Jyrki Katainen valitaan Sitraan todellisten ansioidensa perusteella?

Paperilla tuo CV ja urapolku näyttää Jyrki Kataisen osalta komealta - aina nuorisopolitiikan kokousvaltuutuksista aina EU-komission yhdeksi useammasta varapuheenjohtajasta.

Katainen iästään huolimatta on kahlannut puoluejohtajan, valtiovarainministeriön ja valtioneuvoston johtajuudesta aina poliittisen testamenttinsa päättökirjoitukseen saakka - tehden sanojensa mukaan tilaa vaimonsa poliittiselle karriäärille. Hyvä näin ja kunnioitus ja arvostus peperilliseen urapolkuun ...

Btw. Ehkä Jyrki oli myös väsynyt politiikan sulle-mulle kenttään? Ehkä Jyrki myös ajatteli, että Suomen paluun osalta - kansa saattaa muistaa, eli poliittinen valiintumisura on päättymässä, joka tapauksessa?

Nyt kun valitaan Sitran yliasiamiestä, olisi kiinnitettävä huomiota todelliseen osaamiseen, saavutuksiin kansakuntamme eduksi ja ominaisuuksiin mitä EU-tasolla voidaan saaavuttaa. Puhumattakaan ammattimaisuudesta luoda Suomesta kiinostavaa ja uteliaisuutta kaupallisuuten herättävää kuvaa maailman suurimpiin eli Kiinaan, Venäjään ja Yhdysvaltoihin- unohtamata kehitysmaiden tarpeita, kun ratkaisevat omia kasvavia ympäristöongelmiaan.

Sitra on myös ajatushautomo, erikoisin valtuuksin ja rahavaroin. Suomen itsenäisyyden juhlavuodenrahasto - Sitra) voisi hallintoneuvostona päättää sellaisen osaamiskeskittymän valintaan, joka ymmärtää innovaatiot, keksintöjen merkityksen, reaalipolitiikan, kaupalliset kyvyt liiketoiminnan todellisena ymmärtämisenä sekä kyvyn neuvotella vieraiden kulttuurien kesken - sekaantumatta niiden omiin sisäisiin asioihin.

Me tarvitsemme vientiä ja emme ole bulkin tuottajia - vaan erikoisuuksien, joilla toivottavasti on runsaasti ympäristöllistä hyötynäkökulmaa meille ja muille.

Miten muuten aikanaan entinen PM myöskin - Keskustan Esko Aho pärjäsi Sitran yliasiamiehenä? ... >

...
5641

24

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö tuota paskiaista saada dumpattua mihinkään ulkomaiseen ongelmajätelaitokseen?

      Suomalaisista monilla on niin vahva viha tuota nilviäistä kohtaan, että huikean kuukausipalkan lisäksi tulevat mittavat turvatoimet, joihin ei yksi puolikkaan R-kioskin kokoinen jyrmy tule riittämään.
      Mene pois paha henki!

      • Anonyymi

        Lääkkeet lopussa...?


    • Jos katsomme Jyrkin todellisia saavutuksia - ja nyt ohi CV' n ja komean urapolun - voimme nähdä valtiovarainministeryyden, jossa Jyrkin tunnetuin huudahdus oli "tuulen tuomista rahoista, joita ei ole" - Jyrkin vvm-aikana alkoi Suomen valtion velkaantuminen.

      Vvm-aikanaan Jyrki ei ehkä kuunnellut tuolloisen Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen varoitusta - taivaanrannassa häämöttävästä US-asuntolainakriisista - Jyrki totesi tuolloin yli 10 vuotta sitten - sen ohittavan Suomen - ei ohittanut vaan iski myrskyn voimalla!

      Näemme myös yhden huonoimmaksi arvioidusta hallituksesta - sixpack' nä, jolla oli varmaan ideaalinen tavoite, mutta joka kaatui siten, että peränpitäjänä Jyrki "pakeni" Kokoomuksen - ehkä Alex Stubbille nimikoidulle mandaattipaikalle EU-Brysseliin - tämän kansa ainakin muistaa.

      Jos katsomme Jyrkin saavutuksia todellisuudesta - ollessaan mandaattipaikallaan EU-komissiossa, oli hänenellä hieno titteli, mutta käytäntö oli ilmeisimmin paljolti EKP' n setelikonerahan jakoa valtioille ja ehkä jopa arvopapereita vastaan eli katteettoman rahan levitystä tietoisesti riskillisiin kohteisiin - tavoitteana saada lisää kulutusta ja rahanliikettä, joka olisi tuonut oikeita työpaikkoja ja oikeaa ulkomankauppaa EU-jäsenmaille. Näistä voisi saada jonkinasteisen dokumentin todellisuudesta.

