Mitä on kristinusko?

Anonyymi

Kristinusko on uskoa Jumala kuolemaan. Ihminen, jonka Jumala teki omaksi kuvakseen, teki syntiä Jumalaa vastaan - (Jumala teki siis syntiä itseään vastaan), ottamalla hedelmän puusta käärmeen houkuttelemana, jonka käärmeen ja puun oli Jumala itse luonut.

Ja kun Jumala on kuollut, joka teki ihmiselle näin pahan teon pahuudellaan luomalla läpeensä pahan ihmisen omaksi kuvakseen, niin ihminen välttyy pahan luoneen Jumalan tuomiolta uskomalla Jumalan kuolemaan ja uhrilahjana antamiseen hyvän Jumalan vihan lepyttämiseksi (opin mukaan), joka paha Jumala oli siirretty kolminaisuusopilla ihmiseen nimeltä Jeesus, joka kuoli kidutettuna ristille.

Ja, kun juodaan Kristus-Jumalan verta ja syödään hänen ruumistaan - Raamatussa Paavalin sanoin: julistetaan Herran kuolemaa, niin ihminen vapautuu tästä pahasta.

Paavali sanoin Kristus-Jumala luovutettiin hyvältä tuoksuvana uhrilahjana, teurastettuna lampaana, Jumalan esikoispoikana Mooseksen Jumalalle pääsiäisenä kertakaikkisena korvauksena Gal.3.13) kirottuna ristille, koska pääsiäisjuhlaa vietetään Egyptin orjuudesta vapautumisen muistolle ja tämän vapautumisen muistoksi Jumala määräsi kaikki esikoispojat hänelle uhrattavaksi. (2.Moos. 13).

Jumalan vihan lepyttämiseksi, Jumala määräsi myös ihmeidentekijän, joka houkutteli toisen Jumalan luokse (5.Moos.13) tapettavaksi.

Kristinusko on tehty Mooseksen Jumalan uskon pääiäismuistojuhlalle Egyptin orjuudesta vapautumisen kunniaksi Jumalan Ainoan Pojan hyvältä tuoksuvalla uhrilahjalla, joka houkutteli ihmeillään toisen Jumalan luokse.

33

<50

Vastaukset

 • Paavali puhuu:

  1.Korinttolaiskirje:

  5:7 Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu.

  • Paavali kertoo saaneensa Herralta tiedoksi ehtoollisen asetussanat, joilla julistetaan vain Herran kuolemaa:

   1. Korinttolaiskirje:

   11:23 Sillä minä olen saanut Herralta sen, minkä myös olen teille tiedoksi antanut, että Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet KAVALLETTIIN, otti leivän,
   11:24 kiitti, mursi ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan; tehkää tämä minun muistokseni."
   11:25 Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni."
   11:26 Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te JULISTATTE HERRAN KUOLEMAA, siihen asti kuin hän tulee.

   Evankeliumeihin tämä ehtoollinen, jonka tarkoitus on vain Jeesuksen kuoleman julistaminen Kristuksena on laitettu Jeesuksen sanomaksi, vaikka tiedon on antanut Paavali.

   Kristinuskonpin mukaan, Jeesus palaa tuomitsemaan ihmiset VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ, jotka nousevat haudoista tuomiolle fyysissä ruumiissaan.

   Viimeinen päivä on päivä, jolloin fyysinen maailma tuhoutuu, tällöin tuhoutuvat myös ihmiset fyysisine ruumiineen. Mutta jos Jeesus tuomitsee helvettiin, saa ikuisen elämän (Augsburgin tunnustus).


 • Kristus ja usko on kristinusko.

  • Kysymys kuuluikin MITÄ se on, eikä MIKÄ se on.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kysymys kuuluikin MITÄ se on, eikä MIKÄ se on.

   se on uskoa Kristukseen.


  • Mikä on Kristus, johon uskotaan?


 • Kun vuonna 1945 löytyivät Nag Hammadin papyruskääröt, selvisi, että Jeesuksella oli kaksoisveli Tuomas - ei ole mitään Jumalan ainoaa poikaa. Jeesus ei ole opettanut olevansa sen enempää Jumalan poika kuin messiaskaan, joka selviää myös Stefanoksen puolustuspuheesta - Jeesus vastusti Mooseksen Jumalaa ja Mooseksen lakia. Paavali määräsi Stefanoksen kuolemaan kolmisen vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen.

  Jeesus ei ole opettanut mitään synnistä, vaan metafysiikkaa, psykologiaa ja filosofiaa sekä ihmisen itsenäistä ajattelua ja on vastustanut Mooseksen Jumalan oppia ja lakia sekä uhrikultteja, jota fariseukset opettivat, jollainen fariseus kirjanoppinutta rabbi Paavalikin oli, joiden Jeesus sanoi olevan valehtelijoita ja isästä perkeleestä myös Raamatun tekstin mukaan.

 • Kristinusko on törkeä väärennös uskontona laittaa Jeesuksen seuraajat julistamaan hänen kuolemaansa saatananpalvontariitillä (ihmissyönti), josta seurauksena itse opinkin mukaan on vain ikuinen elämä helvetissä.

 • <<Kristinusko on uskoa Jumala kuolemaan. Ihminen, jonka Jumala teki omaksi kuvakseen, teki syntiä Jumalaa vastaan - (Jumala teki siis syntiä itseään vastaan), ottamalla hedelmän puusta käärmeen houkuttelemana, jonka käärmeen ja puun oli Jumala itse luonut.<<

  Kristinuskon opin perusta on jo väärennös - luomiskertomuksen mukaan Jumala ei karkoittanut ihmistä synnin tai tottelemattomuuden vuoksi paratiisista, vaan sen vuoksi, koska ihminen tuli tietämään hyvän ja pahan ja Jumala pelkäsi ihmisen syövän vielä elämänpuusta ja elävän ikuisesti (1.Moos.3.22).

  Kristinusko oppina on todiste ja testi siitä, että Jumala menetteli oikein, koska ihminen ei pysty edes Jumalan kuoleman oppia ja pahuutta erottamaan saatananpalvontariitein hyvästä, vaan lähtee palvomaan Jumalan kuolemaa kidutettuna ristille oman etunsa vuoksi, vain kun joku ihminen siihen yllyttää lupaamalla taivaspaikan, vaikka opissa selvästi manitaan lopputulos tästä uskosta; ikuinen elämä helvetissä.

  Samoin totuuden kertoo ilmestyskirja - kun ihmiset tullaankin lopulta tuomitsemaan tekojensa mukaan, eikä olekaan mitään perusteetonta armoa Jumalan kuolemalla, kuten uskonto lupaa.

  Näin elo kypsyi ja vilja tuli lopulta leikkuuvaiheeseen.

  • Josta kertoo ilmestyskirjan 12. luku, kun samassa taivaassa ovat sekä Jumala että Saatana - jälkimmäinen Jumalan kasvojen edessä veljien syyttäjänä. Ja tätä Mooseksen lakia on viime aikoina runsaasti käytettykin veljien syyttämiseen (homoseksuaalisuus). Lopputuloksena ilmestyskirja toteaa, että Saatana joutuu taivaasta ulos ja Jeesus joukkoineen (arkkienkeli Mikael) voittaa niiden ihmisten avulla, jotka kuulevat hänen äänensä. Kellä on korvat se kuulkoon! Jeesuksen lävistäneille maksetaan heidän tekojensa mukaan.


 • Kristinusko tunnustaa:
  1. Yhden Pyhän Kolmiyhteisen Jumalan, JHWH:n, joka on ilmoitettu Raamatussa.

  2. Jeesuksen Kristuksen sovitustyön ainoana pelastuksen ehtona ja joka saadaan uskon kautta Häneen.

  3. Yhden kasteen.

  Joka kieltää yhdenkin näistä kolmesta pääopista, ei ole kristinuskoinen, vaan jotain muuta.

  • Onnellinen se, joka on jotakin muuta, eikä mennytkään tähän hapatukseen. Hän saa palkkion tekojensa mukaan.


 • Se on vähän sitä muotoa kuin EU.
  Valtiolliset rajat ja ovat myös usein uskonnon rajoja ja aikoinaan joku kuningas tai tai hallitsija ovat valinneet käytössä olevan jumalan.
  Suomeen uskonnon toi Kustaa Vaasa noin 500 vuotta sitten.
  Muutama sata kilsaa itään niin se on ortodoksisuus ja etelään mennessä se on katolisuus.
  Lähi-Idässä taas juutalaisuus ja islamilaisuus ovat niitä valintoja.

  • Ei ole eroa ortodoksisuudella tai katolisuudella tai millään lahkoilla, jos se perustuu oppiin Jumalan kuolemasta ja tämän uskomiseen ja sen julistamiseen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ole eroa ortodoksisuudella tai katolisuudella tai millään lahkoilla, jos se perustuu oppiin Jumalan kuolemasta ja tämän uskomiseen ja sen julistamiseen.

   Todellako? Tuntuu tosi ekumeeniselta.
   Vaan kun lukee tätä(kin) palstaa niin vähän väliä ammutaan toisia uskonsuuntia terävillä nuolilla joissa lukee - ei, eivät he ole oikeita kristittyjä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ole eroa ortodoksisuudella tai katolisuudella tai millään lahkoilla, jos se perustuu oppiin Jumalan kuolemasta ja tämän uskomiseen ja sen julistamiseen.

   Ei Jumala ole kuollut.


  • Tuo on yksi ruotsalaisten historianvalheista. Kustaa Vaasa ei tuonut kristinuskoa eli katolilaisuutta Suomeen vaan sen olivat venäläiset tuoneet meille jo 500-luvulla, eli lähes 1000 vuotta ennen maillemme Euroopasta hyökänneitä viikinkejä.

   Venäjälle kristinuskon toi itse Kristuksen apostoli Andreas. Hän oli kulkeutunut niinkin pohjoiseen kuin jonnekin nyk. Moskovan lounais-länsipuolelle. Kunnes kävi Andreaksen, kuten muidenkin opetuslasten (paitsi Johanneksen) köpelösti pakanoiden käsissä.


  • Onko joku kristinuskon haara, joka ei tee Jeesusta Kristuksena Jumalaksi, joka kuoli kidutettuna ristille?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei Jumala ole kuollut.

   Perustellusti voidaan myös kysyä - elikö hän?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuo on yksi ruotsalaisten historianvalheista. Kustaa Vaasa ei tuonut kristinuskoa eli katolilaisuutta Suomeen vaan sen olivat venäläiset tuoneet meille jo 500-luvulla, eli lähes 1000 vuotta ennen maillemme Euroopasta hyökänneitä viikinkejä.

   Venäjälle kristinuskon toi itse Kristuksen apostoli Andreas. Hän oli kulkeutunut niinkin pohjoiseen kuin jonnekin nyk. Moskovan lounais-länsipuolelle. Kunnes kävi Andreaksen, kuten muidenkin opetuslasten (paitsi Johanneksen) köpelösti pakanoiden käsissä.

   Mitä suunta mahtoikaan edustaa piispa Henrik?
   No Lalli otti siihen melko konkreettisesti kantaa Köyliönjärven jäällä, niin kerrotaan.


  • Tarinaa piispa Henrikistä pidetään keksittynä, koska tarvittiin myös yksi pyhä mies pohjoiseen ja ilmeisesti syyllistettyä myös tämä vaivainen pohjoisen kansa. Kirkon suorittama verotustarina Roomalle, jossa on käyty jo tuolloin rahaa keräämässä Lappia myöten köyhiltä porotokkaisänniltä on aika julmaa myös.


  • Eikö Lallin kerrota suuttuneen siitä, että piispa Henrik herkutteli Lallin laskuun maksamatta syömisiää, juomisiaa ja yöpymisiään, vaan piti itsestään selvänä ilmaisen mässäilynsä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikö Lallin kerrota suuttuneen siitä, että piispa Henrik herkutteli Lallin laskuun maksamatta syömisiää, juomisiaa ja yöpymisiään, vaan piti itsestään selvänä ilmaisen mässäilynsä?

   Ja tanssi yli hautojen.
   Nuorena kävin muutaman kerran Lallintalolla tanssimassa. Oliko itse Lalli antanut lupaa tuolle syntiselle tavalla jää arvoitukseksi ;)


  • epikuros kirjoitti:

   Mitä suunta mahtoikaan edustaa piispa Henrik?
   No Lalli otti siihen melko konkreettisesti kantaa Köyliönjärven jäällä, niin kerrotaan.

   Tuohon aikaan ei ollut "suuntia" vaan yksi kristinusko. Vain helluntailainen voi kuvitella kristinuskon voivan edustaa erilaisia "suuntauksia". Kristinuskoa on vain yksi.

   Toistan: viikingit eli esim. nk. "piispa Henrik" ei ollut ensimmäisiä kristinuskon tuojia Pohjolaamme, - tämä on viikinkien meille myöhemmin levittämää valhehistoriaa - Kainuun kuningaskuntaamme ja Kalevalaan, vaan slaavit olivat tuoneet kristinuskon suomalaisheimoilemme jo 500-luvulla.

   Viikingit olivat lähettäneet paaville viestin, että valtaamassaan Pohjolassa asuu kansa, jonka ihmiset lähinnä ovat puissa roikkuvien apinoiden kaltaisia. Paavi oli hymähtänyt, sillä jopa Vatikaanissa tunnettiin korkea muinaiskulttuurimme. Ruotsalaiset eivät huijanneet paavia.

   Ortodoksinen katolilaisuus oli jo 500-luvulla levinnyt lähinnä etelä-Suomen alueille, syvemmällä Hämeessä sekä kristinuskon seassa muutoinkin, vaikutti vielä vahvasti pakanuus. Ja vaikuttaa edelleen. Suomessa ei pakanoita ole vainottu vaan kristinusko on "vallannut" kansaa sen vapaaehtoisuuden kautta. hautalöydöt todistavat tämän. Jokin aika sitten "Ruotsista" löytyi mystinen, n. 500-luvulta peräisin oleva miekka, jonka ruotsalaiset väittivät viikinkien miekaksi. Koska tuohon aikaan ei viikinkejä oltu vielä nähtykään Pohjolassa, oli se tietenkin jokin Kainuun heimosotilaiden miekka, mutta tästähän ruotsalaiset olivat visusti hiljaa.

   Viikingit eli gootit hyökkäsivät nyk. Tanskan, Ruotsin ja Norjan alueille vasta 800-900 jKr. Sitä ennen nyk. Ruotsi ja Norja olivat suomalais-saamelaisheimojen, "Louhi, Pohjolan emännän" alueita.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikö Lallin kerrota suuttuneen siitä, että piispa Henrik herkutteli Lallin laskuun maksamatta syömisiää, juomisiaa ja yöpymisiään, vaan piti itsestään selvänä ilmaisen mässäilynsä?

   Kerrotaan Lallin emännän piilottaneen Henkan antamat talentit, eli tässä kohdin varas oli Lallin vaimo. Mutta tästä vielä tietämätön Lalli lähtee aseineen Henrikin perään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko joku kristinuskon haara, joka ei tee Jeesusta Kristuksena Jumalaksi, joka kuoli kidutettuna ristille?

   Ei ole. Sellainen "haara" ei kuulu kristinuskoon.


 • En oikein tiedä. Ajattelen sen eräänlaisena psykologisena shokkihoitona sellaiselle ihmiselle, joka on jäänyt jumiin omaan narsistisen egon tuottamaan omavoimaisuuden harhaan. Kun ihminen voi todella pahoin ja tekee itselleen ja muille vahinkoa tuossa omahyväisessä itseriittoisuudessaan, niin hänet täytyy kerralla rysäyttää alas, jolloin Jeesus toimii ikään kuin tietoisuuden laajentajana, eli ihminen saa tekonsa anteeksi joltain muulta, kun ei itse siihen vielä kykene.

  Ongelma on siinä, että ihminen jää tuohon valheeseen jumiin, ja alkaa uskoa niihin uskonnollisiin tarinoihin, joita kirkkommekin opettaa.

  Oikeasti kyse on energioista. Aivoissamme on tietyt ajattelutavat, monesti jo lapsuuden perua, on traumoja ym., jotka ohjaavat meidät negatiiviseen kierteeseen. Jeesuksen avulla voi toki saada itsensä rauhoittumaan, ja ajattelemaan postiivisemmin elämästä ja itsestään, mutta tarina sen takana on väärä ja on väärin sitä levittää uskonnon muodossa.

  Oikeasti olemme Luojassa ja Luoja on meissä. Meidän kannattaa hellittää siten, että pääsemme tuosta haitallisesta omavoimaisuudesta, ja levätä Luojan "kämmenellä", hengitellä ja välttää haitallisia ajatuksia. Mitään pahaa ei voi meille tapahtua, kun olemme Luojan energiassa. Otamme myös vastuun itsestämme ja elämästämme terveellä tavalla. Kristuksen valoksi voi sitä tilaa myös kutsua, mutta paljon höpöhöpöä on nykyisessä kristinuskossa.

  • Paavihan on jo muuttanut suuntaa - vain omantunnon mukaan toimiminen ratkaisee, uskovalla ei pelkän uskon perusteella ole mitään etua ateistiin verrattuna, helvettiä ja tuomiota ei ole, ei myöskään syntiä, vaan hyvät sielut vain jatkavat matkaa ja pahat tuhoutuvat kuoleman jälkeen. Mutta kristinusko on pahuuden oppia ja lopputuloskin on sen mukainen, kuten on puun hedelmistäkin nähty.


 • Kristinuskossa on kyse huonosta selityksestä ei-toivotulle raskaudelle ja tästä on sittemmin paremman puutteessa tehty kultti. Uskovaisella täytyy olla jäänyt jotain valistusta saamatta.

  Hyvä muistaa vanha käänteisvitsi nuortenpalstalta: "Olen raskaana - olenko ollut sukupuoliyhteydessä. "

 • Halutaanko vaieta totuus kuoliaaksi kuin Jumala muinoin?

 • Kristinusko on uskoa siihen, että ihminen on sisimmältään paha ja syntinen ja siihen, että on olemassa aivoista erillinen mieli, joka pääsee kuolemanjälkeiseen Paratiisiin palvomalla 2000-vuotta sitten kuolleen ihmisen, joka oli myös Jumala, haamua Herranaan, joka kummittelee ihmisten mielissä. Pahat teot sovitettiin kristittyjen Pyhän kirjan mukaan uhraamalla viattomia eläimiä verisin rituaalein, mutta ihmiskunta vapautui tästä velvollisuudesta surmaamalla Jumalan, jonka piti inkarnoitua ihmiseksi, jotta pystyi ottamaan tuon kidutuksen vastaan.

  • Pääosin meni just niin, mutta kritityt odottavat fyysistä ylösnousemusta, eivät paratiisiin menoa.


  • Uskovathan he fyysiseen jumalaankin.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.