Voiko toisia ihmisiä loukata vain koska "tulee mieleen"?

Anonyymi

ūüí°Onko_oikeutettua

Onko oikeutettua sanoa pahoja ja totuutta vääristeleviä asioita toiselle ihmiselle siksi että niitä pahoja ja rumia asioita vaan tulee mieleen?
Onko sellainen "mieleen tuleminen" hyvä perustelu rumille ja epäoikeudenmukaisillle puheille? Riittääkö puolustukseksi että kun ne ovat vain omia ajatuksia, eivät sillä tavoin totuuksia välttämättä?
Milloin tuollainen pahojen ja rumien asioiden lateleminen toiselle ihmiselle on narsistista?

3 kommenttia

√Ą√§nest√§

Vastaukset

 • Onko oikeutettua loukata toista? No ainakaan se ei ole korrektia eik√§ mit√§√§n sellaista jota mielet√§√§n tasapainoinen ihminen harrastaa.
  Kyllä tällaisella ihmisellä on jotain vinossa, mutta mitä, sitähän ei voi suoralta kädeltä mennä sanomaan. Narsismia tuo nyt kuitenkaan ei ole.
  Narsistiksi luokitellaan nykyään todella heppoisin perustein ja koko asiaa sen paremmin tuntematta. Diagnoosin teko kuuluu ammattilaisille.
  Olisiko mahdollista ottaa etäisyyttä ko. ihmiseen? Pitää välimatkaa tai poistaa kokonaan elämästäsi? Ainakin voit sanoa että et ota vastaan asiattomuuksia, voit vetää selkeät rajat ja pysyä niissä.
  Kenenkään ei tarvitse ottaa p-skaa niskaansa.

  • Ja_voi

   Ja voi olla narsistista käytöstä ilman että on varsinaista narsistista persoonallisuushäiriötä...
   Mielestäni jos on narsistista käytöstä ilman että on nph pitäisi pyrkiä korjaamaan sitä omaa kielenkäyttöään tuossa tapauksessa.

 • Mielest√§ni kusip√§iden erottelu narsisteihin ja joihinkin muihin, on keinotekoista psykoh√∂mpp√§√§ - diagnoosin kanssa tai ilman.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.