Jätevesi uudistuksesta

Anonyymi

Niin ei tainu mennä aivan putkeen tää kuntamme jätevesijärjestelmän uudistaminen,sillä tässä minunkin omistamassa kiinteistössä oli omat sakokaivot ja silleen vielä toimivatkin systeemit,kaivot tyhjennettiin kerran vuodessa ja käytännössä jätevettä ei joutunut pisaraakaan luontoon tai vesistöön. No nyt kiinteistöjen omistajat pakotettiin purkamaan vanhat systeemit ja liittymään ns.jäteveden keräily verkkoon,no ajatus sinällään varmaan olikin hyvää tarkoittava,mutta käytäntö on kyllä ollut nyt jotain muuta,sillä jo pelkästään toimimatton pumppaus kaivo tulvii yli monta kertaa vuodessa ja näin jo yhden kaivon kohdalta vuosi tasolla menee käsittelemätöntä jätevettä suoranaisena purona läheiseen järveen tuhansia litroja,ja puhumattakaan siitä että,monestikko paskavedet nouseekin lattia kaivon kautta asunnon lattiolle. ...JA MAKSA SITTEN VIELÄ TÄSTÄKIN PASKASTA ITTESI KIPEEKSI KAIKEN MAILMAN JÄTEVESI MAKSUINA JA ALV: MAKSUINA JA SITTEN VIELÄ LISÄKSI JOKU TEKEE LISÄ BISNESTÄ TÄLLÄKIN PASKALLA JA TAAS TÄMÄNKIN BISNEKSEN MAKSAA TÄÄ PASKAAN HUKKUVA OKT.ASUJA. Sitten vielä kuntamme mainostaa puhdas Tohmajärvi hanketta,jossa paska pökeleet vain kelluvat ulos tulvivasta kaivosta. Luulis että olis jo aika tehdä jotain asian kuntoon saattamiseksi,mut ei vaan näytä tapahtuvan mitään,ja itse asiassa onhan tää kiinteistökohtainen järjestelmän rakentaminenkin vielä kesken tai ollu jo yli kymmenen vuotta kesken. Olenkin tässä vakavasti harkinnut,että rakennankin uudet sakokaivot tontilleni ja eroan tästä kalliista ja erittäin huonosti toimivasta järjestelmästä pois ja minä en ole yksin tämän ongelmani kanssa,vaan kaikilla kyselemälläni kiinteistön omistajilla on ollut saman kaltaisia ongelmia. ....

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      sipilän paskalaki tuottaa sipilälle vielä vuosikymmeniä.

    • Anonyymi

      Joo,nyt kun on saatu tää paskalla käyminenkin jollailailla veron piiriin,niin seraavana onkin sit kieltää tää uusiutuvan lämmitys energian käyttö,tällä tarkoitankin niinkin Suomalaista energia lähdettä kuin perinteinen koivuhalko,sillä kuka lämmittääkin omavaraisesti omalla puullaan,niin siitähän ei sit tipukkaan valtion kassaan montakaan senttiä kwh.kohden,mutta jos nämä kaikki puulla lämmittäjät saataisiin jollain pienhiukkas lain puitteella kaupallisen energian piiriin,niin johan rupeasi roposia tippumaan valtion pohjattomaan kassaan,kaiken mailman energiaveroina ja kaikenpäälle sitten lätkäistään vielä ALV.maksuun, niin kyllä se jo rupee sylettämään täällä itä-suomen köyhyys alueilla. Niin on siinä sitten jollakin valtion virkamiehelle kyttäämistä,milloinka se mökin isäntä tulta saunan kiukaan alla virittää,jotta eiköhän pääse siitäkin sitten jotain maksua perimään,vaikkakin veikkaan että tulisijat kielletään kokonaan nykyisistä asuin muodoista ja nytkin jo rakennetut pitää purkaa sanktion uhalla. No mitenkähän sitten suut pannaan kun pakkanen paukkuu -40 asteessa ja joku kyberhyökkäys katkaisee sähkön valtakunnan verkoista,siinä sitä voi herrojenkin peittojen alla vilu kapajamaan. ...

    • Anonyymi

      Muistaakseni tuo -paskalaki-ajettiin jo kauan sitten.Sitä on vain jouduttu lykkäämään kun ihmisiltä ei järkä tässä löytynyt.Talvivaarankin osakas sanoi-täytyy laittaa-ja kiire pois.
      Kuten tuokin laitos on vaiheita nähnyt ja saneerattu uudeksi-siltä joku haitasta kertoi,että korkeintaa vähäistä enepää haittaa.Tuo on hyvä pointti.Monissakin näissä pakko jutussa vedotaan haitta tekijöihin.Jätevesien putkitus pakko on vertailukelpoinen samalla perusteella.

    • Anonyymi

      Milloin noita putkia aletaan purkaa maanalta haittatekijöitä nuo ovat.Eliöstö ei voitoimia alkuperäisellä tavalla maata möyhentäen.Sateet eivät muoviputkien läpi voi kastella hajanaisesti maaperää.Vielä kun katetaan maaperä betonituotteilla mikä siinä aidosti hengittäisi.

    • Anonyymi

      Tämä ns. paskalaki eli haja-asutusalueiden jätevesilaki tuli voimaan jo vunna 2004 ja siihen myönnettiin 10 vuoden siirtymäaika, jotta kaikille olisi varmasti riittävästi aikaa laittaa jätevesiasiansa lainmukaiseen kuntoon.
      Suuri osa suomalaisista (mm. minä) laittoi tuona aikana nämä jätevesiasiansa lain mukaisiksi. (Minä sain jätevesijärjestelmäni lainmukaiseksi vuonna 2006.)
      Ihmettelin ja ihmettelen ihmisiä, jotka vat jättäneet asiansa haitamatta, vaikka näille mattimyöhäisille on annettu jo lisäaikaakin ja kummallisesti on jpa lievennetty jälkikäteen tätä ns. paskalakia.
      Nyt nämä lainrikkojat ovat taas huutamassa kurkku suoorana, kun vihdoin on tulossa takarajan-takaraja lokakuun lopussa.
      Kansalaisten yhdenvertaisuus edellyttää, ettei näille vieläkin lakia rikkoville anneta enää mitään erioikeuksia, vaan seurauksena laikien nudattamatta jättämisistä ja paskojen vesistöihin laskemisesta tulee olla asianmukaiset sanktiot, koska tätä pelleilyä ja kieroilua selvän lain kanssa on jatkunut jo kohta 15 vuotta.
      Asun järven rannalla ja talostani on alle 100n järveen, jossa oli kalakuolemia ja pahaa saastumista 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.
      Noin 70% järven rannan mökkiläisistä ja ympärivuotisista asukkaista on laittanut jätevesiasiansa lainmukaisiksi ja järven tila on kohentunut todella paljon.
      Tämän järven läheisyydessä ei ole ainoatakaan maatilaa ja lähin sellainen on n 3km päässä ja sekin alajuoksun puolella joten ei ravinteet sieltä vastavirtaan ole voineet kulkeutua.
      Koettakaa nyt hyvät ihmiset rehellisesti käsittää, että itse me järvemme ja vesistömme paskaamme ja likaamme, ei siitä maataloutta tai yritystoimintaa pidä pelkästään syyttää.
      Minä ainakin olen tuohon 2006 vunna tekemääni "paskalain" mukaiseen investintiini tyytyväinen ja se on hyvin vastannut investoinnin kustannuksia.
      Ihmetyttää, että nuo valittajat ja lainrikkojat ovat kovin aktiivisia valittamisessaan, mutta eivät ole aktiivisia laittamaan asioitaan lainmukaisiksi.

      • Anonyymi

        Virkamiestrolli. Kirjoittajahan kertoi liittyneensä jäteveden keräilyverkostoon. Lukisit edes jutun ensin.


      • Anonyymi

        Niin minäkin typerykseni menin tekemään. Kun aloin tarkemmin lukemaan tämän saostuskemikaalin sisältöä oli järkytys aikamoinen. Samalla varoitustekstillä varustettua maatalouden kasvinsuojeluainetta ei saa ollenkaan käyttää pohjavesialueella samoin vesistöön on jätettävä suojavyöhyke. Mutta Pienpuhdistamon purkuveden mukana saa mennä täysin laillisesti.


    • Anonyymi

      Niin kyllä Tohmajärven kunnankin pitäis yhdenvertaisuuslain nojalla, huolehtia siitä että nämä jätevesi järjestelmät laitetaan kuntoon,sillä nämä sivukylien kiinteistöt, jotka eivät ole järjestetyn keräilyjärjestelmän piirissä, EIVÄT ole edelleenkään saattaneet jätevesi järjestelmiään kuntoon, en tarkoita tällä sitä, että kuntamme olisi kustannettava tämä kiinteistökohtainen järjestelmän kuntoon saattaminen, vaan sitä että nämä kiinteistöt jotka eivät ole saaneet järjestelmiään kuntoon määrä-ajan puitteissa, olisi seurauksena tuntuvat sanktiot laiminlyönneistä,eli kunnan tehtäväksi jäisi rekisteröidä nämä kiinteistöt jotka ei ole velvoitteitaan hoitaneet ja siten raportoida asiasta viranomaisille,esimerkiksi kuntamme eteläisimmät sivu kylien monissa kiinteistössä ei ole tehty mitään asian kuntoon saattamiseksi, sillä eihän tässä koko touhussa ole mitään järkeä, jos toiset pääsee lusmuilemaan asiasta noin vaan ohi mitään vastuuta ottamatta koko asiasta, ja toiset taas laittavat järjestelmänsä kuuliaisesti lain vaatimaan kuntoon. Luulis kunnan viranomaisillakin olevan jokin valvonta vastuu asian suhteen?. ....

    • Anonyymi

      On vain todettava-että mikä ei ole kohtuus se ei voi olla oikeus-astuksen tekijöiden on vedettävä tuo laki pois.Se ei kaikista haittatekijöiden lisäksi voi olla tasaveraisesti koko kansaa kattava vaan tietyt ihmisryhmät joutuisivat kalliit investoinnit tekemään.Jos tuollaiseen pakotetaan niin valtion on huolehdittava asia verovaroista.
      Nämä putket vain siirtävät puhdistamoille joiden resussit ei riitä kaikkeen ja siellä ne jätökset ovat vesistöissä ja meressä.Kuppauksesta tuossa on kyse.

    • Anonyymi

      Niin kyl tää kohtuus asia on vähän suhteelinen tässä asiassa,sillä tämä ns.pienpuhdistamo joka liitetään olemassa olevien sakokaivojen yhteyteen,ei suhteesa ole kallis,halvimmillaan huomattavasti halvempi kuin liittyminen kunnalliseen jätevesien keräily järjestelmän ja kun lisäksi kunnallisessa järjestelmässä olevilta laskutetaan kuukausi maksut jatkuvasti vuosi kymmenien ajan niin taatusti on kunnallinen järjestelmä kalliimpi,kun taas nämä jotka eivät ole pannu tikkua ristiin asian suhteen,niin kulut ovat noin: 0.eur ja etenkin kun ei viitsitä edes niitä sakokaivoja tyhjentää vuosikausiin,eli näitten tulvivien likakaivojen vedet menee, sellaisenaan läheiseen järveen ja lampeen, no siinäpä sitten samaisen vesistöjen ympäröivät asukkat ottavat vetensä kasvimaan kasteluun, uivat ja kalastavat. Et siinäpä vielä siitä yhdenvertaisuudesta. ...

      • Anonyymi

        Pienpumppaamolla hoituu
        Pienpumpaamoon kuuluu repijäpumppu tai silppuripumppu tai lokapumppu
        Merkkejä on markkioilla paljon tänä päivänä
        hinnat 100e-1500e
        Grunfosilta muilta laadukkaita merkeiltä löytyy
        Nyt tuleva asetus antaa jätehuoltoviranomaisen soveltaa säännöksiä. Esimerkiksi kesämökin haltijalle se voi myöntää luvan vähäisten lietteiden tyhjentämiseen itse.

        Viljelijät saavat edelleen kalkita eli stabiloida asumislietteensä ja naapurinsakin lietteet ja sekoittaa ne esimerkiksi karjan lietealtaaseen, levitettäväksi pellolle. Useimmilla viljelijöillä on laitteet tähän.

        Jätevesiasetus lievenee: Tiukka ohjeistus sakokaivojen tyhjennysväleistä poistuu
        Huhtikuulla voimaan tuleva asetus ei määrää tarkasti sakokaivojen tyhjennysvälistä, nyt tyhjennysväli on vuosi. Vähäisen lietteen voi kalkita, kompostoida tai levityttää pellolle itse nykyisenkin asetuksen perusteella.
        https://www.aamulehti.fi/a/24236568

        Äänestä


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe