Suomen ilmasto alkaa muistuttaa kohta P-Afrikkaa

Anonyymi

Vettä ei ole satanut kunnolla moneen kuukauteen. Ja se, mitä olen merkille pannut, niin viljat ja niiden sato, sekä kaikki muu kasvillisuus on alkanut kärsiä todella pahoin.

Kaikki kasvillisuus kärsii tällä hetkellä todellisesta vedenpuutteesta.

Ilmastonmuutos on ihan oikeasti totta.

Meidän maamme alueella ei ole satanut kunnolla vettä moneen kuukauteen. Plus siihen sitten ne kaikki hellejaksot.

Olen nähnyt oman lähipiirin alueella, kuinka maa halkeilee. Kaikki kastemadotkin alkavat tulla sieltä vähän syvemmistä kerroksista ihmettelemään, että minne mennä.

Tuntuu lähes typerältä kastella joitakin omia omalla maalla olevia puutarhakasveja, kun kaikki kasvillisuus, viljelykset etc. kärsii todenteolla veden puutteesta.

Jokin on pahasti tällä hetkellä pahasti vialla maapallon säissä ja ilmastossa.

Tarttis tehdä jotakin, ja aika kiireellä. Nimittäin todella huolestuttavalta näyttää hetkellä.

Viljelykset ja kaikki luonnossa oleva kasvillisuus on tällä hetkellä pikku hiljaa kuivumassa pystyyn ja tuhoutumassa.

Olen erittäin huolissani. Koska näyttää siltä, että tämä ilmiö (joka kesäinen ja vuotinen kuivuus ja liiallinen vähäsateisuus) on tulossa jäädäkseen ja pysyväksi ilmiöksi.

Ilmastonmuutokseen täytyy suhtautua kaikella vakavuudella.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Noin 30 vuotta sitten meidän alueellamme sateita tuli tasaisesti, oli toki ukkosia ja niiden tuomia sateita, mutta myös muiden matalapainerintamien mukaan tuomien sateiden muodostamia säitä. Aurinkoiset, helteiset ja sateiden tuomat jaksot tulivat tuolloin säännöllisemmin, ja vakaammin muodoin. Talvet olivat lumenmäärän osalta normaaleja. Toisin, kuin nykyisin, jolloin lunta tulee noihin vuosikymmeniin nähden huomattavasti runsaammin ja enemmän. On laitettu sekin asia merkille.

      2000- luvun jälkeen säät, kelit ja ilmasto alkoi muuttua radilaalisti.

      2001 tästä, ( eli ilmastonmuutoksesta) nähtiin ensimmäisiä merkkejä.

      Tammikuussa oli talvella epätavallisen ajankohtaan nähden epätavallisen leutoa. Oli loskakeliä. Vielä itsekkään en uskonut, että se ennustaisi tulevaisuuden suhteen vielä konkreettisempia muutoksia.

      Tultaessa 2010-luvulle sään ja ilmastonmuutos alkoi näyttää yhä selveämpiä merkkejä. Vuosi 2011 ja 2012 olivat jo tuolloin kesälämpötiloiltaan normaaleja huomattavasti korkeampia.

      Ja viimeisten vuosien aikana ns. "hellekupoli" on ainakin viimeisten parin vuoden aikana jämähtänyt maamme ylle, jopa tuhoisin, eli kasvillisuuden kannalta, tuhoisin seurauksin.

      - Joten ei kovin hyvältä näytä. Ainakaan tulevaisuus, näilllä näkymin, ellei ilmastonmuutokseen alata todella oikeasti, niin globaalisti, kuin maanosien osalta paikallisesti, herätä. Ja aleta tehdä jotakin konkreettisesti ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

      • Anonyymi

        Höpö höpö, oli niitä todella leutoja talvia jo 80-luvun lopullakin. Ja 90-luvulla todella kireitä pakkastalviakin. Säät vaihtelee niin runsaasti että ei voi puhua mistään ilmastonmuutoksesta, se on pelkkä kusetus jonka varjolla ihmisiltä nyljetään entistä enemmän rahaa eliitin taskuun, lisävero!


    • Anonyymi

      Ei se juuri e-afrikasta eroa, missä naiset lomailee, kun ne typeriä on.

    • Anonyymi

      Heretkee hupattamasta aikuiset immeiset. Se on ihan se ja sama menettekö kauppaan autolla tai potkurilla. Lunta , vettä ja aurinkoa tulee just niinpaljon kuin on tullakseen. Ihmisellä on tässä maailmankaikkeudessa kusiaisen valtuudet, sanoi kirjailija Veikko Huovinen.

    • Anonyymi

      Kuten anonyymi edellä niin laittamattomasti sanoi, jos asteen kymmenyksellä vuodessa säät lämpenevät, eihän se ole kymmenessä vuodessa kuin yksi aste! Ja sadassa vuodessakin vain kymmenen astetta - mukava pikkutakkikeli! Tuhannessa vuodessa alkaa ehkä jo vähän kuumottaa, mutta kuka niitä silloin muistelee, talvia ja pikkupakkasia. Lapset ja lastenlapset? No, mitäs olivat niin nuijia, että valitsivat tämmöiset vanhemmat, pitäisi vähän katsoa eteensä. Kun peiliin katsoo, niin ei mitään aihetta hysteriaan. Ei muuta kuin mopon pakoputkea kuumaksi ja mölyä maastoon.

    • Anonyymi

      " Tuhannessa vuodessa alkaa ehkä jo vähän kuumottaa,"



      Sinun ja minun ja hentun liisan tekemillä valinnoilla ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Se kun jossain päin maapalloa yksi kunnon tulivuori pieraisee niin siinä sitä sitten eloonjääneet ihmettelee että miksi töpselistä ei tule sähköä auton lataukseen ja mistä läskiä lautaselle

    • Anonyymi

      Joo, ja tällä paikkakunnalla ei ole mitään muuta, kuin täysiä hellesäitä palvovia ja säistä ja ilmastosta ymmärtämättömiä sellaisia idio*otteja !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5694
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2713
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      56
      2409
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1113
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1074
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      28
      1019
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      803
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      783
    Aihe