Ehdotuksia ja ieoita vanhustenhoidon kehittämiseen

Anonyymi

MItä eri ideoita ja ehdotuksia teille tulee mieleen jotta vanhustenhoito saataisiin paremmalle tasolle? Hoitajien palkankorotusta on varmaan turha odottaa ,mutta se varmasti auttaisi enemmän motivoimisessa raskaaseen työhön .Mielestäni lähi- ja sairaanhoitaja kouluihin tulisi saada ehdottamasti takaisin pääsykokeet . Se karsisi pois ihmisiä jotka eivät välttämättä sopeutuisi alalle.

Voisi ottaa myös palkkalistoille kylvettäjän ( ollut joskus) ja sitten vaikka palkata myös henkilön joka vastaa ja toteuttaa viriketoimintaa vanhuksille, sillä nykyisellä hoitajamitoituksella siihen ei ole aina aikaa hoitajilla ja jossain palvelutaloissa ( lähinnä yksityisillä) hoitajat joutuvat myös hoidon lisäksi huolehtimaan tiskit, siivoamisen ja ruoanlaiton, joten keittäjä ja siivoja ehdottomasti pitäisi olla .

Ulkoilutuksellekaan ei aina ole aikaa, mutta sitä voisi jotenkin suunnitella että esim iltavuoroon tulisi yksi hoitaja vaikka klo 12 ja ulkoluttaisi vanhuksia niin että jokainen pääsisi ulos vuorollaan ainakin sitten kerran viikossa tai useamminkin.
Voisi myös hyödyntää ulkoilussa vapaaehtoisia työntekijöitä.

Ruoasta taas voisi tehdä ihan kyselyn asukkailta että mitä he ovat tottuneet syömään ja ruokalistat laadittaisiin asukkaiden tottumusten ja mieltymysten mukaan,

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näinhän kuvion kuuluisi mennä.mutta näin ei tule menemään.Politiikka määrää hoidon tason. Mielenosoitukset käyntiin ympäri suomen.Kuka taho vaan alkaisi tätä vaikutus mahdollisuutta viemään eteenpäin?Kyllähän nämä voittoa tavoittelevat pörssiyhtiöt täytyisi saada lopettamaan vanhusten kidutus!

    • Anonyymi

      Valittajat voivat silläkin ajalla ulkoiluttaa omaa vanhustaan kun käyttävät aikaa haahuiluksiinsa. Milloin aloittaja on viimeksi käynyt ilahduttamassa omaa vanhustaan?

      Ellei itse viitsi ulkoiluttaa vanhukselle jätetään eläkkeestä omaa rahaa, jolla vanhukselle voi ostaa hoivayrityksiltä ulkoilutusta. Siitä saa kotitalousvähennyksenkin. Myös omainen saa kotitalousvähennyksen jos ostaa vanhukselleen ulkoilutusta omista rahoistaan.

    • Anonyymi

      ”Kehittäminen” tällä idealla on paluuta entiseen vanhustenhoitoon. Silloin oli aikaa, oli keittäjää, kylvettäjää, oli askartelunohjaajaa, oli siivojia, oli kaikenlaista apujoukkoa kotipalvelussakin ja virkistystä tarjottiin ilmaisina tai alennettuina lippujen hintoina esim. teattereihin ja oli virkistysmatkoja sekä asiakkaille että työntekijöille ym., ym.

      Sitten tuli ”köyhyys” ja kalliit koneet alati vaihtuvine ohjelmointeineen ja kalliine koulutuksineen. Työntekijöiden ”hoitotyö” muuttui koneella tehtäväksi. Tuli erilaiset mittarit, tilastoinnit ym. Ei ole enää trendikästä tehdä ”työtä” konkreettisesti, vaan koneet valtasivat alan ja työntekijät jäivät tietokoneiden ”orjiksi”.

      Tuskin enää palataan, ”kehitetään” työtä taaksepäin, vaikka se kuinka järkevää olisikin!

    • Anonyymi

      En olekkaan käynyt koskaan ulkoiluttamassa omaa vanhustani, koska minulla ei ole mitään omaa vanhusta eikä omaisia missään hoivakodissa . Olen kyllä ulkoiluttanut vanhuksia paljonkin koska olen työskennellyt hoivakodissa ja ihan hoitajan näkökulmasta olen kirjoittanut noita ideoita , tarkoitukseni ei todellakaan ollut valittaa tai syyttää hoitajia siitä että vanhuksia ei ehditä aina viemään ulos.

    • Anonyymi

      Hyvä että on ihmisiä jotka välittää toistenkin vanhuksista,näinhän pitäisikin olla👍

      • Anonyymi

        No tottakai olet peukku pystyssä sysäämässä oman vanhuksesi ulkoulutuksen sivullisten ongelmaksi. Ulkoiluta vaan oma vanhuksesi sinulle se kuuluu tai osta palvelu yksityiseltä hoivayritykseltä. Ulkoilutuspalvelun ostaminen hoivayritykseltä tuo palkkatuloja sekä verotuloja yhteiskunnalle ja vanhuksellesi pyytämääsi välittämistä.


      • Anonyymi

        Miksi niitä vanhuksia pitää ”ulkoiluttaa”? Laittaa aidatulle pihalle vähäksi aikaa, niin siinä on ulkoilua ihan tarpeeksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi niitä vanhuksia pitää ”ulkoiluttaa”? Laittaa aidatulle pihalle vähäksi aikaa, niin siinä on ulkoilua ihan tarpeeksi!

        Koko ulkoilutus on halventava sanonta.
        Koiria ulkoilutetaan eikä ihmisiä.
        Jos seniorin kanssa lähdetään ulos, on se silloin ulkoilussa avustamista eikä ulkoilutusta.


      • Anonyymi

        Aika paljon vanhustenhoito suihkutuksineen, ruokkimisineen, ulkoilutuksineen viittaa jotenkin eläimen hoitoon. On niinkuin ylistämällä alistamista!


    • Anonyymi

      Kokemukseni on Mehiläisen ylläpitämästä hoivakodista Helsingissä.

      Ainakin tässä paikassa hoitajat tekevät ruuan huolehtivat sen tarjoilusta,pyykki -huollosta ja roskien ulos viemisestä.

      Tähän taustatyöhön ei kuitenkaan tarvita hoitajan koulutusta, ja näihin tehtäviin voitaisiin palkata esim. pitkäaikaistyöttömiä ja muita ihmisiä joille työn löytyminen olisi tärkeää.

      Näin hoitajan työtaakka kevenisi ja vanhukset saisivat parempaa hoitoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe