Tuulimyllyt ja lomalappajärveläinen

Anonyymi

Tutustuin rantatuolissa löhöillen perinjuurin lappajärveläiseen kunnallispolitiikkaan. Ensimmäinen havaintoni Lappajärven kunnallispolitiikassa nousee esiin keskustavaltaisuus.
Olipa lähellä, että Lappajärven keskustalaiset olisivat juntanneet itäkyläläisen eduskuntavaaliehdokkaanakin olleen kuntapolitikon omaksi kunnnanjohtajakseen.
Kaukana se ei ollut.
Itäkyläläinen varmaankin ajatteli nousevansa kunnan johtoon ottamatta mihinkään asiaan selkeää kantaa.

Asioihin tutustuneena huomasin tämän itäkyläläisen kuntapolitikon sentään ottaneen myönteisen kannan lappajärveläisten mielipiteitä jakavan Saapasnevan tuulipiston rakentamisen suhteen.
Myötäilikö itäkyläläinen kuntapolitikko ja eduskuntaehdokas mahdollisesti kunnan keskustalaisten virkamiesten ja valtuuston nokkamiesten kantaa.

Menikö häneltä itäkyläläisten yleisen tahdon mukainen vastustaminen Saapasnevan tuulipuistoa kohtaan omaneduntavoittelun edelle.

On todella mielenkiintoista nähdä tulevien eduskuntavaalien ehdokasasettelu Järviseudulla.

Tuskin Itäkylästä tämän jälkeen riittää vaalityöhön väkeä kylän mukamasehdokkaalle.

Mielipiteeni tämä.
9/12 lappajärveläinen

37

619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ongelma on että samat kepun äijät pienessä piirissä päättävät asioista. Pitäisi saada uutta verta.

      • Anonyymi

        No se pieni piiri on ollut sokea jo kauan.

        60-70-luvulla, kun kuntaan olisi ollut tulolossa yritysmyönteisemmällä kunnallispolitiikalla työllistäviä yrityksiä, niin mitä tekikään kuntapolitikot.

        Keskustapolitikot pelkäsivät kuntaan tulevan sosialisteja tehdastyöläisten mukana.

        Vimpelissä Santeri Mäkelän ajatusten jälkeen ei ole pelätty demareita ,eikä kommunisteja. Siksi vimpeläisillä onkin ollut väleämpi katsantokanta yritysmaailmaan ja siten myös mahdolliseen vasemmistolaiseen ajatuskantaan.

        se lomalainem..


    • Anonyymi

      KEtkä oikasti tästä järjettömästä jättätuulimyllyhankkeesta hyötyvät?
      Lomalappajärveläisenä ihmetyttää suuresti, millä vimmalla hanketta ajetaan ja maisemat pilataan. Mitä tässä on takana?

      • Anonyymi

        Tyhmyys.


    • Anonyymi

      tuulimyllyt tuovat pitäjään vaurautta ja onnea

      • Anonyymi

        Hieno näkökulma asiaan, en ollut tullut ajatelleeksi tilannetta tuolta kantilta...


      • Anonyymi

        Tähänkin aloitukseenikaan kaikki kommentoijat eivät jaksaneet perustella ajatuksiaan. No kumminkin itäkyläläisen ex.eduskuntavaaliehdokkaan myönteiseen tuulimyllykantaan odottasin edes hiukan kommentteja ja näkökulmaa.
        No eihän sitä tuu tietenkään. Vimpelissäkin Saarikentällä tuppinäppi on usein paras vaihtolyönti.
        Niin ajattelee varmaankin tuppimielipidettään pidättelevä ex-kansanedustajaehdokaskin.

        9/12 lomalappajärveläinen


      • Anonyymi

        Vaurautta ja onnea mikään tuulimylly ei tuo lappajärveläisille, eikä muillekaan lähikuntalaisille.
        Lappajärven kunnanvaltuuston puheenjohtajana "tohturismies" ajattelee pelkästään kunnalle tulevia euroja kuntalaisten hyvinvoinnin sijaan.
        Pahoinvointi, jos ei yllä tohturismiehen tarvolalaiselleen elinpiiriin, niin luulisi hänen jokseenkin fiksuna miehenä ymmärtävän, että satojen itäkyläläisten elinpiiri on liian lähellä suunniteltua tuulivoimalahanketta.
        Tohturismiehen mukainen ajattelutapa 5€/ vuosittainen tulo tuulivoimalahankkeesta kuntalaista kohtaan on täysin absurdi ajatusmalli.

        Entinen kunnanjohtajan ja nykyisen kunnanvaltuuston puheenjohtajan ajatusmalli tuulivoimalahanketta kohtaan ovat täysin ristiriitainen varsinkin itäkyläläisten tavoitteita kohtaan.
        Siihen lisättäköön itäkyläläisten äänillä kunnanvaltuustossa olevan ex-eduskuntavaaliehdokkaan keskustan valtuutetun kannanotto.
        Itäkyläläisten tahdon mukaista on nyt heti lopettaa tuulivoimapuiston suunnittelun lopettaminen.

        lomalappajärveläinen








        Voisikos


      • Anonyymi

        kyllä oot köppänen


    • Anonyymi

      Kannatan tuulimyllyjä,maisema arvoille en anna centin vertaa arvoa.Syy kohdaltani on kokemani vääryys kunnan toimintaan,kunta antoi aikoinaan naapurin lantalalle,joka on olohuoneen ikkunasta alle sata metriä rakennusluvan, aina kun katson olohuoneen ikkunasta järvelle näkyy kyseinen lantala,mieluummin katsoisin kun tuulimyllyt pyörivät.

    • Anonyymi

      Olen aina ihmetellyt, kuinka mitättämästi lappajärveläiset arvostavat omaa järveään ja pohjalaisittain upeita maisemia. Herätkää ennen kun on jättimyllyjen kanssa myöhäistä. Laihialla, Ilmajoella ja Lapualla saa jo laajoilla alueilla iastella noita rumiluksia jos on niin suuri halu. tv: yksi mökkiläinen

    • Anonyymi

      Tuulimyllyverkosto rakennetaan niin tiheäksi että aina jostain suunnasta näkyy tuulimyllyjä.

    • Anonyymi

      No jo on vittu, mitä helvettiä ne myllyt nyt oikeesti haittaa yhtään ketään.

      • Anonyymi

        No ei mitään, mut nää juntturat vaan aina edistystä vastaan :(


      • Anonyymi

        "No jo on vittu" - kommenttisi ilmaiseen ajatuksesi mitättömyyden. Jos vastustsat Saapasnevan tuulivoimalahanketta, niin kai sinulla on perusteellunpiakin kannanottoja, kun "no voi vittu."


      • Anonyymi

        No voi vittu kun ei ole. Myllyt pystyyn ja mutinat vittuun!


    • Anonyymi

      Se niissä haittaa kun myllyt pyörittävät ilmaa ja tarhojen haju leviää entustä laajemmalle myös mökkiläisten kesää pilaamaan. Vakiasukkaat ovat jo tottuneet ominaishajuunsa.

    • Suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon, että tekniikka kehittyy koko ajan ja seuraavan sukupolven myllyt voivat olla 300 metriä korkeita.
      Ilkassa tänään:
      "Maalahteen suunnitellaan 26 tuulivoimalan laitosta, maksaa 250 miljoonaa euroa, voimalat kohoavat jopa 300 metrin korkeuteen."

    • Anonyymi

      Myllyt tuovat rahaa kuntaan,vaikka täällä on tällä hetkellä talous kunnossa,toisin kuin tuossa naapurissa.

    • Anonyymi

      Tuottaa rahaa tosiaan väestöltään kuihtuvan kunnan organisaation pyörittämiseen, joka ei edes yritä satsata kansainväliseen matkailuun ja verkottumiseen. Samalla ei tajuta, mikä luontoarvo menetetään ja tämän maisemanraiskauksen kautta järvenrantakiinteistöjen arvon aleneman suuruus on kokonaisvaikutuksiltaan melkoinen. Pian tuulivoimaloita on kaikkialla. Tuulivoimaton Lappajärvi on tulevaisuudessa arvokas erottuva asia!

    • Anonyymi

      Lappajärvellä rantakiinteistöt ovat yliarvostettuja,oikea arvo olisi noin kolmasosa nykyisistä rannan arvoista.Mikäli rannan arvoja voitaisiin laskea esimerkiksi tuulimyllyjen ansiosta kolmaosaan nykyisistä arvoista,silloin olisi köyhälläkin mahdollisuus ostaa huvila järven rannalta.Kiinteistön myyjä myös hyötyisi tavallaan halvemmasta rannan arvosta,monen myyjän maksa säästyisi liiallisen alkkoholin käytöstä kun hinnat olisivat alhaisempia eikä alkkoholia olisi varaa ostaa nykyisiä määrijä,eikä ostajalta menisi kiinteistöveroa sitä kauhean kovaa rahastusta kunnan taholta.Siis jos kiinteistöjen hinnat laskisivat tuulimyllyjen ansiosta voisimme olla sangen tyytyväisiä,kun vielä saisimme puhdasta enerkiaa.
      Saapasnevan turpeen nosto torpattiin suunnilleen samojen suurimmaksi osaksi joutilaisten toimesta,tuulimyllyt nähtävästi tulevat,ei kaikkea voi vastustaa kun ei turvetta voinut nostaa tulkoon tuulimyllyt

      • Anonyymi

        Tuo ei maksaa pelasta kun lappiksella juodaan vaan pontikkaa omasta pannusta.


    • Anonyymi

      Tuulimyllyjen vika on että ne ovat kerran rakennettuna pysyviä maisemaa laajasti hallitsevia,monen mielestä rumiluksia jotka jauhaa euroja vain omistajiensa kassaan,ei kunnan.Toisten mielestä kunnan imagoa nostava edistyksen riemuvoitto.Asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen että haitta on paikallisen väestön kannalta katsottuna hyötyä suurempi.

    • Anonyymi

      Huomenna valetaan ekan myllyn perustukset, kaikki tervetuloa mukaan juhlavaan tilaisuuteen!

    • Anonyymi

      Tuulimyllyt ovat näkyvä elämisen meininki, eikä ne kenenkään elämää kaada!

      • Anonyymi

        Tuulimyllyt viljan jauhatukseen. Ne olivat sopivia silloin aikoinaan ja on hyvä asia, että Kivitipun vieressä on sellainen muistomerkkinä. Mutta näitä tuulisähkömyllyjä ei pidä rakentaa, ainakaan Lappajärvelle.


    • Anonyymi

      Lappajärvellä taantumus, ei ymmärretä, että se vidun teollisuus peruna ei enää kiinnosta ketään. Vielä vähemmän ketut.

      • Anonyymi

        Nykyisi ykköskasvi, hömppäheinä


    • Anonyymi

      Laskeskelimme, että vuosittain tulee kiinteistöveroa Saapasnevan tuulumyllyistä noin 200 000 euroa. Se on suurin piirtein sama summa, minkä kunta tienaisi verotuloina ja muina tuloina suoraan ja nurkan takaa, jos kunnanjohtaja sekä pappi perheineen asuisivat Lappajärvellä, ja koululaiset kuljetettaisiin entiseen tapaan oman paikkakunnan kuljetusyrittäjillä.

      • Anonyymi

        näin se on


      • Anonyymi

        Länsirannalle rakennettava tuulivoimapuisto lisää edelleen tuloja.


      • Anonyymi

        Ei oo sulla näköjään mitään todellista tietoa miten kunnan veroäyrit kertyy.Esim. 1100€ /kk eläkettä saavan ei käytännössä maksa kunnallisveroa lainkaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei oo sulla näköjään mitään todellista tietoa miten kunnan veroäyrit kertyy.Esim. 1100€ /kk eläkettä saavan ei käytännössä maksa kunnallisveroa lainkaan

        Myllyt pystyyn ja nopeasti,siitä tulee kunnalle rahaa,eikä niistä myllyistä ole kellekkään mitään haittaa.


      • Anonyymi

        Mahdollisimman paljon kannattaa suosia oman paikkakunnan yrityksiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahdollisimman paljon kannattaa suosia oman paikkakunnan yrityksiä

        Omalla paikkakunnalla ei ole yrityksiä


    • Anonyymi

      Pian myllyt pyörittää kunnan taloutta. Lappajärvi nousee kuin fenix lintu korkeuksiin! 🦅🦢

      • Anonyymi

        Sekoitat nyt tuulimyllyt helikopteriin.... 😂🤣


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      30
      5759
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      309
      3834
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      37
      2986
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      37
      2949
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      164
      2414
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2066
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      122
      1950
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1634
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      5
      1586
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1559
    Aihe