Kim Östmanin uusi kirja

Anonyymi

Mitäpä olette mieltä Kim Östmanin uudesta kirjasta? On oikeastaan ensimmäinen kunnollinen suomalainen tietokirja mormonismista.

9

<50

  Vastaukset

  • En ole kuullutkaan. Uuras Saarnivaaralla on myös kirja mormoneista.

  • Östman luultavasti yritti parhaansa kirjassaan mormonismista mutta eihän keksitystä kultista voi oikein kirjoittaa mitään järkevää. Pienen selailun jälkeen tuntuu siltä että kirja keskittyy lähinnä luettelemaan asioita mormonismista jotka ovat itsestään selvyyksiä, ainakin vähääkään mormonismista tietäville. Östman entisenä mormonina onkin puun ja kuoren välissä kirjoittaessaan mormonismista. Eihän mistää uskonnosta voi kirjoittaa objektiivisesti. Ulkopuolisesta mormonismi kuulostaa täydeltä huuhaalta ja aktiivisesta mormonista se tuntuu ainoalta oikealta tavalta elää. Toivotaan että ihmiskunta viisastuu seuraavien vuosikymmenien aikana sen verran että uskontojen valta kuihtuu entisestään.

   • Minusta kirjan parasta antia oli monen muun ohessa selvitys avoimesta kaanonista. Tajuan nyt paremmin, miksi mormonismi uskontona niin kevyesti voi heilahdella laidasta toiseen rasismeineen ja moniavioisuuksineen. Uusi profeetta voi koska tahansa kävellä kaiken siihenastisen ylitse. Kirkko ja jäsenistö on siis tavallaan ihan johtajiensa armoilla. Jäsenet ilmeisesti uskovat, että muutokset tulevat Jumalalta.

    Östman kirjoittaa mielestäni objetiivisesti eikä ole puun ja kuoren välissä. Tutkija ja tiedemies osaa pitää kiinni vapaudestaan.


   • Miten niin "entisenä mormonina"? Eikö hän olekaan enää aktiivinen kirkon jäsen?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten niin "entisenä mormonina"? Eikö hän olekaan enää aktiivinen kirkon jäsen?

    Kim Östman on tietääkseni edelleen kirkon jäsen, mutta ei ole ollut aktiivinen noin 10 vuoteen. Tämä tuli ilmi YLE:n radio-ohjelmassa, joka muuten on kuuntelemisen arvoinen.
    https://areena.yle.fi/1-50164348


   • hopealanka kirjoitti:

    Kim Östman on tietääkseni edelleen kirkon jäsen, mutta ei ole ollut aktiivinen noin 10 vuoteen. Tämä tuli ilmi YLE:n radio-ohjelmassa, joka muuten on kuuntelemisen arvoinen.
    https://areena.yle.fi/1-50164348

    Kiitos vihjeestä! Minä kuulin aina ennen että miten Östman on "vahva jäsen" ja hänen opintomenestyksistään olivat mormonit ylpeitä. Hän on varmaan tutkinut tosiasioita ja historiaa "liikaa", jos kerta on jättänyt aktiivisuuden. Eihän epäaktiivinen mormoni ole mikään mormoni lainkaan.


  • Yhtä järkevää olisi kirjoittaa tietokirja vaikka Harry Potter elokuvista. Paitsi että Harry Potterin seikkailut ovat järkevämpiä kuin Smithin sepustukset.

   • Et ilmeisesti ole lukenut kirjaa?

    Suomessa on kirjoitettu kymmeniä kirjoja myös suomalaisten muinaisuskomuksista, vaikka tuskin kukaan pitää nykyisin Ahtia, Ukkoa tai Mielikkiä jumalolentoina. Uskontoja ja uskomuksia voi tutkia, vaikka ei itse uskoisikaan niihin - samoin voi tutkia jopa jokseenkin objektiivisesti, vaikka itsekin uskoisi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   194
   7643
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5279
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4195
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3142