Kokeilkaapa elää viikko ilman rahaa,

Anonyymi

ei se ole yhtään vaikeaa. Onnistuu, olen itsekin tehnyt niin monesti.
Ostatte vaan viikon ruuat ja elätte niillä kaksi viikkoa, kyllä onnistuu. Ja rahaa säästyy.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Ostatte vaan viikon ruuat ja elätte niillä kaksi viikkoa"

      Tuossa on virhe ajattelussa. Jos ostetaan ruokaa säännöllisesti vain jokatoinen viikko, niin ostetaan kahdeksi viikoksi ruokaa.

      Itse ostan viikon ruuat kerralla. Yli 80e ei saa ostoksiin mennä. Eikä menekään. Usein ei lähellekään, koska jotain jää aina edelliseltä viikolta.

    • Anonyymi

      Onnistuu helposti viikko ilman rahaa tai jopa kaksi viikkoa. Kotona pitää olla aina sen verran ruokaa ja muutakin kotivarana, että selviää pari viikkoa ihan hyvin.
      Meillä on kotona kotivarana joitakin ruokia koko vuoden tarve, kuten kuivattuja herneitä, kaurahiutaleita ja makaronia, sekä hapankaalia ja säilykkeitä, joten ei tee tiukkaa lainkaan olla rahatta pidempiä aikoja. Tulot on sen verran epäsäännölliset, rahaa tulee vain muutaman kerran vuodessa, joten saattaa mennä kolme - neljäkin kuukautta, ettei rahaa tule mistään. Silloin tietty eletään säästöillä ja ostetaan vain pakolliset hankinnat, sekä maksetaan laskut tietysti.

      • Anonyymi

        Toki ilman rahaa voi elää pidempääkin, esim. mökillä tai jos asuu korvessa. Ei kyllä ole minun juttu. Tai kuten sanoit, jos on epäsäännölliset tulot.

        Varastot säilyvää ruokaa pidän aina, vaikka kaupoille on 200 m, jos sitäkään. Koskaan ei tiedä kuka tulee käymään, tai jos sattuu sairastumaan, vaikka vatsatautiin, niin ei huvita lähteä mitään hakemaan.

        Miesystäväni, joka asuu toisaalla, ei käytä viikottain rahaa yleensä muuhun kuin ruokaan. Laskut maksaa kuukausittain kuten varmaan meistä jokainen. Välttämättömiä laskuja ei ole kuin asuminen (vuokra vastike, mahdollisesti lämmitys) sähkö, vakuutukset, puhelin, netti, mahdolliset työmatkakulut, terveydenhoitokulut.


      • Anonyymi

        Mikäs ihme tuo nyt sitten elää ilman rahaa viikko jos asuu vaikka lapissa ja kauppaan matkaa 50km ni eipä siellä joka päivä rampata elikä kerralla enemmän.
        Jossain helsingissä kun asutaan niin ihmiset oikeen kiukkusia kun mihinkä rahaa vois tunkea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs ihme tuo nyt sitten elää ilman rahaa viikko jos asuu vaikka lapissa ja kauppaan matkaa 50km ni eipä siellä joka päivä rampata elikä kerralla enemmän.
        Jossain helsingissä kun asutaan niin ihmiset oikeen kiukkusia kun mihinkä rahaa vois tunkea.

        Ja muutenkaan sitä rahaa nyt niin paljoa kulu täällä maalla asuessa. Pieni sähkölasku tulee , kun sähköä ei kulu ja jos vielä aurinkopanelit, niin ei tule sitäkään laskua sähköstä.
        Tiemaksu muutaman kympin vuodessa ja kalastonhoitomaksu nelisen kymppiä. Vähän mopoon bensaa ja mopon vakuutus alle satasen vuodessa.
        Kalaa tulee järvestä ja perunat omasta maasta. Marjat poimii itselle ja myyntiin, on verotonta tuloa sekin. Kylmimmän talven voi olla vaikka marjarahoilla etelän lämpimissä ulkomailla.


      • Anonyymi

        Mopo kylläkin hyvä kulkuneuvo maaseudulla ni mikäs siinä lähteä asioille kesällä ja kyllä talvellakin kun vaatteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mopo kylläkin hyvä kulkuneuvo maaseudulla ni mikäs siinä lähteä asioille kesällä ja kyllä talvellakin kun vaatteita.

        Kiinalainen halpa skootteri on hyvä täällä maaseudulla, sillä pääsee kauppaan hyvin kesät talvet. Kala ja marjareissuilla skootteri on tosi mainio.


    • Anonyymi

      Mä yritän käyttää ystäviä ja tuttuja hyväkseni. Käyn usein heillä kylässä ja he tarjoavat ruokaa ja herkkuja, nukkuakin usein saa heidän luonaan. Saunassa käydä ja vanhoja vaatteita saa, ettei mene roskiin.
      Paripäivää yhden luona ja pari toisen luona ja sillai. Kaverit on ksiitä kivoja että eivät koskaan sano ettei voi tulla, aina voi tulla kun kysyy et voisko pari yötä??

      • Anonyymi

        Vittu mikä vätys...


      • Anonyymi

        Näin sanoo toinen vätys


    • Anonyymi

      Hyvin pärjää kun ei ostele muuta kuin ruokaa ja maksaa laskut ensin. Turha väittää muuta.

    • Anonyymi

      Näin minä elän, kerran viikossa käyn kaupassa.Valitsin itselleni yksinkertaisen ekologisen elämän.Minimi tavarat löytyy, ei muuta.

    • Anonyymi

      Mitäs sitte ku se 3 viikko tulee

    • Anonyymi

      Kyllä viikon voi elää ilman rahaa kevyesti. Ongelma tulee siinä että viikon ilman rahaa voi elää vain kerran ihmisiässä? ja kun on elänyt viikon ilman rahaa niin toinen kerta ei enää onnistukkaan
      Hienointa olis kun vois elää viikon ilman rahaa esimerkiksi 52 kertaa peräkkäin...

      • Anonyymi

        Onhan niitä, jotka elää vuodessa 52 viikkoa ilman rahaa. Ja voi elää vieläpä ihan ihmisarvoista elämää, ei tarvitse ryhtyä edes miksikään "elämäntapaintiaaniksi", kun pärjää hyvin. Tuossakin linkissä yksi esimerkki.
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tomi-eli-nelja-vuotta-ilman-rahaa-ja-matkusti-ympari-maailmaa/4983340#gs.xrkr5y

        Itse olen elänyt monia viikkoja ilman rahaa ja yhtenä tuotena aikoinaan sain rahaa vain 36markkaa. Hyvin pärjäsin, kalastelin, poimin marjoja, kasvatin itse perunaa, sekä muuta kasvista kasvimaalla ja asuin omassa pienessä talossani. Tein tavallaan "linkolat" ja kalastamalla pärjäsin, läheiseltä maatilalta hain maitoa, tein siitä maidosta kotijuustoakin. Hirviporukka toi hieman hirvenlihaakin syksyllä, sitä paistelin leivinuunissa. itse kasvatettujen lanttujen ja porkkanoiden kanssa.
        Taloa lämmittelin polttopuilla, sähköä ei mennyt kuin telkkariin ja valaistukseen äärimmäisen vähän.


    • Anonyymi

      Ilman rahaa ja ruokaa! 4:n vuorokauden jälkeen alkaa heikottamaan.
      Ei ruuan murentakaan. Ei papan lompakkoa eikä kavereita joilta voisi pyytää vippiä.
      Ei mamman jääkaappia mitä voisi käydä verottamassa. EI MITÄÄN VAIHTOEHTOA!
      Vain kraanasta vettä ja 9:n tunnin urakkatyöpäivät. Tosin vain perjantai ja maanantai. Välipäivien vesipaasto ei koetellut niinkään.

      Olin 24 vuotinen ja päätin silloin, että jos joskus näen nälkää niin ainakin päätän sen ajankohdan ja olen valinnut sen syyn!
      Opetti muuten suunnittelemaan hieman omaa talouttaan.

      • Anonyymi

        "Vain kraanasta vettä ja 9:n tunnin urakkatyöpäivät."

        Tiedä sitten kannattaako tehdä noin pitkiä päiviä jos sillä ei edes ruokaa irtoa?
        Oisit istuskellu ennemmin pari tuntia päivässä kalassa vaihtelun vuoksi joka toinen päivä tunti taikka pari marjassa
        ois niinku jäänyt vapaaaikaakin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vain kraanasta vettä ja 9:n tunnin urakkatyöpäivät."

        Tiedä sitten kannattaako tehdä noin pitkiä päiviä jos sillä ei edes ruokaa irtoa?
        Oisit istuskellu ennemmin pari tuntia päivässä kalassa vaihtelun vuoksi joka toinen päivä tunti taikka pari marjassa
        ois niinku jäänyt vapaaaikaakin

        Vaihtoehdot vähissä. 9h:n työpäivä oli sveduissa teollisuuden vakio eikä Scania Vabis olisi antanut minun asua poikamieskämpässä jos en olisi ollut töissä.
        Kalassa? Mälarin kanavasta olisi saattanut jotain saadakin. Marjoja? Toukokuun alussa ei ollut marjoja ja marjamaat sen verran kaukana, että kävellen olisi tullut vielä pahempi nälkä.
        Vapaa-aika? Mitä persaukinainen heppu tekee vaapaa-ajalla?
        Korvauksia? Mitä hiton korvauksia? Oli vakituinen työpaikka ja jos olisin heittäytynyt sairaaksi niin olisin ottanut 3pv:n vakiokarenssin.
        Päiväkorvaus olisi ollut 4:stä alkaen 25 kruunua ja urakan tuntiansio oli 9,60 kruunua.

        Maanantaina alkoivat taka-akselin jarrurummut yllättäen painamaan joten nöyrryin hakemaan lönekonttorista förskottia 50 kruunua.
        Olin mennyt kaksi viikkoa aikaisemmin ja myynyt laivaostokset, tupakat ja viinat jotka riittivät 2:n viikon elämiseen. Työkaverini tanskalainen entinen sammakkomies piti minut sätkissä tuon ajan.

        Te nuoret pullansyöjänilkit ette tiedä niukkuudesta ja nälästä mitään!


    • Anonyymi

      Nyky palkalla ei kukaan enää elä muut kuin hallitusherrat, jotka nostaa omaa palkkaansa taivasiin, tekemättä yhtään mitään. Heille tulee raha tosta noin vaan, niin ei ihme että eivät enää halua että kansa saa rahan riittämään. Jos rinne vetelee 25 000 kk palkkaa ja muita etuja saman verran niin ei se idiootti voi tajuta että 500 e ei riitä edes vuokraan.

      • Anonyymi

        Ei Rinne vetele tuollaisia palkkoja, sillä Suomessa pääministerille ei makseta kovin suurta palkkaa. Kukaan ei lähde pääministeriksi Suomessa rahan vuoksi!
        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1d395776-5ee8-4d70-a1aa-bc32b1b817ee

        Eikä niitä muitakaan etuja tule niin, kuin kuvittelet ja trollailet täällä. Suomessa on melkoisen tasa-arvoinen tämä yhteiskunta, tuloerot on kuitenkin aika vähäisiä. Ja niitä etujakin jaetaan tasapuolisesti, jopa minäkin köyhänä saan samat edut, mitä rikkaatkin ja minun tulotasollani hyöty on todella suuri, mm. kilometrikorvausta saan saman verran, kuin monet kansanedustajat enimmillään lehtitietojen mukaan.
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005927230.html

        jotainrajaatrollillakin


    • Anonyymi

      Nuorempana jouduin työttömyyden vuoksi olemaan viikon ilman rahaa, ai että oli kurjaa ja naapurikin oli saita kun pyysin maitoa jotta saisin kaurapuuroni painikkeeksi niin anto kupillisen. raivo repi kun ei ollut tupakkaa ja koitin pummia kadulla vastaantulevilta. oli se nöyrryyttävää....kaikkinensa. sukulaiselta sai lainaksi 5e ja vannotuksen että mahdatkos ikinä maksaa takasin,,senkin pum...
      no jouduin siinä aikani sekoiltuani psykiatriseen ja siellä oli ruokaa ja tuli sairaspäivärahat ja elämä alko hymyileen... sain töitä- en tykänny- sellasta tylsää pakkopullaa....siivota jotain tunkkasta konttoria mutta sitten kouluttauduin ammatillisessa ja sain laitoshuoltajan työtehtäviä ja aloitin porvarillisen kunnon elämän.

    • Anonyymi

      Ikuisena opiskelijana ihan tuttua. Kerran viikossa käyn kaupassa. Aika menee sivutöissä kotona ja opiskelujen parissa.

    • Anonyymi

      siis se on tosi helppoo mäkin ostan kaheks viikkoo ruokaa ja oon viikon ostamatta.. ihan helppoo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe