River Church

Anonyymi

Mikä tää River Church mahtaa olla? Onko kenelläkään kokemuksia sen toiminnasta ja opeista ym?

94

18083

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Saarnaa naama maalattuna ja minihameessa,tunteja kestävä ylistys jota kukaan selväpäinen ei jaksa,pitkiä kolehtipuheita joissa luvataan kaikki mahdollinen ja mahdoton,ihmeiden manaamista vaikka väkisin,raamatunpaikkoja sieltä täältä asiayhteyksistä poiketen ja huonolla asiantuntemuksella,kaatamista,kaatumista,sätkimistä ja potkimista maassa hengen vaikutuksesta ja jos tätä et sulata olet vauvakristitty, joka ei ole kasvanut uskossaan.

      • Erittäin hyvin sanottu!!!


      • Erittäin hyvin sanottu!!!


    • Anonyymi

      Tapasin näitä tyyppejä kerran ja heillä oli joku tilaisuus torilla ja menin uteliaana mukaan. Aika jänniä tyyppejä kun ärsyyntyivät kun kyselin heidän periaatteistaan ym . Antoivat Raamatun käteen ja pyysivät lukemaan sitä ja etsimään sieltä vastauksia.

      • Anonyymi

        Rodney Howard-Brownen porukkaa.


      • Anonyymi

        Ken Riveriin eksyy, hukkuu ja saa kaiken toivon heittää?


      • Anonyymi

        Mennarit tuntuvat olevan tosiaan melko aggressiivista ja äkkijyrkkää porukkaa.


      • Anonyymi

        Lopun aikoina ei tule herätystä vaan nousee pilvin pimein vääriä seurakuntia ja monet oikeatkin uskovat menevät lankaan.Kannattaa miettiä onko meno raitista mitä suu puhuu onko hengellinen kokous viihdettä mukavia juttuja vai sanaa jota käsitellään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopun aikoina ei tule herätystä vaan nousee pilvin pimein vääriä seurakuntia ja monet oikeatkin uskovat menevät lankaan.Kannattaa miettiä onko meno raitista mitä suu puhuu onko hengellinen kokous viihdettä mukavia juttuja vai sanaa jota käsitellään.

        mikä on väärä seurakunta? aika uskaliasta arvostella. jos olisi harhaoppisia eivät kylllä tv 7 n pääsisi. en ole kyllä heidän opissaan harhaoppia havainnut ja ylistyskin on ihann raamatun mukaista, tosin suomalaisille aika monille vierasta.


    • Menestysteologiaa... ja muuta harhaoppia. Kannattaa kiertää kaukaa. Tuossa linkissä jotain mainintaa, jos ja kannattaa kuunnella. https://youtu.be/MyfpNzT59Vw

    • Anonyymi

      Menestysteologiaa, ikävä kyllä.

    • Anonyymi

      Tosiaankin "torontolaisuuden apostolin" Rodney Howard-Brownen seurakuntaketju. Näkyy Suomessa esiintyvän nykyään monilla paikkakunnilla, tosin jäsenmäärät lienevät melko pieniä. Vähän kuin city-seurakuntien uusi versio.

    • Pahimman luokan eksytystä. Olen joutunut deuraamaan muutamien uskovien riverin pauloihin eksymistä. Mitään hyvää ei näille ihmisille riveristä tullut, päinvastoin.

      Muutamia esimerkkejä riverin opetuksista ja ilmapiiristä, sekä riverin "evankeliumin" arvoista:

      River helsinki mainostaa avoimesti sivuillaan (kohdassa mihin uskomme,lunastuksen muut vaikutukset) että uskovan elämään kuuluu taoudellinen menestys ja jumalalinen terveys (jotka saavutettavissa oikeiden metodien kautta).
      Opetuksessa pinnalla on raha. Kolehtipuheet ovat pitkiä ja vetoavia ja niiden sisältö on "anna niin saat, jumala ei jää kenellekään velkaa", mitä enemmän annat sen enemmän saat siunauksia. Eli köytännössä riveriläiset ei anna "uhria" tai "kolehtia" vaan annetaan saamisen toivossa.
      Kymmenykset tulee myös maksaa "jotta taivaan ikkunat avautuvat". Kymmenykset ovat lakiliiton aikainen asia, missään uudenliiton kirjoituksissa ei mainita kymmenyksiä vaan antamaan omastaan tarvitsevalle ja vapaaehtoisesti.

      Jos olet kipeä/sairas niin et vielä usko oikein tai osaa ottaa terveyttä vastaan. Ikäväkseni näen, että terveyttä itse kovaan ääneen julistavat ovat siinä kipeitä kuin muutkin. Tätä vain ei saa näyttää/tunnustaa ettei vaan "puhu kirousta elämäänsä". Tämä johtaa myös siihen, että lapset lähetetään kipeinä kouluun ja kyseistä oppia levittävät opettajat syyttävät jopa oppilaitaan siitä etteivät nämä saaneet rukouksella opettajan päänsärkyä lähtemään.

      Riverissä ei köyhä kauaa viihdy. Sosiaalitukia ei saa ottaa vastaan, ne nähdään heikkoutena, joka ei kuulu uskovalle. Pastorien kohdalla taloudellinen oppi näyttää tietenkin toimivan, kun seurakuntalaiset "kylvävät siemenviljaa" pastorien kukkaroihin.

      River edustaa myös voimaevankeliointi ja opetuksessa Jumalan valtaa on kavennettu, saatanan vaikutuksia korostetaan ja ihminen voi tehdä suuria niin käskevällä rukouksella kuin "puhumalla elämää" ja tallaamalla saatanan valtakuntaa.

      River lupaa terveyttä, rikkautta ja voimallista elämää. Annetaan ymmärt, että riverissä voi oppia olemaan terve, tulla rikkaaksi ja puhua menestystä itselleen ja toisille.

      Sairauksista gai vastoinkäymisistä ei saa puhua, koska jos niistä puhuu niin ne tapahtuvat. Tämä juontaa voimansa väärin tulkituista raamatunkohdista. "Kielellä on vallassaan elämä ja kuolema" esim.

      Riverin evankeliumi ei ole se evankeliumi joka kutsuu ihmisiä ristin juureen parannusta tekemään ja opettaa kantamaan ristiä sekä vastustamaan syntiä ja mammonan viettelystä.
      Tälläisessä opetuksessa hoetaan usein, että kuinka kaikkivaltiaan kuninkaan lapsi voisi olla köyhä ja sairas, että millaisen kuvan se antaa Jumalasta jos Hänen lapsensa ovat raihnaisia ja elävät sos.tuilla. unohdetaan tietoisesti, että kaikkivaltias Jumalan Poika syntyi köyhille vanhemmille ja vietti ensimmäisen yönsä tallissa.

      Sana varoittaa, että himoitko sitä mikä maailmassa on, rahaa, valtaa ja terveyttä ja tämä juuri on riverin ilosanoman keskus. Ei siis ole ihme jos kävijöitä riiittää, kun luvataan se mitä liha himoitsee.

      Olen seurannut myös erään perheen vaurastumista riverin riveissä. Annetaan ymmärtää että kyseessä on menestystarina, vaikka kääntöpuolena lapset voivat pahoin ja ovat lähes heitteillä. Kasvatuksen keskiössä on rakkaudettomuus ja kasvatuskeinoina henkinen väkivalta ja hylkääminen.

      Riverin jeesus on kultaan puettu ruhtinas, joka varustaa lapsensa maailman valloitukseen. Heikko ja köyhä ei tälle jeesukselle kelpaa ja särkyneen ja murretun hän varmssti murskaa.
      River leviää syövän tavoin "evankelioiden" kaduilla ahkerasti ja heidän raamattukoulusta valmistuneet levittävät riversaastaa seuraavaan kaupunkiin. Valtaosa riveriin liittyneistä on toisten jo aiemmin alueella olleiden seurakuntien jäseniä, jotka riverin lupaukset eksyttävät.

      Sakarja 11:16 sanoo,:" Sillä katso, minä herätän maahan paimenen joka ei pidä huolta nääntyvästä, ei etsi kadonnutta, ei paranna loukkaantunutta, ei ruoki pystyssä pysyvää. Mutta lihavien lihan hän syö ja halkaisee niiden sorkat".

      • Anonyymi

        Ihmettelin,kun Tia Nuutinen on kokouksissa.Olin pitänyt häntä vakaana evankelistana ja nyt mukana tuossa eksytyksessä.


      • Erittäinhyvä, totuudenmukainen analyysi eksytyksestä nimeltä River Helsinki!


      • Anonyymi
        tepa2019 kirjoitti:

        Erittäinhyvä, totuudenmukainen analyysi eksytyksestä nimeltä River Helsinki!

        Tästä porukasta on kirjoituksia myös muilla sivuilla. Rahastajia ja tirskujia riittää!
        Höttöä, jota ei voi sanoa muuksi kuin suureksi eksytykseksi!


      • Anonyymi

        Tämä porukka kerää vain ihmisiltä rahaa ja häiritsee muita. Varsinkin viereisistä liiketiloja kovalla metelillä ja kun heille käy sanomassa asiasta he kommentoivat ” älkää ottako asiakkaita silloin kun meilläkin kokous”
        Törkeää touhua!!!
        Kyllä lähemmäs miljoonan rahan keräyksellä ja yli 300 tuhannen liikevaihdon voitolla pitäisi pystyä rakentamaan jo oman mökin jonnekin maaseudulle missä eivät häiritse muita!


      • Anonyymi

        Just näin.


    • Anonyymi

      River-seurakunnan kirjakauppa kertoo varmaankin tarvittavat tiedot liikkeen opillisesta perustasta.

      https://riverchurch.fi/kauppa/

      (Howard-Browne, Hagin, Meyer...)

    • Anonyymi

      Itselläni on varsin outo kokemus kyseisestä porukasta. Heillä oli yks kesä tilaisuus ja sinne houkuteltiin mukaan ihmisiä lupaamalla erilaisia lahjakortteja jotka arvottaisiin tilaisuuden päätyttyä. Arpaan piti laittaa nimi ja puhelin numeroa. Mitään muuta siinä ei ollut ,eikä myöskään mitään kohtaa että seurakunta ei saa ottaa yhteyttä .

      Menin sitten lankaan ja täytin sellaisen arvan. Se tilaisuus oli todella kummallinen ja he mainostivat itseään ainoina oikeina kristittyinä ja että muut ovat harhaoppia ja ainoastaan heidän kautta pääsee täydelliseksi, menestyneeksi ja terveeksi. Tilaisuus oli jotenkin todella painostava . Tilaisuuden jälkeen ei arvottu kyllä yhtäkään arpaa.

      Tilaisuuden jälkeen näiden jäsenien kanssa sai sitten keskustella ja ihan ystävällisesti kysyin heidän toiminnastaan ja opetuksistaan, mutta en saanut juuri mitään muuta vastaus kuin sen, että minun tulisi liittyä heihin ,sillä heidän kauttaa on ainoastaan mahdollista pelastua .

      Onnuin silloin toista jalkaa iskias kivun takia ja tää jäsen sitten sanoi että parantaa minut rukouksen voimalla. No, se alko sitten rukoilemaan ja mumisemaan jotain ihan outoa ja kysyi sitten että paraniko jalka. No, ei se tietenkään mitenkään parantunut ja tää tyyppi sitten alkoi saarnaamaan minulle siitä, että se ei parantunut sen takia , koska en ota Jeesusta vastaan. MInun tulisi ehdottamasti liittyä heihin ja "uudesti syntyä" niin kaikki vaivat ja sariaudet katoaisivat. Kehotti myös olla menemättä lääkäriin.

      Myöhemmin sitten sieltä alettiin sitten soitella minulle. Se numero oltiin teitysti ongittu siitä arpmattomasta arvasta. Kielsin useasti että eivät ota yhteyttä, mutta silti soittavat säännöllisesti. Viimeksin kun erehdyin vastamaan, niin minua painostettiin liittymään raamattukouluun ja johonkin evankeliointi kurssille.

      Joo en ole menossa :D

      • Anonyymi

        Pahin saastakaivo, mikä kristillisen seurakunnan nimellä esiintyy. Todellisuudessa heillä ei ole mitään tekemistä Jeesuksen kanssa. River lupaa rikkautta,terveyttä, menestystä ja vaikutusvaltaa. He lupaavat opettaa "oikeaa oppia" jonka jälkeen voit ajaa pois sairaudet,vaatia Jumalalta rahaa ja tavaraa ja hallita jopa säätä.

        River on rumin esimerkki eksytystä tarjoavasta porukasta. he tulevat sanomaan, että mitä enemmän kylvät (annat heille rahalahjoituksia muodossa tai toisessa) tai uhraat (teet vapaaehtoistyötä riverin hyväksi) niin sitä enemmän saat.

        Todellisuudessa he vääntävät raamatun ja Jeesuksen niin kieroon, että sieltä irtaantumaan päässeet ovat kovan urakan edessä pinnistellessään eroon väärästä opetuksesta ja henkivalloista, jotka tuota kautta vaikuttavat.

        Olen vierestä seurannut muutaman riveriläisen toimintaa ja koukkuun jäätyäsi annat aikasi ja varasi heille ja kovetut sydämeltäsi.

        Jeesus lupasi seuraajilleen ristin olalle, eli vainon joka tulee tavalla tai toisella Hänen seuraamisensa vuoksi. Jeesus puhui kyllä paljon rahasta, mutta päinvastoin kuin river, Hän paljasti sen epäjumalaksi joka kietoo helposti valtaansa. Et voi palvella kahta herraa, Jumalaa ja mammonaa. Riverin mukaan sinulle kuuluu rikkaudet, koska olethan kuninkaan lapsi ja eihän kuninkaan lapset voi olla köyhiä. lUnohdetaan, että itse Kuningas syntyi tallissa, ei omistanut juuri mitään ja kuoli häväistynä ristillä.
        .

        Näin kertoo riverin omat sivut.

        "Herran Jeesuksen kuolema, hautaus ja ylösnousemus ei ainoastaan varmistanut ikuista lunastusta synnistä, vaan myös lunastuksen sairaudesta, köyhyydestä ja puutteesta. Jumalallinen parantuminen on saatavilla sovituksen kautta. Se on parantuminen fyysisistä sairauksista ja toimii Jumalan voimasta erilaisten metodien kautta, mitkä ovat yksityiskohtaisesti Sanassa.

        Jumalallinen vauraus on myös saatavilla sovituksen kautta. Todellinen vauraus ei koske pelkästään taloudellista huolenpitoa, vaan myös sielun menestystä. Jumalan voima saa tämän aikaan kymmenysten ja uhrien, kylvämisen ja niittämisen periaatteiden kautta sekä muiden lukuisten taloudenhoitoa koskevien totuuksien kautta, mitkä ovat löydettävissä läpi raamatun."

        Niin, että sieltä sitten etsimään metodeja ja tutstumaan kylvämisen ja niittämisen periaatteisiin..

        Mitä ihmiset luonnostaan etsivät?
        Terveyttä, rikkautta ja menestystä.
        Mitä river lupaa?
        terveyttä, rikkautta ja menestystä.

        Kristuksen aikaansaaman lunastuksen "muut vaikutukset" eivät todellakaan tuo euroja kukkarooon, vaan voiman olla kulkematta sitä laveaa tietä, joka kadotukseen vie.


      • Anonyymi

        Kummaa hommaa, kun olen katsonut tätä uuskarismaattisuutta parilla viime vuosikymmenellä, ja nämä "menestystä" uhoavat riveriläist ja muut tuntuvat kovin usein olevan työttömyyskorvauksilla eläviä, opiskelijoita ja muita neukkukuutioissa vuokralla eläjiä suurine haaveineen. Sairauksiakin saattaa olla. Ei ole oikein siunaukset toteutuneet? Vai eivätkö nämä vain ole "oikeassa uskossa" mikäli omiin oppeihinsa on uskominen?


    • Anonyymi

      Mites River Helsingin opetus Jeesuksesta, aika täydellinen vai mitä:

      JEESUKSEN JUMALUUS

      Herra Jeesus Kristus on ikuinen Jumalan Poika, toinen Kolminaisuuden persona, joka oli olemassa yhdessa Isän ja Pyhän Hengen kanssa. Inkarnaation ja neitseestä syntymisen kautta Jeesus otti ylleen ihmisen muodon, täten ilmoittaen itsensä Jumala-ihmisenä. Jeesus Kristus oli synnitön, täydellinen, ristiinaulittu, haudattu, ylösnoussut, kirkastettu ja Hän tulee palaamaan jälleen maailmaan., Koska Jeesuksen persona sisältää täysin jumalallisen sekä täysin inhimillisen, Hän on täydellinen välimies Jumalan ja ihmisen välillä. Hän on samaa olemusta Isän kanssa, mitä jumalisuuteen tulee ja samaa olemusta ihmisen kanssa, mitä ihmisyyteen tulee. Täydellinen jumaluudessa, täydellinen ihmisyydessä.

      Kol. 1:15-19
      Fil. 2:5-8
      1. Tim. 2:5-6
      Joh. 1:1-3, 14-18

      https://riverchurch.fi/uskontunnustus/

      Menikö kahvit väärään kurkkuun, kun ei löytynyt eksytystä tai vääryyttä tuosta keskeisestä opetuksesta?

      • Anonyymi

        En juo kahvia. - Jotkut puhuvat kahvin positiivisista vaikutuksista, mutta minä en kahvia osta enkä juo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En juo kahvia. - Jotkut puhuvat kahvin positiivisista vaikutuksista, mutta minä en kahvia osta enkä juo.

        Hyvä kun tästä puhutaan.olen ollut järkyttynyt kun Tia nuutinenkin on eksynyt tähän harhaoppiseen seurakuntaan.ennen oli hv hyvä evankelista.surullista .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kun tästä puhutaan.olen ollut järkyttynyt kun Tia nuutinenkin on eksynyt tähän harhaoppiseen seurakuntaan.ennen oli hv hyvä evankelista.surullista .

        Miksi TV.7mänkin päästi nämä eksyttäjät pitämään ohjelmaansa siellä?kiekko raha ollut se jolla ovi sinne aukesi..ikävää...


      • Anonyymi

        Tuo oli kyllä ihan oikein sanottu, jos oikein luin. Tuohan Jeesus todella on. Kolminaisuuden toinen persoona, Jumalan ainoa Poika. Voi hyvin!


      • Anonyymi

        "Menikö kahvit kurkkuun...." asenne kuvastaa juuri sitä kylmää, kovaa, töykeää ja julmaa asennetta, joka on Riverillä vallalla. Kuuluin sinne neljä vuotta ja sama henki sai minustakin otteen. Kärsivää ja nöyrää Messiasta ei siellä tunneta - sitä Jumalan Karitsaa, jonka rakkauden edessä murrumme itkemään syntejämme. Se Jeesus, joka käski Pietaria laittamaan miekkansa tuppeen ja joka paransi sotilaan korvan, on heille vieras. Senhän huomaan myös tästä kommentistasi.


    • Anonyymi

      Vielä lunastuksesta:

      IHMISEN LUNASTUS

      Ihminen on luotu olento ja hänet luotiin Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi, mieheksi ja naiseksi. Mutta Aatamin synnin ja lankeamisen kautta synti tuli maailmaan ja siirtyi koko ihmiskuntaan. Jeesus Kristus, Jumalan Poika, ilmestyi tekemään tyhjäksi paholaisen teot, antamaan henkensä ja vuodattamaan verensä lunastaakseen ja palauttaakseen ihmisen takaisin Jumalalle. Pelastus on Jumalan ilmainen lahja ihmiselle, erillinen teoista ja laista. Se vastaanotetaan armosta uskon kautta Jeesukseen Kristukseen ja se tuottaa Jumalan hyväksymiä tekoja. Tämä pelastuskokemus tapahtuu, kun henkilö tunnustaa suullansa Jeesuksen Herrakseen ja uskoo sydämessään, että Jumala on herättänyt Hänet kuolleista.

      Room. 5:12-21
      Room. 10:9-10
      Joh. 3:16-17
      1. Joh. 3:8

      https://riverchurch.fi/uskontunnustus/

      Hienoa, että River opettaa noista kahdesta asiasta oikein, mahtavaa!

      • Anonyymi

        On on hienoa, paperilla monikin asia on hienoa eikö olekkin !

        mutta se arkielo, siitä se katsotaan, ei sitä paperista katsota.

        kaikkea soopaa sitä voikin olla tässäkin maassa.


      • Anonyymi

        Juu nuo perusopetukset ovat ihan oikein. Kiitos, kun toit esille. Toki vanhat kirkotkin opettavat noista perusasioista juuri samalla tavalla. Kaikkea hyvää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On on hienoa, paperilla monikin asia on hienoa eikö olekkin !

        mutta se arkielo, siitä se katsotaan, ei sitä paperista katsota.

        kaikkea soopaa sitä voikin olla tässäkin maassa.

        Niinpä. Oppi on eri asia kuin Jeesuksen tunteminen henkilökohtaisesti, rakkaus Häneen ja Hänen päivittäinen seuraaminen. Varmasti fariseuksillakin oli hieno ja täydellinen oppi. Silti he olivat matkalla helvettiin, koska he rakastivat ihmiskunniaa enemmän kuin sitä kunniaa, mikä tulee yksin Jumalalta. Oppi vie ketään Taivaaseen.


    • Anonyymi

      No ei muuta kuin käytännön toiminta myös Raamatunmukaiseksi niin se on siinä!

      mutta miksi se ei ole sitä häh?

    • Anonyymi

      Tässä vielä varmastikin häiritsevin osuus opetuksesta:

      LUNASTUKSEN MUUT VAIKUTUKSET

      Herran Jeesuksen kuolema, hautaus ja ylösnousemus ei ainoastaan varmistanut ikuista lunastusta synnistä, vaan myös lunastuksen sairaudesta, köyhyydestä ja puutteesta. Jumalallinen parantuminen on saatavilla sovituksen kautta. Se on parantuminen fyysisistä sairauksista ja toimii Jumalan voimasta erilaisten metodien kautta, mitkä ovat yksityiskohtaisesti Sanassa.

      Jumalallinen vauraus on myös saatavilla sovituksen kautta. Todellinen vauraus ei koske pelkästään taloudellista huolenpitoa, vaan myös sielun menestystä. Jumalan voima saa tämän aikaan kymmenysten ja uhrien, kylvämisen ja niittämisen periaatteiden kautta sekä muiden lukuisten taloudenhoitoa koskevien totuuksien kautta, mitkä ovat löydettävissä läpi raamatun.

      Jes. 53:4-5
      1. Piet. 2:24
      1. Joh. 2
      2. Kor. 8:9

      https://riverchurch.fi/uskontunnustus/

      Tämä osa opetuksesta varmaankin on se, joka useimpia häiritsee.

    • Anonyymi

      Taloudellistamielenrauhaa ei voi palvoa, joten se siitä ja sen mahtavuudesta.

    • Anonyymi

      Kommentoin Riverin sivuilta löytyvää opetusta terveydestä ja vauraudesta:

      == river-sivuilta ===
      LUNASTUKSEN MUUT VAIKUTUKSET

      Herran Jeesuksen kuolema, hautaus ja ylösnousemus ei ainoastaan varmistanut ikuista lunastusta synnistä, vaan myös lunastuksen sairaudesta, köyhyydestä ja puutteesta. Jumalallinen parantuminen on saatavilla sovituksen kautta. Se on parantuminen fyysisistä sairauksista ja toimii Jumalan voimasta erilaisten metodien kautta, mitkä ovat yksityiskohtaisesti Sanassa.
      == river-sivuilta ===

      En näe tuossa varsinaisesti mitään väärää, on totta, että Jes. 53:4-5 opettaa, että kärsivän palvelijan runnellun uhrin haavojen kautta on paratuminen mahdollista, ja että
      meidän syntimme hän kantoi ristinpuuhun.
      Vääräksi tuo menisi, jos vaadittaisiin ehdottomasti, että jokainen varmasti paranee.
      Siitä en ole varma, mikä Riverinopetus on ko. asian suhteen.

      == river-sivuilta ===
      Jumalallinen vauraus on myös saatavilla sovituksen kautta. Todellinen vauraus ei koske pelkästään taloudellista huolenpitoa, vaan myös sielun menestystä. Jumalan voima saa tämän aikaan kymmenysten ja uhrien, kylvämisen ja niittämisen periaatteiden kautta sekä muiden lukuisten taloudenhoitoa koskevien totuuksien kautta, mitkä ovat löydettävissä läpi raamatun.
      == river-sivuilta ===

      En näe tuossakaan suuria epäkohtia, Raamatussa on kieltämättä mainittu useaan otteeseen, varsinkin VT:ssä, että joka kylvää, se niittää, samaa mainittu myös UT:ssa.
      Itse suomalaisena tietenkin tiedän, mikä meillä on täällä pelin henki: moni uskova
      on valmis menemään vaikka kuolemaan sen vakaumuksen puolesta, ettei vaan
      tarvitsisi antaa uhrikoppaan enempää kuin 1-2 euroa kerralla. Tämähän toisaalta
      hyödyttää luterilaista kirkkoa, koska se saa verotuloina rahansa, ja on saanutkin
      vuosikymmenien ajan.
      Helppoa siinä on sitten leikitellä erilaisin sanankääntein. Se, mitä evlut tietenkin
      painottaa, että olkaapa jäseniä, jotta 1% tuloista tulee meille. Summat ovat suuria,
      kun jäseistön määrä on n. 4 miljoonaa evlutille.

      On ymmärrettävää, että vapaiden suuntien kirkot korostavat antamisen merkitystä, koska mitään valtion tulonlähteitä ei ole, eikä myöskään verotusoikeutta.

      Itse olen käynyt Riverin tilaisuuksissa, ja kirkossa miellyttää avoimuus, iloisuus, halu tutustua uusiin jäseniin (monet pystyynkuolleet paikat raivoavat tietenkin tästä), ja myös korostetaan paikallisseurakuntaan liittymisen tärkeyttä. Kuitenkaan
      Riverissä ei painosteta liittymään, mutta kieltämättä siellä välillä kannustetaan
      ottamaan askel ja liittymään mukaan. Olen ollut myös envlutissa, jossa ainoa yhteydenpito oli kirje, kun liityin evlutiin takaisin, ja uusi kirje, kun päätin erota sieltä. Aika huvittavaa.

      Kyllä se on niin, että on oikein, että kirkko tai seurakunta pyrkii olemaan aktiivinen ja rakentamaan yhteyksiä. Jos ei kiinnosta, niin on helppoa sanoa, en ole nyt kiinnostunut, tai vaihtaa maisemaa ja menee toiseen seurakuntaan.

      Kirjoitin nämä rivit siksi, että on hieman ärsyttänyt tämä jatkuva Riverin
      mollaaminen ilman oleellisia perusteita.

      Pohjimmiltaan kyse on amerikkalaisen kulttuurin erosta suomalaiseen kulttuuriin.
      Suomessa on vallalla käsitys, että se on hienoa, että eletään uskovan elämää todeksi
      passiivisesti ja ilman sitoutumista aikaansaada todellista muutosta oman elämän suhteen.
      Sitten kun Riverissä saarnataa kehoittaen, ahdistutaan, kun pitäisi muuttaa omia
      luutuneita käsityksiään ja erityisesti kun joutuisi muuttamaan kulutustottumuksiaan.

      Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

    • Anonyymi

      Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

      Jumalan Sana on myös sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

      Tärkeintä on henkilökohtainen suhde Jeesukseen Kristukseen, meillä itse kullakin.

      Rukoilkaa viisautta ja johdatusta Jumalalta, niin löydätte itsellenne oikean seurakunnan.

      • Anonyymi

        Joo


    • Anonyymi

      Monet omasta seurakunnasta Riverin lähteneet ovat sieltä myös myöhemmin pois lähteneet lahkolaisuuden, manipuloinnin ja hengellisen väkivallan tähden.
      Menestysteologia ei ole millään tavalla apostolien ja uuden testementin kristinuskon kanssa linjassa. Jeesus itse kumosi kyseisen opin täysin monessakin kohtaa, mutta tämä jae tiivistää asian hyvin:
      Matt. 5:45
      " --Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurkaille kuin jumalattomille." Jumalan mielisuosio ei näy ulkoisista olosuhteista.

    • Anonyymi

      Lähipiirissä tänne eksyneitä ja myös sieltä vapautuneita. Vahvaa manipulatiivista ohjausta ja hyödynnetään ihmisiä vahvasti kaikkeen tekemiseen. Ei sinäänsä mitään ihmeellistä, mutta ihmisiä ei oikeasti kouluteta mitenkään pitämään itsestää huolta. Puree tietenkin parhaiten niihin ketkä haluavat kokea yhteyttä jos elämässä jokin menee sillä hetkellä huonosti ja nehän siinä jääkin sitten nätisti kiinni.

      Kivasti saa laittaa asumistukia ja muita työttömyyskorvauksia kolehtikippoon kun se on Jumalan tahto. Ei siinä, mutta opettakaa ihmiset ensin tekemään oikeilla keinoilla rahaa ettei omat verorahat mene kiertäen pastorin uuden mersun lyhennyksiin.

      Vapaa? Tuskin. Sidottu ja ahtaalle ajettu. Ihmiset elää kuplassa ja on valmiina tekemään mitä tahansa pastorit pyytävät. Vaarallista ja sotkee heikoimmat yksilöt ikuiseen limboon.

    • Anonyymi

      Raamattukoulu toimii aamupäivisiin klo 9-12 neljänä päivänä viikossa, mikä viittaa vahvasti lahkolaisuuteen. >Nimittäin vain 12 tuntia koulua/vko, tuon määrän voisi järjestää myös toisin, esim. ilta- tai monimuoto-opetuksena (intensiiviviikonloput jne.) . Kun koulu on aamupäivisin, opiskelija ei voi tehdä normaalia klo 8/9- 16/1-päivätyötä. Sen sijaan hän lienee aulis palvelemaan luppoaikana erilaisissa avustavissa tehtävissä seurakunnassa.

      • Anonyymi

        Suomi on kyllä hieno maa kun saadaan pistää pää täyteen lahkon oppia ja töissäkään ei pidä käydä. Omista pidetään huolta! Opettaisi Tomi välillä siitä miten veroja maksetaan ja siitä miten yksilöitten kannattaisi miettiä kansakunnan hyvinvointia - ei pelkkää ihmisten alistamista. Voisi saada E
        Mersun sijaan jopa S sarjaa jos tätä opettaisi.


      • Anonyymi

        Seurakunta muutti nyt hankalaan paikkaan.vaikea matka nm Helsingistä sinne.väki tulee vähenemään ja raha virta pienenemään.eivät auta köyhiä ja heikkoja ollenkaan.itselle pitää vain rahaakin saada.


    • Anonyymi

      Ensimmäisenä mitä halausin river helsingin miettivän on se että ovatko he mielestään tekemässä oikeita päätöksiä kirkkonsa eteen? Opettavatko he muita kristittyjä uskomaan eri tavalla miten raamatussa on sanottu... esimerkiksi tämä pyhä henki jota he opettavat muille tuli voimaan maailmalle ja kirkkoihin vasta vuonna 1994... tämä pyhä henki jota ihmiset kutsuvat että se on Jumalalta joka ei todellakaan ole on peräisin Toronto airport vineyard church... Pistäkää mieleen että kaikki tämä tapahtui 20 vuotta sitten😅 nyt kun tässä mietimme miksi Jeesuksen aikana ja Jeesuksen jälkeen kun hänet ristiin naulittiin Ja nousi kuolleista kolmantena päivänä ei taphtunut mitään tämän tapaista mitä nykyajan uudempi kirkko meitä opettaa? Oletko koskaan miettinyt että miksi Apostolit eivät saaneet tälläisiä reaktioita kun heillä oli PYHÄHENKI kuten esimerkiksi: oman kehon hallinnan menettämistä, hysteerisiä nauruja, kaatuilua selälleen, "tajunnan" menettämistä, lennähtelyä jne.... Olen myös haastatellut muutamia River helsingistä ja kun kysyin miksi tämä oyhä henki ei ole paljastunut sinulle niin heidän vastaus oli etteivät he ehkä olleet LUOTTANEET Jumalaan täydellä sydämmellä... Tämä sai minut epäilemään että pitääkö meidän näyttää ihmisille ja todistaa heille että meillä on Pyhä henki? Mielestäni heti kun olet HYVÄKSYNYT Jeesuksen elämääsi ja avanut hänelle sydämmen niin Jumala antaa sinulle pyhän hengen eikä sitä tarvitse todistaa kunhan uskoa siihen😇❤️En ymmärrä miksi ihmiset eivät näe sitä että ovat tekemässä virheen ja satuttavat Jumalan pyhää henkeä, kutsumalla ja avaamalla oven ei tervettulleile hengille hotka eivät ole Jumalalta.... Ihmiset luulevat että sen on Jumalalta mutta huomaathan että elämme lopun aikoja ja paholainen yrittää kaikkensa saada ihmiset luulemaan eritavalla jopa kirkossa......toivon että River Church helsinki ja muut kirkot muuttavat opetuksiaan pyhästä hengestä ennenkuin on liian myöhäistä... Näistä Raamattu myös varoittaa eri uskoluksista... Jos haluat etsiä enemmän tietoa katso linkistä ☺️ ota selvää millainen oikea pyhä henki on ennen kuin uskoudut näihin valheisiin jotka ihmiset nykypäivänä meille näyttävät...

      Toronto blessing:
      https://www.gotquestions.org/Toronto-blessing.html

      https://youtu.be/NQiK_hMVC2k

      https://youtu.be/FOnA51FKbgg

      https://www.linnunrata.org/antikristus/toronton-siunaus.php

      https://concordia.fi/second/2012/06/05/toronton-siunaus/

      http://www.kristitynfoorumi.fi/einaurunasiarhb.htm

      https://youtu.be/Uv_n4AfCr3s

    • Anonyymi

      Kiitos tästä!

    • Anonyymi

      Riverin sivuilta:
      Herra Jeesus Kristus on ikuinen Jumalan Poika, toinen Kolminaisuuden persoona, joka oli olemassa yhdessä Isän ja Pyhän Hengen kanssa. Inkarnaation ja neitseestä syntymisen kautta Jeesus otti ylleen ihmisen muodon, täten ilmoittaen itsensä Jumala-ihmisenä.

      Mitä tarkoittaa tuo, että Inkarnaation kautta Jeesus otti ylleen ihmisen muodon?

      Lähde: https://riverchurch.fi/uskon-tunnustus/

      • Anonyymi

        eksyttävä lahko, johan sen ny näkee "ottallaankin !


      • Anonyymi

        inkarnaatio on sama kuin ihmiseksi tuleminen


    • Anonyymi

      Surullista, ettei mitään ole tehtävissä, jos läheinen ihminen on River C:iin eksynyt.

      Hän uskoo, että Tomi on Jumalan valitsema mies, joka pelastaa suomalaiset. Hän suuttuu, jos kukaan vähääkään R.C.:n toimintaa epäilee.

    • Anonyymi

      Menestysteologiaa kaatuilua, sätkimistä, innokasta pomppimista, hillitöntä nauramista ja muuta sekoilua. Sopisiko Jeesus sinne seuraan seuraamaan ”häneen uskovien” menoa? Mikään seurakunta ei ole täydellinen, mutta oppi edellä pitää mennä, ei kokemukset edellä ja selkeitä harhaoppeja tulee välttää. Ei voi poimia Raamatun lauseita sieltä sun täältä ja tulkita niitä niin, että ne ovat selvässä ristiriidassa muiden Raamatun kohtien kanssa.

      • Anonyymi

        Jossain kai sen torontolaiseuuden on sitten elettävä, kun nuo 90- ja 2000-luvulla syntyneet city-seurkunnatkin alkavat olla aika kuihtuneita ja osa on jo laittanut pillit pussiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jossain kai sen torontolaiseuuden on sitten elettävä, kun nuo 90- ja 2000-luvulla syntyneet city-seurkunnatkin alkavat olla aika kuihtuneita ja osa on jo laittanut pillit pussiin.

        Raha ja antaminen joka välissä on sitä menestysteologiaa joka on vallannut maan jotkut haksahtavat siihen luulevat saavansa moninkertaisesti.


    • Anonyymi

      Mikä River on? Lyhyesti: River on Etelä-Afrikan Port Elizabethissä syntyneen maailmanevankelista Rodney Howard-Brownen Floridan Tampaan 1996 perustama äärikarismaattinen seurakunta, joka edustaa Howard-Brownen 1994 Toronton lentokenttäseurakunnassa käynnistämää ns. nauruherätystä. Monet suomalaiset ovat opiskelleet Riverin Tampan seurakunnan raamattukoulussa. Howard-Brownen entiset oppilaat Tomi ja Reetta Lehto ovat perustaneet johtamansa River-seurakunnan Helsinkiin 2012. Rodney Howar-Brownesta ja hänen River-seurakunnistansa löytyy valtavasti tietoa Internetistä, etenkin englanninkielistä materiaalia. Neuvo: kun arvioitte Riverin oppeja ja käytäntöjä tehkää se huolella Raamatun pohjalta. Lopuksi: hyvät ihmiset, mikään seurakunta ei pelasta ikuiseen elämään - pelastus tulee vain ja ainoastaan Jumalalta Hänen poikansa Jeesuksen Kristuksen ristintyön kautta. Ja vielä: varokaa harha- eli Raamatun vastaisia oppeja opettavia tahoja - jos niihin mukaan lädettyään ei tee parannusta, niin edessä on kadotustuomio. Ks. Matt. 24:4 - tai lue mielellään koko luku 24. Huom! En kuulu Riveriin.

    • Anonyymi

      Helluntai karismaattinen seurakunta.

      • Anonyymi

        Ei RIVERI OLE HELLUNTAISEURAKUNTA VAAN OMANSA


    • Anonyymi

      Riveri on esimerkki siitä, miten rikkinäisiä ihmisiä voi hyväksikäyttää ja "eheyttää" rakentamalla persoona kokonaan lahkon ympärille.

      • Anonyymi

        ihan saamaa eksytystä, kuin helluntailaisuus.
        helluntailaisuudesta on pokinut satoja eri lahkoja, pikkusen jotain muutettuna, siinä se.

        Tottakai eksytykset houkuttaa, ihminenhän on edelleenkin sama perisynti, Aadamin ja Eevan jälkeen, "kielletty hedelmä on makeempi"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ihan saamaa eksytystä, kuin helluntailaisuus.
        helluntailaisuudesta on pokinut satoja eri lahkoja, pikkusen jotain muutettuna, siinä se.

        Tottakai eksytykset houkuttaa, ihminenhän on edelleenkin sama perisynti, Aadamin ja Eevan jälkeen, "kielletty hedelmä on makeempi"

        Helluntailaisuudessa ei ole tuollaista näkynyt.
        Helluntailaisuudessa usein autetaan köyhiä ja ongelmaisia.


    • Anonyymi

      h


      https://www.tv7.fi/vod/player/50519/

      Video River Churchin kokouksesta. Aiheena Jumalan antama rikkaus.

      Tuon kaltaisen voi olettaa karkottavan uskoa etsiviä ihmisiä. Kristillisen uskon ytimessä on sen tekeminen toiselle mitä toivoisi itselle. Köyhien auttaminen.

      Puhuja naureskelee kuin hermostuneena.
      Puhuja kuittailee tulkille.
      Puhuja korostaa sanaa "Amen" kysyvästi kuin vain odottaen kaikua ja toistoa, ilman painoa omassa "Amenessaan".

      Puhuja kehottaa myös olemaan välittämättä netissä olevista arvosteluista.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Koiran panta kaulassa oleva varoittaa oikeista uskovista. Häpeällinen papinkaulus ei kuulu uskovien vaatetukseen.


    • Anonyymi

      Tuon srk:n nimi ainakin OLI River Helsinki, mutta joko se on uudelleennimetty River Vantaa ?

      Riverhän muutti pois ensin Hämeentieltä, ja myöhemmin muutti pois myös Läkkisepäntieltä, jossa nykyisin toimii srk. Love Story.

      Mutta:

      Monessa muussa srk:ssa pastoreillekin saa puhua, joko tilaisuuden jälkeen tai puhelimella soittamalla.

      Mutta pastori Tomi Lehdon puhelinnnumeroa ei Riverin nettisivuilta löydy, ja tilaisuuden jälkeenkin Tomilla oli kova kiire kadota paikalta, joten sitäkään kautta en. ko. pastoriin saanut yhteyttä.

      Olisi asiaa, koska olen systemaattisen taloudellisen väkivallan uhri, ja Tomi Lehdon taustan tuntien uskoisin hänen mahdollisesti voivan auttaa asiassa, jos hänellä vain on kristillinen asenne kohdallaan.

      Miten tuohon Tomi Lehtoon siis saa yhteyden ?

      • Anonyymi

        Ihan hyvä, ettet ole saanut yhteyttä... Kannattaa pysyä erossa noista. Olen tosissani ja varoitan kaikella rakkaudella, toivottavasti tilanteesi selviää, mutta yritä etsiä apua jostain muualta.


    • Anonyymi

      >>Helluntailaisuudessa ei ole tuollaista näkynyt.
      >>Helluntailaisuudessa usein autetaan köyhiä ja ongelmaisia.

      Täälläpäin ainakin on hellareilla ruuanjako, eivätkä julista menestysteologiaa.
      Mutta nykyään on helppoa tutkia mitä seurakunta opettaa kun on youtube.

      Karismaattinen ylistyshumppa on valitettavastimyös mennyt joihinkin helluntaiseurakuntiin ja vapaaseurakuntiin, mutta ei välttämättä kaikissa paikoissa. One Way on ok ja on niitä muitakin.

      • Anonyymi

        En tiedä tuosta River kirkosta tai sen opetuksen oikeellisuudesta, mutta mitä vikaa on riehakkaassa ylistyksessä? Raamatun mukaan ei ainakaan mitään:

        Kun Herran arkun kantajat olivat astuneet kuusi askelta, Daavid uhrasi sonnin ja syöttövasikan. 14Pelkkä pellavakasukka yllään hän tanssi rajusti Herran edessä. 15Daavid ja koko Israelin heimo saattoivat Herran arkkua, ja riemu raikui ja torvet soivat.

        Kun Herran arkku oli tulossa Daavidin kaupunkiin, Saulin tytär Mikal katseli ikkunasta. Nähdessään kuningas Daavidin hyppivän ja tanssivan Herran edessä Mikal halveksi häntä mielessään.

        20Mutta kun Daavid palasi tervehtimään perhettään, Saulin tytär Mikal tuli häntä vastaan ja sanoi: »Kylläpä Israelin kuningas tänään käyttäytyi arvokkaasti! Paljasti itsensä palvelijoidensa piikojen edessä niin kuin mikäkin narri!» 21Daavid vastasi: »En, vaan Herran edessä! Hän valitsi mieluummin minut kuin isäsi ja isäsi suvun ja määräsi minut Israelin, Herran kansan, hallitsijaksi. Herran edessä minä tahdon iloita, 22vaikka joutuisin alentumaan vielä tätäkin enemmän ja halventamaan itseni omissakin silmissäni. Mutta ne piiat, joista sinä puhuit, tulevat pitämään minua arvossa.» 23Eikä Saulin tytär Mikal koko elinaikanaan saanut lasta.


    • Anonyymi

      No, ei kannata puhua Riverissä sanakaan köyhyydestä. Jos olet varaton niin älä vaivaudu menemään sinne. Mutta sinne kelpaa myös kultakorut, hopeat, timantit ja kaikki arvoesineet joilla on myyntiarvoa.
      Ovatko he todella niin sokeita, etteivät tajua minkä kuvan antavat monille, jotka katsovat heidän videoitaan?
      Eräs ihminen järkyttyi kun korut ja muut arvoesineet kerättiin. Tulee mieleen mitä puhutaan väärästä opista. "Ahneuteen harjaunut sydän..."
      Eihän tuota voi sanoa normaaliksi toiminnaksi mitenkään.

    • Anonyymi

      River seurakunta korostaa yhteyttään alkuperäiseen Jumalan seurakuntaan, jonka Jeesus itse perusti maan päälle. Mutta haluamme poistaa hajaannusta aiheuttavan nimityksen, River. Olemme Jumalan seurakunnan, ts. Kristuksen ruumiin eli ekkleesian (kr. sanoista ek kaleoo = ulos kutsutut) periaatteella kokoontuvia uskovia toteuttaen alkuseurakunnan mallia.
      Katsomme kuuluvamme Jumalan kansaan, todelliseen Kristuksen ruumiiseen, jota Kristus päänä johtaa. Maailmanlaajuisena Jumalan seurakuntana meillä ei ole virallista organisaatiota.
      Emme arvioi jäsenmäärää.
      Opissamme korostuu apostolisen ajan ja Uuden testamentin painotukset mm. henkilökohtaisesta uskoontulosta, uskovien upotuskasteesta ja henkikasteesta kielilläpuhumisineen. Tämä on "luvatun Pyhän Hengen sinetti" (Ef.1:13).
      Elämme Jeesukselle, Häntä varten. Jeesus on hänen elämämmne. (2 Kor. 5:14-17).

      J.R.

      • Anonyymi

        Kuuluuko apostolisen seurakunnan toimintaan jatkuva rahan keruu? Entäs jos joku sairastuu tai menettää kaiken, onko srk tukena? Auttaa taloudellisesti ja on mukana kun ihminen on ahdistuksessa?
        Antavatko uskovat omastaan niille joilla ei mitään? Vaatettaa, ruokkii, käyvät katsomassa ahdistettuja sekä toteuttaa käytännössä heikkojen auttamista?


      • Anonyymi

        En usko että tuo on aito Riverin porukan laittama kuvaus. Sehän ei puidä paikkaansa heihin nähden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuluuko apostolisen seurakunnan toimintaan jatkuva rahan keruu? Entäs jos joku sairastuu tai menettää kaiken, onko srk tukena? Auttaa taloudellisesti ja on mukana kun ihminen on ahdistuksessa?
        Antavatko uskovat omastaan niille joilla ei mitään? Vaatettaa, ruokkii, käyvät katsomassa ahdistettuja sekä toteuttaa käytännössä heikkojen auttamista?

        Tämä. Itse maksoin yhteen seurakuntaan kymmenykset. Ja ihan mielelläni maksoin, koska uskoin että menee hyvään. Oman elämän vastoinkäymisissä joku seurakuntalainen oli yhteydessä mutta pastoria ei kiinnostanut vähääkään. Sai kyllä varmaan työtuntien harvennuksen kun lopetin maksamisen. Kyseessä ei ollut River, mutta uuskarismaattinen yhteisö.
        Ja menikö rahat hyvään? En usko, pastorin palkkaan taisi mennä. Ja kun sitten en saanut tukea, en usko että paimen paljoa muuta teki kuin veti jumalanplvelukset ja nosti palkkaa.


    • Anonyymi

      Kotisivulla riverin johtajasta on monta kuvaa.

    • Anonyymi

      Joku riivattu poistaa täältä Pyhän Hengen johdossa kirjoitettuja kommentteja. Vihaat siis River seurakuntaa?

    • Anonyymi

      Seriffi antaa olla riveriä haukkuvat kommentit. Mutta siitä hyvää puhuvat poistetaan.

    • Anonyymi

      "Torontolaisuutta" edustaa River. Suomi on vapaa maa ja jos haluaa konttailla seurakunnan lattialla, niin ihan vapaasti, mutta hölmöä se kyllä on. Sitä varten seurakunnissa on penkit että nillä voi istua.

      Videon lopussa kun esirukouspalvelu alkaa kohdassa 2:14:00 alkaa Cedercreutz kaataa ihmisiä esirukouspalvelussa. Striimattiin livenä 2.8.2022


      https://www.youtube.com/watch?v=Smn7G1WySl4

    • Anonyymi

      Sama tyyli kuin niillä supervoidelluilla jotka Amerikassa touhuaa. "Tulta, tulta, fire..."
      Nehän toivat sitä voitelua Suomeenkin. Samalla saivat aikaan hajaannusta. Monet haluavat voimaa ja voitelua ja sen he saavat, kun ne superuskovat sitä jakavat kaikille ketkä eteen menevät.

    • Anonyymi

      Tämä sopisi sille pedosaarnaaja Ljungmanille.

    • Anonyymi

      Lähipiirissä on monta ex-riveriläistä. Antamista oikein painotetaan ja raamattukoulua. Tunnen yhden joka jopa otti kulutusluottoja useemmalla kymmenellä tuhannella että saa "ylläpidettyä" tuota soopaa ja annettua Lehdon puljulle. Tulee ihan kylmät väreet kun ajattelee tätä sairasta ihmisten manipulointia. Jäljelle jää psykoosi ja rikkinäinen mieli.

    • Anonyymi

      Jumala toivoo kaikkien Hänen omiensa ottavan vastaan Pyhän Hengen johdatuksen elämäänsä ja lähtevän Raamatun opetusten tielle.
      Siihen ei tarvita Riveriä tms. Videossa suoran tien neuvoja:
      https://youtu.be/XVTBW0F1gu4

    • Anonyymi

      Olimme kuuntelemassa evankelista Daniel Chandia, en ollut ottanut etukäteen selvää seurakunnasta ollenkaan.
      Tunnelma kokouksessa oli jotenkin hämärä, jotkut irvistivät nähdessään kaulassani ristin. Ihmiset pitivät eläimellistä ääntä kokouksen aikana.
      Saarnaaja sanoi useaan otteeseen että "Jeesus on enemmänkin kuin pelkkä kirosana", mikä särähti korvaan ja oli mielestäni todella kummallista. Emme tunteneet minkäänlaista Pyhän Hengen kosketusta tapahtuman aikana. Emme aio mennä uudelleen.
      Jumala siunatkoon heitä.

    • Anonyymi

      Siinoa mietityttää kans palstaseuroissa.

    • Anonyymi

      Riverit kerää ainakin rahaa.Kavahtakaa seurakuntia missä usko maksaa.

    • Anonyymi

      Jeesus ei luvannut meille tässä ajassa rikkautta eikä menestystä..Rahan palvominen taitaa olla seurakuntien synti kun sitä kerätään ja manifestoidaan kokoajan..Muistakaamme kuinka Jeesus ajoi rahanvaihtajat ja myyjät kirkosta ulos.Usko ja pelastus on se asian ydin.

      • Anonyymi

        Just näi.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hyvä srk.suosittelen

      • Anonyymi

        Eksytystä, en suosittele!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Apostoliseen seurakuntaan kuului toisten auttaminen. Antoivat omastaan ja jaettiin köyhille. Mutta onko se Riverin toimintaa? Tuntuu että otetaan muttei anneta.
      Jos joku kuitenkin sairastuu niin erotetaanko, vai käyvätkö voidellut sairaan luona ja yrittävät parantaa? Varmaan pyydetään rahaa siinä sivussa. Jos mitään ei tapahdu niin syytetään sairasta heikosta uskosta.

    • Anonyymi

      Rikollisille otollinen paikka peitellä rikoksensa ja esiintyä uskovina. Raha virtaa, mutta osa rahoista on poliisin ja juristin todentaamilla rikoksilla saatua. Eivät suostu selvittämään mitään talousrikoksia, koska saavat rikollisilta rahaa toimintaansa. Vaikenevat ja suuttuvat jos sellaiset asiat otetaan puheeksi. Joukossa kuitenkin vilpittömiä uskovia, jotka puhtaalla sydämellä haluavat viedä evankeliumia eteenpäin ja laskevat tarkkaan kuinka monta sielua on pelastunut heidän toimintansa kautta.

      • Anonyymi

        menee sitten niinkuin raamatussa kirjoitettu: "eksyttävät vilpittömien sielutkin"


    • Anonyymi

      River on seurakuntien yliopisto. Opetus on Jumalan Sanan mukaista ja ne ihmiset jotka jäävät tähän seurakuntaan janoavat todella Jumalaa ja ne jotka eivät loukkaannu ovat vahvoja.

      • Anonyymi

        River edustaa torontolaisuutta ja menestysteologiaa.


    • Anonyymi

      Kuten ketjussa onkin mainittu, niin kyseessä on Toronto-herätyksestä ja rahankeruusta ( miehen opetus pyörii rahan ja "voitelun ympärillä) tunnetun Rodney Howard-Brownen franchising-seurakuntaketju. Liikkeen päämaja on Floridassa ja Suomen toimintaa johdetaan Vantaalta.

    • Anonyymi

      Näkyi olevan Riverillä aktio päällä, kun kahtena peräkkäisenä päivänä ovat liikkeen jäsenet pysäytelleet. Puhelinmyyjämäistä pakotustekniikkaa käyttäen yritetään saada ihmisiä lukemaan paperista rukous, jonka jälkeen ollaan "pelastuneita". Seuraava askel on kai sitten mennä kokouksiin ja alkaa maksaa kymmenyksiä ja uhreja liikkeelle.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe