Tahdon 2020 adressi

Anonyymi

Mielestäni allekirjoitettava adressin sisältö on liian ympäripyöreä ja yhtä tyhjän kanssa. Siinä ei ole selkeitä uskovien päämääriä avioliiton kunnioittamiseksi. Siinä pitäisi lukea
Avioliitossa mies on perheen pää ja päättää
Mies on Jumalan kunnia ja vaimo miehen kunnia
Avioliiton ulkopuoliset suhteet kiellettyä laissa. Samoin esiseksi ja onania
Aviovuode pidetään saastumattomana

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloitus lienee trolli, joka pyrkii viemään keskustelun sivuraiteelle, mutta kiitän huomiosta tärkeää aloitetta kohtaan. Sen voi käydä allekirjoittamassa

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5101

      Aloitteen tekstin laatijana totean, että kaikki nuo mainitsemasi asiat ovat mielestäni tärkeitä, joskaan niitä ei voida vaatia kaikkien noudatettaviksi. Yhteiskunta ei ole eikä voi olla teokratia koska kaikki eivät ole uskossa ja heilläkin on oikeutensa yhteiskunnassa.

      Mutta myös uskovilla on oikeuksia yhteiskunnassa ja heidän oikeutensa perinteiseen kristilliseen uskoon ja seurakuntaelämään tulee turvata. Nyt on tärkeää nousta puolustamaan raamatullisia arvoja ja oikeutta niiden esilläpitämiseen. Jos uskovina vaikenemme, olemme itse Herran edessä vastuussa jumalattomuutta suosivasta kehityksestä.

      Aloite voidaan tulkita ettei siinä ole "selkeitä uskovien päämääriä avioliiton kunnioittamiseksi" mutta kansalaisaloitteen edellytyksiin kuuluu, että sen tulee rajoittua yhteen asiaan. Tässä tapauksessa se asia on että uskonnollisilla yhdyskunnilla ja uskovilla tulee säilyä oikeus perinteiseen ihmiskäsitykseen ja siitä johdettuun avioliitto- ja perhemalliin sekä seksuaalietiikkaan. Nuo muutkin mainitsemasi asiat ovat kyllä johdettavissa tästä. Aloitteen laajemmat perustelut löytyvät kotisivulta

      https://www.tahdon2020.fi/

    • Anonyymi

      No en ole trolli. Mutta uskovan avioliiton Raamatulliset päämäärät pitää tuoda selvästi esille. Myös miehen ja naisen rooli. Maa hukkuu kun naiset sitä johtavat. Onnea vaan.

      • Mutta lähtökohta on kuitenkin se että uskovilla säilyy sananvapaus. Jos sananvapaus viedään emme kohta voi tuoda esille yhtään mitään. Siinä mielessä aloite on tärkeä kaikkien hengellisten periaatteiden ja raamatullisen uskon kannalta. Kun käyt allekirjoittamassa, olet varmistamassa sen, että seurakunnilla säilyy mahdollisuus myös terävämpään miehen ja naisen roolin korostaminen kuin minkä aloite itsessään tuo esille.


      • mamabeard kirjoitti:

        Mutta lähtökohta on kuitenkin se että uskovilla säilyy sananvapaus. Jos sananvapaus viedään emme kohta voi tuoda esille yhtään mitään. Siinä mielessä aloite on tärkeä kaikkien hengellisten periaatteiden ja raamatullisen uskon kannalta. Kun käyt allekirjoittamassa, olet varmistamassa sen, että seurakunnilla säilyy mahdollisuus myös terävämpään miehen ja naisen roolin korostaminen kuin minkä aloite itsessään tuo esille.

        >Jos sananvapaus viedään emme kohta voi tuoda esille yhtään mitään.

        Joskaan teiltä ei kukaan ole viemässä sananvapauttanne yhtään mihinkään.

        Uskovienkin tulee silti ymmärtää, että kun hurjasti kehittynyt tekniikka mahdollistaa ennennäkemättömän helpon ja laajan hyökkäilyn niin epämieluisia yksilöitä kuin ryhmiäkin kohtaan, lainsäädännön on oltava tekniikan tasalla tai kenelläkään ei kohta ole kivaa.


    • Anonyymi

      Siis tässä adressissa määrättäisiin ettei ole rikos olla palkkaamatta homoa. Eikö töissä tehdä työtä eikä homoilla, et kai sinäkään heterona rakastele töissäsi.

      Muutenkin erikoista hakea oikeutta Raamatulla päähän lyömiseen.

      Myöskään tässä ei ole sanottu mitä ja miten koulussa sukupuolivalistusta opetetaan. Jos se kielletään kokonaan niin teiniraskaudet lisääntyy. Vrt USA

      • Ei adressi vaan kansalaisaloite. Aloite ei ota kantaa koulussa annettavaan opetukseen, mutta on sillä vaikutuksensa siihenkin. Jos uskovat eivät saa edes seurakunnissaan pitää esillä mitä Raamattu sanoo, vielä vähemmän muualla.

        Kristillisillä yhteisöillä on perusluonteensa mukainen opetus synnistä ja sen seurauksista. En ole vaatimassa että kaikkien yhteiskunnassa täytyy uskoa niin kuin kristinusko opettaa, mutta vaadin kristityille kuuluvien oikeuksien kunnioittamista, että heillä on oikeus pitäytyä kristillisessä ihmiskäsityksessä ja seksuaalietiikassa, johon luonnollisesti kuuluu kristillisen seksuaalietiikan vastaisen käyttäytymisen pitäminen syntinä. Se ei ole Raamatulla päähän lyömistä.

        Tosiasiahan on se, että sateenkaariväki nyt pyrkii lyömään uskovia päähän yhdenvertaisuuslailla, mikä tuskin on lain tarkoitus, ja kehtaavat käyttää ihmisoikeuksia tekosyynä pyrkimykselleen kriminalisoida kristinusko.

        >Siis tässä adressissa määrättäisiin ettei ole rikos olla palkkaamatta homoa. Eikö töissä tehdä työtä eikä homoilla, et kai sinäkään heterona rakastele.töissäsi.<

        Aloite ei ota kantaa työpaikoilla tapahtuvaan rakasteluun kenenkään kohdalla on sitten hetero tai homo tai mitä vaan. Mutta kuinka voi henkilö joka elää homoseksuaalisessa suhteessa ja sillä tavalla ilmaisee vastustavansa yhteisön oppeja, toimia yhteisössä ja edustaa sitä, vieläpä niinkin vastuullisessa virassa kuin paimenvirka? Viittaan nyt erityisesti evankelisluterilaisen kirkon homoliitossa eläviin pastoreihin ja homoteologiaa edustaviin teologeihin.
        Ja että seurakunnan päättäjät tehdään tällaisessa tilanteessa kädettömiksi, niin että kuka tahansa, kunhan on lukenut teologiaa ja saanut pappisvihkimyksen, voi hakea kirkon virkaan toimimaan sen oppien vastaisesti ja rikkoa pappisvihkimyksessä antamansa lupauksen, joutumatta siitä vastuuseen?

        Ajattele nyt tilannetta, että homosuhteessa elävää tai sellaisia suhteita avoimesti ja julkisesti kannattavaa henkilöä, jonka vastuulla on vaikkapa nuorille opettaa kristillistä seksuaalietiikkaa, joka kyseisessä yhteisössä tarkoittaa miehen ja naisen avioliittoa, niin häntä ei voitaisi erottaa virasta/työtehtävästä, koska se katsottaisiin syrjinnäksi?

        Järjettömyyden huippu.

        Kyllä asia on niin että lakia täytyy tulkita järkevällä tavalla. Jos laissa on porsaanreikiä, jotka mahdollistavat järjettömyydet (kuten yhdenvertaisuuslain käyttäminen uskovien kyykyttämiseen ja alistamiseen), niin tuollaiset porsaanreiät täytyy tukkia lakia tarkentamalla.

        Kaikki sananvapauden tilasta huolissaan olevat uskontoon ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta: tutustukaa aloitteeseen Tahdon 2020, ja jos tahdotte, allekirjoittakaa.

        Tässä muuten hyvä keskustelu. Mukana on yksi ateistikin, joka on uskovien kanssa samaa mieltä siitä että sateenkaari-agenda on kaventamassa sananvapautta:

        http://www.permanto.fi/fi/player/vod?assetId=25940986

        Sananvapauden tila Suomessa. Keskustelijoina kansanedustaja Päivi Räsänen, toimittaja & kirjailija Jussi K. Niemelä ja tutkimusjohtaja Juha Ahvio, juontaja Markku Tenhunen. AlfaTV 2.8.2019


    • Ote aloitteesta:

      "3. Vapaus kieltäytyä valitsemasta työntekijäksi henkilöä, joka edustaa yhdyskunnan vastaista näkemystä sen luonteeseen kuuluvassa luovuttamattomassa peruskysymyksessä."

      Tässä lukijalle saattaa jäädä epäseväksi, mitä aloittaja tarkoittaa. Tarkoittaako hän kaikkia työelämän sektoreita vai pelkästään seurakuntaa työnantajana?! Toki, perusteluissa tarkennetaan, että aloite koskee "kristillistä työtä seurakunnassa", mutta harva jaksaa lukea näin pitkälle.

      Jälkimmäisestä (perustelusta) herää kysymys: millä tavalla seurakunta työnantaja aikoo varmistua työnhakijan seksuaalisesta suuntautumisesta tai muista "taipumuksista" (esim. ei-tuomittu pedofiili) ? Pelkkä kyselylomake ei taida riittää.

    • Anonyymi

      kieltäytyykö adressin kannattaja bussikyydistä jos kuski on homo. Kieltäytyykö kauppias ottamasta homoa myyjää. Kietäytyykö johtaja ottamasta bi tä töihin jos hän on muuten paras?

      Meillä on asiantuntijalaitoksessamme homoja ja heteroita. En tosin tiedä kaikkien suuntautumista koska ei pepulla ajatella vaan aivoilla töissä. Adressi on syrjivä ja epäselvä ja pitkä ja olisi kannattanut tsekkauttaa viestinnän ammattilaisilla.

      • Anonyymi

        " Adressi on syrjivä ja epäselvä ja pitkä ja olisi kannattanut tsekkauttaa viestinnän ammattilaisilla."

        Sekä juridiikan. Uskonnonvapauslaki on aina taannut seurakunnille ja uskonnollisille yhteisöille oikeuden omiin opintulkintoihin sekä oikeuden valita henkilöt niitä opettamaan.

        Mutta uskontoakaan ei saa käyttää seurakuntalaisten perusoikeuksien loukkamiseen tai kunnianloukkauksen ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen välikappaleena. Vakaumus on pystyttävä ilmaisemaan niin, ettei em. rikoksiin sorruta.

        Kristillisissä seurakunnissa ja yhteisöissä ei perusoikeuksia yleensä loukata. Mutta on olemassa kultteja ja ääriyhteisöjä, joissa näin on tehty. Ja sen vuoksi siitä uskonnonvapauslaissa erityisesti mainitaan.

        Perusoikeuksiahan ovat mm. yhdenvertaisuus, oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen, liikkumisvapaus, yksityiselämän suoja, oikeus maksuttomaan perusopetukseen ja työhön sekä omaan kieleen.


    • Anonyymi

      Miten seksuaalinen suuntautuminen tarkistetaan? Eihän sitä saa edes kysyä lain mukaan kuten ei uskontoakaan. Aloitteen tekijällä on varmaan näkemys?

      Sitä paitsi uudestisyntyneet miehet käyttävät usalaisten tutkimusten mukaan 90%sti pornoa joten uskonto eiaina takaa mitään.

      • Anonyymi

        "Miten seksuaalinen suuntautuminen tarkistetaan?"

        Ei mitenkään, jos henkilö ei siitä itse avaudu. Homoja on aina ollut seurakunnissa.

        Asian ydin taisi kuitenkin taisi olla seurakuntien opettajien pitäminen ruodussa. Etteivät he julkisesti ilmaisisi seurakunnan arvojen vastaisia näkemyksiä.

        Tällaiset asiat ovat aina olleet seurakuntien sisäisiä. Uskonnonvapaus tarkoittaa juuri sitä, että seurakunta saa määrätä uskonopistaan ja valita sopivimmat henkilöt sitä opettamaan.

        Suomessakin rajoitetaan perusoikeuksia loukkaavia uskonnollisia käytäntöjä. Esim. moniavioisuus on kielletty. Eikä jehovien verensiirtokieltoa noudateta silloin, jos se esim. uhkaa lapsipotilaan henkeä. Lapsi voidaan ottaa silloin huostaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3299
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3031
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2298
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      26
      1809
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1355
    Aihe