Wanha lieksalainen ja pohdintaa Lieksan palstasta

Kotvasen aikaa olen miettinyt alkuvuoden jälkeen palstalle uudelleen tuloani. Silloin juuri kirjoitukseni olivat tulilinjalla. Saattavat olla edelleenkin. Olen pohtinut, että tämä ei taida olla minun palstani, koska olen ollut pahasti epäsuosiossa, kun aloituksiani ja viestejäni runsaasti ilmiannettiin ja poistettiin. Tällaisten poistojen jälkeen tuntee itsensä pahantekijäksi, vaikkei sitä ihan pahimmasta päästä olisikaan.

Robotteja on turha syyttää poistoista, koska niillä ei ole sellaista päättelykykyä, joka voisi erotella sääntöjen vastaiset tekstit sallituista kirjoituksista. Ne poistavat koneenomaisesti ilmiannetut aloitukset ja viestit. Päivittäin S24 keskustelupalstoille tulee yli 20 000 mielipidettä. Ei sellaista määrää mikään porukka ehdi lukemaan. Kun ilmiantaja haluaa tehdä kiusaa, siinä hän onnistuu hyvin helposti.

Ahkerista aloitusten poistamistoimista huolimatta en ryhdy kirjoittelemaan Lieksan palstalle politiikasta, kaupungin virkamiehistä, maahanmuuttajista, suvaitsevaisista, rasisteista enkä rasismista. Niillä on jo näkyvä ja pysyvä osa Lieksan palstalla. Hyviä aiheita olisi vielä paljon käyttämättä.

Asiallista poliittista keskustelua Lieksan palstalla ei liene käyty koskaan ilman loukkaavia nimittelyjä esimerkiksi nykyisistä tai entisistä Lieksan päättäjistä. Omasta puolestani vastaan, etten osallistu poliittisiin keskusteluihin millään palstalla. Politiikastakin löytyy innokkaille kirjoittajille ihan ikioma palstansa.

Osallistun nykyisten yhteiskunnallisten aiheiden pohdintaan, kun niillä on jotakin tekemistä tai yhteistä Lieksan kanssa. Kaukaisia ulkomaiden asioita en lähde Lieksan palstalla pohtimaan. Olen osallistunut keskusteluihin, joiden aiheina ovat olleet paikallisuus.

Kun keskustelut karkaavat asioiden ruotimisessa henkilötasolle, en ole enää mukana ruodinnassa. Hyväkin keskustelun aihe voidaan pilata häirinnän muodossa ala-arvoisilla ja asiaan kuulumattomilla kommenteilla.

Kirjoituksiini valitsen joskus henkilöitä, jotka ovat eläneet kauan sitten paikkakunnalla ja joita kunnioitan heidän saavutustensa takia. Loukkaavia aloituksia tai viestejä en kirjoittele koskaan.

Asiattomia ja palstalle kuulumattomia aloituksia on paljon ja viesteistä suuri osa on täysin kelvottomia millekään palstalle. Niitä toki poistetaankin ihan aiheellisesti. Normaalijärjellä varustettu ihminen erottaa asiattoman kirjoituksen asiallisesta, mutta kiusanteko ei kuulu palstan henkeen. Seuraan vielä palstaa silloin tällöin. Ehkä tulen vielä mukaankin kirjoittelemaan.

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luin aloituksesi hitaasti ja ajatuksella.
      Joka ainoa virke oli kuin minun ajatuksiani, ja periaatteitani.

      Olen kirjoitellut tänne enää kovin harvoin, entiseen verraten.
      Niitäkin vähiä on poisteltu aika usein, joten olen aika turhautunut ja harkinnut toimia samoin kuin sinä.

      Jos tyyli muuttuu niin voin tulla minäkin mukaan, jos ei muutu niin harvennan kirjoitteluani vielä nykyisestäkin.

    • Anonyymi

      Kyllä teidän kirjoituksia on kaivattu niissä on paljon uutta asiaa ja aivan selkokielellä. Älkää lähtekö muuten tästä tulee vain pelkkä ilkeily ja haukkumispalsta.

    • Anonyymi

      Niin ne poisti minunkin aloituksen kolme kertaa kun kysyin erikoisennäköisestä ketusta. Eikä varmasti ollut mitään kiellettyä.

      • Anonyymi

        Kiusantekijät poistavat asiallisia aloituksia ja viestejä mielitekoinaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiusantekijät poistavat asiallisia aloituksia ja viestejä mielitekoinaan.

        Näinhän se näkyy olevan ikävä kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiusantekijät poistavat asiallisia aloituksia ja viestejä mielitekoinaan.

        Mummo on pahin poistattaja!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mummo on pahin poistattaja!

        Kukas tämä legendaarinen mummo oikein on?


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Kukas tämä legendaarinen mummo oikein on?

        Taisi olla vain tuulesta temmattu palstan täyte. Ei päätä, ei häntää.


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Kukas tämä legendaarinen mummo oikein on?

        "Joskus en tunnista edes itseäni"


    • Katsotaan jos palstan tyyli muuttuu, niin alkaa olla mieltä kirjoittelussa.
      Nyt kun poistaminen iskee yli puoleen minunkin kirjoituksistani, niin ei kiinnostaa huudella tuuleen.

    • Minä en osaa kirjoittaa yhtä puolueetonta, joviaalia ja sinällään noin hyvin porautuvaa tekstiä, kuin arvostamani aloittaja.
      Kommentit, aloitukset ja nämä kirjoituksemme täällä, ovat pitkälti vallitsevaan tilanteeseen ja osallistujien mielipiteisiin vaikuttavia. Ei varmaan voimakkaasti, mutta jotenkuten aavistellen kuitenkin. Kokonaismielipide on keskinkertainen, eli niin sanottua, en osaa sanoa. Mutta emmehän sitä hae, se on tylsää typeryyttä. Vääräkin mielipide opettaa molempia keskustelukumppaneita paremmin kuin tyhjä ei mitään.

      Yksilöinä täällä kirjoitellessamme meistä löytyy kuitenkin aivan ”herkullisia” erimuotoisuuksia. Joskus löytyy rasitukseen ja riesaan asti.
      Wanha on vahva tilanteen tarkkailija, ja paljon muutakin. Hän selkeästi toivoo rehellistä vuorovaikutusta, kuten minäkin. Joskus aikoinaan leikiteltiin pelkästään sanojen merkityksellä. Se minua harmittaa, että sekin joitakin suoraan sanottuna vi..harmitti. Turhan häiritsijöiden olisi syytä miettiä häpeänurkastaan itsensä pois.
      Perusteellinen perustelu on kuulunut Wanhan tyyliin. Voisin kuvitella, jos hän astuisi huoneeseen, muut hiljenevät. Sama pätee varmasti myös Kamuttajaan.
      Ilmeitä, eleitä, liikkeitä emme täällä voi nähdä. Anonyymistäkin joskus aistin kirjoittajan. Se ei ole ensikertaista tällä palstalla. Tyylitajua lyhyesti sanottuna voi aistia. Varsinkin ylläpidon vastuuhenkilöiden ilmeet haluaisin nähdä, jos pääsisin keskusteluyhteyteen silmitysten. Siinä saattaisi okulaari olla pyöreänä ja pitelemistä.

      Lopuksi todettakoon, että ei tämä palsta ole mikään itseisarvo ja välttämättömyys kenellekään.
      Mutta aivan mukavaa on silloin tällöin ketään tallomatta, omia mielipiteitään lohkoa täälläkin vaikkapa potenssiin kaksi;)

      Viikonloppuna olisi loppukevennys ehkä mielelläni, nyt ei.
      Aika lipsahti pitkäksi. Untuvat kutsuu.

      • Anonyymi

        Oli kyllä hyvää tekstiä sinulta kuten tavallista nomikään


    • Anonyymi

      Palstaa ei saa enää entiselleen piloilla on lopullisesti.

      • Millainen palsta oli silloin ennen kun kaikki oli hyvin? Mikä pilaa nyt sen?


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Millainen palsta oli silloin ennen kun kaikki oli hyvin? Mikä pilaa nyt sen?

        Esimerkiksi aloitukset, joilla ei ole mitään yhteyttä Lieksaan tai edes sen lähialueisiin. Viime aikoina on aloituksissa viljelty paljon linkkejä, mikä lienee merkki aloittajan kirjoitustaidon puutteesta. Pelkkä linkki parin sanan kanssa ei ole keskustelua saatikka keskustelun avaus. Maahanmuutosta voidaan keskustella, mutta sen pitää olla asiallista. Haukkumiset ja mollaamiset eivät kuulu millekään palstalle.


    • Anonyymi

      Ei ainakaan seuraavat ole kovin hyviä, persu mamu rasse suvakki kaupungin johto

      • Anonyymi

        Lisäisin tuohon luetteloon vielä tarkastuslautakunnan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lisäisin tuohon luetteloon vielä tarkastuslautakunnan.

        Minusta tarkastuslautakunta ja kaupungin johto ovat hyvinkin Lieksaa liikuttavia ja ajankohtaisia aiheita, joten keskustelu niistä on sallittua, ehkä jopa toivottavaa.


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Minusta tarkastuslautakunta ja kaupungin johto ovat hyvinkin Lieksaa liikuttavia ja ajankohtaisia aiheita, joten keskustelu niistä on sallittua, ehkä jopa toivottavaa.

        Niistä on ollut jo kymmeniä aloituksia joten eiköhän se riitä. Täällä pauhattiin kun sakaalista tuli kaksi aloitusta että kyllä yksi riittää, mutta noista politiikoista voi muka olla kymmeniä aloituksia.


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Minusta tarkastuslautakunta ja kaupungin johto ovat hyvinkin Lieksaa liikuttavia ja ajankohtaisia aiheita, joten keskustelu niistä on sallittua, ehkä jopa toivottavaa.

        Olisipa mielenkiintoinen keskustelu, jos asianosaiset itse kävisivät sen keskustelun tällä palstalla. Mutta eiväthän he voi alentua tällaiseen ”rahvaan” keskustelupalstaan. Eikös eräs jo ihan Lieksan lapussa todennut että jotkut keskustelevat näistä asioista suomi24 tasoisesti, eli viittasi tämän palstan ala-arvoisuuteen aivan julkisesti. Heillähän se pitäisi olla se relevantti tieto tapausiin liittyen. Virkavastuulla toimivien ja valittujen edustajien pitäisi tulla enemmän esille myös tämänkaltaisilla palstoilla. Rivikansalaisilla ei ole sitä tietoa joka heillä on. Lehdet osin hyssyttelevät kaunistetuilla artikkeleilla. Pelin pitäisi olla avoimempaa ja rehellisempää. Kuntalaisten asioiden hoidossa ei saisi olla mitään salattavaa. Jos mistä tahansa löytyy vielä se politiikan tekijä, joka on rehellinen ja kansanomainen henkilö suoraryhtisyydessään, nostan hänelle hattua, ja ääneni ja kannatukseni hän saa. Niitä vaan tuntuu olevan nykyisin harvassa. En oikein ymmärrä miksi paras tapa hoitaa asioita on niin vaikeaa. Se paras tapa on avoimuus ja rehellisyys. Virheitten myöntäminenkin heti tuoreeltaan on se pienimmän riesan tie. Kiemurtelemalla saa vain luikurin leiman otsaansa, meidän kuntalaisten ajatuksissa.
        Vaikka toivoisimmekin avointa ja rehellistä keskustelua julkisesti, niin ilmeisesti on todettava vain lakonisesti että, älä unta näe.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olisipa mielenkiintoinen keskustelu, jos asianosaiset itse kävisivät sen keskustelun tällä palstalla. Mutta eiväthän he voi alentua tällaiseen ”rahvaan” keskustelupalstaan. Eikös eräs jo ihan Lieksan lapussa todennut että jotkut keskustelevat näistä asioista suomi24 tasoisesti, eli viittasi tämän palstan ala-arvoisuuteen aivan julkisesti. Heillähän se pitäisi olla se relevantti tieto tapausiin liittyen. Virkavastuulla toimivien ja valittujen edustajien pitäisi tulla enemmän esille myös tämänkaltaisilla palstoilla. Rivikansalaisilla ei ole sitä tietoa joka heillä on. Lehdet osin hyssyttelevät kaunistetuilla artikkeleilla. Pelin pitäisi olla avoimempaa ja rehellisempää. Kuntalaisten asioiden hoidossa ei saisi olla mitään salattavaa. Jos mistä tahansa löytyy vielä se politiikan tekijä, joka on rehellinen ja kansanomainen henkilö suoraryhtisyydessään, nostan hänelle hattua, ja ääneni ja kannatukseni hän saa. Niitä vaan tuntuu olevan nykyisin harvassa. En oikein ymmärrä miksi paras tapa hoitaa asioita on niin vaikeaa. Se paras tapa on avoimuus ja rehellisyys. Virheitten myöntäminenkin heti tuoreeltaan on se pienimmän riesan tie. Kiemurtelemalla saa vain luikurin leiman otsaansa, meidän kuntalaisten ajatuksissa.
        Vaikka toivoisimmekin avointa ja rehellistä keskustelua julkisesti, niin ilmeisesti on todettava vain lakonisesti että, älä unta näe.

        Oli kyllä hyvin kirjoitettu, nostan hattua.


      • kamuttaja kirjoitti:

        Oli kyllä hyvin kirjoitettu, nostan hattua.

        Vaikka kyllä tunnen jonkun kaupungin johdostakin, ja jostain virastosta, ja he ovat kyllä hyviä ja rehellisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisipa mielenkiintoinen keskustelu, jos asianosaiset itse kävisivät sen keskustelun tällä palstalla. Mutta eiväthän he voi alentua tällaiseen ”rahvaan” keskustelupalstaan. Eikös eräs jo ihan Lieksan lapussa todennut että jotkut keskustelevat näistä asioista suomi24 tasoisesti, eli viittasi tämän palstan ala-arvoisuuteen aivan julkisesti. Heillähän se pitäisi olla se relevantti tieto tapausiin liittyen. Virkavastuulla toimivien ja valittujen edustajien pitäisi tulla enemmän esille myös tämänkaltaisilla palstoilla. Rivikansalaisilla ei ole sitä tietoa joka heillä on. Lehdet osin hyssyttelevät kaunistetuilla artikkeleilla. Pelin pitäisi olla avoimempaa ja rehellisempää. Kuntalaisten asioiden hoidossa ei saisi olla mitään salattavaa. Jos mistä tahansa löytyy vielä se politiikan tekijä, joka on rehellinen ja kansanomainen henkilö suoraryhtisyydessään, nostan hänelle hattua, ja ääneni ja kannatukseni hän saa. Niitä vaan tuntuu olevan nykyisin harvassa. En oikein ymmärrä miksi paras tapa hoitaa asioita on niin vaikeaa. Se paras tapa on avoimuus ja rehellisyys. Virheitten myöntäminenkin heti tuoreeltaan on se pienimmän riesan tie. Kiemurtelemalla saa vain luikurin leiman otsaansa, meidän kuntalaisten ajatuksissa.
        Vaikka toivoisimmekin avointa ja rehellistä keskustelua julkisesti, niin ilmeisesti on todettava vain lakonisesti että, älä unta näe.

        Tuossa kirjoituksessasi on väkevän, veikeän vahvaa totuutta. Olitpa kuka hyvänsä, sinussa on vahvaa potentiaalia paremmaksi toimittajaksi, kuin nykytoimittajat puluissa, jopa valtakunnallisissa ja paikallisissa.;) Pientä hiomista toki, mutta kenessäpä meistä ei olisi hiomista vähintään pientä.

        Ystävällisin terveisin
        Nms.


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Minusta tarkastuslautakunta ja kaupungin johto ovat hyvinkin Lieksaa liikuttavia ja ajankohtaisia aiheita, joten keskustelu niistä on sallittua, ehkä jopa toivottavaa.

        Sinä pankko kyllä olet sotkenut joka asiaan persut ja olet joka alan asiantuntija. Sammuttanut lamppuja vaikka olet itse pimeydessä. Olet valehdellut ja vääristelllyt tietoja. Ota asiallisesti keskusteluun osaa. Älä hauku rasistiksi kaikkia jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi. Äläkä kaiva pesrsuja joka väliin. Ja kerro vain totuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä pankko kyllä olet sotkenut joka asiaan persut ja olet joka alan asiantuntija. Sammuttanut lamppuja vaikka olet itse pimeydessä. Olet valehdellut ja vääristelllyt tietoja. Ota asiallisesti keskusteluun osaa. Älä hauku rasistiksi kaikkia jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi. Äläkä kaiva pesrsuja joka väliin. Ja kerro vain totuus.

        Pankko itse on rasisti ja se rasismi kohdistuu kantaväestöön. Hänellä on sama sävel kuin aikoinaan Saksassa että muiden kansojen suurin kunnia on palvella saksalaisia. Pankon mielestä suomalaisten suurin kunnia on palvella kaikkia jotka kävelee rajan yli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pankko itse on rasisti ja se rasismi kohdistuu kantaväestöön. Hänellä on sama sävel kuin aikoinaan Saksassa että muiden kansojen suurin kunnia on palvella saksalaisia. Pankon mielestä suomalaisten suurin kunnia on palvella kaikkia jotka kävelee rajan yli.

        Näin se on Pankon mielestä Suomi on itsenäinen ollakseen maailman sosiaalitoimisto ja elättäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä pankko kyllä olet sotkenut joka asiaan persut ja olet joka alan asiantuntija. Sammuttanut lamppuja vaikka olet itse pimeydessä. Olet valehdellut ja vääristelllyt tietoja. Ota asiallisesti keskusteluun osaa. Älä hauku rasistiksi kaikkia jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi. Äläkä kaiva pesrsuja joka väliin. Ja kerro vain totuus.

        Ei pankko kerro tototuuksia. Vain omiaan ja vielä ehkä vähän sinnepäin. Ne on pankon totuuksia. Hän on kynttilän valossa vaeltaa. Ja yrittää sammuttaa perussuomalaisten ledivalot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pankko kerro tototuuksia. Vain omiaan ja vielä ehkä vähän sinnepäin. Ne on pankon totuuksia. Hän on kynttilän valossa vaeltaa. Ja yrittää sammuttaa perussuomalaisten ledivalot.

        Pelottaa vaan, milloin hänen vihansa konkretisoituu ja tapahtuu jotakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelottaa vaan, milloin hänen vihansa konkretisoituu ja tapahtuu jotakin.

        Ei Pankosta ole muuhun kuin soittamaan suutaan ja lyömään lapsia.


      • Anonyymi

        Tästä lapsen lyönnistä oli Mikkelin 24 palstalla juttua ja Lieksankin palstalla. Olisi Kiva tietää enemmän . Ja kutsuvat jossain pankkoa Piaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä lapsen lyönnistä oli Mikkelin 24 palstalla juttua ja Lieksankin palstalla. Olisi Kiva tietää enemmän . Ja kutsuvat jossain pankkoa Piaksi.

        Entäs pankkoPian Savonlinnan jutut? Sama juttu.


      • Taitaa olla jo kaukana siitä mitä aloittaja halusi sanoa.


    • Anonyymi

      Aloittaja puhuu täyttä asiaa ja niin että tällainen tyhmäkin ymmärtää.

    • Anonyymi

      Aloittaja n yksi niistä entisistä Kosken hampeista.

      • Jaa eikö hän olekaan tällä kertaa minä?


    • Koskelaisilla tarkoitetaan Pankakoskella asuvia ja/tai Pankakosken tehtaalla työskenteleviä henkilöitä. Kosken hamppi voi tarkoittaa siis molempia. Olen täten entinen Kosken hamppi, kun olin harjoittelemassa opiskeluaikanani 60-luvun lopulla kahtena kesänä sekä Enso-Gutzeit Osakeyhtiön Pankakosken tehtailla että tehtaitten vesivoimalaitoksilla Pankakoskella ja Lieksankoskella.

      • Tämä meidän fanimme näkyy keksivän vaikka mitä hauskaa nimeä meille.
        Onhan se kiva kun lapsella on hauskaa ;-))


    • Anonyymi

      Minäkin olin työharjoittelussa Pankakosken tehtailla. Kymmenen vuotta myöhemmin Wanhaa.
      Vähäisillä saavutuksillani en yllä ehken lähellekään Kosken hampin arvonimitystä, mutta väliäkö sillä sitten on. No olipa miten hyvänsä, niin vieläkin tavatessa osaa heistä, jotka tulivat tehtaalla tuolla silloin tutuiksi, vaihdamme kuulumisia, ja olemme lähes ystäviksi toisemme tuntevia. Yllättävää, miten paljon olenkin saanut sattumalta olla heidän kanssaan yhteydessä ja tekemisissä senkin jälkeen.
      Se siitä, ettei tulisi liian suurta oikosulkuvirtaa. Mutta eihän sitä tule, koska on varokkeet ja sulakkeet, lisäksi vielä nollan tuntevat vikavirtasuojat ym.

      Tämän palstan sulakkeelle ei voi ruusuja antaa. Se on turhassa ja tarpeettomassa poistotoiminnassaan milliampeeria nopeampi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      260
      2501
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      187
      1599
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1406
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1136
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1129
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    Aihe