liikaa eläinlääkäreitä

Anonyymi

Olisiko aika puolittaa eläinlääkärikoulutus ja siirtää sieltä rahat hyödyllisempään, esim vanhusten hoitoon. Karjstilat alkaa olla historiaa ja kunnissa ei tarvita samassa mitassa eläinlääkäreitä. Nyt kun niitä ylikoulutetaan niin ne keksivät itselleen lisää töitä esim valvontaan. Lisäksi koulutukseen hakeutuu kaupunkilaisia, jotka eivät älyä mistään mitään.
Hoidetaan ensin vanhukset, jotka rakentaneet tämän yhteiskunnan ja sitten kantturat.

16

<50

  Vastaukset

  • karjatiloille käy vähän samoin mitä turkistiloille määrä vähenee mutta tilakoot kasvavat huomattavasti eli eläinlääkärit ovat tarpeen edelleen,tosin ideologisuus voisi olla syytä määrittää monellakin lääkärillä ja ohjata kettutytöt pääkaupunkiseudulle hoitamaan naapuruston kissoja ja kilpikonnia.

   • Luin jostakin, että EU alkaa suosimaan pieniä karjatiloja, koska eläinten hoito on ekologisempaa pienillä tiloilla kuin suurilla tiloilla.
    Täytyykö nyt sitten alkaakin laittamaan pieniä tiloja ja suuret tilat lopettavat? Silloinhan eläinlääkäreitä tarvittaisiin paljon enemmän - tietenkin tuotantoeläimiin erikoistuneet eläinlääkärit.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luin jostakin, että EU alkaa suosimaan pieniä karjatiloja, koska eläinten hoito on ekologisempaa pienillä tiloilla kuin suurilla tiloilla.
    Täytyykö nyt sitten alkaakin laittamaan pieniä tiloja ja suuret tilat lopettavat? Silloinhan eläinlääkäreitä tarvittaisiin paljon enemmän - tietenkin tuotantoeläimiin erikoistuneet eläinlääkärit.

    eu suosii mitä sattuu,ei tule tapahtumaan ellei eu tule antamaan rahaa tuottajille mahdollistaakseen moisen ja sitähän eu ei tule tekemään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    eu suosii mitä sattuu,ei tule tapahtumaan ellei eu tule antamaan rahaa tuottajille mahdollistaakseen moisen ja sitähän eu ei tule tekemään.

    Saahan saksalaiset siantuottajat erityishintaa saparollisista sioista. Suomessa saparoita ei saa typistää, koska saparostahan näkee sian hyvinvoinnin. Kun saparo on kippurassa, niin sika voi omasta mielestään hyvin.

    Onhan selvää, että pienillä tiloilla eläinten hoito on yksilöllisempää siis eettisesti. Eläimet laiduntavat pitkän kesän, isoissa karjoissa ei ole pakko laiduntaa. Eläimet ovat sisällä vuoden ympäriinsä , koska saavat vapaasti liikkua ympyrää....
    Vaikka laki ei vaadikaan talvijaloittelua, niin nykyään pienet karjat pääsevät talvisin jaloittelutarhaan. Saavat siis toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä.


  • Eläinlääkäreiden määrää on vähennettävä, sillä eläinlääkärit vain pyrkivät rikastumaan eläinten sairauksien kustannuksella.
   Lisäksi he määräävät turhia kontrollikäyntejä saadakseen lisää rahaa.

   Peruspalveluministeri tulee varmasti puuttumaan tähän ja siirtämään eläinlääkärikoulutukseen osoitettuja rahoja mm. sosiaaliseen tulonsiirtoon.

   • Sairaille eläimille on annettava hoitoa samoin kuin ihmisillekin. Sehän on eläinrääkkäystä, jos eläin ei saa hoitoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sairaille eläimille on annettava hoitoa samoin kuin ihmisillekin. Sehän on eläinrääkkäystä, jos eläin ei saa hoitoa.

    Luonnossa esiintyy paljon eläinrääkkäystä.


  • Mitä se on kun ihminen ei saa hoitoa. Mitä se on kun vanhus makaa ulosteissaan.

   • Jonninjoutavaa tuo ylenmäräinen kissojen ja koirien hoito. Piikkilopetus ensisijaisedti, jos on isompi diagnoosi.
    Ennen vei kissan tie äkkiä pölkylle tai haulikon eteen.


   • Eläinrääkkääjät saakin maata ulosteissaan.


  • Kyllähän eläinlääkäreitä tarvitaan ja nimenomaan hyviä sellaisia,jotka ymmärtävät niin tuotanto-kuin lemmikkieläimistä.Valitettavasti kunnaaneläinlääkäreissä on monia,jotka ovat vaan tuotantoeläimiin perehtyneet,tämän olen kokenut henkilökohtaisesti.Ei hyvä kun lähin lemmikeistä tietävä eläinlääkäri löytyy n.100 km päästä.
   Toki vanhukset ja lapsetkin täytyy hoitaa,mutta niin myös eläimet.Eli eläinlääkärikoulutukseen lisää vuosia,että ehtivät kaikki opiskella,eiköhän koulutuksen pidentäminen jo karsi pyrkijöitä.

   • Eläinlääkärille koulutuksen pakollinen kaksi vuotta käytännön eläintenhoitotyötä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eläinlääkärille koulutuksen pakollinen kaksi vuotta käytännön eläintenhoitotyötä

    Jospa pitenisi edes kolmeen vuoteen,niin voisi vähän auttaa tietämykseen.


  • Voi kun elinlääkärit ihan oikeesti olisi vähän enemmän eläinsuojelu-myönteisiä!Monille asia on valitettavasti samantekevää,onko siis oikeesti alalla eläinten vai rahan takia?

   • Kaikkihan työtä rahan vuoksi. Paitsi tieten vihreet hakee sossusta, kun kolhoosia ei Suomessa.


  • Erittäin ajankohtainen kysymys .Kunnassa voi olla useampi ell. on kunnan ell,valvonta ell ja elintarvike ell ja pieni velkainen kunta .Valitettavasti olen istunut jonkin aikaa ympäristölautakunnassa ja jonka johtaja totesi "ollaan pysytty hyvin budjetissa koska ollaan lisätty tarkastuksia ja nostettu tarkastusmaksuja" eli koulutetaan eläinlääkäreita ja sitten palkataan jotta saadaan työllisyys tilanne näyttämään heidän osaltaan parempaa ja lopuksi keksitään tehtäviä ja yleensä ne o n toimijoita häiritseviä ja turhanpäiväisiä ,jotka voivat jopa tuhota esim.alkutuottajan toiminnan ja elämän,sillä moni pienyrittäjä nimenomaan henkilöityy tähän.

   Tähän pitää MTK.n ja Valtiovallan puuttua sekä tietysti työmarkkina järjestöjen sillä vaikeuttaahan tämä ylim. valvonta palkansaajiakin.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   5022
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   158
   4692
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3042
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   44
   2370