Uskovaista esittäminen

Anonyymi

Miksi varsinkin nuoret/teinit esittävät olevansa uskovaisia, vaikka eivät sitä oikeasti ole? Tai ainakin niin luulen.

Kun haluan puhua raamatusta, niin nämä "uskikset" eivät tiedä mitään koko kirjassa olevista asioista, eivät vanhasta, eikä sitäkään enempää uudestakaan testamentista. Raamatun sivuista kääritään tupakkaa, joten ei ole sitäkään kunnioitusta Herraa kohtaan.

Ja sitä höpötystä riittää, mitä ei raamatussakaan todellakaan ole.

5

<50

Vastaukset

 • Mitäs toisen ihmisen usko jollekkin muulle mitään kuuluu?

  • Sen verran, että jos puhutaan oikeasti uskonnosta ja raamatusta tekouskovaisen kanssa, niin siitä on silloin vaikea puhua, jos tämä luulee vain tietävänsä Raamatusta, vaikka ei ole edes avannut sitä. Olen siis uskovainen itsekin ja jos tämä tekouskovainen väittää olevansa uskovainen olematta sitä. Kyllä kai se sitten kuuluu, jos hän itse sanoo olevansa uskovainen ja väkisin haluaa asiasta keskustella. En itse paljastanut uskoani hänelle ja välillä oli naurussa pitelemistä.


 • Rippileirihän sellaista tekee. Siinä annetaan "avaimet kouraan" periaatteella oikeus pitää itseään uskovana. Eihän muunlaisia uskovia juuri historian saatossa ole ollutkaan ennen albigenssejä. Raamatun pähkäily kuului ennen lähinnä munkeille ja papeille.

 • "Kun haluan puhua raamatusta, niin nämä "uskikset" eivät tiedä mitään koko kirjassa olevista asioista, eivät vanhasta, eikä sitäkään enempää uudestakaan testamentista."

  Voisiko olla niin että näillä "uskiksilla" on vähän eri ote koko asiaan: Kannattaako laittaa paukkuja vanhoihin kirjoituksiin, joiden alkuperästä/totuusarvosta ei loppujen lopuksi ole mitään tietoa. Vai kannattaisiko paremminkin käyttää omaa järkeään.

 • ihmiset varokaa että seuraa väärää jeesusta.

  oikea Jeesus on Jeesus Kristus Ristiin naulittu meidän syntien tähden.
  Uskoon tuleminen edellyttä tunnustaa synnit katua luopua vääryydestä.

  toinen tie ihminen ajattelee minä saan tehdä kaikkea syntiä .
  se on väärätie.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.