keruuta Valkovenäjällä, mut jääköön ny mainostamati.
  Herroillakin oli varmaan kovia hommia hela lördagen. Ite otin rennosti ja katselin Dowton Abbeytä ja Kalevan kisoja ja sen jälkeen Wallanderin ja yhden Tom Cruisen thrillereistä. Kaikki aikaisemmin nähtyjä. Kirottu muisti.
  Politiikassakaan ei mitään uutta. Joka puolella samat kommentaattorit väittelemässä ihan turhista. Hesariinkin kirjoitin muutaman kommentin ja kaikki jäis sinne. Onneks kukaan ei tiedä millä nimimerkillä kun nHesari on vahingossa kijannut yhden nimimerkkini oikeaksi nimeksi
  Hesariin pitää olla tarkkana mitä kirjoittaa sillä vahtivat todella tarkkaan ettei tule mitään lehden linjan, mikä se sitten lienee, vastaisia kirjoituksia.
  Se on nähkääs niin, että tässä meidän kuvittelemassamme oikeusvaltiossa sananvapaus on aika rajoitettu ainakin medioissa. Kai sosiaalisilla foorumeilla voi kirjoittaa mitä vaan, mutta en meidän elämöintiä lukuunottamatta lainkaan sosiaalisia foorumeita käytä. Facebookiakaan en voi käyttää ja olen sieltä sulkenut pois sukulaisetkin sen jälkeen kun sitä kävi ns vihamielinen tunkeutuja penkomassa eli sekin on täsmälleen puhdas aloitussivu täysin ilman sisältöä.
  Twitteri ei vaikuta oikein älylliseltä sen merkkirajoituksen vuoksi ja muissa en ole koskaan edes käynyt.
  Todennäköisesti on aivan viisasta pysyä kaukana varsinaisesta sosiaalisesta mediasta kun ei siellä kai saisi muuta kuin lisää pahaa mielta ihmisten tasosta ja ilkeydestä.

  Airistolla oli taas joku muskelivene ajellut kuolemaa tuottavalla vauhdilla purjeveneeseen. Se että moottorivene ajaa purjeveneeseen vaatii jo joko täyttä känniä tai täyttä piittaamattomuutta moottoriveneen kuljettajalta. Väistövelvollisuushan on sillä lailla ihan perusselvä eli jos purjevenessä oli purjeet ylhäällä, niin moottorivene on väistövelvolline ja jos katsoo ninne ajaa niin se olisi aivan helppoa moottoriveneellä siinä Seilin kohdallakin

  • Kukahan se tänne ilmiantoi Ali Baban oikean nimen? Tottakai meistä jokainen Facebookissa oleva on käynyt uteliaisuudessaan katsomassa sivuasi, varsinkin kun olet itse toheloinut sen käytön, niin että kuka hyvänsä sinne pääsee. Kyse ei siis ole niinkään toisten ilkeydestä kuin omasta tyhmyydestäsi. Miksi et ole muuten hankkiutunut edsonin FB-kaveriksi, voisitte käydä yksityiskeskusteluja siellä. Vaikka luulen kyllä, että mummojen haukkumiset pidät mieluummin täällä näkyvillä, mummojen "opiksi ja ojennukseksi", hah.


  • LiisaO kirjoitti:

   Kukahan se tänne ilmiantoi Ali Baban oikean nimen? Tottakai meistä jokainen Facebookissa oleva on käynyt uteliaisuudessaan katsomassa sivuasi, varsinkin kun olet itse toheloinut sen käytön, niin että kuka hyvänsä sinne pääsee. Kyse ei siis ole niinkään toisten ilkeydestä kuin omasta tyhmyydestäsi. Miksi et ole muuten hankkiutunut edsonin FB-kaveriksi, voisitte käydä yksityiskeskusteluja siellä. Vaikka luulen kyllä, että mummojen haukkumiset pidät mieluummin täällä näkyvillä, mummojen "opiksi ja ojennukseksi", hah.

   "Kukahan se tänne ilmiantoi Ali Baban oikean nimen? "

   Oikean etunimen kait mieluummin, jos oikein muistan. Muuten, en muista enää edes etunimeä, sillä nimimuistini on ollut aina heikko. Vain yhden rääkyjän nimi aina muistissa eli Varis.

   Hankipas itse vaikkapa ensi pääsiäisenä kaikki noidat FB kavereiksesi.


  • edson kirjoitti:

   "Kukahan se tänne ilmiantoi Ali Baban oikean nimen? "

   Oikean etunimen kait mieluummin, jos oikein muistan. Muuten, en muista enää edes etunimeä, sillä nimimuistini on ollut aina heikko. Vain yhden rääkyjän nimi aina muistissa eli Varis.

   Hankipas itse vaikkapa ensi pääsiäisenä kaikki noidat FB kavereiksesi.

   Pyytäisin a-mummun kaveriksi, jos tietäisin hänen nimensä. Muut kaksi ovat ilmoittaneet, että heitä ei se sivusto kiinnpsta. Eli sinulta mahalasku tuo idea neljän noidan FB-koplasta.

   Itse olen aika passiivinen fbläinen, joten siitä vaan etsimään erinimisiä variksia maalitauluksi. Täällä päinkin on yksi täyskaimani.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pyytäisin a-mummun kaveriksi, jos tietäisin hänen nimensä. Muut kaksi ovat ilmoittaneet, että heitä ei se sivusto kiinnpsta. Eli sinulta mahalasku tuo idea neljän noidan FB-koplasta.

   Itse olen aika passiivinen fbläinen, joten siitä vaan etsimään erinimisiä variksia maalitauluksi. Täällä päinkin on yksi täyskaimani.

   En maininnut neljästä noidasta mitään enkä viitannut elämäläisiin. Ammuu lukee tekstisi ihan varmasti täältä, joten hyvin osaat ... heh heh, ettenkö sanoisi nuolaista

   Oon aktiivi fbläinen vanhojen leikkikavereitteni muisteluksissa 1950-60 luvuilta ja tuntemattomien karavaanareiden kanssa. Poikien kanssa yksityisviestittelen joskus, etupäässä kuitenkin whatsapin kautta. Siinä kaikki.


  • edson kirjoitti:

   En maininnut neljästä noidasta mitään enkä viitannut elämäläisiin. Ammuu lukee tekstisi ihan varmasti täältä, joten hyvin osaat ... heh heh, ettenkö sanoisi nuolaista

   Oon aktiivi fbläinen vanhojen leikkikavereitteni muisteluksissa 1950-60 luvuilta ja tuntemattomien karavaanareiden kanssa. Poikien kanssa yksityisviestittelen joskus, etupäässä kuitenkin whatsapin kautta. Siinä kaikki.

   Minähän olen tunnetusti taitava manipuloimaan. Eikös manipulointi teidän "poikien" sanakirjassa tarkoita juuri nuolemista.


  • LiisaO kirjoitti:

   Minähän olen tunnetusti taitava manipuloimaan. Eikös manipulointi teidän "poikien" sanakirjassa tarkoita juuri nuolemista.

   "Manipula" oli tuttu sana meikälle nuorena.

   Who


 • Voihan riemastus, nyt oli pakko hiippailla täällä Edgen tarjoilussakin etsimässä innostusta,. Onhan sielläkin jotain, tai ainakin samat asiat esitettynä eri tavalla,.
  kuutamohulluille ei kuitenkaan mitään uutta. Ei mliioin Rautajärven kuolleille kaloille luonnollista esitystä tai selvitystä. Mihin ne olisivat voineet kuolla muuhun kuin syystä tai toisesa hetkellisesti aiheutettuunn haoen puutteeseen.
  En tiedä onko siellä ollut tukkilsuttakuormitusta, siillä tukkilautta imaisee havpen aikamoislta allta, samoin mikä tahnsa yllättäen veteen joutunut havupuun kuorimäärä sillä havupuiden kuoret sisältävät pahasti hapen kanssa reagoivaa tanniinia

 • Helsingin Sanomat : "Jussi Halla-aho johtaa Suomen suurinta puoluetta, mutta ilman ”messiasta” se tuskin olisi onnistunut"

  Tällainen otsikko oli eilen vielä Hesarissa. Ei persut ole Suomen suurin puolue ensinnäkään.

  Pitkä kirjoitus se Hesarin kirjoitus, missä pompsahtaa silmille sana karismaattisuus usein.

  Oma analyysini on seuraava. Vennamo erosi Maalaisliitosta, koska oma poliittinen tulevaisuus ei siellä noussut. Näin se menee koko noiden populistihemmojen kanssa myöhemminkin. Juu ja kansa tykkää, kun päässä Poutiaisella tuohilakki ja alla mopo. Tai Vennamo heitetään ulos eduskunnasta ja tekee muitakin sirkustemppuja. Unohdan välistä poika Vennamon ja hyppään suoraan nakkimukiin. Välissä tietty se helppoheikki, joka lupasi työttömyyden katoavan kolmessa kuukaudessa, jos SMP pääsee valtaan. No nakkimuki on jo suorastaan kouluttautunut populistiksi. Nyt sitten johdossa messias, jota "kansa" seuraa, hih hih kirjoitan minä.

  Tässä pieni otos "karismaattisuuksista"

  • Hiukan pelottavaksi tämän messiaan tekee se, että hän on täysin poikkeava yksilö keskivertopersusta. Eli siis jonkin tason älykkö, joka vetää halutessaan fanaattista kannattajajoukkoaan kuin pässejä narussa.

   Olihan edellinenkin messias T. Sonni älykkö, mutta hänellä suurin kunnianhimo rajoittui omaan karriääriin. Tästä nykyisestä messiaasta ei oikeastaan tiedä mihin lopulta joukkonsa johtaa.

   Who


 • Ps, ellei edellistä poisteta, johan ihmettelen.

  Who

  • Itse en kumpaakaan miellä älyköksi. Se, että osaa kiertää, kaartaa ja ohittaa ei oikein istu omaan makuuni älyköstä. Ei istunut suurin suomalainen äänestystuloskaan aikoinaan.

   Veikkaan että jos äänestettäisiin suomalaisista älyköistä, niin tämä messias olisi listan kymmenen joukossa. Ehkä on jopa äänestettykin, en muista.

   Mulle riittää se, mitä esim. Soini on plokikirjoituksissaan kirjoittanut, samoin messiaan aikaisemmat kootut aivoitukset. Messias on puolustautunut sillä, että ne hänen ilmaisunsa on erotettu kontekstistään eikä ole suostunut toimittajien tenttauksiin siitä, mitä messias on oikein niillä tarkoittanut. Eli ohittaa, kiertää ja kaartaa.

   Mut tänään tulee rallii kans.

   Oot päässy meittin luotettavien kirjoittajien joukkoon, missä helvettikin tunnistetaan yhdeksi olopaikaksi, ei pelkäksi kirosanaksi


  • Oiskohan nuo saaneet robonsa ruotuun, vai onko se väliaikaisella huoltotauolla?

   Mutta kyllä tänään tulee myös F1 kisa. Kyllähän rallikin on hieno laji, tosin viime vuosina jäänyt jostain syystä seuraaminen vähälle. Mielenkiinto tämmöisiin syntyy juuri siitä että on riittävän tarkasti seurannut lajia ja on siis perillä lajin taustoista ym triviasta. Näkee kisassa siis muutakin rataa kiertäviä autoja.

   Who


 • Ali ylempänä : Persuista ei kannata olla ilmastonmuutoksen vuoksi lainkaan huolissan. He eivät sitä ole aiheuttaneet ja he eivät paraimmillakaan normaalina poliittisena liikkeenä kykenisi vaikuttamaan kuin osaan ihmisen tekeleistä ja jopa lisäämään osaa siitä kuten energiaturvetta.

  No ei ehkä pelkästään Suomessa, mutta kun otetaan kaikki nämä lahopäät ympäri maailman laskuihin mukaan, niin katson, että pitää olla huolissaan. He levittävät suunnilleen samaa sanomaa, mitä Hitler eli kun pääsevät valtaan, niin tiedeyhteisökin on lirissä. Paitti lääketieteilijät alias mendelet ja tuhoasekehittelijät.

 • Tääl on niin helekutisti eilen ja tänään kirjuutettu, ettei vielä puoliksi ole ehtinyt lukeakaan.

  Nyt täytyy mennä laittamaan lohi savustukseen kuiteski.

  • Kirjoteltiin vaan kun sattui kirjpoitushuvittamaan! Niinkuin huomaan niin jokaisesta kirjoituksesta on joku jokaisen kirjaimen lukenut suurennuslasilla etsiäkseen kirjaimenosan merkkiäkin hänen huomioimisestaan. Ei näytä olevan enää asiaa mummoketjullekaan mutta täällä vielä roikkuu epätoivoisesti yrittämässä saada edes vähän riitaa ja siten huomiota itselleen!
   Nyt alaamme kohta katselemaan vormuloita.

   Muuten mitä Halla-ahoon tulee persujen johtajana, niin parempi kai se kaikille on, että ainakin järjissään olevan tuntuinenj johtaa heitä eikä joku "Niikko"

   AB


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kirjoteltiin vaan kun sattui kirjpoitushuvittamaan! Niinkuin huomaan niin jokaisesta kirjoituksesta on joku jokaisen kirjaimen lukenut suurennuslasilla etsiäkseen kirjaimenosan merkkiäkin hänen huomioimisestaan. Ei näytä olevan enää asiaa mummoketjullekaan mutta täällä vielä roikkuu epätoivoisesti yrittämässä saada edes vähän riitaa ja siten huomiota itselleen!
   Nyt alaamme kohta katselemaan vormuloita.

   Muuten mitä Halla-ahoon tulee persujen johtajana, niin parempi kai se kaikille on, että ainakin järjissään olevan tuntuinenj johtaa heitä eikä joku "Niikko"

   AB

   Kyllä herra nyt pitää ketjustaan kynsin ja hampain kiinni, ettei teidän kolmen rauhaa vaan ulkopuolinen pääse edes parilla sanalla häiritsemään. Taidat itse olla epätoivoinen jostakin syystä. Aina nyrkit pystyssä.

   .


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kirjoteltiin vaan kun sattui kirjpoitushuvittamaan! Niinkuin huomaan niin jokaisesta kirjoituksesta on joku jokaisen kirjaimen lukenut suurennuslasilla etsiäkseen kirjaimenosan merkkiäkin hänen huomioimisestaan. Ei näytä olevan enää asiaa mummoketjullekaan mutta täällä vielä roikkuu epätoivoisesti yrittämässä saada edes vähän riitaa ja siten huomiota itselleen!
   Nyt alaamme kohta katselemaan vormuloita.

   Muuten mitä Halla-ahoon tulee persujen johtajana, niin parempi kai se kaikille on, että ainakin järjissään olevan tuntuinenj johtaa heitä eikä joku "Niikko"

   AB

   Tjaa, lienee tapauskohtaista kumpi lienee vaarallisempi ääliöjoukkoa johtamassa: typerys kuten johdettavansa, vai ovela manipulaattori jonka päämäärät eivät ole yhtä ennustettavia kuin sillä typeryksellä.

   Mut ny on lähdettävä asioille ennen F1 starttia.

   Who


  • Mitäs mieltä muuten herrat olette siitä Niikosta. Oli käytettävä sitä nimiesimerkkinä kun ei juurikaan muista muita persunimiä kuin hänet, jonka monissa vanhoissa kannanotoissa ajattelin aika fanaatikoksi.
   Halla-ahon tietenkin muistaa kun hän on aina esillä, samoin kuin Hakkaraisenkin joka on aina esillä jossain tyhmyydessä. Niistä jo poistuneista hämärästi muistan jotain Jotsenlampia ja Kiemuroita. Niin ja onhan siellä tietysti vielä se litteän maapallon uskoja Huhtasaari.
   Mutta on siellä ihan kivojakin tyyppejä kuten Kike Elomaa, muita en muistakaan.
   Ny jatkamme välillä urheilun kanssa ja katsomme pääseekö kihisevä Bottas edes 10 parhaan joukkoon!
   AB


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitäs mieltä muuten herrat olette siitä Niikosta. Oli käytettävä sitä nimiesimerkkinä kun ei juurikaan muista muita persunimiä kuin hänet, jonka monissa vanhoissa kannanotoissa ajattelin aika fanaatikoksi.
   Halla-ahon tietenkin muistaa kun hän on aina esillä, samoin kuin Hakkaraisenkin joka on aina esillä jossain tyhmyydessä. Niistä jo poistuneista hämärästi muistan jotain Jotsenlampia ja Kiemuroita. Niin ja onhan siellä tietysti vielä se litteän maapallon uskoja Huhtasaari.
   Mutta on siellä ihan kivojakin tyyppejä kuten Kike Elomaa, muita en muistakaan.
   Ny jatkamme välillä urheilun kanssa ja katsomme pääseekö kihisevä Bottas edes 10 parhaan joukkoon!
   AB

   Niikko on kait rangaistuksensa kärsinyt, mutta niinhän se menee, että valtakunnan oikeudessakin (?) tuomion saanut istui sentään hiljaa uudelleen valittuna edustajana ja touhusi bisneksiään salassa. En vaadi hiljaisuutta, mutta kyllä huvitti Juhantalon hiljaisuus.

   Voisi sanoa kait, että jumala pelasti Niikon. Mutta ne käsitykset joo. Lukenut varmaan pilkun tarkkaan vanhan testamentin ja se, yhdistettynä persumaailmaan, niin minnuu kuvottaa.


 • Tuolla ylempänä ab kirjoittaa mummoista ja heidän kaiken tuhoavasta todellisuuden tajuamattomuudestasn sellaista tekstiä että edsonin jo vuosia suoltama törky on sen rinnalla kuoripoikien visertelyä.

  En moista toisen ihmisen, naisen, saman ikäisen, halveksimista ole missään nähnyt. Pahempaa kuin ras...smi. Tulee mieleen meidän vanhojen, siis teidän papparaistenkin kouluajat jolloin maantiedon kirjassa luonnehdittiin erästä ihmisrotua yhtä halveeraavasti, ehkä jopa miedommin. Sanon vain AB, että ne pisteet joita minulla sinun varallasi vielä muutama oli, paloivat soihtuna taivaan tuuliin: ei niin pahoin voi kukaan toisita ihmistä, mummoakaan, polkea lokaan kuin sinä siinä ylemmyydentunnossa, joissa sinä ja ea ryvette, te, jotka maailman suurina tietäjinä pelastatte oman, valitsemanne kansan, vellovan meren tuolle puolen kuin Mooses konsanaan. Uskomatonta "ihmisyyttä"!!

  • Yllä oleva: yt am


  • Hyvin kirjoitettu, a-mummu. Huvittaa, ettei nyt edes se ainoa "asiallinen" mummo, jota AB vielä toissapäivänä ylisti, kelpaa tälle "herraeliitille". Yksi ainoa lievästi nuhteleva kommentti suisti Ceenkin mitään tajuamattoman naispaarian luokkaan.

   Millä lihaksilla nuo älyltään hyvin keskinkertaiset äijät asettuvat meidän naisten yläpuolelle? Lapsellista öykkäröintiä.

   Ottakoot edes oppia noista urheilusankareistaan ja lähtekööt vaikka lenkille tuulettamaan aivojaan.


  • LiisaO kirjoitti:

   Hyvin kirjoitettu, a-mummu. Huvittaa, ettei nyt edes se ainoa "asiallinen" mummo, jota AB vielä toissapäivänä ylisti, kelpaa tälle "herraeliitille". Yksi ainoa lievästi nuhteleva kommentti suisti Ceenkin mitään tajuamattoman naispaarian luokkaan.

   Millä lihaksilla nuo älyltään hyvin keskinkertaiset äijät asettuvat meidän naisten yläpuolelle? Lapsellista öykkäröintiä.

   Ottakoot edes oppia noista urheilusankareistaan ja lähtekööt vaikka lenkille tuulettamaan aivojaan.

   Sori, me ei joudeta nyt teitä paarioistanne nostattamaan.


  • edson kirjoitti:

   Sori, me ei joudeta nyt teitä paarioistanne nostattamaan.

   Ainoa missä te olette meitä hivenen edellä on ilkeys. Siihen kai oppii sellaisten vastoinkäymisten kautta, joilta me naiset viisaudessamme olemme säästyneet.


 • Räikkönen se vaan on kova äijä ajamaan. On jatkuvasti pinnoilla toisen luokan autolla.
  Onneksi Kalevan kisat vielä jatkuu, jotta on jotain katseltavaa.

 • Tässä BBC matkakuvauksessa on niin hienoja maisemia, että tämä on herroille kopioitava katsottavaksi.
  Kuvista huokuu sellainen iäinen sivistys mitä me emme täällä koskaan kykene tavoittamaan. Itse en juuri tuolla ole ollut, mutta lähes samantapaisissa maisemissa Omanin Musandamin niemimaan sisäosissa. Siellä Hormuzin salmen tienoilla
  http://www.bbc.com/travel/story/20190730-the-village-that-lost-its-country

  • Katsoin vain kuvat, ooh mitä maisemia ja todella, ei varmaan kykenisi sivistystä tavoittamaan.

   Samahan se on kait monessa valtiossa matkalla sinne. Jos lähtisi sinne päin Kaspian ja Mustanmeren välistä kohti Afganistania, niin tuhansien vuosien kulduuriperimäänhän sitä törmäisi.

   Oikeastaan ainoa asia, mikä puoltaa valtioiden olemassaoloa on juuri se vanha ja syvällä oleva. Jos unohdetaan aika ennen Keikan kukoistusta, niin länsimaat ovat kyllä vuosisatojen kuluessa hioutuneet ja kulkevat mielestäni pois valtioiden ahtaista raameista. On laajempia ja merkityksellisempiä kysymyksiä edessäpäin. Omaleimaisuudet toki säilyvät.

   Kuhan hutasin...


  • edson kirjoitti:

   Katsoin vain kuvat, ooh mitä maisemia ja todella, ei varmaan kykenisi sivistystä tavoittamaan.

   Samahan se on kait monessa valtiossa matkalla sinne. Jos lähtisi sinne päin Kaspian ja Mustanmeren välistä kohti Afganistania, niin tuhansien vuosien kulduuriperimäänhän sitä törmäisi.

   Oikeastaan ainoa asia, mikä puoltaa valtioiden olemassaoloa on juuri se vanha ja syvällä oleva. Jos unohdetaan aika ennen Keikan kukoistusta, niin länsimaat ovat kyllä vuosisatojen kuluessa hioutuneet ja kulkevat mielestäni pois valtioiden ahtaista raameista. On laajempia ja merkityksellisempiä kysymyksiä edessäpäin. Omaleimaisuudet toki säilyvät.

   Kuhan hutasin...

   Ei Keikan vaan Kreikan


 • Otin Alilta tuolta ylempää

  "Karmivaa luettavaa missä pieni vihreiden eliitti olisi asustellut Sveitsin alpeilla ja "

  Nyt on niin, että enpä ole lukenut. Siksi vain epäily, että olisivat alkuvihreitä. Itselleni 70 luku vankisti jotain, Carsonin 'Hiljainen kevät' ja aikuisena opiskelijana opinahjossa 1980- luvun alun bilsanmaikkani.

 • Hei Ali, täs ois pohdittavaa. Kunhan nauramiselta vaan pystyis.

  "Sanon vain AB, että ne pisteet joita minulla sinun varallasi vielä muutama oli, paloivat soihtuna taivaan tuuliin: ei niin pahoin voi kukaan toisita ihmistä, mummoakaan, polkea lokaan kuin sinä siinä ylemmyydentunnossa, joissa sinä ja ea ryvette, te, jotka maailman suurina tietäjinä pelastatte oman, valitsemanne kansan, vellovan meren tuolle puolen kuin Mooses konsanaan. Uskomatonta "ihmisyyttä"!!"

  Ja toinen jatkaa : cee paarialuokassa

  Varsinkin pisti silmään vellova meri, pisteiden palo soihtuna ilmaan, ylemmyyden tunne ja suuret tietäjät.

  Nyt, kun nauruhermot hyytyivät, pystyisin, mutta hei Ali, nyt jo meni "sanomakin" ihan ohi.

  Oli siäl yks toteuttamisen arvonen idea. Kun ens kerran lähtee lenkille, niin eiku auton ikkuna auki.

  • Onhan se sen lukenut, lossaa vaan ettei kiinnosta. Vaikka pirusti kiinnostaakin. Mitä vetoa että yöllä se kirjoittaa metrin mittaisen vastineen. Osoitettu mulle, sen verran se pelkää a-mummua.

   Mua taas on naurattanut aina, että AB paasaa totuudesta, vaikka itse on suurin vääristelijä ja valehtelija maan päällä.


 • Tässä Edson vähän viimeistä tietoa pienydinvoimasta jos kiinnostaa.
  https://www.youtube.com/watch?v=Nh5Tx1QLKBI

  Mitä noihin nauramiisi juttuihin tulee niin eipä juuri kannata murheita ottaa. Niissä puretaan jotain, mikä ihmisille jää ikuiseksi arvoitukseksi. Ainoa mikä on varmaa että se on pahaa laatua olevaa todellisuuden hautaamista. Peiliä ei taida olla kenenkään kontona sillä kaikki peilit menisivät rikki!

  Antaa heidän hautoa itseään valheiden "Kiramissa", siellä on viileämpää kuin hiilihankotehtaassa!

  Ja antaa heidän myös valuttaa ylipaineitaan tänne kun se ainakin hetkeksi helpottaa. Niille voi sitten naureskella, kun eihän nähdyn tasoisille kommenteille muutakaan voi.

  Ps. Kirjoittelin muuten niitä pitkiä juttuja sinun ja Who ajanvietteeksi ja joiltain osin mietittäväksi. Minulla kun on tapa kirjoittaa pitkiä juttuja jos satun kirjoituspäälle ja aika usein satun, mutta jos elämä rakentuu valheelle ja itsetunnon puutteelle niin eihän sitäkään muista

  Jatkamme kirjoittelua kuten ennen ja annamme myös mummojen jatkaa valheelista ammeessaan lillumista.

  • Tässä vähän aineksia AB:n yöpuolen saarnoihin.

   Minusta meidän naisten itsetunnossa ei ole mitään vikaa. Olemme perheenäitejä, jotka olemme kasvattaneet lapsemme kunnon ihmisiksi. Toinen hyvän itsetunnon aines on kullakin ollut ansiotyö. Entäs teillä?

   Mistä hyvä itsetuntonne rakentuu? Älä vaan sano että yrityksistänne ratkoa suuria ongelmia ihmiskunnan hyväksi. Niitä ratkojia on miehissä aina ollut ja pieleen on tavallisimmin mennyt.Entäs pelit ja vehkeet, joista puhutte paljon, kyllä kai ne itsetuntoa pönkittävät jos ovat uusinta mallia.

   No sitten tämä valheellinen ammeessa lilluminen. Jos on vanha ja jo kremppojakin, kyllä se on enemmän huonoilla jaloila koikkelehtimista kuin millään laakereilla lekottelua. Jos lillumisella tarkoitat realiteettien, esim. ilmastomuutoksen kieltämistä, kyllä mekin osaamme lehtemme lukea ja uutisemme kuunnella ja omia jalanjälkiämme laskeskella. Emme vain täällä höpötä mistään vain siksi, että vaikuttaisimme valveutuneilta ja ajan hermolla olevilta. Meidän ketjumme ei ole itsetehostajia varten.

   Tokihan eläkeläisyys on tavallaan helppoa lillumista jos vertaa entiseen elämään työssä käyvänä perheenäitinä.

   Valehtelua en millään saa sopimaan meidän tavallisten akkojen some-kirjoitteluun. MIksi valehtelisimme vieraille ihmisille, mitä hyötyä siitä saisimme? Eihän kaikkea tarvitse avosuisesti hölöttää, mutta joidenkin yksityisasioiden kätkeminen ei ole valehtelemista.

   AB:n tuomitseva tyyli herättää joskus epäilyn, että oletko jonkin sortin lahkolainen. Puheessasi valheesta ja totuudesta on jotain tavalliselle arki-ihmiselle vierasta ja jyrkkää. Ihminen elää niin kuin elää ja niin kuin pystyy, täällä ei vapaa-ajan kirjoittelussa tuomareita tarvita määrittelemään, onko elämämme oikeaa vai väärää. Ainakin meillä elämäläisillä se on elämisen arvoista.


 • Tuo ydinvoima jakaa ihmisten mielipiteitä. En ymmärtänyt kuin osia tuben klipistä. Sellainen fiilis on, jotta ovat tulossa ne minivoimalat.

 • Bisnes is bisnes, kyllä niin on

  Avaussivu ylen uutisissa kertoi, että asumisbisnes on murroksessa ja ympäristörikokset ovat hyvä bisnes. Lainaan LiisaO:ta

  "Mistä hyvä itsetuntonne rakentuu? Älä vaan sano että yrityksistänne ratkoa suuria ongelmia ihmiskunnan hyväksi. Niitä ratkojia on miehissä aina ollut ja pieleen on tavallisimmin mennyt."

  Jo kauan ovat firmat huomanneet naisten avut ja monet firmat ovat palkanneet auliisti naisia firmojen infoon. Pehmeää pehmeää ... naisellista otetta miehisessä bisneksessä.

  Tuossa ylen asumisbisneksessäkin, kukas sitä siinä oikke huomioliivissä luo turvallista ja fiksua uutta. Pehmeiden arvojen puolesta aikoinaan maattiin auton konepellillä.

  Jos me nyt saatamme joissain kommenteissa sivuta ydinvoimatekniikkaa tai energiatekniikkaa, niin vain mielenkiinnostamme. Ei oo itsetuntokysymys. Sellasiiki on, niin miehissä ku naisissa.

  "Olemme perheenäitejä, jotka olemme kasvattaneet lapsemme kunnon ihmisiksi. Toinen hyvän itsetunnon aines on kullakin ollut ansiotyö. Entäs teillä?"

  Joku etsii itsetuntoaan noinkin. Unohtui synnyttäjän rooli.

 • Vielä ennen aamuvuoron päättymistä

  "Ainoa missä te olette meitä hivenen edellä on ilkeys. Siihen kai oppii sellaisten vastoinkäymisten kautta, joilta me naiset viisaudessamme olemme säästyneet."

  Täytyypäs pohtia ilkeyden olemusta. En viitsi kuitenkaan lepsusta ilkeydestä sen enempiä, sillä vastoinkäymisteni kautta olen harpannut suoraan vittumaisuuteeni. Pyrin siinä olemaan enemmänkin kuin hivenen edellä.

  Joku voipi kysellä, että tuntuuko hyvältä? Vaikkei kysykään, niin vastaan, kunhan tulen "ansiotöistäni"

 • Vastaan

  Hiki tuli ja tuntuu hyvältä

  • Miltä muuten tuntuu olla nyt "kiltti" Edson mummujenkin mielestä?
   Niin se mummujen mieli muuttuu vaikka ihan mitättömästä mutta tarkasta muutamasta yleistävästä sanasta. Ei edes keneenkään kohdistettuna. No riemusta ratketkoon kukin mistä riemunsa saa.
   Iltapäivä meneillään ja palailin asioilta minäkin. Se on hyvä aloittaa vikko jonkinlaisella työnteolla. Ei kyllä hiki tullut vaikka kärräsin 1.5 kuukauden letkusapuskat Malmin apteekista tänne kotiin. Malmilla tietyisti liikuin näkymättömästi ja hiljaa nurkkia hipoen hupparissa:::)
   Sieltä taas vanhat kaarrokset Tammistoon. Täytyy vielä lähteä viemään hevoinen tuosta baarin edestä kiinnityksestä omalle tallilleen!

   Eli taas hommiin kun ruokakaan ei heti lopu kesken ja kesä jatkuu ja jatketaan maailman parantamista suuren mittakaavan vaikuttavin keinoin. Yleiseksi hyväksi, eikä vain minun tai sinun tai meidän lapsiemme hyväksi hyväksi


 • Kyl kyl, mä olen nyt osin-imarreltu mummokatraassa. Tuskin kohta tunnen sinua, vaikka en tunnekaan :) Nousi meinaan itsetunto tappiin :)

  "Yleiseksi hyväksi, eikä vain minun tai sinun tai meidän lapsiemme hyväksi hyväksi"

  Juuri noin

 • Minun hyväkseni ... heti petin.

  Meinaan että huomenna sataa ja torstaina sataa ja sieniä tulee. Ookoo, onhan se kaikkien hyväksi, ainakin paikallisesti.

  Kokolailla poikki eilennä, kun kiilaa piti iskeä viimeisiin isoihin koivupölleihin, jotta halkeaisi ja jaksaisi pienempänä nostaa halkaisijalle. Hauislihas toimii moitteettomasti eli kaipasi lepoa.

 • Kai Ekholmin kolumni hesarissa kokonaisesta kansakunnasta, joka lopetti lukemisen. Ei jakseta kuulemma lukea tenttikirjojakaan ja kirjahylly ei stailaa asuntoesittelyissä ja koko ajan pienenee painettuun kirjaan laitettu raha.

  Ja ihmiset ovat vaihtaneet lukemisen verkon kaljakelluntaan.

  Täytyypä kehitellä Ekholmille ehkä vastausta. Yksi kysymys jäi omaan mieleen. Pitäisikö jokaisen murrosiän ohittaneen ostaa kirja viikossa, painua joka ilta kirjan kanssa omaan sänkyyn jne.

  Okei, kyllä sitä omalta kohdalta on esim. romaanien lukeminen melkein loppunut. Vanhempi poika (kova lukija) kun kysyin, että ehtiikö lukea, niin eipä ole viime aikoina ehtinyt, työ ja pikkupentu ja yhdessäolo vapaa-aikana vienyt ajan, osin myös illalla telkku.

  Itelle kaivoin http://www.tammilehto.info/ kaljakelluntavarastooni tämän.

  Kielen köyhtymiseen en usko.

  • Nyt oon istunut 9:10 tähän hetkeen eli noin puolitoista tuntia kaljakellunnassa eli verkossa.

   Vaihtoehtoja olisi tämänkin ajan toisenlaiseen käyttöön. Olisiko niin, että pystyisin kehittämään sanavarastoani paremmaksi, kun aamulla olisin lukenut jotain muuta kuin tuon hesarin kolumnin? Varmaan joo. Mutta joo, onko nyt niin tähellistä?

   Kokemus asuntoautossa kuukauden kerrallaan elämisestä. Se on tuottanut verkosta poissaoloa, vain paikkojen tsekkaamista ja laskujen tsekkaamista lukuunottamatta. Kiitos siis verkon olemassaolosta.

   Asiaa pitää kehitellä, sillä kuitenkin kokonaisaikani mööpeleiden seurassa on liiallinen. Mutta puhelimeni otan kuitenkin aina mukaan. Nytkin


 • Edsolventan vanhana aamukirjoittajana on harrastanut nettikelluntaa ja kirjoitellutkin tuhdisti. Minä olen kyllä myös aamun mittaan lueskellut nettiä ja maailman menoa. Minulta vaan se kirjoittaminen lähtee paremmin illalla käyntiin kun on päivän sulatellut lukemiaan ihmeitä. On kyllä kiva nähdä, että sinäkin katseleta asioita laajemmin kuin itseesi kääntymisenä ja sen ongelmina. Maailma on ongelma ja siihen meidän olisi puututtava, samoin kuin ihmisen valuvikoihin, jos vaan osaisimme niihin vaikuttaa, mutta heikolta se näyttää Homo Erectuksen noin 2 miljardin vuoden kehitysajalta. Se on hidasta, mutta onneksi se ei ainakaan meistä miehistä ole kiinni ;)

 • Katselin Tammilehdon tuotantoa ja käyn sitä yksityiskohtaisemmin lukemassa kunhan joutaa. Vaikkutti kiinnostavalta ajattelijalta. Ajattelun onjektiivisyys ja syvyys selviää vasta paremman tutustumisen jälkeem, mutta kirjoitusotsikot jo olivat puhuttelevia! Kuten ekofilosofia. Itsekin mielelläni ajattelen ekoa filosofisesti. Siis ekoa, en egoa mikä on eräiden ajatusken ainoa laji!

 • Katsoin eilen ihan sattumalta ykkösen iltapäivässä 'Anteeksianto' , minkä esittelytksti on :

  "Pakolaisena Suomeen saapunut Wali Hashi haaveili miltei 30 vuotta, että sotatila Somaliassa vihdoin päättyisi. Lopulta hän alkoi organisoida maahan Anteeksiannon päivää, joka voisi olla askel kohti pysyvää rauhaa."

  Pani miettimään. No Suomessahan eräät piirit pistivät somalit kaikki samaan pakettiin jo vuosia sitten.

  Tätä anteeksiantopäivää vietetään muistaakseni 28.6 Somaliassa.

 • Somaliasta on minulla varsin vähän muistoa. Kävin toki Mogadischun redillä vuoona noin 71 kun olin vielä merillä ja Siyd Barre vallassa Somaliassa. Kokonainen pelastusveneellinen mustia tohtoreita tuli hakemaan kotiin lennätettäväksi yhden kätensä loukanneen moottorimiehen, jonka kädestä oli siinä pari jännettä poikki.
  Itse olin silloi 1 eli lääkintäperämiehenä ( koiravahtiperämiehenä) ja jouduin hoitamaan esihuollon ja radio medicalit. Poika sai lopulta jänteensä ehjäksi Helsingissä ja minä kiitoksen hyvästä esihoidosta mikä mahdollisti jänteiden säilymisen ompelukunnossa.

  Mutta tuo nyt oli sivujuonne tuosta Somaliasiasta ja ajalta ennen koko somaliongelmaa. Se tavallaan kertoo miten pitkään olemme jo eläneet.

  Sensijaan piti postittaa vähän tietoa jäänmurtajista. Kanada meinaa nääs rakentaa 6 uutta jäänmurtajaa ja ne suunnittelee entinen STX Canada ja avustaa Aker arctic joilla on kummallakin Suomessa hankittu jäänmurtajatieto, mutta Suomi taakse jätettynä. Ehkä saamme jotain hyviä alihankintoja kuitenkin kuten mahdolliset Azipod potkurilaitteistot jne.

  https://gcaptain.com/canada-announces-plans-for-six-new-icebreakers/
  https://gcaptain.com/wins-design-contract-canadian/

 • Tota tota

  Luulin, että ihminen ... eiku mies pärjää kahdella tuotteella, rautalangalla ja jeesusteipillä.

  Nyt oon löytänyt kolmannen : Universal Stone puhdistus- ja kiillotusaineen made in Germany

  Suomi siis jakaa jäänmurtajatietoa ja ryhtyy alihankkijaksi.

 • Siltähän se ihan oikeasti näyttää, että meidän kehittämämme jäänmurtajatieto on täältä viety sekä Akerin joka ennen STX ja nyt Mayeria ja Helsingin telakan venäläisiä omistivat Suomen telakkateollisuuden Wärtsilän ja Valmetin jälkeen.
  Hyvä toki, että meille on jäänyt paljon juuri erikoislaitteiden kuten mainitsemieni Azipod ja potkurilaitteistojen ja vähän muunkin valmistusta. Itse runkosuunnittelu ja rakennus on kyllä karannut isompiin käsiin ja missä on enemmän hitsaajia ja asentajia. Jos pystyisimme pitämään ja kehittämään tuota erikoislaitteiden osaamista ja tuotantoa niin kyllä siitäkin pienelle kansakunnalle riittää paljon tuottavaa toimintaa ja aika siistiä vielä. Jokatapauksessa yksiköittäin massiivisesti sellunkeittoa kannattavampaa ja työllistävämpää. Ei senpuoleen että selluteollisuutta vastustaisin jos se keitettäisiin sellaisesta puusta mikä on kestävästi viljelty tuhoamatta luonnon identiteettiä Se on sitä ekofilosofiaa eikä egofilosofiaa missä kaikki mulle ja mun jälkeläisille on päällimmäinen ajatus, eller hyr?

  Sitten nimenomaan sinulle, kun Dr. Huu on raatamassa rahan edestä, että nyt on ollut tapetilla ja keskusteluissa pakkoruotsin pakkopalauttaminen ylioppilaskokeisiin ja kansan mielipidettä kyselty ja arvioit ihan prosenttien tarkkuudella mutta taas kapeasti kysyen ja laajasti tulkiten!

  Minä olen niitä, jotka osaavat ruotsia täysin vaikka en ole enää vuosikymmeniin tarvinnut, mutta edelleenkin kun kuuntelen ruotsinkielistä lähetystä tai luen tekstiä niin 100%. Myös ajoittain olleissa ruotsi hallintatesteissä 100%.
  Minä olen sen oppinut käytännössä ja vapaaehtoisesti. Ensin ååländereiden kanssa Maarianhaminalaisissa laivoissa ja sitten ihan ruotsalaisissa laivoissa missä ei ollut muita kuin yksi toinen suomen kielinen mutta sovimme heti että puhumme vain ruotsia siellä.

  Olen osaamisesta huolimatta tai ehkä juuri siksi sitä mieltä, että ruotsinkieli on niin pieni kieli, että sitä ei pitäisi suomenkielisillä alueilla ottaa pakkokieleksi missään, ei virkamiehillä, ei kouluis, mutta hyvinkin vapaaehtoiseksi jolloin sen opiskelijat ovat oikein motivoituneita. Ruotsin kielisillä alueilla taas ilman muuta saavat opettaa omalla kielellään ja toimia omalla kielellään, eikä siihen ole kenelläkään nokan koputtamista. Tietysti heillä pitäisi ihan itselähtöisesti olla syytä oppia ainakin 95% pääkielen jonkinlainen osaaminen. Nykymaailmassa on mahdollista jopa maan sisällä sitten pakkotilanteessa keskustella vaikka englanniksi jos ei suomi tai ruotsi suju.
  Suomenkielisten alueiden pitäisi mielestäni nimenomaan keskittyä maailmankieliin ja aloittaa niiden opiskelu niin että englanti on äidinkielen lisäksi pakollinen ja vapaaehtoiseksi kieleksi voi "pakkovalita" ainakin yhden ja vapaaehtoisvalita lisää. Vad säger han?

  Tuota voit vaikka aamulla mietiskellä, sillä et kai enää netissä killu, nythän on minun vuoroni käynnistynyt, vaikka minäkin pyrin sitä lyhentämään. Joskus vaan lipsahtaa uni ohi ja sitten kukutaan pitkään, ennenkuin nukutaan!

 • Edsolvent veti minut tuolla Universal Sone kiilloitusaineellaan astmaatikkojen ja luonnollisten puhdistusaineiden maailmaan.

  Kaikenlajin tahrojen poistoon sopii tämä sappisaippua, mikä on halpaakin ja voi käyttää siis tekstiileillä.. Jos pehtoorin huushollissa on hyvät sekoittimet niin voisi tehdä kiillotusaineen lisäämällä vaikka hienojakoiseksi jauhamaansa tavallista narseille saippuaa, vähän sekaan jauhettua sappisaippuaa ja jos on löytänyt kunnon notkeaa harmaata savea niin kuivattuaan sen voi myöskin jauhaa ja sekittaa saippuajauheiden kanssa ja halutessaan jäykistää tangoksi tai palaksi lisäämällä vettä tai glyseriiniä mikä on liuottimen tehtävää ajava aine. Sitten vaan valaa märkänä massana kuppeihin ja kas kiillotussaippuat ovat siinä.
  Sen lisään vielä, että esimerkiksi kalkkisaippuaa mitä kertyy vesikalusteisiin ja suihkuhuoneen pinnoille varten tarvittaisiin ehkä kovemman emäksen tai hapon tuotetta. Happoja ja kovia emäksiä on vaan kotisiivoojan aika vaikea hankkia ja sitten pitäis osata keittää. No kaikki Itä suomalaiset naiset sen keittämisen kuitenkin osaavat, vanhimmat osaavat keittää lipeän avulla sian laardista suopaa mikä on myös tosi luonnollinen ja hyvä puhdistusaine. Mäntyöljystähän lähtee se yleisin mäntysuopa, mutta siinäkin on tehostavia aineita kuten Na4Edta nykyisin.

  Minun kaapissani on lisäksi aina normaali kloriitiia ja etikkaa. Ne ovat monikäyttöisiä valkaisussa, desinfioinnissa ja homekasvun estossa.

  Paras on kuitenkin pitää paikat kuivana ja ilma vaihdettuna niin ne ongelmat pääsääntöisesti vältetään

 • Voihan sikander, taas onnistuin koikkimaan unenpääsyhetken ohi, ja nyt taas ihmetellään, millä ihmeellä sen saisi takaisin. No en kuitenkaan aio metrin mittaisia juttuja lisää kirjoittaa. On tästä uni löydettävä pienemmilläkin pätkillä.
  Jotain on kyllä keksittävä jatkossa.

 • Olikohan tuo hallituksen pakkoruotsi rkp:n hallitusneuvotteluveto? Tietysti oli. Tykkäsin ruotsin kielestä ja pakkoa puolustaa se kotimaisuus ja Pohjoismaiden yhteistyö, mikä tietty varmaan käydään englannin kielelläkin, vaikka muuta väitetään.

  Vaikea ottaa kantaa kuitenkin. Joskus valittiin kielilinja tai matikkalinja perusjakona, mutta ruotsi säilyi kuten monet muutkin aineet pakollisena kirjoituksiin saakka.

 • Marseille saippua myös hyllylle sen rautalangan ja jeesusteipin viereen.

  Nukahtaminen. Niinpä.

  Ite nukun pätkäunia. Liian pitkään joskus iltapäivällä ja sitten yöllä kostautuu. Töljötän myöhään telkkuu ja kun silmät jo luppaavat, niin pieni piristys syntyy siitäkin, kun hamuaa kapulaa sammuttaakseen telkun. Miten lie kävisi, jos joutuisi nousemaan ja katkaisimesta töllön sulkemaan.

  Summasummaarum. Koskahan viimeksi tunsin itseni virkeäksi aamulla?

 • No väliilä kun en auki jäänyttä keskustelua sulkenut vaan jatkoin keskenjääneestä niin johan oli Edson setä ehtiny kellumaa.

  Hiisi iskeköön par salamaa. Olen täsää komentotuolillani istunut ja kuullut jotau löpinöö puolinukuksissa Philips blue tooth kuulokkeet piässä. Lause jäi kesken jossain 04 tie
  noilla ja ei muuta kun ylös hyppimään vieläkin liian aikaisin. Ilmeisesti on tullut liikaa syötettyä ekofilosofiaa ynnä muuta matematikkaa päähän ja nyt se pyösrii siellä ja pitää hereillä.
  Saapas nähdä syttyykö korpifilosofi tänään kellumaan?

 • Vielä ehin ... kohta oltava korjaamolla.

  Eilen kokeeksi otin kyypakkauksesta elämäni ensimmäisen pillerin. Syys kyypillerin.

  Maa-ampiaspesän sadasta kaverista yksi ehti pistää. Etusormen nivelen kohtaan. Puolen tunnin päästä niveltä särki ja rannetta myös. Kestetty olisi, mutta kokeilun vuoksi se pilleri huuleen. Auttoi ja rannesärky loppui,

  Pesän hävitin Raidilla ja se olikin seikkailu montaa pistosta vastaan. Tuli mieleen kauhukuvia lasten taaperaessa maa-ampiaspesään, mm. se tuli mieleen. Pelkäävät vanhemmat enemmän kyitä.

 • Tänäänkin pitää tuhlata hyvää ajatteluaikaa. Toisaalta näin ehkä ehkäisen peräpukamia.

  ”Nykyisen hallituksen ilmasto-ohjelmassa ei ole turvepeltojen raivauskieltoa, mikä on suuri pettymys”

  Noin Hesarissa ja auta armias sitä kommenttien määrää, kun uskallettiin epäillä, ettei Suomi ehkä olekaan tehnyt tarpeeksi ilmastonmuutoksen ehkäisyssä.

  Ja poliittisesti ehkä hieman vajavaista kirjoittaa, että Keskustasta se kaikki kiinni on. Monet lisäsivät myös persut samaan kastiin. Ihan jees, mutta mihinkäs omistava puolue Kok on unohdettu? Tai RKP?

  No en jaksa nyt miettiä enempiä

 • No tänään ei ole kyllä kukaan muukaan jaksanut miettiä. Tuli sentään tehtyä sen verran pitkä lenkki autolla että pääsi välillä sateessakin juoksahtamaan kauppaan mennessä. Tulipahan hankittua pakollisia pillereitä ja vähän muuta mitä ilmeisesti ei tarvitse

 • Sen verran pitää Edsolventille, maailmasta kiinnostuneelle laajanäköiselle, miehelle kopioida lisää harvinaisuuksia BBC filmituotannosta tällaisina helposti sulateltavina pikapläjäyksinä.
  Sitä en tiedä saako maailma tuntemuksesta kukaan lopulta mitään innostusta, mutta minulle, modernien aikojen myöhäisemmälle, Captai Cookille ne ovat innostavia ja tarpeellisia ymmärtämään oman kylän pienuus ja suhteellisuus
  https://www.bbc.com/reel/video/p07hqt5x/the-eternal-city-of-death

  • En tiedä saako innostusta vai ei, mutta hyvät sivut. Kiinnostavaa ja sitähän riittää.

   Kyllä se vaan niinkin on, että laajanäköisyyttä tuppaa rajoittamaan oma rajallisuus.


 • No nyt on vaihteeksi unet sekaisin tuhdisti. Pääsin kyllä jo ihmisten aikaan nukkumaan, muua jo klo 4 nosti ylös. No hälläkö väliä. Nyt sitten hillutaan tääs
  llä hetki ja otetaab lisää "valeriaanaa" eiköhän kohta uni tuke uudelleen
  Siinä valvoessaan voisi keksiä älyllisill herroille uutta ajateltava:
  https://www.youtube.com/watch?v=efOTfQBz1JI

 • Johan oli vaunu. Telaketjutankkiko vetää moista?

  Pitkästä aikaa nukutti kohtalaisesti. Katsottiin illalla teemafemmalta 'Hiekan alla' ja joo ... jotenkin vaikuttava, missä ei jäänyt epäselväksi, että nuorille saksalaisille "opetettiin" enemmän kuin olisi ollut tarpeellista.

  Mutta ei pisaraakaan vettä, läheltä liippaisi. Vattuja tulisi vielä.

 • Päivän harjoitukset jatkuvat mutta tehtävähän ne ovat, niitä tavanomaisiahan ne. Kaksi kolme tuntia saa riittää.

  Kyllä maar oppisi hyvin ennestään hieman tuttuja kieliä helpommin, kun eivät puhuisi niin nopeasti. Ja hitto tuo riikinruotsin ääntäminen.

  Luen joka päivä uusimmat karavaanareiden mietteet ja kyl se on niin, että sesongin ulkopuolelle on niitä reissuja suunniteltava. Ja ei paha, vaikka ei kasvata yhtään Ranskan, Italian, Espanjan ruuhkia. Pysyy sovinnolla itäisen Euroopan tarjonnassa ja Saksan kans. Ja koska sesongin ulkopuolella, niin syytä harkita tarkkaan renkaitakin. Syys-loka voipi yllättää. Noihinkin rengasvalikoimiin olen saanut hyvää vihiä palstoilta.

  Mitä muuta? No huomenna taas yleisurheilua

 • Hola kaikki maailman "Pehtoorit".
  Nyt on tapetilla joka puolellaa ilmastoasia. Pitkästä aikaa näkee ihan riippumattomien asiantuntijoiden sanovan julkisesti mitä pitäisi metsänhoidolla, maataloudella, karjataloudella ja turve-sekä bioenergialla tehdä
  Asiantuntijat kirjoittavat 1:1 samaa mitä minä eri yhteyksissä jo vuosia olen maa-jametsätaloudesta sekä energiapolitiikasta kirjoittanut

  Minä vaan olen sillä tavalla eri lailla kirjoittanut, että olen tarjonnut selkeitä vaihtoehtoja mitkä eivä syyllistä yksittäistä ihmistä eivätkä ajaisi äkilliseen kriisimuutokseen, vaan valittua elintapaa periaatteessda voitaisiin säilyttää hallituin muutoksin.
  Nyt keskittyivät lähinnä metsänkäytön oikaisuun, turpeen käyön lakkauttamiseen ja yksittäisen ihmisen ruokailutottumusten muuttamiseen lihasta pois.
  Kaikki sinänsä oikeita asioita ja ilahduttavia havaintoja totuudesta.
  Lisää peltoja tietenkään ei enää lainkaan pitäisi raivata kun valtaosa raiviosta kasvattaa meijerikarjan ruokaa ja juuri meijerikarja on suurin yksittäinen rasittaja.
  Pitäisi alkaa todellakin käyttämään vähemmän meijerituotteita ja naudanlihaa ja korvata se muulla tavalla kuten jo on simerkiksi kaura yms maitoina olemassa. Jäljelle jääville tiloille ehdoton pakko käyttää lantansa ja jätebiomassansa biokaasureaktorin kautta energiahyödyksi. Se poistaisi karjatilojen lannoite ja pierupäästöjä jo hyvin paljon.
  Samoin kaikessa muussa voitaisiin korjaavia toimia tehdä aivan rationaalisti niin ettei valitun taloudellisen toiminna tapaan hirveästi tarvitsisi puuttua. Nämä toimet pitäisi kuitenkin olla hallitusten aikaansaamia suurtoimia ekä yksittäisen ihmisen valinta tai vapaaehtoisuustoimia.

  On varastossa muutamia BBC lyhytesityksi matkailija ja camping aiheista. Jahka innostun postitan niitä.

 • Tässä pari otetta niistä BBC hienoista camping paikoista ja mukana myös Yahoolta lajitelma muistettavia kansallaisruokia kuvineen. Sen liitän koska karjalanpiirakka oli päässyt joukkoon.
  Kolmas on ihmeellisistä silloista maailmalla
  https://www.farandwide.com/s/europe-traditional-food-bf3982a5f9c44ca8?utm_campaign=europefood-e0c99d3f6315463d&utm_medium=cpc&utm_source=oat&utm_term=HOMEPAGE_US

  https://www.farandwide.com/s/best-luxury-camping-glamping-ca8d2ce2bf2f4b36

  https://www.farandwide.com/s/spectacular-bridges-695b70e0d69b4788

  Saa nähdä laskeeko robo kolme liitettä kerralla edes kirjaantuneelta. Siksi otan kopion ihan varastoon

  • Nuo sillat ... siltainsinööri Jaatiset ovat luoneet ja laskeneet ja hitto jotkut siten tehneet. Tuli mieleen se Juutinrauma, ja sain kehotuksen 2016 ajaa ihan mistä muualta tahansa. Muistaakseni Norjassa jo kävi niin, että vain kuskilla oli silmät auki.


 • Ilmastoasiasta kun kysyttiin parlamentaarikko tyhjäpäältä ... niin sitä ennen hän valaisi päänsä sisältöä noin niinku laajasti.

  - mitä ihmeellistä nyt tuossa, pikkupoika pissii ... (patsaasta Brysselin torilla))
  - jos kysytään suomalaiselta halutaanko enemmän islamisteja Suomeen ...

  ja sitten sitä ilmastotietoa

  - siellä on taivaalla aurinko ja taivaan isäkin, joka säätää ilmat
  - no tiedemaailma on sellainen, että se elää omaa elämäänsä ja me elämme täällä maapallolla omaa elämäämme

  Juu ja kun tällaista tyhjäpäätä äänestää suuri joukko tyhjäpäitä ja kun kaikki Euroopan tyhjäpäät lasketaan yhteen, niin saadaan yököttävä luku ja nämä vielä yrittävät koota voimiaan yhtenäiseksi yököttäväksi voimaksi.

  YÖK

 • Otinpa käteeni Hesarin artikkelin ... tai siis läväytin ruudulle.

  Ekonipottaja ja ilmastoanorektikko, nämä sanat "johdattivat" lukemaan ilmastoahdistuksesta kärsineen Leo Straniuksen "selviytymisestä".

  Hesari jatkaa : Kumpi on lännelle suurempi uhka, Isis vai al-Qaida?

  Miksi aina tulee mieleen, että meidän tajuntaamme muokataan todella syvältä? Muistan aina "pahan akselin" ja kaikki ne "välttämättömyydet", mitä piti tehdä. Blair ja Bush. Buudelihan tuo Blair oli.

 • Nyt pulistaan ilmastosta niin, että kohta kieltävät klapien käytön ;)
  AB

  • Niinpä

   Mutta nou hätä, sillä viimeistään silloin syön suoraan puusta hetelmää, kuivatan heinäsirkkoja ja elän muutenkin niin minimalistisesti kuin vain voin. Hikikin lähtee muovipussillisella vettä, mikä roikkuu hetelmäpuun oksalla ottamassa aurinkoa. Toinen pussi taas kylmää vettä ja siihen väliin sekoittaja.

   Ei vaan. Kyl sähkö olisi ihan jees muuhunkin kuin saunan lämmitykseen.


 • Ensimmäisen jutun luin osittain tämän kijoittajan blokista. Kiinnitti tietysti huomio valtavaan määrään viitteitä. http://www.tammilehto.info/blogi/2019/04/10/helsingin-sanomattomat-venezuelasta/#comments

  Aihe ei ole filosofinen, joten luenpa kokonaan miehen mietteet esim. Linkolasta. No en tänään.

  Miksi minulle tuli mieleeni Hesariin kirjoittanut ... kaikki muistaa, nyt ei tule mieleen nimi. Hän joskus mainitsi suomalaisen lehdistön nappaavan suorat kopiot mm. espanjalaisesta sanomalehdestä : "El País on Madridissa ilmestyvä riippumaton sanomalehti, joka on perustettu 1976"

  Hesarikin on riippumaton. Tietysti se riippuu mistä katsoo ja kuka riiputtaa.

  • Ny on pinossa puita. Juolahti mieleen yks juttu

   Jospa myisi Afrikkaan niille, joiden välttämättömät nuotiot palavat edelleen mm. ruoanlaitossa, koska ... hetkinen en myy vaan annan, jos joku sinne ne veisi vaikka jätteiden kuljetuksen sijaan. Tää oli filosofiaa.

   Suomalainen korkeateknologia odottaa, jos jossain afrikkalaisessa nuotiopiirissä kerätään kolehti, että saavat ostetuksi helpotusta elämäänsä. No monessa muussakin kehittyneessä maassa vastaavanlaisia odotuksia on. Tääkin oli omintakeista vilosofiaani. Kiinalaiset ostavat maaperää eli kauppa se on joka kannattaa sano.

   Ja tää ei liity ny Afrikkaan. Vallan aktiivi on ollut se ... siis yks Herlin, siis Itämeren suojelun alueella. Erittäin hyvä niin, ei siinä mitään. Totesi, että vesialueiden omistajien kanssa (mm. kalastuskunnat) täytyy päästä sopimukseen, että voitaisiin siis ne tärkeät, rannikoita lähellä olevat alueet ensin suojella.

   Kun nyt maat ovat jaetut ja meret, niin vain taivas on kattona muullekin omistukselle.


 • Tuon Tammilehdon kirjoitukset ja näkemykset ovat mielenkiintoista ja todentavat erinomaisesti virallisen totuuden valinnaisuuden, eli on valittu se mikä tuntuu itsestä mukavalle ja sopivalle toduudelle.
  On tässäkin kuitenkin todettava, että myös Tammilehto tavallaan sijoittuu yleistotuuden toiseen reunaan yleisuutisten kanssa ja hänellä voi siihen olla "vahva" motiivi, ihan kuin meillä yleiskirjoittajilla on yleisasioihin jonkin tasoinen motiivi. Meillä setämiehillä kuitenkin rehellinen!
  On hyvä että on tuollaista toisen näkökulman totuutta olemassa, koska se tasapainoittaa virallista valhetta..

  Nyt suunnittelen vaihteeksi uuden kapulan ostamista, sillä kunnioitettavista kapulavanhuksistani alkavat vanhat nokia patterit hyytymään pikkuhiljaa. Ehkä kokeilen taas nettipuhelinta eli sellaista jolla voi postinsa ja uutisensa lukea, mutta jolla ei paljon muuta älyä ole.

  Poistin myös Face book tilini, joten ei ole enää sekään pengottavissa, sillä enhän oikeasti tarvinnut sitä muuhun kuin kirjautumispalveluun.

  En muista postasinko koskaan kuvi Indonesian Batamilta miten paikalliset tuottavat paikallisen sademetsän klapeista puuhiiltä. Voisi käydä samoin jos sinun klapisi vietäisiin afrikkaan, että niitä savustettaisiin ilmaan tuplasti eli ensin hiillettäisiin yhdenlaisessa nuotiossa ja sitten toisen kerran kylägrillissä padan alla :)

 • Hola señores & señoritas
  Nyt ihan kirjoitussormeani puran asialla mikä ei ketään voisi vähempää, kuin minua kiinnostaa:
  https://www.yahoo.com/news/floating-nuclear-plant-russia-features-124700768.html

  Siinä vähän yankee kielellä arvioita vanjojen uudesta ja ainoasta kelluvasta ydinvoimalasta mistä varmaan jokainen onjotain pätkiä eri vaiheissa lehdistä nähny ainakin otsikoina.
  Sitä eräät tuossakin artikkelissa vertaavat kelluvaan Tshernoyliin, mikä on joko 100% tietämättömyyttä tai 100% antisilmin ajateltu.
  Tosiasiassa tämän Akademik Lomonosovin jonka nimi tulee muuten napameren merenalaisen siperian meren harjanteen, Lomonosovin harhanteen nimestä ja jonka olemassolon perusteella venäläiset yhdessä vaiheessa esittivät koko napameren kuuluvan heidän alueeseens kaupallisesti kun harjannetta tulkittiin siperian Uralin jatkoksi meren alla!!
  Tuon proomun reaktorit ovat aivan eri tyyppiä kuin tshernobylin eli painevesireaktoreita kun thernobyl oli plutoniumia tuottava grafiittihidasteinen reaktori. Tshernobylin tapainen räjähtäminen olisi teoriassakin mahdotonta tällaisessa reaktorissa. Reaktorin sulaminen toki mahdollista pahimmassa skenaariossa. Silloin sula valuisi reaktorin alle ja meren tapauksessa mereen. Meri on tällä hetkellä suuressa meressä itseasiassa turvallisin paikka pienelle ydin vuodolle sillä kaikki aineet ovat jo valmiiksi uraania myöten osa merivettä ja paha paikallissäteily laimenisi erittäin nopeasti lähes taustasäteilyksi. No pelätä saa, jos pelkää.

  Teknisenä toteutuksena tämä proomu, jota venäläiset ajattelevat kaupittelevansa tulevaisuuden energiamarkkinoille on kuitenkin erittäin pienitehoinen, 70 MW kahdella reaktorilla. Alla hirmuinen proomu.
  Nyt jo tiedossa olevalla modernilla sulasuolajäähdytteisellä reaktoriteknologialla voitaisiin tuollaisia proomuja sekä pienentää, että saada tuottamaan merkittävästi suurempaa tehoa. Nykyiset moduulit suunnitellaan kutakuinkin väliin 100-500 MW per moduuli. Kaikki suoraan tehtaasa koottuna ja kuljetus vaan maihin tai proomuun "pultattavaksi" eli esirakennettuun perustaan kiinnitettäväksi laiva ja maantietoimituksena.
  Siihen menee luvitusten vuoksi vielä joitakin vuosia ennekuin esimerkiksi se Nuscale mistä yhden U tuben postasin saa moduulireaktoreilleen kaikki luvat. Teknologia kyllä on valmiina sekä USA'ssa, Kiinassa ja ainakin Kanadassa. Venäläiset ovat vielä vanhassa reaktorikannassa. >Siksi tuokin proomu näyttää vähän "Einolta". Ajatus on kuitenkin hyvä ja reaktorit ovat luvitettuja kuten ovat myös jenkkien , kanadalaisten englantilaisten ja ranskalaisten sotalaivojen pienet reaktorit tehoalueella 30-100 MW/reaktori.
  Tässä on kuitenkin metaanikaasujen ja synteettisten hiilidioksidista valmistettujen polttoaineiden lisäksi lähi vuosikymmenien energiatulevaisuus. Sen jälkeistä en ryhdy veikkailemaan mutta se voi olla fuusioreaktori tai sitten aivan uutta synteettistä polttoainetta mikä ei lisää ilman saasteita.
  Tärkeintä olisi ilmaston ensiaputoimenpiteenä lakisääteinen pakko kaikille maatiloille operoida kaikesta orgaanisesta jätteestään biokaasua ja lopettaa lannan peltokäyttö kokonaan. Tietysti pitäisi vähentää myös hirveasti pierua tuottavan lihantuotantoa eli nautakarjaa ja lihahevoisia.
  Hevoinenhan lähes kulkee pierun työntämänä.
  Toivottavasti kukaan ei lue tätä kun tässä oli sekä ekofilosofiaa, että todellista ja todenmukaista asiaa, ja totuushan ei hyvin maistu ainakaan osalle ihmisistä.

  Siinäpä tuli kuitenkin tämän illan metri. Metri päivässä ei ole kirjoitusmielessä huono saavutus jos kirjoitus on hauskaa

 • Metri päivässä jee

  Hitto, olisi nyt päässä ees sentin mittainen ajatus. Mistähän johtuu ilmaisu "painavaa tekstiä"? No kait se juontaa siitä alustasta eli papyruksesta.

  Kuka on kirjoittanut painavimpaa tekstiä?

  Hitto, johan alkoi tämäkin päivä, mutta kaikki päivät, mitkä alkavat pohdinnalla ... On muuten kumma juttu, että päässä oleva minimaalisen lyhyt ajatus saa aikaan arvioiden noin viiden sentin tekstin

 • Metrin kirjoituksissa on myös pieni piilohuvi.
  Valaisen sitä joskus
  Nyt huvittaa mikään ihan liian vähän

 • Painavat tekstit? No tarkkaa määritelmää on vaikea näin yht'äkkiä antaa, mutta kyllä meikän puheet on ainakin aina punnittua puhetta.

  Ja juu, työt on taasen vieneet kaiken ajan, ei näy vähenemisen merkkejä työtaakassa. Ei sitä nyt enää viitsisisi koko ajan sata mittarissa painaa, mutta kun olen nähtävästi ns. korvaamaton henkilö. Meitä "korvaamattomiahan" on tunnetusti lukuisa joukko tuolla hautuumaalla mullan alla.

  Tammilehdosta täysin samaa mieltä Alin kanssa. Noita tekstejä lukiessa - vaikka ovatkin tarkoitushakuista tekstiä valtamedian virallista totuutta vastaan - kuitenkin toivottavasti saavat pohtimaan miten vaikea asia "totuus" on. Yhtä totuutta harvoin edes on olemassa.

  Ja ilmastoraporttiakin pukkaa. Kovaa on teksti.

  Who

  • Muistan kun nimimerkki Zipzap puolusti aina Hugo Chavezia ja varmaan nykyään Maduroakin, joka nyt sinnittelee sillä tiellä, että Venezuela on saastaisessa ammoniakkipitoisessa nesteessä. Kansa on köyhää, mitään ei ole ja kansa pakenee muihin maihin. Muistan, kun Zipzap puhui myös Hesarin vääristellyistä tiedoista Venezuelan tilanteesta kopioiden espanjalaislehtien mielipiteen. Harmi, ettemme enää tiedä, vaikuttaako Zip nyt vielä siellä, vai asuuko Portugalissa taikka Espanjassa. Molemmat kielet hän hyvin osaa. Hän on erittäin mielenkiintoinen henkilö, joka on vasemmistolaisesti asennoitunut maailmanmatkaaja ja ehkä tutkija? Sen muistan, että hän asui lapsena ja teininä kuten minä, Malmilla.

   Cee


  • Jäänyt meikälle mystiseksi hahmoksi tämä ZipZap. Vähän outoja oli jossain vaiheessa nuo Chavezia ylistävät kirjoituksensa kylläkin. Jotenkin kuvittelin hänen itsensä olevan sellaisessa asemassa, että sen suuntainen "mielipide" oli välttämätön..mutta tiedä häntä.

   Who


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jäänyt meikälle mystiseksi hahmoksi tämä ZipZap. Vähän outoja oli jossain vaiheessa nuo Chavezia ylistävät kirjoituksensa kylläkin. Jotenkin kuvittelin hänen itsensä olevan sellaisessa asemassa, että sen suuntainen "mielipide" oli välttämätön..mutta tiedä häntä.

   Who

   Chavesin unohdin heti, kun zippi loi alttarillemme sensuelliä naista ja laulantaa.


 • Minäkin muistan elävästi ZipZapin ja monesti olen hänenlaistaan kirjoittajaa sieltä vanhasta kunnon elämästä kaivannut tähän nykyiseen aikaankin, mitä ilmatilaa nyt hallitsevat ihan erilaiset "voimat".
  Hän silloin kirjoittaessaan oli idealisti, mutta erittäin hyvin selvillä latinalaisen Amerikan tilasta ja historiasta. Monet kerrat keskustelimme esimerkiksi Condor suunnitelmasta ja vaikka Hugo Panzerista aina Venezuelan Angel putoksiin asti.
  On kaiketi oletettava että hänkin on poistunut ajasta ikuisuuteen, sillä viimeiset kirjoituksensa olivat sen suuntaisia.
  Joka tapauksessa sivistynyt ja inhimillinen kirjoittaja jollaisen kanssa oli tai olisi aina mahdollista vaihtaa järkeviä ajatuksia ihan poliittisesta tai eläman asennoitumisesta riippumatta. Jos niin on niin RIP.

 • Tänään ei saanut edes puolta metriä kirjoitettua, mutta eipä ollut asiaakaan. Wallanderia katsomasta poikkesin koneelle.
  Ehkä huomenna löytyy aiheita vaikka Venezuelasta tai Uruguaysta minkä tunnen huomattavasti Venezuelaa paremmin. Enhäm minä muualla Etelä Amerikassa ole ollutkaan kuin Uruguayssa ja sitten Panamassa ja Mehicossa Keski Amerikassa ja Itse USA'ssa ihan töissä ja sen mukana useammassa valtiossa Itärannalla, Luisianassa ja Minnesotassa

 • Sen verran saan vielä hyviä BBC ruokareseptejä esitettyä innostuneille harrastelijakokeille. Esimerkiksi Satay kokkausta suosittelisen. Se on todella miellyttävän makuista, alunperin Indonesialaisesta salaatista ja kana-lihavartaiden dippausmausteena käyteetty joko hyvin chilinen tai hyvin lempä mutta erittäin distinktiivinen maku sekä salaateille että sapuskoille
  https://www.bbc.co.uk/food/collections/bling_up_your_roast
  Helppoja ovat lopulta tuon kokoelman annoksetkin kokata. Aikaa ja rakkautta ja kunnon mausteet, niin kokonain uusi makuplaneetta aukeaa jokaiselle.
  Kaukoidässä ja Eteläaasiassa on myös yäk ruokaa paikallisille, mutta uskokaa täi älkää niin erityisen maukasta kasvisruokaakin ja sopivalla valinnalla jopa lähelle lihan korvausta. Ei kuitenkaan kasvavalle lapselle, jonka aivot tarvitsevat sekä eläinproteiinia, että ohutta ja paksua rasvaa kehittyäkseen.
  Aikuinen valmiiksi hyvin rakennetuilla proteiini ja rasvaaivoilla voi sitten pärjätä eläinproteiinin korvikkeilla, mutta ei koskaan kaikkien vitamiinien ja hivenaineiden kohdalla ihan nappiin. B-12 on yksi ongelma, D vitamiini on toinen ongelma-B vitamiinit yleensä kolmas ongelma ja C vitamiinipula pelkkää suolalihaa ja perunaa ja riisiä syödessä suuri ongelma-Keripukkiongelma. Polynesialaiset pitkänmatkan purjehtijat osasivat senkin muonituksn hoitaa muonittaessaan aluksiaan käytetyllä johanneksen leipäpuun hedelmällä C vitamiin varmistamiseksi vaikka eivät ehkä tienneet vaikuttavan vitamiinin nimeä silloin Mutta kun ravintona oli johanneksen säilöttyä leipäpuuta tuomaan hiilihydraatteja ja oleellisia kasvivitamiinejä niin kombinaati oli vatsin kestävä sen ajan alkukansojen tutkimusmatkailijoille. ZipZap olisi tästä asiasta ollut perillä, otaksun, mutta eurooppalaiset matkayrittäjät ja valloittajat pakkasivat suolalihaa ja vettä niin puhdistettuna kuin silloin mahdollista oli

  • Klikkasin tuon ja suomensin : Jamaikalaista ääliökanaa.

   Tsiisus, meillä menee kananlihaa suihin viikottain ehkä neljänä päivänä, loput sitten kalanlihaa. Joskus saamme herkutella hirvenlihalla, mutta tänään sitten harvinaisemmalla lihamakaroonilootalla, missä kylläkin sitä nautaa. Itsestään olemme tuohon kananlihaan päätyneet ja koska makuja on yhtä monta kuin maistajaa, niin me ollaan maistettu kana hyvänmakuisena lihana. Siis jopa kanan jauhelihassa on ollut meittin makuhermoja hivelevää makua.

   Ja tsiisus, maito on ollut koko elämääni kuulunut juoma. Litra päivässä nykyään ja kumppani väittää, että juuri tuosta syystä olen kalkkeutunut. Että löysi vielä kemiallisenkin syyn


 • Lienee yksi vanhenemisen merkki, kun viihdyin 2 tuntia back to the sixties ja stadi vaari rock tapahtuman jälkimainingeissa Rastilassa lukemalla juttuja, missä nuoruuteni kavereita oli ollut koolla.

  No kaksi tuntia läppäriruutuaikaa on sentään vaan kaksi tuntia. Eilen 4 tuntia urheiluteeveeruutuaikaa ja meinasin vielä jaksaa yhden lentopallomatsinkin.

  Ny oottelen sadetta

 • Veikkaanpa, että pelkäksi vasemmistolaisuudeksi ei kantsi rajoittaa Tammilehdon kirjoituksia. Lueskelin tai paremminkin silmäilin http://www.tammilehto.info/zerzan_haast.php ja tästä Zerzan haastattelusta itse haastateltavaan ja sen kautta mm. Theodore John Kaczynski alias Unabomberiin.

  Käteen jäi toistaiseksi sana anarkismi, mihin olen tainnut jo kauan sitten viitata ja olen muistaakseni peukuttanut anarkisteja. No joku saattaa kertoa, että anarkisteja on kaikenlaisia. No onhan perhosiakin kaikenlaisia ja siittä aasinsillan kautta eiliseen avaraan luontoon.

  Sieltä jäi mieleen se kolibri, joka lentää tuhansia kilometrejä meden perässä.

 • Nyt oon täysin hukassa, sillä painavat tekstini muutin pituusmitoiksi käyttäen sekä lukiessa että kirjoittaessa 175 % suurennosta. Tulos 39 cm

  Joo joo, tiedän ... istuessa vaarana peräpukamat. Kestän kuin mies ja kohtahan sitä pääsee kyljelleen katsomaan urheilua.

  Ei oo vaikeeta arvata, kumpi meistä tän huusollin kahdesta henkilöstä tekee, kumpi miettii. Mutta että sunnuntainakinko pitäis häh?

 • No ei ollut mitenkään metrikirjoituspäivä tänäänkään. Jostain syystä nämä viikonloput painavat passiivisemmaksi. Onneksi täånä viikonloppuna tuli jonkin verran yleisurheilua ja eräät suomalaiset jopa menestyivät lupaavasti. Liian harvat toki. Kyllä Paavo Nurmen ja Ville Ritolan aikaan kaikki oli paremmin :)
  AB

 • Viikonloppu on lepoa varten. Näin sitä on vielä kiinni työelämässä, vaikka päätöissäni ei viikonloput vapaita olleetkaan.

  No illalla alkoi sade ja aamulla mittarissa 8 mm. No ei paljon taivas auennut.

  Sattuikos kemisti ... nyt sataa, jippii ... katsomaan eilen ykkösen Teflonin kirousta?

 • Jotenkin häkellyttävän mukavan sotkuista, sillä

  Teuvo Hakkarainen elää omaa elämäänsä
  Tiede elää omaa elämäänsä
  Katsojat, kuulijat ja lukijat elävät omaa elämäänsä
  Äänestäjät elävät omaa elämäänsä ja sokeri pohjalla

  Olemme kaikki elämämme sankareita jeeee

 • Kaiken liosäsi tänäänj olya sanomioenyhden kysumyksen testiisä paljastui, etrtä minun kotijuueni olisivay "Raisioss" :))))))))
  aB

  • No jopas lähjetti keyboard ihan sattumanvaraista kirjallusta :)
   Ab


 • Teuvo Hakkarainen on ihan oma tapauksensa.
  Tefon juttu oli BBC'll'kin ja luin sen sieltä.
  Kyllä nuo synteettiset materiaalit ovat hiukan "jumalan" luomille vieraita
  BA

 • Pitääkin viedä kaikki teflonpannut Kivikon sorttiasemalle. Mutta millä paistan, kun rautapannu on liian raskas minulle. Olen lukenut että jos pinnoite on ehjä, ei vaaraa.
  Cee

 • Joo, jos pinnoite ehjä, hyvä juttu. Sama, kun posliinikäyttöesineissä, minkä poltoissa käytettiin vielä muutama vuosi sitten lyijyä. Niidenkin pinnoite oltava ehjä

  Ite seuraan mielenkiinnosta ja merkkaan ylös, mihin voisi kiinnittää huomiota tarkemmin ja joskus vaikka hylätä ostoksen

 • Hyvä, että johtaja Edson jaksaa pitää kanavaa elossa, silloin kuin me muut olemme "lamassa". Ceellehän emme voi vastata, kun se on kielletty ja tulkitaan ihan muuksi mitä se on eli tavllista inhimillistä keskustelua ja ajattelua!
  AB

  • Surullista, että ette voi keskustella edes taloustavaroista pelkäämättä vaarallisten tahojen puuttumista.

   Tosin rautapannuilla on surmatöitäkin tehty.


 • Esdsonilta tullut hyviä liitteitä. Pitää minunkin nyt ryhtyä kohentamaan kirjoitusta ja tiedonjakoa kun olen vähän siivoillut netti8jälkeäni sellaiseksi, että kukaan ns. stalker eli vainooja ei enää löydä mistään netistä muua<lta kuin tältä ketjulta ja mahdollisesti joskus sukupuolimonistuvalta yleistä ymmärrystä tukevalta ketjulta.
  Facebookin lakkautin, samoin ainoan omalla nimelläni kirjoittamisen. Nyt kaikki ovat jonkun nimimerkin takana ja sellaisen jota kukaan ei voi yhdistää vaikka olisi niitä HS kommentoinneissa nähnyt.
  Disqusissa eli monien ammatti- ja asiablogien kommentoinneissahan minulla on ollut jo vuosia yksi tai kaksi nimimerkkiä käytössä. Yksi on isoäitini sodassa kuolleen veljen nimi, jolle ei ole edes facebookissa vastaavaa nimeä olemassa. Sitä olen käyttänyt joskus turve ja metsäkeskusteluissa.
  On suuri helpoitus, että stalker ja kiitosta janoavat eivät voi enää penkoa ihmisten yksityisasioita. Se helpottaa asioista sanomista kun kukaan ei lue näitä ketjuja meitä 7 lukuunottamatta enää ja kaikki mikä pysyy tällä rajallisella keskustelufoorumilla taas on täysin kestettävissä kun keskenään syylliset ovat hyvin tiedossa ja jokainen, tunnistipa syyllisyyden tai ei kuitenkin jossain mielensä sopukassa piilottelee myös sitä totuutta ja sitä suhteellisuutta.
  Hämmentäjät ja valehtelevat lentelijät tunnetaan, kiitosta kerjäävät heikon persoonallisuuden omaajat tiedetöön ja jopa vain jonkun toisen syyllisyyden tuunnistava tiedetään. Rehellinen ja hiukan "raakasanainen" Tiedetään ja poliittisesti hiukan löylyä kiertelevä tunnetaan. Myös tunnetaan että yksi miehistä oli ammattimainen perseennuolija ja auervaara ja siksi erityisen kaivattu kiitoksen kipeiden parissa.
  Jospa kiitoksenkipeätkin jonain päivänä ymmärtäisivät mistä oli pula ja palaisivat normaalin elämisen tarpeisiin. Sitä en kyllä edelleenkään tiedä miten voi palata maan päälle, jos on valinnut "suihkulauden" eli teknolokisen varren siellä ylhäällä olemiseen pilven tasalla.

  En ole vaan keskinyt millä saisimme palautettua sellaisia monipuolisia mies -ja naiskirjailijoita joita oli ennen heidän poisajoaan täältä ja aina samasta syystä ja saman kuskin toimesta.
  No minä lähden edelleenkin siitä, että lähes kaikilla on aina mahdollisuus ajatella laveammin ja objektiivisemmin ja jotenkin hyväksyä jonkun toisenkin esittämä ajatus vaikka se ei omasta kudinkotelosta tullutkaan..

  Teflon sopii sellaisille kuten Boris Johnson ja Trump. Liukkaita ja kestäväi. Kettoon ja paistoon taas sopivat valurauta, valu alumiini ja niiden lohkeamttomat ja kulumattomat pinnoitteet.

  Kiven tai tiilen päällä kypsennys sopivanaallonpituuden lämmöllä taas antaa parhaan aromisäilyvyyden. Siksi napolilaisen puupizzauunin pizzasta tulee ylivoimainen kun se saa puun hiilen loimusta ideaalin aallonpituuden ruoan kypsymiselle ruoka astian laadusta riippumatta

  • "No minä lähden edelleenkin siitä, että lähes kaikilla on aina mahdollisuus ajatella laveammin ja objektiivisemmin..."

   Eräältä se kuitenkin tuntuu puuttuvan. Varmaan vaikeaa olla oman ihmisvihansa vanki.


  • LiisaO kirjoitti:

   "No minä lähden edelleenkin siitä, että lähes kaikilla on aina mahdollisuus ajatella laveammin ja objektiivisemmin..."

   Eräältä se kuitenkin tuntuu puuttuvan. Varmaan vaikeaa olla oman ihmisvihansa vanki.

   PS Tämä on kyllä huvittava leikki. Kun yksi uhmaa puolella sanallakaan AB:n kuningasasemaa, saa vastaukseksi huikean saarnan, jossa vilisevät putinit, trumpit ja auervaarat, oma kaukainen sukulainen ja kaikkialla kummitusmaisesti lentelevä salaperäinen stalker.

   Cee-parkakin saa sylkykuuron niskaansa, vaikka halusi sanoa jotain vain paistinpannuista.


 • Tekemistä on taas viikolle, kun pitää käydä huomenna hankinnoilla ja Keskiwiikkona uusimassa se PEG letku.

 • Aristoteleen kantapää ehti kiinnittää ylen uutisotsikkoon huomionsa.

  "Poliisi epäilee : Päihtynyt mies yritti viedä veturin, kertoi myöhästyneensä ensin omasta junastaan"

  Tämä poiki muutaman mainion kommentin. Tässä yksi.

  "Eräässä vitsissä teini meni Lähi-idästä Englantiin vaihtoon. Isä kysyi kirjeessä että miten menee.
  Poika vastasi että hyvin menee, mutta häntä hävettää mennä kouluun Bentleyllä, kun muut kulkee junalla.
  Isä vastasi takaisin ja sanoi, että nyt et kyllä nolaa meitä siellä ja ostat sinäkin junan."

  • Kun klikkaksin tuota otsikkoa, niin muutettu oli

   "Junasta myöhästynyt päihtynyt mies yritti viedä veturin Kontiomäessä – "Kalusto pitää lukita joka paikassa, vaikka olisi kuinka hiljainen asema""

   Ja jutun lopussa maininta

   "Juttua täydennetty 9.8.2019 kello 15.32: juttuun lisätty VR:n liikenteenjohtaja Nina Mähösen kommentit."

   Heh heh, ei voi ylekään myöntää otsikkolipsahduksiaan. Yle on sentään mainostanut itseään myös hyvän suomen kielen puolesta puhujaksi


 • Nyt voin paljastaa Edsonille sen piilohuvin "metrin" kirjoituksissa:
  Stalker-ja kiitoksenkipeät mummelit nimittäin lukevat jokaisen tekstini mikroskoopin kanssa kirjain kerraillaan ja parhaat paloittelemalla vielä jokaisen kirjaimenkin alkuosiin löytääkseen kiitosta tai edes vihjettä maininnasta itsestään..
  Metrin mittaisessa kirjoituksessa samalla pitää heidät töissä ja sivutuotteena pakosta joutuvat lukemaan tietoa asioista.
  Ceetä täm'ä ei tietenkään koske, kun hän on normaali ihminen ja kirjoittelee normaaleista asioista, mutta on vaan valinnut seuran joka ei salli hänen kanssaan keskustelua, jotta näyttäisivät itse ihmisenmmiltä.

  • Mä olen käynyt lukemassa siellä toisaalla. Tunne on sellainen, että kaipaisivat vastineita. Heitän esimerkkejä

   Viimeisimpänä het iski silmään tutkielma alistajista. Sama henkilö kehottaa pysymään "totuuksissa" ja jatkaa jossain "Junger tuolla HS:ssa pitää lukutaitoa tarpeettomana ja turhana...." Näin sitä kirjataan totuuksia. Pitäisikö ottaa haasteena? No ei pidä.

   No eräs näpsäkkä oikke kertoo, että kirjan pitää olla kirja ja sanomalehden sanomalehti ja lisää ugh. Jotenkin tuttua kamaa tuo ugh. Pitäisikö ottaa haasteena? No ei pidä

   Juu ja mikä iski silmään. Koska joku jääkiekkoilija kertoo twitterissä koko perheestään ... "niinhän mekin täällä". Ja kirjoittaa lisää :

   "Meille tärkeitä asioita ovat arkiset perheasiat, ei mitkään maailmoja kaatavat ihme uudistukset!"

   Pitäisikö ottaa kantaa? No ei pidä. Huvittaa vaan nämä ns. totuudet eli jos kirjoittaa vaikkapa teflonin raaka-aineista, niin on jotenkin unohtanut omalta osaltaan arkiset perheasiat.

   Pitäisikö ottaa kantaa? No kyl nyt täytyy. Se, että ei kirjoita omista läheisistään suuremmin näille yleisille saiteille ei todella merkitse sitä, että ei perheasiat olisi tärkeitä. Täydellistä puuron ja vellin sotkua


  • "pakosta joutuvat lukemaan tietoa asioista"

   Sinun kvasitieteellisillä jorinoillasi ei ole muuta merkitystä kuin tehostaa sinun valtavaa egoasi.

   Merimiehellä luulisi olevan muutakin kerrottavaa. Missä ovat viihdyttävät tarinat maailman meriltä?

   "Kiitoksen kipeät mummelit". Missä?


 • Aamuisin teen tiettyjä muistiinpanoja ja arvasin. Tänne porinoihin oli tullut muutama kirjoitus enemmän kuin keskimäärin keskellä viikkoa. No siis arvasin syyn.

  Teflon on muutakin kuin paistinpannu

  "Tämä on kyllä huvittava leikki."

  Sä sait taas virtaa ja oi oi cee parkaakin. En tiedä, miten cee itse kokee ? Mutta on hyvä, että aurora kokee muidenkin puolesta.

 • No ni Ali

  Minä se meinasin valittaa, että taas oon lipsunut syömään enemmän kuin kuluttamaan. Mä mietin joskus sitä, että kun toi sinun nykyinen ravinnonottosi poikkeaa aika lailla, niin ei passais ainakaan kauhiasti valittaa, kun nielemisessä ei ole ongelmia. Ja kaiken päälle olen todennäköisesti sellainen, että voin syödä laajasti mitä vaan.

  Tuo oli esipuhe jo huomenaamuakin varten, sillä smoothiet valmiina kaapissa. Ja taas tähtäin välttää hiilareita. Ja nyt sitten maitoa kans, muuttunut vaan maustamattomaksi jugurtiksi.

  Tässä yksi kuva. http://bot.fi/31qf ja selvitys. Vasemmalla puolen on pöytä, missä hydraalihalkaisin. Puoliksi tai neljään osaan pölli siinä halkaisijassa ja kaksi askelta kuvassa olevaan loppuhalkaisijaan, missä kirves teki tuon kuvassa olevan työn kymmenessä sekunnissa ja allekin. Ainoa liike, joka vaatii koukkimisia, on se, kun nostaa pöllit halkaisupöydälle.

 • Tulipa hydraulihalkojalla tosi tyylikkäitä klapeja. Niinkuin tiedät niin minulla ei ole mitäänb kotitalousklapeja vastaan vaan näen ne korkealaatuisena käsityönä ja kestävästi uudistuvana materiaalina.

  Sensijaan yksi ruikuttava eukko pienen suolammen rannalla ei muista kironneensa minun aikaisemmat merimies ja matkakertomukseni valheena ja koko profiilin keksittynä. Eikä vain kerran vaan useasti!

  Sellaista se on kun päässä on aivojen sijasta pelkkä putki! Ja sitten pitäisi vakuuttaa muut uskomaan että valhe onkin totta!

  • Vaikka profiilisi onkin keksitty, voisit silti kirjoittaa vähän hauskempia juttuja sen sijaan että koko ajan sönkötät totuudesta ja valheesta. Huooh...


 • Osui ja upposi, mutta älä huolehdi. Mummot kyllä uskovat kaikki sepityksesi ihan kritiikittä, eli sinulla on aina ystäviä.

  • Niinpä. Viimeksi olen satuillut käyneeni kotiseutumuseossa. Aika hohdokas vale, vai?


 • No niin, nyt on taas ollut hauskaa melkein viikon tarpeiksi. Siihen pitää olla Teflon pinnoitettu.
  Oletko muuten Edsolvent koskaan ajatellut, että jos vihreät pääsisivät täysvaltaan, niin ihan ensimmäisenä he lakkauttaisivat sinun "klapitehtaasi" ja poistaisivat "poron" :) ruokapöydästä.
  Ja jos kepulit pääsisivät absoluuttiseen valtaan niin he pakottaisivat sinut polttamaan turvetta kattilassasi ja syömään loppuun lypsetyn kotimaisen maitolehmän lihaa argentiinalaisen sisäfileen hinnalla :::)))

  • Kaikista eniten olen miettinyt sitä, jos persut pääsisivät täysvaltaan. No sitä kans kyllä mietin, kun joku sanoi aamutelkussa, että lihaa syödään siksi, että se on liian halpaa.

   Täällä on nyt aurora pyytänyt hauskempia tarinoita. Sitten kiikuttaa omaa hauskaansa elämään. Ja eiköhän kohta ammu ja rapu riemastu.


 • Kvasitiedettä kirjoittaa aurora.

  "Kvasi" maailmasi ja noiden mummeleiden maailmat. Ei hetkeäkään epäselvää, että kumpi maailma minua kiinnostaa.

  Ammu saa näppyjä meidän klipeistä. Emme kuulemma saa selvää itsekään niistä ja rapu harhailee vielä ihan omissa totuuksissaan kirjoittaen, että niissä on aitoustodistus. Pitää olla aito, jotta saa todistuksen.

  Kun olen ihmetellyt halua kirjoittaa lähimmäisistä tänne / sinne, on ravulla ollut hikka ja cee lääkinnyt, tukenut ja ihmetellyt, ammu oikein kirjoittanut, että perhe on elämän lähde. Pakko lainata ammua: "jos naiset eivät pitäisi perhasioita yllä, niin todellisessa kuin virtuaalimaailmassakin, niin kuka sen sitten tekisi"

  Ei hitto, tuossa taas mainio esimerkki mm. anoppien tehtävistä. Jakaa perheasioita sinne tänne ja se sitten on perheasioiden ylläpitoa, aamen joo. Ei ihme, että anopit ovat päässet "kuuluisuuksiin" ihan omin avuin.

  Ei noille voi sanoa, että on todella kyseenalaista kirjoittaa lähimmäisistään yleisille saiteille. Tuskin he sitä ovat meinaan toivoneet ainakaan. Ei sen puoleen, mun muutamista naispuolisista facekavereistakin ainakin kolme tuovat jatkuvasti näytille lähimmäisiään. Joku helekutin tarve joillakin naisilla moiseen? Sijaiselämää sanoisin

 • Anoppi" pillastui ensiksi sinun juttuihisi missä täysin oikein havainnoit anopin kohdelleen miniäänbsä erityisen subjektiivisesti ja leimaavasti. Siinä vaiheessa minä en ollut asiaan vielä kantaa ottanut kun ajattelin sen olevan paineiden purkua kykenemättömyydestä objektiivisesti auttaa poikaansa joka oli miniä riidan vähintäinkin toinen puoli.
  Sitten kun minäkin kuittasin Edsinin käsityksen asiallisesksi, objektiiviseksi ja ainoaksi oikeaksi tuollaisen ongelman purkumalliksi niin minäkin sain heti kyytiö ja jo mielensä agitoijalla kadottanut ryhtyi vanhusfeministiksi ja loputti minkä tahansa reaalitotuuden ja suhteellisuuden kuuntelemisen. Tässä siis olemm ja olemme ihan itse keiton kehittäneet. Keiton myrkky on edelleenkin se, että puollet keittäjistä eivät ymmärrä sekoittavansa pukinjuurta ja valkoista kärpässientä keitokseen.

  Tarvitsisimme uudet keittäjät oikeasti tuonne naikokkien joukkoon,. Cee on ainoa jolla on säilynyt rationaali ja hyvän keskustelun luonnollinen kyky ja toivon että hän ei koskaan sorru uimahiekkaan vaiikka nykyiset kaverit seireeneinä sinne houkuttelevat. Pari kohtuullista ja rehellistä mummoa jo parantaisi pahankin viruksen näinkin pienestä kerhosta pois.

  • "Pari kohtuullista ja rehellistä mummoa"

   Miksi olette niin riippuvaisia Elämän naisista? Onhan S24 täynnä aloituksia, joiden takana voi olla vaikka millaisia rehellisiä typyköitä tyydyttämään tarpeitanne. Poimikaa niistä ja perustakaa heidän kanssaan yhteinen "antifeministinen" juorukerho, jossa akat vikisevät onnesta, kun te miehiksi otaksutut viette heitä haluamaanne suuntaan.


  • LiisaO kirjoitti:

   "Pari kohtuullista ja rehellistä mummoa"

   Miksi olette niin riippuvaisia Elämän naisista? Onhan S24 täynnä aloituksia, joiden takana voi olla vaikka millaisia rehellisiä typyköitä tyydyttämään tarpeitanne. Poimikaa niistä ja perustakaa heidän kanssaan yhteinen "antifeministinen" juorukerho, jossa akat vikisevät onnesta, kun te miehiksi otaksutut viette heitä haluamaanne suuntaan.

   "Miksi olette niin riippuvaisia Elämän naisista? "

   Keittiökvasitiedettä. Huooh...


 • Ja ei tässä normaalisti tähän aikaan kukuta, mutta nyt on se letkun vaihtopäivä ja pakkaavat nämä terveydenhuollon operaatiot ajoittumaan jostain syystä ja lähes poikkeuksetta aamuun. En istse asiassa muita kuinn yhden kontrollitaoauksen iltaoäivän npuolella koskaan sattuneen. Mistähän sekin johtuu?
  BA

 • Kuinkas usein ne letkut on vaihdettava? Oot varmaan maininnut, mutta ...

  Nuo aamu-ajat, niinpä. Mulla on sisäinen kello + kaksi herätyskelloa valmiudessa pärkkele, ettei vaan myöhästy.

  En ole vielä jaksanut miettiä sitä tilannetta, kun ite ei voi ajaa paikalle. No säästyy ainakin autokorjaamon aamuajoilta. Meinaan perjantaina klo 9:00

  • Samma här. Kaksi herätyskelloa varmistamassa, vaikka joka kerta sisäkello on ajajut ylös enen mekaanista kilkatusta.
   Tämän nykymallisen letkun joutuu vaihtamaan joka kolams kuukausi, kyn se juntataan paikoilleem vedenpainepaslloillas jotka saatata kolmen kuukauden kuluttua haihduttaa liikaa painevettä pois tai muuten ottaa nokkiinsa vatsahapoissa elämisestä.
   Tosin tämäkin on luonnollisesti ihan keksittyä, kuten minäkin joka myös olen täysin keksitty ja löydetty todellinen on valhetta sekin, ainakin mummoille jotka ovat mommovalheuden lumoissa. Paitsi Cee joka on ihminen.
   Ab


 • kokeilu
  tietsika lataa win 10 versiota ja naputtelen tabletilla. Sataa. Äsken kuuntelin alun Göstasta kirjoitettua kirjaa. Äänikirjaa, mikä tuli ilimatteeks laitteeseeni

  • Kokeilu jatkuu

   Nyt kirjautuneena. Kestää muuten tunteja tuo uuden version lataaminen joten...


 • Hola Señores Señoritas
  Ajelin aamulla siellä Punavuoressa, Teollisuuskadulla ja Kasarminkadun maisemissa kun kävin putkimiehellä, tarkkaan ottaen naisella. Oli eka päivää hommissa loman jälkeen va valitteli, että tahtoo mennä kiälet sekaisin. On muuten luonnostaab ruotsinkielinen. Vanha tuttu näistä hommista, oli jo Meilahden korvasairaalassa silloin kuin ekä kurkku leikattiin. Sanoin, että minulle voit puhua millä tahansa kielellä paitsi lipevällä ja valehtelevalla! No itse asiassa noita kahta viimeistä adjektiiviä en käyttänyt kun ne eivät häneen olisi sopineet, kuten eivät niin moneen muuhunkaan ihmiseen!
  Hyvin vielä sujuu köraaminen ihan ydin kaupungin kapeilla kaduillakin. Ehkä pitää se kortti uusia, kun kerran on autokin jota tosin tarvitsee harvemmin ja harvemmin, eikä välttämättä silloinkaan. Toista on tietysti jos työ vatii ajamista, samoin kuin vaikkapa diesel home harrastus.
  Olen nyt uusinut kaikkia nettihommiani ja virallisesti tehnyt sisiliskot eli pudottanut pyrstöni näkyvistä.
  Samalla ryhdyin nyt minäkin Edsonin suosituksesta HS tilaajaksi sen sijasta että luin sitä kirjautumiskikalla. Nimimerkit jäivät nääs edelleenkin käyttöön Hesarin kommentoinnissa. Tosin eihän minulla muuten olisi mitään estettä esiintyä omalla nimelläni, paitsi!!!. Vielä käyttämätön nimimerkkini onkin "pieni kala waris". Sillä ryhdyn kirjoittamaan Maaseudun tulevaisuudessa ja Ääri Pohjalaisessa. Siellä menee kaikki läpi kuin marttakerhossa!

  Ilmastosta puheenollen, niin näyttää lopulta jäävän se viimeisin helle kesän viimeiseksi ja onneksi lopulta aika lyhyeksi ylikuuman helteen pariksi päiväksi.
  Hyvä niin. Tällaiset lämpötilat ja kosteusolot ovat suhteellisen siedettävät. Silloin aamulla kyllä rojahti Vihdintielle kaupunginsuuntaan kääntyessäni kunnon ryöppy niskaan. Piti oikein hetkeksi laittaa pyyhkijöihin maksmikyyti

  Kävin myös Tammiston Powerissa hakemassa itselleni uuden vanhus Doro kapulan samalla kun oli aika saada uudempi paristo aikaan vanhan nokian jo vaatiessa tiuhempaa lataamista.
  SMS käyttäjälle tässä isojen selkeiden näppäimien lisäksi erillinen sms funktio suoraan paneelista näppäämällä. Tuohonkin kapulaan olivat kyllä sen kameran tunkeneet. On ihan älypuhelimen kokoinen ja näköinen, mutta ilman älyä.
  Tosin minulla on varalla myös täyden nettiyhteyden prepaid SIm, jota tuskin tarvitsen kun voin ihan hyvin olla ilman koko ajan toimivaa täyttä nettiyhteyttä ja luoda sellaisen läppärillä sitten kun on pysähtynyt. Mokkulahan mahdollistaa sen käytön missä vaan, jos viitsii sen ottaa messiin.

  Tuota luettua kirjaversiota en ole vielä kokeillut. Onko siitä ihan oikeasti iloa kuin vanhanajan kuunnelmasta? Vastaa ken on kokeillut

  Noita visuaalisia aiheita ei mitenkään taas saa pelkällä kirjoituksella tai audioesityksellä korvattua. Siksi nuo u-tubet ja monet BBC luonto ja tiedeopetusversiot ovat niin koukuttavia, kun asia on visuaalisesti tehty kaikkien aistien havaittavaksi

  • Mä nyt vielä tuosta dorosta ja puh. sopimuksista.

   En ole enää pitkään aikaan "omistanut" prepaid liittymää. Muistaakseni niissä se puh.maksu on noin 0,07 ekuu per minuutti

   Tuo hinta on jees ja itse soitan niin vähän, että kyl varsinaiset puh.maksut eivät söisi juurikaan ekuja. Joskus oli vielä operaattoreilla tarjouksia, jos nyt tankkaat korttiin 20 ekun arvosta, niin saat ylimääräistä vaikkapa 10 ekuu jne.

   Doro kahdella simpaikalla ei ole ollenkaan huono ratkaisu


 • Hellou

  Niillä audiokirjoilla on hyvät lukijat, joten kuunnelmallinen se kokemus niistä tulee. Toisaalta onkohan niin, että pääkoppa on niin jo juurtunut noihin kuva-ääni yhdistelmiin, että samaan lapsuuden aikaiseen kuunnelmakokemukseen en vielä ole päässyt.

  Tuo älykännyn käyttöni, missä rajoitettu tavumäärä kotomaassakin, on oikeastaan käytössä siksi, että whatsapp toimii ilman, että mokkula mukana. Ja nopeasti saa googlettaa vaikkapa osoitteita ja puh.numeroita ja jos vielä olisi varastoihin ladannut karttoja, niin voipi offlinessa navigoida.

  Tuon mokkulan otan mukaan, kun poistun oman maan kamaralta ja joskus kokeellisesti muutenkin. Tai no, jos nyt syksyllä lähdemme johonkin viikon ajaksi pörräämään, niin mokkula totta kait mukaan. Ainakin tiedonsiirto mahdollisuus on rajaton. Ja mokkula latautuu ajaessa. Inhaa, kun ei tupakansytyttimessä ole virtaa silloin, kun virta-avain on pois lukostaan. No kyl maar sen saisi järkättyä niinkin. Tai mieluummin hupiakusta virta oleskelutilan pistokkeeseen.

  • Arvaa vaan, kuinka monet päivät, viikot, kuukaudet ja jopa vuodet elin noissa ... siis mietteissä pelkästään.

   Nyt noista voisi ammentaa itselleen kohtuutta, ei muuta, toteuttaa pieniä osia, mutta että ...

   Okei, siis lapset kouluun neljänkymmenen kilsan päähän. Supermarket jossain sadan kilsan päässä. Lähin naapuri 8 km, ... Supermarketiin matka ei mitenkään oleellinen, mutta kauppaan kyllä.

   ja lause, että tuskin lapset haluavat muuta. Tuo on vanhempien idylliä ja ei siinä mitään, mutta ...

   Näin "lähellä" he asuvat aikoinaan omasta "kodistani" http://bot.fi/31s2


 • Ny tähän päivää. Sataa

  Tässä muki http://bot.fi/31sa missä maustamatonta jugurttia, yksi raaka kananmuna, tomaattia sipulinvartta ja auringonkukan siemeniä . Ja sus sur ja lientä nauttien just nyt mietin lähtiskö kaverille.

  No huomenissa kauppakärryn vetonivelen vaihtoon eli säästetään nyt kulkuneuvoa. Se ei ois oikke tyylikästä ottaa nyt motorhoum päiväksi omiin huvitteluihinsa.

 • Olipa tosi ravitsevan näåköistä tököttiä sun mukissas. Ainakin on hermot rautaa jos tuollaisen saa alas!
  Veikkaan, että työstressattu eräs Huu saattaa salaa syödä tuollaisia jaksaakseen ajella 2000 kilsaa viikossa!
  Tuossa töllöttimessä tulee juuri Raggan pelastajat ohjelma, mutta kun olen komentokeskuksessa niin joudun "katsomaan" sen kuunnelmana ja alkukielellä kun ei tehstitystä näe. Just laulaa epsanjaksi!

 • Miekii välillä kyllä mietin, että mikä estäis ostamasta vanhaa diesel homea. Kerran takavuosina asuin sellaisessa koko kesän, ja ei se hassumpaa ollut.
  Sinne vaan kosan liesi mukaan kahvin ja teen keittoon, vettä 20 litran kanistereissa ja kaasua muutamapullollinen lämmitykseenkin. Miksei jopa tolppalämmitykselläkin jos sellaisen paikan jostain vuokraisi. Teollisuus nestesapuska laatikoittain jonnekin kaappiin ja lääkkeet toiseen ja ei kun menoiksi. Sitten jos sellaisessa matkalla uupuisi niin olisipahan lähempänä dumppia

  Ali-Babatti

 • Vai oli tököttiä ? http://bot.fi/31sp tällaista sen sursur jälkeen. Ja joka kerta, kun teen annoksen, niin vähän sillail periaatteel, että mitä kaapista löytyy ja makuelämykset vaihtelevat. Banaani tasoittaa suurimmat makujyrkkyydet.

  Tai no, ei siellä kaapissa nyt niin valtavia varastoja ole, että maku niin pääsisi kovasti vaihtelemaan. Tänä aamuna piimä perusnesteenä.

  Jos oisin itekseni, niin ihan varmaan olisin jo ollut kertareissulla kuukausia. Ja talvet "lämmössä" sillä katsastin äsken viime vuoden marras-tämän vuoden maaliskuun välisen ajan, jolloin minimissään Farossa, Portugalissa ollut +5 ja ylin lämpö ei ole painunut alle +15

 • Aamuvuoro pääsi kotiin ennen puoltapäivää joten yks postaus ainakin ennen siis suunnistusten kisan alkua

  En uskaltanut nostaa tililtä käteistä, jos pankki perii vaikka nostostakin. En uskalla maksaa maksuja kohta tililtä, jos pankki perii tilistä korkoa.

  Mitä tässä enää uskaltaa? No hävittää kaiken omaisuuden ja heittäytyä elämään ilman osoitetta. Etsikööt sitten maksajaa ... ei hitto onnistukaan, sillä pienestä eläkkeestä ne ottaa ne ulosotot väkisin. Toisaalta jos ei ole mitään velvoitemaksuja (kiinteistövero, jätemaksu) niin eipä ulosotto kolkuta ja pankista voi joka "tilipäivä" nostaa kaikki centilleen pois. Ja prepaid käyttöön. Ja nelipyörähoum ankkuriin ilman vakuutuksia ... Muistinkohan kaikki?

  No en tietty. Ne laittaa siihen nettoeläkkeeseen varmaan jo ne miinuskorot valmiiksi hitto sentään. Niin ja millä helekutilla saan ne nostettua ilman pankissa käyntiä? No koputtamalla eläkeyhtiöiden oville ja painumalla kassalle. Muistinkohan nyt kaikki?

 • Iltavuoro alkaa yskiskelemään kuin vanha diesel home. Home mikä home.
  Aloitetaan se vaikka jakamalla tämä BBC ohjelma siitä miten munkit näkivät tähdet ja ajattelivat tähdistä keskiajalla. Tämä ei sovi linnuille katseltavaksi ;)
  https://www.bbc.com/reel/video/p07jljv5/how-medieval-monks-are-revealing-our-universe-s-mysteries
  Saas nähä keksiskö jotain rockahtavampaapkin pojille
  Minähän olen tämän hetken mieskirjoittajista vanhin. On se kummaa, että vielä puoli vuosisataa sitten oli joka paikassa nuorin!

 • Laitanpa paremman puutteessa pienen latinalaisen lauantaiillan lyhytkonsertin "pojille" tai niille jotka lattarista tykää, ju know!
  https://www.youtube.com/watch?v=HAdgCq4sdDs&list=RDHAdgCq4sdDs&start_radio=1

  https://www.youtube.com/watch?v=N7JFPVbxI-8&list=RD3kNsfG3Hk8E&index=14

  https://www.youtube.com/watch?v=_EA0FpNVT5s

  Siinä on ylimpänä se minun henkilökohtainen kaikkien aikojen lattarisuosikkini, Ruega por Nosotros, mikä ei kaikille aukea, muttamusiikillisesti kuvailee parhaiten todellisinta sisimmäisyyttäni ja siksi ihan hyvä ettei aukene kaikille. Lintujen kielestähän se poikkeaa täysin.
  Lisänä on pari latinoripaskaa missä on sekä ääntä että näköä.

  Saas nähä keksiikö muuta kun nyt on vaihteeksi AKG luurit korvilla ja koneessa kiinni ja TV bluetooth luurit nyt pöydällä odottamassa yövuoroa

  • Tuo Carlos Pueblan bändi on niin hyvä, että olen ostanut sen levynkin itselleni. Tuo mustasta paidasta laulava bändikin on hyvä, kipaleenhan teki Juanes kuuluisaksi joitakin vuosia sitten.
   Cee


 • Tästä pitää näyttää meidän sisävesien pehtoorille saksalaista ihan pikkukanava ja sisävesikanava alusteknologiaa, kokoja ja miten yhtä tuollaista alusta aika tyypillisesti operoi yksi perhe joka asustaa aluksessa.
  Tämä ihan pikkukanavienkin paattu on pidempi kuin suurimma mitkä saimaan kanavaan pääseen ja ilmeisesti yhtä leveä kuin nykyiset saimaan kanavan portit ja saimaan kanavasentään aukeaa kokonaiselle sauurelle järvialueelle. Nittähän meillä on kolme, jotka olisi ihan pienellä ja helpolla lisäkanavoinnilla yhdistettävissä toisiinsa ja vielä toisesta kanavasta rannikolle vaikka kokemäenjokea vierestä tai kymijoen vierestä pyhtäälle. Itse kymijokea ei voida käyttää kun sen pohjassa on aina kuusankoskelta kotkaan asti vuosisataiset paperi ja sahateollisuuden tosi pahat myrkyt sedimentoituneena ja niitä ei passaa liikauttaa.
  Jotta saisimme nyt lähes hyödyntämättömän sisävesisysteemimme vertailumaiden kuten saman pakkasen Venäjän kanssa niin meidän pitäisi rakentaa 150 metrin pituiset, 15 metriä leveät ja 5 metrin syväyksen sulut ja kanavat.
  Saimaan syväväylät ovat tällä hetkellä 4.2 metriä ja siihen päästään, mutta parempi olisi nostaa 5 metriin jos päätetään palauttaa järkevin massaliikennemuoto tavaralle sisäjärvillemme. Silloin mahtuisi kevyesti sellainen 5-6000 lastitonnin alukset kulkemaan eli pääsisimme samaan suuntaan kuin Saksan, Venäjän ja Keskisen Euroopan jokilaivauslja järviliikenne.
  Tovavaakin pitkin pääsevät ihan valtameriluokan alukset varsin pitkälle, mutta siellä ei olekaan pieniä jollekin kalakunnalle taskurahaa ja kaiken muun toiminnan estäviä patoja ja voimalaitoksia vaan ne ovat suurten korkeuserojen vuoristojoissa joihin ne sopivat kuten Norjassa ja ruottassa

  https://www.youtube.com/watch?v=unWXT0e-ocU

  Meillä Suomessa vaan yksinkertaisesti ei ole yritteliäitä "pehtoorikippareita" aloittamaan tai hoitamaan tuollaista toimintaa ja valtiokin satsaa kaiken rekkoihin jottei tarttis lähettää kaivinta pellolle järkevää kanavaa rakentamaan.

 • Kun tässä näin viikonlopun kunniaksi kellutaan vielä koiravahdissa niin näytetään ilmastohysterian vaivaamille miten selvitäön niistä kaikenmaailman jätteitä ja pieruja tuottavista naudoista.
  Laitetaan ne grilliin kokonaisena näiden italialaisten sonnikokkien tyyliin ja paloitellaan välipaloiksi ja kas taas oli yksi ilmanpilaaja vähemmän maailmassa, eller hyr?
  https://www.youtube.com/watch?v=f1AD2HferDU

 • Ei harmainta aavistusta isojen tavaramäärien rahtauksista tai siis varsinkaan kokonaiskustannusten vertailuista. Saati sitten niiden vaikutuksista ties mihin.

  Onhan nuo Euroopan kanavat (nähtävä ja) nähtävyyksiä.

  • Vai oisko sittenkin rakennettava kunnon rautatieverkosto? Jäämereltä Keski-Eurooppaan ja kotomaassa ne muutamat haarat tähän päälinjaan.


  • Se onkin se rautateiden uudisataminen toinen iao liikennekysymys. Siinä on kyse myös pitkälle todellisuuden näkemisestä eteenpäin jqa se ei ole säilyttävien poliitikkojen bravuurialuetta. Sisävesiliikenteen hyödyntämättömyys on hyvä esimerkki siitä.
   Meillä nyt kaikkia rationaaleja rautatieratkaisuja hidastaa se, että olemme osa länsi eurooppaa muuten, mutta kiskoverkko on venäläinen.
   Olisi siis kyettävä ratkaisemaan miten parhaiten yhdistää eurooppalainen kiskoleveys venäläiseen leveyteen.
   Jos se kuuluisa rail baltica vedetään eurooppalaisella kiskolla Warsovasta Tallinnaan niin silloin on rakennettava Tallinnaan telien vaihto tai koko junan vaihto ellei meillä ymmärretä jatkaa riittävällä määrällä eurooppalaista kiskoa etelän suurimpiin jakelu ja matkustajakeskuksiin joissa sitten itse lasti voidaan siirtää traverssikraanalla rinnakkaisraiteella suomalaisen leveyden junaan nopeasti. Sama pitäisi toteuttaa pohjisessa niin, että ainakin Narvikin radalle vedettäisiin meiltä Kiirunaan ruotsalaisen leveyden kisko poikki lapin jostain Pellosta Kemijärven kautta tulevaan Soklin maatalouskemian keskukseen asti.
   Jpos "Jäämeren rataa vedettäisiin vaikka Tromssaan niin silloinkin tulee tuo kiskoleveyskysymys esiin ja senkin radan pitäisi olla Tromssasta pitkälle suomalaisten tavarakeskuksiin eurooppalaisella kiskolla.
   Kyse on lopulta siitä, että koska päätämme lopullisesti olla eurooppalainen eikä slaavilainen maa


 • Tota tota, aurinko paistaa, mutta tuleeko hiki?

  Iliman muuta tulee. Jo ajatus että syksy ja mitä ennen lumen tuloa ...? Mutta homma kerrallaan ja alttari oottaa taas. Missä who? No viikon loma on 3 x seuraavien viikkojen työt?

  Iltapäivään

 • Tästä postaan herroille ja laatumusiikista muuten kiinnostuneille pari piisiä lauantaikonsertin lisäksi.
  Yhdessä shostakowich kuvailee slaavilaista sielua samoin syvyyksin kuin joku toinen kuvaili eteläamerikkaan siirtyneiden kotimaan kaihoa Ruega por Nosotrosissa.
  Patricia Janckovan olen aikaisemminkin näyttänyt. Tässä kuitenkin suhteellisen tuore hänen nyt jo aikuisena tuottamastaan mahtavasta musiikista, mikä puhuttelee ihmistä! Vaikka hän on vähemmän tunnettu Suomessa niin hän on todellinen maailmantähti ja kehityksensa viimeisen 10 vuoden aikana lapsilaulajasta ollut huimaavaa ja tuloksellista

  https://www.youtube.com/watch?v=JGD36DD3zq0
  https://www.youtube.com/watch?v=mmCnQDUSO4I&list=RDmmCnQDUSO4I&start_radio=1

 • No jo vain oli Cee löytänyt toisesta valssista version minkä tanssiesitys vaan syvensi itse kappaleen slaavilaista sentimenttiä ja sielua.

  Suunnistuksesta puheenollen, sitä on tullut nyt pari päivää töllöstä ja kun eka kerran lähetys sattui ennakkoon tiedostamatta simään, niin ensimmäisenä tuli ajatus etää mitä ihmettä! Mitenkä metsämme voivat näyttää suurella suunnistusalueella ihan oikealta ja jatkuvan kasvatuksen menetelmällä hoidetulta metsältä, missä sinne on jätetty osa katkaisuista ja myös osa tuulenkaadoista antamaan oikealle metsälle luonnetta ja ravintoa, minkä se tarvitsee eikä joka risua ja kantoa vietynä hakkeena kunnalliseen lämpölaitokseen taivaalle savuna ja hiukkasina pöllytettäväksi. Kannotkin olivat tallella mikä on aivan oikein sillä kantojen poisto rikkoo maapaohjan ja laskee sen vuoksi paljon suuremmat päästöt ilmaan kuin pelkkä metsän osakaatamine laskisi.. Oli kuvissa malliksi myös ihan pieni avohakkupläntti jollaisia meilla taas on suuria alueita. Se plänttikin oli surkean näköinen. Kannot näkyivät parturoinnin jäljeltä, mutta uttaa puustoa ei ollut silmämääräisesti moneeen vuoteen vielä syntynyt.

  Sitten havaitsin, että nuo suunnistuskisatjhan ovatkin Norjassa, eikä Suomessa ja se oikea metsä mitä ihmettelin onkin Norjassa, eli silmäni eivät sittenkään ole valehdelleet mitä pääosin kautta Suomen olen metsien huonosta tilasta nähnyt. Poisluettuna tietenkin harvat poikkeukset. Hyvä että jossain osataan metsiä hoitaa ja niiden olemassaolosta huolehtia.

 • Netistä puheenollen, niin kun sitä on jo vuosikymmenet käyttänyt ja todella kaikkeen tavallisen ihmisen tarpeeseen kommunikoinnissa, harrastelussa tai ihan oppimisessa, niin se onkin melkoinen hämähäkinseitti, missä on jos jonkinlaisia yhteyksiä eri foorumeiden välillä ja eri tiedonkerääjien välillä.
  Pitää siis todella paneutua asiaan löytääkseen ne sidokset ja tiedon liikkumisen ja rekisteröinnin. Ellei löydä niin jossain on sinusta jälki. Vasta kun löytää ja ymmärtää miten ne sidokset lopulta toimivat voi yhteydet pätkiä ja poistaa
  halutessaan. Sittenkään ei kaikkea koskaan sillä esimerkiksi kuvat pakkaavat jäämään jonkun välittäjän tiedostoihin vailla poistomahdollisuuksia.
  Sillä tavalla kait esimerkiksi al Taee jäi kirjoituksistaan kiinni vaikka oli itse ne poistanut. Joku vaan oli ne ennen sitä tallentanut.
  Eihän sillä meikäläisille tavallisille kansalaisille sinänsä ole muuta haittaa, mutta julkisuuden henkilölle voi tulla juuri niitä "selityksien" tilanteita, kun joku patologinen tai ideologinen vihaaja alkaa katselemiaan tietoja väärinkäyttää.
  Toisaalta oli mielenkiintoinen oppimatka netin luonteeseen, kun kävi omaa jälkeään tutkimassa.
  Suurimmat tiedon kerääjät ovat muuten Google, Face book ja luultavasti muut sosiaalisen median kanavat joita en ole koskaan yhtä Facebook kommunikointia lukuunottamatta, käyttänyt. Myös Yahoo keraa ja yhdistää kaikki tiedot jos antaa mahdollisuuden

  Ilta liikkuu kohti iltavuoroa ja muualla päivätyöläiset kokoavat itseään

  Unista puheenolleen, veikkaisin, että tietty ikääntyminen tuottaa syvällä aivoissa olevaa passiivitietoa joko tunteena tai kuvina ja niitä alkaa muistamaan paremmin kun uni ei ole enää yhtä hyvää ja syvää kuin nuorempana. Minäkin näen paljon unia nykyisin. Osa niistä on ahdistavia, osa ns. toiveen illuusiota missä henkilöt ovat iloisesti eri paikoissa kuin aivomielikuvan jättäneessä todellisuudessa joskus aikoja sitten. Sen unet ainakin kertovat, että pääkoppiimme on tallentunut paljon sellaista mitä emme ole sinne tarkoituksella tallentaneet ja kuin netti sitä jälkeä ei saa koskaan täysin pois.
  Onneksi ei sentään koskaan ole tullut sellaisia unia missä suuri Rabelaisin Gargantua pyyhkii peffaansa hanhella. Teoriassa sellainenkin tapahtuma voisi uniin jossain muodossa tulla kun siitä kerran on koko kirjan.
  Se niistä unista ja niiden vertailukelpoisuudesta nettiin! :)

 • Edsonilta pitää kysyä, kun tuskin meidän vegaani ja vihreän teen juoja Dr. Huu tällaista alaa koskaan olisi harkinnut, mutta kävikö Edsolventilla missään vaiheessa ajatus ryhtyä kokiksi tai teurastajaksi vai miksi noita lihanleikkaajia oikein virallisesti nimitetään!
  https://www.youtube.com/watch?v=sNGcrYDCcs0
  Minua ihmetyttää tuossa lihanleikkelyssä se, että ne poistavat hienoista pihveistä pois suuren osan siitä maukkaimmasta eli rasvasta. Mikä voisi olla parempaa kuin kuumaksi tiristetty rasva lihan ympärillä. Ja njam, niin terveellistä.
  Itselläni tuo ammattisuunta ei kuitenkaan koskaan edes vilahtanut vaan jo ihan 10 vuoden ikäisenä keskityin mehujen tislaamiseen ja säilömiseen eli kaiken kemian peruskemiaan. Sittemminhän minusta pienen sivuretken jälkeen kemisti tulikin.

 • Ja tästä vielä alkaneen Sunnuntain kunniaksi erityisesti Dr.Who ikäisille nuorukaisille ihmeteltäväksi tosi vanhaa muzakkia. Rytmi on niin amerikkalaislatinalaisti miami polskaa, että siitä ottanee selvän vain Cee! He hee!
  https://www.youtube.com/watch?v=q3AGmIayrBk

 • No ni, taas iltavuorosta tekstiä metrikaupalla.

  Johan toinen valssi oli hyvinkin miunkin makuunikin ...kin kin kin.

  Vai ali seuraa suunnistusta metsänhoidollisin silmin. Siult jää hienot pummit eli eksymiset vähän sitten sivu suun.

 • No eipä ole koskaan tullut mieleen ammatti, mikä käsittelisi eläinten ruhoja. Mutta eläinten kasvatus omaksi ruokavarastoksi kyllä, omatoiminen teurastus ja ruumiin paloittelu. Mutta että siitä sitten makuelämysten maailmaan olisi ollut liian vaikea tie.

  Mää katon ristiriitaisin tuntein vaikkapa grillausohjelmia tai joitain kokkiohjelmiakin. Kaikissa laitetaan jotain sitä mystistä lisää, mikä saa huokauksia aikaan.

  Biologia olis ehkä kaikista eniten kiinnostanut sitten lopulta.

 • Ali : "jo ihan 10 vuoden ikäisenä keskityin mehujen tislaamiseen"

  Aivan aavistus omaakin elämäntaivalta liippaisee. Joskus 15 v. kaverin kanssa hiippailtiin luvattomasti yhden hyvän kaverin isän kellariin etsimään elämän nestettä.

  Löydettiin pari pulloa kylellään makoilemasta ja napattiin povariin. Maistelukokemuksen jälkeen tuli heti fiilis, että ei ainakaan mehumaijahommeleihin, vaan vankempaa pitää olla. Oltiin meinaan nähty, kun äidit käyttivät mehumaijojaan ja saatu maistella tuotoksiakin. Olimme varmaan käyneet väärällä hyllyllä, sillä ihan maistui mustaviinimarja mehulta. Tai sitten ei ollut käynyt tippaakaan, mutta se ei oikein ollut uskottava selitys. Olimme nimittäin kuunnelleet jo olutpulloa avattaessa eräänlaista henkien kuiskailuja, vaikka emme silloin vielä tienneet, että vain shampanja kuiskaisee.

  Jälkeenpäin pääsimme asioiden kanssa etiäpäin ja todella totesimme jo pullotusvaiheessa, että ei ole mustaviinimarjamehua

 • Täällähän on Dr. Who lomaillessa ollut sitten Edsolventin maailmatila ja mehumaija analyysien jälkeen ollut hiljaista kuin huopatossutehtaalla.

  Tuli kuitenkin hiukan urheilua seurattua ja käytyä BBC tieto ohjelmissa . Siellä oli mielenkiintoinen tietoisku Omanin ihmelääkkeestä, eli Doharin alueella kasvavan Akaasialajin pihkasta eli muinaisesta "mirhamista" mitä käytetään pääosin hajusteena, mutta artikkelin tietojen mukaan moneen muuhunkin tarkoitukseen. Se ei nyt satu olemaa taululla, mutta jos se tulee silmiin niin lähetän sen ihan hienon tiedon nimissä.

  Näyttää toistaiseksi siltä, että tänä iltana tuskin metriä kirjoitusta tulee, mutta kukas sen koskaan tietää. Aiheitahan maailmassa riittää yleiseen pohdintaan, jos kiinnostaa. Kaikkiahan ei kiinnosta muuta kuin ....!

 • Kun löysin sen "frankincensen" artikkelin niin postaan sen kaikille hienokemiasta ja ihmisyyden historiallisesta sivistyksestä kiinnostuneille miehille ja vielä järjissään oleville naisille luettavaksi koska se on todella mielenkiintoinen historiallinen tieto ja kulttuurikertomus.
  Minuahan se sivuaa luonnollisesti siksi, että olen itse ollut lukuisia kertoja ja pitkiä aikojakin Omanissa ja käynyt tuolla Muscatinkin soukilla

  http://www.bbc.com/travel/story/20190813-omans-ancient-biblical-scent

  • Tuota juttua lukiessani tuntui eteeristen öljyjen, jumalallisuuden ja kaupanteon haju sieraimissa. Tällaista se sitten on, kun tarpeeksi kaukana on ko. kulttuurista.

   Sotken jo napatanssinkin ja tuhannen ja yhden yön tapahtumia koko alueen muuhunkin suitsukevalikoimaan.


 • Edssonni eli siis Edbulli onkin varmaan jo hotkinut tämä YLE artkkelin kasvavista motorhome kaadereista. Sopii eräille, ei kaikille. Useimmiten ei sovi naisille joiden geneettiset halut pakottavat paikallaanpysyvämpään ja visuaalisempaan sekä muiden perheiden stauksen visuaaliseen arvostelu ja arviointi kriteriin
  https://yle.fi/uutiset/3-10921978
  Mobile home on tarkoitettu paljon laajemmin asiuoita tajuaville käyttäjille, jotka voivat olla myös naisia vaikka harvemmin.
  Nainen vaatii paikallaanpysyvyyttä, pientä piiriä jolle voi esitellä asemaansa piirissä statusarvojen perusteella. Miehiä asiassa viehättää, mukavuus, riuippumattomuus ja mobiliteetti

  • Pari kertaa on lehtien palstoilla näkynyt naismotorhomelisteja ja aina silloin koirien kanssa elelevät.

   Naisen paras ystävä siis koira, jota pääsee käskemään. Ihan on yleistotuus, ainakin puolitotuus.

   Aurora ja ammu hyviä esimerkkejä täystotuudesta. No rapu seilaa siinäkin ihan omilla vesillä


  • Mikä kaakatus kuuluikaan muutama vuosi sitten kanalasta, kun vertasin nelipyöräasuntoa sen ympäristäystävällisyydestä näiden paukapää kesämökkeilijöiden toimintaan. Tai ammun retkeiluun pelkän musiikin takia plus vielä jatkuva liikkuminen kesämökin ja asunnon väliä. Vain dorkat tekevät noin.


  • edson kirjoitti:

   Pari kertaa on lehtien palstoilla näkynyt naismotorhomelisteja ja aina silloin koirien kanssa elelevät.

   Naisen paras ystävä siis koira, jota pääsee käskemään. Ihan on yleistotuus, ainakin puolitotuus.

   Aurora ja ammu hyviä esimerkkejä täystotuudesta. No rapu seilaa siinäkin ihan omilla vesillä

   Koira onkin ehdottomasti naiskaravaanarin paras ystävä. Onhan maantiellä ja leirintäalueilla aina vaara törmätä pahoissa aikeissa oleviin miehiin. Siksi koira ja mieluiten mahdollisimman iso on naisen paras matkatavara.


 • "muiden perheiden statuksen arvostelu"

  Että sinä katala vaanija osaatkin aina tulkita minun kirjoitukseni minulle mahdollisimman epäedullisella tavalla.

  Kai Cee ja a-mummu olisivat kertoneet, jos heitä olisi loukannut minun "kehuskeluni" yksin pärjäämiselläni. Ainakin a-mummu tajuaa, että ihmisellä ehtii olla montakin statusta elämänsä aikana eikä mikään niistä ole väärä.

  Olet niin omistautunut Ceen suojelemiseen, että hysteerisesti etsit minun teksteistäni mahdollisia loukkauksia lemmikkiäsi kohtaan. Ketään et kuitenkaan hämää, ainakin Rapu ja minä tiedämme, että sinun varsinainen tarkoituksesi on vain lietsoa epäsopua naisten kesken, jotta me epätoivotut väsyisimme ja sinä saisit molemmat ketjut valtasi alle.

  • "Monta statusta elämänsä aikana"

   Voi teitä maskeeraajia. Maksimi määrä muuten ns. naisia siellä elämässänne, sillä yleensä vain kaksi naista tulee keskenään kerrallansa juttuun, kolmas on jo liikaa.


  • edson kirjoitti:

   "Monta statusta elämänsä aikana"

   Voi teitä maskeeraajia. Maksimi määrä muuten ns. naisia siellä elämässänne, sillä yleensä vain kaksi naista tulee keskenään kerrallansa juttuun, kolmas on jo liikaa.

   Kyllä meitä neljäkin tulee toimeen keskenään, ellei teiltä manipuloida meitä vastakkain. Varsinkin tuolle papparaiselle on tärkeää saada epäsopua aikaan. En usko, että hänen joka käänteessä hoettu ihastuksensa yhtä vastaan on todellista, vaan se on osa hajoita ja hallitse -nimellä tunnettua häijyä strategiaa.

   Et tunnu tietävän, mitä status tässä yhteydessä tarkoittaa.Ennen puhuttiin siviilisäädystä.


  • LiisaO kirjoitti:

   Kyllä meitä neljäkin tulee toimeen keskenään, ellei teiltä manipuloida meitä vastakkain. Varsinkin tuolle papparaiselle on tärkeää saada epäsopua aikaan. En usko, että hänen joka käänteessä hoettu ihastuksensa yhtä vastaan on todellista, vaan se on osa hajoita ja hallitse -nimellä tunnettua häijyä strategiaa.

   Et tunnu tietävän, mitä status tässä yhteydessä tarkoittaa.Ennen puhuttiin siviilisäädystä.

   Status joo

   Kyl mä ymmärrän, omalla tavallani. Jos joudun laittamaan kaavakkeeseen siviilisäätyni, niin jätän tyhjäksi. Nimittäin "eronnut" viittaa harhaiseen uskonnolliseen tilaan aviolitto virsineen sun muine kasteineen ja en todella halua niskoilleni enää turhia statuksia. Kumppanina olo riittää. Ja sukupuoli. Onneksi meillä on "hän"

   Lisäksi roolit ovat statuksien sisaria


  • Tuosta sanasta siviilisääty tulikin mieleeni, että se entinen litania: naimaton, naimisissa, eronnut, leski, on kokenut vuosien saatossa mullistuksen. Enää ei avoliitto ole siis siviilisääty. Yhdesä vaiheessa se mielestäni oli, mikäli pariskunta asui yhdessä ja heillä oli tai on ollut yhteisiä lapsia. Tämä koski kai pelkästään verotusta. Nyt on rekisteröitynyt parisuhde ja rekisteröityneestä parisuhteesta eronnut.

   Eronnut voi olla vaikka ei olisi vihitty uskonnollisin menoin vaan pelkästään maistraatissa. Erokin sen mukainen, lakitupa vahvistaa. Onko sille olotilalle, että on ollut naimisissa, mutta eronnut ja elää silti entisen puolison kanssa yhdessä samassa taloudessa mitään nimitystä? Onko ainoa vaihtoehto: naimaton? Sitähän se henkilö ei ole oikeasti. Minulle vieras asia, olen ollut aviossa ikäni. Elää kumppanin kanssa, ei taida lomakkeista löytyä, ei myöskään han, hun,hen.

   Cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuosta sanasta siviilisääty tulikin mieleeni, että se entinen litania: naimaton, naimisissa, eronnut, leski, on kokenut vuosien saatossa mullistuksen. Enää ei avoliitto ole siis siviilisääty. Yhdesä vaiheessa se mielestäni oli, mikäli pariskunta asui yhdessä ja heillä oli tai on ollut yhteisiä lapsia. Tämä koski kai pelkästään verotusta. Nyt on rekisteröitynyt parisuhde ja rekisteröityneestä parisuhteesta eronnut.

   Eronnut voi olla vaikka ei olisi vihitty uskonnollisin menoin vaan pelkästään maistraatissa. Erokin sen mukainen, lakitupa vahvistaa. Onko sille olotilalle, että on ollut naimisissa, mutta eronnut ja elää silti entisen puolison kanssa yhdessä samassa taloudessa mitään nimitystä? Onko ainoa vaihtoehto: naimaton? Sitähän se henkilö ei ole oikeasti. Minulle vieras asia, olen ollut aviossa ikäni. Elää kumppanin kanssa, ei taida lomakkeista löytyä, ei myöskään han, hun,hen.

   Cee

   "Eronnut voi olla vaikka ei olisi vihitty uskonnollisin menoin "

   Kyllä tietty noin on. Mutta kaikki nuo siviilisäädyt kytketään vielä lujasti kirkkoon noin yleistäen. Varmaan joku puhuu vielä kirkonkirjoistakin.

   "Onko sille olotilalle, että on ollut naimisissa, mutta eronnut ja elää silti entisen puolison kanssa yhdessä samassa taloudessa mitään nimitystä? "

   Minä nimitän kumppaniksi tuota henkilöä kumppanuudessa. Mitähän maistraatissa olisivat todenneet, jos olisin vaatinut uudeksi siviilisäädyksi kumppanuus. Jotain perintöhommeleissa on kait vielä eroja, mutta kun on yhteiset lapset, niin he ovat koko elämänsä rintaperillisiä tietysti.

   edson


 • Eipä tuon Auroran "kehitelmiin" koskaan pitäisi edes vastata, mutta niinkuin on aikaisemmin jo monta kertaa todettu, niin se kehittelee ne ihan omassa päässään vailla mitään sidettä häneen jonkun toisen kirjoittamassa tai tarkoittamassa, kuten tuo nyt hänen valitsemansa lauseen osa muka häntä koskien vaikka sillä ei oile mitään. korostan ei mitään yhteyttä häneen eikä edes yhteenkään yksilöön vaan yleiseen ymmärrykseen.
  Näkeehän tuon rajattoman mielkuvituksen ja siihen yhdistetyn tahallisen eli hattaväärinymmärtämisen tulokset keskusteluissa tuolla naapuriketjullakin. Ei todellakaan innosta mennä sinne kirjoittelemaan. Jos joku on käynyt niin omalla vastuulla. Luultavasti kukaan ei edes täältä ole käynyt vaan anonyyminä on itse keitetty taas jokin syy rohkaista mummojen rintamaa barrikaadeilla, ja taas kerra täysin ilman syytä tai perustetta kohtuudesta keskusteluissa puhumattakaan.

  Toisaalta tulihan "pirteä" alku viikolle.
  Taas kerrasn ilmoitan, että en aio jatkaa tätä keittäjän provosoimaa keskustelu valeiden pohjalta vaan palaamme heti normaaliin päiväjärjestykseen ja kirjoitamme maailman, musiiki, tieteen ja yleisen ymmärryksen asioista joihin muuten kuuluu arviointi siitä miten ihmiset elävät ja missä tilassa ja miksi elävät!

  Sääliksi käy rapulaista ja amummuakin jotka ahnaasti ovat langenneet manipuloinnin syövereihin omien "ongelmiensa" vuoksi.
  Cee kyllä pärjää, sillä onhan hän normaali ihminen ja hänenlaiselleen löytyy mistä vaan ystäviä.

  • No mitä sä sitten tarkoitit toisten perheiden statuksen kritiikillä? Oma vikasi että kirjoitat niin epäselvästi, että mielikuvitusta suorastaan kiehtoo etsiä tekstiryteikkösi salattuja merkityksiä. Varsinkin kun tiedän, että tarkoituksella piilotat solvauksesi "viattomien" tekstinosien keskelle. Sitä kuurupiiloa tässä on käyty monta vuotta.

   "Miksi elävät"

   sa' se!

   "Luultavasti ei kukaan ole täältä käynyt (Elämässä)

   Nytpä vitsin murjasit.


  • "Onhan hän normaali ihminen"

   Naisen paras hyve heikolle miehelle on se, ettei tästä ole minkäänlaista vastusta. Itsellesi kyllä haluaisit jonkun korkeamman tittelin kuin pelkkä "normaali ihminen".


  • LiisaO kirjoitti:

   "Onhan hän normaali ihminen"

   Naisen paras hyve heikolle miehelle on se, ettei tästä ole minkäänlaista vastusta. Itsellesi kyllä haluaisit jonkun korkeamman tittelin kuin pelkkä "normaali ihminen".

   No ni joo, että hyve naiselle olla vastustamatta heikkoa miestä.

   No niitä itkijänaisia riittää Suomessa, jotka odottavat heikon miehen paluuta retkiltään. Ja niitä retkeilijöitä myös riittää. Ja kulissit pitää olla pystyssä on sitten tilanne mikä tahansa.

   Yhtä kiinnostavaa on vaatimus olla normaali ihminen.

   edson


 • Pitääpä viritellä metrin kirjoituskonetta vireeseen, kun ilta lähenee ja maassa muka vallinnut myrsky tyyntyy. Myrskyhän lopulta oli vain joidenkin päissä kehitetty virtuaalinen myrsky tai myrkky. Sellainen syklinen myrsky mihin olemme kirjoitusilmaston muutoksessa jo alkaneet tottua. Ensin se yllätti ja nyt siihen ollaan jo sopeuduttu ja elämä jatkuu vaikka myrskyjä tulee ja menee.
  Se on vähän kuin Lahden suurmäen tuulisuoja. Ei se tuulta estä, mutta tuulen vaikutus tuntuu pienemmältä!

  Huomasin nyt vähän tarkemmin luettuani, että Edson oli todellakin vieraillut vaihtoehtoisessa elämässä mutta omalla nimellään, mutta myr.. anteeksi myrskyt oli kehitetty anononyyminä, niinkuin niiden tapana on ollut silloin kun on ollut myrskylle tarvetta.
  Minähän puolestani olen jo soittanut Narvan marssit ja Ruega por Nosotrosit asialliselle ja normaalille yleiselämäketjulle. Se ei näytä olevan mahdollista kun egot ovat liian pienet ja pahoin noston ja huomion tarpeessa mikä muuten hyvin ilmenee minunkin kirjailuni jokaisen kirjaimen mikroskooppitutkimisesta ja kryptiikkakuvitelmista.

  Minun kirjoituksissani ei ole mitään kryptiikkaa vaan yleisesti ymmärrettäviä ja käsiteltäviä asioita joista vain kiitoksen ja huomion kipeät kissat jotain kryptistä löytää.
  Jos jotain henkilökohtaisesti haluan jollekin sanoa niin käytän kyllä oikeaa virtuaalinimeä.
  Ja tämän sanon oikeasti hiukan kryptisesti: Jos objektiivisesti kykenisitte ajattelemaan, niin ymmärtäisitte miksi valitsin kirjoitella Edsonin ja WHO joukossa, silloin kun hän on paikalla.
  Jos ette, niin avustan: Kyseessä on totuus elämästä ja asioista. Ei illuusio, eikä toive, vaan nimenomaan oman elämän ja maailman realismi eikä eläminen muiden kautta! Siinäpä tarjolla seuraavan myr...skyn ainekset myrskyn keittäjille.

  Muistutan kuitenkin, että se tuskin kannattaa, sillä sellaisen myr...skyn kanssa osataan jo elää ja se saa tulla ja mennä, mutta elämä jatkuu. Toisinsanoen keinotekoisesti tuotettuihin myrk.. anteeksi myrskyihin ei vastata kuin ajoittain vaikka ladattaisiin minkälainen liuta korjausta vaativia valeita korjattaviksi

  Tästähän kirjoituskone taitaakin jo hiukan virittyä illan varsinaisia metrejä varten, eller hyr.

  ps. Terveisiä Ceelle, joka keittäjille roolimallina nyt toimikoon!

  • "kiitoksen ja huomion kipeät kissat"

   Sanonpa sanasen noista ilmeisesti itseeni(kin) kohdistuneista nimittelyistä. Mielestäni juuri minä vähiten kalastelen kiitosta; saanhan joka sanastani pelkkiä moitteita. Huomiota rehelliset kommenttini tietysti herättävät "ikävinä" poikkeuksina ketjujen myötäsukaisuuteen pyrkivään ilmastoon.

   Jos tällä ketjulla aina korostetusti vannotaan totuuden nimeen ja syytetään ihmisiä valehtelijoiksi, voisitte pysytellä totuudessa itsenne suhteen. Eiköhän netistä poimituilla toisten tiedoilla ratsastava ole se kiitoksen kipein - meinasin sanoa kolli muttei se sovi ratsastukseen;)))

   Naiset jotka kertovat arkisia faktoja omasta elämästään keksisivät varmaan hohdokkaampia tarinoita, jos heillä olisi viehtymystä valehtelemiseen.


 • Noista retkistä puheenollen, niin miltä näyttää Edsonin metsissä nyt pikkusateiden jälkeen sienisato. Onks tatei näkyny. Entäs rouskuja jotka olivat minun herkkujan jo lapsesta alkaen. Silloin asuimme suuren koivikon vieressä ja joka syksy haimme sieltä 50 luvun alkupuolella pyykkikorikaupalla Karvalaukkuja jotka joko söimme ryöpättyinä tuoreina tai säilöimme suolasieninä 10 litran töllkkeihin maakellariin.
  Rouskujen, kuten mustarouskun lisksi suosikkisieniäni oli kangassieni.
  Herkkutatit löytyivä vasta aikuisena lautaselle.
  Silloin kakruna paistoimme myös tuoreita kuukusia ohuina siivuina ja niissä oli varsin mielenkiintoinen maku. Erittäin syötävä kuitenkin.
  Vieläkin tekisi mieli lähteä muuten sienimetsään, mutta kirotut kirurgit tekivät kurkulleni sellaiset leikkeleet, että on jätettävä voissa paistetut siente väliin ja mössäytettävä kaikki tehosekoittimen avulla. Parhaiden makuelämysten aika on siis muuttunut puhtaan visuaaliseksi

  Mistähän se taas lykkäs tuon vanhan rekisteröidyn Immohevoisen ruutuun vaikka olin mielestäni Ali-Babana kirjautunut

  • Vielä ei voi tyrmätä vuotta huonoksi sienivuodeksi. Tiedustelija kävi eilen, tihkusateessa, ja totesi, että ei vielä. Ikävä kyllä "metsät" on raastettu harvennuksilla sellaisiksi, että kestää kauan, ennen kuin tointuvat sienien näkökulmasta.

   Ainoa sieni, mikä on ollut jotakuinkin takuuvarma, on suppilovahvero. Koht pitäisi niistäkin elonmerkit näkyä.

   Taatana tentään, ite en ole vielä kertaakaan päässyt / viitsinyt tuossa mielessä mettään mennä. En ees mustikan perään. Viime vuosi jo oli ...


 • Huhpati heyah! Lipsahti tas koiravahdin puolelle. Oikeastaan sitä jo aiemmin illalla epäilin. Tuntui ruoansulatusputkessa ärjyltä, kun asensin sinne suoraan rööriin nielun kautta aika suolaista herbesvelliä muistaakseni miltä hernesvelli maistuu, mut nyt maistu kyl enemmän suola. Tässä nykyisessä dieetissäni ei ilmeisesti ole suolaa kuin ravintotutkijoiden suosittelema määrä, mikä taas on ihan liian vähän normaaliin terveeseen ruokavalioon. Ruokaterapeutit kun aina unohtavat kertoa, että kaikki elävät biologiset solukerääntymät tarvitsevat suolaa. Siksi hirvet ja peuratkin kiviä nuoleksivat ja tulevat teiden reunoille talvisuolista nuoleksimaan.
  Tässä taas hyvä ynnäys BBC'ltä ihmisen ruokahomman kehittymisestä satojen tuhansien vuosien ajalta.

  Itse asiassa ihminen tarvitsee oikeasti aika paljon niitä eläinvalkuaisia ja rasvoja joita nyt ilmaston nimissä yritetään poistaa.

  No fakta tietenkin on että kyllä eläinproteiinejä ja rasvojen saantia voitaisiin suunnata enemmän sellaisiin lajeihin joiden ilmastojälki olisi kokokonaisuudessa paljon pienempi kuin nauta ja sikateollisuuden, Hevoisiaen erityisemmin moiti kun niiden määrä kokonaisuudesta on vain marginaalinen vaikka kovia ovatkin pierua ja kakkaroita tuottamaan.
  Ne pahimmat eläinrasvojen ja proteiinien ilmansaastuttajat kun voitaisiin hyvin pitkälle korvat jos jonkunlaisella yhtä eläin proteiiniullä ja tarpeellisilla sekä kevyillä, että raskailla eläinrasvoilla.
  Kanat,Kanalinnut, muut kasvatettavat isolihalinnut, lampaat, vuohet, broilerikanit, kengurut, Strutsit, emut. Kalapuolelta taas esimerkiksi Suomessa koko kirjo sisäjärvien herkkukaloja kuten kiisket, affenat, särjet, lahnat, mateet, säynävät, hauet, muikku ja merivesistä lähialueilta osa noista samoista ja erityisesti silakka. Kirjolohta voisi viljellä, samoin siikaa, ja sampea. Kassilohesta en meidän vesillä ihan varma ole, mutta ihan kotimaan vesistä löytyisi erinomaista kalaproteiinia ja kalojen hyvin hyödyllisiä rasvoja joita esimerkiksi aivojen kehittyminen etenkinlapsilla ehdottomasti vaatii osan kovaa rasvaa lisäksi.
  Meijerilehmien osuutta voitaisiin rajusti laske sillä itse maitotuotteet ovat aikuiselle enemmän vahingollisia kuin hyödyllisiä. Vähempi maitotuotanto ja sen jatkotuotteet pitäisi ohjata lapsille. Aikuisten pitäisi siirtyä veteen, olueeseen ja jos pelkää iloa niin vaarinkaljaan ha simaan. Viiniäkin voisi kulttuuriin lisätä ruokajuomaksi merkittävästi.
  Kun kuuntelee pohjalaista MTK edustajaa niin raukat puhuvat ihan tosissaan, että riista ja kotimainen liha ovat avain terveyteen ja rikkauteen.
  Ensimmäisenä unohtavat, että riistaa ei tässä maassa kauppaan pääse kuin harvinaisia näyteteriä. Kaikki riistat päätyvät metsästyskoplien omiin pakastimiin vaikka heti naapureissa Ruotsissa ja Eestissä alkaa löytyä riistatuotteita kaikille ainakin näytemäärissä. Eestistäkinsaa koswka vaan riistalihaa sekä lihana että purkissa.. Siellä oj nymmärretty yhteinen tavallaan omistus metsien tuotteille. Meillä taas metsien omistus jaettu säätyjen pohjalta miltä pohjalta ovat muodostuneet kalakunnat, vesienomistuspoiirit ja saalistusmetsät joista sitten täytetäänj omatb reput eikä, jaeta. Suomalainen itsekkyys estää myös oikean ilmastoruoan syntymisen.
  Soijaa kehuttiin kovatin mhalpana valkuaisen, mutta eihän se sitä ole vaan soijapeltomonnbraivattu aidosti nhiiltä ja metsäluontoa säilyttäfästä metsästä nopestimkiertävää rqahankiertoa nilman säilytettyä hiiltä

  • Kyl kyl

   ja hitto, kun olen koukussa maitoon. Veteen pitäisi vaihtaa. Nautaa meil ei mene enää edes jauhelihan muodossa. Aivan minimissä on, sillä se on korvautunut broilerin jauhelihalla ihan itestään.

   Ja kalat joo, mutta oikeastaan kaikki muut lajit jää kaupoista ostamatta, paitti lohi ja silakka ja muikku. Meittin lutakossa pyydystäminen vaatisi enemmän aikaa, jotta se viikon hauki tai pieni affensaalis suuhun asti pääsisi. Aikaa kyllä olisi eli sama kuin mustikanpoiminnassakin, ei aina haluja.

   Merta edemmäs kalaan olen nuorempana vihkiytynyt ja sama veri kiertää yhä eli täytyis testata nelipyöräkodin suojaa ja etsiä kunnon kalavedet ja ryhtyä pyytäjäksi. Elo-syyskuu olisivat siihen just paikallaan. Mustikat jo pakkasessa ja jos tyytyy pelkkiin suppiloihin sienissä, niin ne ehtii poimia, kun tulee takaisin. Lokakuussa kämppä talviteloille ja sit eteläisempiin leveyspiireihin puhumaan kieliä ja maistelemaan liemiä kera kasvisten

   Hei tässähän tuli koko vuodenkierto.


 • Päivä näyttää valoisammalta ja myrskyttömämmältä, eli on polkaistva taas hankintareissulle. Toivottavasti eivät peltilaatikot huomaa kiitävää vanhusta.
  Sitten voimme iltaa kohden palta vaikka jutustelemaan liitteillä ihan muiden keksimistä asioista, kun ei ole mitään traumaa ollut edes alakoulussa opetella ja oppia asioita oppikirjoista, sen ajan liitteistä, ja tarinoida niistä sen sijaan että jokainen silmukka pitäisi itse kääntää tai vain oman koiran paskoista tai lastensa saavutuksista tai tekemättömyyksistä saisi kirjoitella.
  Minusta on hienoa tutustua esimerkiksi siihen omanilaiseen frankincenseen ja lukea siitä vaikka juurikin bbc hienosta artikkelista, ilman mitä emme yleisesti tietäisi koko hienosta asiasta tuon taivaallista.

  Tietysti esimerkiksi #dsonin paikallis-ja luontokuvat ovat hienoa tuotantoa ja hyvin keskusteltavia.

  • Kuka täällä on kirjoittanut koiransa paskoista? Omista hyvinkin vastenmielisistä putkistoistasi olet kirjoittanut niin että oksettaa..


 • Eipä ollut mikään maailman ympärimatka, mutta kiva ilma ja mukava tuuletus.
  Näki taas ihmisiä, jotka eivät pyöri napansa ympärillä vaan tajuavat että maailmassa on minun lisäksi me te ja he. Tuo viesti ei vielä ole ympäri laajaa Suomen maata kantanut.
  AB

  • Mut aattele, kuinka kiinteän yhteyden "me te ja he" voivatkaan muodostaa esim. raukoilla rajoilla, siellä itärajalla. Siellä, jos nyt on vielä sukurutsan johdosta kenelläkään lisääntymiskykyjä, niin ne tulokset makaavat pankon päällä.

   Mä kävin avarassa luonnossa, Irlannin länsirannalla, ihmettelemässä, että ainoa kotoperäinen laji olisi muka orava.

   edson


 • Minäpä kerron, ketä muistutatte. AB on kuin tyttölyseon alaluokkien uskonnonopettaja, harmaa jyrkkäkatseinen mies, kuulemma kahdeksan lapsen isä. Lasten nimeen hän oli tuhlannut vähäisenkin mielikuvituksensa, ne olivat kaikki raamatusta. Hän vihasi tavallisia maallisia tyttölapsia. Silloin ei vielä tehty kunniamurhia tai ei ainakaan puhuttu niistä, mutta oli selvä kandidaatti siihenkin "in spe".

  Edson taas muistuttaa entistä taksikuskia, jolle piti kädestä pitäen neuvoa tie kahden kilometrin päässä olevalle eläinklinikalle. Kyse oli silkasta vittuilusta, koska hän inhosi eläimiä. Liekö kotoisin jostain Lapin perukoilta. Poronkasvattaja "has been".

  • Edson on entinen taksikuski, ei muistuta sitä. Edson syö kaikki päälleajamansa elukat, paitti koirat, kissat, supit ja ... persut.

   Edson oli ankkojen, myskisorsien ja kalkkunoiden kasvattaja ja söi ne, mitä eivät ketut tai kanahaukat vieneet.


 • Tein tässä juuri ison päivityksen tietokoneeseeni vain sallimalla microsoftin setuphost. exen toimia ja ihan päivänokosillani tuli päivitystä niin, että meni todella monta minuuttia ja monta restartia ennekuin vanha ratsu käynnistyi palvelutilaan..
  Raukat rajat olemme jo tunnistaneet vuosia. Tosi raukkoja ovat ne rajat, mutta who cares, the life need go on.
  Ainoa vahinbko on juuri se me, te ja he jotka ovat tuosta oman pikku egon interventiosta ja tavoittaista kärsineet.
  Mutta jo vuosien takana ovat ne ajat jolloin kyseinen tapaus ihan itse kertoi, että keskustelut ilman "pikku mylläystä" eivät ole keskusteluja.

  Se on tietenkin myönnettävä, että kyllä hä'n valitettavasti on hiukan onnistunut mylläyksessään ja saanut hiukan henkilökohtaisista ongelmistaan kärsiviä naisparkoja pauloihinsa ja pois normaalin keskuskustelun raiteilta keskittymään vain itseensä eikä sfääreihinsä.
  Toisaalta on sympatiaa sille, että mitä ihmettä ihminen voisi muuta tehdä yksinään oksentavan ja lattioille paskantavan pikku rakin kanssa muuta kuin yrittä riehua ja saada jotain liikettä ilmaan

  Lohdutukseksi ihmisyydelle on tietenkin todettava mustalaisittain, että ihminen tottuu kaikkeen muuhun paitsi jääpalaan peräsuolessa koska se sulaa aina juuri kun siihen meinaa tottua

  Sivutuotteena on kiva kertoa kaikille, jos eivät ole itse sattuneet huomaamaan, niin kaikki kirjoituksenne ja kuvanne ovat hyvässä tallessa itä rajaan pikkuisessa tietotallentamossa. Mukaanlukien kaikki keksityn profiili keksityt kuvat ja ilmasta tiivistetyt tarinat, joilla ei ole mitään yhteyttä todellisuuteen.

  Onneksi maailmassa on vielä ihan oikeita blondejakin! ;)

  • Onneksi!

   Ihania blondeja lähempänä voisi sinua olla mustilaisten sananlasku immohevoisen kaakista: juuri kun oppii olemaan syömättä, heittää veivinsä.

   Sinä kun et ymmärrä koirista ja niiden hoidosta, voin valistaa, että juuri me yksinäiset mummelit hoidamme pikku lemmikkejämme paremmin kuin joku sekalainen perhe, missä elukka on ensi innostuksen jälkeen pelkkä riesa.

   Sinusta ei olisi minun elämäntapaani, jota säätelee koiran käyttöä ulkona joka neljäs tunti. Miten usein käyt kusella, yhtä usein koira lähteen ulos. Koira on tuntevalle ihmiselle perheenjäsen. Jos ei ole tunteva, niin paras olla hankkimatta mitään lemmikkiä kärsimään.

   Sympatiaa sinullekin vaikke en sitä koko sydämestä toivotakaan.


 • Se on Edsolvent taas ilta laskeutunut. Mietin tässä kirjoittaisinko taas metrin, pari huvikseni vai keskittyisinkö katselemaan ja kuuntelemaan. Etu tässä kirjoittamisessa on, että siinä ainakin kädet, sormet ja "aivot" saavat hatjoitusta.
  Oli pakko laittaa aivot lainausmerkkeihin, kun eihän ainakaan osa täällä kirjoitetusta mitään aivotoimintaa ole edellyttänyt kun vastaavaan vastataan!
  Oli A studiossa mielenkiintoinen asiakeskustelu kroonisen väsymysoireen hyljeksimisestä ja siitä oikeasti kärsivien ihmisten ongelmista!

  Oletko koskaan havainnut tuollaista tai erilaista kroonista väsymystä, mutta ilman lihasheikkoudesta johtuvia kaatuiluja. Vähän sellaista kuin olisi puoliunessa mutta ei näe unia, koska niitä näkee muistettavana vasta unen 1 asteessa eli heräämisen lähitilassa, REM 1. Syväunessa, REM 4, niitä näkee, mutta ei muista. REM 4 tilassa aivot eivät mitään poista mutta siivoavat hyllyja ja asettavat reitit toimivanpaan kuntoon tavallaan puhdistetuna eräänlaisella antivirusohjelmalla. Ne poistetut ovat tallella karanteeni osassa ja ne saattavat joskus unissa tulle sekamelskana milloin minkäkinlaisena näytelmänä usein aikoinaan pelkoa ja ahdistusta aiheuttaneiden tilojen uudelleen esityksinä eri toimijoilla mutta samalla ahdistuksella tai pelolla. Joskun esiin hyppää myös todella mukavia tunnepohjaisia elämyksiä. Ne ovat hatvinaisempia, mutta kyllä esimerkiksi minalla ajoittain käy sellainen filmiyhdistelmä missä tunne ja syyllisyys ovat rooleissa jonkun naisen kanssa. Hyvin harvinaisesti ihan hunajaisia blondiuniakin todellisesta blondista. Sellaisesta jollaisen edessä mies kuin mie sulaa. Ne ovat tosi harvinaisia unena koska ne ovat tosdellisuudessakin hyvin harvinaisia. Minunkohdallani oli joko onni tai katastrofi törmätä yhteen sellaiseen.
  Onni taitaa kuitenkin olla varsin yksilöllinen asia. Voisin kuvitella vaativan melkoista mielenlaatua ja totaalista periksiantamattomuutta valita kotinsa keskeltä korpea hajoavassa mökissä hirmuisen hurttalauman ympäröimänä ja tienat elantonsa käymäällä välillä luomassa navetassa lehmäspaskaa ja tarjoilemassa rehua turvan alle ja sitten mahdollisesti myymällä tarhan sisäsiitosta orjakoiriksi vastaaville "mieleltään puhtaille.
  No tuohan oli puhdasta mielikuvituksen tuotetta joista luetaan vaan seiska lehdistä ja kauhukirjallisuudesta kuten avaruuden liftari

 • Vähän oion tuon purkutaloasukkaan käsityksiä, niin huvittavaa fabulointia kuin osin ovatkln.

  Millenniumin alla rakennettu kesämökkimme, jonka edesmennyt paikallinen metsäpomo teetti piilopirtikseen, ei taatusti ole vielä romahtamassa. Sitä paitsi meillä on samalla seudulla isokin talo ja sitten vielä tämä minun keskustaosakkeeni.

  Tyttäreni, josta te karjut olette suunnattoman kiinnostuneita, ei luo lehmänlantaa, vaan toimii ihan toisella alalla,, vammaisten ihmisten parissa. Sekin on tietysti halveksittavaa, koska olette itse niin superterveitä.

  Totta jutussasi oli korven asukkaiden periksiantamattomuus, jota lämpimissä lähiöhuoneissa istuskelija ei edes tarvitse, kunhan köllöttelee.

  Mitä koiriin tulee, voin valistaa, että ne ovat joillekin ihmisille paitsi perheenjäseniä myös harrastusvälineitä. Yhden tai kahden huskyn kanssa ei oikein voi harrastaa rekiajeluja eikä voittaa mestaruuksia kilpailuissa.

  Huvittavaa, miten facebook-kaveruutesi ja privaatti- kirjeenvaihtosi edsonin kanssa on tuottanut ihmeellisiä käsityksiä tyttärestäni. Itse varjelet perheesi yksityisyyttä kuin susi hampaat irvessä. Jo kysymys, onko sinulla lapsia, sai aikoinaan karvasi pörhistymään pahasti. Luulit että käyn kimppuun - kuten sinä nyt.

  Tyttäreni uusista vaiheista putosit onneksi kun Facebook-ystävyytenne katkesi. Jos vieraan maalais- brunetin elämä kiinnostaa, saanet urkituksi edsonilta lisää. Onhan se nyt äärijännittävää, että löysään kaupunkituttavuuteenne sisältyy edes väärän koivun takaa yksi todellinen ihminen, jolla on muutakin tekemistä kuin kynsiensä lakkaaminen.

  LiisaO

 • LiisaO :lla kummallinen ajatus face- kaveruuksista. Kun Ali irtisanoutui facesta, niin ei pääse seuraamaan kaupunkilaistyttärensä kompasteluja koiranpaskassa. Ja minä muka noita seuraisin ja tiedottaisin sitten. Jos sattuisin ajamaan koiran päälle, niin varmistaisin kaksi asiaa. Onko hengissä ja millainen turkki. Jos huono turkki, niin peruuttaisin ja taas etiäpäin välittämättä mihin kohtaan pyörät osuvat. Jos hyvä turkki, niin peruuttaisin siististi pään yli.

  Tytär elää siellä puskissa ja kuvittelee olevansa maansa alkuperäiskansaa. Syöttää koiralaumaansa päästäkseen kilpailemaan.

 • Mitä kautta luulet Alin saaneen tiedot tyttäreni nimestä ja elinolosuhteista, ellei sinun juorumyllysi kautta? Minä en ole tänne lähettänyt esim. kuvia mökistämme.

  Varmaan oletkin ajanut kaiken elävän päälle, oikein tähdännyt että jäisi kitumaan haavoittuneena.

  • Hei, mikäs se tyttäresi nimi nyt olikaan? Kuvitteletkos todella että seuraan kuulumisia tai yleensäkään valjakko-ajajien edesottamuksia. Weepeli se oli, joka siihenkin soppaan halus lusikkaansa uittaa. Pakkohan se oli hänen mielistellä. Muistapa vaan, kuka sitä silloin kirjoitti älyttömistä valjakkokisoista ja niihin matkaamisista pitkin pohjoisia maisemia.

   Vai että jonkun Ilvesvaaran alkuasukkaan tulenteko-ohjeet kiinnostavat tai kuinka jäitä hakataan talvi ja hyttysiä ja paarmoja lätkitään kesä. Ja sitten ollaan niin intiaania niin intiaania että.


 • "Totta jutussasi oli korven asukkaiden periksiantamattomuus"

  Mietinpä hetken korven asukkaita. Periksi ei anneta, vaikka sukurutsat ovat jo oven sisäpuolella ja kiljuvat ruokaa. Poikkeavat siinä suhteessa lehmien kasvattajista, että niille sentään haetaan kumppaneita sekä ieva koneilla että telkun Maanviljelijälle morsian ohjelmilla. Toistaiseksi siis sukurutsat riittävät ja kylän kymmenen "miestä" siittää kylän ainutta "naista"

  Pankoilta ei nousta, sillä uhkana olisi synnyinpitäjästä lähtö kylmään maailmaan leipätyötä tekemään. Kainuussakin valtava työvoimapula, mutta ....

 • Minä tiedän jonkun tyttäristä, koirista ja mökeistä juuri sen verran, kuin on täällä ketjuiulla muut kirjoittaneet. Vähempää ei voisi itseäni kiinnostaa alkaa kenenkään muuta elämää tonkimaan kuin sika velliä!
  Jos joku asioita ketjulle tuo niin ne ovat silloin julkisia asioita ja niihin voidaan julkisessa keskustelussa viitata samassa laajuudessa kuin ovat esillä olleet.
  Ainoa minkä minäkin siis tiedän on että Auroran tytär elää fanaattisen harrastajan elämää korvessa koiralauman keskellä ja käy milloin navetta apulaisena, milloin muuna tilapäistyöntekijän hankkimassa rahaa koiranruokaan. Mitä muuta voisi päätellä. Sama koskee kaikkea muuta. Mitään ei milloinkaan kaiveta toisten yksityisyydestä muuta kuin minkä ovat julkisessa kommentoinnissa kertoneet.
  Edsonin ja minu8n facebook ystävyyttäkin yritetäänh vääristellä ihan muuksi mitä se oli. Todellisuudessa kysyin Edsonilta neuvoa miten päästä eroon kyseisenlaisesta tirkistelijästä ja patologisesta väärentäjästä. Mitään muuta keskustelua ei minun face book sivullani kenenkään kanssa koskaan ollut ja senhän stalker tirkistelijä sai myös selville jos viitsisi kertoa rehellisesti mitä toiseten yksityistietoihin tunkeutumisellaa, eli peräto toimintalogiin asti, löysi. Ei löytänyt muuta kuin sen yhden asian kysely ja miksi tein sen kyselyn! Mutta kun vale ja vääryys on luonteessa, niin miksipä kertoa totuutta missään asiassa.
  Edsonillekin ehdottaisin, että taas olisimme noteeraamatta nämä keksinnöt ja antaa hänen meuhkata itsekseen ja kuulijoidensa kanssa itsensä uuvuksiin, niin että joskus kävisi mielessä normaaliuskin. No ei ehkä se, mutta väsymys jatkuvaan vääristelyyn!

  • "Fanaattisen harrastajan elämää"

   Jospa nyt rajoittuisit minun solvaamiseeni , vaikka tiedänkin, että tyttäreni arvostelun tarkoitus on satuttaa minua.

   Pilkkaamasi koiraharrastaja on kuitenkin niin puhdas ja etäällä sinunlaistesi ukkojen arvomaailmasta, että siinäpä haukuskelet ihan vapaasti.

   Oletko itse muuten koskaan harrastanut muuta kuin kitaran ulinoitten kuuntelua kotipesässäsi?

   m


 • Täytyy sanoa, että väärityksiin väsyy, mutta toisaalta niissä on hetken virkistysten siemen. Luonteeseeni on kuulunut kettuilu ja vääristelykin, mutta myönnän, että voimia se vie ja turhaan. Ja sitä paitsi silloin täytyisi, siis myös kettuillessa, pysyä johdonmukaisena, aukottomana. Kysynkin. Voiko kettuilu olla tiedettä?

  Navan allekin oon ollu taipuvainen menemään, varsinkin silloin, jos joku ei huomaa muuta kuin just sen oman käsityksensä. Tästä taisi who joskus mainita, että olen jääräpää silloin, jos en saa "tahtoani" läpi. Siinä hän sinänsä oli oikeassa ja väärässä, sillä jos joku haluaa saada oman tahtonsa läpi, niin tasan tarkkaan väännän, käännän, virnuilen, kettuilen ihan navan yllä ja alla.

  Seuraavaksi pohdin hulevesiä ja lopulta päädyn ihan varmaan kaupunkien aiheuttamaan likaamiseen. Eli "tieteeni" on sellaista, että on ongelma ja siihen jo ratkaisu, ennen kuin on kaikkia yksityiskohtia jaksanut edes miettiä. Mutta kysy en ainakaan ammun pyöreän pöydän kahjoilta

  • "väärityksiin väsyy"

   Vääristyksiin siis


 • Palaanpa hetken vielä Ilvesvaaralle ja annan siellä touhuavan touhuta rauhaasa. Niin kuin olen koko nettiajankin antanut. Ymmärrän auroran tarvetta joskus ilmaista itseään tavallaan tyttärensä kautta, mutta ...

  Näinhän se monesti menee, että lähimmäisiin viitataan tavalla tai toisella. Sitä pidetään ihan itsestään selvänä, mutta ...

  Ite pyrin ja pääsen toisaalle, sillä lähimmäisten elämä on heidän elämäänsä ja minulle tärkeää on vain yksityisviestittely kaikilla teknisillä vehkeillä heidän kanssaan. Ja näkeminen tietysti. Mutta että kertoisin, kuinka jälleen kerran ja kuinka hauskaa oli jne. Minulle riittää lyhyt rykäisy, että tulipa käytyä tai tulivatpa käymään.

  • "lähimmäisten elämä on heidän elämäänsä"

   Mutta kuitenkin riistät yksityisyyden toisten läheisiltä, jotka eivät ole sinulle mitään pahaa tehneet. Jos olen joskus tullut kertoneeksi tyttärestäni joillekin ystävällisille kanssakirjoittajille, se ei tarkoita että pahantahtoiset saisivat levitellä näitä tietoja kostotarkoituksessa.

   Kyllä täällä menee luottamus ihmisiin.


 • Voisimme kuitenkin taas kerran yrittää palata myönteisemmän ja yleisemmän keskustelun piiriin.
  Tosin tiedämme, että se ei kuulu Auroran intresseihin, vaan kiukku jamölinä ja vääristely. Se on hänelle taidetta.
  Siitähän jo vuosia sitten totesin on mahdollista päästä irti vain olemalla lainkaan vastaamatta hänen provoihinsa. Tosin se ajan mittaa käy aina vaikeammaksi, kun osa hänen kuuliaisesta ego ja ns. perhe ensin kirjoittajapuolijoukkueesta on tullut jo vallitsevaksi entisaikojen yleisturinoinnin asemesta.

  Esimerkiksi minä kävisin mielelläni sillä toisellakin ketjulla, mutta yleis ja suhteelliset keskustelijat ovat jo vähissä, eli pudonneet yhteen!

  Kuitenkin minä vain suosittelin tauottamaan juuri väärennösten vuoren rakentajalle kommuninikointia, kun siitä ei yhdessäkään kommentissa hyvää seuraa vaan mikä tahansa vääristellään muuksi mitä se on.

  • Ali, kyl minä sinuna menisin sinne toisaalle kirjoittamaan niille, joille haluat kirjoittaa


  • Kiipeäpä edsonin mainostamalle Ilvesvaaralle niin ahtaat purkutalon näkymäsi voivat vaihtua avarampiin.

   Mikä sinua estää menemästä toiselle ketjulle? Onhan siellä se yksi ainoa jonka kanssa suvaitset vielä keskustella. Muihin päin olet polttanut sillat äksyilylläsi.

   Mikä mies tuollainen on, joka jahkaa ja jahkaa eikä uskalla toteuttaa noinkaan pientä haavettaan.


  • edson kirjoitti:

   Ali, kyl minä sinuna menisin sinne toisaalle kirjoittamaan niille, joille haluat kirjoittaa

   Mä alille täsmennän, että mene sinnekin kirjoittamaan, sinne elämään. En siis tarkoittanut, että sinne poistuisit. Ei se cee siitä pahoillaan olisi, ja jos joku muu on, niin mitä välii

   En muuten ole mainostanut Ilvesvaaraa. Siitähän tulisi sinne turistiryntäys. Jos joku vielä sattuis vihjaamaan, että siellä on kuultavana vaikka korkeeta musiikkia, niin ammu sinne ekaks ryntäis.

   edson


  • Alille, tervetuloa elämä-ketjuun, jos haluat kirjoittaa minulle, mutta älä moiti sanallakaan muita ketjuni kirjoittajia niissä viesteissäsi. Silloin rauha pysyy, toivottavasti, täällä molemmissa ketjuissa kirjoittelu on mennyt ihan mahdottomaksi syyttelyksi puolin ja toisin ja minä näyn olevan sen keskiössä jatkuvasti, tavalla taikka toisella, samoin kuin kaikkien naisten läheiset.

   Olen kuullut kunniani moneen kertaan sivulauseissa eli ns heikon miehen paras vastus on tahdoton nainen tai jotain sinne päin ja musiikkimakuni on kitaran rämpytystä kuten sinunkin. Olen tuntenut nuo ivapiikit mutta en silti halua haastaa riitaa kenenkään kanssa, vaan kunkin musiikkimaku on omansa ja sillä siisti. Yleensäkin makuasioista on turha kiistellä, sillä ei maailmaa ole ikinä parannettu.

   Ja se että kertoo perheestään on merkki inhimillisyydestä ja tunteista, ei nykyihmisten kuulu olla enää, kuten ennen vanhaan, että tietyistä asioista ei puhuta, ne ovat tabuja, mies on perheen pää ja akka hellan ja nyrkin välissä ja kakarat hiljaa.

   Cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   Alille, tervetuloa elämä-ketjuun, jos haluat kirjoittaa minulle, mutta älä moiti sanallakaan muita ketjuni kirjoittajia niissä viesteissäsi. Silloin rauha pysyy, toivottavasti, täällä molemmissa ketjuissa kirjoittelu on mennyt ihan mahdottomaksi syyttelyksi puolin ja toisin ja minä näyn olevan sen keskiössä jatkuvasti, tavalla taikka toisella, samoin kuin kaikkien naisten läheiset.

   Olen kuullut kunniani moneen kertaan sivulauseissa eli ns heikon miehen paras vastus on tahdoton nainen tai jotain sinne päin ja musiikkimakuni on kitaran rämpytystä kuten sinunkin. Olen tuntenut nuo ivapiikit mutta en silti halua haastaa riitaa kenenkään kanssa, vaan kunkin musiikkimaku on omansa ja sillä siisti. Yleensäkin makuasioista on turha kiistellä, sillä ei maailmaa ole ikinä parannettu.

   Ja se että kertoo perheestään on merkki inhimillisyydestä ja tunteista, ei nykyihmisten kuulu olla enää, kuten ennen vanhaan, että tietyistä asioista ei puhuta, ne ovat tabuja, mies on perheen pää ja akka hellan ja nyrkin välissä ja kakarat hiljaa.

   Cee

   Äläpä Cee ota itseesi. Puhuin heikoista miehistä, mutta tahdottomilla naisilla en tarkoittanut täällä kirjoittavia. Kylläkin heidän vihansa minua kohtaan johtunee siitä, että ovat tottuneet komenneltaviin naisiin. Jos taas epäilen, että AB:lla ei ole muita harrastuksia kuin "kitaran ulina", tuhat muutakin lattarimusiikista pitävää voisi loukkaantua.

   Valitettavasti riitatilanteissa ulkopuolisetkin saattavat saada kuraa niskaansa. Siksi ei kannata mennä väliin. Jos syytät minua jostakin, kirjoita suoraan minulle.

   m


 • Ihmiskunta pyrkii kaupungistumisen vääjäämättömyyden takia tekemään kaikkea, mutta vasta jälkikäteen. Tällaisena näen hulevesiongelmankin, sillä onhan tiedossa ollut jo kauan, mitä tapahtuu rankkasateiden aikaan.

  Monesti kysyn (en ammun tietäjiltä) siis itseltäni, että kaupungit, jotka ovat rakennetut vesistöjen viereen, onko tolkkua? No on, koska elämme halusta saada tavaraa, viedä tavaraa eli tehdä kauppaa ja ai mikä näky, kun kaupungin kokoinen risteilijä saapuu satamaan. Se saa halut itsekin lähteä valtamerten taa. Haluamme katsella korkealta merinäkymää ja kuvitella, kuin onnelinen sitä saattaakin olla ja jos vielä on omistuskämpästä merinäköala, niin het nousi arvo joo. No onhan vesissä kaloja, niin kauan kuin vesi on edes jotenkin kelvollista kaloille. Ei tartte kaukaa vaeltaa rannoille katselemaan vaikkapa kalaa, jos ei ennen ole nähnyt kuin hallissa.

  En luota kuin tarpeeksi vesistöistä etäällä oleviin ihmisasuntoihin enkä niihinkään.

  • Jos purat asuntosi ja pykäät sen uuteen paikkaan sisämaahan, niin kumiveneellesi tulee turhan pitkä kantomatka.


  • Takavuosina ennen sotia ihmiset elivät pääsääntöisesti mualla. Elämä oli varmaankin hyvin rankkaa jos oli pieni torppa ja paljon siunaantunut sitä jälkikasvua. Omia muksuja suurin osa. Kukapa niistä ihan jämptillensä aina voip maalla tietää. Hule- ja jätevesiongemaa ei ollut lainkaan. Koko homma perustui 100% kierrätykseen. Aattelepa vaikka saunaa. Saunarakennuksessa ei ollut lattiaa vaan viettävä maapohja puutrallien alla. Pesuvesi män maahan ja valui saunan taakse. Saunan takana kasvoi horsmat, isot makeat mansikat ja ukkojen kessupelto. Lähes täydellinen ekosysteemi. En romantisoi tippaakaan entisaikaa, mutta jotain perustavanlaatuista nykyajassa on pielessä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Takavuosina ennen sotia ihmiset elivät pääsääntöisesti mualla. Elämä oli varmaankin hyvin rankkaa jos oli pieni torppa ja paljon siunaantunut sitä jälkikasvua. Omia muksuja suurin osa. Kukapa niistä ihan jämptillensä aina voip maalla tietää. Hule- ja jätevesiongemaa ei ollut lainkaan. Koko homma perustui 100% kierrätykseen. Aattelepa vaikka saunaa. Saunarakennuksessa ei ollut lattiaa vaan viettävä maapohja puutrallien alla. Pesuvesi män maahan ja valui saunan taakse. Saunan takana kasvoi horsmat, isot makeat mansikat ja ukkojen kessupelto. Lähes täydellinen ekosysteemi. En romantisoi tippaakaan entisaikaa, mutta jotain perustavanlaatuista nykyajassa on pielessä.

   Noinhan se ennen vanhaan todellakin oli.

   Cee


  • LiisaO kirjoitti:

   Jos purat asuntosi ja pykäät sen uuteen paikkaan sisämaahan, niin kumiveneellesi tulee turhan pitkä kantomatka.

   Viittaan ylen uutisissa olleeseen artikkeliin, missä karavaanarit elävät tietosina monenlaisista kulutuksista ja juuri siksi valitsevat esim. asuntoauton ensi asunnokseen. Minulle se on viimeinen tölli ja ah, kuinka kumiveneen voi heittää lukemattomista rannoista veteen.

   Tuo oli vain yksi nykyaikainen tapa ja sitten siihen entisaikaan, missä todella oli "täydellinen ekosysteemi", mutta vain siksi, ettei ollut tietoa muusta, rahaa muuhun eli ei vapaaehtoista, vaan pakon sanelemaa vankeutta. Ja jos olit torppari, niin ... jos maaton, niin ...

   Siitä olen just enkä melkein samaa mieltä, että on perustavan laatuista nykyajassa pielessä. Mutta juurta jaksain sen selvittely, miten voitaisi oikoa pieleen menneitä juttuja onkin sitten tehtävänä mahdoton. Mielestäni. Asuu sitten missä asuu ja miten. Jo pelkkä autosta luopuminen aiheuttaisi kaikenlaista selittelyä, että kuin tarpeellinen se on. Tottumus on liian luja toinen luonto ja pyrkimys vapauteen toinen. Oisko nuo kaksi niitä "perustarpeita" mitä ihminen haluaa toteuttaa?

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Viittaan ylen uutisissa olleeseen artikkeliin, missä karavaanarit elävät tietosina monenlaisista kulutuksista ja juuri siksi valitsevat esim. asuntoauton ensi asunnokseen. Minulle se on viimeinen tölli ja ah, kuinka kumiveneen voi heittää lukemattomista rannoista veteen.

   Tuo oli vain yksi nykyaikainen tapa ja sitten siihen entisaikaan, missä todella oli "täydellinen ekosysteemi", mutta vain siksi, ettei ollut tietoa muusta, rahaa muuhun eli ei vapaaehtoista, vaan pakon sanelemaa vankeutta. Ja jos olit torppari, niin ... jos maaton, niin ...

   Siitä olen just enkä melkein samaa mieltä, että on perustavan laatuista nykyajassa pielessä. Mutta juurta jaksain sen selvittely, miten voitaisi oikoa pieleen menneitä juttuja onkin sitten tehtävänä mahdoton. Mielestäni. Asuu sitten missä asuu ja miten. Jo pelkkä autosta luopuminen aiheuttaisi kaikenlaista selittelyä, että kuin tarpeellinen se on. Tottumus on liian luja toinen luonto ja pyrkimys vapauteen toinen. Oisko nuo kaksi niitä "perustarpeita" mitä ihminen haluaa toteuttaa?

   edson

   Kyl mun täytyy illan "ratoksi" vielä kirjoittaa, että on eri länsimaalaisia tottumuksineen, sillä harvinaisen äkkiä on tullut aika sodan jälkeen, että hyvään on kauhian monessa paikassa jo totuttu. Aidan takana kurkkivat monet monesta suunnasta ja näkevät, kuin on laita siellä aidan vihreällä puolen. Ja oikein, että näkevät. Tekevät omia suunnitelmiaan. Miten sitten arvioivat vihreyksiä, huomaavatko mahdollisesti vihreydessä aukkoja vai onko niin, että riittää, kun matkailubisneksessä pyörivät välittävät kauniita lehtisiä, mitä voi kokea missäkin ja sitten lähetään hirveillä joukoilla kokemaan. Kuitenkin mitä enemmän on taloudellisia mahollisuuksia, niin sitä enemmän kiinnostaa kokemukset joo oli ne sitten kuinka kaukana tahansa.

   edson


 • Ei se rauha valitettavasti pysy, sillä kyllähän sinäkin tiedät, että kaikki kolme ketjukolleegaasi ja ihan poikkeuksetta joka kirjoituksen, metri-tai sentti käyvät läpi tai sitten tarttuvat auroraan joka kirjaimen mikroskooppitarkastuksen ja paloittelun jälkeen itseään tai naisia koskevaksi kehittämänsä löytämistään eri kirjaimista kootut tarinat.
  Eihan sellaisen odotuksissa ole mitään mahdollisuuksia saada mitään järkevää ja suhteellista jutustelua aikaan kun todellakin joka kirjaimesta luodaan oman mielikuvituksensa ja huomion odotuksensa perusteella väärennetty asia ja väärennetty henkilöys.
  Kyllähän sen omalla tavallaan ihan älyttömyytenä voi kestää, mutta ei se mitään innostavaa ole sellaiselle kuin minä, joka ihan oikeastim niinkuin sinäkin muistat ajoita ennekuin aurora ja peeweli alkoivat yhteistyössä "brändäämäänn ihmisiä ihan hyvää tarkoittaneesta kommesti kuten aikoinaan oli esimerkiksi se U "kädettömyys" kommentti kun olin huolissani sinun pitkästä siraalassaolosta ilman tietoa. No retroperspektiivissä tietenkin olisi minunkin pitänyt ottaa huomioon mahdollisuus, että jotkut sivulliset savat siitä massiivisen väärinymmärryskeinon ja aloittaa lokakampanjan kuten tekivätkin. Auroraltahan kieroiutta ja lokaa sekä viattomien ihmisten silpomistaidetta oli jo vuosikausia sitä enne tullut.
  Ei niin paksuluisen ja vihaa täynnä olevaa ihmistä saa missään asiakeskustelussa enää korjattua kun on selvästi erittäin yksilöllisen tyttärensä äiti eli tavallaan käänteisperimän esimerkki

  Se on harmittava takaisku minullekin, kun minä mielelläni en keskustelisi pelkästään vesikuljetuksista, nesteytetystä metaanista, toriumista ydinenergian polttoaineena tai lihansyönnistä. Keksustelisin ja kuuntelisin musiikkiakin laajalla kirjolla.
  Se mitä en kuitenkaan tekisi olisi elää lasteni tai sukuni kautta vaan yleisten ja ihmisten keksimien tai unelmoivien asiloiden kautta. Sellaisen mihin apuun otetaan ns. referenssä kuten kaikessa tieteellisessä "toimittamisessa"!

  Sen takiahan minä olen "itkenyt" niitä monista syistä menetettyjä HS elämän kirjoittajia kuten zip zapia ja Savonlinnan Donizetti kirjoittajaa, HH Riitua , Tyttöstä, Piolokia ja Helleä, Ida-Amelia ja jopa Tapiolan mummoa joiden joukkoturvassa ei kukaan joutunut jonkun ihmisvihaajan ja naiskateuden vaaninnan ja valheiden kohteeksi.
  Ceetä minä pidän senaikaisen kirjoittajajoukkueen
  kantavana asiallisten ja ystävällisten kirjoittajien joukoissa jo silloin.
  Mitään muutahan siinäkään ei ollut kuin rehellistä ja asiallista kommentointia, mutta sitäkin on vleämmä aina ja systemaattisesti koettanut kääntää sellaiseksi minkä hän omassa pilaantuneessa mielikuvituksessaan arvio vihansa kohdetta loukkaavaksi
  On hyvä kuitenkin, että Cee on malliksi olemassa jokaiselle ihmiselle ja toivonkin, että Cee jaksaa kaiken tällaisten kirjoitusten sivuseurauksen ja on joukoissamme viihdyttämässä asiallisilla kertomuksillaan havainnoistaan, omasta ja yleisestä elämästä.
  Mitenkä taas saisimme paikattu Edsolventin ja amummun pilaalle menneet välit, josta syystä minunkin oli lopulta pakko ottaa kantaa Edsonin puolella siinä miniä asiassa, missä vain yhtä osapuolta leimattiin roistoksi vaikka koko ajan lavalla oli kaksi!
  Ravun kanssahna myös rupateltiin asioita , tosin merkityksettömiä asioita ihan rupattelun vuoksi kunnes hänkin ryhtyi Auroran työkaluksi ja kelloksi.
  Kyllä tuolla faktahistorialla on parempi pysyä vaan herraketjulla, jos edes sillä saisi ilman stalkkausta ja väärentelyvainoamista kirjoitella niitä näitä.
  Vaan ei saa ja senkin kyllä tiedätte!

  • Sen verran kommentoin, että onko sinulle edsonnin mielipide (vihamielinen minulle) ja sen tukeminen oman itsesi vuoksi - kaverin pitäminen - tärkeämpää kuin lasten kaltoin kohtelu? Jos niin on, niin se on todella, todella surullista.

   Puolesi olet valinnut itsesi (ja ystäväsi edsonnin) takia. Minulle lapset ovat kaikessa tärkeämpiä kuin esim. täällä joidenkin onnettomien papparaisten suosio, mitä todellakaan en tarvitse. Pärjään täällä ihan omineni.


  • Minullekin lapset ja jopa koirat ovat tärkeämpiä kuin vihamielisten vanhojen miesten suosio. Pysykööt vaan "herraketjulla". Minulla on tosin herra-sanastakin toinen käsitys kuin noilla miehillä: herruus on monessakin mielessä kaukana siitä ala-arvoisesta naisten pilkkaamisesta, jota he huvikseen harrastavat milloin kenenkin naispuolisen kirjoittajan suhteen. Herruudessa on jotain ylevääkin, mitä noiden kuraa loiskuttavien kääpiöiden kohdalla on turha etsiä.

   Mitä omaan asemaani tässä "sirkuksessa" tulee, kestän hyvin sen pahnanpohjimmaisuuden, johon minut on litistetty. Olen kuitenkin ikäisekseni terve, ja näissä olosuhteissa terävä kieli on vain hyväksi. Täytyyhän minun puolustautua, ei täällä muitakaan suojelijoita ole.

   Nuo naisnimimerkit jotka AB mainitsi esimerkkeinä ihanista kunnon naisista, suojelusenkeleistään, eivät sano minulle mitään. Hämärästi muistan osan nimistä Hesarista mutta sitä en muista, että kyseinen "herra" olisi näiden kanssa erityisemmin jutellut. Taisi kuten nytkin suosia miehiä juttelukumppaneina.

   Hänen katsannossaan naisten tehtävä on ylläpitää herttaista, värikästä, naisellista "taustataulua" miehisen "asiakeskustelun" kulisseissa, olla eräänlainen sotilaiden viihdytyskiertue. En muista hänen koskaan vastanneen esim. akentti-riitukalle tämän puutarhahommeleista. Kunhan yksinäisenä miehenä nautti iloisesta naisen pölinästä.

   Sitä en kiellä, että Ceen kanssa AB on tainnut käydä pari oikeaa keskustelua musiikista. Tosin niistäkin näkyy pyrkimys soittaa tuubilta "vielä parempaa".

   LiisaO


  • Lisään vielä suurimman syyn mikset tämä "oikeiden naisten rakastaja" AB sovi minun pirtaani. Hän syyttää tytärtäni, josta hän ei tiedä mitään, epäeettiseksi koirankasvattajaksi. Viimeksi eilen hän heitti jotain "orjakoirista" .

   Rekikoirien maanlaajuiselle harrastajajoukolle on tiedossa, että tytär on mitä tinkimättömin kasvattaja. Harvoin syntyneitä pentuja hän suostuu myymään vain toisille harrastajille. Jos hän kuulee, että kasvatti onkin jätetty häkin perälle istuksimaan, hän hakee sen pois.

   Terveen kunnianhimonsa ja vaativan luonnonmukaisen elämäntapansa vuoksi hän onkin erittäin yksilöllinen naisihminen, josta äiti voi olla vain ylpeä. Hyvän perinnön olen onnistunut jättämään, vaikka itse olen elänyt sovinnaista elämää. Geeneistä kiitokset myös tyttären herrasmiesisälle, joka ei valitettavasti ehtinyt nähdä tytärtään aikuisena.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sen verran kommentoin, että onko sinulle edsonnin mielipide (vihamielinen minulle) ja sen tukeminen oman itsesi vuoksi - kaverin pitäminen - tärkeämpää kuin lasten kaltoin kohtelu? Jos niin on, niin se on todella, todella surullista.

   Puolesi olet valinnut itsesi (ja ystäväsi edsonnin) takia. Minulle lapset ovat kaikessa tärkeämpiä kuin esim. täällä joidenkin onnettomien papparaisten suosio, mitä todellakaan en tarvitse. Pärjään täällä ihan omineni.

   Sinun (a-mummun) napakka kirjoituksesi ratkaisi ainakin minun mielestäni lopullisesti näiden ketjujen suurimman pulman.

   Lapsista ja perhe-elämästä kirjoittavat ja nämä keskeiset aiheet poissulkevat eivät mahdu kirjoittamaan samassa ketjussa. Joten puhukoot miehet yleisistä asioistaan ja ihmiskunnan unelmista täällä ja me maan pinnalla elelevät perheenäidit ja mummot vaihtakaamme kokemuksia Elämä-ketjussa.

   Jos miehiä kiusaa ennen yhteisen Elämä-nimityksen omiminen pelkille naisille, vaihdetaan vaikka nimiä!

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sen verran kommentoin, että onko sinulle edsonnin mielipide (vihamielinen minulle) ja sen tukeminen oman itsesi vuoksi - kaverin pitäminen - tärkeämpää kuin lasten kaltoin kohtelu? Jos niin on, niin se on todella, todella surullista.

   Puolesi olet valinnut itsesi (ja ystäväsi edsonnin) takia. Minulle lapset ovat kaikessa tärkeämpiä kuin esim. täällä joidenkin onnettomien papparaisten suosio, mitä todellakaan en tarvitse. Pärjään täällä ihan omineni.

   Ensinnäkin ammu, täällä ei olla suosiota kalastelemassa

   Toiseksi ammu, jos se merkkaa lapsista pitämistä, kun täällä niistä kirjoittaa, niin sehän se kuvastaa sinun pärjäämistäsi täällä ihan "ominesi"

   Lainaan. Anna mun nauraa


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sen verran kommentoin, että onko sinulle edsonnin mielipide (vihamielinen minulle) ja sen tukeminen oman itsesi vuoksi - kaverin pitäminen - tärkeämpää kuin lasten kaltoin kohtelu? Jos niin on, niin se on todella, todella surullista.

   Puolesi olet valinnut itsesi (ja ystäväsi edsonnin) takia. Minulle lapset ovat kaikessa tärkeämpiä kuin esim. täällä joidenkin onnettomien papparaisten suosio, mitä todellakaan en tarvitse. Pärjään täällä ihan omineni.

   "Sen verran kommentoin, että onko sinulle edsonnin mielipide (vihamielinen minulle) ja sen tukeminen oman itsesi vuoksi - kaverin pitäminen - tärkeämpää kuin lasten kaltoin kohtelu? "

   Näin kysyy ammu alilta. Voi tsiisus

   Ikään kuin tämä 24 ja siellä "kaverin pitäminen" olisi joku alin pelastusköysi. Hienoa keittiöpsykkaa. Luulenpa vaan alin kirjoituksia ja mielipiteitä täältä lukiessani ... olen tullut johtopäätökseen, että on hänellä monella muulla saitilla ihan tarpeeksi "kavereita". Meinaan siksikin, että aika laaja skaala kiinnostavia aiheita ali tännekin kirjoittanut. Ammu on todistettavasti Elämässäkin arvottanut jo jutut "lasten pitämisestä" ja meille tuntemattoman miniänsä haukkumisesta ja oman pyöreän pöydän järkevistä keskusteluista. Epäilen vahvasti pyöreän pöydän pohdintoja

   Ja mikä vastakkainasettelu. Sinun ammu täällä esiintuomasi "lapsirakkaus" vs. alin ja minun kaveruus. Millä hiton metodilla sinä esimerkiksi kaveruuksia analysoit? Silläkö, että kaksi nyt sattuu tykkäämään jopa joistain tuben anneista ja muuten mielenkiintoisista aiheista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minullekin lapset ja jopa koirat ovat tärkeämpiä kuin vihamielisten vanhojen miesten suosio. Pysykööt vaan "herraketjulla". Minulla on tosin herra-sanastakin toinen käsitys kuin noilla miehillä: herruus on monessakin mielessä kaukana siitä ala-arvoisesta naisten pilkkaamisesta, jota he huvikseen harrastavat milloin kenenkin naispuolisen kirjoittajan suhteen. Herruudessa on jotain ylevääkin, mitä noiden kuraa loiskuttavien kääpiöiden kohdalla on turha etsiä.

   Mitä omaan asemaani tässä "sirkuksessa" tulee, kestän hyvin sen pahnanpohjimmaisuuden, johon minut on litistetty. Olen kuitenkin ikäisekseni terve, ja näissä olosuhteissa terävä kieli on vain hyväksi. Täytyyhän minun puolustautua, ei täällä muitakaan suojelijoita ole.

   Nuo naisnimimerkit jotka AB mainitsi esimerkkeinä ihanista kunnon naisista, suojelusenkeleistään, eivät sano minulle mitään. Hämärästi muistan osan nimistä Hesarista mutta sitä en muista, että kyseinen "herra" olisi näiden kanssa erityisemmin jutellut. Taisi kuten nytkin suosia miehiä juttelukumppaneina.

   Hänen katsannossaan naisten tehtävä on ylläpitää herttaista, värikästä, naisellista "taustataulua" miehisen "asiakeskustelun" kulisseissa, olla eräänlainen sotilaiden viihdytyskiertue. En muista hänen koskaan vastanneen esim. akentti-riitukalle tämän puutarhahommeleista. Kunhan yksinäisenä miehenä nautti iloisesta naisen pölinästä.

   Sitä en kiellä, että Ceen kanssa AB on tainnut käydä pari oikeaa keskustelua musiikista. Tosin niistäkin näkyy pyrkimys soittaa tuubilta "vielä parempaa".

   LiisaO

   "Minulla on tosin herra-sanastakin toinen käsitys kuin noilla miehillä"

   Hohoijaa, että me alin kanssa ollaan oikein pohdittu herra sanaa ja olemme luoneet siitä sanasta käsityksen.

   "Mitä omaan asemaani tässä "sirkuksessa" tulee, kestän hyvin sen pahnanpohjimmaisuuden, johon minut on litistetty."

   Miksi tuo teksti on niin tuttua? No aurora on vastaavanlaista pahnanpohjimmaisuutta kokenut jo aivan Elämän alkutaipaleillakin ja aina on muissa syy

   "Hämärästi muistan osan nimistä Hesarista mutta sitä en muista, että kyseinen "herra" olisi näiden kanssa erityisemmin jutellut. Taisi kuten nytkin suosia miehiä juttelukumppaneina."

   No ni. Eli hämärästi muistat osan nimistä ja sitten vihjaat kuitenkin muka muistavasi, että ali ei niinkään niiden kanssa kirjoitellut. Joo ja mikä rikos !!! Kirjoittaa asioista miesten kanssa


  • edson kirjoitti:

   "Sen verran kommentoin, että onko sinulle edsonnin mielipide (vihamielinen minulle) ja sen tukeminen oman itsesi vuoksi - kaverin pitäminen - tärkeämpää kuin lasten kaltoin kohtelu? "

   Näin kysyy ammu alilta. Voi tsiisus

   Ikään kuin tämä 24 ja siellä "kaverin pitäminen" olisi joku alin pelastusköysi. Hienoa keittiöpsykkaa. Luulenpa vaan alin kirjoituksia ja mielipiteitä täältä lukiessani ... olen tullut johtopäätökseen, että on hänellä monella muulla saitilla ihan tarpeeksi "kavereita". Meinaan siksikin, että aika laaja skaala kiinnostavia aiheita ali tännekin kirjoittanut. Ammu on todistettavasti Elämässäkin arvottanut jo jutut "lasten pitämisestä" ja meille tuntemattoman miniänsä haukkumisesta ja oman pyöreän pöydän järkevistä keskusteluista. Epäilen vahvasti pyöreän pöydän pohdintoja

   Ja mikä vastakkainasettelu. Sinun ammu täällä esiintuomasi "lapsirakkaus" vs. alin ja minun kaveruus. Millä hiton metodilla sinä esimerkiksi kaveruuksia analysoit? Silläkö, että kaksi nyt sattuu tykkäämään jopa joistain tuben anneista ja muuten mielenkiintoisista aiheista.

   Siinä "sokea rampaa taluttaa":))


  • LiisaO kirjoitti:

   Lisään vielä suurimman syyn mikset tämä "oikeiden naisten rakastaja" AB sovi minun pirtaani. Hän syyttää tytärtäni, josta hän ei tiedä mitään, epäeettiseksi koirankasvattajaksi. Viimeksi eilen hän heitti jotain "orjakoirista" .

   Rekikoirien maanlaajuiselle harrastajajoukolle on tiedossa, että tytär on mitä tinkimättömin kasvattaja. Harvoin syntyneitä pentuja hän suostuu myymään vain toisille harrastajille. Jos hän kuulee, että kasvatti onkin jätetty häkin perälle istuksimaan, hän hakee sen pois.

   Terveen kunnianhimonsa ja vaativan luonnonmukaisen elämäntapansa vuoksi hän onkin erittäin yksilöllinen naisihminen, josta äiti voi olla vain ylpeä. Hyvän perinnön olen onnistunut jättämään, vaikka itse olen elänyt sovinnaista elämää. Geeneistä kiitokset myös tyttären herrasmiesisälle, joka ei valitettavasti ehtinyt nähdä tytärtään aikuisena.

   Orjakoirat

   Tiedän tiedän, mikä houkutus on vetokoirien taustalla. Se silmissä siintävä näky siitä, kun vaikkapa eskimo kulkee paikasta a paikkaan b. Ja maisemat liittyvät usein johonkin erämaa tunnelmaan. Tämä näky luo sitten uusia "tapoja" ja nimenomaa harrastuksia. Paino sanalla harrastus.

   Ja sitten auroran arvolataus omasta lapsestaan : kunnianhimo, elämäntapa, yksilöllisyys ja sokerina pohjalla tyttären saama hyvä perintö äidiltään ja herrasmieskin jakanut tulokseen johtaneita geenejään.

   Ei helekutti. Ei minkäänlaista halua minulla moiseen kirjoitteluun ja omien lasten esiintuomisiin. Jos nuo ovat niitä asioita, mitä pitäisi pohtia ja kirjoittaa, niin siittä vaan. Suuria puolustuspuheenvuoroja omista lähimmäisistään (kö)?


  • edson kirjoitti:

   Orjakoirat

   Tiedän tiedän, mikä houkutus on vetokoirien taustalla. Se silmissä siintävä näky siitä, kun vaikkapa eskimo kulkee paikasta a paikkaan b. Ja maisemat liittyvät usein johonkin erämaa tunnelmaan. Tämä näky luo sitten uusia "tapoja" ja nimenomaa harrastuksia. Paino sanalla harrastus.

   Ja sitten auroran arvolataus omasta lapsestaan : kunnianhimo, elämäntapa, yksilöllisyys ja sokerina pohjalla tyttären saama hyvä perintö äidiltään ja herrasmieskin jakanut tulokseen johtaneita geenejään.

   Ei helekutti. Ei minkäänlaista halua minulla moiseen kirjoitteluun ja omien lasten esiintuomisiin. Jos nuo ovat niitä asioita, mitä pitäisi pohtia ja kirjoittaa, niin siittä vaan. Suuria puolustuspuheenvuoroja omista lähimmäisistään (kö)?

   Mietipä, "orjakoirien" entinen isäntä. muita harrastuksia . Täällä pyssyt paukkuvat karhunmetsästyksen merkeissä. Puolet luvista on jo käytetty. Jos joku leikkii eskimoa (nyk.inuiitti) vedättämällä rekeä koiralaumalla erämaassa, siinä ei mikään kuole ja ääntäkin kuuluu vain jalasten suhinasta. Joten mikä sun ongelmasi on?

   "Ei helekutti"

   Sen kerran kun vähän kehaisin sukuani, se tapahtui vain siksi, että minun sukukuntani on täällä alistettu törkeän solvauksen kohteeksi. Minun työni on tyhjänpäiväistä riipustamista ja raapustamista ja tyttärellä on (Alin mukaan) pelkkiä tilapäistöitä, silti kehtaa olla kunnianhimoinen.

   Kukaan ei pyydä sinua kertomaan pojastasi joka on pedannut itselleen hyviä töitä ulkomaita myöten, eikä toisesta pojastasi joka rokkaa radiossa jne. Tuon verran tiedämme jo valmiiksi emmekä näe mitään syytä pilkata heitä kuten minun tytärtäni pilkataan.

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mietipä, "orjakoirien" entinen isäntä. muita harrastuksia . Täällä pyssyt paukkuvat karhunmetsästyksen merkeissä. Puolet luvista on jo käytetty. Jos joku leikkii eskimoa (nyk.inuiitti) vedättämällä rekeä koiralaumalla erämaassa, siinä ei mikään kuole ja ääntäkin kuuluu vain jalasten suhinasta. Joten mikä sun ongelmasi on?

   "Ei helekutti"

   Sen kerran kun vähän kehaisin sukuani, se tapahtui vain siksi, että minun sukukuntani on täällä alistettu törkeän solvauksen kohteeksi. Minun työni on tyhjänpäiväistä riipustamista ja raapustamista ja tyttärellä on (Alin mukaan) pelkkiä tilapäistöitä, silti kehtaa olla kunnianhimoinen.

   Kukaan ei pyydä sinua kertomaan pojastasi joka on pedannut itselleen hyviä töitä ulkomaita myöten, eikä toisesta pojastasi joka rokkaa radiossa jne. Tuon verran tiedämme jo valmiiksi emmekä näe mitään syytä pilkata heitä kuten minun tytärtäni pilkataan.

   m

   Heh heh, pieleen meni rokkaajan suhteen

   Ei siellä koiravaljakolla ajo mitään ongelmaa minulle ole koskaan tuottanut, kilpailut kylläkin ja perustellusti, joita en tässä toista ja ongelma ei ole minulla, vaan sillä, joka ei tyydy pelkästään koiravaljakolla ajeluun. Ja tyttäresi nyt ei ainut ole, on niitä pellejä, jotka kuskaavat valjakolla turistejakin.

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mietipä, "orjakoirien" entinen isäntä. muita harrastuksia . Täällä pyssyt paukkuvat karhunmetsästyksen merkeissä. Puolet luvista on jo käytetty. Jos joku leikkii eskimoa (nyk.inuiitti) vedättämällä rekeä koiralaumalla erämaassa, siinä ei mikään kuole ja ääntäkin kuuluu vain jalasten suhinasta. Joten mikä sun ongelmasi on?

   "Ei helekutti"

   Sen kerran kun vähän kehaisin sukuani, se tapahtui vain siksi, että minun sukukuntani on täällä alistettu törkeän solvauksen kohteeksi. Minun työni on tyhjänpäiväistä riipustamista ja raapustamista ja tyttärellä on (Alin mukaan) pelkkiä tilapäistöitä, silti kehtaa olla kunnianhimoinen.

   Kukaan ei pyydä sinua kertomaan pojastasi joka on pedannut itselleen hyviä töitä ulkomaita myöten, eikä toisesta pojastasi joka rokkaa radiossa jne. Tuon verran tiedämme jo valmiiksi emmekä näe mitään syytä pilkata heitä kuten minun tytärtäni pilkataan.

   m

   "Kukaan ei pyydä sinua kertomaan pojastasi joka on pedannut itselleen hyviä töitä ulkomaita myöten"

   Jos alkaisin tuotakin tulkintaa riipimään, niin luulen, että sekä sinä sokea että toinen rampa ja päinvastoin ... jo sana petaaminen ... huh huh

   edson


 • "Maailma on miesten, mutta elämä on naisten!"

  Marimekon Kirsti Paakkanen on sanonut joskus noin ja niinhän se on, että miehillä itsellään on vahvasti se mielikuva, että he "omistavat" maailman, mutta se on vain heidän harhaansa!

  Elämä on naisten - se pitää paikkansa ja elämä voittaa aina! Ei sitä "hengiltä" saa...

  Eikös tämä Elämä-ketjukin" täällä S24:ssä ole naisen aloittama, joten miksi naisten pitäisi muuttaa ketjunnimeä?

  Nämä "miehet" täällä, jotka repostelevat naispuolisia kirjoittajia aivan ala-arvoisesti jo muiden miesten mielestä, saisivat mennä pikaisesti yhteiskuntaa- ja siinä toimivien ja elävien kansalaisten yhteisen elämän käytöskurssille!

  • Elämä-nimi alkoi Hesarin jaottelusta. Hesarissa on vieläkin Elämä-osio Torstai-liitteessään. Muita osioita: Henkilö, Ruoka, Terveys. Liite on parhaillaan käsissäni.

   Eli en antaisi kunniaa Elämän tänne saattajalle Hampurin Riitulle muuta kuin tietysti kuriirina.

   Idea kansalaisten yhteisen elämän käytöskurssista on hyvä! Ehkä se kuitenkin edellyttäisi pienen alkeiskurssin käymistä, jolla ensin testattaisiin oppilaan halu muuttua ja parantaa tapansa. Teoriassahan luulisi oikein Englannissa opiskelleen insinöörin hallitsevan jopa "yläasteen". Käytännössä hän toimii kuitenkin viidakon lakien mukaan.

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   Elämä-nimi alkoi Hesarin jaottelusta. Hesarissa on vieläkin Elämä-osio Torstai-liitteessään. Muita osioita: Henkilö, Ruoka, Terveys. Liite on parhaillaan käsissäni.

   Eli en antaisi kunniaa Elämän tänne saattajalle Hampurin Riitulle muuta kuin tietysti kuriirina.

   Idea kansalaisten yhteisen elämän käytöskurssista on hyvä! Ehkä se kuitenkin edellyttäisi pienen alkeiskurssin käymistä, jolla ensin testattaisiin oppilaan halu muuttua ja parantaa tapansa. Teoriassahan luulisi oikein Englannissa opiskelleen insinöörin hallitsevan jopa "yläasteen". Käytännössä hän toimii kuitenkin viidakon lakien mukaan.

   m

   Siinä "sokea rampaa taluttaa"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Elämä-nimi alkoi Hesarin jaottelusta. Hesarissa on vieläkin Elämä-osio Torstai-liitteessään. Muita osioita: Henkilö, Ruoka, Terveys. Liite on parhaillaan käsissäni.

   Eli en antaisi kunniaa Elämän tänne saattajalle Hampurin Riitulle muuta kuin tietysti kuriirina.

   Idea kansalaisten yhteisen elämän käytöskurssista on hyvä! Ehkä se kuitenkin edellyttäisi pienen alkeiskurssin käymistä, jolla ensin testattaisiin oppilaan halu muuttua ja parantaa tapansa. Teoriassahan luulisi oikein Englannissa opiskelleen insinöörin hallitsevan jopa "yläasteen". Käytännössä hän toimii kuitenkin viidakon lakien mukaan.

   m

   Mitähän sinä sokea rampa jatkuvasti mokailet?

   Koita ny viedä toi dorka torvi mennessäs ja pohtikaa sit kelle Elämän kunnia oikein kuuluu. Kuuluuko se vaikka teittin sukulaisille? Lapsille?

   sonja Q


 • Se on sitten saareen meno

  On kuulemma pakko, koska emme ole nähneet, kuinka paljon on saatu aikaan parissa viime vuodessa. Äjän kanssa käydään läpi tekniset rakennusratkaisut, pakkorako, ja minä kun en niin kauhiasti ole niistä aina piitannut / ollut kiinnostunut, niin pirruuttani sanon, että ei noin, ei noin, vaan ...

  Sain eilen kuulla, että ei ole harvinaista kupariputkien huono kunto, vaikka onkin uutena asennettu 2001. Outokummun leimalla varustettuja puolalaisia vesijohtoputkia ja kuulemma niitä on paljon asennettuna.

  Nyt on juttu niin, että tämä voi olla huuhaata ja tulen soittamaan lvi miehelle, joka teki meittin nykyisen talon vesijohdot vuonna 1994. Mies on tämän töllimme entisen omistajan poika ja oon tullu hyvin juttuun jo silloin myyntivaiheessakin hänen kanssaan. Tietää aivan varmaan asiasta, jos siinä jotain perää on.

  • Mitähän sinä sokea rampa olet mokaillut?


 • Jo selkis, nimittäin se, että Ali ja Aurora taitaakin olla aviopari. Niin vuolaita ovat huomionosoitukset toinen toisilleen. Rakastuneiden puheethan ovat tunnetusti mitä sattuu. Liekö myös Edsonin ja A-mummun välillä tiettyä sielujen sympatiaa?

  Mie taidan tässä jäädä lehdelle soittelemaan, mutta onhan miulla eukko kotona. Onko oma sitten yhtään sävyisämpää sorttia kuin eukot täällä, siitä en menisi sanomaan mitään.

  Whoo

  • Veitpä sanat suustani:))
   am


  • Juu, eipä tässä mitään aviomiestä tarvita, kun on jokaöistä (puhe)seuraa tietsikkanäppäimen päässä.
   m


  • Nyt Whoo sait sinäkin ikuisen vihan niskaasi, kun uskalsit vitsin heittää "kaikkien aikojen, kaikkein oikeamielisimmästä herrasta joka ei "leikkiä" ymmärrä!" Eikä hänen kanssaan kannata ruveta vitsailemaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nyt Whoo sait sinäkin ikuisen vihan niskaasi, kun uskalsit vitsin heittää "kaikkien aikojen, kaikkein oikeamielisimmästä herrasta joka ei "leikkiä" ymmärrä!" Eikä hänen kanssaan kannata ruveta vitsailemaan.

   Tä, miekö olisin leikkiä käynyt laskettelemahan, pois se miusta.

   Toisaalta tietysti jos aattelisin itseäni Auroran kumppanina, niin kyllähän siinä jopa miun hymy tuota pikaa hyytyisi..eli että kauhun hikeä pintaan nostattavan julma oli spekulaationi.

   Whoo


 • Jahas, retkuilu Päijänteellä tältä kesältä ohi, mutta olipa tyylikkään nätti ilma. Tyyntä, pilvetöntä ja tuli viihdyttyä viisi tuntia paikassa, missä työmaat eivät lopu. Hieno paikka vaikka erakoitumiseen.

  Jäniksiä saaressa ja vesilintuja rannoilla ja järvessä kalaa. Mustikka, puolukka ja sienimaastot nenän edessä. Multaa kuskattu kuutioittain lautalla vihannes ja perunamaan tarpeisiin

  Makuasia sitten, onko ranta-alue ja päärakennus tungettu jo nyt täyteen kaikenlaisia esineitä, mitä löydetty, saatu tai huudettu maailmalta. Varsinaisen piilopirtin tunnelmaa ei ole, mutta tarviiko ollakaan. Miulle tarttis, toiselle ei.

  edson

 • No ni

  Kumpihan kyltti olisi parempi Hesan ydinkeskustan parkkiin ? http://bot.fi/31yk Aja sisään vai sada sisään

  Täälki sataa, kohta.

  • Lueskelin Hesarin kommentteja kaatosateen seurauksista.

   Kyllä ollaan jälkiviisaita ja kysellään, kuka maksaa, kun on hulevesimaksujakin peritty. Ja koko kaupunkisuunnittelu on pielessä, kun rakennetaan maan alle. Ihan tietysti inhimillisiä mielipiteitä, Ja vihreät saavat ryöppyä niskaan, kun kuulemma haluavat rannat rakennetuiksi ja mitähän siellä nyt vielä olikaan. Eli kokkarit eivät olekaan se gryndereiden puolue vaan vihreät. Voi äitee sentään.

   En vaan muista kovastikaan moititun 1970-80 luvuilla. Tai no, ehkä silloin, kun metroa rakennettiin, en muista. Tai niitä ekoja parkkeja maan alle.

   Joka tapauksessa vaihtelevat sääilmiöt kait ovat tulleet seuraksemme täällä Suomessakin. Vakuutuslaitokset alkavat pohtia, mitä vakuuttavat, mitä eivät.

   Yks tällainen maalaistollokin kirjoitti, että hukkukaa vaan sinne asfalttiviidakkoonne, kun ette tiedä, ettei asfaltti vedä vettä. Unohti vaan sen, että ei se kuiva maakaan vedä, jos yllättäen tulee rankkasade

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lueskelin Hesarin kommentteja kaatosateen seurauksista.

   Kyllä ollaan jälkiviisaita ja kysellään, kuka maksaa, kun on hulevesimaksujakin peritty. Ja koko kaupunkisuunnittelu on pielessä, kun rakennetaan maan alle. Ihan tietysti inhimillisiä mielipiteitä, Ja vihreät saavat ryöppyä niskaan, kun kuulemma haluavat rannat rakennetuiksi ja mitähän siellä nyt vielä olikaan. Eli kokkarit eivät olekaan se gryndereiden puolue vaan vihreät. Voi äitee sentään.

   En vaan muista kovastikaan moititun 1970-80 luvuilla. Tai no, ehkä silloin, kun metroa rakennettiin, en muista. Tai niitä ekoja parkkeja maan alle.

   Joka tapauksessa vaihtelevat sääilmiöt kait ovat tulleet seuraksemme täällä Suomessakin. Vakuutuslaitokset alkavat pohtia, mitä vakuuttavat, mitä eivät.

   Yks tällainen maalaistollokin kirjoitti, että hukkukaa vaan sinne asfalttiviidakkoonne, kun ette tiedä, ettei asfaltti vedä vettä. Unohti vaan sen, että ei se kuiva maakaan vedä, jos yllättäen tulee rankkasade

   edson

   Moni rakastaa sitä metropolielämää. Kaupungin yöelämä sykkii iloa ja mahdollisuuksiansa. Timantit liikkuvat öisin. Ensin seilataan puoli vuotta tyrskyisiä maailman meriä hiililastissa (oliko niitä seitsemän ;) ja sitten rantaudutaan takaisin sivistyksen pariin hummailemaan. Mihinkäs muualle kuin isoon metropoliin. Voi pojat. https://www.youtube.com/watch?v=UPGiLsdWZdo
   tv. puosuvaari


  • Anonyymi kirjoitti:

   Moni rakastaa sitä metropolielämää. Kaupungin yöelämä sykkii iloa ja mahdollisuuksiansa. Timantit liikkuvat öisin. Ensin seilataan puoli vuotta tyrskyisiä maailman meriä hiililastissa (oliko niitä seitsemän ;) ja sitten rantaudutaan takaisin sivistyksen pariin hummailemaan. Mihinkäs muualle kuin isoon metropoliin. Voi pojat. https://www.youtube.com/watch?v=UPGiLsdWZdo
   tv. puosuvaari

   Jeee, nyt en enää koskaan moiti rannikolle rakennettuja kaupunkeja :)

   Tv. Kuivan maan kippari


  • Anonyymi kirjoitti:

   Moni rakastaa sitä metropolielämää. Kaupungin yöelämä sykkii iloa ja mahdollisuuksiansa. Timantit liikkuvat öisin. Ensin seilataan puoli vuotta tyrskyisiä maailman meriä hiililastissa (oliko niitä seitsemän ;) ja sitten rantaudutaan takaisin sivistyksen pariin hummailemaan. Mihinkäs muualle kuin isoon metropoliin. Voi pojat. https://www.youtube.com/watch?v=UPGiLsdWZdo
   tv. puosuvaari

   Parasta sorttia musaa takavuosilta. Kiitos!
   am


 • No ni, onks syyslomat päällä?

  Ei ees girls girls girls... mut pisti etsimään pari kotomaan versioo, joita just ja just kuuntelee tai sit ei tuon puosuvaarin lähettämän sailor esityksen jälkeen.

  Eilen tuli taas ykköseltä Elämäni biisi. Jarkko Aholan jotkut vedot tuossa ohjelmassa ... ou jee

  Seuraavaksi "takerrun" ehkä toiseen hurmokseen eli Urheilu-Suomeen.

  • Tässä nippelitietoa: Sailor yhtyeen perustaja 70-luvulla oli Georg Kajanus, jonka iso iso isoisä oli Suomalainen säveltäjä Robert Kajanus. Lieneekö kovin tärkeä tieto tuokaan?

   Mutta kiva tieto oli se, että W. Bottas kiertää rataa Mersulla ensi vuonnakin.

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tässä nippelitietoa: Sailor yhtyeen perustaja 70-luvulla oli Georg Kajanus, jonka iso iso isoisä oli Suomalainen säveltäjä Robert Kajanus. Lieneekö kovin tärkeä tieto tuokaan?

   Mutta kiva tieto oli se, että W. Bottas kiertää rataa Mersulla ensi vuonnakin.

   Whoo

   Ihan vain saivarrellen: mää ottasin yhen ison pois. Eli tuo Georg mun ymmärtääkseni on Kajanuksen tyttärentyttären poika. Mut haitanneeko mittää vaik ei oliskaan.
   yt am


  • Jotenkin viehättäviä nuo 70 luvun musiikkivideot.
   Ja mainio ratsastuskomppi tässä kipaleessa.

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jotenkin viehättäviä nuo 70 luvun musiikkivideot.
   Ja mainio ratsastuskomppi tässä kipaleessa.

   Whoo

   Kaverin poika kertoi muutama hetki sitten käyneensä heittämässä lenkin kolmen muun kaverin kanssa. Losista San Franciscoon aivan rantoja pitkin, Sacramentoon, Vegasiin, Canjoniin ... ja kaks viikkoa siellä vaihtelevissa maisemissa jäi sitten loppuelämäksi mieleen. Nelivetomaasturi vuokrattuna. Hintoja en kysellyt, vaan poitsu sano ite, että Vegas on sikakallis. Sen saattaa aavistaa.

   Googlella minäkin siellä aika usein kurvailen.


 • Bottakselle peukkui.

  Tuo sailoreiden Kajanus iski silmään joo.

  Tätä artikkelia jäin miettimään. https://yle.fi/uutiset/3-10937546 ja kuinhan monta lentoa voitaisiin säästää, kun asuttaisiin se aika paikan päällä, mikä valituiksi tulleilla on edessään siellä. Ja sit niitä videokeskusteluja / kokouksia enempi.

  • Tää meni ny iltavuoroon. Tällaisen sain eilennä http://bot.fi/31zs kun olin viennyt aihioita muutaman. Tarkoitus oli "kilpailla" siitä, kumpi pystyy pitämään halkeilut hallinnassa, mikä on tod.näköisesti mahoton tehtävä.

   Teen vastaavan, mutta ilman "jalkoja", sopivan vahvuisella hamppuköyden lenkillä päähän tai siis kylkeen.

   Seuraavat sahaan pituussuuntaan, hieman poikittain ja keskuspalan vierestä, että sydäntä ei tuu mukaan.


  • edson kirjoitti:

   Tää meni ny iltavuoroon. Tällaisen sain eilennä http://bot.fi/31zs kun olin viennyt aihioita muutaman. Tarkoitus oli "kilpailla" siitä, kumpi pystyy pitämään halkeilut hallinnassa, mikä on tod.näköisesti mahoton tehtävä.

   Teen vastaavan, mutta ilman "jalkoja", sopivan vahvuisella hamppuköyden lenkillä päähän tai siis kylkeen.

   Seuraavat sahaan pituussuuntaan, hieman poikittain ja keskuspalan vierestä, että sydäntä ei tuu mukaan.

   kiva harrastus sulla. Puutyöt. Joopas joo. Halkeilu on tuollaisella pykäämälläsi koristekiekolla se uhka ja riesa. Halkeilua voi koettaa eliminoida lisäämällä hartsia ja epoksia. itse olen aika ahkera puutyöprojektien tekijä. Kellarissa päristelen. Hyllyt ja piha täynnänsä omaa "custom made" taidetta. Harrastusmielessä toki. Seuraava rojekti on varmaan pihatuulimylly. Hollantilaisen mansellimyllyn imitaatio. Ainakin meiningeissä. Tässä hyvä advice-sivusto amerikan coloradosta. Mitchel Dillman on varsinainen velho kädentaidoissa. Puuta ja metallia. Hiukan pollea osaamisestansa. Mutta niin pitääkin. Kun sitä taitoa on. Ja mitkä jylhät maisemat poijjaalla.https://www.youtube.com/watch?v=dBUUTjCIBYw

   tv. Puosuvaari


 • Terveisiä Tukholmasta. Tein päätöksen pakottaa itseni vielä yhdelle siskomatkalle Ruotsiin missä 2 nuorempaa siskoani ovat ikänsä sitten 70 luvun asustelleet.
  Hyvinhän se vielä sujui kun ei suurempaa letkumuonavarastoa muutamaksi päiväksi tarvinnut.
  Eipä haitannut olla erossa netistä kun katselee minkä tasoista ihan puhdasta paskaa ja keksittyä tarinaa oli taas ketjulle ilmestynyt ja tutuista paskansynnytyslammista.

  No pitää taas yrittää kotiutua ja yrittää päästä niistä pakoon, jos vaan mitenkään mahdollista. Ei vaan taida onnistua, eihän se ole tähänkään asti onnistunut vaikka mitä on yritetty.

  Täällähän oli lisäksi ollut lähes Ruotsin malliin yleistä ja poliisinkin ammuskelua.

  Ali Baba

  • Oli, mihinkäs tästä vielä ilman autoa lähtisi! Vanha tuttu reitti.
   Siskoille totesin, että ennen lähettivät sieltä tukholman suunnasta sateisia matalapaineita, nykyisin lähettävät ruotsalaistuneita suomalaisia ammuskelemaan tänne entiseen kotimaahansa!
   Ali Baba


 • Tässä vähän kirjoituisdieseli yskii kun oli monta päivää käyttämättä, mutta eiköhän se tästä muutaman nokipöläyksen jälkeen käynnisty.
  Onhan tässä myös sondeerattava, että mahtuuko meidän kirjoitusatmösfääriin lisää pienhiukkasia. Oli siellä nyt vähän tarkemmin luettuna sen verran ihan pyromaanien aiheuttamaa ilmastonokea että tilaa ei paljoa ole jos samanlainen savustaminen jatkuisi. Whoo parkakin oli saanut osansa umpikaheleista kuvitelmista.
  Puosuvaarikin on ilmaantunut kirjoittamaan puurakentamisesta!

 • Ihan kiva, että puosuvaarikin joskus tänne kirjuuttelee. Puu on mielenkiintoinen materiaali. Kumma fiilis. Meinaan siis, kun ollaan vuosia kirjoitettu "tutussa" porukassa, niin tekis mieli kysäistä, että kukas olet puosuvaari? En ny kysäse kuitenkaan tai siis ...

  Mutta hitto, kun lukee noita uutisia, niin materiaalia on hirvee määrä. Tukehduttava määrä. No jokaiselle jotain kait. Koitin lukea pätkän ylen ekasta uutisesta. "Suomeen on rakennettu ennätystahtiin uusia koteja..."

  Yksityiset asuntosijoittajat ... eläkeyhtiöiden sijoitukset ... betonielementtien valmistajien vaikeus tuottaa tarpeeksi seiniä ... Joo ja ihmiset, jotka etsivät sitä suojaa päänsä päälle, laskevat kynät savuten, että kuinka moneksi vuodeksi velkaa ja paljonko ja milloin korot nousevat ja mistä löytyisi kohtuuhintainen vuokrakämppä? Ja sit jos omistusasunto on, niin sitten jännitetään, paljonko tulee putki sun muut rempat maksamaan. Ja kaiken päälle monet empivät säilyykö työpaikka tai riittääkö yhden työn tekeminen vai pitääkö yöllä lähteä siivoomaan jne.

  Kyl on tarpeeks pohtimisia jo asumisenkin suhteen ja kun vielä laskeskellaan, millä sitä ruokaa ostaisi, maksaisi päivähoidon sun muut pakolliset, niin ainoako lohtu immeisellä se(kö?), että sainpas maksettua asuntolainat ja lapset maailmalle? Nyt on jotenkin sitten turvassa omistusasunnossa, kun vielä löytyisi se kiva paikka, kun vanhuuskin lähestyy. Onhan nuo nousevat vastikkeet tietty, mutta että jos ois vielä vuokratkin, niin ...

  Näitä kun miettii ja katsoi eilen "Sanovat meitä kerjäläisiksi" ohjelmaa, niin äkkiä saattaisi miettiä, että Suomessa kait on suhtkoht hyvin. Samoin saattaisi miettiä, että onko järkeä missään.

  Kaikki pakertaa joka puolen henkensä edestä, luonnonvaroja kuluu ... Onko ihminen viisas?

  • Ja ny ylellä ensimmäisenä uutisena "Poliisi kuulee tänään Porvoon poliisiampumisista epäiltyjä "

   Ny riitti, nyt ulos


 • Ulkoo sisään

  Näytti olevan ammulla märehdittävää tuolla elämäntapasessa. Houkuttelee muita akkoja varmaan saitille nypläämään. Eihän siinä mitää, mutta kutois ees yhen tuotteen. Koitti vihjailla suoraan minuun, odotti ehkä vastinetta tai vähintään, että laivojen tanssikuningatar ilmestyisi. Pöljällekö pitäis vastineita sinne häh, ei kiitos

  Ei pöljä tajuu, että pienviljelijät ovat aikoinaan pellot raivanneet ja sinne sitä meikkapoika istuttaa perunaa. Pitää tavallaan pellot ees jossakin kunnossa. Joo ja ei pöljä tajuu sitäkään, että saattaapi kivan leikkuulaudan saatuaan käyttää myös sitä. Ja sain vielä kaverilta, joka on ollut puutöissä ihan ansioikseen. Viimeisin tila, missä ollut tekemässä, on Oodi. Ja pirskatti, nyt sitten minäkin, jolla vähäinen kokemus puutöistä, keskustelen mielelläni täällä siitä. En tuu pöljää neuvomaan, jos pitsiä todella syntyisi, mutta ku ei, syntyy vain meille tuntemattoman miniän haukkumista ja koirien kusetusta

 • Se on Edsolvent ilmeisesti niin, että fiksumpi lopulta löytää jonkun tavan päästä eroon lukkiutuneista asennoitumiskeskusteluista, jotka aina ovat tuoneet vain pahaa mieltä joko osallistuneelle tai kohteeksi joutuneille.

  Usein tällaiset asennoitumiskeskustelut lopulta hämärtyvät niin että kukaan ei tiedä kuka vainoaa ketäkin. Sosiopaateille se uhriutumisen rooli onkin tyypillinen vaikka he itse ovat tosiasiallisesti jahtaajia ja vainoajia.

  Parempi vaan yrittää jatjaa soutamista ja olla liikaa kiinnittämättä huomiota painolastina seuraajiin.

  Pahimmat manipulaattorit osaavat muuntaa myös juttujaan ja allekirjoitustaan virtuaalista uuspersoonallisuutta tukemaan niin että kirjoitukset ja valinnat muistuttaisivat jotain tunnettua!

  Tuolla toisella ketjullakin on usein menneessä piipahtanut ihan "uusi" kirjoittaja ,johon "mummot" ovat asettaneet palaajan tai uuden kirjoittajan toiveita vaikka rationaali lukija näkee suoraan että lähettäjän "IP osoitekin on vanha tuttu"

  Pitää vaan kirjoittaa asioista jotka kiinnostavat itseään ja mahdollisesti muita, vaikka tavallaan ymmärrän miten kiinnostavaa on tuikata kuorittu pajunoksa muurahaispesään. Siinä kun aina alkaa hirmuinen kuhina ja happo lentää!

  Lopussa kuitenkin sekä muurahaispesälle, että kepin haltijalle olisi parempaa olla ketään pöyhimättä. Vain todella pahat haluavat jatkaa tai elävät siitä!

  • Tuo oli vain vähän kangistuneen kirjoituskäden virittämistä takaisin metrikirjoitusten suuntaan. Kirjoituskin on kuin kone e,i jos sitä ei käytä niin se kangistuu. Siksikin pitäisi yrittää ylläpitää sitä, sillä se on myös jonkintasoinen terveyden ylläpitotoimi ihan riippumatta mitä tulosta kukin tuottaa.
   Kirjoittaminen on itseasiassa tavallaan ikioma keskustelukaveri ja jonkin tason itseterapiaa.


 • Kyl mää taas törmäsin tosi vaikeisiin asioihin ylen uutissivulla.

  1. "Ilmastonmuutos ei ole ihmisen syy" ja 2. hiilidioksidin uusiokäyttöön. Varsinkin kappale : "Raakaöljystä valtaosa käytetään nykyään polttoaineiden tuotantoon. Koko tätä määrää tuskin onnistumme tuolla aikavälillä korvaamaan, koska tämä vaatisi aivan mielettömät määrät päästötöntä sähköntuotantoa."

  Mikähän on se mieletön määrä, miksei siitä anneta mitään konkreettista lukua edes "noin" tasolla? No joka tapauksessa luin artikkelista sen, että se mieletön määrä sähköenergiaa tullaan tarvitsemaan, jotta sama hurlumhei jatkuisi

  • Juu, kyllä on ilmastonmuutos monella tavalla tapetilla nyt. Jotkut yrittävät kasvattaa omaa etuaan sen kustannuksella ja jotkut yrittävät tehdä lumehoitoa kulttitapaa, Ne todelliset ka konkreettisesti laajassa mittakaavassa vaikuttavat ja varmuudella vaikuttavat toimet kuitenkin puuttuvat ihan pintahipausta lukuunottamatta kuten tuo litran tehdas jossa ST1 yrittää valmistaa hiilidioksidista ja vedystä metaania. Ajatus periaatteessa oikean suuntainen, mutta taloudellisesti mittakaavassa mahdoton toteutettavasti vedyn kalliin valmistuksen ja varastoinnin sekä jakelun vuoksi.
   Ei ole paljon järkeä valmistaa metaania hiilidioksidista ja vedystä kun mittakaava saavutetaan kuitenkin vasta valmistamalla synteettistä nestemäistä polttoainetta mikä paraiten onnistuu hiilidioksidista ja metaanista ja metaania on enemmän kuin tarvitaan ihan itsestään tai helposti ja järkevästi tuotettqavissa vaikkapa nyt vesistöjä saastuttavasta lehmän ja sian paskasta.

   Se mieletön määrä on oikeasti suhteellinen. Kokonaisuudessa se tarkoittaisi kaiken raakaöljypohjaisen enrgiakäytön korvaamista mikä on todella paljon.
   Kohdistetuna esimerkiksi kaikkein saastuittavimpien teollisuusmaiden kaiken energiankäytön pahimman saastutuksen korvaamisessa tavoite ei olisi mahdoton, vaikka sen eteen pitäisi konkreettisia ja talouden osatoiminnan muutoksia tehdäkin


 • Juu ja sitten siihen, että helle taas iski ja ny siihen vaikuttaa ilman kosteuden lisääntyminenkin. Ei oo niin kuiva ilma kuin keskikesällä. Vai? Ja tyyntä

  Kyl kyl, kirjoittamissa on monet puolensa. Lukemisessa kans, mutta turha ainakin erotella sitä, mitä lukee, mistä alusesta lukee. Lapsille se on toinen juttu.

  Nyt huilaamisen jälkeen ulos tai sit ei

  • Ceellä taitaa olla kaikki sukulaiset yhtä aikaa kylässä, kun ei ole jälkeäkään "kuulunut". Toivottavasti ei ole ylirasittanut itseään.


 • Eläkkeellä siis minäkin. Sitä nukkekotia ei tullut perustettua aikanansa. Se ikkuna män jotenkin sivu suun kaikkea muuta turhaa touhutessa. Skönellä ei ole oltuna päiväkään sailorina vaikka puosuvaari olenkin. Vaan mistä tuo nimimerkki saa voimansa. Lapsuudessa tienlaita oli täynnänsä merimiesten taloja. Konemestareita, kansimiehiä. Juteltu on. Ja tarinoita kuunneltu. Kovan sortin ukkoja, jotka tekivät duuninsa höyrylaivoilla, sota-ajan sukellusveneillä jopa purjealuksilla. 6 jalkaa maan alle menneet vuosikymmeniä sitten. Jossain varmaan seilaavat nytkin. Ottavat troppia. Tiedä tuota. Kirjoittamiseenkin on aikaa. Tupauuno junkkari en silti ole. Postailen satunnaisesti ( en usein) omiani kun sen päälle sattuu ja iskun hetki tulee. Niinpä niin. Pilssivesi on varmaan vähän pehmentänyt päänuppia. Kukas sitä nyt aina selvin päin. Eiks niin.
  Tähän se kevennys. https://www.youtube.com/watch?v=u4tH6HVBb5M
  Puosuvaari

 • Alille: Pojantytär oli meillä viikonlopulla poikaystävänsä kanssa, eivät ole enää. Maanantaina kävin taas Meikussa ja kaikki näytti suht hyvältä. Sain silti vielä uuden ajan ensi vuoden helmikuulle, että vieläkö jalassa veri kiertää. Nyt kiersi siinä leikatussa jalassa paremmin kuin siinä toisessa, jota ei ole operoitu mitenkään.

  Teillä on täällä uusi mielenkiintoinen kirjoittaja Puosuvaari. Toivottavasti tulee meidänkin ketjuumme.

  Cee

 • Jarno Sarjanen, minulle ihan uusi vanha laulaja, mutta syvä ääni ja merimaisemaa eikä paineta kolmivuorotyötä, tehtaan pillit ei huuva.

  Kukas sitä ny ... mutta pilssivettä. Tähän Ali vois täsmentää, onko vertaus? Tai kirjuuttaja ite.

  Hienoa että jaksaa puosu tännekin ...

  Varsinaisen kasvukotini tuntumassa oli kapean tien molemmin puolin taas veneenveistäjiä ja meri oli kutsuva paikka, ei työpaikka koskaan minullekaan.

  edson

  • Muuta en osaa puosuvaarista kertoa, kuin, että hyvin ammattitaitoisesti on kirjoittanut. Ihan kuin olisi kirjoittanut enneknin ja hyvin tutustunut kirjojen sisältöön. Pilssivettä ei kukaan edes aitojen merimiesten muistelmia kuunnellut käyttäisi edes pesuvedeksi.
   Ammattitaitoisesti kuitenkin muisteltu ei merenkilkijayleisölle.!
   Ali Baba


 • Olin muuten tänään myös kaikenkaikkiaan noin 45 minuuttia jonoissa, kun Latvian presidenttiä ja EU ministereitä raijattiin pitkin <Tuusulan-ja Hämeenlinnan teitä. Joka risteyksessä oli Poliisit jo kun menin ulospäin.
  Ali-Baba

  • Ai meillä on taas ollut sellaisia pressoja ja ministereitä haittaamassa normaalia liikennettä.

   Cee


  • Kaiken voitti 1975 ja ETYK, siis ennalta tunneiksi seisotettiin liikennettä.

   Pörrätkööt nyt, jos siitä apua on, mutta epäilen.

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ai meillä on taas ollut sellaisia pressoja ja ministereitä haittaamassa normaalia liikennettä.

   Cee

   Onhan se tavallaan kiva, että oli kansallisestikin jotain pöhinää sen lisäksi mitä pöhinää on ihan luonnostaan


  • Ei mitään mieltä

   edson


 • Oli aika yllättävää joutua niihin ministeriruuhkiin, vaikka onhan niistä varoteltu tämän nyt meneillään olevan Suomen EU puheenjohtajuuskauden aikana.
  Se mikä yllätti oli tienristeyksiä sulkemaan riittävän poliisin ja kaluston määrä. Kyllä sitä näemmä ainakin tuollaiseen tarkoitukseen riittää. Oli siinä vähän "poliisivaltion" mahdollista näkymää, jos antaisi ajatuksen vapaasti laukata.
  Pehmoisissa jää paitsi kaikesta tuommoisesta. Mahtaako olla edes kyläpoliisia siellä?
  Toisaalta kun maailmanmenoa arvioi "sen ulkopuolelta" niin näkee sen kokonaisuudessaan paremmin kuin olemalla sen sisällä.
  Ei vieläkään ole kirjoitussormi kovin notkeana. Pitäisköhän ottaa vaikka pienet rhummitipat jotta notkistuisi

  Ehkä saa vielä puosuvaarillekin keksittyä jotain vastattavaa. Onhan se ilahduttavaa, että joku ihan ulkopuolinen löytää meidän ketjuumme kirjoittamaan ja tuomaan uutta elämää, eller hyr!

 • Mitäs mieltä, herra Pehtoori, olet Italian politiikasta mitä nyt "junailevat" Luigi di Maio, Pietro Conti ja Salvatore Santini ja Presidenttinä Giulio Mozzarella ;)
  Näyttää pöhinää olevan nyt ihan kansainvälisestikin. Italia, Trumppanen, Boris Trumpin apupoikana ja Afrikkalaiset meinaa rakentaa urakalla ydinvoimaloita velaksi Venäjälle ja Kiinalle. Siinä taas liikkuu suuret rahat eräiden "Lumumbojen" taskuihin ja valtioiden mineraali, öljy-kaasu ja metsävarat pitkällä sopimuksella ja halavalla Kiinalle ja Venäjälle.
  Trumppi katselee sitä meininkiä ihan tumput suorana ja patalaput silmillä ja laskee vain gallup lukemiaan. EU näyttää veisaavan viis.
  Afrikalle olisi kyllä parempi rakentaa erittäin paljon halvemmalla maakaasuvoimaa ja jopa tuulivoimaakin, kuin erittäin rakennuskallista ydinvoimaa, jota sitten lopulta operoisivat vain venäläiset ja kiinalaiset työntekijät ja toimihenkilöt.
  Maakaasua ja tuulta olisi hyvin paljon omasta takaa Afrikassa ja esimerkiksi 1 GW kaasuvoimala maksaisi vain noin kymmenesosan vastaavankokoisesta ydinvoimalasta. Tosin pitkässä juoksussa se kaasu tulisi kalliimmaksi kuin fissio polttoaine, mutta työllistäisi myös paikallisia paljon paremmin kuin ydinvoima koskaan pystyisi tekemään.

 • Sormia viritellessä pitänee kirjoittaa myös terveisiä Raisioon Dr. Wholle, joka välillä suorastaan kylvettää meitä oivissa havainnoissaan jotka välillä liikkuvat todella fiktion puolella eli mahdottomissa skenaarioissa.
  Minä itseasiassa pidän fiktiosta. Aina ovat suosikkielokuviani olleet juurikin fiktioelokuvat kuten vaikkapa Rambot ja Arnoldin monet action fictionit. Jo pikku poisana luesekelin kahmalokaupalla silloisia sci fi kirjoja joista sitten siirtyi hupilukemisessa vakooja ja muu vastaavaan kirjoitukseen joiden kaikki klassikot on tullut luettua silloin kun ei ollut vielä tietokoneita ja silmätkin toimivat ilman lukulaseja. Nykyisin lähes kaikki tulee luettua ruudulta olipa sitten tiedettä trai huvia. Tiedehän on tullut tietokoneiden avulla ihan lähelle jokaista jota faktat ja todellisuus vähänkin kiinnostavat..
  Dr. Who on sen verran nuori vielä, että varmaa lukee hyvillä silmillä jotain pokkaria "tai Jallua mökin huussissa ;) " (Tuon pitäisi kyllä tehdä Dr. Whonkin sanattomaksi äimästä)
  Siellä Raision rannoilla tällä hetkellä kaanatetaan valtakunnan vaativan teollisuuden ja tuottavan teollisuuden taakkaa. Todennäköisesti ne kulmat pitävätkin Suomi veneen jotenkin kellumassa vaikka pientä talouden hisastumista maailmanlaajuisesti tulisiki, Ja naapurikunnan Loimaan bauerit hoitaisivat leipäviljan ja nauriit kansalle.

  Eli ei ole yhtään tarvetta kainostella jos sattuu nyt siellä pain toimimaan. Jäähän se uuteen Suomeen senkin kälkeen kun Putin mahdollisesti ottaa
  "Savon" vaihtokaupassa Petsamoon ja Jäämeren satamaan.
  Lisäksi voisimme talouslamassa ottaa mallia Trumpista ja myydä Affenlandian pääsaaren Svenssonille hyvään hintaa ja selvitä näin isommastakin talouslamasta. Tosin avoimeksi kysymykseksi jää, että maksaisivatko svenssonit mitään Affenanmaasta vai vaatisivat korvausta sen ottamiseksi kontolleen!

  No Dr. Wholla on tässä viikolla kädet täynnä töitä ja pakoputki punaisena rahan takomisessa, sillä mikäpäs muu olisi niin tärkeää kuin raha. Eli jos on paljon rahaa, niin eihän siinä ole mitään pahaa.

  Nyt lienevät karviaisetkin jo kypsymässä Dr. Who haciendan puutarhassa. Se yksi karviaispuska mikä sinne jäi. Tosin yksikin karviaispuska voi olla mahottoman tuottelias. Karviainen on muuten mielimarjani. Erityisesto se tumma versio

  Sattuneesta syystä tiedän, että siellä rannikolla kasvaa erittäin mainioita karviaisia ja kriikunoitakin. Juuri niitä vanhan ajan makeita kriikunoita

  Muuten vähän käy kateeksi, että Dr. Who saa olla vielä töissä. Kansalaistenkin pitäisi opetella tekemään työstä integraalinen osa elämäänsä ja ottaa se enemmän elämänä kuin pakosta rahan takia tehtävänä aikana pois muka laatuajasta eli sohvalla loisimisesta kaljatynnyri roikkuvassa laiskassa kädessä.
  No siinäpä tuli harjoitusfiktiota ja kirjoitussormen notkentamisharjoitusta.

  Jos harjoittelisimme leppoista kirjoittamista niin jonkinlainen ajanviete ja ilo siitäkin saattaisi syntyä sellaisille jotka ovat yleisestä ja omastakin ilosta kirjoittamassa, eikä vain purkamassa patoumiaan tai epäonnistumisiaan joihinkin toisiin. Tuohon on luonnollisesti ihan pakko lisätä, että tuo tarkoitti siis ihmisä ja kirjoittajia yleensä. Tuo lisäys on tarpeen kun tiedetää, että on henkilöitä jotka hakemalla hakevat jonkinlaista signaalia, että juuri heitä tarkotettaisiin tai ajateltaisiin vaikka kirjoittaja saattaa tarkoitta vaikka itseäänkin.

  • Minäpä sählään tänne, että on niin raskaita hommia, pienipalkkaisia lisäksi, että eläkkeellä olo on ilo jo sinänsä. Monelle, ettenkö sanoisi useimmalla


 • Helle jatkuu ...

  Italiasta ei ota selvää, mutta brasseista kylläkin. Hyväksyvät miljoonien avun, kun vaan saavat käyttää sen, miten haluavat.

  Mutta Suomeen. Tehyn neuvottelija toivoo alkupalkan olevan kolme tonnia. Tasa-arvoa etsivät, mutta minulta hukassa se, mihin sitä vertaavat. Ja päälle hoitajamitoitus. Ja nuoremmat eivät hakeudu alalle enää yhtä halukkaasti jne. Jotenkin palaset eivät tule loksahtelemaan paikoilleen, ei millään.

  edson

 • Ikäloppu kuningatar hyväksyy ja parlamentti jäätyy. Ja jotkut kaipaavat kekkosta takaisin, jeeeee

 • Käväisimme "maassa" http://bot.fi/322x pikpäiten 2018 sekä mennen että tullen ja ens kerran sitten ihan sinne läntisimmälle rannikolle harmaata aluetta http://bot.fi/322z Katotaan sietääkö kaksi kuvaa. Entä mikä "maa"?

  • Okei siis Latvia hyväksytään, vaikka sitä ei etitäkään


 • Miks tarvitaan 100 persua vaihtamaan Osram lamppua?

  Halla vaihtaa ja muut huutavat että varo, se on terroristi.

  Kyl nyt on niin iltavuoroa jo että ...

 • No ni, jäi lyhyeksi ulkoilu. Toki viilentävä tuuli

  Väsäsin aamulla http://bot.fi/3233 sekoittajalla aamujuoman. Jugurttia, sokeroimatonta vadelmamehua, banaania, oman maan vihannesta, basilikaa, tomaattia, yks muna ja auringonkukan siemeniä joo ja iltapäivällä

  kanansuikaleita sekoitettuna öljyssä uitettuihin vihanneksiin.

 • Eilen tuli melkein harjoitusmetri kirjoitettua. Nyt kun oma vuoro alkaa paremmin käynnistyä niin saapa nähdä irtoaako tänään mitään.
  Mielenkiintoisiahan maailmalla on kaikenaikaa meneillään.
  Huukin voi alkaa huomenna rykimään kun alkaa Span formulat.

 • No tänään ei taida metriä kirjoitusta, ainakaan vielä, irtoavan. Toisaalta ei ole ollut mitään mullistavaakaan tekeillä.
  Huomenna kuitenkin alkaa taas Formulat ja hyvällä tuurilla Huu saattaa nousta tombistaan kuin se kuuluisa muumio.
  Sittä pitääkin kysyä, että mitä mieltä, herrat, olette noista kuljettajista. Kumpi on suosikkinne, Bottas vai Kimi.
  Minun suosikkini on ehdottomasti Kimi ja nykyisin avaankin Formulat vaan seuratakseni miten hän pärjää. Bottakseen on ole saanut samanlaista otetta vaan koen hänet vähän konemaiseksi ja persoonattomaksi.
  Kimissä on runsaasti ns. inhimillisyyttä mitä suuresti arvostan oli kyseessä mies tai nainen. Jos se aito inhimillisyys korvataan oman navan kaivelulla ja tosiasioiden tai todella tapahtuneen sivuuttamisella, niin siitäkin minulla on käsitykseni. Ei kuitenkaan liity kuin viitteellisesti Formuloihin ja sielläkin lähinnä osaan niitä jotka elävät kuskien kautta!

 • Tässä 1962 kehitellyssä energiansäästöpuheessaan päädytään kehään. Siis jo ennen energiakriisiä -74 https://www.youtube.com/watch?v=Y2DmFdrRAR4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR21xv9zRQniIY0qRckH9e2bTAiPjO_3USTK5zcp26TQaegP1CmMkoNyMFM

  Eilen katsoin Urheilu Suomen jakson, missä urheiluselostajat, toimittajat olivat ohjelman sisältö. En muista kuka sanoi, että urheilutoimitus jo osaa pikkuhiljaa kysyä, osaa erottua itse urheiluaiheestaan. Enää on vain yksi toimittajasektori, joka lilluu omassa aihepiirissään. Kulduuritoimitus.

 • NJyt Edsovent ottamaan vielä kesän loppukiri energiatäydennyksessä eli klapivaraston pilkkomisessa ja liiterin täyttämisessä. Ny alkaa kesä kääntyä kohta jälkipolttimelle.
  AB

  • Näinhän se on.

   Luistan kuitenkin liian kuumat päivät ja sadepäivät, siis tänäänkin vapaata.


  • Kävin taas pakollisella apteekkiajelulla hankkimassa lisämuonaa ja pakollia verensäätöpillereitä. Kävi tuuri sillä pääsin melkein viivästyksittä Malmin apteekkiin ja takaisinkin. Mennessä piti koukata kehä ykköseltä Pasilan ohitustien kautta tuusulantielle ja sieltä malmille. Oli nimitrtäin juuri seisautettu kehä ykkönen hämeenlinnan risteyksestä tuusulantien risteykseen. Takaisin tulin puistolan ja tammiston teitä tuusulantielle ja nyt olivat sinivilkut juuri siillä puolella pysäyttämässä minkä mennessä kiersin. Aivan pikku nykäyksillä pääsin kotipihalle.

   Muuten kyllä kannattaa laiskotella aina kun pystyy, vaikka mieluummon olisin jossain kenttähommissa putkia potkimassa!
   AB


 • "UNKARIN ulkoministeri Péter Szijjártó aloitti Suomen-vierailunsa ... "

  Että päästivätkin tänne, mies täynnä vaarallisia tauteja, karanteeniin vaan tollaset. Soini kuulemma menee puhumaan Unkariin kristillisyydestä. Pitäisivät sen siellä.

  edson

 • Jaa että formuloista oli puhetta. Kimihän on yksi kaikkien aikojen suosituimmista kuskeista muuallakin kuin Suomessa. Bottas on legendaksi liian hajuton ja väritön. Hienoa kuitenkin että sai vielä jatkovuoden, vaikka omasta mielestäni vähän yllättäen. Kyllähän tolla merssulla nimittäin ajelis voitoista melkein kuka vaan tosta porukasta. Mie vaikka ite kepittäisin sillä suurimman osan noista pojista.

  Verstappen lienee seuraava lajin kingi. Luulenpa, että jos Verstappeni ajais nyt merssulla, Hamilttonillakin olis ihmettelemistä.

  Ja näyttää siis mummoliiga harkitsevan kirjoitusten lopettelua? Kuinka mones kerta kullakin lienee kyseessä? Ikävää toki jos niin kävisi, varsinkin jos asian (teko) syyksi nimetään ilkeät naapuriketjun sedät. No, semmoisiahan me vähän olemme toisinaan, ilkeitä setiä. Kukin vähän omalla tavallaan vain. Todellisuudessa vähiten ilkeä meistä on Edson, sitten Ali, mie oikeastaan olen ainut oikeasti ilkeä, sikäli että jatkuvasti osoitan vakavaa piittaamattomuutta ynnä haluttomuutta osallistua riitoihinne. Sen sijaan saatanpa joskus jopa hienovaraisesti pilailla porukan kustannuksella näiden ikiriitojen tiimoilta. Tosin teen sen tasapuolisesti ja puolueettomasti.

  Whoo

 • Samaa mieltä, whoo se ilkeä on :)

  Ilkeilin äsken jälkiviisaita katsoessani ja siinä tämän ruotsalaisnuoren purjehdusta ja hikiläisten aprikoinneista ja lentohäpeästä. Ilkeilin mielessäni siis, koska teevee ei ole suoran kommentoinnin kanava. Heidi Sabanadesanin kommentteihin monesti haluaisin täsmennyksiä. Hyvä ettei teevee ole kuitenkaan mikään sellainen kanava, mihin voisi heittää herjaa tässä ja nyt.

  Mutta tuo mummoliiga ja sen yskiminen. Ja Alin ja mun syy, ettei yskänlääkkeestä ole apua. Niinpä, kun ei muuta löydetä kuin tekosyy, niin voisi kokeilla vaikka lumelääkitystä

 • Ali tuolla ylempänä heitti sivuston "maailman maantieteellisistä hienouksista". No kurkkasin ja käänsin ja lopetin hetkoht, kohtaan Yhdysvaltain itäisimmän ja läntisimmän paikan pohdinnan kohdalla. Kysyisinkin, missä on idän ja lännen raja? Tiedän tiedän, Suomestakin löytyy itäisin ja läntisin paikka, mutta jos saavutaan idästä päin itäisimpään paikkaan, ollaan tultu länteen. Mulle riittäisi napa-alueet eli etelä ja pohjoinen, tosin EU alueella saadaan siitäkin kiistaa aikaan tai ainakin varallisuuseroja huomataan.

  Ei täs ollu mitään järkee ei, sillä oisin valmis myymään tai mieluummin vaihtamaan Karjalan Petsamoon.

  • Siinä olikin vaan koko joukko maailman maantieteellisiä hienouksia, jotka muuten ovat saattaneet jäädä huomaamatta, jos sillä nyt mitään merkitystä on.
   Virallinen Idän ja Lännen raja ei olekaan mikään yhtenäinen meridiaani vaan se päivämääräraja: +/- 12 t GMT'stä eli 0 meridiaanista. Sen siis pitäisi noudattaa 180 E/W meridiaania mutta mutkittelee valtiovalinnoilla.

   Koko Karjalaa en kyllä Petsamoon vaihtaisi. Ehkä Pohjoiskarjalan ! :)))


 • Hienoa että Postin työntekijöiden palkkoja solidaarisuuden nimissä pudotetaan kolmanneksella, jotta johdon palkkoihin riittää rahat. Nykyinen toimitusjohtajakin saa nyt vain 85 000 euroa kuussa. Kyllä niin merkittävästä työpanoksesta pitäisi enemmän saada.

  Ja jossain ihmeteltiin kuka on "puosuvaari"? Hehee, sehän olen mie, lankaan menitte. Samoin olin taannoinen Darvin.

  Whoo

 • Puosuvaari ilkeilee ja onkin who. Tsiisus sentään.

  Ainoa, mikä näyttää täälläkin olevan varmaa, että aurinko laskee länteen eli on se länsi löydetty. Siellä se luuraa joka ilta, jollei ole pilvistä. Idästä niin väliäkään.

  • Jep, todellisuus on tarua ihmeellisempää. Lisäksi olen todella monena muunakin esiintynyt, en edes muista lukuisia nimmareitani..En myöskään ole turkulainen, en ole koskaan siellä edes käynyt.

   Whoo


  • Oli kuka oli, niin olemme päässeet päämääräämme - mummot on nujerrettu!

   Otetaan "pienet" sen kunniaksi!

   "Varmaa" on myöskin se, että yksi mummo on "ihminen", jonka toivomme sulostuttavan meidän elämäämme täällä porinoissa jatkossakin!

   "Puosuvaari", "Darvin", "Whoo" - kuka tietää?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oli kuka oli, niin olemme päässeet päämääräämme - mummot on nujerrettu!

   Otetaan "pienet" sen kunniaksi!

   "Varmaa" on myöskin se, että yksi mummo on "ihminen", jonka toivomme sulostuttavan meidän elämäämme täällä porinoissa jatkossakin!

   "Puosuvaari", "Darvin", "Whoo" - kuka tietää?

   Jep, todellinen päämääräni onkin ollut koko ajan teilata mummokööri, ja olen ovelasti manipuleerannut nämä kaksi miestä tekemään likaisen työn puolestani. Häh hää, nyt on mummot hiljennetty ja juhlat voi alkaa. Kippis sille.

   Whoo, Puosu, Darvin, ym


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jep, todellisuus on tarua ihmeellisempää. Lisäksi olen todella monena muunakin esiintynyt, en edes muista lukuisia nimmareitani..En myöskään ole turkulainen, en ole koskaan siellä edes käynyt.

   Whoo

   Hih, Puosu on hjumoristi, sehän ollaan tiedetty ja sekin tiedetään yleisesti ottaen, että mummoissa on usein jotain alkuvoimaa(kin) ja viitsimistä ja ahkeruutta.

   Joku voi tuon käsittää väärin.


  • edson kirjoitti:

   Hih, Puosu on hjumoristi, sehän ollaan tiedetty ja sekin tiedetään yleisesti ottaen, että mummoissa on usein jotain alkuvoimaa(kin) ja viitsimistä ja ahkeruutta.

   Joku voi tuon käsittää väärin.

   Minust ollaan unohdettu Kustaakin tai siis on itse unohtanut. Mutta että Kustaa ei ois Turussa käynyt. Ainoa este ehkä sille ois, että meridiaaniviiva vedettäs niin, että Turku ois Ruottin aikaa. Mutta ei sekään estäisi Kustaata, sillä hänellä kaikki kellot siirtyy automaattisesti, oli missä oli, kävi missä kävi.


  • edson kirjoitti:

   Minust ollaan unohdettu Kustaakin tai siis on itse unohtanut. Mutta että Kustaa ei ois Turussa käynyt. Ainoa este ehkä sille ois, että meridiaaniviiva vedettäs niin, että Turku ois Ruottin aikaa. Mutta ei sekään estäisi Kustaata, sillä hänellä kaikki kellot siirtyy automaattisesti, oli missä oli, kävi missä kävi.

   Kustaa? No semmoisella nimmarilla en oo ikunansa kirjoittanu, vai oonko?
   Muistaakseni siinä olikin kaikin puolin pätevä mies.

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kustaa? No semmoisella nimmarilla en oo ikunansa kirjoittanu, vai oonko?
   Muistaakseni siinä olikin kaikin puolin pätevä mies.

   Whoo

   Mut jos se onkin tää Kustaa, joka nykyisin on Puosuvaari ja Darvin?

   Toisaalta vois olla myös niin, että Alin yksi entinen nimmari oli Kustaa?

   Jossain vaiheessa elämä ketjussa oli myös kirjoittaja nimeltään Whonever, joka epäili herra Alia Bong -tehtailijaksi. Bong koneethan ovat anjovis käyttöisiä monitoimimoottoreita Uudessakaupungissa. Tästä Ali vähän suutahtikin Whoneverille.

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mut jos se onkin tää Kustaa, joka nykyisin on Puosuvaari ja Darvin?

   Toisaalta vois olla myös niin, että Alin yksi entinen nimmari oli Kustaa?

   Jossain vaiheessa elämä ketjussa oli myös kirjoittaja nimeltään Whonever, joka epäili herra Alia Bong -tehtailijaksi. Bong koneethan ovat anjovis käyttöisiä monitoimimoottoreita Uudessakaupungissa. Tästä Ali vähän suutahtikin Whoneverille.

   Whoo

   Heh, ny menin lopullisesti ... kyl sen Kustaan täytyy olla Puosu

   Kun mun muistoissani kuitenkin Kustaalla oli kenkäpuhelin? Soitteli usein Maxwell Smartin kanssa. Hitto jos ois tallella maxwell nauhat, niin kiinni jäis(it)

   edson

   Jotenkin tuntuu, että lähestymme totuutta ...


 • Sit noihin postin palkanalennuksiin. Joku mättää

  Jos joiltain otetaan 30-50 prossaa palkasta, niin perseet kyllä ovat välittömästi penkissä. Postissa vaan kolme päivää.

  No se johtaja taas, Suomessa pelätään, että lähtee muuten ulkomaille. Lomamatkat on siis taatut johtajalle eläkeiässäkin

  • Joo, kyllä duunarien liksat ovat aivan liian korkeita suomessa. Johtajien palkat mitättömät. Jos saa vaivaisen miljoonan vuodessa, eihän sillä kukaan oikeasti pätevä johtaja sano edes päivää.

   Whoo


 • Tota tota, vedänpä Linkolan tähän mukaan.

  Kirjoitti aikanaan, että niitä "johtajia" ei tarvita kuin kourallinen. He ovat valistuneita itsevaltiaita ja kansalle riittää perustoimeentulo.

  En haluaisi olla valtionvarainministeri. Tosin en puolustusministerikään.

  Juu ja vielä, kun olen muutenkin pessimisti ja en usko esim. ihmisen kykyyn haluta tajuta, mitä ja miksi tapahtuu, niin on aivan sama, saako sari sairaanhoitaja tonnin lisää ja johtajalta tiputetaan palkat puoleen.

  Toisaalta uskon työajan vähentymiseen ja palkkojen pienenemiseen ja paikallaanoloon ja naattimiseen vähemmästä. Luon siis vain utopiaa itselleni

  • Kyllähän asiat silloin oli mallillaan, kun omistava luokka saneli asiat, ja duunari oli renki joka oli kiitollinen siitä minkä sai.

   Mitä tulee nykyiseen polittiseen menoon, olen oikeasti vannoutunut perussuomalaisten kannattaja, Halla on idolini. Samoin amerikan rakas presidentti Trump.

   Myös ns. ilmastonmuutos on vihervasemmiston keksintöä, mitään ilmastonmuutosta ei ole oikeasti tapahtumassa.
   Maapallohan on todellisuudessa litteä levy, jonka reunoille mahdolliset saasteet valuvat, ja lopulta putovat reunan yli tyhjyyteen. Tämänhän nyt tajuaa tyhmempikin.

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllähän asiat silloin oli mallillaan, kun omistava luokka saneli asiat, ja duunari oli renki joka oli kiitollinen siitä minkä sai.

   Mitä tulee nykyiseen polittiseen menoon, olen oikeasti vannoutunut perussuomalaisten kannattaja, Halla on idolini. Samoin amerikan rakas presidentti Trump.

   Myös ns. ilmastonmuutos on vihervasemmiston keksintöä, mitään ilmastonmuutosta ei ole oikeasti tapahtumassa.
   Maapallohan on todellisuudessa litteä levy, jonka reunoille mahdolliset saasteet valuvat, ja lopulta putovat reunan yli tyhjyyteen. Tämänhän nyt tajuaa tyhmempikin.

   Whoo

   Niin on, siksi erosin http://bot.fi/325c ja liityin Hallan porukoihin. Siksikin, että haluuvat lisää poliiseja eikä mitään hoivahenkilöitä.

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niin on, siksi erosin http://bot.fi/325c ja liityin Hallan porukoihin. Siksikin, että haluuvat lisää poliiseja eikä mitään hoivahenkilöitä.

   edson

   Mie liityin myös Odinin sotureihin, päivystän kadulla kumipatukan kanssa ettei kaiken maailman tyypit hypi silmille, tana.

   Whoo


 • Hesarikin on ajan hermoilla ja löytää päivän timantiksi sen, että Sebastian Aho meinattiin kaapata Kanadaan. Ja sitä paitsi, tämä "kuuma" 40 miljoonan dollarin mies täyttää jääkaapin luomuruoalla.

  En voi mitään itselleni, että piruiltava on.

 • No jopa on tänään jutut kuin Kauhavan hevosmarkkinoilla.
  Ottamatta nyt lainkaan kantaa siihen kuka on kenenäkin ajan saatossa esiintynyt niin tuleehan nyt hyväuskoisille mummjuille ainakin selväksi, että ei pidä nostaa lippua salkoon Weepelin tai ihka uuden innostunenn kirjoittajan saapumisesta jos ennen tuntematon nimimerkki joka hyvin tuntee ketjujen historia ihan tyhjästä ilmaantuu ihan rutiinilla itsensä esittelemään muutamaksi kirjoituskerraksi, minkä se hämmentäminen edellyttää.
  Miten paljon Whoo on hämmentänyt ja edes sitä kuka Whoo lopulta on en ota kantaa, kun hänen Who roolinsa on ollut "käyttökelpoinen" Selväähän on tietysti kaiken aikaa ollut, että Who persoonalla on monta persoonallisuutta.

  Nyt keskityn seuraamaan urheilu mikä aiheuttaa huomattavasti vähemmän päänvaivaa kuin yleisessä suosiossa oleva nimimerkeillä manipulointi, mitä en harrasta ja mistä en välit. Juttelisin nimittäin mieluummin asioista kuin tonkisin paskaa tantereelle haisemaan!

  • Kun mummot nyt poiss kuvioista kuten halusitte, niin mitä helkkaria enää heidän peräänsä pitää räkyttää. Rauhoitu, hyödynnä mahdollisuutes ja nauti sydämes kyllyydestä miesten maailmastanne.


  • Kyllä joku on todella katkera, että mummut ovatkin kadonneet eikä ajojahdin oikeana kohteena olleet miehet. Ei tainnut mennä väärentely ihan putkeen!


 • Itse ajattelen näin. On siis poppoo joka on vapaaehtoisesti pitänyt anonyymistä some keskustelupiiriänsä pystyssä lähestulkoon 10 vuotta. Keskustelu on ollut aktiivista. Jollekin lähes päivittäistä postausta. Hommasta on tullut addktio ja huume. Kenties korvike jollekin asialle. Se erikoisuus ja outous vielä että poppoon ihmiset eivät oikeasti tunne toisiansa reaalimaailmassa. Ehkä joku yksittäinen poikkeus joukossa voi olla. Kuka milläkin roolilla on mukana sitä voi vain arvailla. On niitäkin joilla on jakaantunut persoonallisuus ja pakkomielle diskuteerata usealla nimimerkillä ja roolilla vuodesta. Sitäkään emmme tiedä. Se että on ollut lähes 10 vuotta ringissä mukana ja sitten joutuu irtaantumaan addiktiostansa täytyy olla henkisesti järisyttävää. Toivon ettei kenenkään elämä ajaudu karille asian takia. Keskustelupiiri on ainoa lajissansa. Hyvin poikkeava toteutus. Itse olen siis oikeastansa ollut hyvin lyhyen ajan (pari-kolme viikkoa )postaamassa tähän keskustelurinkiinne. Helsingin sanomain elämä keskusteluista ja historiasta en mitään tiedä, Joku uskoo tämän ja joku ei. Uskon että ladyt Cee,ammu ja rapu ovat todellisia nimimerkkejä. Nostan teille likat tähden taivaalle loistamaan, Kiitos. tv, Puosuvaari

 • Siis kaiken takana on "A"

  • Mitä, enkö se olekkaan mie joka olen kaiken takana?

   Whoo


  • Ei ellet sitten lopulta ole Auts!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ellet sitten lopulta ole Auts!

   Hämmentävää.

   Ei auta kuin mennä saunaan.

   Whoo


  • Mikään ei voi enää olla hämmentävää näillä perusteellisesti hämmenetyillä ketjuilla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mikään ei voi enää olla hämmentävää näillä perusteellisesti hämmenetyillä ketjuilla.

   Miulle on nyt kaikki vesiselvää, itsekin olen vesiselvä ellei pullollista inkivääriolutta oteta huomioon.

   Nimittäin, vähän kun välillä hämmentelee, keitokset kummasti selkenee.

   Whoo


 • No niin, Formulat meni taas suhteellisen hyvin ja Kimi niin korkealla sijoituksella kun autollaan on mitenkään mahdollista. Sattui taas ja onneksi pitkästä aikaa hengen vaatinut onnettomuus saman paikan F2 osassa. Eipä siin mitkään turvatoimet voi auttaa jos koko ajorakennelma katkeaa kahtia siitä kuskin kohdalta. Kovat ovat kuitenkin voimat olleet, sillä ne hiilikuitukupit on kyllä mitoitettu kestämään lähes kaikki mahdollinen normaalivauhtinen törmäys, mutta ilmeisesti ei ollut sittenkään mitoitettu siihen että toinen auto leikkaisi siihen kuppiin nokka edeltä täydessä vauhdissa.
  Täällä on myös hämmennelty.

  Joskus tekisi mieli kirjoittaa ihan suorasanainen analyysi koko hämmennysruljanssista ja miten ja miksi eräitä on viety jo vuosdet kuin sikaa grilliin eikä todellista syytä tai keksintöjen ja kehiteltyjen tarinoiden "äitiä" ole haluttu tunnistaa kun omat perhe ongelmat ja ambitiot ovat tuottaneet niin suurta pettymystä, että sitä peittämään on tarvittu syntipukkeja ja nehän on saatu sillä tavalla että yksi kaikesta katkera on keinotekoisesti kehittänyt nais ja naisasiavihamiehiä ja uhrit ovat sitten lukeneet vain näitä lietsontoja tai jos ovat syytettyjen juttuja lukeneet niin ottaneet niistä irralleen vain omaan kiihotettuun mielentilaansa sopivat sanat ja antaneet niille ihan eri merkityksen kuin kirjoittaja kirjoitti tai edes ajatteli.

  Se on vaan sellainen kierre, että kun sen joku saa käynnistettyä ja lietsottua niin sitä on lähes mahdotonta saada loppumaan varsinkaan jos ne alunperin sisäiset ongelmat ovat hoitamatta.
  Täytyy vain toivoa kuten aina että nytkin harhaanjohdetut mummot jonain päivänä ajattelisivat ja yrittäisivät katsoa tosiasioita lietsomisen läpi ja palaisivat kirjoittelemaan. Ei täällä nimittäin aikuisia kirjoittajia yhtään liikaa ole joten jokainen paitsi aito perkeleen apuri ja kassara ovat aina tervetulleita ja tarpeen.
  Ihan kiltti ja hyväntahtoinen ihminen Ceekin voisi olla hiukan vähemmän sinisilmäinen ja olla uskomatta kaikkea satua mitä eräät erinäisillä ja vällillä "uustulija" nimimerkeillä suoltavat ainoana tarkoituksenaan aiheutaa sekaannusta, haittaa ja hämminkiä.

  a-mummukin saisi varmaan aikaan edsolventin kanssa ihan ansiokkaan perhekeskustelun jos vähän pakittaisi omassa isossa ongelmassaan ja edes yrittäisi hyväksyä edsoninkin ihan rationaalin, joskin hiukan perussuomalaisesti ilmaistun käsityksen siitä asiasta (miniän jatkuva syyttäminen) tai vaikka minun käsitykseni mikä itse asiasta on ihan sama kuin edsonilla vaikka eri ilmauksia olen käyttänyt.
  Rapulaiselle en osaa oikein mitään ohjetta antaa kun ei ole mitään selvää asiaa mihin voisi kiinnittää huomiota tai mistä hänen olisi pitänyt ottaa hernettä paitsi että meni ihan kritiikittä juuri siihen väärin lietsottuun "herravihaan" mukaan.
  Jos joku on joskus huomauttanut HS tähtien keräämisestä tai kirjoituspinnojen keräämisestä niin tottahan se on eikä siitä tarvitsisi silloin herbettä sieraimeen vetää vaan todeta itse ja jatkossa näyttäytyä vähemmän muodollisen arvostuksen kerääjänä.

  Huh, jopas lipsahti sormi liikkeelle, mutta ei tämä mikään varsinainen syvä analyysi ollut, vain pintavihjeitä siitä missä ongelmia on ja miten niistä parannuksen saavutettavissa vielä olevat saataisivat päästä kohtuuteen.

  Tästäkään pikkuisesta pinta tai suuntaa antavasta analyysistä on ihan turha nostaa sitä tavanomaista meteliä ja kehittää se siitä esimerkisi sellaista tarinaa kuten aurora kehitti siitä taanoiststa teflon keskustelusta, että minä olisin sylkenyt Ceen niskaan sitä tefloniensa käytöstä vaikka puhin vain teflonien yleisestä ominaisuudes ilman edes väärinymmärrettävää sidettä Ceen tefloneihin.
  Tarinankehittäjälle riitti että Cee oli puhunut tefloneista ja minä puhuin niistä ihan ei yhteydessä ja eri merkityksessä. Jos kerran puhuimme teflonista niin keittäjän mielestä syljin Ceetä! Tuollahan ne ovat tässä ketjussa vähän ylempän uudelleen luettavana niin näkee miten järjetöntä keksimistä ja todella pahanlaatuista valehtelukeksimistä se kopiovaris harrastaa..
  Ihme on itseasiassa miten tyynesti minä ja kolleegat olemme ottaneet kaiken keksityn valehtelun. Toisaalta kai ymmärrämme, että kaikki eivät myöskään aivan terveitä ole ja jonkun verran on yksinkertaisesti nieltävä

  Jos mummot kuiten itsevihassaan haluavat poistua niin eihän sitäkään kukaan voi kieltää. Omapahan on vahinko silloin.
  Itse hämmentäjä keittäjä ei kuitenkaan poistu, kun hän ei ole terve, vaan tulee sen mikroskooppinsa kanssa jatkuvastikin etsimään sellaista kirjainta tai "aavistusta", että nyt hänestä kirjoitettiin ja hänet on huomioitu, nyt täytyy luoda taifuuni, tsunami ja maanjäristys kun pitkistä kirjoituksista löytyi yksi kirjain yhdessä sanassa mikä esiintyy hänenkin "väärennetyssä"rippitodistuksessaan, eli tuon kirjaimen löytymisen perusteella häntä on julmasti ja säälimättömästi koko sukua myöten loukattu verisesti

  Toivottavasti selkeni Dr. Whoonkin inkivääriolut, mikä on muuten hyvin hyvä lantrinki halvan viskin kanssa ja menee muutenkin

  • Tuohon metrin kirjoitusmakkaraan olisi mahtunut lisääkin, mutta tulikin merkkikiintiö täyteen ja piti jopa paria sanaa lyhentää.
   Toisaalta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin ei niin pitkää kirjoitusta etteikö Outokummun tähtikaukoputki jokaisen kirjaimen asontoakin mittaisi ja tekaisisi niistä sitten väärän johtopäätöksen ja ihan upouuden tarinan, millä ei enää ollut mitään sidettä mihinkään tunnettuun dimensioon


  • Siitä puhe, mistä puute: mummoista😜
   Yt am


 • "Siitä puhe, mistä puute: mummoista😜
  Yt am"

  Häh, missä muka on mummoista puhuttu?

  No, vakavasti puhuen, kummassakaan ketjussa ei ole aikoihin ollut montaakaan repliikkiä, joissa ei olisi sivuttu ilkeitä mummoja tai ilkeitä herroja.
  Jonkinlaista syvempää vetovoimaa pappojen ja mummojen välillä siis on.

  Mie tässä ulkopuolisena nuorempana tarkkailijana teen vain havaintoja.

  Ja juu, erittäin ikävä oli tuo F2 onnettomuus, samalla radalla vielä kuin tänään ajetaan F1.

  Whoo

 • Jahas, ny on syksy. Ja kohta kevät

  Noitten vuodenaikojen väliin mahtuu eläimien massamuuttoja. Tästä tulee taas tekemällä tehtyä, väkisin väännettyä.

  Tänään kävelen ja pesen hampaani

  • Tekemällä tehtyä. Osa kaksi

   Paljastan perhe-arkea ja perhe-pyhää

   ed : mä otan mukaan ...
   k keskeytti ja totesi : ota huomioon, että siellä on hirvikärpäsiä
   ed : mistä sä tiedät, mitä otan mukaani ?
   k : pilkkijakkaran tietysti

   Kun istuu paikallaan, pystyy näkemään, että pienelläkin alueella tapahtuu. Jos kulkee ja kulkee, vaikka hitaastikin, niin jää paljon näkemättä.


  • edson kirjoitti:

   Tekemällä tehtyä. Osa kaksi

   Paljastan perhe-arkea ja perhe-pyhää

   ed : mä otan mukaan ...
   k keskeytti ja totesi : ota huomioon, että siellä on hirvikärpäsiä
   ed : mistä sä tiedät, mitä otan mukaani ?
   k : pilkkijakkaran tietysti

   Kun istuu paikallaan, pystyy näkemään, että pienelläkin alueella tapahtuu. Jos kulkee ja kulkee, vaikka hitaastikin, niin jää paljon näkemättä.

   Johtopäätös

   Jatkuvasti kuulee moitittavan, että liikkuu liian vähän. Älyrannekekin sanoo : liiku.

   Liikkuminen on ylimainostettua


 • Liikumista ei koskaan pidä liiotella. Turvallisempaa on vahtia liikettä televevisiosta
  AB

  • Kyllä

   En kaatunut kertaakaan rullasuksilla, kun katsoin Ranskassa järjestettyä kutsukilpaa. Samoin koko tulevan tulevan talven hiihdon TV mc säästää monelta kolhulta, ylikunnolta, alikunnolta, douppaamiseltakin nykyään.

   edson


 • Mummonmarkka tuli mieleen, kun luki postauksia

  Ja tää ei liittyny politiikkaan, ei. Eikä mikään kutsu, ei. Eikä puhe jos ei puutekaan. Mikä helekutin mummonmarkka?

  edson

  • Perustuu kai oletukseen, että mummoilla on vaikeuksia ymmärtää euroja, kun ovat niin vähän aikaa olleet käytössä. Siis eurot, ei mummot. (Kjäh kjäh)

   Täältä höyrystä tämmöisiä.

   Whoo


 • Kun siirryttiin hevosrattailla kuljetettavista valuutoista metalliin, niin jo silloin oli jo tasa-arvoaika eteisessä. Ei tarttettu pelkkää raakaa voimaa, kun lähtivät shoppailemaan.

  Onko se honor, joka kestää höyryn? Miul on sony, joka kestää sukelluksen.

  Ny pilkkijakkaralle siirtyy edson

  • Honor eli Huawei. Eli tää merkki joka nyt on Trumputtimen kieltolistalla. Tarkoittaa sitä että uudet Huawein luurit eivät näillä näkymin saa enää oikeutta käyttää kaikkia Googlen (anroidin) palveluja. Siis Huawei on suurissa vaikeuksissa.

   Whoo


 • Satuin muuten minäkin katsomaan sitä rullasuksiammuskelua. Ihan mukavaa urheiluvaihtelua.
  Ainakin teoriassa noiden parempien älyläpysköjen pitäisi kyllä aika hyvin vesiroiskeet ja jopa höyry kestää. En kyllä itse lähtisi kokeilemaan.
  Huuhan se vasta hyvää mummohuumoria heittää!
  AB

 • "Liisa O kirjoitti tämän porinaan Alille 19.8.19

  ”Olet niin omistautunut Ceen suojelemiseen, että hysteerisesti etsit minun teksteistäni mahdollisia loukkauksia lemmikkiäsi kohtaan. Ketään et kuitenkaan hämää, ainakin Rapu ja minä tiedämme, että sinun varsinainen tarkoituksesi on vain lietsoa epäsopua naisten kesken, jotta me epätoivotut väsyisimme ja sinä saisit molemmat ketjut valtasi alle”.

  Ja tämä toteutui 30.8.19. Kaikki naiset lopettivat Ceelle viimeksi avaamaansa ketjuun kirjoittamisen, myös a-mummu viimeisenä tuolla elämässä." Onnistuitte hyvin.

  Outsider

 • Eipä mennyt formulat ihan putkeen, kun Kimi törmäili heti kärkeen Verstoppenin kanssa ja Bottas joutuu nyt toimimaan Hamiltonin apukuskina loppukauden.
  Mutta ainahan noissa jotain seurattavaa on. Nyt pitää ootella seuraavia kisoja ja muita urheilukisoja joita muissakin lajeissa vielä pukkaa!
  Meillänäyttää ennustetusti olevan ihan elämän sivutuotetta, eli elämän "seiskaa"
  Sen on annettava tulla ja mennä, ja kyllähän sew sinnikkäästi jatkaa tulemistaan juuri sellaisena kuin on aina ollut!'

 • Tässä heavy metallin ja kova rockin lisukkeeksi mukava ote tunnetuista venäläisistä muzakeista pianolla. https://www.youtube.com/watch?v=L-vN3x2Am6g
  Jokaisen edessä on nimi ja koko piisin voi halutessaan hakea u tuubista. Esillä vaan joukko tunnetuimmista kappalerista tällein pikaesitettynä varsinaisen tuijottaja pianistin toimesta.
  Kyllä nämä piisit kaikki ovat Dalen Misirlou luokassa eli ihan kymppiä.

 • Oho robo vei musiikkiotoksen, mutta kokeillaanpa tätä mielenkiintoista kielitarinaa siitä miten kielet joko muistuttavat toisiaan tai eroavat toisistaan.
  Tämä tavallaan selittää sen minkä vuoksi jokaisen uuden kielen oppiminen on aina helpompaa kuin edellisen ja senkin että vaikka jotain kieltä ei olisi edes opiskellut niin jos osaa hyvin muutamia peruskieliä niin ihan oudon omin kirjaimin kirjoitetunj kielen kohtalainen ymmärtämänin on hyvällä päättelykyvyllä mahdollista
  https://www.youtube.com/watch?v=uMzM-s1ng7k

 • Ja jos joku ihmettelee, mihin on kadonnut Benny Hill, takavuosikymmenien suurnaurattaja, niin tässä muistin virkistämiseksi Bennyn koko tarina
  https://www.youtube.com/watch?v=tOGnr_LgS6Q
  Meidänkin ketjuillemme joku kirjoittaa lähes Bennyn luokkaa olevaa koomista fiktiota ja 100% mielikuvituksen tuotetta

 • Hyvän viihteen parissa kun nyt olemme, niin jostain syystä tuli Bela Lugosi mieleen takavuosien Romanian matkoilta ja virallisen Dracula linnan luonakin vierailusta.
  https://www.youtube.com/watch?v=q9D74m628gQ
  Jos joku haluaa hyytävää fiktiota ja raakuutta, niin ei muuta kuin Dracula filmit kaivuun netistä ja täysikuun aikaan keskiöllä niitä katselemaan.
  Siinä kasvaisi hiukset päähän kaljuillekin, eller hyr.
  No ihan nuorille, alle 70 vuotiaille ei noita filmejä suositella ilman vanhempia katsomaan ;)

 • Tästäpä lainaan tämänpäiväisen yle artikkelin kouluja käyneille ja tekniikkaa ymmärtäville pohdittavaksi aina unettomuuteen tai ensi viikkoon asti, miksi kalkkia poltetaan.
  Mitä on se poltettava kalkki, mitä siitä tulee polttamisen jälkeen ja mihin sitä välivaihetta tarvitaan ja mitä tulee sitten kun se poltettu kalkki "sammutetaan" eli hydrataan uudelleen?
  https://yle.fi/uutiset/3-10939937
  Samalla voisi oikeastaan kysyä, että miksi muinaiset roomalaiset käyttivät tulivuoren tuhkaa "sementtinsä" valmistamiseen ja miksi siitä tuli jopa tuhansia vuosia kestävää sementtiä?
  Minulla on tuossa tiedossa lievä etulyöntiasema, kun olen myös kemisti ja erikoistunut sellaiseen kemiaan millä sidoksia puretaan eli on tiedett'v' miten sidokset on alunperin tehty jotta ne saisi kemiallisesti myös purettua

 • Ja kun taas olemme ylittäneet 300 kirjoituksen rajan niin kysyn Huulta kun vastaamaan ehtii, että pysyykö se Honori perässä jos annetaan mennä ketju täyteen vai lyhentelemmekö sen sinne 300 yskähdyksen tienoille ja sitten uusi, kun täynnä on huusi :)

  • Saitin tekniikka on sikälikin parantunut, että luurilla ei töki pitkät ketjut juuri enempää kuin tietsikallakaan. Ja näyttää viimein saadun robokin ruotuun. Kirjoitusalusta on siis viimein reerattu kuntoon. Tekniikka paranee, kirjoittajat hupenee.

   Nyt kutsuu työt.

   Whoo


 • Katotaans, kuin miun käy, ku aamuvoimistelen eli

  Jos poltettua kalkkia levitetään pellolle, niin se pitää ekaks sammuttaa, ettei koko pelto pala. No tuhkakin kyllä neutralisoi maan happamuutta, mutta ... luulen olevani epätiedon alkulähteillä. Hei hei hei eiku ei. Sade muuten sammuttaa sen kalkin.

  Se on sitten taas tulivuorikansojen asia, millä muuraavat. Jospa siellä tehtäis muotit valmiiksi ja sitten ohjattais laavavirta sinne muotteihin. Ei tarttis mitään betoniautoja

  • Suotanan kemistit.

   Ensin tekevät sidoksia ja sitten niitä purkavat. Kunnon puistokemisti ei moiseen sorru. Vähän on kemistin hommelit kuin kutojienkin. On ne sitten ristipistoja tai oikein-väärin puikotettuja sidoksia, niin joskus niitä purkavat ja taas puikot heiluu.


  • edson kirjoitti:

   Suotanan kemistit.

   Ensin tekevät sidoksia ja sitten niitä purkavat. Kunnon puistokemisti ei moiseen sorru. Vähän on kemistin hommelit kuin kutojienkin. On ne sitten ristipistoja tai oikein-väärin puikotettuja sidoksia, niin joskus niitä purkavat ja taas puikot heiluu.

   Tunnustus työn lomassa, huilitauolla.

   Kemistit ne meille tekee lääkkeitäkin. Se, että kemia ei ollut alaani kuin jo nyt rauhoitetuissa puistoissa ei tarkota sitä, että kemia ei ois yks tärkeimmistä alueista. Mulle kalkki on rajoittunut dolomiittisellaiseen ja jatkokäsiteltynä sementtiin.

   Oon luvannu, että tänään on veranta putsplank. Kaikki jättämäni kamat alakertaan ja kaksi kattopanelia paikalleen ja huomenna listat. Huomenna ja listat sopivat aika hyvin käsitteen joskus alle

   edson


 • Ny ihmettelen taas kerran luontoa ja telkun avulla tietty. Kattelin perhosten elämänkaaria.

  Kaveri väitti aikanaan, että oli onnistunut toukasta kasvattamaan perhosen. Tai siis se toukka itestään kasvoi perhoseksi, mutta kaverin hellässä huomassa, sisätiloissa. Täytyypä kysästä vielä tarkemmin, että kuis meni se toukasta kotiloksi vaihe.

  Ohdakeperhonen kuulemma lähtee Afrikasta ja muutaman sukupolven kestää, kun se on napapiirillä ja sit takasin kertaheitolla.

  Pieneliöt vasta ovatkin mielenkiintoisia.

 • Yle seuraa ...

  Ensin ollaan oikeussalin edessä tuntitolkulla, aprikoidaan ja aprikoidaan ja tiedotetaan : vanhemmalla tatuoitu käsivarsi ja poninhäntä. Nyt ruumiita kelluu vedessä ja yle seuraa.

  Toisaalta, jos ei seuraisi, niin ... Veikkaan, että persut jo molemmat tositeevee tapahtumat olisivat panneet islamin syyksi.

 • Olipa vielä shortsikelit.
  Se kalkki ketju menee niin, että kalkkikivi eli kaqlsiumkarbonaatti, CaCO3 poltetaan kuumassa uunissa kuten semetti uunissa jolloin siirä poistuu CO2 eli hiilidioksidi ja jäljelle jää poltettu kalkki eli CaO. Siksi juuri sementin valmistus on maailman suurimpia netto hiilidioksidintuottajia, mitä taas useimmat eivät tiedosta.
  Kun CaO sammutetaan eli hydrataan niin veden hanssa siitä muodostuu Kalsiumhydroksiidia eli CaOH2 millä sitten taas on paljon omia käyttöjä. Se on kuitenkin vahva emäs ja sopii happamille maille kuten CaO'kin joka vettä saadessaan siis emäksistyy.
  Kaikkeen kemialliseen reaktiotietoon tietenkin eläkeläisvaraus!
  Ab

  • Eli kaksinkertainen co kaksi eli co2, kun kalkkikivi poltetaan puu-uunissa. No se oli perinnettä, sitä ei lasketa, eihän sitä tervanpolttoakaan lasketa. Voin vain kuvitella maailman kalkinpolttolaitokset ja ne sementtierämaat.

   Shortsit jalassa sitä tehtiin verantahommat ja opittiin. Vaikka purkaessa paneleita vioitin hiukka naaraspuolen pontta, repesivät pirut, niin takapuolelle teippaamalla sain ne pysymään koossa ja saumaa ei juurikaan huomaa. Ite huomaan kyllä. Kumma juttu, kun se katse oikein etsii ...

   edson


 • No nyt kun selvitettiin että sementti on itseasiassa ispoin ylimääräisen hiilidioksidin päästäjä maailmassa niin voimme siirty teknologiassa sewuraavaan vaiheeseen eli "VASIMIR" moottoriin, jollaista varmasti ette olleet edes kuulleet. Kemiaa sekin!
  https://www.youtube.com/watch?v=uqX8wIkjoYg

 • Täsasä vähän lisää siitä miten roomalaiset onnistuvat tekemään tuhansia vuosia kestävää semetti ja laastimateriaalia tulivuoren tuhkan ja jauhettujen luonnonmateriaalien avulla.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_concrete
  Se vaan kertoo miten suuret keksinnöt ja suuressa mittakaavassa ihmiskuntia hyödyttäneet tekniset ratkaisut ovat syntyneet joko vahingossa tai jonkun sen ajan speden kotilaboratorin havaintoina ja sovellutuksina.
  Näitä ihmisille tärkeitä asioita joutuu vaan enemmän miesten kanssa keskustelemaan ja ymmärrystä jakamaan, kun vaikka naisilla ja miehillä periaatteessa on ihan samanlaiset aivot

  • Sen verran "tiukkaa" tekstiä minulle, että kahlasin lukemaan viimeisiä rivejä ja totesin, että roomalainen betoni kiinnostaa edelleen. Upeeta, jos entisaikojen spedejen keksinnöt kiinnostavat jopa tämän päivän teollisuutta.


 • Pehmoisten ja Raision pormestareilta kysyisin ihan paremman tekemisen puutteessa, että mitä hittoa keksitään, nyt kun seuraaviin vaaleihinkin on pitkä aikqa ja poliittinen kenttä näyttää jonkin verran satbiloituvan eli jäykistyvän asemiinsa kuin roomalainen pumice sementti.
  Pehmoisissakaan ei ole edes mikään 5 tason hurrkaani riuhunut kaatamassa metsää Edsolventin klapitehdasta varten. Maajohanneksetkin ovat ihan hiljaa, eli ilmeisesti on kokonaissato mennyt niin putkeen että pitää olla kuin varvas hguopatossuussa eitte tuet vähenisi.
  Maajussien tuotteista puheenollen niin ajtelkaapas itä lapskoussia missä se perunamuussi onkin nauriista jantusta ja perunasta tehty kauniin värin ja loistava arominen muussi minkä kanssa uppoaisi vaikka paistettu kananmuna ja siirappigrillattu grillikylki! Hä!

  • "mitä hittoa keksitään"

   Ei meiltä aiheet lopu. Eilennä kuuntelin taas a- studiota ja perinteisen journalismin taistelua paikastaan. Yleä edustanut muistaakseni sanoi, että onneksemme on lukutaitomme maailman huippuluokkaa. Ei riitä.

   Odotan perinteisen median tarttuvan kovalla kädellä huuhaa journalismiin eli suoraan osoittamaan tahallisen harhaan johtamisen


  • Se hurrikaani

   Ei paljon kaivata, vaikka siten saisi kuin paljon puuta tahansa. Metsäyhtiöt ovat perseestä, kun eivät maksa tarpeeksi tuulenkaadoista, varsinkin suurtuhojen aikaan. No enpä tietty tiedä niiden kulurakenteista mitään.

   Who jo puuttui toiseen aiheeseen, kun ihmettelin, että jotain vikaa on Postin työntekijöiden tulojen kirjoittelussa. Jatkan aihetta.

   Jos väitetään, että palkka tippuu jopa 50 prossaa, niin haluan nähdä suoraan ne laskelmat, tositteet. Vaikka tippuisi 30 prossaakin, niin sama vaatimus.


  • Kuuntelin tarkalla korvalla sen Postin johtajan palkasta tehtyä uutisointia.

   Ei eritelty palkkaa ja muita tuloja. Kerrottiin kuitenkin, että tulot olivat miljoonan ja palkka jotain 46 tonnii per kuukausi. Piti oikke ite laskee. 12 x 46 on 550 tonnii.

   En missään nimessä puolusta ylisuuria palkkoja/palkkioita, mutta rehellisempää olisi puhua nettoansioista kuitenkin.

   Toisaalta en muista kovinkaan montaa hyväpalkkaista, joka löisi hanskat tiskiin liian pienen palkan takia.

   Tää on kuitenkin vaikea kysymys. Hakkarainenkin valittamatta huonoa kansanedustajapalkkiota lähti parantamaan omaa vaikeaa tilannettaan ihan Eurooppaan asti.


 • Lapskoussiko se oli

  Voisimme koklata perunalaatikon sijaan porkkanasta, lantusta ja perunasta imellettyä laatikkoa, mutta liha sitten siihen laatikon rinnalle, ei sekaan. Kumma juttu, suussahan ne kyllä sekoittuvat, mutta lautaselle mieluummin erikseen.

  Tänään kuitenkin paistettuja muikkuja, eilen suoraan verkosta pyydettyjä ja paistettuja. Kumppanin sisko toi. Edellinen muikkusafka ed. viikolla lauantaina, vitosen kilo torilta perattuna. Kalastajattaren päivä oli alkanut edellisenä iltana 23:00 ja torilta lähtö lepäämään noin 13-14.

  • Perun hiukka

   Porkkanalaatikko on porkkanalaatikkoa ja sama lanttulaatikon ja perunalaatikon kanssa. Tuli meinaan joulu mieleen