Brexti-paniikki leviää Britanniassa!

Anonyymi

Britanniaa uhkaa pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä, mikäli se eroaa EU:sta ilman sopimusta, kertovat The Sunday Timesin näkemät hallituksen salaiset asiakirjat. Lisäksi ongelmia tuovat jumittuvat satamat sekä niin sanottu kova raja Irlannin ja Pohjois-Irlannin välillä.

The Timesin mukaan asiakirjoihin on kerätty todennäköisimmät ongelmat, joita sopimukseton brexit toisi tullessaan.

– Hallituksen virkailijoiden kokoamat, koodinimellä Yellowhammer (keltasirkku) kulkevat, asiakirjat tarjoavat harvinaisen vilkaisun hallituksen salamyhkäisiin toimiin välttää maan infrastruktuurin katastrofaalinen romahtaminen, The Times kirjoittaa.

Lehden mukaan asiakirjoilla on korkean tason turvallisuusluokitus.

Asiakirjojen mukaan jopa 85 prosenttia Englannista Ranskaan matkaavista rekoista ei ole välttämättä valmiina Ranskan tulleihin. Voisi kestää jopa kolme kuukautta ennen kuin liikennettä saataisin sujuvammaksi, kertoo uutistoimisto Reuters.

Brittihallitus uskoo myös, että Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajasta tulee niin sanottu kova raja.

Britannian EU-eron myötä Pohjois-Irlannin ja Irlannin tasavallan välisestä rajasta tulee EU:n ulkoraja.

Tähän asti tavarat ja palvelut ovat kulkeneet kahden EU-maan välillä ilman rajoituksia, mutta jos Britannia eroaa EU:sta ilman kattavaa kauppasopimusta, tilanne muuttuu.

– Silloin Pohjois-Irlanti ei olisi enää osa EU:n sisämarkkinoita eikä tulliliittoa, vaan tullimuodollisuudet tarkastuksineen on toteutettava, Eurooppaoikeuden professori Jukka Snell Turun yliopistosta sanoi Ylelle helmikuussa.

Johnson lähtee uhittelemaan Ranskalle ja Saksalle
Britannian pääministerin Boris Johnsonin on määrä kertoa ensi viikolla Ranskan presidentille Emmanuel Macronille ja Saksan liittokanslerille Angela Merkelille, että brittiparlamentti ei voi estää Britannian EU-eroa, kertoo uutistoimisto Reuters siteeraten The Sunday Telegraph -sanomalehteä.

– Tällä viikolla Johnson matkustaa Saksaan ja Ranskaan vakuuttaakseen Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin siitä, että parlamentti ei voi estää brexitiä, Telegraph kirjoittaa.

Lehden mukaan Johnsonin odotetaan kertovan Merkelille ja Macronille, että heillä on kaksi kuukautta aikaa saada aikaan sopimus, joka kelpaa Britannian hallitukselle ja parlamentille tai Britannia eroaa EU:sta ilman sopimusta lokakuun viimeisenä päivänä.

Oppositio haluaa äänestyksen hallituksen luottamuksesta
Samaan aikaan sopimuksetonta EU-eroa vastustava oppositio yrittää kiivaasti löytää toimintatavan, jolla lokakuun lopussa häämöttävä sopimukseton ero saataisiin estettyä.

Opposition riveissä tehdään suunnitelmaa, jolla sopimukseton ero voitaisiin estää. Aikaa suunnitelman toteuttamiselle on hyvin vähän, joten ratkaisuja olisi saatava aikaan nopeasti.

Oppositiota johtava työväenpuolue haluaa, että parlamentti äänestää hallituksen luottamuksesta heti kun se palaa lomalta syyskuun alussa.

Jos epäluottamuslause menee läpi ja hallitus kaatuu, opposition on määrä synnyttää pikaisesti hätätilahallitus estämään sopimuksettoman EU-eron.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onpa EU:lla ja eunukeilla suuri hätä sopimuksettoman Brexitin vuoksi.
      Katuvat jo varmaan ylimielisyyttään sopimusneuvotteluissa.

      Eivät virheet ihmetytä kun EU:n pääneuvottelijana oli juoppo.
      Viimeksi kun pääneuvottelija oli juoppo (Stalin), aikaansai tämä maailmansodan.

      Onnea ja menestystä briteille. Siinä pystypäinen kansa, jota muutama EU:n kannustama vouhottaja ei saa polvilleen.

      • Anonyymi

        Hätä on yksinomaan briteillä, jotka ovat joutuneet valekampanjan uhreiksi.

        Sekasortoinen parlamentti on kolmasti hylännyt Mayn neuvotteleman sopimuksen, jonka EU on hyväksynyt pääneuvottelijanaan komissaari Michel Barnier.

        Onnea britit tosiaan tarvitsevat. Sen lisäksi tulisi löytää kyvykkäät johtajat. Nyt on paha vaje.

        Britit tosin ovat selvinneet pahemmistakin ongelmista löydettyään yksimielisyyden. Nyt se on kateissa Johnsonin ja Faragen tapaisten valehtelijoiden ja keltaisen lehdistön ansiosta.

        Riemua riittää vain EU-vihaajilla.


      • Anonyymi

        Ja sinäkö ne kyvykkäät johtajat tiedät! Et hyväksy vapaiden vaalien ja pääministerivalinnan antamaa oikeutusta. Kun muutama brittieunukki huutaa, että väärin on äänestetty ja väärin on valittu.

        Brittien asiaan sotkeutuvana etäeunukkina olet neuvomassa johtajan valintaa, vaikka johtaja on jo valittu, eikä asia muutenkaan kuulu muille.
        Älä sekoita puntaa vappusataseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinäkö ne kyvykkäät johtajat tiedät! Et hyväksy vapaiden vaalien ja pääministerivalinnan antamaa oikeutusta. Kun muutama brittieunukki huutaa, että väärin on äänestetty ja väärin on valittu.

        Brittien asiaan sotkeutuvana etäeunukkina olet neuvomassa johtajan valintaa, vaikka johtaja on jo valittu, eikä asia muutenkaan kuulu muille.
        Älä sekoita puntaa vappusataseen!

        Lykkäät pötyä.
        Epäluottamus Johnsoniin on laajaa,kuten brittilehdistö kertoo. Ei riitä, että palstan valehtelijat luottavat. Johnsonin takana on alle kolmannes kansasta.


      • Anonyymi

        "Onpa EU:lla ja eunukeilla suuri hätä sopimuksettoman Brexitin vuoksi.
        Katuvat jo varmaan ylimielisyyttään sopimusneuvotteluissa."

        Huoli kantautuu parlamentin alahuoneesta ja sen jakavat useimmat brittipolitiikot, ekonomistit, opettajat, yrittäjä jne. Mainittakoon tässä vielä, että Belgian hallituksen tilaama tutkimusraportti sopimuksettomasta erosta arvelee sen aiheuttavan 526 000 britin, 141 000 ranskalaisen ja 291 000 saksalaisen työttömyyden. Suomessa vaikutus on belgilaisraportin mukaan noin 9000 työpaikkaa ja Ruotsissa melkein 20 000 työpaikkaa.

        Belgilaiasraportin mukaan brittien bkt per capita laskee noin 3000 euroa. Suomessa vaikutus on 100-200 euroa per capita.

        "Eivät virheet ihmetytä kun EU:n pääneuvottelijana oli juoppo.
        Viimeksi kun pääneuvottelija oli juoppo (Stalin), aikaansai tämä maailmansodan."

        Sinä tulkitset historiaa kuin Picasso -taiteellisen vapautuneesti.

        Jos viittaa Jean laude Junckeriin, hän ei ollut EU:n pääneuvottelija. EU:n pääneuvottelija oli Michel Barnier. Stalin ei myöskään aloittanut toista maailmansotaa - tai mitä ikinä tarkoitatkaan tällä maailmansodalla.

        "Onnea ja menestystä briteille. Siinä pystypäinen kansa, jota muutama EU:n kannustama vouhottaja ei saa polvilleen. "

        Ei EU halua brittejä polvilleen, mutta suotavaa olisi, että he kasvaisivat aikuiseksi ja oppisivat toimimaan kansainvälisessä politiikassa kuten aikuisett. EU ei koskaan anna briteille jäsenyyden tarjoamia etuja ilmaiseksi. Sehän olisi aivan vitun tyhmää. Tarjottu sopimusluonnos on toiseksi paras olemassaolevista vaihtoehdoista. Paras olisi, että britit peruuttaisivat typerän eroprosessin, josta kukaan ei ole hyötynyt mitenkään.


      • Anonyymi

        On todella näin että Suomen etäeunukit eivät hyväksy demokratiaa :
        Kun vapaat vaalit on pidetty, on hävinneidenkin kunnioitettava vaalin tulosta. Ei pidä heti mielenosoitella ja häiriköidä.
        Eikä pidä neuvoa vieraita näiden asioista.
        Omissakin asioissa on korjattavaa.

        Toki eunukkien mielenosoittelu Britannian vaalitulosta ja legitiimiä hallintoa vastaan johtuu vihervasemmiston syvästä pelosta:
        Brexit jonka ehtoja neuvotellaan eron jälkeen, ja vain briteille tarpeellisilta osin. .

        Briteille myönteisempi lopputulos on tällä tavoin odotettavissa.
        Edelleen on näin :
        EU kukkoilee yhden mantereen puolikkaassa. Britannia hallitsee meriä ja sitä kuuntelee puolet maapallosta: Kanada, Australia, Intia, Pakistan, suuri osa Afrikan maista jne, ja jopa Trump ja Putin EU:n hajottaakseen.

        Onnea ja menestystä briteille. Veikkaan heitä voittajiksi!
        Älä veikkaa vappusatasella. Ei väärällä rahalla saa veikata.


    • Anonyymi

      On remainer-lehdistö ennenkin pelotellut pulalla, mellakoilla, vitsauksilla, heinäsirkoilla ja superkupalla. Taitaa vaan käydä kuin sutta huutaneelle pojalle Aisopoksen sadussa.

      • Anonyymi

        Entäpä,jos tuleekin susi nimeltä sopimukseton brexit?
        Mitenkäs EU-vihaajien suut silloin pannaan?


    • Anonyymi

      Kiitos, että toit tuon naurettavan valheuutisen palstalle, vaikka minä olin tehnyt samasta jutusta avauksen!

      EU-pravdat yrittävät levittää paniikkia brittien keskuuteen. jotta he kääntyisivät kannattamaan maansa EU-orjuutta.

      Nuo väitteet ovat suorastaan naurettavia! Muka ruoka ja lääkkeet loppuisivat vapaassa ja vauraassa suurvaltiossa ilman EU-jäsenyyttä??? ;-)

      Muistelkaapa kuinka ihan äsketäin eunukit palstalla syyttivät juuri Boris Johnsonia paniikin lietsonnasta ja vääristä ennusteista brexit-vaalien aikana!? Nyt mokomat tekvät ihan samaa, mitä BJ MUKA teki... ;-)

      • Anonyymi

        EU-vihaaajilla on tosiaan huonot housuissa!

        "Nuo väitteet ovat suorastaan naurettavia! Muka ruoka ja lääkkeet loppuisivat vapaassa ja vauraassa suurvaltiossa ilman EU-jäsenyyttä??? ;-)"

        Kiistätte siis brittiviranomaisten ja asiantuntijoiden arviot.?

        Pystytte vain valehtelemaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-vihaaajilla on tosiaan huonot housuissa!

        "Nuo väitteet ovat suorastaan naurettavia! Muka ruoka ja lääkkeet loppuisivat vapaassa ja vauraassa suurvaltiossa ilman EU-jäsenyyttä??? ;-)"

        Kiistätte siis brittiviranomaisten ja asiantuntijoiden arviot.?

        Pystytte vain valehtelemaan!

        Olen EU mielinen kuten sinäkin,mutt totuus on että Britannia on eräs euroopan unionin suurimmista jjäsenmaksajista ja euroopan unioni pelkää että se velkaantuu entistä pahemmin mikä Britannia eroaa,ja sehän on meidän myönnettävä eikö totta? Euroopan unioni on pahoin velkaantunut ja Venäjä auttaa eu ta ainoastaan hyvää hyvyyttään toimittaen eulle mm öljyä sekä maakaasua joita keskieuroopan maat tarvitsevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen EU mielinen kuten sinäkin,mutt totuus on että Britannia on eräs euroopan unionin suurimmista jjäsenmaksajista ja euroopan unioni pelkää että se velkaantuu entistä pahemmin mikä Britannia eroaa,ja sehän on meidän myönnettävä eikö totta? Euroopan unioni on pahoin velkaantunut ja Venäjä auttaa eu ta ainoastaan hyvää hyvyyttään toimittaen eulle mm öljyä sekä maakaasua joita keskieuroopan maat tarvitsevat.

        Hahhah. Venäjä auttaa EU:ta hyvää hyvyyttään ?!
        Älä ota enää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahhah. Venäjä auttaa EU:ta hyvää hyvyyttään ?!
        Älä ota enää.

        Älä kysnalaista suuren valtavannVenäjän hyvyyttä auttaa euroopan unionia! euroopan unionin byrokraattiset komissaarit joutuvat kumartamaan suurta Venäjää ja Putinia! niin heidän pitääkin kumartakoon eu si Venäjää!!


    • Anonyymi

      "Britanniaa uhkaa pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä, mikäli se eroaa EU:sta ilman sopimusta, kertovat The Sunday Timesin näkemät hallituksen salaiset asiakirjat. Lisäksi ongelmia tuovat jumittuvat satamat sekä niin sanottu kova raja Irlannin ja Pohjois-Irlannin välillä."

      Tästä on siis kyse, vaikka EU-vihaajat yrittävät huonot housuissa asiaa sekoittaa.

      • Anonyymi

        Miten muka Britanniaa voisi uhata pula polttoaineesta ruoasta tai lääkkeestä? niitähän Britannia tuottaa useimpiin eu maihin! tottakai se on kauhea totuus eu fanaatikoille myöntää kun Britannia eroaa eu sta niin eu menettää erään suurimman jäsenvaltionsa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten muka Britanniaa voisi uhata pula polttoaineesta ruoasta tai lääkkeestä? niitähän Britannia tuottaa useimpiin eu maihin! tottakai se on kauhea totuus eu fanaatikoille myöntää kun Britannia eroaa eu sta niin eu menettää erään suurimman jäsenvaltionsa,

        Kas, kun se pula on brittien oma arvio.
        Ja sopimukseton brexit tuottaa suurta haittaa Britannian kaupalle EU-maiden kanssa.

        Britannian ero on ollut tiedossa kolmisen vuotta. Ei se ole enää uutinen kenellekään.
        Kyse onvain siitä, erotaanko sopimuksella vai ilman. Jälkimmäinen tuo suuria ongelmia. Myös edellinen,mutta vähemmän.


    • Anonyymi

      EU mielinen:Britanniassa on eu sta eroamisen suhteen vahvasti kolmenlaista koulukuntaa,ensimmäiswt haluavat erota eu sta ilman sopimusta jälkimmäinen osapuoli haluaa ns pehmeän eli sopimuksella tehdyn eron mutta sopimukseton tietysti parempi.Kolmas koulukunta Britanniassa jokseenkin se vähemmistö haluaisi pysyä eu ssa mutta sen joka haluaa pysyä eu ssa on marginaalinen ja niinhän täällä Suomessakin eu n kannatus on laskenut vuosi vuodelta

      • Anonyymi

        Lykkäät pötyä.

        Mielipidetutkimusten mukaan brittien pääosa kannattaa EU:ssa pysymistä.

        Brexit voitti kansanäänestyksen, koska EU-kannattajat pitivät omaa voittoaan selvänä ja jäivät kotiin.

        Suomessa EU:n kannatus on muutamassa vuodessa noussut 63:stä 74:een. Nousu on aika raju.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lykkäät pötyä.

        Mielipidetutkimusten mukaan brittien pääosa kannattaa EU:ssa pysymistä.

        Brexit voitti kansanäänestyksen, koska EU-kannattajat pitivät omaa voittoaan selvänä ja jäivät kotiin.

        Suomessa EU:n kannatus on muutamassa vuodessa noussut 63:stä 74:een. Nousu on aika raju.

        Samaa hevonpaskaa toistat jatkuvasti. Jo toista vuotta. Vai kolmatta? Miten voittoa voi pitää varmana ilman äänestämistä? Itsestäänkö ne KYLLÄ äänet ilmestyy? Mene nyt mouho typerine valheines takaisin sinne kiven alle mistä tulitkin.


    • Anonyymi

      Suurin virhe on ollut sokeus nähdä, kuinka Eurooppaa luovutetaan pala kerrallaan vakioituvan globalistisen eliitin käsiin. Eikä olla nähty, miten se ujuttaa lonkeronsa syvälle hallituksiin, joista muokkaa eliitin palvelijoita. Niin kierosti junailtu, ettei edes eroaminen meinaa onnistua. Nyt siitä maksetaan kovaa hintaa; maa, itsenäisyys, itsemääräämisoikeus, luonnonvarat... Miten aikuiset ihmiset voi olla näin tyhmiä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe