Järviseudun Sanomissa vastuutonta kuvajournalismia

Anonyymi

Järviseudun Sanomat julkaisee kesäisin lähes joka numerossaan otteluraportin Lappajärven Veikkojen viimeisimmästä ottelusta, raporttien yhteydessä jutussa julkaistaan myös valokuvia. Lukijalle syntyy juttua lukiessaan käsitys että kyseiset kuvat olisivat juuri kyseisestä ottelusta, todellisuudessa kuvat ovat jonkun valokuvaajan yhdestä ottelusta räpsimiä promokuvia joita sitten kierrätetään lehdestä toiseen eikä lehti mainitse asiasta mitään ("arkistokuva").

Hyvään journalistiseen tapaan kuuluisi ilmoittaa mikäli kuvat eivät ole aitoja uutiskuvia.

20

<50

  Vastaukset

  • Joo. Muistakin jutuista kuin pesiksestä. Ei sentää vastuutonta. Sanoisin huolimattomuutta. Ilkassa hoidettu paremmin.

  • Herääkin kysymys harrastaako lehti myös muissakin jutuissa tälläistä harhaanjohtavaa uutisointia?

  • Suuret ovat taas murheet! :D

  • Ei ole oikein hommat muutenkaan hanskassa. Aiheet, kielioppi ja oikaisuja oikaisun perään. Lappajärven juhlamarkkinoiltakaa ei saanu tekstiä aikaiseksi vaikka lehen portaan eessä olivat. Yrittäjien videointikin Keskisen kopterilta piti tilata.

  • Netissä nykyään tieto kulkee sieltä löytyy kuvia ja videoo markkinoilta ja mistä vain. Kiitokset aktiivisile ihmisille jotka sinne osaa asioita laittaa.Lappajärvi foorumista myös tiedotteita. Olihan lehdesä paljon valokuvia. Mutta alottajan kanssa samaa mieltä olipa hyvä että huomasit ja paljastit .

   • Lappajärven kunnan pitäisi nettisivuilleen avata joku uutis osio, samanlainen kuin Kauhavalla.


   • Paikallislehden tehtävä on vaalia alueen paikalliskulttuuria, jos lehdessä on harhaanjohtavaa tietoa niin se voi harhauttaa tulevaisuudessa toimivia historoitsijoita jotka tutkivat tätä aikakautta.
    Järviseudun Sanomat on kyllä mielestäni onnistunut hyvin edistämään alueen kulttuurielämää ja yksi tärkeimpiä sen eteen toimivia tahoja ja siitä kannattaa pitää kiinni!


  • Sinun itsesi kannattaa mennä opiskelemaan kielioppia.

  • Laven pesäpällosta ei oo paljon lapsille kertomista. Muuten täällä kyllä menee paremmin kuin esim. naapurikunnalla. Täällä rakennetaan ja muutenkin hyvä meininki.

  • Pesäpallosta uutisoinnin voisi jättää pois kokonaan ja julkaista vanhusväestöä ja tilaajakuntaa laajemmin kiinnostavia uutisia. Aivan liian suuri tila lehestä tälle annettu. Pesistulokset on kaikkien tiedossa heti ottelun jälkeen ja lehdessä monta päivää jälkikäteen. Minkähän vuoksi!

   • En tilaa enään lehteä mutta vieläkö kyseisen seuran pesäpallojaoston puheenjohtaja laittaa jutut lehteen? Viime kesänä oli pitkät jutut ja vaikka huonosti meni niin aina jutun perusteella peli meni ok.


  • Sehän on päätoimittajan oikeus päättää mitä lehdessä julkaistaan eli pulinat pois. Onhan lehden toisen sivun sinisen palstan alareunassa Vastuullista journalismia mainintakin. Mulle sopii tälläinen.

  • Lehti voisi vaihtaa nettilehtensä palveluntarjoajaa. Palvelussa aina jotain vikaa...

  • Mitäs noista kuvista, mutta eniten sapettaa toimittajien vihervasemmistolaiset kirjoitukset, joita on liikaa. Joskus tekee jopa mieli peruuttaa tilaus.

   • Vihervasemmistolaisuus on syöpää...


  • Vihreät on tulevaisuutta minäkannatan sitä kaikilta osin. Js:n kirjoiyukset pyörii liikaa pesäpallon ympärillä,tärkeämpiäkin asioita on.

   • Vihreiden politiikalla ajetaan tehtaat Suomesta kiinaan ja saadaan aikaan joukkotyöttömyyttä. Lisäksi puolue edistää väestönvaihtoa, suomalaiset jäävät kohta vähemmistöksi omassa maassaan.


  • Ei ollut taaskaa mainittu että kuva ei ole tästä ottelusta, muissa lehdisä jotenki että arkistokuva tai kuvituskuva näyttää mainitun rehellisesti jos kuva ei liity aidosti tapaukseen. Ja kieliasu ...kin ...kin ...kin tarpeetonta kinkitystä nytkin pääkirjotuksenkin yhdessäkin kappaleessakin neljäkin kertaakin. Terv. Kieliopin osaaja

  • Ei selvinnyt minulle tuo laven kohtalo,putosiko vai eikö? Taas jotain karsintapelejä tulossa vai? En ole kyllä aktiivinen seuraaja, paremminkin yleisurheilua seuraan,mistä tänne on tullut myös menestystä.

   • Seuraavaksi edessä karsintasarja ykköspesiksen toiseksi sijoittunutta vastaan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Luistelukaunotar Kiira Korpi hyvästeli Suomen tanssien rullaluistimilla enkelin lailla: &quot;Olen niin kiitollinen&quot; - katso myös mökkeilykuva!
  • Tällaisella ”limusiinilla” superkurvikas Sofia Belórf poistui käräjiltä: Sofian vartalon nähneet rakennusmiehet olivat tukehtua kahviinsa – paljonkertovat paparazzikuvat!
  • Seiskan horoskooppi 13.-19.8.2020

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   219
   6725
  2. Martina ja Nanna tehtailevat petoksia

   Martina ja Nanna eivät aio palauttaa rahoja Espanjan treenileirin ostaneille. Leiri peruuntui koronan takia. En tiedä mihin ovat rahat tuhlanneet, ehk
   136
   4092
  3. Koronavirustartuntojen määrä pomppasi - 41 uutta tartuntaa. Toinen aalto on nyt kiistämätön fakta

   Suomessa on todettu vuorokauden aikana 41 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tartuntoja on nyt yhteensä 7 683. https
   Maailman menoa
   110
   3818
  4. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   338
   3111
  5. Niko Ranta-ahon kieroutunut moraalikäsitys

   Aivan älytöntä settiä Ilta-Sanomien haastattelussa. Ranta-aholta puuttuu näköjään minkäänlainen inhimillisyys ja ymmärrys omasta vastuusta. "Se on sa
   68
   2341