      Muutoin toivotan Jyrkille menestystä tulevaan, sillä Jyrkillä on yksi erinomainen puoli - hän osasi tunnustaa tehneensä myös virheitä - tämä on usein harvinaista ammattipoliitikoille, joilla ei usein ole normaalia työkokemusta arkisesta elämästä. Voimme sanoa, että Jyrki tunnusti teflonpukuunsa tarttuneen myös kikkaroita.

    • Anonyymi

      Laskutaidoton sopii hyvin.. Nytkin sijoitukset perseestä.. Hyvävelikerho ja palkitseminen!

    • [2018]

      Jyrki ilmoitti antavansa tilaa vaimonsa poliittiselle uralle – rouva Katainen haluaa yrittää Suomen eduskuntaan. Jyrkiltä jalo ja oikea päätös omalle poliitikon uralle, joka alkoi kauan sitten kokoomusnuorista – uutisoitiin valtakirjavilpistä [1 …
      … niin tai näin, mutta se vei kauas Siilinjärveltä – aina EU' n huipun tuntumaan saakka, tosin mandaattipaikalle – napaten joidenkin mielestä härskisti eurobyrokraattori Alexander Stubbille ”varatun paikan” [2.

      Katainen oli myös Suomen pääministeri. Veti hallitusta, joka uutisointiin joidenkin poliitikkojen, mediankin (?) mukaan Suomen tasavallan historian huonoimmaksi – tai yhdeksi niistä [3.
      Jyrki oli väsynyt [4, kun yritti kaikkensa – tunnusti rehdisti myös tekojaan, jotka olivat vääriä [5. Rehtiä sinällään. Jyrki Katainen antoi myös ennen pakoaan Suomesta – silloisen Suomessa toimimisen testamenttinsa [6. Rehtiä – nyt sekin huomataan todeksi – Jyrki palaa kotipesäänsä [* johonkin näyttötehtävään – erinomaisen hienolla CV:llä.

      [* ”Jyrki Katainen jättää politiikan – ei hae jatkoa komissaarina: "Kotipesä on Suomessa" … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10277567 -Yle/ Petri Raivio … Allekirjoittaneen kommentti: Onko epäonnen pöly nyt hälvennyt Kataisen päältä, kun kotipesään paluu päättäisi paon Suomesta? Arvostuksen ansaitseva päätös luopua politiikasta vaimon hyväksi antaa paljon anteeksi ja on näin inhimillinen tunnustus Jyrkiltä. Hyvä näin!.


      Kansakuntamme on unohtanut Kataisen tuulen tuomat rahat [7,

      … velanoton ja ystävällisen äänen. Jyrki on saanut anteeksi suomalaisilta kolttosensa, tekihän hän parhaansa. Aina ei vain satuta sellaiseen joukkoon, joka toimii –
      Jyrkin hallitus oli liian laaja, vaikka idea oli ideaalisen kaunis. Liki pienoisparlamentaarinen hallitus, joka olikin sitten riitelyn keskipiste. Kiemurointiin mahtuu myös niin sanottu Ilkka Kanerva tekstiviestisyndrooma [8 – jonka jälkien peittäjäksi Alex tilattiin EU-Brysselistä.


      Riitelyä jatkoi EU-byrokraattori Alex Stubbin hallitus,
      [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/kolme-pointtia-alex-stubb.html - ]

      … kun Katainen nappasi hänen EU-viran ja pakeni Suomesta. Alexin hallitus oli myös yksi huonoimmista hallituksista, joka perui liki kaiken, mitä päätti tai perinnöksi oli Jyrkiltä saanut – yhdessä nykyisen gallupkuninkaan – demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa.


      Katainen teki aikanaan pakolla itselleen ongelmapesän – hallitus oli saatava, kun vaalivoittokin oli kansalta saatu!

      Tässä sinällään hyvässä ajatuksessa oli se virhe, joka lopulta ajoi Kataisen pakomatkalle EU-Brysseliin, jonka saattohoito on nyt meneillään ja paluu kotimaan maaperälle on aluillaan.

      Jyrki saattaa ajatella, että kansakunnan poliittinen muisti on lyhyt, tai sitten hän kantaa vastuunsa ja eroaa kaikesta päivänpolitiikasta, tunnustaen näin ”pahat tekonsa” - rehtiä, ja päätteeksi antaa vielä viestikapulan vaimolle.

    • Anonyymi

      Mikä "kotipesä Suomessa"?

      Hän on liannut pesänsä ja pilannut Suomen.

      Kuinka hän voi kuvitella muina miehinä taas voivansa palata Suomeen, siihen Suomeen, jota ei enää ole, koska hän pilasi sen, yhdessä EU-kamujensa kanssa.

      Heitä oli kourallinen, meitä on miljoonia pelkästään Suomessa. Me emme unohda!

    • Anonyymi

      Kuka muu tarvitsi moisen mehukkaan palkintoviran??

      • Anonyymi

        Miksi paha saa palkkansa?


    • Anonyymi

      Aloituksessa sekä jatkokirjoituksessa näkyy verta tihkuva kateus menestynyttä ja suosittua poliitikkoa kohtaan.
      Riekkumisen kirjoittaja on myös yrittänyt poliittista uraa pyrkien jopa Arkadianmäelle. Äänestäjiä on ollut sen verran, että he kaikki mahtuisivat ketjussa mainittuun R-kioskiin. No jonkunhan täytyy olla viimeinen.

    • Anonyymi

      Jyrki voi ajatella mitä haluaa kansakunnan lyhyestä muistista!, mutta me jotka maksamme itsemme kipeäksi Carunan siirtohinnoissa lopun ikämme EMME unohda!!!!Mitä vastuunkantamiseen tulee, niin eihän se ole kuin pelkkää puheen helinää! ei mies joudu edes maksamaan korvauksia tunaroinneistaan!!

      • Anonyymi

        Tuskimpa Caruna kaupat oli Jyrkiltä tunarointia vaan tarkkaa laskelmointia! Jos veikkaan,että Jyrkillä on iso läjä Carunan osakkeitta,niin tuskin on huono veikkaus! Niin, ja onhan Jyrki Kokoomuslainen, heidän politiikkansakkin on yksityistäminen..välittämättä seurauksista!


    • Anonyymi

      Seuraava poliittinen palkkiovirka odottaa JyrkiBoyta Suomen pankin johtokunnassa.Sinnehän sitten aikanaan tungetaan kaikki politrukit eläkettä odottelemaan.

      • Anonyymi

        Jos oikein huonosti menee tyrkitään hiihtoliittoon


    • Anonyymi

      Vertaillaan Kokoomuksen ex pj Kataista ja IPUn ex varapj Luomaa:

      Katainen pääsi eduskuntaan kymmenien tuhansien äänestäjien mandaatilla.
      Luoma sai kymmeniä ääniä, mandaattia ei herunut.

    • Anonyymi

      Maksettiinhan me satojamiljonia sen EU virastkin?

    • Anonyymi

      Jyrki Katainen tilasi 700 000€ raportin, mistä ei ollut mitään hyötyä. Käsittämätöntä rahan haaskausta. Mies jätti pääministeri pestin kesken, kun sai parempaa palkkaa muualta. Mies petti siis Suomen kansan. Mitää hyvää, mies ei ole saanut aikaiseksi.

      Nyt tämä sama mies hakee Sitran puheenjohtajaksi yli 20 000€/kk palkalla. 

      Kataista ei pitäisi missään nimessä valita Sitraan.

      Mies, joka hikoilee aina kasvoillaan

    • Anonyymi

      Kaunaista tekstiä epämenestyjältä nimellä ja anonyyminä.

      • Anonyymi

        Jep - hänen CVssä ei ole paljoa kehumista kun peruskoulukin jäi kesken.


    • Anonyymi

      Katainen valittiin odotetusti sitran yliasiamieheksi.
      Johan tota on jo vuodenpäivät hehkutettu,
      kun tiedettiin että hänen kautensa EU politrukkina päättyy.
      Pitäähän hyväveliveljeskunnan-kultapossukerhon-sisäpiirin-kunniajäsenen,
      saada hyvä poliittinen palkkiovirka.
      Sulle mulle ja kaverille kanssa.
      Mitäs se yliasiamies yleensä tekee.Taas yksi tyhjänpäiväinen hyväpalkkainen virka.
      Pyörittelee peukaloitaan omassa työhuoneessaan,kun alamaiset,sihteerit,avustajat,avustajien sihteerit,ym,ym,ym,tekee hommat.

      https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/b9485e72-276f-47e0-98da-e1d84279351d

      • Anonyymi

        Maanteiden kavallus!! Valtioneuvosto valtuutti 5.12.2018 liikenne- ja viestintäministeriön luovuttamaan Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden hallinnassa olevan omaisuuden, immateriaaliset oikeudet sekä liiketoiminnan Traffic Management Finland Oy:lle.

        Valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2019, kun laki Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden muuttamisesta osakeyhtiöksi tulee voimaan
        Valtioneuvosto valtuutti 5.12.2018 liikenne- ja viestintäministeriön luovuttamaan Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden hallinnassa olevan omaisuuden, immateriaaliset oikeudet sekä liiketoiminnan Traffic Management Finland Oy:lle.

        Valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2019, kun laki Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden muuttamisesta osakeyhtiöksi tulee voimaan.


    • Anonyymi

      Sitra kopioi maailmalta, mutta nyt uskottavuus on nolla.

    • Anonyymi

      Katainen , Urpilainen ja Stubbeli , siinäpä vasta oikein tyhmä kolmikko , kaikkihan tietää mitä tuhoja nämä saivat aikaan , kiitoksena siitä saavat vielä rahakkaita virkoja , ei ymmärrä .

    • Anonyymi

      CV ja urapolku kuin terroristillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe