Maanteillä ajetaan pala kurkussa.

Anonyymi

Tulin taas kerran Pohjanmaalta alas lounaaseen kotiin vuosittaiselta mummolareissulta ja ihmettelin jälleen ilmiötä joka tuntuu pahenevan vuosi vuodelta, rekkoja , rekkoja, rekkoja, tavara-autoja tulee vastaan, on takana, jonossa montakin peräkkäin, yksittäisiä pikkuatoja siellä väleissä. Tavaraa kulkee edestakaisin pitkin suomen teitä, yhtenä keskeisenä syynä ymmärtääkseni kilpailutus-direktiivi. Kukaan ei saa ostaa mistä haluaa eikä myydä kenelle haluaa. Tarjouskilpailun voittaja joka toimii Oulussa voi saada kaupat etelä-suomessa olevaan kunnan toimitilaan johon toimittaa tavaraa rekalla, mukana on ollut muutaman kymmenen kilometrin päässä oleva firma joka hävisi Oululaiselle firmalle ja tavaraa ryhdytään kuskaamaan maanteitse satoja kilometrejä. Yksi pieni esimerkki vain. Eli lyhyesti, EU vaarantaa maanteidemme turvallisuuden ja kuluttaa maantiemme entistä huonompaan kuntoon pakottamalla rekkarallin tiellemme.

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korjaile siinä sitten teitä ku yliraskaat rekat jyystää suomea edestakaisin. Kohta on samanlaiset urat asfaltissa.

    • Anonyymi

      Ja mitä tekevät meidän Vihreämme, eivät mitään, korkeintaan nostavat polttoaineveroa, siinä ratkaisu ongelmaan?

    • Anonyymi

      Logistiikka on vekkulia.

      Jos vaikkapa Jyväskylässä tuottaja ja kauppa ovat km:n päässä toisistaan, tuottajan tavara lastataan rekkaan, viedään Helsinkiin tukkuliikkeen keskusvarastoon, jossa se siirretään toiseen rekkaan, joka tuo tavaran takaisin Jyväskylään siihen km:n päässä olevaan kauppaan.

      Jotta tämä on kannattavaa, täytyy rekkojen kokoa suurentaa ja aikataulua tiivistää, jotta tavara on ajoissa perillä.

      • Anonyymi

        Pientähän tuo. Norjassa kasvatettu lohi viedään Kiinaan perattavaksi ja tuodaan sen jälkeen takaisin Norjaan, tai vaikka Suomeen syötäväksi.


      • Anonyymi

        Joku tietenkin vielä uskoo nykyihmisen parempaan älykkyyteen verrattuna esim 2000 vuotta sitten eläneisiin ihmisiin??


    • Anonyymi

      Hullua touhua, eikö järki sano, että hommataan tavara läheltä, niin ruoka kuin muukin, säästyy omat rahat ja valtion ja ilmastokin samalla. Tuo on kyllä EU,n touhuista typerintä mitä olla voi muiden typeryyksien kanssa.

      • Anonyymi

        Ei järki sano, koska politiikka ei vaadi järkeä.


    • Anonyymi

      On tiet huonossa kunnossa ja säästetäänkö tienlaitossakin niin, että ei tehdä kunnolla pohjatöitä ja pintaa. Tosin mikä alusta kestää tuollaista painavien rekkojen rallia.

    • Anonyymi

      Oliko siellä Mister Tokmanni myös?

    • Anonyymi

      Tulin taas kerran Pohjanmaalta alas lounaaseen kotiin vuosittaiselta mummolareissulta ja ihmettelin jälleen ilmiötä joka tuntuu pahenevan vuosi vuodelta, rekkoja , rekkoja, rekkoja, tavara-autoja tulee vastaan, on takana, jonossa montakin peräkkäin, yksittäisiä pikkuatoja siellä väleissä.

      Tavaraa kulkee edestakaisin pitkin suomen teitä, yhtenä keskeisenä syynä ymmärtääkseni kilpailutus-direktiivi. Kukaan ei saa ostaa mistä haluaa eikä myydä kenelle haluaa.

      Tarjouskilpailun voittaja joka toimii Oulussa voi saada kaupat etelä-suomessa olevaan kunnan toimitilaan johon toimittaa tavaraa rekalla, mukana on ollut muutaman kymmenen kilometrin päässä oleva firma joka hävisi Oululaiselle firmalle ja tavaraa ryhdytään kuskaamaan maanteitse satoja kilometrejä. Yksi pieni esimerkki vain.

      Eli lyhyesti, EU vaarantaa maanteidemme turvallisuuden ja kuluttaa maantiemme entistä huonompaan kuntoon pakottamalla rekkarallin tiellemme.

      =====================================================

      -Ei mitään vinoilua, mutta kopioin tuon asiallisen aloituksen KAPPALEJAON kera - eikö olekin miellyttävämpää lukea. Koulussa meitä tästäki valistettiin. :)

      • Anonyymi

        Miten teit sen?
        Aloittaja kysyy?


    • Anonyymi

      Kuulemma raakamaitokin kuskataan pitkin suomea, pääosin kumipyörillä etelän meijereihin ja sama ralli kun maito ja muut maitojalosteet rahdataan edelleen pääosin kumipyörillä kauppoihin ympäri suomen. En olisi yllättynyt vaikka kotimaisen maidon jalostus tapahtuisi osin jo maan rajojen ulkopuolella.

      Miettikää, sama raaka-aine joka ennen jalostettiin kotitilalla tekee nyt jopa satojen - tuhannen kilsan lenkin eikä se sittenkään edes palaa lähtöpisteeseen vaan maitotilallinen ajelee vanhalla tojotallaan 50 km päähän kauppaan ja ostaa sen ja roudaa kotiinsa.

      Kun nyt maailmaa pelastetaan ja pakollisia ja usein vähäisiä ajoja ajelevaa henkilöautoilijoita rokotetaan oikein urakalla, löytyiskö tilalle mitään edes vähän enempi ilmakehää säästävää keinoa (lue kirjoitukseni ensin).

      PS: kiinasta tuodaan laivakaupalla graniitista louhittuja kanttikiviä. Ties vaikka toisivat jo raakakiveä tai soraa? Ööööhhh...

    • Suuri rekkaliikenne johtuu pääasiassa siitä että entiset kauppojen varastot ovat nyt rekkojen päällä! Kun muutin vuonna 1987 etelä Suomesta Oulun lähistölle, Oulussa oli monta isoa kaupan varastoa, nyt ei ole tietääkseni ainuttakaan, tavarat kuskataan Tampereelta rekoilla suoraan kauppoihin!

      Late Lapista.

      • Anonyymi

        No niin, taas täräytti Late asian ytimeen - mies joka tietää. Tuo oli minulle ihan uutta.


    • Anonyymi

      Eiköhän se armeijan näkkileipäkin tuoda edelleen Swärjestä. Kilpailutusta täys idiotismia valtiolta

    • Anonyymi

      Raha tuhoaa maailman. Harva käy lähimmässä kaupassa, vaan ajellaan tarjousten perässä. Lähikaupat ovat kuolleet hyvin pitkälti autojen takia. Töissäkään ei osata käydä omilla kulmilla. Kaikki olisi järjesteltävä uudestaan lähemmäs sotien jälkeistä aikaa ja lopetettava sijoittajien hyysääminen.

      • Anonyymi

        Mutta ne hinnat ja valikoima...marketissa enemmän ja edullisemmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta ne hinnat ja valikoima...marketissa enemmän ja edullisemmin.

        Maailman tuhoa ei voi rahassa mitata.


    • Anonyymi

      Aikoinaan kirjoitin Ilkkaan, kun olin kuullut kunnanvaltuuteltulta, että täälä Ilmajoella juotetaan laitoksissa Toholammin (Maitokolmio) maitoa!

      Ja Ilmajoella oli oma osuusmeijeri ja siis maitopurkitus. Mutta kun EU-kilpailutus..

    • Anonyymi

      Kyllä se on hyvänmerkki, kun teillä liikkuu tavara-autoja. Henkilöliikennettä voisi jopa vähentää, kun siellä yhäkin on sitä hukka-ajoa.

      • Anonyymi

        Hukka-ajoa on se kun sinä lähdet liikenteeseen...


    • Anonyymi

      Kilpailudirektiivi kylklä onkin ihan perseestä - se on tehty ainoastaan sitä varten että oikeisto haluaa alas-ajaa julkisen sekotrin kun on muka pakko valita halvin ja samalla se surkein tarjous.

    • Anonyymi

      Tiestöjen kunto rapautuu ennätysvauhtia, mutta hallituksen pissaliisat eivät huomioi sitä ollenkaan, kun aika kuluu pissaisten pimppien raapimiseen. Tarkennus tuohon raapimiseen on pikkuinen eläin eli satiainen joka on siirtynyt asustamaan pissaliisan karvaiseen elimeen.

      Rahaa valtio kerää autoilijoilta satojamiljoonia, mutta nuo rahat menevätkin maahamme haalittujen elätettävien kuluihin ja näitten lomamatkoihin kotimaihinsa. Kameratolppia on tienpenkereet täynnään ja nopeuksien merkkejä on että silmissä kamerat vain vilkkuu.

    • Anonyymi

      Armeijan nyt kannattais tehdä kaikki mahdollinen itse mm. se näkkileipä. Työvoima on halpaa eikä sillä ole työaikoja. Miks ihmeessä pitää ulkoistaa jos se on kalliimpaa ja ympäristön/ilmaston kannalta haitallisempaa.

      Nyt on kovat kampanjat mediassa, että ulkoistaminen saatais juurtuun myös tavallisen tuulipuvun kotitalouteen. Autoja tarjotaan liisinkinä ihan hengästymiseen asti ja nyt jo kodinkoneitakin. Sitten löytyy kotisiivousta ja talkkaripalvelua jne. OK, joku palvelu on ihan ok jos todella tarvitsee sitä mutta esim. siivous. Naapurissa (mies ja vaimo) käy 2 x kk siivooja. Ne on ihan tavallisia duunareita jotka tekee ihan tavallista kevyehköä päivätyötä. Mihin tuommoisessa taloudessa tarvitaan siivoojaa?.. että pikkuhiljaa ollaan palaamassa piika ja renki -yhteiskuntaan.

    • Anonyymi

      On se kummaa kun ei saada teitä ajettavaan kuntoon suomessa,paikka paikan päällä, kun katselee tuota Amerikan kovimmat keräilijät ohjelmaa missä kaverukset ajavat USA,ta pitkin poikin tekee havainnon kuinka hienossa kunnossa maantiet ovat siellä . Katsokaapas vaikka.

      • Anonyymi

        Jenkeissä pääosa teistä on jonkun muun kuin savipatin päällä eikä ole vastaavia routaongelmia. Vastaavia olosuhteita löytyy vasta jostain Kanadan puolelta.


    • Anonyymi

      Enää ei voi keskittyä liikenteen seuraamiseen, vaan tulee vain kytätä kameratolppia ja nopeusmittaria.

      Autoilijoilta ryöstetään vuosittain suuret summat, jotka käytetään kaikkeen muuhun kuin teiden kunnostamiseen.
      Mistä rahat sitten otetaan, kun ei ole enää polttomoottoriautoja ?
      Lisäksi ihmiset liikkuvat vähemmän.
      Ei ole kameratolpilla mitään kuvattavaa ?

    • Anonyymi

      Valtio tarvii nyt rahaa kun uusivat näitä peltipoliiseja ja vanhat tötteröt menee säilyketehtaille missä niihin säilötään silliä mausteliemeen.
      Sitten se kamera siinä kuvaa syöjiä ja lähettää kuvat poliiseille näin syöjille tulee sakkoja liiasta sillinahmisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe