Miten massiivinen ydinsota ravistelisi meitä suomalaisia?

Millaista tuhoa suurydinsota aiheuttaisi Suomelle ja suomalaisille?
[- kommenttikirjoitus HS-tekstiin ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006210446.html - ]


1 - Tilastot kertovat USA' lla ja Venäjällä - paljolti Neuvostoliiton perua, olevan yhteensä noin 15 000 ydinräjähdettä |1 (-kärkeä) ohjuksissa, tykistön ammuksissa, torpedoissa, risteilyohjuksissa - kiistellyissä keskipitkän kantaman ohjuksissa ja erityisesti sukellusveneissä, jopa monikärkisinä ja mannertenvälisinä.

Nuo sukellusveneiden monikärkiohjukset - muun muassa venäläisten Bulavat (6-10 ydinkärkeä – a' 150 kt) - ovat niitä kaikkein vaarallisimpia niiden lähtöhavaittavuusvaikeuden takia. US' lla on omat vastineet |2 Bulavoille - teknologinen ja toimivuusvertailu on tässä hyvin vaikeaa.


Jos kaikki räjähtäisivät?
(Onkin varmaa, etteivät kaikki räjähdä – vikakerroin on suuri valtiosalaisuus)

Epäilemättä, jos nuo kaikki 15 000 räjähtävät - mukaan lukien muiden maiden ehkä noin 2 000 kärkeä, olisi tuho liki totaalinen. Siperiassa, Australiassa ja Kanadan erämaissa olisi elämän mahdollisuuksia, jos sielläkään – Afrikka, johon ei liene maalituksia?

Mutta! Kukaan ei todellisuudessa yhtenä tiedä miten paljon noista 15 000' sta ovat käytännössä toimintakuntoisia. Lukumäärä halutaan pitää suurena, jotta pelotevaikute säilyisi.


Ydinaseiden toimivuuselinkaari

Se on varmaa, että noilla ydinohjuksilla ja -räjähteillä on oma elinkaari, ja niitä ei voida loputtomasti ylläpitää ja huoltaa, vaan loppu tulee. Onkin kysymys mitä käytännössä noille arsenaalista poistuneille ydinräjähteille on tapahtunut ja tapahtuu! Sekä tietysti se, miten noita poistuneita on korvattu uusilla ja aina moderneimmilla |3.

Suomelle tämä totaaliydinsota olisi hyvin kohtalokas; olemmehan kiinni rajassa, josta alkaa se toinen ydinasesuurvalta - noin 7 000 ydinlatauksella - Venäjä.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan meissä aivan kiinni on Kuolan niemimaa, jossa ovat strategisten ydinsukellusveneiden - Boreiden - tuki- ja varustelutukikohdat - syvällä kallioluolissa, suojassa konventionaalisilta räjähteiltä.


Mikä tekee tästä Borei/ Bulava -yhdistelmästä niin pelottavan?

Nuo Borei-kallioluolat särkyvät taktisella ydinaseella |4 yllätettynä, joita voidaan kutsua lyhyen/keskipitkän kantaman ydinohjuksiksi/ risteilyohjuksiksi. Tässä piilee meille Suomelle se suuri vaara, jopa ratkaiseva - juuri suurydinsodassa. Miksi?>B

|4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10057362 -


B - Siksi, että US/Nato, joka on ainoa vihollispotentiaali Venäjälle - tulee tekemään suurydinsodan jo esivaiheessa kaikkensa, että nuo Borei/ Bulavoiden tukikohdat tuhotaan ja niiden tuhoamiseen tarvitaan ydinaseita - siis kohteet räjähtäessään tuottavat meille valtavat ydinsaastepilvet - tappavina.

Miksi nuo Boreit ovat niin korkealla tuhoamispriorisoinnissa, ja miksi US/Nato jopa pelkää, jos armeijat nyt jotain pelkäävät - noita strategisia ydinsukellusveneitä? Syy on selvä.

Boreit ovat Venäjän uusinta teknologiaa. Tekniikka on niin edistyksellistä, että US/Nato ei tiedä missä nuo s-veneet ovat, kun ovat merellä ja operaatioalueellaan.

Se sen sijaan saadaan selville miten ja milloin Boreit ovat varustelussa ja huollossa. Boreita on arvioiden mukaan noin 6-10 kappaletta ja operaatioissa asemapaikoillaan niitä on 3-5.

Puolet on tukikohdissa, matkalla ulos tai sisään. Tässä on se oleellisin tekijä - US/Nato haluaa tuhota ainakin nuo varustelussa olevat (ja samalla tukikohdat) - siis Kuolan niemimaalla (on myös toinen tukikohta-alue - Kamshatkalla, mutta se on meistä hyvin kaukana).

Borei on vaarallinen kokonaisasejärjestelmä, sillä ollessaan operaatiopalveluksessa, sen olinpaikkaa US/Nato ei tiedä - sillä Boreilla on "äänetönkulkuominaisuus" ja se kykenee olemaan meren pohjassa uskomattoman syvällä - hiljaa ja se kykenee myös laukaisemaan ohjukset meren alta!

Boreille ei ole täyttä torjuntakykyä US/Natolla - eli ne ovat merkittävä suurydinsodan estojärjestelmä, koska pitävät yllä todellista uhkaa - kysymys uhan tasapainosta kahden ydinasesuurvallan kesken.

Yhden Borein tuhoamiskyky on valtava - 16 monikärkistä Bulavaa ja yhdessä Bulavassa 6-10 ydinkärkeä, jotka jokainen voi suuntautua itsellisesti omaan maaliinsa. Maalia voidaan vaihtaa lähes missä taisteluelinkaaren vaiheessa tahansa - oletuksena satelliittijärjestelmän toimivuus.


Miksi nämä Kuolan Borei-tukikohdat ovat meille se kohtalonkysymys?

Siksi, että Suomi meni allekirjoittamaan Nato - Isäntämaa pöytäkirjan |5, joka on jo tuottanut US/Naton taisteluharjoituksiin Suomen Lappiin, jossa on paljon erinomaisia lähtölentokenttiä US/Naton rynnäkkölennoille Kuolaan - yrittäen näin tuhota nuo Borei-tukikohdat. Tässä on muistettava, ettei pöytäkirja pidä sisällään ydinasekieltoa tuoda Suomeen US/Naton ydinaseita! Sekin vielä, että Venäjä tietää tuon pöytäkirjan sisällön.

[Kuva ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/08/venajan-puolustusdoktriini-erityisesti.html – Iltalehti ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201701162200054170 - ]

>25640

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Naista muistuttamaan leikattu mies halventaa Miss Suomi-kisatkin

    Itkeäkö 😭 vai nauraa? 😂 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rimi-riutta-on-historian-ensimmainen-transsukupuolinen-mis
    Luterilaisuus
    280
    2666
   2. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

    Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
    Joensuu
    38
    2617
   3. Lähden mun kanssa viikonlopuksi jonnekin?

    Vaikka Tampereelle. Ollaan yhdessä koko viikonloppu. Heinä-elokuussa? Minä maksan.
    Ikävä
    106
    1438
   4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

    Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
    Suomalaiset julkkikset
    15
    1308
   5. Mitä teitte tänään?

    Mitä palstalaiset teitte tänään? Oliko mitään tavallisesta poikkeavaa? Tapahtuiko jotain kivaa tai vaikka ikävää? Näitte
    Ikävä
    150
    965
   6. Joko käytät WC-paperia talouspaperin korvikkeens?

    Sekä vessapaperien että talouspaperien hinnat ovat nousseet vuodessa jopa 35% verran. Täällä pehmopaperien valmistuksen
    Maailman menoa
    107
    928
   7. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

    Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
    Ikävä
    58
    842
   8. Sähköautojen tulipaloherkkyys pitäisi saada kuriin

    Eihän tuollaisia uskalla ostaa: Parkkihallissa lauantaina räjähtänyt sähköauto syttyi nyt liekkeihin autoliikkeen pihass
    Maailman menoa
    123
    785
   9. Ajanvarauksellako mies?

    Rakas, kerro, miten uskaltaisin soittaa? Kuinka voin mitenkään ikinä täällä saada varmistuksen, että toivot mun soittav
    Ikävä
    57
    766
   10. Olet niin järkevä ja viisas

    Ihailen sinua, kun tiedät varmaankin aina miten kannattaa toimia ja tehdä erilaisissa asioissa. 😊
    Ikävä
    43
    731
   Aihe