Opettajien muukalaislegioona

Anonyymi

Ruovesilehdessä haastatelluista uusista opettajista vain yksi ilmeisesti asuu Ruovedellä, tai ei ainakaan sanonut muuta kotipaikkaa. Muut kertoivat asuinkunnakseen Tamperetta ja Kangasalaa. Onko opettajista pulaa, vai miksi ei palkata niitä, jotka muuttaisivat tänne asumaan ja maksamaan veroja.

11

146

  Vastaukset

  • Noo, syö kai ne yhteiskoulun ruokalassa ja maksaa siitä muutaman euron (?) Onhan sekin jotakin verrattuna kunnanjohtajaan joka kuskaa halpiseväänsä mukanaan Oriveden Lidlistä eikä jätä kuntaan euroakaan.

  • Eipä työnantaja voi määrätä missä asuu. Ihan vapaasti saa Suomessa asua. Taitaisi laki kieltää asuinkunnan mukaan valitsemisen työpaikkoihin. Tosin, on Ruoveden tilanne sen verran surkea, että en itsekään tänne olisi muuttamassa.

   • miksi valita juuri koulusta valmistuneita tai eläköityviä ulkopaikkakuntalaisia kun ruovedeltäkin varmaan löytyisi omastakin takaa opettajat?


   • Jos ette ole vielä tienneet, niin nykyään tarvitaan opettajan pätevyys. Ei täällä kylillä niitä päteviä opettajia taida kortistossa lojua, tai sit niissä opettajissa on jokin syy että ne on siellä kortistossa.


  • samaa mietin.omassa kylässä osaavaa porukkaa.mut valinta osuu muualle ja veromarkatkin kunnasta ulos.viree kylä teillä bussit kulkee harvoin.varma kyyti apostolin kyyti.

   • Pääasia että nykyään on äidinkielenopettajia. Ihan sama miltä paikkakunnalta tulevatkaan.


   • Taitaa opettajien pestit olla pääosin määräaikaisia, eli lukuvuodeksi kerrallaan. Säästöä sekin, ei tarvitse maksaa vakituiselle opettajalle kesällä makoilusta.


   • Pakkohan se on löytää säästöjä, kun johdannaiset maksaa 200 000 - 300 000 joka vuosi.


  • näin se on mm.hoitoalalla säästetään .mut johtajia riittää ja pomoja pomojen päälle.pomot matkustaa kuka maksaa....

  • Taitaa olla ihan vaan kylän tapa. Luulevat, että kun otetaan ihmiset muuaalta, että ne muuttavat tänne. Sitten ihmetellään, kun omat nuoret muuttavat pois. Juuri kunnassa avoinna oleeseen sihteerin paikkaankin taidettiin valita ulkopaikkakuntalainen, vaikka oman kylän nuoria oli myös hakenut paikkaa. Ei heitä taidettu edes kutsua haastatteluun. Eikä kyse ollut edes siitä, että ei olisi ollut huonosti menestyneitä ja laiskoja.

   • Kyllä paikkakunnan nuoria menee opiskelemaan esim. opettajaksi. Kysymys kuuluu miksi eivät palaa syntymäkuntaansa valmistuttuaan? Hakevatko virkoja? Vai valitaanko ulkopaikkakuntalainen juuri sen takia että luullaan heidän muuttavan kuntaan. No ei he muuta, virat täytetään lukuvuodeksi.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   690
   14905
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   126
   2313
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1527
  4. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1518
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1291