Aihe

Turha kulutus pois!

Anonyymi

Aloitan uuden elämän kulutuksen lopettamalla, tai vähentämällä minimiin! Kaapit notkuu täynnä vaatteita- useimpia en edes käytä- kosmetiikkaa ja pesuaineita.
Katsotaan kauanko menee käyttää kaikki kymmenet shampoot, hoitoaineet ja rasvat joita minulta löytyy! Pitääkin laittaa tämä päivä ylös, shampoita löytyy noin 10 pulloa! Kyllä voi olla, että loppu vuosi menee niitä käyttäessä, jossei kauemminkin.
Ruokaa toki ostan, ja jos ainoat kumisaaappaat menee rikki ostan uudet. Mutta muuten en tarvitse mitään uutta, sitä pärjää uskomattoman vähällä!
Pitääkin mennä perkaamaan vaatekaappia, josko saisin heitettyä pois ne vaatteet jotka on olleet jo muutamia vuosia käyttämättä!

6

<50

  Vastaukset

  • Ei nykyihmistä kiinnosta kuin mitä voin ostaa lisää......... halvalla kun saa ei oo muulla väliä!
   Kai se on niin et ihmiset voi jakaa kahteen ryhmään - janan toises päässä on nää kaikki mulle ja heti ostajat! Ja toisessa päässä meikäläiset jotka päättänyt lopettaa turhan ostamisen ja kulutuksen, olemme oikeasti huolissa maailman menosta!

  • Itsellänikin on vaatteita joita käytän harvoin. Tumma puku ja kravatteja. Tarve tulee silloin tällöin ja silloin on mistä ottaa. Se että on useampi vaateparsi, joita voi vaihdella, pitää vaatteet tunnetusti kunnossa pitempään. Vain yksissä ja samoissa kulkeminen taannuttaa ihmisen minän. Tarpeettomia vaatteita ei minulla olekaan. Vuorottelen asujani. Vaatteet on käyttötarpeen mukaan erit. Käytän aina kledjut ja klopot loppuun. Loppuunkulutetun tilalle uusi. En pröystäile. Ei loppuunkuluttamiani voi enää kirpputoreille viedäkään. Teen lumpuista siivousrättejä. En ajattele elämää lainkaan pärjäämiskysymyksenä. Minulla on aina kaikki se mitä tarvitsen. Pidän elämää suurena lahjana ja ihmeenä. Kiitollisuus pienistäkin asioista aina läsnä. Maapallosta ja ympäristöstä ja toisista (ihmiset,kasvit,eläimet) tulee pitää huolta. Ajattelen niin että kaikella olevalla on jokin tarkoitus. Jotain suurempaa ja parempaa kuin tämä tuntemamme visuaalinen 3D maailma. En ole huolissani maailman menosta. Ihmiskuntaa kuljetetaan koko ajan universumin kämmenellä. Maailma loppuu jos on loppuaksensa. Koetan elää joka hetki oikein ja edistää hyviä asioita omilla kyvyilläni. Minulla ei ole mihinkään edes kiire.

  • Minä olem jo vuosia sitten lopettanut turhan ostelun, todella vähällä pärjää ja mikä säästö siinä tulee rahallisesti. Vaatetta ostan vasta kun entiset puhki kuluu samoin kengät. Niitä ei tarvitse varastoon ostaa ja on ainakin hyvä sanoa ei ole kun kutsutaan kemuihin, nekin jää pois menemättä. Ruokaa ostan sen mitä menee ja sekin niin, ettei punaista lihaa ollenkaan, ei mekkaroita tai kinkkuja. Kala ja kana joita harvakseltaan ostan, leipää vain nimeksi. Ruokaostoksiin menee korkeintaan 150 ekua kk, käyn kaupassa vain kun tarvitsee, hyllyihin jää kaikki tarpeeton. Yleensä kauppalasku on 8-12 ekua käyntikerta ja voi mennä montakin päivää seuraavaan käyntiin. Äkkiseltään ajatellen, käyn kaupassa n. 10 kertaa/kk, jotkut ravaa joka päivä. Mitä tähän kansa että?

  • Siis mitä ostat ja syöt, kun pärjäät noin vähällä? Meikällä menee sellainen 140€ / viikko kauppaan!
   Toki juomme maitoa, lihaa ja kanaa syömme. Ja aina tulee ostettua jotain pullaa....
   Siis apua, kun sais tuon viikko maksun tippuun edes puoleen, mutta mitä lopetan ostamasta?

  • Voi se on niin vaikeeta olla ostamatta, varsinkin kun oot totuttanut ittes siihen. Netistä vielä tänä päivänä saa ihan liian helpolla kaikkea!
   Aion myös yrittää olla ostamatta turhaa tavaraa, vaatteita on vaikka kuinka paljon, shampoita yms myös.
   Alku tässäkin varmasti on vaikeinta,
   pitää vain muistaa että kyllä se helpottaa pikku hiljaa. Ajatella vain aluksi, että miksi haluan ostaa tämän tavaran -tarvitsenko tosiaankin sen. Miettiä vaikka viikon ostamista, luultavasti huomaat ettet tarvitse sitä. Sen olen huomannut, että vaatekaappia kannattaa järjestää usein. Sieltä usein löytyy vaatteita joiden ostamisen olet jo unohtanut!

  • Itselläni ruokakaupassa hyvä konsti on kulkea pyörällä lähikauppaan ja ostaa vain se mikä mahtuu niihin muutamiin kasseihin mitkä otan mukaan! En jaksa raahata älyttömästi tavaraa pyörällä omien sairauksien takia, tulee mietittyä kaupassa pari kertaa ennen kuin ostaa jotain!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1760