Kokemuksia

Anonyymi

Hei . Olemme 5 henkinen perhe jotka etsivät mieleistä omakotitaloa Vesilahden kirkonkylän alueelta. Kertoisitteko millainen paikkakunta on asua ja mitä hyviä tai huonoja puolia näette ja koette asuinpaikkakunnassanne. Lapsemme on kaikki 3 alaasteiässä . Työpaikat molemmilla vanhemmilla Tampereella.

13

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Harkitkaa tarkkaan ennen kuin muutatte Vesilahteen, Asunnot eivät mene kaupaksi, palvelut hävinneet, Kirkonkylän koulussa jatkuvasti sisä-ilma ongelmia, korkein mahdollinen veroprosentti, sisäänpäin lämpiävä kriisikunta.

    • Anonyymi

      Kunnan toimesta raiskatut virkistysalueet pian historiaa.Ei kunnon uimarantaa vaikka vesistön äärtä ja rantaviivaa löytyy vielä,muttei kauaa kun kyläpääliköt myy rahanhimossaan kaiken mitä irti saa. Palvelutkin ajettu alas jo vuosia sitten eli kallis vikainvestointi että saa nukkua kuolleessa kylässä ja kulkea tienaamassa sivistyksessä.

    • Anonyymi

      Meidän lapset on kasvatettu Vesilahdessa, joka valikoitu talon rakennuspaikaksi tontin edullisuuden vuoksi. Mistään muualta Pirkanmaalta ei löytynyt tonttia riittävän edullisesti näin läheltä koulua. Koulun läheisyyttä arvostaa kun lukee uutisia Salosta, jossa koulukuljetus on hukannut kaksi ekaluokkalaista hortoilemaan kaksistaan autoja, susia ja karhuja vilisevään ympäristöön (ok, ei ehkä susia ja karhuja, mutta autoja nyt ainakin).

      Vesilahti on ollut hyvä paikka kasvattaa lapset, on riittänyt harrastusmahdollisuuksia, opetus on ollut laadukasta ja koulutilat riittävät. On totta, että vanha koulurakennus kärsii jonkinlaisesta kosteusongelmasta, mutta sitä ymmärtääkseni on korjattu.

      Vesilahti kasvoi aikanaan valtavaa vauhtia, oli Pirkanmaan kovin kasvukunta. Nyt tilanne on muuttunut. Vesilahdella on tonttivarantoa, mutta kauppa ei taida käydä entiseen malliin. Kyse on luultavasti jostain isommasta ilmiöstä, ihmiset ovat valmiita asumaan pienemmässä asunnossa lähempänä isompia keskustoja. Vesilahdessa on tilaa, tontit isoja, teollisuusalueet pieniä, kerrostaloja ei ole, lenkki- ja marjastusmaat lähellä, järvi vieressä, Lempäälän Ideapark lähellä, kesällä voi käydä konserteissa ja tapahtumissa Laukon kartanossa jne. Auto tai kaksi täällä tietysti pitää olla, julkinen liikenne ei toimi kuin Tampereen suuntaan eikä sinnekään erityisen hyvin. Tampereelle töihin ja takaisin bussilla pääsee hyvin, mutta yöllä kapakasta tai pikkujouluista ei.

      Vesilahden kirkonkylässä on muutama kauppa, muutama kylmäasema, joitakin teollisuuslaitoksia, muutama kapakka, yksi pizzeria, yksi tai kaksi lounaspaikkaa. Autohuoltamokin on, mutta siinä taisivat kutakuinkin palvelut olla. Pieni paikkakuntahan tämä on, josta käydään Tampereella ja muualla töissä ja muutenkin asioilla.

      Kesällä uimassa käydään Arajärvellä, jossa on puhdas vesi ja sauna. Onhan sinne matkaa lähes 20km, mutta se on sen arvoista. Talvella käydään uimassa Tampereella, Valkeakoskella tai Nokialla. Uimahalllia ei valitettavasti löydy lähempää. Urheilukenttä on Narvassa, Kirkonkyllässä on laadukas jalkapallokenttä. Koulussa on riittävän iso liikuntasali, jossa mahtuu pelaamaan kori- ja lentopalloa ja tekemään muutakin. Kirjasto on uusi ja uusi on päiväkotikin.

      Mielestäni muutto Vesilahdelle oli hyvä päätös meille aikanaan. Uskoakseni se voisi olla sitä edelleenkin.

    • Anonyymi

      Montako on muutama kauppa, muutama kapakka, muutama kylmäasema, joitakin teollisuuslaitoksia ?

    • Anonyymi

      Muutama on yli 2 kpl. Lasketaanko sellaisetkin kapakoiksi joissa ei anniskella muutakuin pullaa ja kahvia Vesilahtelaisittain?.

    • Anonyymi

      Tervetuloa Neuvostoliittoon.

    • Anonyymi

      Jos ostatte talon, suhtaudu siihen niin että se ei ole investointi. Ette tule saamaan omianne pois ja sen muuttaminen rahaksi voi kestää vuosia. Vesilahdella on myynnissä tällä hetkellä taloja jotka ovat olleet myynnissä useita vuosia, helposti 3-5 vuotta. Välillä ne poistuvat hetkeksi myynnistä ja palaavat parin viikon tai kuukauden kuluttua toiselle välittäjälle.

      Lapsille kasvuympäristönä vesilahti on ihan rauhallinen ja mukava. Hiljainen. Muista kuitenkin että harrastuksiin ja kauppoihin tms. liikkuminen vie aikaa. Jos asioit Tampereelle, 30 min pamahtaa helposti suuntaansa.

      Esim. päivällisen jälkeen ei oikein lapsien jälkeen jaksa lähteä esim. Tampereelle uimaan. Päivällinen klo 17, syöminen ja jälkitoimet, kello on jo 18, matka vaikka Kalevaan, kello on 18.30, uitte tunnin ja käytte pesulla, kello on jo 19.50, lähdette takaisin kotiin ja kello onkin jo 20.20 ja iltatoimet pitäisi olla jo kovasti menossa. Iltapala vielä kuitenkin ämpylöinteineen niin huomaat äkkiä että kello onkin jo liikaa. Noita tunti illasta pelkkään liikkumiseen tulee todella paljon ja ne alkavat syömään aikaa perheeltä. Joskus säästäminen on kallista jonkun toisen asian kustannuksella.

      Peuroja riittää ja peurakolareita. Jos Vesilahden tie näyttää nyt elokuussa kivalta ja mukavalta, kuvittele miltä se näyttää sateisena marraskuussa pimeällä. Suomessa tuota pimeää ja loskaista aikaa riittää kuitenkin se 6 kk... Älä osta kohdetta kesäromantiikkalasit päässä.

      Jos kuitenkin joku tietty kohde kiinnostaa, odota että sillä kohteella on julkinen esittely. Mene autolla parkkiin kadunvarteen ja pidä kirjaa näytöllä kävijöistä.

      Ota yhteyttä seuraavalla viikolla välittäjään ja esitä asiasi... Viime esittelyssä tuossa ja tuossa kohteessa kävi N henkilöä. Tarjoan siitä tämän verran. Teemmekö kaupat vai odottellaanko että myyjä vaihtaa taas kerran välittäjää?

      On hyvin todennäköistä että kävijöiden määrä on alle 1 (pariskunta) joten jos myyjällä on järkeä yhtään päässä, hänen luulisi kuuntelevan ehdotustasi. Jos ei, odota. Kyllä aika pehmittää turhat luulon pyyntihinnasta pois. Niitä ostajia ei todellakaan ole jonoksi asti.

    • Anonyymi

      Avioerotalot vaikeimpia myydä kun molemmat osapuolet odottaa suurta hintaa mistä jäisi kummallekkin pesämuna uuteen asuntoon kun ensin velat tasataan päältä. Siinä ei välittäjäkään pysty tekemään taikatemppua eikä se vaihtamisesta parane. Siksi monet talot on pitkässä myynnissä ja ylihinnoiteltuja kun ei haluta myydä jos saa normaalin tarjouksen talon tasoon ja siaintiin nähden.Mielummin kituutetaan vaikka vuosia ja odotetaan ihmettä jota ei tule.

    • Anonyymi

      Konkurssikypsä kunta.

    • Anonyymi

      Vesilahden kirkonkylästä Ideaparkiin on matkaa n. 15km. Ideapark, Realpark ja muut palvelut siinä lähellä muodostavat merkittävän palvelu- ja työpaikkakeskittymän, joka näyttää vain kasvavan. Kauppa- tai työmatkana 15km ei ole kovin pitkä ja julkinen liikenne Ideparkin suuntaan toimii Vesilahdelta (kirkonkylältä) suhteellisen hyvin.

      Vesilahti on pieni kunta ja Vesilahden kirkonkylä on pieni kylä, joka ei varmaankaan eroa muista vastaavista pienistä kylistä. Täällä on rauhallista ja hiljaista. Palveluita hyödynnetään muualta (esim. Ideapark ja Realpark) ja töissä käydään muualla (esim. Tampere).

    • Anonyymi

      Talous kuralla ja kohta nousee kunnallisverot .En itse muuttaisi rapakuntoiseen kuntaan .Ei saada avoimiin työpaikkoihinkaan ketään kun joku pilasi kunnan lopunkin maineen pinkillä talolla .Ei talon omistaja vaan joku muu taho. Sääli kun muistelee sitä aikaa kun kunta vielä eli kukoistuskauttaan.

    • Anonyymi

      Kaatuva tuppukylä, sotea ollaan siirtämässä Pihlajalinnalle, hyvästi terveyskeskus.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe