Sinun tulisi teitään yhteiskunnalliset suhteesi, ja tehdä se tieteen antaman selityksen pohjalta 1 !

Kaikki, mitä sinun tulisi yhteiskunnallisena olentona tietää 1

Lyhyesti; Sinun tulisi teitään yhteiskunnalliset suhteesi, ja tehdä se tieteen antaman selityksen pohjalta!

Tärkeintä ei ole se mitä elät vaan se, mitä sinun tulisi tietää elääksesi onnellisemmin, paremmin muita ja elämää kunnioittavammin. Tärkein näistä kaikista elämäsi tekijöistä on käsittää ne elämämme selitykset, joita vain tiede on meille antanut. Ensimmäiseksi näistä nousee elämämme yhteiskunnalliset yksityiset, yleiset ja erityiset suhteemme, toiseksi tieteen suhteet totuuteen ja yhteiskuntaan sekä näiden kaikkien historialliset syyt ja suhteet. Olemme yhteiskunnallisia olentoja, yhteiskunta luo sen perustan jolta elämämme nousee, halusimme, tiesimme sen tai emme.

Yhteiskuntamme, globaali elämämme on elämää kapitalismissa, olemme tässä joko miljardöörejä tai työläisiä, muuta ei ole tarjolla. Työläisinä olemme joko paremmin tai huonommin toimeentulevia, silti suhteemme kapitalismiin on olla työläinen, työvoimamme myyminen kapitalistien rikastuttamiseksi. Joukko meistä katsoo olevansa jotain muuta, kun ovat yhteiskunnan palveluksessa, mutta he eivät käsitä silloin olevansa kapitalistien omistaman yhteiskunnan palveluksessa.

Kapitalismi tarkoittaa yksityistä pääomavaltaa, eikä sitä ole kuin kapitalisteilla, sillä työläisellä ei ole muuta pääomaa kuin työvoimansa ja sen myyminen. Jos sitä ei kukaan osta, ei hänellä ole sitäkään elämänsä ylläpitämiseksi. Pääoma puolestaan tarkoittaa valtaa ja sitä suurempaa valtaa, mitä suurempaa pääomaa omistaa. Tämä on se tosiasia kapitalistien kesken, kun he kilpailevat kuka suuremman rahanvalta monopolin saa luotua. Kapitalisti on itse tämän tosiasian vanki, eikä pääse asemastaan ulos kuin hävittämällä pääomansa.
Kapitalistit kilpailevat pääomiensa koolla, työläiset työvoimansa myymisestä saamallaan aikakorvauksen määrällä.

Jo nämä asiat riittävät määrittämään täydellisesti meidän kunkin todellisen asemamme yhteiskunnassa, ei se tämän vaikeampaa ole. Kapitalisti käsittää hyvin tämän, työläinen puolestaan ei edes halua käsittää asemaansa, sillä se ei tunnut mukavalta. Siksi hän omaksuu muita selityksiä, peittääkseen itseltään totuuden elämästään ja alkaa elämään itselleen valheellista todellisuutta. Tässä kohtaa tuleekin viimeistään peliin tiede, totuus, selitys ja elämämme kaikki yhteiskunnalliset suhteet. He, jotka näihin seikkoihin tutustuvat, tulevat käsittämään niitä elämänsä lainalaisuuksia, joita hän päivittäin elää. He, jotka tämän laistavat, elävät myös päivästä toiseen, mutta voivatta tajuta koskaan syitä elämänsä lainalaisuuksiin, joita hän kuitenkin muiden mukana päivittäin toteuttaa.
Mielemme vapauttaminen tarkoittaa, tiedon lisäämistä, ei sen peittämistä!

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa 2, koska tämä on liian pitkä sallittuna kerralla, joten lue tämä ennen kuin vastaat, jota vastaustasi sinulta kovasti toivon!

      ...Tulisiko sitten meidän kaikkien tietää, miksi elämämme yhteiskunnassa on kuten on, kuka sen on meille antanut ja miksi se määräytynyt sellaiseksi kuin on. Tulisi, sillä vastuullisina olentoina, meillä on vain yksi tärkeä asia ylitse muiden asioiden, ja ne ovat todelliset, yhteiskunnallisen elämämme suhteet. Sillä nämä suhteet määrittävät kaiken elämässämme, eivät vain puolisomme, lapsemme, ystävämme ja tulomme vaan juuri yhteiskunnalliset suhteemme määrittävät elämämme. Jos emme näitä suhteita oikein käsitä, olemme kuin purressa valtamerellä ilman purjeita ja suuntaa. Joten tällöin joudumme elämään miten kukin taidamme, keskenämme leivästä kilpaillen ja mahdollista hieman parempaa asemaamme hehkutellen, tätä edes itse huomaamatta.

      Miksi me emme sitten näitä asioita tiedä, miksi jo koulu ei näitä meille opeta, miksi opettajamme toteuttavat vain sitä, mitä heidät on käsketty opettaa. Kenen etu toteutuu siinä, ettemme tiedä asioita, yhteiskunnallisia suhteitamme, kun se ei ole meidän etumme.
      Vastaukset näihin kysymyksiin syntyy ihan itsestään, kunhan tiedostamme oikein yhteiskunnalliset suhteemme. Juuri tämä tietämättömyytemme, että sen ylläpitäminen sellaisena, tekee meidät velvollisiksi tietää nämä yhteiskunnalliset suhteemme, jotta voimme vaikuttaa takaisin kaikkiin elämäämme synnyttäviin perustaviin ehtoihin.
      Asioista tietävinä, olemme luonnostaan vallankumouksellisia, ihmisiä orjuudesta vapauttavia, kaikkea elämää pelastavia!

      Ihmiskuntana olemme hyväksikäytettyjä jo lapsesta lähtien ja vain siksi, kun vanhemmillamme ei ollut tietoa, miellä ei ole tietoa eikä tulevilla lapsillamme ja heidän lapsillaan ole tietoa siitä, miten elämämme yhteiskunnallisena olentona muodostuu. Vastuullisina olentoina, me huolehdimme näiden suhteidemme synnystä, emmekä vain elä kädestä suuhun mistään mitään välittämättä ja tietämättä. Vakavinta valhetta on peitellä tätä totuutta elämästämme ja koittaa korvat sitä selityksillä, jotka eivät totuutta kestä.
      Kapitalistinen valta, poliittinen ylärakenteemme, hallintomme, joillekin meistä antaa valtaa, kuten opettajille, lääkäreille, johtajille, poliitikoille, heillä olisi siis mahdollisuuksia vaikuttaa enemmän kuin muilla. Mitä he tällä vallallaan tekevätkään, eivät mitään muuta kuin toteuttavat kapitalistin unelmaa, tämän elää työläisen palkasta ja näin rikastua entisestään. Tunnemme tämän ilmiön aivopesuna, hegemoniana, lahjuksina, omana etuna ja voimme näitä seikkoja ja ilmiöitä tutkia tarkemmin myös psykologissa, mutta tämä on jo erityistietoa eikä kuuluu nyt tähän tarinaan. Psykologia on seuraus ei syy, joten sitä selvittelemällä täydennämme vain edellä esittämääni, eikä se ole nyt vielä tässä kohtaa tärkeintä. Sillä tärkeintä on tajuta yhteiskunnalliset suhteemme ja niiden todellinen perusta eli tuotantosuhteemme. Nämä suhteet ovatkin sitä erityistiedettä, johonka seuraavaksi tulee tarkemmin tutustua.
      Tuotantosuhteistamme on laajoja tutkimuksia, etunenässä tässä Karl Marx, Friedrigh Engels, joten niihin tutustumalla pääsemme kiinni jo todellisuutemme eksaktiin, erityisen tarkkaan tietämykseen. Kehotan vielä katsomaan Netflixsiin TV:ssä ja sen esittämiin dokumentteihin, kolmen suuren miehen elämästä, joista ensinmäisenä esitetään juuri Karl Marx.


      Kiukainen 17.8.2019

      Hannu Rainesto

    • Varmaankin itse kopioisin tämän jutun ja liitäisin yhteen, jotta luettavuus paranisi, asia kun voi olla monelle vaikea, mutta silti kiinnostava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1335
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      75
      878
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      63
      733
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe