Mikä paras verkkolaskun toteutus pienyrittäjälle?

Anonyymi

Yksin yrittävänä pienyrittäjänä mietin ratkaisua verkkolaskutuksen toteuttamiseksi. Laskuja lähetän ehkä 12 vuodessa eli en montaa. Pankkissa tietysti saisi verkkolaskut käyttöön mutta ehkä haluaisin erillisen palvelun vaikka se maksaakin vähän.

Mikä on paras ja luotettavin palvelu tähän tarpeeseen? Onko Maventa ok? Entä Visma?

6

<50

Vastaukset

 • Älä missään tapauksessa osta norjalaiselta Vismalta, vaan osta kotimaiselta Maventalta. Jää silloin nekin rahat Suomeen, kun on suomalaisfirma.

  • Maventa ei ole vuosikymmeneen enää ollut suomalainen. Sehän myytiin juuri tuolla Vismalle, joka kovilla hinnoilla rahastaa nyt suomalaisia verkkolaskun lähettäjiä.


 • Datamike on kotimainen taloushallinto-ohjelmisto, jossa on mukana verkkolaskutus ym.

 • Täältä saat varmaan järkevän ehdotuksen: www.verkkolaskulaki.fi

 • Onpas tyhmää tekstiä tuolla Edelmann Consultingin sivulla. Itse kiertäisin moisen uhkailutekstin levittäjäfirman kaukaa, noilta en sähköistä laskutusta tilaisi:

  "Verkkolaskujen lähetys pakolliseksi 1.4.2020
  1.4.2020 verkkolaskulaki* laajenee koskettamaan yrityksiä ja velvoittaa ne
  lähettämään verkkolaskuja. Muilla tavoilla lähetettyjä laskuja yritysten ei
  tarvitse enää jatkossa vastaanottaa. Ne voivat näin jättää muilla tavoilla
  lähetetyt laskunne maksamatta."

  1.) Tuo laki ensinnäkään ei koske alle 10.000€ vuotuista liikevaihtoa tekeviä yrityksiä lainkaan, ne saavat jatkossakin lähettää paperilaskuja.

  2.) Toisekseen laki ei anna millekään yritykselle lupaa olla maksamatta toisen yrityksen paperilla lähettämiä laskuja. Laskun maksuvelvollisuus ei ole poistumassa. EU-peräinen lakiteksti sanoo vain tämän verran:

  >"4 § Hankintayksikön ja elinkeinonharjoittajan oikeus saada sähköinen lasku
  >Hankintayksiköllä ja elinkeinonharjoittajalla on oikeus saada pyynnöstä lasku
  >toiselta hankintayksiköltä tai elinkeinonharjoittajalta sähköisenä laskuna."
  https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190241

  Kukin yritys voi pyytää tai uuden EU-pakkolain nojalla pyytää tai vaatia lähettämään laskun sähköisenä. Mutta tällaisesta on helppoa ennalta sopia kunkin yrityksen kanssa, kuten tapahtuu nytkin.

  Eivät normaalit yritykset ne ala tätä käyttää vetkuttelun syynä, että eivätpä maksakaan laskuasi, kun et lähetä sähköisenä. Hätätilassa voi aina käyttää oman pankin tarjoamaa palvelua, jossa yksittäisen laskun voi naputella sähköiseen muotoon.

  Normaalit PK-yritykset jotka tälläkin hetkellä toimivat paperisen laskutuksen kautta, sekä ostolaskujen että myyntilaskujen kanssa, eivät ne ole toimintojaan tämän lain mukana minnekään muuttamassa.

  Pienelle firmalle sähköisen, automatisoidun laskutuksen käyttöönotto on kallista ja hankalaa. Siitä ei saada pienen mittakaavan laskutuksessa mitään hyötyjä, pelkkää lisäkustannusta ja lisää valvottavaa. Siksi alle 10000 € firmat onkin tästä vapautettu.

 • Datamike -ohjelmassa on verkkolaskutoiminnot mukana. Niillä on myös ilmainen neuvonta, jolla pääsee alkuun. Nettiosoitteen löytyy saat googlesta.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.