Osakkeen merkintähinnasta

Olen perustamassa kehittämääni verkkoyhteisölle OY/LTD:tä, sitten kun se on turvallisesti julkaisukelpoinen asiakkaille. Mitenkäs tuo käytännössä menee osakkeiden merkinnän suhteen, että saan 100% osuuden henkilökohtaiseen omistukseeni.

Olen sijoittamassa 200 euroa osakepääomaan, ja jos lasken liikkellee 200 osaketta 1 euron kappalehintaan, eikö silloin täyspotin hintaa ole päälle 600 euroa, josta maksan omasta pussistani tuon 200 euroa, että saan osakkeet? Eli päälle 200 euroa perustamisilmoitus Kaupparekisteriin, ja osakepääoma 200 euroa, ja sitten vielä lunastan kaikki osakkeet henkilökohtaiseksi omaisuudekseni, vai miten se menee?

Minulla on hyvä tilintarkastaja-kontakti, jolla on pitkä kokemus taloushallinnosta, hänkin varmaan osaa auttaa, mutta kysyn nyt täällä tästä asiasta etukäteen, että vähän on perillä.

Aiemmin olen toiminut ainoastaan toiminimellä, niin ei ole osakkeita ollut oman yrityksen suhteen. Toki Helsingin pörssiyhtiöiden osakkeita olen omistanut.

1

<50

  Vastaukset

  • Keneltä meinasit omat osakkeesi lunastaa uudestaan vai mitä tarkoitat tuolla osakkeiden lunastuksella?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   741
   16799
  2. Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vi
   Maailman menoa
   156
   3177
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   128
   3147
  4. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   138
   2532
  5. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   2433