Tuulimyllyt ja lomalappajärveläinen

Anonyymi

Tutustuin rantatuolissa löhöillen perinjuurin lappajärveläiseen kunnallispolitiikkaan. Ensimmäinen havaintoni Lappajärven kunnallispolitiikassa nousee esiin keskustavaltaisuus.
Olipa lähellä, että Lappajärven keskustalaiset olisivat juntanneet itäkyläläisen eduskuntavaaliehdokkaanakin olleen kuntapolitikon omaksi kunnnanjohtajakseen.
Kaukana se ei ollut.
Itäkyläläinen varmaankin ajatteli nousevansa kunnan johtoon ottamatta mihinkään asiaan selkeää kantaa.

Asioihin tutustuneena huomasin tämän itäkyläläisen kuntapolitikon sentään ottaneen myönteisen kannan lappajärveläisten mielipiteitä jakavan Saapasnevan tuulipiston rakentamisen suhteen.
Myötäilikö itäkyläläinen kuntapolitikko ja eduskuntaehdokas mahdollisesti kunnan keskustalaisten virkamiesten ja valtuuston nokkamiesten kantaa.

Menikö häneltä itäkyläläisten yleisen tahdon mukainen vastustaminen Saapasnevan tuulipuistoa kohtaan omaneduntavoittelun edelle.

On todella mielenkiintoista nähdä tulevien eduskuntavaalien ehdokasasettelu Järviseudulla.

Tuskin Itäkylästä tämän jälkeen riittää vaalityöhön väkeä kylän mukamasehdokkaalle.

Mielipiteeni tämä.
9/12 lappajärveläinen

28

<50

  Vastaukset

  • Ongelma on että samat kepun äijät pienessä piirissä päättävät asioista. Pitäisi saada uutta verta.

   • No se pieni piiri on ollut sokea jo kauan.

    60-70-luvulla, kun kuntaan olisi ollut tulolossa yritysmyönteisemmällä kunnallispolitiikalla työllistäviä yrityksiä, niin mitä tekikään kuntapolitikot.

    Keskustapolitikot pelkäsivät kuntaan tulevan sosialisteja tehdastyöläisten mukana.

    Vimpelissä Santeri Mäkelän ajatusten jälkeen ei ole pelätty demareita ,eikä kommunisteja. Siksi vimpeläisillä onkin ollut väleämpi katsantokanta yritysmaailmaan ja siten myös mahdolliseen vasemmistolaiseen ajatuskantaan.

    se lomalainem..


  • KEtkä oikasti tästä järjettömästä jättätuulimyllyhankkeesta hyötyvät?
   Lomalappajärveläisenä ihmetyttää suuresti, millä vimmalla hanketta ajetaan ja maisemat pilataan. Mitä tässä on takana?

   • Tyhmyys.


  • tuulimyllyt tuovat pitäjään vaurautta ja onnea

   • Hieno näkökulma asiaan, en ollut tullut ajatelleeksi tilannetta tuolta kantilta...


   • Tähänkin aloitukseenikaan kaikki kommentoijat eivät jaksaneet perustella ajatuksiaan. No kumminkin itäkyläläisen ex.eduskuntavaaliehdokkaan myönteiseen tuulimyllykantaan odottasin edes hiukan kommentteja ja näkökulmaa.
    No eihän sitä tuu tietenkään. Vimpelissäkin Saarikentällä tuppinäppi on usein paras vaihtolyönti.
    Niin ajattelee varmaankin tuppimielipidettään pidättelevä ex-kansanedustajaehdokaskin.

    9/12 lomalappajärveläinen


   • Vaurautta ja onnea mikään tuulimylly ei tuo lappajärveläisille, eikä muillekaan lähikuntalaisille.
    Lappajärven kunnanvaltuuston puheenjohtajana "tohturismies" ajattelee pelkästään kunnalle tulevia euroja kuntalaisten hyvinvoinnin sijaan.
    Pahoinvointi, jos ei yllä tohturismiehen tarvolalaiselleen elinpiiriin, niin luulisi hänen jokseenkin fiksuna miehenä ymmärtävän, että satojen itäkyläläisten elinpiiri on liian lähellä suunniteltua tuulivoimalahanketta.
    Tohturismiehen mukainen ajattelutapa 5€/ vuosittainen tulo tuulivoimalahankkeesta kuntalaista kohtaan on täysin absurdi ajatusmalli.

    Entinen kunnanjohtajan ja nykyisen kunnanvaltuuston puheenjohtajan ajatusmalli tuulivoimalahanketta kohtaan ovat täysin ristiriitainen varsinkin itäkyläläisten tavoitteita kohtaan.
    Siihen lisättäköön itäkyläläisten äänillä kunnanvaltuustossa olevan ex-eduskuntavaaliehdokkaan keskustan valtuutetun kannanotto.
    Itäkyläläisten tahdon mukaista on nyt heti lopettaa tuulivoimapuiston suunnittelun lopettaminen.

    lomalappajärveläinen

    Voisikos


   • kyllä oot köppänen


  • Kannatan tuulimyllyjä,maisema arvoille en anna centin vertaa arvoa.Syy kohdaltani on kokemani vääryys kunnan toimintaan,kunta antoi aikoinaan naapurin lantalalle,joka on olohuoneen ikkunasta alle sata metriä rakennusluvan, aina kun katson olohuoneen ikkunasta järvelle näkyy kyseinen lantala,mieluummin katsoisin kun tuulimyllyt pyörivät.

  • Olen aina ihmetellyt, kuinka mitättämästi lappajärveläiset arvostavat omaa järveään ja pohjalaisittain upeita maisemia. Herätkää ennen kun on jättimyllyjen kanssa myöhäistä. Laihialla, Ilmajoella ja Lapualla saa jo laajoilla alueilla iastella noita rumiluksia jos on niin suuri halu. tv: yksi mökkiläinen

  • Tuulimyllyverkosto rakennetaan niin tiheäksi että aina jostain suunnasta näkyy tuulimyllyjä.

  • No jo on vittu, mitä helvettiä ne myllyt nyt oikeesti haittaa yhtään ketään.

   • No ei mitään, mut nää juntturat vaan aina edistystä vastaan :(


   • "No jo on vittu" - kommenttisi ilmaiseen ajatuksesi mitättömyyden. Jos vastustsat Saapasnevan tuulivoimalahanketta, niin kai sinulla on perusteellunpiakin kannanottoja, kun "no voi vittu."


   • No voi vittu kun ei ole. Myllyt pystyyn ja mutinat vittuun!


  • Se niissä haittaa kun myllyt pyörittävät ilmaa ja tarhojen haju leviää entustä laajemmalle myös mökkiläisten kesää pilaamaan. Vakiasukkaat ovat jo tottuneet ominaishajuunsa.

  • Suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon, että tekniikka kehittyy koko ajan ja seuraavan sukupolven myllyt voivat olla 300 metriä korkeita.
   Ilkassa tänään:
   "Maalahteen suunnitellaan 26 tuulivoimalan laitosta, maksaa 250 miljoonaa euroa, voimalat kohoavat jopa 300 metrin korkeuteen."

  • Myllyt tuovat rahaa kuntaan,vaikka täällä on tällä hetkellä talous kunnossa,toisin kuin tuossa naapurissa.

  • Tuottaa rahaa tosiaan väestöltään kuihtuvan kunnan organisaation pyörittämiseen, joka ei edes yritä satsata kansainväliseen matkailuun ja verkottumiseen. Samalla ei tajuta, mikä luontoarvo menetetään ja tämän maisemanraiskauksen kautta järvenrantakiinteistöjen arvon aleneman suuruus on kokonaisvaikutuksiltaan melkoinen. Pian tuulivoimaloita on kaikkialla. Tuulivoimaton Lappajärvi on tulevaisuudessa arvokas erottuva asia!

  • Lappajärvellä rantakiinteistöt ovat yliarvostettuja,oikea arvo olisi noin kolmasosa nykyisistä rannan arvoista.Mikäli rannan arvoja voitaisiin laskea esimerkiksi tuulimyllyjen ansiosta kolmaosaan nykyisistä arvoista,silloin olisi köyhälläkin mahdollisuus ostaa huvila järven rannalta.Kiinteistön myyjä myös hyötyisi tavallaan halvemmasta rannan arvosta,monen myyjän maksa säästyisi liiallisen alkkoholin käytöstä kun hinnat olisivat alhaisempia eikä alkkoholia olisi varaa ostaa nykyisiä määrijä,eikä ostajalta menisi kiinteistöveroa sitä kauhean kovaa rahastusta kunnan taholta.Siis jos kiinteistöjen hinnat laskisivat tuulimyllyjen ansiosta voisimme olla sangen tyytyväisiä,kun vielä saisimme puhdasta enerkiaa.
   Saapasnevan turpeen nosto torpattiin suunnilleen samojen suurimmaksi osaksi joutilaisten toimesta,tuulimyllyt nähtävästi tulevat,ei kaikkea voi vastustaa kun ei turvetta voinut nostaa tulkoon tuulimyllyt

   • Tuo ei maksaa pelasta kun lappiksella juodaan vaan pontikkaa omasta pannusta.


  • Tuulimyllyjen vika on että ne ovat kerran rakennettuna pysyviä maisemaa laajasti hallitsevia,monen mielestä rumiluksia jotka jauhaa euroja vain omistajiensa kassaan,ei kunnan.Toisten mielestä kunnan imagoa nostava edistyksen riemuvoitto.Asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen että haitta on paikallisen väestön kannalta katsottuna hyötyä suurempi.

  • Huomenna valetaan ekan myllyn perustukset, kaikki tervetuloa mukaan juhlavaan tilaisuuteen!

  • Tuulimyllyt ovat näkyvä elämisen meininki, eikä ne kenenkään elämää kaada!

   • Tuulimyllyt viljan jauhatukseen. Ne olivat sopivia silloin aikoinaan ja on hyvä asia, että Kivitipun vieressä on sellainen muistomerkkinä. Mutta näitä tuulisähkömyllyjä ei pidä rakentaa, ainakaan Lappajärvelle.


  • Lappajärvellä taantumus, ei ymmärretä, että se vidun teollisuus peruna ei enää kiinnosta ketään. Vielä vähemmän ketut.

   • Nykyisi ykköskasvi, hömppäheinä


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   228
   6611
  2. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   56
   4763
  3. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   58
   2486
  4. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   131
   1192
  5. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   103
   959