Ollille luettavaa - miksi vedenpaisumus on kristittyjen geologien mukaan mahdottomuus

Palstalaisten tuntema Olli S. väittää että vedenpaisumus ja Nooan arkki ovat olleet olemassa.

Tieteessä sijaan on vallinnut tieteellinen konsensus jo 1800-luvulta lähtien että vedenpaisumusta ei ole tapahtunut ja että se on vain myytti.

Olli on denialisti ja epärehellinen keskustelija jolla ei ole esittää väitteidensä tueksi mitään objektiivista ja tieteellistä näyttöä. Epärehellisenä keskustelija Olli syyttää esimerkiksi minun syyllistyvän "ateistisen tieteen" ennakko uhoon ja vaati että tieteen pitäisi tutkia vedenpaisumusta.

Ollin ateistien syyllistäminen on tietenkin lapsellista ja epärehellistä retoriikkaa. Sitä mihin palstan fundamentalistiuskovaiset jatkuvasti sortuvat.

Tässä Ollille luettavaa siitä miten järkevät uskovaiset perustelevat tieteeseen perustuen vedenpaisuksen luonnonlakien ja geologian tutkimustulosten vastaiseksi. Biologos on kristillinen web-sivusto ja artikkelin kirjoittaja on kristitty geologian professori.

Linkki seuraavassa kommentissa.

42

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Erinomaisen havainnollinen artikkeli.


      • Anonyymi

        Todella erinomaista luettavaa Ollille. Mutta ymmärtääkö Olli tuota artikkelia koska se on englanninkielinen? Kreationisteille englanti tuottaa vaikeuksia. Esim Rot joutuu turvautumaan googgelin käännöksiin.


    • Ollin väite suorana lainauksena:

      "Vedenpaisumuksia on ollut ja Nooan arkki on ollut. Siinä ei ole mitään tieteen vastaista. "

      Teemi "vedenpaisumus" tarkoittaa Raamatullista, globaalia Jumalan aiheuttamaa tulvaa;

      "Vedenpaisumus on Raamatun Vanhassa testamentissa oleva kertomus suuresta tulvasta. Kertomus on yksi lukuisista vedenpaisumusmyyteistä ja muodostaa ensimmäisen Mooseksen kirjan luvut 6–9.[1] Se kertoo siitä, kuinka Jumala aikoi palauttaa Maan sen vetiseen alkutilaan (Khaos) hukuttamalla koko maailman ihmisten pahojen tekojen takia, ja kuinka Jumala aikoi tämän jälkeen luoda maailma uudelleen käyttäen Nooan arkin mikrokosmosta. Vedenpaisumus ei siten ollut tavallinen tulva vaan luomisen peruutus."

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Vedenpaisumus

      Ja jo 1800-luvulla saavutettiin tieteellinen konsensus ensimmäisten geologisten tutkimusten jälkeen että vedenpaisumus Nooan arkkeineen on vain myytti:

      "Vaikka jotkin uskonnolliset ryhmät uskovat, että kertomus on kirjaimellisesti totta, muut pitävät sitä vertauskuvallisena. Tieteellinen konsensus on 1800-luvun jälkeen ollut, ettei Raamatussa kuvattua maailmanlaajuista tulvaa ole voinut tapahtua."

      Olli kuuluu siis fundamentalistiuskovaisiin jotka väittävät että Nooan arkki on ollut olemassa.

      Kannattaisi Ollinkin pyrkiä olemaan rehellinen ja järkevä uskovainen.

      • Anonyymi

        "Kannattaisi Ollinkin pyrkiä olemaan rehellinen ja järkevä uskovainen*

        Totta. Vähänkään järkevä kristitty, jollaiseksi itseni mielelläni luen, ymmärtää toki että Vedenpaisumus on vertauskuvan tarjoava myytti. Ja paljon mielekkäämpää ja mielenkiintoisempaa on pohtia nimenomaan tuota vertauskuvaa ja sen sanomaa kristitytyille. Ei ole mitään järkeä vaatia tiedettä etsimään vedenpaisumuksen jälkiä luonnosta kun niitä ei ole.

        Ollia opastaisin ottamaan Jumalan suoman järjen käyttöön ja perehtymään vaikka siihen että mitä teologit selittävät vedenpaisumus-myytistä.


      • Fundamentalistille voi olla vaikea lähteä luisuun kohti realismia. Pelkää varmasti että jos rationaaliselle ajattelulle antaa pikkusormen, niin meneekö koko käsi. Sinällään ymmärrettävä pelko. Itselläni yritys sovittaa uskonto rationaaliseen ajatteluun johti aika pian ateismiin.

        Toisaalta uskonnon sitominen vanhojen myyttien (luominen, vedenpaisumus jne) todenperäisyyteen aiheuttaa sen, että kun yleensä uskonasiat ovat vain uskonasioita jota ei voi osoittaa pitävästi oikeaksi tai vääräksi faktoilla, niin tällainen myyttien todenperäisyyteen uskova fundamentalistinen usko on väärää uskoa ihan faktaperäisesti. Maapalloa tai eläin- tai ihmiskuntaa ei ole varmasti luotu viimeisen 10.000 vuoden aikana eikä tuona aikana varmasti ole ollut globaalia tulvaa. Jos joku uskonto tuollaista väittää, tuo uskonto on todistettavasti väärässä.


    • Anonyymi

      Ollille häpeällistä häpeälomaa toivottaa kaima!

      -- Olli Pajasta

      • Anonyymi

        Täällä Olli kurjuudesta toivottaa myös hyvät häpeälomat kaimalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä Olli kurjuudesta toivottaa myös hyvät häpeälomat kaimalle.

        Kuten myös etunimikaima Olli Kuhta.


    • Anonyymi

      Arvattavissa on että Ollilla ei ole ole uskisten tapaan selkärankaa perua vääriä väitteitään ja syytöksiään.

      Selkeä ketkun merkki.

      • Anonyymi

        Ollin mukaan tällä palstalla saavat uskovaiset puhua palturia koska tämä on uskonnollinen palsta ja Ollin uskomusten vastaisia näkemyksiä ei tule huomioida. Varsinkaan jos ne ovat ateistien esittämiä tieteen tosiasioita........


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ollin mukaan tällä palstalla saavat uskovaiset puhua palturia koska tämä on uskonnollinen palsta ja Ollin uskomusten vastaisia näkemyksiä ei tule huomioida. Varsinkaan jos ne ovat ateistien esittämiä tieteen tosiasioita........

        Tuo Ollin asenne on täysin absurdi. Ikään kuin tieteen faktat ja muut objektiiviset tosiasiat muuttuisivat sen mukaan millä foorumilla keskustellaan. Tuollainen ajatusmalli kuvastaa erittäin rajoittunutta ymmärryskykyä ja kykyä järjelliseen ajatteluun.


    • Anonyymi

      Todisteena Raamatun mukaisesta tulvasta on esim. merieläinten fossiilit korkealla vuoristossa. Mutta tulva ei tapahtunut niin kuin ihmiset yleensä kuvittelee, vaan kuten täällä kerrottu:

      http://www.kolumbus.fi/r.berg/geologia.html

      • Merieläinten fossiileja löytyy vuorilta tektoniikan vuoksi typerys - ei taikatulvan. Fossiloituminen ei tapahdu muutamassa tuhannessa vuodessa idiootti. Taikatulvasi on tapahtunut vain uskovaisten mielikuvituksessa.


      • Linkissä taitaa olla väärin esitetty muinaisajan maailmankuva.

        Eikö tainnut olla niin, että maan ajateltiin kelluvan kuin kakku valtameressä eli Okeanoksessa. Tämän päällä se kupu eli taivaanvahvuus sitten jonka takana sadevesivarasto.


      • Linkki oli kuin alakouluikäisen kynästä. Melko pahasti täytyy realiteettien taju heittää, jos tuollaista kykenee itselleen uskottelemaan.


      • Tuossa raportti Himalajalta löytyneistä koralliriutoista.

        https://link.springer.com/article/10.1007/BF02536980

        Korallit ovat kiveen kiinnittyneitä, hitaasti kasvavia eläimiä, jotka eivät voi paeta vedenpinnan korkeuden muutoksia, koska ne kasvavat pohjaan kiinnittyneenä.

        Himalajan fossilisoituneet koralliriutat ovat 30m paksuja, mikä ei ole koralliriutaksi erityisen paljon, mutta koska koralliriutta kasvavat 0,5 - 2m VUOSISADASSA, niin voimme laskea että ne ovat kasvaneet matalassa merivedessä vähintään parituhatta vuotta.

        Korallit ovat kasvaneet siinä vaiheessa kun Himalaja hitaasiti nousi Intian ja Aasian mannerlaattojen puristuessa toisiaan vasten. Kun korallit tarvitsevat alle 50 metrin syvyyden, niin ne ovat alkaneet kasvaa kun Intian ja Aasian välinen meri on madaltunut tuohon syvyyteen ja kasvu on loppunut kun ne ovat joutuneet kuiville.

        Mikään alle vuoden kestänyt taikatulva ei selitä Himalajan 30m paksua fossiloitunutta koralliriuttaa. Ei edes sata vuotta kestänyt tulva.


      • Jo Leonardo da Vinci nauroi simpukoille ym. vuoristossa todisteena vedenpaisumuksesta.


    • Anonyymi

      Ei Ollia kiinnosta totuus. Hän elää selvästi omassa harhaisessa mielikuvitusmaailmassaan, joka on sekoitus mormomiuskontoa ja uskonnollista tieteiskuvitelmaa.

      Ollin kaltaisilla uskovaisilla menee elämältä pohja jos he ryhtyvät älyllisesti rehellisiksi ja järkiperäisiksi.

    • Anonyymi

      "Korallit ovat kasvaneet siinä vaiheessa kun Himalaja hitaasiti nousi Intian ja Aasian mannerlaattojen puristuessa toisiaan vasten. Kun korallit tarvitsevat alle 50 metrin syvyyden, niin ne ovat alkaneet kasvaa kun Intian ja Aasian välinen meri on madaltunut tuohon syvyyteen ja kasvu on loppunut kun ne ovat joutuneet kuiville."

      Höpö höpö

      Ei niitä nykyfysiikan mukaisesta aineesta koostuvia mannerlaattoja mikään saisi työntymään hitaasti toisiansa kohti. Nehän väistämättä alkaisivat jossakin vaiheessa työntämään toisiansa takaisin päin.

      Mistä hitosta sitä mannerlaattoja toisiansa kohti työntävää työntävää voimaa riittäisi siten että nousisi vuoristoja?!?

      Kyse on siitä että atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät kaikkien muiden laajenevien atomien ytimien kesken laajenevaa työntävää voimaa.

      Ja kun laajenevan Maapallon sisälle työntyy laajenevan pimeän aineen pilvi jonka laajenevat tihentymät laajenevat Maapallon sisällä uudeksi havaittavaksi laajenevaksi aineeksi, niin siinä on automaattisesti riittävästi työntävää voimaa joka saa syntymään uuden vuoren nopeasti.

      🤔

      • Anonyymi

        Ja taas tuli Savorinen saarnaamaan tonttutihentymistä. Kuperkeikatkin ovat usealta vuodelta heittämättä, kun tiedeyteisö ei vieläkään ole havahtunut uskomaan OSP malliin.


      • No nyt tuli viimeisen päälle hörhö kommentti.

        Perehdy pelle tektoniikan alkeisiin.


      • Anonyymi

        "Kyse on siitä että atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät kaikkien muiden laajenevien atomien ytimien kesken laajenevaa työntävää voimaa." no niin nyt meni sitten fysiikka ja varsinkin kvanttisellainen ihan uusiksi, myös tektoniikka joutuu ihan uuteen valoon. Sillä tätyyhän uskovaan luottaa kun on kai raamatun sanasta tämänkin totuuden löytänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyse on siitä että atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät kaikkien muiden laajenevien atomien ytimien kesken laajenevaa työntävää voimaa." no niin nyt meni sitten fysiikka ja varsinkin kvanttisellainen ihan uusiksi, myös tektoniikka joutuu ihan uuteen valoon. Sillä tätyyhän uskovaan luottaa kun on kai raamatun sanasta tämänkin totuuden löytänyt.

        Savorisella on ihan oma oppinsa, joka ei perustu muuhun kuin koulupudokkaan vilkkaaseen mielikuvitukseen. Hän saattaa käyttää tieteellisiä termejä, mutta tarkoittaa niillä ihan jotain mutta kuin fysiikassa tarkoitetaan. Hänen fotoninsa tuuppivat toisiaan, kiidyttävät, säteilevät ja laajenevat. Vetäviä voimia ei maailmankaikkeudessa ole, vaan OSP tonttutihentymät selittävät kaiken. Ne saavat ominaisuuksia aina sen mukaan, mitä selittely sillä kertaa vaatii.


      • Mannerlaatat liikkuvat mitatusti koko ajan.

        Jos kärsivällisyyttä ja ikää riittää voit matkustaa saman tien Islantiin ja mitata tarkasti dokumentoimastasi paikasta Atlantin keskiselännettä myöten menevän rotkon/halkeaman leveyden. Sitten voit odottaa kymmenisen vuotta ja käydä toistamassa mittaus ja huomaat että rotko on leventynyt noin neljännesmetrin.

        Näin voit tarkistaa itse että Atlanti levenee ja Amerikka ja Eurooppa erääntyvät toisistaan. Sinun ei tarvitse luottaa ateistiseen tieteeseen.

        Jos taas olet valmis ottamaan huomioon sen mahdollisuuden että koko maailma ei olekaan suuri salaliitto sinun huijaamiseksi, niin ohessa National Geographic -lehden artikkeli jossa kerrotaan miten Australian manner liikkuu niin nopeasti (liki 7cm vuodessa) että paikkojen (rakennusten, teiden) GPS koordinaatteja on jouduttu päivittämään vastaamaan Australian GPS:n käyttöönoton jälkeen muuttunutta sijaintia.

        https://www.nationalgeographic.com/news/2016/09/australia-moves-gps-coordinates-adjusted-continental-drift/

        "All of the Earth’s continents float on tectonic plates, which glide slowly over a plastic-like layer of the upper mantle. And the plate that Australia sits on has been moving relatively fast, about 2.7 inches a year (northward and with a slight clockwise rotation)."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyse on siitä että atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät kaikkien muiden laajenevien atomien ytimien kesken laajenevaa työntävää voimaa." no niin nyt meni sitten fysiikka ja varsinkin kvanttisellainen ihan uusiksi, myös tektoniikka joutuu ihan uuteen valoon. Sillä tätyyhän uskovaan luottaa kun on kai raamatun sanasta tämänkin totuuden löytänyt.

        Minä en usko ihmisen hatusta tempaisemiin jumaliin.

        En luojajumaliin.

        En hokkus pokkus laajenevaan avaruuteen.

        En kaareutuvaan avaruuteen.

        Ei ylimääräisiin tilaulottuvuuksiin.

        En selittämättömiin vetäviin voimiin.

        En pimeisiin jumaliin.

        🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savorisella on ihan oma oppinsa, joka ei perustu muuhun kuin koulupudokkaan vilkkaaseen mielikuvitukseen. Hän saattaa käyttää tieteellisiä termejä, mutta tarkoittaa niillä ihan jotain mutta kuin fysiikassa tarkoitetaan. Hänen fotoninsa tuuppivat toisiaan, kiidyttävät, säteilevät ja laajenevat. Vetäviä voimia ei maailmankaikkeudessa ole, vaan OSP tonttutihentymät selittävät kaiken. Ne saavat ominaisuuksia aina sen mukaan, mitä selittely sillä kertaa vaatii.

