Eteläpohjalaisten keskipituus

Anonyymi

Onko eteläpohjalaiset normaalia lyhyempiä, noin siis keskimäärin? Kun pyörii Pori-Tampere-Lahti suunnalla, niin tuntuu että siellä vain aniharva mies on alle 180cm pituinen. Yleisin pituus tuntuu olevan jotain 180-190 välillä. Sen sijaan Seinäjoella tai Lapualla kun pyörii, niin lyhyitä 170 pituisia miehiä on huomattavasti enemmän. Toki on seassa pitkiäkin, mutta silmiinpistävän paljon seassa on lyhyitä. Onko tämä menneiden vuosisatojen sisäsiittoisuuden tulosta, vai onko seassa lappalaista perimää, tai jotain muuta.

13

1003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainakin ilmajoella on lyhyitä miehiä. Ainakin yksi.

      • Anonyymi

        Pygmi?


    • Anonyymi

      Itse olen aina ihmetellyt että mitä tarkoitetaan sillä, kun joku televisio-ohjelmassa sanoo laittavan vehkeensä lahkeesta toiseen? Mulla se nysä on tuossa keskellä eikä se tee muuta kuin hiertää farmareiden vetoketjua.

    • Anonyymi

      Toi en vähän kyllä mun näkökannan mukaan ikäpolvi juttu ei niinkään mikä kohta Etelä pohjanmaalla on kyseessä koittakaas miettiä

    • Anonyymi

      Minulla on asiasta hieman erinlainen käsitys, armejassa oli kompaniat jaettu joukkueisiin ja joukkueet ryhmiin ryhmissässä oli noin kymmenen alokasta. Eteläpohjanmaan pojat olivat ryhmäni kolme pisintä solttua oli ryhmän kärjessä itse olin kolmanneksi pisin ,ja seitsemän lyhkäsempää oli takanani. Näin muuten oli monessa muussakin ryhmässä.

      Jonkun mielestä ilmajoella on lyhkäsiä miehiä, mutta katsoppas vaikka Tero Pitkämäkeä tai Kurikan Juha Mietoa tai, Töysän moukarimiestä Karjalaista, Tai vaikka kansan edustajia Ähtärin savolaista Tai Alajärven Raimo Vistbakkaa.
      arjalaista

      • Anonyymi

        Tuo arjalainen lipsahti vahingossa ,tarkoitti moukarheittäjä Karjalaista


    • Anonyymi

      Itä- ja Pohjois-Suomessa on ollut vähän lyhyempiä kuin Länsi-Suomessa. Lännessä ja pohjoisessa myös vähän tummempia kuin Itä-Suomessa. Mutta nykyään kaikki on tasoittunut ja sekoittunut. Eroja lienee vaikeampi havaita.

      • Anonyymi

        Muinaiset ruottaalaset oli alunperin tummia niitä on vieläkin närpeksessä


    • Anonyymi

      On juhamietoja ja muita pitkiä kyllä. Mutta aloittaja tarkoittikin sitä, että seassa on myös silmiinpistävän paljon lyhkäisiä. Eli hajontaa on enemmän mitä muualla.

    • Anonyymi

      Se että kajaanissa eteläpohjalainen on yleensä pisimmästä päästä, johtuu siitä että pohjoissuomalaiset vasta lyhyitä ovatkin. Sen sijaan säkylässä eteläpohjalaiset ovat kyllä yleensä keskivertoa lyhyempiä, kun nuo lounassuomalaiset on aika pitkiä poikia.

      • Anonyymi

        arvattavaa oli että vedetään muutama tapaus esille. mutta kyllä täällä pääsääntöisesti on suhteellisen lyhyttä sakkia. ja fyysisesti paljon kansantauteja,sitä on selvitetty johtuuko se maaperästä ja huonosta elämänlaadusta. kun vastaavasti rannikkonpohjanmaan ihmiset ovat terveempiä ja myös jonkun sentin keskimäärin pitempiä


    • Anonyymi

      Matala koulutustaso, huonot elintavat muun muassa tupakointi ja grilliruokailu vähentävät pituuskasvua. Nykypojat Etelä-Pohjanmaalla ovat lyhyenläntiä. Ennen aikaan, Mietaan nuoruuren aikoina oli hieman toisin.

    • Anonyymi

      Hämeessä sisäsiittoisuus on yleistä, siellä metsäkorvissahan ne missään käymättömat hämäläiset ovat lymynneet. Vieras veri tuli lähinnä siitä, kun ruotsalaiset kartanonherrat makasivat hämäläisiä alustalaisnaisiaan... Sittenhän kartanonherrat naittivat paksuna olleet piikansa, jollekin kartanonsa rengeille tai torppreiille...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3280
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2852
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2676
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2628
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2496
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1803
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1747
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1620
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1466
    Aihe