Eläkeläisiä syrjitään

Anonyymi

Miksi eläkeläisiä verotetaan kovemmalla kädellä kuin muita?

10

<50

Vastaukset

 • Yksinkertainen vastaus yksinkertaiseen kysymykseen.
  Eläkeläiset eivät mene lakkoon.

  • näin asia on vaikka sitä ei myönnetä ennkuin on todellinen hätä


 • Varmaan vähän pakko, kun eläkeläisiä on kohta yhtä paljon kuin töissäkäyviä veronmaksajia. Toisaalta suuret ikäluokat aloitti alenevan syntyvyyden Suomessa, joten on oikeudenmukaista että heidän veroilla ylläpidetään yhteiskuntaa, eikä kaikkea vastuuta laiteta alati vähenevän ja köyhtyvän työväen niskaan. Eikä omaisuutta hautaan saa mukaan kuitenkaan.

 • Ei veroteta enemmän. Työssäkäyvät maksavat "piiloveroja" veroprosenttinsa päälle (työttömyysvakuutusmaksu, eläkevakuutusmaksu). Itsekin maksan reilun 3000 e:n bruttotulosta veroja ja maksuja 30%, mutta veroprosenttini on silti "vain" 21,5. Edellisistä piiloveroista tulee lähemmäs 10%. näiltä eläkeläiset välttyy kokonaan.

  Vaikka veroprosentti (alle 6000e vuodessa tienaavat) olisi 0%, niin nuo piiloverot laskutetaan palkasta silti.

  • kyllä menee 32 prosenttia vaikka 50v maksoin veroja nyt 3000 eläkkestä menee 32 prosenttia
   joten kyllä eläkeläiset maksaa


 • Porvarien mielestä eläkeläiset pitää tappaa nälkään.

  • Ei se pidä paikkaansa.

   Porvari, joka on usein yrittäjä tai muu kapitalisti toki toivoo, että eläkeläisillä olisi paljon rahaa.
   Jotta voisivat kuluttaa.
   Ja nämä rahatkin kun tulevat yhteiskunnalta.
   Eli yhteiskunta maksaa.

   Joissain tapauksisa yrittäjä, eli firma maksaa, mutta se tilanne kuuluu vain isokenkäisille, kuten vaikka Lilius, jonka eläkkeesta suuren osan maksaa Fortum.


 • Isoja eläkkeitä pitäisi verottaa paljon enemmän tai paremminkin laittaa eläkekatto, mutta pieniä ei mitään järkeä verottaa kovin paljoa, joutuu sitten kuitenkin maksamaan asumistukea ja toimeentulotukea monille. Sama peruspäivärahassa, osa tietysti ei edes tarvitsisi kumpaakaan.

 • verotus on sen mukaan mitä on tienannut ,ja mitä saa rahaa paitsi kelan työttömillä ne maksaa n 500 e maksusta 20% veroa

 • Ei pidä paikkaansa. Eläkeläisiä verotetaan samalla tavalla kuin muitakin. Suomessa on progressiiviseen verotukseen perustuva järjestelmä jossa vähennyksillä on oma osansa.

  Siksi kun ihminen jää pois työelämästä ja vähennykset poistuvat, tule monelle tunne että verotetaan kovemmin koska tilille tulee vähemmän rahaa, vaikka itse verorpsentti on penempi.

  Jos ottaa asioista selvää niin luulee vähemmän.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.