Mikä ihmeen tulisielu?

Anonyymi

Osa 1

Kristikansan riveihin tulee ja tuputetaan jatkuvasti uusia ”oppeja” ja termejä, jopa harhoja. Tämä ei ole toki uutta; niin tapahtui jo apostolien aikana. Erilaisia hapatuksia nousi kuin sieniä sateella.

Yksi tämän ajan ”uutuus” on ns. ”tulisielu-oppi”! (Se on yhtälailla vailla Raamatun, UT:n tukea kuin oppi ”herätyksestä” - jollaisesta UT ei lausu eikä opeta mitään!)
Tämä ”tulisielu” - termi muhii erityisesti Vapaakirkon meinigeissä. Yhtenä oppi-isänä ja johtotähtenä on mm. Paul Raja-aho (Ohittamaton Pyhä Henki -kirjan tekijä).

Mitä Raamattu – UT opettaa?

Niille, jotka tahtovat totella Herraamme Jeesusta opissa ja elämässä on sentään kiitosaihe, että Raamattu valaisee kaikkea mitä sanaan ”tuli” liittyy! Mitä UT opettaa ilmiöstä ”tulisielu”?
Ei yhtään mitään! Se on siis tämän ajan keksintöä, ja ihmistasoista opetusta!

UT:ssa löytyy kolme (3) kohtaa, joissa sana ”palava” (v. 1938 käännös).
* Room 12:11, ”olkaa hengessä palavat..”
* Apt 18:25, ”puhui palavana hengessä...”
* Ilm 3: 15-16, ”sinä et ole kylmä etkä palava”.

Hengessä palava?

On tarkasti todettava, että em:t Raamatun jakeet lausuvat ”hengessä palava”. Ei sielussa palava, ei ”tulisieluinen”! On ihan eri asia olla ”tulisieluinen” kuin että uskovassa vaikuttaa aito ja raitis HENGEN tuli! Heb 4:12
Jumala ei tarvitse eikä ole ihastunut ihmisen ”sielullisiin” voimiin. Ei. Hän toimii aina hengen tasolla, jos saa sijaa. Ihmisen sielulliset voimat johtavat harhaan, uksovaisenkin?

On surullista nähdä, että mm. Paul Raja-aho, joka aikoinaan on ilmeisen raittiisti tullut uskoon, on eksynyt (osin) sielulliselle tasolle! Tällainen harhautuminen tapahtuu usein kuin varkain? Kun sielun voimia käytetään, pimeys saa otteen, kuin pikkusormen. Tapahtuu jopa ihmeitä ja merkkejä, valhehenget matkivat Pyhän Hengen työtä. Ne osaavat ja kykenevätkin. Sitten ihminen eksyy lisää, kun luulee valhehenkien tekoja Pyhän Hengen työksi. ( 2 Kor 11: 13-15 )

Juuri siksi sielun ja sielullisten voimien käyttö on 100% kielletty Jumalan valtakunnan työssä! Niihin kytkeytyy ja pääsee eksytyksen voimat mukaan. Tulee sekoitusta, harhautusta!
Alttiina vaaralle ole juuri alaikäiset ja keskenkasvuiset uskovat. Nuoret, joilla on alttiutta ja intoa olla ”tuliseluisia” ja näkyvästi hehkuvia tekijöitä! Kun ei tunneta Sanaa ja Jumalan aitoa Hengen tasoa, eksytään. Matteus 22:29. Ihminen tahtoo olla ”vahva” - voimakas, energinen! Mitä Paavali tästä? (1 Kor 2:1-5) Vain inhimillisessä heikkoudessa, avuttomuudessa, täydellisessä riippuvuussuhteessa Herraan, silloin voi Jumalan voima toimia, aidosti! Jumala ei tarvitse ihmisen voimaa ja väkevyyttä! Paavali oli kyllä aikanaan kovin ”tulisieluinen” --- mutta mitä Jumala siitä?

Jumalan tuli – vai väärä tuli?

Raamattu kyllä valaisee näitä ”tuli” -asioita, jos sitä luetaan ja tutkitaan? Jo Mooseksen päivinä näkyi tällaisen ”väärän tulen” ilmiö. Eräät tahot tahtoivat tuoda ”Herran alttarille” omaa tultaan!
He olivat sen ajan ”tulisielu-tyyppejä”. Mitä Jumala?
Hän lopettti sellaisen ”tulisieluisuuden” alkuunsa. Jumalan alttarille ei voi eikä saa tuoda ”omaa tulta” - ei sielun tulta! Jumalan tuli on pyhä. Kannattaa lukea huolellisesti 4 Mooseksen kirjan 16. luvun opetus. Maa avasi kitansa ja nieli ne 250 miestä, jotka omissa voimissaan tahtoivat tuoda omaa tultaan alttarille.

”Tuli lähti Herran tyköä ja kulutti ne 250 miestä, jotka olivat tuoneet suitsutusta.” ( v. 1933 käännös)

Jumala ei tahdo eikä siedä aadamintasoisen ”sielun” suitsutusta. Meidän tulee rukoilla ”hengessä” , olla palavia hengessä. Niin että sielun voimat ovat Hengen pyhityksessä ja hallinnassa! Jopa ylistys, jossa toimivat sielun voimat: huudetaan, mekastetaan, temppuillaan? Mitä Jumala siitä?

2

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä ihmeen ”tulisielu?

      Osa 2

      Raamattu antaa kattavan opetuksen ja valaisun siihen, mitä ”tuli” ylipäätään tarkoittaa Jumalan taholta? Tämän ajan pintapuoliset, ihmistekoiset ja harhauttavat opetukset ja opettajat sotkevat asioita.

      Pääosin ”tuli” sekä VT:ssa että UT:ssa kuvaa Jumalan Pyhää Tuomion ja puhdistuksen välinettä. Jumala puhdistaa ”tulella” - tulen kautta jopa Jeesuksen uskovien elämäntyötä! 1 Kor 3:13-15, ja lopuksi Jumala toimittaa ”tulella” tuomionsa tälle jumalattomalle maailmalle! 2 Piet 3:12-17.

      On valaisevaa lukea KAIKKI, mitä Raamattu puhuu ja lausuu ”tulesta”. Kun ne tutkii syntyy synteesi, kokonaiskuva ”tulen” asiasta!

      Elia - ja Jumalan tuli?

      Hyvä opetus tulen asiasta näkyy profeetta Elian kohdalla. (1. Kun 18. luku)

      Käynnissä oli jumalattomaksi äityneen Herran kansan puhdistus ja uudistus. Kansan tuli valita, palveleeko se Baaleja vai elävää Jumalaa?
      Järjestettiin katselmus. Baalin profeetat saivat pystyttää alttarinsa ja tuoda siihen ”tulta”. Miten kävi? Vaikka he huusivat, mekkaloivat, viiltelivät itseään miekoilla… hyppelivät, menivät hurmokseen --- ei tulta tullut alttarille. Heillä oli kuollut Jumala! Sielullisilla voimilla ei tullut elämää!

      Kovin samanlaista on tämän ajan ”tulisielu-homma”? Huudetaan ja temppuillaan, mutta ei vain elämää ja (herätystä) näy eikä kuulu! Jo yli 30 vuotta on (herätystä) hoettu ja huudeltu? Onko Jumala kuollut? Ei. Jumala ei vastannut Baalin tulisieluväelle, mutta vastasi Elian rukoukseen.
      Hän ei huudellut, ei temppuja tehnyt. Hän oli ja eli Hengessä. Ja Jumala vastasi. Tuli lankesi alttarille. Jumalan tuli. Hengellinen ilmiö. Ei sielun tuli, ei ihmistekoinen kiihotus…

      Jumalan ”tuli” ja siunauksen sateet?

      Jumalan tuli näkyy kautta Raamatun olevan tuomion ja puhdistuksen tulta. Niin oli Eliankin päivinä. Tuli alttarilla? Se poltti tuhkaksi kaiken mitä alttarilla oli. Sitten oli mahdollisuus uuteen kasvuun, siunaukseen. Piti lisäksi hävittää kaikki vanha hapatus; baalin profeetatkin. Sitten Elia rukoilemalla rukoili - ja lopuksi Herra antoi sateen tulla. Siunauksen sateen kolmen vuoden ankaran kuivuuden jälkeen. 1 Kun 18: 42-45.

      Mitä Herra tässä meille opettaa? Jos oikea, aito ja raitis Jumalan tuli, Pyhä puhdistuksen ja tuomion tuli saa tehdä työnsä USKOVIEN elämässä ja vaelluksessa, aina sisintä sisimpää myöten . . . se on alku parempaan. Sen perästä - puhdistettuihin astioihin ja sydämiin – voivat siunauksen sateet tulla. - Ja jopa kansakunnankin päälle?

      Salomolle annettu lupaus?

      2. Aikakirja 7:13-14
      "Jos minä suljen taivaan, niin ettei tule sadetta, jos minä käsken heinäsirkkain syödä maan tahi jos minä lähetän ruton kansaani, mutta minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palajavat pahoilta teiltänsä, niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi.”
      Jos Jumalan kansa totisesti rukoilee (herätystä) ja Hengen vaikutusta ja siunausta tälle kansalle, Raamattu antaa selvät ohjeet!

      * On annettava Jumalan puhdistavan tulen käydä sydänten alttareilla!
      * On katsottava itse peiliin, kun kuivuus ja jumalattomuus repii kansaa!
      * On tarpeen nöyrtyä Pyhän Jumalan edessä, panna pois kaikki ihmistekoiset hankkeet!
      * On aika puhdistua myös ”hengen saasteista” on aika lopettaa ihmisvoimien, tulisieluaatteidenkin harhat! Heb 4:12
      * Jumala ei etsi eikä tarvitse ”tulisieluisia” vaahtoajia! Hän etsii ja tarvitsee Jeesuksen Kristuksen sovintoverellä puhdistettuja sydämiä, joissa on tilaa Hengen voimalle ja Jumalan tahdolle!

      ”Jolla on korva, se kuulkoon mitä henki seurakunnille sanoo.” Ilm.

    • Anonyymi

      Aikoinaan, kun Vapaakirkossakin vaikutti raitis hengen linjaus, se jopa kustansi raittiita kirjoja! Eräs kirjoittaja oli Watchman Nee.
      1970-luvulla oli saatavissa ERITTÄIN hyviä ja valaisevia kirjoja, PÄIVÄN kustantamiakin!
      * Sielun piilevä voima ja
      * Hengen vapautus

      Nämä erinomaiset kirjat valaisivat hyvän Raamatun opetusta, mitä on sielun ja "sielullisen kristillisyyden" sekä hengen ja hengellisen kristillisyyden ero!

      Kiitos Jumalalle, tällaiset tulella koetellut kirjoitukset tulivat kuin "rokotus", tarpeeseen. Kun sitten uuskarsimaattinen hömppä-ja viihdekristillisyys temppuineen astui areenalle Suomessakin, eivät kaikki siihen hurahtaneet!
      Tämä veli Watchman Nee, oli vainottuna kristittynä ollut 20 vuotta vankilassa. Viimeistään sellaisessa koulussa ihmistasoinen "tulisieluisuus" kuihtuu. Ja jos jokin ketää, se on Jumalan Hengen tuli, joka hengessä vaikuttaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe