Karjalasta autonominen alue

Anonyymi

Mitä järkeä aluetta on luovuttaa kokonaan suomelle. Eikö olisi järkevää neuvotella venäjän kanssa niin että alue jaetaan tasan venäjän ja suomen kesken? Tähän sopimukseen kuuluisi että molemmat maat suostuisi rahoittamaan tasapuolisesti paikkojen kunnostuksen, ja niin suomalaisilla kuin venäläisillä olisi oikeus sinne vapaasti kulkea ja asua. Karjalan autonominen alue voisi täten toimina porttina Eurooppaan. Varmasti hyödyttäisi taloudellisesti molempia maita.

16

<50

Vastaukset

 • No, tuohan on jo olemassa eli Karjalan tasavalta, joka on Venäjään kuuluva autonominen tasavalta.

 • Ketkä asuttivat Karjalaa vuosisatoja ennen toista maailmansotaa? Eivätkö nämä ole alueen oikeat omistajat joilta tämä alue on ryöstetty?

  • Ruskealan entiset marmorikaivokset ovat mielenkiintoista nähtävää suomalaisturisteille. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Palvelut pelaa hienosti siellä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ruskealan entiset marmorikaivokset ovat mielenkiintoista nähtävää suomalaisturisteille. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Palvelut pelaa hienosti siellä.

   Se on hieno paikka, myös sukeltajien suosima. Talvella siellä harrastetaan jääveistoa. Sinne on valmisteilla uusi tieyhteys hieman pohjoisempana nykyisestä.


 • On joo olemassa, mutta eipä Suomella ole siihen mitään sanottavaa.

 • Palaitetaan myö karjalaiset karjalaan

 • ""..Eikö olisi järkevää neuvotella venäjän kanssa niin että alue jaetaan tasan venäjän ja suomen kesken?..""

  :))) ;))) johan vitsin murjaisit. Milloinka venäjä vallankumouksen jälkeen olisi yhtäkään sopimusta pitänyt, jos siitäei sille itselleen olisi suurempaa hyötyä

  Minkäänlainen luotettava yhteistyö ei venäjän. ent. neuvostovenäjän, kanssa ole luotettava. Ei ole koskaan ollut luotettava eikä tule olemaankaan, ennenkuin siellä oikeesti siirrytään demokratiaan.

  Ei edes suomalaisset kommarit eikä minkäänlaiset neuvostomielisetkään ole luontevia mihinkään sopimukseen naapurin kanssa.

 • Niin, tai mitä järkeä on luovuttaa koko Karjalaa Suomelle. Jos nyt saataisiin neuvoteltua vaikkapa vain pelkkä Viipuri, eikä muuta. No jotain pikkukuntia ja kyliä toki siitä läheltä myös mukaan tulisi.

  Mutta mihinkään alueellisiin vaihtokauppoihin ei pidä tietenkään lähteä, että annettaisiin jotain alueita Suomesta vastineeksi. Ehkä Suomi voisi uhmata EU:ta ja irtautua Venäjän vastaisista pakotteista. Sanoa sitten venäläisille, että tulimme tämän verran vastaan, antakaa te nyt meille Viipuri. :)

  Jos koko Karjala rauhanomaisesti saataisiinkin, niin se myös tarkoittaisi tietysti sitä, ettei nykyisiä Venäläisiä voisi eikä saisi mihinkään kodeistaan häätää.

  Niinpä saisimme niin paljon Venäjää puhuvia maahamme, että Suomen voisi julistaa virallisesti kolmikieliseksi. Viimeistään silloin pitäisi "pakko-ruotsi" lakkauttaa kouluissa, tai sitten ottaa rinnalle pakko-venäjäkin.

  • "Mutta mihinkään alueellisiin vaihtokauppoihin ei pidä tietenkään lähteä, että annettaisiin jotain alueita Suomesta vastineeksi. Ehkä Suomi voisi uhmata EU:ta ja irtautua Venäjän vastaisista pakotteista. Sanoa sitten venäläisille, että tulimme tämän verran vastaan, antakaa te nyt meille Viipuri. :)"

   Ei ole mitään varmuutta siitä että yo. ehdotus toimisi käytännössä ainakaan jos Suomi toimii ym. tavalla yksipuolisesti vaatimatta Viipuria tai mieluiten kaikkia pakkoluovutettuja alueita takaisin ETUKÄTEEN VASTASUORITUKSENA sitä vastaan että Suomi uhmaa EU:ta ja irtautuu Venäjän vastaisista pakotteista. Toisaalta EU:n uhmaaminen ym. tavalla saattaisi suututtaa EU:n ja siten jättää Suomen entistä enemmän yksin Venäjän armoille. Lisäksi Ukraina on tänä päivänä aika lailla vastaavanlaisessa tilanteessa kuin Suomi oli talvisodan aikana ja siksi olisi mielestäni myöskin aiheellista osoittaa solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan.

   Mutta Suomi voisi sopivan tilaisuuden tullen toimia kuten Kreikka toimi Makedonian nimikiistassa: käyttää veto-oikeuttaan EU:n jäsenenä estääkseen mahdollisen EU:n Venäjän vastaisten pakotteiden purkamisen tulevaisuudessa ja/tai jonkin muun Venäjälle edullisen päätöksen EU:ssa ellei Venäjä palauta Neuvostoliiton Suomelta toisessa maailmansodassa ryöstämiä alueita.


 • korjaus...tuossa jossain viestissä olikin noista alueista, että Viipuri kuuluukin Leningradin alueeseen. No ei kai sitä sitten saisi. Toisaalta asukasluvultaan Espoon kokoinen Petroskoikin olisi kyllä mehevä saalis meille, mutta tuskin tulee toteutumaan.

 • Joskus muutamia vuosia sitten joku venäläinen naistoimittaja kysyi Putinin vuotuisessa kansankohtaamis-tilaisuudessa tai mikä se nyt onkin, että aikooko hän valloittaa joskus Alaskan takaisin Venäjälle. Putin vain naurahti jotain asialle ja jätti sen asian sikseen. Sanoi jotain lämpimikseen. No se oli sen Krimin valtauksen jälkeen.

  Mitä EU:n suututtamiseen tulee, niin se nyt ei haittaisi mitään. Suomihan on aina ollut sen "mallioppilas". Kaikki tehdään heti mitä pyydetään tai toivotaan, vaikkei EU olisi päässyt vielä edes käskemisen asteellekkaan. Tai eihän se voisi edes käskeä.

  Suomen ei pidä olla ikinä minkään armoilla eikä ajatella niin, että jos pyllistää johonkin päin niin se tarkoittaa samaa, kuin kumartaa vastapäähän.

  Kreikan ja Makedodian tilanteesta en osaa sanoa mitään. Olen liian pihalla siitä tähän asiaan liittyen, mutta en nyt oikein Ukrainaa ja Suomea rinnastaisi maina toisiinsa. Ukraina on isompi, sillä oli joskus ydinaseet joista se onneton luopui, ja sen kieli on paljon lähempänä venäjää kuin meidän.

  • "Suomen ei pidä olla ikinä minkään armoilla eikä ajatella niin, että jos pyllistää johonkin päin niin se tarkoittaa samaa, kuin kumartaa vastapäähän."

   Mutta onko Suomella yksin mitään mahdollisuuksia torjua mahdollista Venäjän sotilaallista hyökkäystä? Talvisodassa Suomi oli yksin Neuvostoliittoa vastaan ja lopputulos oli se mikä se oli.

   Wikipedia: "Makedonian nimikiista Kreikan kanssa oli kauan esteenä sen liittymiselle esimerkiksi Euroopan unioniin ja Natoon, joiden kummankin jäsenenä Kreikka vastusti Makedonian jäsenyyttä ennen nimikiistan ratkaisua. Aiemmin Kreikka vastusti kaikkia ratkaisuja, joissa Makedonian tasavallan nimessä esiintyy missään muodossa nimi ”Makedonia”. Sen sijaan se lupasi tukea Makedonian pyrkimyksiä liittyä EU:hun ja Natoon, mikäli maa suostuu käyttämään FYROM-nimeä.", lue lisää sivulta https://fi.wikipedia.org/wiki/Makedonian_nimikiista


 • Joo,Karjalasta demilitarisoitu alue ja heti muuttasin sinne. Hienoja paikkoja rakentaa talo siellä,hienoja koskia joiden veden solinaa kiva katsella ja kuunnella. Koko Karjala verovapaaksi itsehallinta alueeksi ja hyvä tulee.

 • Venäjä saa pitää Karjalan. Minä en tarvitse Karjalaa eikä venäläiset tarvitse enää kesämökki tontteja Suomesta. Ollaan sujut eikö totta. Mitä höpö puhetta se Karjalan palautus on?

  • Onneksi sinä et saa sitä yksin päättää. Ja miksi venäläiset tarvitsisivat kesämökkitontteja Suomesta (ml. toisessa maailmansodassa pakkoluovutetut alueet) kun heillä on muutenkin niin paljon maata ja vain noin 8 asukasta neliökilometriä kohti (noin puolet Suomen väentiheydestä)?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  321
  2934