Voiko toisia ihmisiä loukata vain koska "tulee mieleen"?

Anonyymi

ūüí°Onko_oikeutettua

Onko oikeutettua sanoa pahoja ja totuutta vääristeleviä asioita toiselle ihmiselle siksi että niitä pahoja ja rumia asioita vaan tulee mieleen?
Onko sellainen "mieleen tuleminen" hyvä perustelu rumille ja epäoikeudenmukaisillle puheille? Riittääkö puolustukseksi että kun ne ovat vain omia ajatuksia, eivät sillä tavoin totuuksia välttämättä?
Milloin tuollainen pahojen ja rumien asioiden lateleminen toiselle ihmiselle on narsistista?

3

<50

  Vastaukset

  • Onko oikeutettua loukata toista? No ainakaan se ei ole korrektia eik√§ mit√§√§n sellaista jota mielet√§√§n tasapainoinen ihminen harrastaa.
   Kyllä tällaisella ihmisellä on jotain vinossa, mutta mitä, sitähän ei voi suoralta kädeltä mennä sanomaan. Narsismia tuo nyt kuitenkaan ei ole.
   Narsistiksi luokitellaan nykyään todella heppoisin perustein ja koko asiaa sen paremmin tuntematta. Diagnoosin teko kuuluu ammattilaisille.
   Olisiko mahdollista ottaa etäisyyttä ko. ihmiseen? Pitää välimatkaa tai poistaa kokonaan elämästäsi? Ainakin voit sanoa että et ota vastaan asiattomuuksia, voit vetää selkeät rajat ja pysyä niissä.
   Kenenkään ei tarvitse ottaa p-skaa niskaansa.

   • Ja_voi

    Ja voi olla narsistista käytöstä ilman että on varsinaista narsistista persoonallisuushäiriötä...
    Mielestäni jos on narsistista käytöstä ilman että on nph pitäisi pyrkiä korjaamaan sitä omaa kielenkäyttöään tuossa tapauksessa.


  • Mielest√§ni kusip√§iden erottelu narsisteihin ja joihinkin muihin, on keinotekoista psykoh√∂mpp√§√§ - diagnoosin kanssa tai ilman.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   141
   7135
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   181
   3869
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   57
   2922
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   74
   1032
  5. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   55
   950