        Niin, laajenevat fotonit eivät juurikaan vuorovaikuta keskenään.

        Laajenevan valon meille pimeät laajenevat aallot sen sijaan vuorovaikuttavat toistensa kanssa, kiihdyttäen toistensa laajenemista ja näin laajenevan valon vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin aine ja valo laajenevat.

        Laajenevan valon massasta suurin osa on meille pimeissä aalloissa ja näin fotoneille on vaikeaa mitata massaa, mutta tietysti niilläkin massa on.

        🤔


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mannerlaatat liikkuvat mitatusti koko ajan.

        Jos kärsivällisyyttä ja ikää riittää voit matkustaa saman tien Islantiin ja mitata tarkasti dokumentoimastasi paikasta Atlantin keskiselännettä myöten menevän rotkon/halkeaman leveyden. Sitten voit odottaa kymmenisen vuotta ja käydä toistamassa mittaus ja huomaat että rotko on leventynyt noin neljännesmetrin.

        Näin voit tarkistaa itse että Atlanti levenee ja Amerikka ja Eurooppa erääntyvät toisistaan. Sinun ei tarvitse luottaa ateistiseen tieteeseen.

        Jos taas olet valmis ottamaan huomioon sen mahdollisuuden että koko maailma ei olekaan suuri salaliitto sinun huijaamiseksi, niin ohessa National Geographic -lehden artikkeli jossa kerrotaan miten Australian manner liikkuu niin nopeasti (liki 7cm vuodessa) että paikkojen (rakennusten, teiden) GPS koordinaatteja on jouduttu päivittämään vastaamaan Australian GPS:n käyttöönoton jälkeen muuttunutta sijaintia.

        https://www.nationalgeographic.com/news/2016/09/australia-moves-gps-coordinates-adjusted-continental-drift/

        "All of the Earth’s continents float on tectonic plates, which glide slowly over a plastic-like layer of the upper mantle. And the plate that Australia sits on has been moving relatively fast, about 2.7 inches a year (northward and with a slight clockwise rotation)."

        Totta kai nämä mittaukset pitävät paikkansa!!!

        https://youtu.be/oJfBSc6e7QQ

        🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta kai nämä mittaukset pitävät paikkansa!!!

        https://youtu.be/oJfBSc6e7QQ

        🤔

        Neal Adams ei vielä ymmärrä että myös atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät kaikkien muiden laajenevien atomien ytimien kanssa meille pimeää laajenevaa työntävää voimaa jolla on mm. laajenevan valon luonne.

        🤔


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä en usko ihmisen hatusta tempaisemiin jumaliin.

        En luojajumaliin.

        En hokkus pokkus laajenevaan avaruuteen.

        En kaareutuvaan avaruuteen.

        Ei ylimääräisiin tilaulottuvuuksiin.

        En selittämättömiin vetäviin voimiin.

        En pimeisiin jumaliin.

        🤔

        Mutta omiin höperöinteihisi uskot ja lujasti.


      • Anonyymi
        kreationismi_on_sairaus kirjoitti:

        Mutta omiin höperöinteihisi uskot ja lujasti.

        On uskonut ainakin yli kymmenen vuotta ja julistanut uskoaan kai kaikilla löytämillään palstoilla tieteellisistä palstoista vauvaryhmiin. Sinnikkyydessään hyvinkin Ollin luokkaa ja älykyydeltään vielä Ollinkin alapuolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en usko ihmisen hatusta tempaisemiin jumaliin.

        En luojajumaliin.

        En hokkus pokkus laajenevaan avaruuteen.

        En kaareutuvaan avaruuteen.

        Ei ylimääräisiin tilaulottuvuuksiin.

        En selittämättömiin vetäviin voimiin.

        En pimeisiin jumaliin.

        🤔

        Kuitenkin uskot selittämättömän laajenemisen aiheuttamiin työntämisvoimiin.


    • Eikö Ollia enää kiinnosta nylkyttää olkiukkoaan, jonka mukaan vain "ateistinen tiede" estää vedenpaisumuksen tieteellisen tutkimuksen?

      Kannattaa ottaa Olli välillä se pääsi pois sieltä *********si sekä nöyrästi ja rehellisesti perehtyä siihen mitä tiede oikeasti tietää ja on selvittänyt ympäröivästä todellisuudestamme.

      Ja sama vinkki kaikille taikauskovaisille fundisuskovaisille.

    • Anonyymi

      Oletteko tutustuneet sivustoon Totuuden talo eli houseoftruth?

      Jos googettaa Mitä Nooan Arkki symboloi, niin sieltä saa vastaukseksi jotain ihan muuta kuin luonnonilmiöitä. Onko raamattua siis tarkoitettu luonnontieen kuvaukseksi vai henkiseksi oppaaksi, siinäpä pulma.

      • Anonyymi

        Olipa tukevanpuoleinen tajunnanvirran turskahdus suomeksi ja englanniksi täydellisesti ilman tietoa tekijästä. Wiki ei tunne kummallakaan kielellä.

        Tietääkö joku palstalainen lisää?

        TH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa tukevanpuoleinen tajunnanvirran turskahdus suomeksi ja englanniksi täydellisesti ilman tietoa tekijästä. Wiki ei tunne kummallakaan kielellä.

        Tietääkö joku palstalainen lisää?

        TH

        Mitä mieltä olet etusivun alaosassa olevan vihreän laatikon kohdasta Geometrinen luomiskoodi - elämän edellytys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mieltä olet etusivun alaosassa olevan vihreän laatikon kohdasta Geometrinen luomiskoodi - elämän edellytys?

        En vielä mitään. Ehkä sitten, kun joku kertoo vähän taustoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En vielä mitään. Ehkä sitten, kun joku kertoo vähän taustoja.

        Jos etsitään Totuutta isolla T:llä, uskontojen ja tieteen välistä, niin sen totuuden voi kertoa siis kuka? On uskontojen totuus ja tieteen totuus, niin henkilöiden tausta on jotain tuolta väliltä. Et siis aio vilkaistakaan mitä kysyin, ennen kuin joku kertoo taustoja.


      • https://houseoftruth.education/fi

        Jonkinlainen hömpän kokoelma näyttäisi olevan.


      • Kun Raamattu, astrologia, NLP ja Alkemia sotketaan samaan keitokseen niin siinäpä on jokaiselle jotakin tai sitten ei kenellekkään yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos etsitään Totuutta isolla T:llä, uskontojen ja tieteen välistä, niin sen totuuden voi kertoa siis kuka? On uskontojen totuus ja tieteen totuus, niin henkilöiden tausta on jotain tuolta väliltä. Et siis aio vilkaistakaan mitä kysyin, ennen kuin joku kertoo taustoja.

        Koska tieteessä ei ole Totuutta isolla Teellä, niin sitä voivat etsiä vain uskovaiset. Itselleni riittää suomenluterilaisuus ja luonnontieteen harrastaminen.

        Vilkaisin tuota verkkopaikkaa sen verran, etten rupea sen Totuuksia yksityiskohdin ruotimaan. Ei kuulu harrastuksiini.


    • Anonyymi

      siitähän on vitsi kun ne jotka ei usko sanovat että vesi oli matalaa, mutta se oli ihme että egyptin sotaväki hukkui siihen veteen . Jumala kyllä antaa totuuden tulla näkyviin lopussa. Jeesus Kristus on ainoa, joka on noussut ylös kuolemansa jälkeen ja häneen uskomalla saa syntinsä anteeksi . SE ON TOTTA . t RKU

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe