Syyspuolen yleiset porinat

Avaan uudet porinat loppuvuoden suuntaan valmiiksi, kun edellinen täyttyy koska tahansa.

Kuten aina, kaikki kirjoitushaluiset ovat tervetulleita kaiken maailman asioista keskustelemaan.

Keskusteluohjeet ne mitkä foorumin ylläpitäjä ja laki määrää. Muut ohjeet eivät päde, sillä silloin ei olisi kyse vapaasta keskustelusta tai ilmaisusta vaan yrityksestä estää aitoa ajattelua tai tuntemusta.

Hauskaa loppuvuotta ja antoisia kirjoitustuokioita silloin kun kirjoitusmomentti kellekin iskee!
Ilmoita


102 Vastausta

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.


Taas sadepäivä ja aika mennyt siivillä. Huomasin aamulla uuden ketjun, mutta ...

Mitäs täs selitteleen. Koriksen jälkeen alkaa lentis. Meille urheilun ystäville riittää laatu-urheilua ja nyt on sentään Suomikin mukana. Koriksen katselussa en oo kaivannut suomalaisia, sillä tarjonta on ollut loistavaa. Kiva katsoa ne loppuottelutkin
Ilmoita
Avasinkin tämän ketjun vain mahdollistaakseni elämän ja elämään liittyvien vapaiden keskustelujen foorumin jatkossakin. Sellaisille joilla on joskus jotai asiaa tai mielipidettä ja sellaisille jotka voivat keskusteluun ilman ennakkoon asetettuja ryhmä tai mielipidesuunnan rajoituksia sitten osallistua. Ja silloin kun kirjoittaminen kiinnostaa.
Mitään painetta kirjoittamiseen ei tarvitse olla. Kynä sauhuamaan silloin kun huvittaa ja lepoon kun ei huvita.

Hyvää urheilua on kuitenkin tulossa ja se on aina mukavaa. Koris oli todella yllättävän kiinnostavaa katsella vaikka minä en mikään joukkuelajien intoilija koskaan ole ollut vaan pikemminkin yleisurheilun ja hiihdon sekä vormuloiden yksilösuoritusten seuraaja.
AB
Ilmoita
Jutustelenpa tässä nyt ihan huvikseni. Se on kivaa vaihtelua välillä ihan elävässä elämässä jutustella niitä näitä ja erillään tuolta asiallisen ja analyyttisen keskustelun maailmasta.

Olipahan voitokas lentopallopäivä pitkästä aikaa. HPK toisen erän tekemä maali olisi minun mielestäni pitänyt hyväksyä kun maalivahti oli oman alueensa ulkopuolella eikä siellä mikään pelin normaalitörmäys olisi mitenkään vaikuttanut tehtyyn maaliin, koska maalivahti olisi joka tapauksessa ollut pihalla tilanteesta.

Hoitajamitoituksesta sen sijaan pitäisi käydä ihan uusi keskustelu kun en ainakaan minä ymmärrä miten jonkun mitoitusluvun säätämisellä saataisiin hommat hoidettua jos ei ole sairaanhoitajamäärityksen täyttäviä tekijöitä, eikä rahaa heidän maksamiseen.

Minun mielestäni hommaa pitäisi alkaa purkamaan mitoituksien sijasta muuttamalla hoito ja hoivatyön jakoa niin, että olisi helpommin saatavissa ja koulutettavissa olevia "kevythoitajia" jotka hoitaisivat niitä perushullon kuten vuoteiden, siivouksen, potilaiden pesun ja pesettämisen hommia, syöttämistä, vaippojen vaihtoa tms ja tekisivät nuo yleistyöt sairaanhoitajan tai hoitajien valvomana ja hoitajat voisivat keskittyä kuten lääkäritkin tekemään varsinaista työtään eli pakollista potilaasta ja hoidosta johtuvaa kirjanpitoa, lääkintää, näytteiden ottoa, haavahoitoa yms.
Silloin "kallita" hoitajia ei tarvitsisi hankkia lisää tai pikakouluttaa haluttomia massoittain vaan hyvinkin halukkaita hoito ja hoiva apulaisia alkaisi löytyä pienellä perehdyttämisellä ja pienemmällä palkallakin vapailla markkinoilla olevista mutta edelleenkin työhaluisista sekä maahanmuuttajista että mahdollisesti jopa kotimaisista nyt työttömyys tai sosiaaliturvan valinneista.

Sillä tavalla saataisiin melkein olemassa olevilla varoilla työllistettyä oikeaan työhön ja siitä etenemismahdollisuuteenkin suuri joukko ihmisiä ja samalla pois korvausjonoista.

Palkaa tietysti olisi tässäkin ratkaisumallissa maksettava enemmän kuin työttömyyspäivärahalla tai sosiaaliturvan kokonaismäärällä saa.

Toisinsanoen silloinkaan ei kevythoitajaa aivan pienellä palkalla saa kun ainakin Helsingin seudulla sosiaaliturvan keskimääräinen "saalis" on luokkaa 1100 euroa kuussa ellen ihan väärin muista

Ongelmia tulee tietysti esimerkiksi ay liikkeen puolelta mikä ei haluaisi näitä tarvekoulutettuja ja vähemmän maksavia markkinoilleen vaan haluavat tilaa mikä on mahdotonta toteuttaa. Ei noiden haasteiden kanssa ole helppoa olla poliitikkokaan.
Josku ihmetyttää täältä kivikylän keskeltä, että miten ihme3essä hajasijoitusasutukset saavat riittävät tai edes tarpeelliset hoidot organisoitua lähettämättä esimerkiksi vanhuksiaan johonkin ihan outoon paikaan heti kun tulevat yksinään toimimattomaan kuntoon.

Tietysti maatiloilla ennenvanhaan oli hiukan sukupolvet ylittävää omaishoitoa ja vanhempien jäämistä asumaan samaan yhteisöön tilan perineen lapsen perheen kanssa

Täällä kivikylässähän ei oikeastaan isompia ongelmia ole. Jos haluaa niin jonkinlainen huolto ja hoiva järjestyy, jos vaan muistaa tai osaa jollekin viranomaiselle kertoa että nyt tartteis vähä apuu!

Onks esimerkiksi siellä Pehmoisten kylässä edes kunnanlääkärin vastaanottoa tai "Mehiläisen" terveyskeskusta, vai onko lähin Lahdessa? Tai Jämsässä!
1 VASTAUS:
"ay liikkeen puolelta"

On täysin käsittämätöntä, että porrastettu ansiosidonnainen ei käy ay väelle.

Mitään pörriäistä en kaipaa tänne Pehmoisiin. Mutta mitä kaipaan, niin terveyskeskuksen toiminnan laajentamista. Päivisin normaali vastaanotto ja seitsemän päivän yläraja sille, että saa ajan ilman, että tarvitsee akuuttia sydänhierontaa. Viikonlopun kun on auki tuo vuodeosasto la-su 24 tuntia, niin sinne pitäisi päästä akuuttiin hätään ja sairaanhoitaja tilanteen mukaan joko soittaa päivystävälle lääkärille ohjeista tai pyytää paikalle. Horiop lääkärit, perse pois penkistä ja hommiin.

edson
+Lisää kommentti
Nyt kun sana on täällä vapautettu (pitsinnypläyskin siis käy), niin heitänpä tästä lonkalta, että mitäs tuumaatte, kun naisten säveltämää (klassista-/orkesteri-)musiikkia on kaikesta esitettävästä musiikista vain muutama prosentti. Missä vika?

Tänään juuri kävin kuuntelemassa yhtä naisen sävellystä. Ei ollut minun makuuni, mutta minusta ihan verrannollinen miesten tekemään nykymusiikkiin. Onneksi po. konsertissa oli muutakin, mieltä ylentävää musiikkia, jonka varassa taas mennään uuteen päivään.
yt am
2 VASTAUSTA:
Saattoipa olla niin, että entisinä aikoina harvalla naisella oli mahdollisuus luoda uraa muilla aloilla kuin kodin hengettärenä. Tosin oletan, että nykyaikanakin enemmistö musiikin tekijöistä on miehiä? En kyllä ole varma tästä. Jazzkin lienee aika miesvaltainen laji, kovin montaa jazzin naispuolista suurnimeä ei tule mieleen. Tosin upeita nais jazz- laulajattaria on vaikka kuinka paljon.

Whoo
Anonyymi kirjoitti:
Saattoipa olla niin, että entisinä aikoina harvalla naisella oli mahdollisuus luoda uraa muilla aloilla kuin kodin hengettärenä. Tosin oletan, että nykyaikanakin enemmistö musiikin tekijöistä on miehiä? En kyllä ole varma tästä. Jazzkin lienee aika miesvaltainen laji, kovin montaa jazzin naispuolista suurnimeä ei tule mieleen. Tosin upeita nais jazz- laulajattaria on vaikka kuinka paljon.

Whoo
Ytimeen isket. Ei ollut aikoinaan naisilla mahdollisuutta saada koulutusta säveltämiseen. Jonkun soittimen hallintaan sentään opetettiin, mutta sekin usein vain siksi, että soittoharrastus piti naisen poissa "huonosta elämästä". Naisenhan piti enimmäkseen oleilla vain taka-alalla kuuliaisena perheen päälle, hellan vartijana ja lasten tekijänä, itseään mitenkään korostamatta.

Nyt ovatkin naiset alkaneet nousta niin säveltäjinä kuin ennen kaikkea orkesterin johtajina. Minulle on sama onko kyseessä nainen tai mies, kunhan korva nauttii.

Tieto naisten osuudesta populaarimusiikissa on minulla noin nolla. Po. genre ei jostain syystä ole listallani ykkösenä. Kuuntelen kyllä sitäkin ajoittain, mutta nykyään aika huonolla menestyksellä: harvoin enää tulee korviini sellaista, mikä herättää huomiotani positiivisesti. Vanha jazz, paino sanalla vanha, on poikaa/tyttöä. Minulle on siinäkin sama, onko miehen tai naisen säveltämää, kunhan "iskee".
+Lisää kommentti
Hoitajamitoitus

Se luku 0.7 on tarpeellinen ja pitää siis sisällään vain hoitavan henkilöstön. Ja se ei ole yläraja, vaan tilanteen mukaan ylittyy, jos hoitotarve sitä vaatii. Mitoitus luo jo yksistään hoitajille positiivista mieltä alalle pyrkiville ja alalla oleville plus palkan tarkistus.

Hallitus on aloittanut vasta pykimykset noin neljäntuhannen hoitajan saamiseen kentälle ja siksikin mielestäni typerää opposition huutaa, että missä on heti -tässä -ja -nyt hoitajat ja rahat. Rahaa on kuulemma riittävästi alkutilanteeseen, ehkä tuhannen hoitajan palkaamiseen ja niitäkin on vaikea löytää, siksi koulutukseen panostaminen aloitetaan jne. Sama tilanne kuin alhaisimmilla eläkkeillä. Molemmat myös sidotut taloustilanteen kehitykseen. Eli hallitus on aloittanut kuitenkin parannusliikkeet ja vuoden alussa osa eläkkeistä nousee ja hoitajamitoitus samoin.

Hoitajapula on vallalla myös siellä, missä miniä operoi. Vaikka vastuu on siellä pienempi ja palkka Suomeen verrattuna vain hieman parempi, niin ala ei ole enää houkutteleva.

Asuntojen hinnat ja vuokrat ovat mielestäni ratkaisevassa asemassa myös matalapalkka-aloilla työskenteleville. Mutta kuinka asuminen saadaan hinnoiltaan kohtuulliseksi, se se vasta on vaikea kysymys. Jos virolaisia ei olisi rakennustyöntekijöinä, niin sekin olisi jo melkein katastrofi.

edson
Ilmoita
Naisten säveltämää musiikkia vähän - missä vika?

Onneksi ei kuulu tasa-arvovaltuutetulle tuo kysymys. Musiikkia korvien avulla kuuntelevana tykkään joistain populaarimusiikkia tekevien naisten sävellyksistä, sanoituksista ja lauluista. Se riittää minulle.

Mitenhän ilmaisisin aatokseni? Yritän kuitenkin. Mitä enemmän kuulen napinaa urheilun ja taiteiden kentältä palkkauksista, tasa-arvoista ja vaatimuksista ainakin yhteiskunnan budjettivarojen käytöstä ko. kenttiin, sitä enemmän harmittaa. Elämysalojen on pärjättävä enemmän ja enemmän omillaan.

Urheilu on paisunut älyttömyyksiin. On joka lajiin juniorikisat, olympialaiset, MM kisat ja kussakin lajissa naiset,, miehet, pojat tytöt, vammaiset, ikämiehet, ikänaiset ja kaikki reissaavat ristiin rastiin maapallolla ja perässä katsojat. Ja lajeja syntyy kuin sieniä sateella, paitti että sienet ja muut kasvit sunmuut eläimet voivat pahoin ja siellä on lajikatoa, mutta samaa ei voi sanoa urheilusta

UGH sano edson
1 VASTAUS:
Viimoisessa osassa Urheilu-Suomi käsitellään aihetta, mitä urheilu on

Juupa. Eräs manageri veti pisimmälle määrittelyn. Koiranpissatuslenkillä on se kuulemma sama tausta ja ilo, mitä on urheilussa. Toivottavasti ei

Onko koiranpissattajalla päässään suomipipo ja koiralla naamalla irvistys, jos tulee ruotsalainen koira vastaan? Kilpaileeko hänen koiransa pisimmästä pissakaaresta, nopeimmasta pissaamisesta ja kuka kusee eiku pissaa korkeimmalle. Agilityy en käsittele ollenkaan enkä kyllä koiranäyttelyitäkään enkä niitä huolia, jos britit eroavat iliman sopimusta EU:sta, niin vaikeuttaako se eläinten tuontia sieltä Suomeen.
+Lisää kommentti
Ihan mielenkiintoisia tubetuksia Ali pistänyt edellisen loppuun.

Pikakelauksella ja ilman käännösohjelmaa toteaisin omasta puolestani, että suursää ei kiinnosta toistaiseksi. Piensää kylläkin. Se, että meret lämpenevät ja jäät sulavat riittää siis toistaiseksi minulle.

Jos joskus oli Portugalissa maailman reuna, niin omani on kyllä hieman tästä laajentunut eli rajani kulkee jossain aurinkokuntamme ulkorajalla. Siis suurrajani, mutta pienrajani siinä korkeudessa, mistä saadaan sateliiteilla säteitä vai mitä ne ny onkaan.
Ilmoita
HS postilaisista (ja ehkä muistakin pienpalkkaisista) : "Reilun 1 600 euron kuukausipalkasta jää verojen ja sosiaaliturvamaksujen jälkeen käteen noin 1 400 euroa"

Ei häävi ei. Mutta lasketaans. Vuokra+sähkö+vesi+netti 40-50 neliöisestä asunnosta olkoot vaikkapa ylimmillään se 500 ekua eikä piiruakaan yli. UGH. Yksinelävä pärjää 900 ekulla ja jos on kaksi + yks pentu, niin 50 neliötä olis ollu ruhtinaallinen tila 60 luvulla pienperheelle

eli kaksi aikuista+pentu, niin pienpalkkaisen perheen netto 1800. Pitäs tulla toimeen. Ja kun elää säntillisesti, niin jää vielä säästöönkin. Säästäminen kunniaan.

Julkisen liikenteen hinnat alaspäin, lisäksi siis. Vaikkapa tuloihin sidotuiksi, sillä onhan meillä digitalisaatio, joka laskee tässä ja nyt tarkasti. Tarhamaksut nolla tuolla tienistillä, voi jo ollakin, en tiedä ja kokopäiväpaikka taattava. Ylevero nolla. Jne. Kiitos
Ilmoita
Naisten säveltämään musiikkiin minulla ei ole paljoa sanomista, ainakaan mitä tulee klassiseen, sieltä tunnen vain nämä vanhat säveltäjät, esim Beethowenit, Mozartit jne. Nykyklassisesta musiikista en välitä, sävelsi sen kuka tahansa, mutta naiskapellimestareita tiedän montakin ja hyvin johtavat näitä vanhojen maestrojen sävellyksiä siinä missä miehetkin.

Cee
Ilmoita
Näyttää kello sen verran, että alkaa näkyä minun yövuoroni, eli koiravahdin porinat.
Mitään erityistä uuttahan ei maailmalla ole tapahtunut mutta joistain havainnoista voisi lausua:
Siellä Pehmoisissa todella on siis terveysasema. Sehän on hyvä ja jos vielä olisi lääkäreitä niin entistä parempi.
Se hoitajien ongelma on kyllä todellinen sillä ei niitö yksinkertaisesti ole eikä nopeasti edes saada nykyisellä vaatimustasolla koulutettua. Varmaan koko terveydenhuollossa lopulta joudutaan harkitsemaan tehtävien jakoa uudestaan niin että koko joukko ihmisten ymmärtämistä rutiinitöistä siirretään siihen riittävästi koulutetulle mutta paremmin ja talouden vaatimalla palkkatasolla saatavissa.
Mitä sitten tulee siihen palkkatasoon niin se havainto siitä, että elämisen, erityisesti asumisen kulut ovat liian suuret mahdolliseen palkkatasoon nähden ja ongelma on juurikin muunmuassa asutuskeskuksien vuokra asumisen hinnassa on todellinen ongelma jolle pitäisi nopeasti jotain tehdä jotta pienemmälläkin palkalla pystyisi elämisen perustarpeet maksamaan.
Sitä ei taas saada ratkaistua ilman yhteiskunnan mittavaa asuntorakennusinterventiota jolla tuotettaisiin pienempiä normaalihinnan vuokra asuntoja taajamiin niin paljon, ettäå niiden saaatavuus lopulta pakottaisi myös nyt ylihinnoitellun yksityisen tarjonnan kohtuullistamaan vuokriaan. Mittarina voisi pitää Euroopan unionin keskivuokria ja pyrkiä siihen. Muissakin kuluissa pitäisi pyrkiä EU keskitasoon eli pois sieltä kalleimmasta viisikosta.
No tämä nyt on vaan sitä yleisajattelua mihin päätyy kun vertailee omia olojamme siihen laajaan kansainväliseen näyttöön, mikä minullakin taustalla on. Ja tietysti onnenkantamoisella nytkin maksan juurikin eurooppalaista normaalivuokraa eli meikäläisittäin hävettävän sikahalpaa, mutta kuitenkin asunnossa jonka omistaja ei taatusti tappiota siitäkään vuokrasta tee.
Musiikki näytti syystäkin piipahtavan kommenteissa. En sitäkään asiaa ole koskaan ajatellut mies-nais asiana vaan musiikkina ja taiteena. Nyt kun se mainittiin niin ajattelin taaksepäin ja itse pitkäaikaisena klassisen ja latinalaisen suurkuluttajana olen aina kuulluit, halunnut kuulla ja nähnyt esimerkiksi naissopraanoja enemmän kuin Pavarotteja. Samoin instrumenttisolisteina olen kuullut ja katsellut enemmistöltä naisesittäjiä ja ollut kuulemaani ja näkemääni tyytyväinen. On toki hyviä miesesittäjiäkin matkalla vastaan tullut.
Sen sijaan ihan merkillepantavasti näin taaksepäin muistellessa en muista koskaan katsoneeni tai kuunnelleeni ensimmäisenkään naiskapellimestarin johtamaa suurta orkesteria. Olen kyllä mediasta nähnyt mainintoja naiskapellimestarista jossain yhteydessä.
Suuret säveltäjät klassisella puolella ovat myös erittäin miesvaltaisia, vaikka jotain Schumaneja löytyy. Tiedän myös Saariahon ihan nimeltä, mutta hänen musiikkinsa on kyllä jäänyt ihan joskus kuultuun otteeseen ja siinäkin on jo ollut enemmän kuin tarpeeksi. Hänen sävellyslinjansa ei yksinkertaisesti minun korvaani ja musiikkimaailmaa tavoita. Makuasioita kumminkin ja niistä ei voi kiistellä. Yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta

Viimeisin sopraanosuosikkini on muuten tshekkien Patricia Janeckova jota olen seurannut hänen uransa alusta asti eli viimeisen noin 10 vuotta. Nuori nainenhan hän on edelleenkin. Hiukan toisenlaisella äänellä taas latvialainen Elina Garanca. Sitä ennen sopraanosuosikkini oli Lisa Otto. Miehistä taas tenoripuolelta olen niinkin tavallisen tyypin kuin Pavarottin kuuntelija. Tenori ja Bassopuolelta harvempia on mielessä. Ja uskokaa tai älkää niin olen aina pitänyt Henry Thielin äänestä, samoin Juha Eirton.
Helsingissä on taas esillä se keskusta tunneli ja olen ehdottomasti sen kannalla sen suurimmassa laajuudess missä tunneli vetäisi länsiväylän ja itäväylän väliltä kaikki nyt vaikeat ruuhkasumput sisäänsä ja jaksisi ne melko liikennettömän kävelykeskustaa muistuttan kaupungin alueelta ulos. Erityisesti juuri kaupungin satamista.
Autotonta maailmaa kun on turha odottaa. Sitä ei koskaan enää tule. Autojen muoto koko ja käyttövoima saattavat muuttua mutta autojen tarve säilyy. Tietysti jos tunneli tulee niin kävelykaupungin alueen julkinen liikenne tarvitaa ja muuttunee hyvin saasteettomaksi ja ketterämmäksi. Kuka ties nousee vaikka kerroksen maan päälle, mistä on jo lukuisia malleja maailmallakin.

Vaikka kuinka tulemme tiivistämään asutusta ja liike-sekä tuotantotoimintaa taajamiin tai ns. aluemetropoleihin, joita tulevaisuuden Suomessa saattaisi olla vaikka noin 20, niin jonkilainen liikenneinfra on oltava koko maan alueella metsänkasvatus ja maatilatoimintaa sekä luonnon ja luonnonvarojen käyttöä varten. Se voi kuitenkin merkittävästi kevetä nykyisesta hajasijoitusajatuksesta ja jopa siirtyä raskaan bulkkikuljetuksen ja energian osalto vesiväylille ja siten pois ns. rekkarallista ja rekkaralli jäisi vain lyhyen matkan kuljetusralleiksi siellä minne vesi tai kiskot eivät ylety.
Jos ilmastokin jatkaa arvelujen tai arvausten mukaista muutosta lämpimämpään, niin järviemme ranta
Ilmoita
Metristä ei tämä pätkä mahtunut merkkilimiittiin joten jatkuu suoraan ranta sanasta mihin limiitti päättyi:

............. ranta......alueista voi mahdollisesti tulla uutta keski-ja eteläeurooppalaisten kesäloma aluetta ja siitä kasvavaa kansallista bisnestä, jos vaan olisi sellaisen vaatimaa yritys ja työntekokulttuuria siihen mennessä omaksuttu. Nykyisella suomalaisen työsuhtautumisella tai yrittämissuhtautumisella esimerkiksi matkailun vaatimiin perheyrityksiin ei ole vielä mahdollisuuksia muille kuin eliittimatkailulle eliittihinnoittelulla.

Se pitää tähän alustavaan illan kirjoitusmetriin vielä ihan kurillaan mainita kun se tuli mieleen. Että tuosta Jenni Kokanderista en kyllä tippaakaan välitä vaikka häntä ja muutamaa muutakin näyttelijäkasvoa jatkuvasti tuputetaan töllöttimessä. Se on ilmeinen pienen väestön ongelma etttä julkiskasvoja on niin vähän, että niihin pakkaa väsymää ja tuntuu että samat tunkisivat jatkuvasti päälle infotaulusta. Kumma, että esimerkiksi Tauno Paloon ei koskaan väsynyt, éikä Jayne Mansfieldin tyttäreen (Hargitay) ;)
Jos jotain yleismielenkiintoista ja sivistävää sattuu uutuubimatkoilla vastaan niin sellista hyvällä tuurilla ilmestyy vielä metrin jatkoksi
Ilmoita
No tässä kemistien työvuorosta mielenkiintoinen yleiskatsaus mitä etikalla voi saada aikaan puutarhassaan ja pihoilla. Nimenomaan sellaisilla kuin on Pehmoisissa ja Resosakin.
Saa myös pidettyä peurat ja kanit loitolla PK seudullakin
https://www.youtube.com/watch?v=XGUaroWiAMI
AB
Ilmoita
Jos on päässyt unohtumaan mistä suomalais-uralilaiset ovat kotoisin niin tässä hyvä koostelma, mikä kertoo että oikeastaan olemme etninen suurvalta!
https://www.youtube.com/watch?v=UrOLla_Tqws&t=275s
Ilmoita
Jahas, robokin heräsi kun iskin tiskiin kylmät luvut hesan vuokrahinnoista:

"Keskimääräiset asuntojen vuokrat Helsingissä ovat: yksiöissä 26,2 euroa, kaksioissa 20,3 euroa ja kolmioissa 17,8 euroa neliömetriä kohden kuukaudessa".

Erehdyin liittämään mukaan lähteen mistä nuo tiedot on lainattu, sitä näköjään robo ei suvaitse.

Ennen ainakin ajateltiin, että olisi aika moukkamaista lainata suoraan tekstiä jostain lähdettä mainitsematta. Eihän täällä toki kukaan sellaiseen syyllistyisi..

Whoo
Ilmoita
"Siellä Pehmoisissa todella on siis terveysasema. Sehän on hyvä ja jos vielä olisi lääkäreitä niin entistä parempi."

On ja kun saadaan 7 päivän maksimi sille, että lääkäriin pääsee ilman sydänkohtausta, niin eiköhän sitä lääkäreitä löydy ja jos ei suomalaisia, niin osaa ne muuallakin ne lääkärit toimia eli tervetuloa runsain mitoin kilpailemaan, sillä kilpailu pitää hinnat kurissa... yksityiselle suomalaiselle työterveyslääkärin vastaanotolle henk.kohtainen kuukausittainen vakuutusmaksu n. 100 ekuu. Ja jos tarvtetta labraan tai jatkohoitoon, niin niihin tietty yksityisen hinnoittelun mukaan, ei yleiselle puolen tekemään ruuhkia. Työntekijä tietty voi unohtaa työterveyslääkärin, jos valitsee kunnallisen puolen.

Kunnalliselle puolen myös kuukausittaiset pakolliset maksut, mutta ne olkoot pienemmät kuin yksityisen vakuutusmaksut ja niillä pääsee myös erikoissairaanhoitoon labroihin sunmuihin ilman erityismaksuja.

Aatokseni perustuu iliman muuta verovaroin tuettuun koulutukseen, terveydenhoitoon, asumiseen ja ruokaan eli niihin välttämättömyyksiin. Kokkarit ja persut voivat lähteä vapaasti maasta

Tässä triathlonia seuratessani ... juoksee hyvin muuten ... siis ajatuksenikin, niinkus huomaatte varmaan.

edson
1 VASTAUS:
Minäkin olen täysin yhteiskunnan järjestämän ja kouluttaman terveydenhuollon kannalla sen pääosalta eli Brittien NHS nallin mukaisesti missä 80% terveydenhuollosta hoitaa valtio ja se loppu on yksityistä juuri sellaisena ja sellaisin hinnoin kuin hyvin vakuutetut tai riittävän rikkaat haluavat itse makssaa ilman valtion tukea. Käytännössähän maksaja on silloin maksulla elävä vakuutusyhtiö jonka asiakkaita yksityiset terveydenhuoltoyritykset silloin todellisuudessa ovat.

Se että yhteiskunta kouluttaa terveydenhuollon ei kuitenkaan pitäisi lukita kehitystä vaan tarvittaessa arvioida koulutustarpeita ja tehtävänjakoja uusiksi ja sitten kouluttaa sen uustarpeen mukaan.

Osa terveydenhuoltoa on tietysti myös lääketeollisuus ja onkin pohdittava miten kaikki hyvät lääkkeet saataisiin keksittyä ja kehitettyä jos niitä tuottamassa olisi pelkkiä valtion kouluttamia lääkevirkamiehia jotka tekivivät töitä yhdelle valtion pilleri ja litkutehtaalle? Varmaan jotain tuotteita saataisiin laadukkaana ja halvalla sekä riittävästi, mutta saataisiinko kaikkea mitä nyt on yksityisen lääkeyrittelijäisyyden kautta tullut markkinoille.

Voisiko olla olemassa esimerkiksi valtion hamppuöljytehdasta tekemässä useita cbd öljy tuotteita? Ihan vaan ääriesimerkin mutta todellisen etsiäkseni!

ps. tämän kirjoitin ihan tekemisen puutteessa, kun nyt on lauantain tyyliin maailmalla hiljaista eikä ole mitään rallia kummempaaq meneillään, eikä doc Martiniakaan jaksa katsoa joka kerta.

Se oli hyvä homma ostaa uusi värikäs pussilakana ja tyynyliina samassa paketissa. Tuli heti iloisempi olo makkarissa. Taidankin tästä lähtien tehdä niin, että en enää pesekään joustinlakanoita patjasta ja pussilakanoita vaan ostan uudet ja värikkäimmät aina kun on vaihdon paikka?

Kukas muualla päättä lakanoiden vaihdosta ja väreistä? :)))
+Lisää kommentti
Ny otan kantaa nykyiseen pankkitunnistautumiseen. Perseestä tai sitten ei. Olen vielä kiikunkaakun kumpaa uusi systeemi on

Väittävät että tunnuslukulistat ovat siinä mielessä huonoja, että ne voidaan kopioda. Mutta ennen kuin niitä listoja pääsee edes käyttämään, on salaiset käyttäjätunnukset ja salasanat ensin laitettava ruutuihin, kun käy tietsikalla maksamassa vaikka laskuja. Mitä hittoa "varas" voi tehdä muka kopioiduilla tunnusluvuilla? Mitä parempaa tai turvallisempaa on sitten tunnistutua muka mobiililuvuilla häh?

No joka tapauksessa ainakin vielä op tunnuslukulistat toimivat ja niillä voi siten mennä trafiin, suomi.fi kautta naikka kelaan, verotoimistoon jne ja kanta.fi sivuille.

edson
6 VASTAUSTA:
Mobiilivarmenne on kätevin tapa tunnistautua viranomaispalveluihin. Sehän on se puh numeroon kytketty operaattorikohtainen tunniste, joka on luurin sim kortissa, ja jonka voi ottaa koska tahansa käyttöön. Tokihan se jo jokaisella aikaansa seuraavalla onkin käytössä?

Op:n verkkosysteemiin ei nähdäkseni välittömästi ole tulossa muutoksia, avainlukulistaa käytetään edelleen, ja tekstiviestivarmenetta käytetään sen lisäksi. Tekstiviestivarmenne on tähänkin asti ollut satunnaisesti käytössä. Op:n kännykkäsovelluksessa on käytössä mobiiliavain, jolla voi kätevästi hoitaa laskujen hyväksynnän luurin avulla ilman mitään avainlukulistoja. Ilmeisesti myöhemmin on tarkoitus liittää luurin mobiilisovellus tietokoneella maksamiseen siten, että mobiiliavain korvaa avainlukulistan.

Selkeää ja helppoa kuin heinänteko, vai mitä?

Whoo
Anonyymi kirjoitti:
Mobiilivarmenne on kätevin tapa tunnistautua viranomaispalveluihin. Sehän on se puh numeroon kytketty operaattorikohtainen tunniste, joka on luurin sim kortissa, ja jonka voi ottaa koska tahansa käyttöön. Tokihan se jo jokaisella aikaansa seuraavalla onkin käytössä?

Op:n verkkosysteemiin ei nähdäkseni välittömästi ole tulossa muutoksia, avainlukulistaa käytetään edelleen, ja tekstiviestivarmenetta käytetään sen lisäksi. Tekstiviestivarmenne on tähänkin asti ollut satunnaisesti käytössä. Op:n kännykkäsovelluksessa on käytössä mobiiliavain, jolla voi kätevästi hoitaa laskujen hyväksynnän luurin avulla ilman mitään avainlukulistoja. Ilmeisesti myöhemmin on tarkoitus liittää luurin mobiilisovellus tietokoneella maksamiseen siten, että mobiiliavain korvaa avainlukulistan.

Selkeää ja helppoa kuin heinänteko, vai mitä?

Whoo
Mulla on luurissa mobiilisovellus, mutta mutta ... pienehköllä ruudulla hankalampaa esim. tarkistaa laskut ennen hyväksymistä.

Entäs sitten, kun kännyllä eli mobiilisti joutuu pikku kuvasta uusimaan lääkkeitä, tekemään mahdollisesti veroilmoitukseen muutoksia / lisäyksiä jne. Jos avainlukulistat kokonaan poistuvat eli ei pääse kannettavalla hoitelemaan isolta ruudulta noita hommeleita. Ihmetyttää, ettei kannettava voisi olla ikään kuin mobiili ja siten hankkia mobiiliavainta kannettavaan tietokoneeseen ?

Lisäksi vanhemmat ihmiset, jotka ovat tottuneet sen verran nettiin että heillä on esimerkiksi läppäri tai pylväskone ja ovat oppineet hyvin maksamaan tunnuslukujen avulla maksujaan ja pärjäisivät tavallisella puhelimella kuittaamassa tekstiviestinä tulevan lisävarmenteen, niin jos avainlukulistat poistuvat, silloin vaaditaan jo kaikille älypuhelinten ostoa. Näin oon mieltänyt tämän tilanteen

edson
Kyllä Op on lupaillut, että avainlukulista on käytössä vielä pitkään juuri vanhoja ihmisiä ajatellen. Mutta sen rinnalle ollaan tuomassa sitä korvaavat systeemit. Eli kännykkäsovellus, tai sitten kuten jossain pankeissa on jo käytössä erillinen avainlukulista laite. Toi tekstiviestivarmenne ei vaadi jatkossakaan älypuhelinta, vaan mikä tahansa matkapuhelin käypi.

Siitä olen samaa mieltä että liian kova vauhti on tässä maailman digitalisaatiossa. Osa ihmisistä on pudonnut kelkasta jo ajat sitten.

Whoo
Anonyymi kirjoitti:
Mulla on luurissa mobiilisovellus, mutta mutta ... pienehköllä ruudulla hankalampaa esim. tarkistaa laskut ennen hyväksymistä.

Entäs sitten, kun kännyllä eli mobiilisti joutuu pikku kuvasta uusimaan lääkkeitä, tekemään mahdollisesti veroilmoitukseen muutoksia / lisäyksiä jne. Jos avainlukulistat kokonaan poistuvat eli ei pääse kannettavalla hoitelemaan isolta ruudulta noita hommeleita. Ihmetyttää, ettei kannettava voisi olla ikään kuin mobiili ja siten hankkia mobiiliavainta kannettavaan tietokoneeseen ?

Lisäksi vanhemmat ihmiset, jotka ovat tottuneet sen verran nettiin että heillä on esimerkiksi läppäri tai pylväskone ja ovat oppineet hyvin maksamaan tunnuslukujen avulla maksujaan ja pärjäisivät tavallisella puhelimella kuittaamassa tekstiviestinä tulevan lisävarmenteen, niin jos avainlukulistat poistuvat, silloin vaaditaan jo kaikille älypuhelinten ostoa. Näin oon mieltänyt tämän tilanteen

edson
Kyllä se tunnuslukukortti oli minunkin mielestäni hyvä, mutta vaihdoin sen tunnuslukulaitteeseen. Mobiilisti ei minulla ole mitään tarvetta tai syytä ryhtyä hyvin pientä rahaliikennettäni hoitamaan. Se ruutu ja kaikki esiin saatavat näppäimet ovat liian pieniä isoille sormille, jollaiset minulla vieläkin, laihtumisesta huolimatta on.

Muuten kävin alkuiltapäivästä taas tuulettumassa ja ihan kirjaimellisesti, sillä tuuli sen verran. Parempi niin. >Samalla ostin tuorepuristettuja mehuja ja uuden värikkäämmän pussilakanan kun oli sen vaihdon vuoro mutta vanhat pestyt vähän mustanharmaan värien sekoituksia. Nyt tuli väriä ja löhöänisalue näyttää korealta kuin riikinkukon peräpää!

Täytyy tähyllä mitä maailmalla tapahtuu, jos vaikka saisi taas kerrytettyä "iltametrin".
Tiedättekö Edson ja Whoo, mikä on sen metrikirjoituksen piilotettu pikku huvi?
En tosin ole varma vastaanko jos kysette että mikä!
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä Op on lupaillut, että avainlukulista on käytössä vielä pitkään juuri vanhoja ihmisiä ajatellen. Mutta sen rinnalle ollaan tuomassa sitä korvaavat systeemit. Eli kännykkäsovellus, tai sitten kuten jossain pankeissa on jo käytössä erillinen avainlukulista laite. Toi tekstiviestivarmenne ei vaadi jatkossakaan älypuhelinta, vaan mikä tahansa matkapuhelin käypi.

Siitä olen samaa mieltä että liian kova vauhti on tässä maailman digitalisaatiossa. Osa ihmisistä on pudonnut kelkasta jo ajat sitten.

Whoo
Minäkin, joka kuitenkin kannatan kehitystä ja varsinkin digitaalista sellaista, niin ihmettelen sitä nopeata halua siirtyä maksuliikenteessä mobiiliin. Tässä on taustalla varmaan paljon sellaista, mitä ei osaa sieltä asioiden taustalta edes aavistaa tai yksinkertaisesti tietää, vaikka kuinka tahkoaakin tekstiä päähänsä. Ja piru, kun pääkin harvenee eli tulee sillail turvattomaksi, että pääkin tarttis päivityksii

"Toi tekstiviestivarmenne ei vaadi jatkossakaan älypuhelinta, vaan mikä tahansa matkapuhelin käypi"

Juu, tuota juuri tarkoitinkin, mutta jos ne listat hävitetään ja maksuvälineenä pelkästään mobiili, niin sittenpä tavallisella kännyllä ei tee mitään

edson
Anonyymi kirjoitti:
Minäkin, joka kuitenkin kannatan kehitystä ja varsinkin digitaalista sellaista, niin ihmettelen sitä nopeata halua siirtyä maksuliikenteessä mobiiliin. Tässä on taustalla varmaan paljon sellaista, mitä ei osaa sieltä asioiden taustalta edes aavistaa tai yksinkertaisesti tietää, vaikka kuinka tahkoaakin tekstiä päähänsä. Ja piru, kun pääkin harvenee eli tulee sillail turvattomaksi, että pääkin tarttis päivityksii

"Toi tekstiviestivarmenne ei vaadi jatkossakaan älypuhelinta, vaan mikä tahansa matkapuhelin käypi"

Juu, tuota juuri tarkoitinkin, mutta jos ne listat hävitetään ja maksuvälineenä pelkästään mobiili, niin sittenpä tavallisella kännyllä ei tee mitään

edson
Niin se kehitys kehittyy. Enpä olisi uskonut todeksi nuoruudessani mitä kaikkea on nyt, ja tulevaisuus on vielä monin verroin hämmästyttävämpi. Jos sitä tulevaisuutta nyt kovin pitkälle jatkuu nimittäin.

Turha kuitenkaan vastustaa (pelätä) kaikkea uutta, jätetään se konservatorvien huoleksi.

Vaan miepäs mänen tästä kohta saunahan.

Whoo
+Lisää kommentti
Tästä Akademik Lomonosovin saapumisesta sijoitspaikkaansa toimintavalmiin tulee myöhemmin uutinen kotimaiseenkin lehdistöön, mutta tässä näin ennakkoon. Siinä näkee yhdessä kompaktimuodossa mihin suuntaan tulevaisuudella ydinvoimalatkin menevät. Tässä vielä varsin pienitehoisena suurehkossa proomussa. mutta tulevaisuudessa paljon pienemmissä alustoissa ja moninkertaisilla tehoilla verrattuna tuohon Akademikin 2 reaktorin 70 Megawattiin millä toki pyörittää pientä Pevekin sähköntarvetta hyvin.
Tulevaisuudessa, veikaan että ihan 10 vuoden sisällä alamme nähdä tehdasvalmisteisa reaktoreja kuljetettavan laivalla jqa satamista suurkuljetuksina maanteitse valmiiksi rakennettuun voimalarakennukseen vaan liitettäväksi valmiiseen verkkoon ja hups, kohta alpoi virrata puhdasta sulasuolareaktorin sähköä vaikkapa vanhan loviisan reaktorin noin 500 MW teholla verkkoon.
https://www.yahoo.com/news/russias-world-first-floating-nuclear-plant-arrives-port-103445375.html
1 VASTAUS:
Joku päivä sitten taisi yle tai hesari mainostaa loistavaa uutta tapaa tehdä terästä vedyn avulla.

En kertaa koko stoorii, en muistakaan kuin hatarasti, mutta siellä mainittiin se, että tarvitaan älyttömästi lisää sähköä, pelkästään isohko ydinvoimala pelkän teräksen tuotantoon Suomessa.

edson
+Lisää kommentti
Ja täässä päivän opetusfilmi siitä miten kala päätyy merestä tai "kassista" kalanjalostamoon, sieltä kalatukkuun ja sieltä Lidlin, Keskon ja Sokoksen kalatiskeille tai valmispakasteisiin.
https://www.youtube.com/watch?v=WHENGgpY0Ec&has_verified=1
Vaikka asia näkyy vain vilaukselta niin kannattaa havaita, että kassikalan kasvatukseen pyydetään julmettu määrä muuta kalaa, kuten villakuoretta, merestä kassikalojen muonaksi.
Eli jokainen kasvatettu lohi, kirjolohi tai siika ja kuvassa jopa keltaevä tonnikala on vaatinut suuren, suuren määrän muuta kalaa merestä päästäkseen fileerattuna sini ja minun pöydillemme.

Sittä pitäisi itseasiassa nousta kysymyksiä. Nouseeko on jokaisen omassa mietintämyssyssä. Filmi vaan kertoo miten ketju toimii ja mitä teknologiaa, itseasiassa melkoisen korkealuokkaista teknologiaa siihen käsittelyyn liitty.
1 VASTAUS:
Tuo muuta kalaa pyydetyn määrä suhteessa saatuun lohikiloon on älytön. Joskus kauan sitten luin jostain muusta tavasta syöttää lohia eli ei muulla kalaruoalla, mutta siitä en ole nähnyt uutisoitavan. Silloinkin todettiin se, että muistaakseni kasvispohjainen muona lohille muuttaa myös lohen itsensä ravintosisältöjä. Onkohan mainostettu hiukka liikaa lohen erinomaista rasvaa ja omegan hienoa ominaisuutta ihmisen ravintona.

Lisäksi kassilohissa lienee niitä tauteja ja niitähän lääkitään kait antibiooteilla ja ne muut loistaudit tai sekoittuminen esim. villilohen sukuun. Minäkin oon niin hianosta suvusta, etten soisi ... huh huh

edson
+Lisää kommentti
Kalasta kun nyt tuli vähän sivuttua, niin on edelleenkin valiteltava, että sisäjärviemme luksuskaloja kuten lahnaa, särkeä, haukea ja affenaa ei saada mittakaavassa ja teollistettuina tuotteina kuten erilaisina säilykkeinä, kapakalana, tai edes affenta fileerattuna Euroopan kulinaarimarkkinoille kuin aivan micromittakaavassa.
Kuivatulla kapa ja suolakalalla mihin kaikki särkikalammekin erinomaisesti sopisivat on suuren suuria markkinoita maailmalla.
Ei pelkästä'än Portugalin kansallisruoka eli kabeljauw tai kapaturska, mikä pääosin on tuontikalaa Portugalissakin ja siitä maksetaan erinomainen hinta.
Hauestakin voisi tehdä kapahaukea ja se menisi taatusti kaupaksi kaukoidän ja muslimimarkkinoilla. Jokainen kilo mikä saataisiin tuotettua.
Meillä ei vaan yksinkertaisesti ole sellaista yrittelijäisyyttä ja maailmanmarkkinoiden tuntemusta että kukaan osaisi tarttua kiinni. Mehän emme enää voi kun olemme jo muussa hommassa aikamme käyttäneet, mutta nuoret voisivat jos osaisivat tai kykenisivät.
1 VASTAUS:
"Meillä ei vaan yksinkertaisesti ole sellaista yrittelijäisyyttä ja maailmanmarkkinoiden tuntemusta että kukaan osaisi tarttua kiinni."

Tuossahan olisi mainio mahdollisuus. Muutamia ammattikalastajia ja heille, heidän sisaryritykseleen lainoitettua tai jopa annettua rahaa jalostaa vientiin näitä kotomaan mainioita kaloja. Haukea ainakin riittäisi valtavasti ja särkee kans, noin niinku näppituntumalta

edson ei kuitenkaan ala hikoilla, vaan asentaa matoa koukkuun
+Lisää kommentti
Inventoin pitkästä aikaa könnin sisältöä. Löysin mm. korkkaamattoman Calvadoksen. Tuhtia tavaraa, 40%. Tätähän juo ihan sujuvasti.

Whoo
1 VASTAUS:
Calvadosta on minullakin kotona. Sujuvastihan tuota pari kristallipikarillista ottaa kun on vesilasi vieressä. Voittaa konkan.
+Lisää kommentti
No ni, kyl who tulee viikonloppuisin pestyksi kunnolla, lauantaina saunassa ja sunnuntainä höyryssä.

Samaa mieltä, että antaa konservatorvien purra hammasta ja uskovaisten ihmetellä, että miksei pelastaja jo tule.

Tänään oon pos. mutta huomenna voin taas epäillä, että pallo ei kestä, polla kyllä kestää.

Positiivisuus pursuaa ennakkokäsityksestäni, että Slovenia häviää. Pakko käyttää valtion nimeä, mutta lievennän silviisiin, että missään tapauksessa koskaan en urheiluvoiton nimissä vedä Suomen lippua salkoon. Saati että torille menisin.

Jos terveenä saa olla, niin ensi vuoden syksyllä tarkistan kumppanin kanssa rauhassa toreja ja niiden antia matkalla Baltian kautta eteläiseen Saksaan ja sieltä Unkariin, Kreikkaan, Sloveniaan ... jos uskallan ja matka kestää syys-lokakuun. Taatana tentään ja ihmettelen

että kuin tää on mahollista. Ei ois uskonnu vielä viiskymppisenä

edson menee ny soffalle
Ilmoita
Kohta alkaa Slovenia matsi ja on keskeytettävä ryyppääminen siksi aikaa. No ei ole edes calvadosta, mutta rhummia on aina varastossa.
Pienessä rhummissa näyttää tv ruutukin paljon paremmalta ja kirotuskin tulee ilman vihreitä! Tulokseen nähden olen realisti ja veikkaan Slovenian 3-0 voittoa.
Ilmoita
Valehtelin että oli ryypiskelemässä. Todellisuudessa olin vahtimassa Norwich-Man City matsia netistä ja katsomassa miten Pukki ja joukkue pärjää, ja varsinainen paukku että voittivat Mestarit ja Pukki vielä teki rysän niitä vastaan ja on itse asiassa varsin korkealla koko liigan maalintekijätilastossa. Se on suomalaiselle potkupalloilijalle, vaikka Kotkan poikii onkin, hyvin harvinaista serkkua. Siksi sitä salassa ryyppäämisen varjolla seurasin.
Blu tooth Sonyt ovat kuitenkin ollet korvilla ja kuullut mitä lentiksessä tapahtuu.
Ilmoita
Tässä kuunnellessa miten käy kolmannessa erässä niin kannattaa lukaista uudestaan tämä yle juttu kapahauesta mihin itsekin viittasin tuossa kalafilmin yhteydessä suomalaisista erinomaisista järvikaloista:
https://yle.fi/uutiset/3-10414581
Niistä muistakin kaloista kuivattuna löytyisi juurikin markkinaa sieltä mistä mainitsin eli kaukoidästä ja muslimimaista.
Niinkuin yle artikkelikin kuvaa niin kuivatulle kalalle on myös katolisissa maissa markkinaa ja kuten tiedämme niin se bacalhau seco on muutenkin Portugalin kansallisruoka ja suuri herkku. Tosin siellä siis kapaturskana, mutta kapahauki olisi muun kapakalan ohella täysin käyttökelpoinen ja markkinoitava tuote.
Ei tarvitsisi muuta kuin kehittää teknologisesti järkevä kuivausmenetelmä tähän ilmastoon ja sitten markkinoida.

No ei tullut 3-0 nenuun vaan ilmeisesti 3-1 sloveeneilta.
1 VASTAUS:
Het kun yhytän kapahaen, niin takuulla maistan. Tai sitten en, sillä turska on hyvää savustettunakin, kuten haukikin.

Muistan hämärästi kuinka lipeäkalaa valmistettiin. Oon kuitenkin kuullut sen pitkän tavan valmistaa siitä kuivaturskasta jouluherkkua.
+Lisää kommentti
Kyl slovenialaiset ovat urheilukansaa. Pari miljoonaa kansalaista ja ... Suomalaiset taas matsin ekan erän jälkeen alkoivat valmistella kestämistä tähän päivään. Jos sadalla metrillä pitää tauon puolessa välissä, niin se onnistuu vain Elmolta. Ei hätiä mitiä, tänään saa taas nauttia koriksestakin.

Kuulemma Oma-posti sivut eivät toimi. Kirjoittivat ylessä, että hesarinkin jakelu takkuaa. Mulle tuli het aamulla ... tässä pala etusivua niille, joille ei tullut http://bot.fi/32ot Kyl se on surkee tilanne joulukorttien ja ystävänpäiväkorttien ja synttärikorttien ja kaikenlaisten korttien lähettäjille, että kortit tulevat jos tulevat milloin tulevat, mutta digikortit ne tulevat suunnilleen valon nopeudella
Ilmoita
Tarvitahankohan suamessa valtion omistamaa postilaitosta, emmie ainakaan tarvihe.

Sitten päivän talouspoliittinen pläjäys:
Uutta velkaa otetaan 2,3 miljardia ja valtion omaisuutta myydään kolmella miljardilla. Kaikki menee uuden budjetin käyttömenoihin. Eikä edes riitä kaikkeen luvattuun.

Että näin.

Whoo
3 VASTAUSTA:
Hauskalla murteella ensimmäinen lauseesi. Tarvitahan lie sieltä Etelä-Pohojanmaalta, sellaista jo pojanpoikani puhuu, kun on asunut Sjoella jo kymmenisen vuotta. Mie lienee karjalasta, suami kaiketi Turun suunnalta?

Murteet ovat hauskoja. Rva Whoo kotoisin Kauhavalta? Vai oliko Kurikasta? Joko saitte talon myytyä?

Cee
Anonyymi kirjoitti:
Hauskalla murteella ensimmäinen lauseesi. Tarvitahan lie sieltä Etelä-Pohojanmaalta, sellaista jo pojanpoikani puhuu, kun on asunut Sjoella jo kymmenisen vuotta. Mie lienee karjalasta, suami kaiketi Turun suunnalta?

Murteet ovat hauskoja. Rva Whoo kotoisin Kauhavalta? Vai oliko Kurikasta? Joko saitte talon myytyä?

Cee
Kurikasta on kotoisin. Ei toi kieli kyllä ollut mistään kotoisin, miun sekalaista höpinääni vain.

Ja juu, saatiin myytyä, mutta pilkkahintaan. Siellähän tehtiin kuntotarkastus, jossa löydettiin aika pahoja vikoja talon pohjarakenteista. Siitä huolimatta meni kaupaksi. Kauppakirjan teki asiantuntija, oman ymmärrykseni mukaan paperi on semmoinen että vapauttaa myyjän suunnilleen kaikesta vastuusta. Siinä oikeastaan todettiin, että kauppahinta muodostuu lähes kokonaan tontista ja ostaja on täysin perehtynyt talon vikoihin.

Nykäänhän myyjän täytyy olla ylivarovainen, muuten joutuu vuosien ajan vastaamaan talon piilevistäkin vioista joita aina on. Toki ostajankin täytyy olla varovainen mitä ostaa.

Whoo
Luin juuri tuosta, että maaseudulla ja pikkukaupungeissa on todella vaikea saada talo myydyksi. Se menee lähinnä sillä hinnalla, mikä on tontin arvo, talo on kylkiäinen, jyrätkää pois ja rakentakaa uusi.

Muistan kun äitini lapsuudenkoti oli 15 km:n päässä Mikkelin keskustasta ja perikunta myi sen jollekin yrittäjälle, niin se yrittäjä rakennutti tontille rivitalon pätkän, johon asutettiin omiin asuntoihin muutama vanhus. Äitini kotitalo oli rakennusmiesten taukotupana. Sitten se kotitalo purettiin, oli hirsirunkoinen, hirret lastattiin jonnekin tarkoituksella viedä ne jonkin järven rannalle ja pystyttää sinne kesämökiksi. Seisoivat aikansa jossakin ja hirret oli böllitty, joten siitä ei tullut ikinä kesämökkiä kenellekään. Sen sijaan tontille on rakennettu toinenkin rivitalon pätkä, joissa asuu vanhuksia omissa asunnoissaan. Sen tontin ostaja pisti siis rahoiksi, sai tontin todella halvalla. Tästä on siis niin kauan, ettei silloin mitään kuntotarkastuksia tehty.

Cee
+Lisää kommentti
Voe, voe, onneksi en ole kovin lentopalloinnstunut. Muuten olisi alvariinsa suru puserossa, vähän kuten nyttemmmin lähes kadonnella suomalaisella koripalloilulla. Onneksi tulee välillä iloisia yksilösuorituksia, kuten Teemu Pukin ihan oikeasti kansainvälistä kunniaakin antanut suoritustaso ja näkyvyys ihan BBC pääuutisissakin parhaimpien vormulasankareiden tapaan. Joulupukista viis, mutta hyvä teemupukki!
Kohtahan tulee taas Dohan kisat ja hyvällä tuurilla saamme jotain ilonpilkahduksia sieltä. En tietenkään usko yhteenkään mitaliin ja en edes moneen 8 parhaan joukkoon sijoittumiseen, mutta jos neidit juoksevat aitoja tasolleen ja vaikka 3000 metrin esteissä tai naisten keskimatkoilla sijoituttaisiin oman tason huipulle niin se jo olisi ilahduttavaa.
Keihäästä en odota yhdenkään pääsevän edes karsinnasta läpi, sen verran ailahtelevaa on suoritustaso ollut verrattuna tiedossa oleviin hyvin vakuuttaviin ja kilpailutasaisiin maailman heittäjiin.
Ja jos esimerkiksi Tervon muijalle sattuu tuuri niin leka lentää yli 70 ja silloin ollaan pistesijoilla eli 8 parhaan joukossa että mätkähtää ja se on kyllä kova saavutus.
Parasta tietenkin toivon, mutta realisti on pakko olla.
Meillä esimerkiksi hyppääjillä on kilpailijoihin verrattuna melkoinen lisäpaino rasitteenaan. Sen kaiketi näkee jokainen joka analyyttisesti seuraa meidän ja maailman huippujen esiintymisiä. Hypyissä se ylimääräinen mukana kannettava esimerkiksi 10 kg merkkaa luokkaa 30 sentiä, mikä on sekä pituus, että korkeussuunnassa ihan liikaa kun huipulla mitataan.

Ovatkohan johtavat urheilufanit Pehmeä Pehtoori ja Raisin kova luu eli Dr. Huu mitään noista urheilun tuloksen perustekijöistä ajatelleet. No Huu ainakin jos on muistanut kipata Könnistä pari calvadoksellista kuivaan kurkkuun kuin muinaiset cowboyt saapuessaan savannilta saluunaan huuhtelemaan pölyt kurkustaan!
1 VASTAUS:
Doha joo

Minulla ei mitään odotuksia, paitti jos onnistuvat suomalaiset ylittämään vaikkapa vuoden parhaansa. Yleensä pystyvät alittamaan. Toisaalta siellä on pohjoismaisittain seurattavaa, norjalaiset, ruotsalaiset ...

Kolmannen erän niistä viidestä ottelupallosta eilisessä lentiksessä olisi pitänyt yhden sentään upota, mutta ei ... ja argentiinalaiset korispelaajat olivat väsyneitä. Espanjalaiset pelasivat upeesti.

edson
+Lisää kommentti
Olen tässä vaihteeksi ollut killumassa koiravahdisa vähän pidempään katselemasa jos tulisi uutta tietoa Saudien öljylaitosten pommittamisesta, mutta ei ole tullut. Jos joku on selvittänyt mistä suunnasta, kuinka pitkästä matkasta nuo rähähdelentävät saapuivat, niin ainakaan kukaan ei vielä totuutta kerro. Syyttelyitä kyllä liiteleen tavanomaisiin suuntin, mutta vailla todisteita tai edes kohtuullisesti uskottavia näyttöjä
Ei sitäkään voi täysin pois sulkea, että Iranilaiset haastaisivat vellihousuksi toteamaansa Trummpia päin näköä ja pyrkisivät luomaan omalle raakaöljyn viennilleen vapautuksen maailmanmarkkinoille.
Ilmoita
Aloitan maanantain heti lainauksella

"Uutta velkaa otetaan 2,3 miljardia ja valtion omaisuutta myydään kolmella miljardilla. Kaikki menee uuden budjetin käyttömenoihin. Eikä edes riitä kaikkeen luvattuun."

Tiistainakos se budjettiriihi ... ? Odotan mielenkiinnolla. EKP kehottaa elvytykseen, jotkut sanovat, että Suomella ei ole varaa elvyttää, mutta velan korko on miinus jotain.

Uusi hallitusohjelma mielestäni kertoo jo sen, että kaikkia ei voi jakaa tässä, heti ja nyt ja mitä tulee lupauksiin, niin ihmisethän ovat unohtaneet jo nyt, että "koulutuksesta ei leikata" ja sari sairaanhoitajalle rutkasti lisää ja jos mennään sinne SMP:n aikoihin, niin "työttömyys poistetaan kolmessa kuukaudessa" ja ja ja ja...

Tuo valtion omaisuuden myynti kiinnostaa minua ja yritystuet.

edson
Ilmoita
"Tuo valtion omaisuuden myynti kiinnostaa minua ja yritystuet.

edson"

Vai meinaa Edson myydä valtion yhtiöt ja antaa kaupoille tukea veronmaksajilta ? :)))

Lähdenkin juuri 3 K kokoukseen missä pohdimme tuon asian ja päätämme mikä on ainoa mahdollinen oikea toimi ja ajattelu, kuten HS sensuuri ja YLE konsanaan!

ab
1 VASTAUS:
Minäpä kävin yhden koon kaupassa eli K- kaupassa ihastelemassa kananmunahyllyä. Seuraavaksi ihastelen vaikkapa muita maitotuotehyllyjä paitti maitohyllyä, vaikka siinäkin olisi ihastelemista.

On tavallisia kananmunia, sitten on ulkoilevien kanojen munia, on luomusellaisia, jotka ovat lattiakanoja eli eivät käsittääkseni ulkoile ja sitten on omegakananmunia.

Pitäkööt munansa, pyrin syömään broilereita, eivät ehdi munia.

Ja kun taas kuljen joskus hammas-tahna-tuubi-hyllykön ohi, niin päätän ostaa palasaippuaa ja sillä pesen sekä naamani, käteni, hiukseni ja hampaani

Minä en myy pelkästään valtionyhtiöitä, vaan myyn koko Suamen
+Lisää kommentti
Tästä tulee nyt taas kahteen osaan jakautuva esitelmä eli yli 5000 merkin juttu joka katkeaa siihen ja pitää loputa laittaa jatko osassa.
Olipas hauska kokous meillä. Juoruttiin oikein kunnolla perheittemme asioista. Vahinko ettei täällä voi edes vihjata minkälaisia perheiden sisäisiä ongelmia käsiteltiin. Todetaan vain, että mitä erilaisemmissa perheissä voi olla ihmeellisiä ongelmia jälkikasvun ja jälkikasvun jälkikasvun kanssa varsinkin. Minulla onneksi ei vielä mitään ongelmaa sen jälkijälkikasvun kanssa. Kop kop.
Muuten kaikki K tyypit entisellään. Päivä kerrallaan menee jokainen.
Eikka ei saa tarpeeksi kipulääkettä kun lääkärit eivät halua päästää addiktoituneita hautaan. Minä saan vielä tarvitsemani, mutta koskaan ei tiedä koka lääkäri päättää, että ei enää tätä toimivaa kipulääkitystä. Onneksi annokseni on varsin pieni päivässä ja jos siitä joutuisin vierottumaan niin voisin korvate sen pullolla Tullista päivässä. Ehkä kuitenkin saan jatkossakin ainakin pienen toimivan lääkityksen kun pahasti katkottiin nimenomaan kielen hermoratoja ja asennettiin leukaan kaikenmaalin titaaneja kun leuka piti halkaista ja levittää jotta olisi päästy oikeaan paikkaan leikkaamaan. Siellä nielussa minne tehtiin kudossiirtoja urakalla ei kuitenkaan kipuja ole vaan kaikki jäivät siitä kielen juuresta poistetun syövän osan katkaisemiin hermoihin. Välillä kielen kärki kihelmöi ja tuntuu kun sillä kokeiltaisiin vanhanaikaisen taskulampunpatterin plus ja miinusnapoja millä lapsena joskus otettiin leikkisähköiskuja kuluneella paristolla. Niitä litteitä 3 voltin paristoja jos kuka muistaa..
Sitten meni niissä operaatioissa sylkirauhasten toiminta päin sitä Tina Turberin istuinta eli suuresti. Sitäkin pitää iltaisin oysäyttää ja se minulla pysähtyy vahingossa havaitulla synergistisellä vaikutuksella Imovanen ja sen Oxynorm millilitran kanssa melkein heti ja lakka suun pyyhkimisen tarve.
Lääkärit vaan tiedon puutteessa näkevät ne eri tarkoituksen lääkkeinä ja yrittävät molempia poistaa ihmisten käytöstä. Kyllä niille on synergia opetettu kouluissa mutta kaikkia synergioita hekään eivät ymmärrä. Tämä on yksi niitä mikä toimii mutta ei löydy oppikirjoista.
Se on itse yritettävä saada lekurille selvitettyä miksi kumpaakin tarvitaa ja nimenomaan yhtä aikaa otettuna. Oxynormia olen saanut aika hyvin sitten sairaalasta lähdön kun se sieltä alunperin kirjoitettiin, mutta imvanen yritti ensimmäinen terveyskeskuslääkäri heti poista ja minulla oli kova työ saada sitä riittävästä eri lähteistä. Nytkin se on vajaa määräyksessä. Yritän vielä seuraavalla vastaanotolle selvittää miksi mitäkin lääkettä tarvitaan yhdessä ja minkä verran. Vaihtoehdoksi voin lääkärille jättää selkeästi pullo viinaa päivässä tai ruiskulla kaliumkloridia suoneen. En kerro teille mitä se aiheuttaa ja nopeasti.
No mennäänpäs vanhuslääkinnästä jälkikasvujen lääkintään. Suomessa esiintyy poikkeuksellisen runsaasti autismia sen eri vahvuisissa muudoissa. Autismi on joko vaikea tai varsin yhteisökelpoinen mahdollistaen jopa superasiantuntija toiminnan erikoistuneen aivotoiminnan vuoksi, mikä keskittää täysin objektiivisen analyysiin päälle jääneen mielenkiinnon alueesee,

Ruotsin ilmastotytöllä oli autismin pehmeämpi määritelmnä, Asperger, mikä voi esiintiä ihan normaaleiksi tunnistettavien ihmisten piilotilana. >Sama siinä Pyritään kohdistamaan kaikki ajatus ja toiminta valitun tai halutun mielenkiinnon alueelle.

Näitä on ymmärrettävä, mutta monien vanhempien on erittäin vaikea tunnistaa aspergeriä vaan se sekoitetaan teiniraivoon tai muuhun vastaavaan. Jos se osattaisiin ajoissa tunnistaa niin asperger lapsi saataisiin ohjattua erittäin hyödylliseen ja tärkeään lisäkoulutukseen ja tehtäviin sen asemesta että aspergeristä tulisi kotona eristäytynyt lähinnä pelien ja ruutujen parissa kaiken aikansa viettävä ihminen jota ei työ ja yleisopiskelu enää kiinnosta ja oma harrastus siitten muuttu tuloksettomaksi sosdiaaliturvaharrastukseksi kuten niin monen muusikon
Vanhempi tuosta asiasta on aika vaikea osoittaa mutta isovanhempia kuitenkin sillä heillä on tietoa suvusta ja sen yksilöiden käyttäytymisesta vuosikymmenien hyvässä lykyssä parinsadan tai satojen vuosien ajalta. Moni suvun jäsenten kylähulluus tai outous voi saada uuden valon kun sitä nykytiedon valossa tutkailtaisiin.
Ketään ei voi tuossa suomalaisten yhdessa suur piilo'ominaisuudessa osoittaa vaan valon on vilahdettava itsenäisesti päässä, että piruvie, noinhan se taisi olla meidä Pekan ja Lyylinkin kanssa ja että piru vie jos olisin ymmärtänyt niin olisin kasvattanut ihan eri tavalla. Joku voi myös viitata kintaalla ettö hölynpölyä, minunko suvussa, saatiika minä eisekö kylähullu tai aspergeriläinen?

Tätä esitelmää onkin kiva käydä kirjain kirjaimelta suurennuslasilla läpi. Siinä jopa oppii jotain tai pikemminkin kuulee joidenkin asioiden olemassaolosta
2 VASTAUSTA:
Nopeana lukijana olen hetkessä sisäistänyt luentosi, jossa ei ollut muuta mielenkiintoista kuin kuvaus sairaudestasi.

Sinuna en menisi tekemään diagnooseja toisten kirjoittajien sinulle ventovieraista omaisista. Tiedän kyllä mitä autismilla tarkoitetaan. Minä - ja sadat tyttäreni seuraajat - mieluummin kutsumme näitä kenneltouhuja, valokuvausharrastusta ja luontoretkiä kadehdittavan rohkeaksi elämäntavaksi. Eivät kaikki halua olla konttorirottia.

Meillä on yhdessä tekeillä kirjakin, joka pohjautuu seudun vanhimpien asukkaiden haastatteluihin. Teille tavallisille katujen tallaajille maamme itäinen rajanpinta on pelkkää syrjäistä suota, historiasta kiinnostuneille tämä on verraton tarinoiden lähde, sukellus merkillisten kohtaloiden ja ilmiöiden maailmaan.

Mutta täysin epäkirjallisena tyyppinä tuskin edes ymmärrät mitä tarkoitan, joten jääköön "keskustelumme" tähän.

m
Uusi
Anonyymi kirjoitti:
Nopeana lukijana olen hetkessä sisäistänyt luentosi, jossa ei ollut muuta mielenkiintoista kuin kuvaus sairaudestasi.

Sinuna en menisi tekemään diagnooseja toisten kirjoittajien sinulle ventovieraista omaisista. Tiedän kyllä mitä autismilla tarkoitetaan. Minä - ja sadat tyttäreni seuraajat - mieluummin kutsumme näitä kenneltouhuja, valokuvausharrastusta ja luontoretkiä kadehdittavan rohkeaksi elämäntavaksi. Eivät kaikki halua olla konttorirottia.

Meillä on yhdessä tekeillä kirjakin, joka pohjautuu seudun vanhimpien asukkaiden haastatteluihin. Teille tavallisille katujen tallaajille maamme itäinen rajanpinta on pelkkää syrjäistä suota, historiasta kiinnostuneille tämä on verraton tarinoiden lähde, sukellus merkillisten kohtaloiden ja ilmiöiden maailmaan.

Mutta täysin epäkirjallisena tyyppinä tuskin edes ymmärrät mitä tarkoitan, joten jääköön "keskustelumme" tähän.

m
Minäpäs tässä pohdin auroran kirjoitusta

"Minä - ja sadat tyttäreni seuraajat - mieluummin kutsumme näitä kenneltouhuja, valokuvausharrastusta ja luontoretkiä kadehdittavan rohkeaksi elämäntavaksi. Eivät kaikki halua olla konttorirottia."

Tyttären harrastukset ja vertaaminen konttorirottiin. Melkolailla yksipuolinen käsitys yleensäkin työtä tekevistä. Joo ja harrastus siis on rohkea elämän valinta. Minusta aika moni nuori tekee ihan rohkeita elämän valintojaan laajasta työkentästä, ei niinkään tähtää pelkkiin harrastuksiin.

"Meillä on yhdessä tekeillä kirjakin, joka pohjautuu seudun vanhimpien asukkaiden haastatteluihin"

Ookoo ja kun ei Ali kuulemma kykene "epäkirjallisena" ymmärtämään (hih hih joo) niin minäpä yritän kannustaa, ymmärtää ja laajentamaan ... Ota ihmeessä yhteyttä ammuun jos sil ois joku, joka tekis siitä kirjasta vaik libreton ja sit se esitettäs vaik vaskiviikoil.
+Lisää kommentti
Yllätys yllätys. Jäikin metristä sen verran vajaaksi, että mahtui kerrasta ruutuun, ellei sitten roba tule laskemaan ja vie pois liiat merkit
Ilmoita
Kävin muuten eka kertaa KE*n takapihalla tallaamassa, ja siellä kasvoi niin paljon syömäkelpoista haperoa ja tatteja että E olisi voinyt jo viikkoja tekaista sienikastikkeet omasta pihastaan. Sen pihalla on sienille mielenkiintoinen symbioosijuurist: On muutamia kuusia, on muutamia omenapuita ja on koko talon ympärillä jo tukevaa viiniköynnöstä. Paikallisasukkaisiin kuuluvat monet linnut, siilit, oravat ja ties mitä vieraita sillä onhan se aivan monipuolisen kaupunkimetsän vieressä.
Ilmoita
Niinkuin on aina todettu, niin hän kyllä löytää aina jostain jotain minkä kuvittelee itseään tarkoittaneen, vaikka aspergerin kuvauksellani ei todellakaan käynyt edes koko koirankasvattajien elämäntapa ja ihmiset hänestä itsestään puhumattakaan mielessä. kävi ihan muut ihmiset mielessä ja siksi juuri ketään ei nimetty tai edes yhteenkään suuntaan vihjattu!
Säälittävää että emme koskaan pääse millään keskustelutavalla tai asialla irti tästä meitä seuraavasta painajaisesta.
AB
5 VASTAUSTA:
Hehheh, ketähän mahdoit tarkoittaa sillä suurennuslasin kanssa tiiraajalla?

Kasvatuksesta voidaan toki keskustella, mutta miksi et kirjoita kuten normaalit ihmiset, vaan tekstisi on täynnä vihjailuja eri suuntiin ja eniten tänne päin. Et ehkä itse huomaa sitä.

m

m
Anonyymi kirjoitti:
Hehheh, ketähän mahdoit tarkoittaa sillä suurennuslasin kanssa tiiraajalla?

Kasvatuksesta voidaan toki keskustella, mutta miksi et kirjoita kuten normaalit ihmiset, vaan tekstisi on täynnä vihjailuja eri suuntiin ja eniten tänne päin. Et ehkä itse huomaa sitä.

m

m
Kyllä sinäkin osaat vihjailla

Voin tulkita kirjoituksesi miten haluan eli sen Hesan vuokra-asunto tilanteen, mistä kirjoitit mielipidekirjoituksen johdattamana. Mutta en viitsi tulkita.
edson kirjoitti:
Kyllä sinäkin osaat vihjailla

Voin tulkita kirjoituksesi miten haluan eli sen Hesan vuokra-asunto tilanteen, mistä kirjoitit mielipidekirjoituksen johdattamana. Mutta en viitsi tulkita.
Asutko sinäkin kaupungin vuokra-asunnossa? Luulin että asut maalla omakotitalossa.
Miksi muuten puhut minusta kolmannessa persoonassa? Tulee mieleen joku kartanonherra joka komentaa renkiään: Eemeli menee nyt luomaan lantaa siitä.
Anonyymi kirjoitti:
Asutko sinäkin kaupungin vuokra-asunnossa? Luulin että asut maalla omakotitalossa.
"Asutko sinäkin kaupungin vuokra-asunnossa?"

Nyt klikkaa ison pyörän rattaat. Eikö vihjailuistasi voi kirjoittaa? Vai sitten vasta, kun asuu itse vuokra-asunnossa? Heh heh

"Miksi muuten puhut minusta kolmannessa persoonassa?"

Anteeksi, kuka nyt puhui kolmannessa persoonassa ja kenestä?
+Lisää kommentti
Uusi
Hei AB, katsoitkos Yleltä tulleen 'Armomurhaaja' elokuvan. Siinä täydellinen otos koiranomistajista. Dokumentaarinen elokuva

Mutta mitä tulee sitten tänään alkaneisiin budjettiriiheilyihin, niin ... Eräs kirjoittaja tuolla toisaalla keräytyy pyöreän pöytänsä ääreen hiljaa supattamaan sisätiloissaan näistä asioista. Sensijaan täällä meidän pitäisi haukkua kaikki muille tuntemattomat entisten lähipiiriläisten luonteet sunmuut ja kehua omia jälkeläisiään, siippojaan jne. Se kuulemma olisi keskustelua, hih hih joo
2 VASTAUSTA:
Uusi
Enpä todellakaan katsonut. Näin siitä ennakkoesittelyjä ja oli niin creepy juttu että unien menettämisen pelossa jätin katsomatta.

Pannaan me vaan myyden valtionomaisuus ja syödään lihat :))))
Uusi
Paljon mielekkäämpää on kehua muita, omaa lähipiiriäänkin, kuin itseään. Oma kehu haisee. Sinähän sen tiedät, kun siinä lemussa alvariinsa oleilet...
+Lisää kommentti
Uusi
Yleensä AB allekirjoittaa ainakin, joten toistaiseksi jätän tuon vellomaan tuon valtionomaisuuden myynnin, mutta lihat syödään iliman muuta kohtuudella ja valitaan vielä, että mitkä lihat. No MTK sai uutta uskoa lehmien laitumien fosforoittamisiin, kun tutkimus kertoi, että ei mitiähätiä, lisää vain fosforia.

Aurora tuolla toisaalla kysyy minulta : Mitä vikaa siinä Kokanderissakin on? Ja onko ihan asiallista tehdä sairausdignoosia siitä Ruotsin ilmastoneitosesta?

Min en tee ku tulkintoja, en sairausdiagnooseja ... enää. Mutta sen verran tänne, että itse en ilmastoneitosta voi kuin kannustaa. Hänestä on "vastapuoli" etsinyt vikaa kaikin keinoin. Kuulemma ei itse osaa miettiä, vaan taustajoukot ajavat agendaansa.

Nyt kun öljymarkkinoilla vedetään köyttä ja laajemmin koko alueella tutsikapinalliset, shiiat, saudi uskovaiset jenkkituennalla, kurdit, venäläiset Syyrian "hallituksen" ja iranilaisten kanssa sotkevat isoa soppaa ja lisäksi jäätiköt sulaa ja meret lämpenevät, niin ei jaksa aprikoida ruotsalaistytön sairauksia, kunntuntuu siltä, että todelliset sairaudet ne vasta muualla ovatkin.
3 VASTAUSTA:
Uusi
viihdeohjelmat ovat parodiaa. Digiaika mahdollistaa monenlaisen ruman huuhaa vedätyksen. Jokainen sortuu välillä heittämään kehiin väitteitä jotka ovat täysin oman maailmankuvan vastaisia lipsahduksia. Ruotsalaisneito on minustakin oikealla asialla. Tosin varsin tietämätön miten maailma rakentuu. Sitä tietoa saa vain hengittämällä sisään ilmaa ja puhaltamalla ulos hiilidioksidia riittävän monta vuotta. Hänen ympärillänsä pyörii monenlaista hännystelijää ja helppoheikkiä. Kasvava joukko ekoaatteesta rikastuvia. Monelle heistä puheet ja käytännön teot ovat tyystin eri paria. Bruttokansatuote per capita nousee mutta eriarvoisuus ja köyhyys ei tule poistumaan mihinkään tästä maailmasta. Ponnistelu ja lisäarvon tuottaminen on ihmiskunnan kohtalo. Materialistinen lisäarvo saastuttaa aina maailmaa monin tavoin. Aineetontakin lisäarvoa on vaikeata tuottaa ilman että energiaa palaa ja paljon. Asumiskelpoista varapalloa ei tietääkseni ole tässä aurinkokunnassa.
Puosuvaari
Uusi
Anonyymi kirjoitti:
viihdeohjelmat ovat parodiaa. Digiaika mahdollistaa monenlaisen ruman huuhaa vedätyksen. Jokainen sortuu välillä heittämään kehiin väitteitä jotka ovat täysin oman maailmankuvan vastaisia lipsahduksia. Ruotsalaisneito on minustakin oikealla asialla. Tosin varsin tietämätön miten maailma rakentuu. Sitä tietoa saa vain hengittämällä sisään ilmaa ja puhaltamalla ulos hiilidioksidia riittävän monta vuotta. Hänen ympärillänsä pyörii monenlaista hännystelijää ja helppoheikkiä. Kasvava joukko ekoaatteesta rikastuvia. Monelle heistä puheet ja käytännön teot ovat tyystin eri paria. Bruttokansatuote per capita nousee mutta eriarvoisuus ja köyhyys ei tule poistumaan mihinkään tästä maailmasta. Ponnistelu ja lisäarvon tuottaminen on ihmiskunnan kohtalo. Materialistinen lisäarvo saastuttaa aina maailmaa monin tavoin. Aineetontakin lisäarvoa on vaikeata tuottaa ilman että energiaa palaa ja paljon. Asumiskelpoista varapalloa ei tietääkseni ole tässä aurinkokunnassa.
Puosuvaari
"Tosin varsin tietämätön miten maailma rakentuu."

Ootkos varma? Jospa nuoret näkevät sen ahneen reaalitotuuden, mihin kaikki rakentuu. No tääkin on laajempi juttu ja oppivat nuoret jo kouluissaan millaisia luonnonvaroja käytetään mihinkin ja osa saattaa nuorista jopa aatella tapoja, millä hillitä yksityisiä himoja.

Ekoaate? Onko se aate? Vai voiko ajatella, että se on päämäärä? Tiedä häntä, sillä tottahan on kirjoittamasi "Materialistinen lisäarvo saastuttaa aina ja Aineetontakin lisäarvoa on vaikeata tuottaa ilman että energiaa palaa ja paljon". Hännystelijöitä voisi huiskia avoimesti.

Räikeätä eriarvoisuutta vastaan on taisteltava.

"Kasvava joukko ekoaatteesta rikastuvia."

Ite haluun nähä tuon niin, että se teknologia, jolla edistetään hiilettömään elämään siirtymistä saa olla myös rikastuttavaa. Voipi olla että se rikkauskin voidaan jakaa oikeudenmukaisemmin eli boonuksina kaikille mieluummin kuin vain johdolle.
Uusi
Niin allekirjoitankin enkä käy anonyyminä suorittamassa konspiraatio operaatioita. Ne savat tehdä sellaiset joilla on tarve muiden ihmisten manipulointiin ja harhauttamiseen keinoja kaihtamatta.

Valtionyhtiöistä olen täällä lähes aina heittänyt huulta ja :) perään. Itseasiassa en ole myymässä senttiäkään elämisen perustarpeisiin muodostetuista valtionyhtiöistä.

Kun minä yhdessä metrissä käsittelin 3 K kokouksessa keskusteltua aspergeriä, niin kirjoitin ja viittasin vain sen kolmikon sukujen tuntemista asperger tapauksista. Siksi en ketään tapausta yksilöinyt. Kukaan muu ei edes käynyt mielessä kuin korkeintaan mahdollisena rationaalina mielipiteen ja kokemuksen vaihtajana asiasta 100% yleisellä tasolla. Tietenkin se joka meitä joka kirjaita myöten jatkuvasti suurennuslasilla seuraa kehitti siitä päässään? kuvitelman, että nyt oli keskusteltu hänestä ja hänen koiriin ilmeisesti keskittyneestä tyttärestää vaikka edes hälpäsen vertaa ei ollut mielessä käynyt. Se on se huomiontarve vaan paha piina se pakottaa luulemaan ja näkemään näkyjä.
No tänään on nyt sitten hänen huomiopäivänsä. Hänet on huomattu ja huomattu varmaankin juuri sellaiseksi mikä hän on. Ehkä huomenna taas pyyhimme ohi hänen mölyjensä ja jatkamme asialinjalla. Sitten hän oikein hyvällä onnella on kaksi viikko hiljaa kunnes paine taas kasvaa ja pitää löytää syy potkia navetta säpäleiksi

Kokander taas on makuasia. Minä en siitä tykkää!
+Lisää kommentti
Uusi
Lainasin loppuosan siitä lukijan mielipiteestä halvemmista vuokra-asunnoista

"Tyttäreni on lähihoitaja, ja hänen palkkansa on 2 200 euroa kuukaudessa. Hän maksaa vuokraa kaksiosta 800 euroa kuukaudessa. Asumistukea hän saa vain 80 euroa kuukaudessa, koska on niin ”hyvätuloinen”.

Kuka tarttuisi tähän epäkohtaan, jotta edullisia asuntoja saisivat ne, jotka niitä oikeasti tarvitsevat?"

Kohta yksi. Jos hänen tyttärellään olisi kaupungin halvempi vuokra-asunto, niin tyyppi ei olisi kirjoittanut riviään eli ei huolta kuin omasta tyttärestään.

Kohta kaksi. Jos tytär saisi asumistukea reippaasti enemmän, niin ei silloinkaan kirjoittais mitään. Eli ei mitään huolta siitä, miten asumistuen jako vaikuttaa yleisesti vuokratasoon.

Kaupunki lunastakoot tontteja tarpeeksi joka puolen Helsinkiä ja jos yksityinen haluaa liiaksi netota tonttien hinnoilla, niin pakkolunastusta peliin. Ja kaupungin asuntoja sitten joka kaupunginosaan kunnolla ja vuokrat alas.
7 VASTAUSTA:
Uusi
Miksi ihmeessä edson yrität mennä vieraan kirjoittajan pään sisään? Varsinkin neljäs kappale on täysin järjetön. Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?
Uusi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi ihmeessä edson yrität mennä vieraan kirjoittajan pään sisään? Varsinkin neljäs kappale on täysin järjetön. Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?
"Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?"

Jos sinun maailmasi on tytär ja sinä, sen ei tarvitse merkitä sitä, että kaikilla olisi yhtä pieni maailma.

Miksi nyt yleensä siis kantaa huolta muista kuin itsestään? Öljyä rattaasi ja äkkiä
Uusi
edson kirjoitti:
"Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?"

Jos sinun maailmasi on tytär ja sinä, sen ei tarvitse merkitä sitä, että kaikilla olisi yhtä pieni maailma.

Miksi nyt yleensä siis kantaa huolta muista kuin itsestään? Öljyä rattaasi ja äkkiä
Sinähän sosialisti olet, kun säälit ja rakastat kaikkia stadin vuokralaisia, oli niillä mikä vuokra tahansa.
Uusi
edson kirjoitti:
"Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?"

Jos sinun maailmasi on tytär ja sinä, sen ei tarvitse merkitä sitä, että kaikilla olisi yhtä pieni maailma.

Miksi nyt yleensä siis kantaa huolta muista kuin itsestään? Öljyä rattaasi ja äkkiä
Edsonin kanssa olen tietysti samaa mieltä vaikka en itse vuokrahuolestujan tarinaa ole lukenut. Jonkun on kannettava huolta että ihmisillä on tarpeeksi kaiken perustaa eli riittävän edullisia vuokra asuntoja. Meille eläkeläisille jotka pursuamme rahaa se on tietysti yhdentekevää ja niinkuin minäkin olen sanonut että hvettää maksaa niin pientä vuokraa vapaaseen markkinaan verrattuna.

Mutta juuri ne pienipalkkaiset työssäkäyvät ja niitä työllistävät yritykset ja yhteiskuntakin ovat riippuvaisia siitä, että heille voidaan osoittaa vuokra asunto minkä vuokran kykenevät palkallaan maksamaan ja pienemmistä täyden työajan palkoista se on hädintuskin edes se minkä kaupunki vuokrina veloittaa

Mutta tällaisten asioiden käsittely ei yksinkertaisesti sovellu sosiopaateille joiden elämä pyörii itsensä tai äärettömän sissäänlämminneen pikkupiirin ympärillä ja sisällä.

Edsonilla, samoin kuin minulla on aitoa yhteiskunnallista ja yleistä moraalia sekä vastuuntuntoa. Siksi voimme aina keskustella vaikka emme joka asiasta aivan identtistä mieltä olisikaan. Kumpainenkin tunnistaa väreistä sävyjä, ei ainoastaan mustan ja valkoisen
Uusi
Ali-Baba kirjoitti:
Edsonin kanssa olen tietysti samaa mieltä vaikka en itse vuokrahuolestujan tarinaa ole lukenut. Jonkun on kannettava huolta että ihmisillä on tarpeeksi kaiken perustaa eli riittävän edullisia vuokra asuntoja. Meille eläkeläisille jotka pursuamme rahaa se on tietysti yhdentekevää ja niinkuin minäkin olen sanonut että hvettää maksaa niin pientä vuokraa vapaaseen markkinaan verrattuna.

Mutta juuri ne pienipalkkaiset työssäkäyvät ja niitä työllistävät yritykset ja yhteiskuntakin ovat riippuvaisia siitä, että heille voidaan osoittaa vuokra asunto minkä vuokran kykenevät palkallaan maksamaan ja pienemmistä täyden työajan palkoista se on hädintuskin edes se minkä kaupunki vuokrina veloittaa

Mutta tällaisten asioiden käsittely ei yksinkertaisesti sovellu sosiopaateille joiden elämä pyörii itsensä tai äärettömän sissäänlämminneen pikkupiirin ympärillä ja sisällä.

Edsonilla, samoin kuin minulla on aitoa yhteiskunnallista ja yleistä moraalia sekä vastuuntuntoa. Siksi voimme aina keskustella vaikka emme joka asiasta aivan identtistä mieltä olisikaan. Kumpainenkin tunnistaa väreistä sävyjä, ei ainoastaan mustan ja valkoisen
"Jonkun on kannettava huolta" jne. Kysynpä vaan, mitä huolen kantamista on hokea samaa sovinnaista virttä jollain purinapalstalla. Ei se tee sinua eikä edsonia yhtään inhimillisemmiksi, vaikka kehuisitte rakastavanne koko maailmaa, kun käytännössä kuitenkin pyöritte vain omissa erinomaisissa ympyröissänne. Tuskin osallistutte edes mihinkään hyväntekeväisyyteen suurilla rahoillanne.
Uusi
Anonyymi kirjoitti:
Sinähän sosialisti olet, kun säälit ja rakastat kaikkia stadin vuokralaisia, oli niillä mikä vuokra tahansa.
Täysin rahisevan rattaan tuotos

edson
Uusi
Anonyymi kirjoitti:
"Jonkun on kannettava huolta" jne. Kysynpä vaan, mitä huolen kantamista on hokea samaa sovinnaista virttä jollain purinapalstalla. Ei se tee sinua eikä edsonia yhtään inhimillisemmiksi, vaikka kehuisitte rakastavanne koko maailmaa, kun käytännössä kuitenkin pyöritte vain omissa erinomaisissa ympyröissänne. Tuskin osallistutte edes mihinkään hyväntekeväisyyteen suurilla rahoillanne.
"Tuskin osallistutte edes mihinkään hyväntekeväisyyteen suurilla rahoillanne."

Oisko pitänny laittaa kolikko käräjäoikeuden tuomion saaneet kirstuun? Meinaaks sä nyt, että täällä pitäisi luetella kaikki ne hyväntekijöiden haavit, mihin on roposensa laittanut. Tuohan on sopiva aihe Elämään ja osille elämäläisiä.

Jos haavi kiertäisi läpi Suomen, missä pyydettäisiin apua itärajan uuninpankopoikien hengelliseen piristämiseen ja luvattaisiin järjestää luentoja ja ohjausta aiheeseen, älä pane sukulaisiasi, niin het kolikkoni tiputtaisin haaviin. Eiku setelin.

edson
+Lisää kommentti
Uusi
"Brother Christmas keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen ilman lupaa – perussuomalaisten kansanedustajalle sakkoja"

Tässä minua kiinnostaa oikeastaan vain perussuomalaisten kanta jo Soinin aikoina eli sieltähän kuului paljon vaatimuksia, että kehitysapukin olisi saatava hyväntekeväisyyspohjalle. Kyllä Ari Koponen on oikein puolueensa valinnut. Tuskin muualle olisi edes hyväksytty

No perussuomalaisiin on kuulunut jo kauan rikoksista tuomittuja dorkia eli ei muuta kun persut valtaan ja käräjäoikeus sitten tuomitsemaan niitä kehitysapu-kikkojakin.
Ilmoita
Uusi
Moi Ali, testasin ekaa kertaa mobiilimaksamista.

Kaikki ne hyvät puolet, mitä on tietsikan kautta saavutettavissa, saavutin myös mobiililla aika vaivattomasti. Suurenntaa joudin pari keraa, mutta siinä kaikki. Laskujen tarkistus helppoa, niiden muutokset, jos tarvii, helppoja.

Oikeastaan hyvä, kun tuli tuntuma mobiiliinkin. Ja mobiilina oli siis puhelimeni, seuraavaksi ehkä kokeilen tablettia.
2 VASTAUSTA:
Uusi
Minulle tulee vielä pari laskua paperisen. Niitä en ole jostain syystä onnistunut muuttamaan e-laskuiksi. Autovakuutus ja kotivakuutus sekä HUS klinikkakäynnit tulevat paperisena.
Niitä olen vähän miettinyt kuinka ne saa kännykän pikkunäytöillä numeroitua oikein puhelimeen.
Nyt muut laskuni tulevat e laskuina ja ne vaan käyn hyväksymässä. Ei kait niitten hyväksymisessä mobiilistikaan mitään ongelmaa pitäisi olla. On vaan ne paperilaskut. Niiden muutaminen e laskuiksi ei onnistunut Nordealla ja nettipankissa, kaikki muut ovat siellä onnistuneet. En tiedä mikä vika vakuutusyhtiöllä on maksiliikenteessään kun se muutos ei ole onnistunut, ja en voi yhtiöön soittaakaan kysyäkseni ja asia ei ole tarpeeksi tärkeä jotta ryhtyisin meilaamalla selvittämään. Muutan mobiiliksi sitten kun on pakko eikä vaihtoehtoa ole. Luultavasti minun jäljelläolevana elinaikanani sellaista pakkoa ei tule.

Sensijaan saatan ennenpitkää piipahtaa elisa myymälässä vaihtamassa netin toimittajan ja modeemin sekä tilaamassa elisan kautta vähän maksu tv ohjelmia joita ei ole DNA näkymisen loputtua kun muutin tänne Kalliosta. Nyt ei tahdo löytyä ympäri kellon tarpeeksi kiinnostavaa ohjelmaa vaikka on toistakymmentä vapaakanavaa, joku 15 kaikkiaan kun otetaan mukaan japanilaiste, ranskalaiset ja saksalaiset world service uutistoimistot ja MTV.
Kaikki pääosin ihan "Kokanderia" Onneksi löytyy joka päivä muutama tunti katsottavaa ja kuunneltavaakin ohjelmistoa.
Uusi
Ali-Baba kirjoitti:
Minulle tulee vielä pari laskua paperisen. Niitä en ole jostain syystä onnistunut muuttamaan e-laskuiksi. Autovakuutus ja kotivakuutus sekä HUS klinikkakäynnit tulevat paperisena.
Niitä olen vähän miettinyt kuinka ne saa kännykän pikkunäytöillä numeroitua oikein puhelimeen.
Nyt muut laskuni tulevat e laskuina ja ne vaan käyn hyväksymässä. Ei kait niitten hyväksymisessä mobiilistikaan mitään ongelmaa pitäisi olla. On vaan ne paperilaskut. Niiden muutaminen e laskuiksi ei onnistunut Nordealla ja nettipankissa, kaikki muut ovat siellä onnistuneet. En tiedä mikä vika vakuutusyhtiöllä on maksiliikenteessään kun se muutos ei ole onnistunut, ja en voi yhtiöön soittaakaan kysyäkseni ja asia ei ole tarpeeksi tärkeä jotta ryhtyisin meilaamalla selvittämään. Muutan mobiiliksi sitten kun on pakko eikä vaihtoehtoa ole. Luultavasti minun jäljelläolevana elinaikanani sellaista pakkoa ei tule.

Sensijaan saatan ennenpitkää piipahtaa elisa myymälässä vaihtamassa netin toimittajan ja modeemin sekä tilaamassa elisan kautta vähän maksu tv ohjelmia joita ei ole DNA näkymisen loputtua kun muutin tänne Kalliosta. Nyt ei tahdo löytyä ympäri kellon tarpeeksi kiinnostavaa ohjelmaa vaikka on toistakymmentä vapaakanavaa, joku 15 kaikkiaan kun otetaan mukaan japanilaiste, ranskalaiset ja saksalaiset world service uutistoimistot ja MTV.
Kaikki pääosin ihan "Kokanderia" Onneksi löytyy joka päivä muutama tunti katsottavaa ja kuunneltavaakin ohjelmistoa.
Hyvä kommentti

Mulla oli joitakin aikoja sitten vaikeuksia muuttaa e laskuksi kunnallisia terveydenhoitomaksuja. Tai hammaslääkärimaksuja. Tai pelkästään terveydenhoitajalla käyntimaksuja. Syy oli se, etten osannut valita niistä kolmesta mahdollisuudesta oikeata kohdetta, kun kysyttiin, mihin kunnalliseen laskuttajaan, yleiseen, terveydelliseen vai ... ja en ny muista kaikkia vaihtotoja, mutta valitsin väärin, kunnes kokeilun kautta onnistuin. Joku meni ns. yleiseen laskutukseen, joku terveydenhoidon laskutukseen jne. Tämä on mielestäni atk eli tekninen ongelma ja kun painitaan kunnallisen atk:n teknillisissä kiemuroissa, niin en enää ihmettele, miksen onnistunut heti. Järjestävät onnistuneesti sotkuja, mistä on ollut jo esimerkkejä hätäkeskustoiminnassa jne.

Veikkaan, ettei mobiilimaksamiseen tartte siirtyä piiiiitkään aikaan. Ite vaan kokeilin tänään.

PS. Kohta saan postilaatikon pois laatikkorivistöstämme. Digi olkoot minun laatikkoni.

Ymmärrrän kokandereiden mieltä tyhjentävän vaikutuksen ja uusintoja ja uusintoja ja uusintoja. Ite en oikeastaan kaipaa kuin ajankohtaiset, muutaman uuden sarjan ja uusintana tykkään muutamasta, vaikka ne olen nähnytkin. Ja sain iloa Venäjä-Suomi lentiksestäkin huolimatta tuloksesta

edson
+Lisää kommentti
Uusi
Muistankohan väärin? Olin kuulevinani postin jakelussa toimivien palkan olevan suunnilleen 2100 ekuu

Ja Hesarissa kirjoittaa siis äiti, jonka tytär on lähihoitaja ja saa palkkaa 2200 ekuu.

Minulle tulee mieleen vain yksi asia. Paljonko on jakelija käynyt koulutusta alalleen? Jotain tolkkua kerjätessäkin perkkeletto. Ja varsinkin lakkoillessa.
Ilmoita
Uusi
Edson on pistänyt niin paljon tarinaa tantereelle, että jahka saa kaikki luettua, niin varmaan syntyy taas metri vastauskommenttia kun oma varsinainen työvuoro tulee.
En ole tuota kaupungin vuokra asuntodebattia lainkaan seurannut. Sen tietenkin tiedän, että kaupungin pitäisi rakentaa enemmän edullisia vuokra asuntoja jotta samalla liika läski hiukan ohenisi vapaan markkinan vuokra asunnoista.
Sen tiedän myös muualta maailmasta, että aivan harvoja poikkeuksia, kuten Romania, lukuunottamatta valtaosa maailmaa asuu aivan järjellisistä syistä vuokra asunnoissa suurissa kaupungeissa..
Ilmeisesti noista yleisistä asioista ei saisi keskustella sellaisten mielestä jotka pyörivät vain itsensä ympäri ja sisällä eivätkä muualla näe mitään muuta kuin itseään tai että kaikkien ihan toisista kirjoitetut asiat liittyvät häneen tai koskevat häntä. Paha tauti.
3 VASTAUSTA:
Uusi
Tottakai saatte keskustella vuokra-asunnoista, minä koko keskustelun aloitinkin. No jatketaan tästä. Paljonko sinun tuloillasi saat asumistukea?
Uusi
Anonyymi kirjoitti:
Tottakai saatte keskustella vuokra-asunnoista, minä koko keskustelun aloitinkin. No jatketaan tästä. Paljonko sinun tuloillasi saat asumistukea?
Sinä ja sinun aloituksesi. Meinaatko, ettei täällä aiemmin ole keskusteltu vuokra-asumisesta?
"No jatketaan tästä."

Epäilen vahvasti, ettei sinun kanssasi voi jatkaa yhtään mistään. Eikä tämä ole edes epäily.

edson
Uusi
Onhan täällä keskusteltu vaikka mistä, jos Aatamista aloitetaan. Tämänpäiväisen vuokra-asunto-keskustelun kyllä aloitin minä tuolla Elämässä.

Kivistääkö mahaa vai miksi herra on niin kiukkuinen?

No, nyt näyttää tulleen uusi käänne, kun sain Alin leuhkimaan rahoillaan. Futoni-Ali, heh.
+Lisää kommentti
Uusi
Niinkuin huomasitte niin vapautin kommentoinnin itsesensuurista täksi päiväksi kun anonyymi tuli hakemaan kaipaamaansa huomiota ja sitä tänään sitten saakoon vaikka millään syyllä ei ole sitä ansainnut vaan tuli taas ulos täysin keksityin konspiraatioajatuksin että h'ntä ajkateltiin ja häneen viitattiin vaikka hän ei ollut edes mielessä käynyt kuuluisinen tyttärineen.

Jos anonyymi kysyi minulta paljonko saan tuloillani vuokratukea niin vastaus on yksiselitteisen selvä: E ole sellaista edes hakenut enkä muitakaan tukia.
Minulla on aina tyynyllinen seteleitä isoissa taskuissani.
3 VASTAUSTA:
Uusi
ohops rahamies. Sinulla on kaimakin. Olet kuin naapurin vanha mukava pappa. Tekee klapikauppaa ja monenlaista lisähommaa. Ikänsä ollut ahnas työnteolle ja pikku bisneksen tekemiselle. Köyhistä karuista oloista lähtöisin. Se laittaa yrittämään. Paksu pinkka nahkeita 50 euron seteleitä vieri vieressä lompsassaan. Niitä oikein pitää näytellä ja plarata paksuilla sormenpäillä kauppaa tehessä. Ja tietenkin se lompsa roikkuu syöttinä perstaskussa.
Puosuvaari
Uusi
Anonyymi kirjoitti:
ohops rahamies. Sinulla on kaimakin. Olet kuin naapurin vanha mukava pappa. Tekee klapikauppaa ja monenlaista lisähommaa. Ikänsä ollut ahnas työnteolle ja pikku bisneksen tekemiselle. Köyhistä karuista oloista lähtöisin. Se laittaa yrittämään. Paksu pinkka nahkeita 50 euron seteleitä vieri vieressä lompsassaan. Niitä oikein pitää näytellä ja plarata paksuilla sormenpäillä kauppaa tehessä. Ja tietenkin se lompsa roikkuu syöttinä perstaskussa.
Puosuvaari
Rahaa lompsassa, huh

Yhtä vanhanaikaista kuin sukeltaa zenit kädessä
Uusi
Samapahan tuo millä lailla sitä rahaa on. Pääasia, että on tarpeeksi tarvittaviin lähtöihin. Ja ette ehkä tiedä mutta futoni mikä on seteleillä täytetty on paras nukkumisalusta ja unen antaja
Rahanpuutteesta kärsivät vaan eivät tiedä laadusta mitään!
AB
+Lisää kommentti
Uusi
Kylläpä syntyi melkein ketjullinen kommentteja yhdessä käsityksen vapaapäivässä.

Siitä nähdään ainakin se mikä vaikutus ilmaisunvapaudella on jatkuvaan sensuuriin ja itsesensuuriin sekä täysaikaista kyttäilyä ja tarkoituksellista väärintulkitsemista varovaan kastroituun keskusteluun.

No nyt kun sekä navetanmurskaaja (kiukuttelee ja potkii ilman oikeaa syytä niin että kuvainnollisesti navetan seinät kaatuu) ja anonyymit ovat saaneet pelkuripäivänsä ja keränneet sekä haluamaansa huomiota sekä päässeet sanomaan luulemiaan pikkuilkeyksiä anonyyminä niin huomenna palaamme taas normaalielämään missä ei oteta kantaa mihinkään ja yritetään kirjoittaa niin ettei pilkustakaan saisi väännettyä jollekin kuvitelmaa olleensa ajateltu tai kohde!

Siitä taas väärän hyökkäyksen kirvoittaneesta 3 K asperger keskustelusta mistä kirjoitin voi kyllä löytyä yleistä ja aivan asiallista keskusteltavaa joten varaan siltä osin jatkokeskustelumahdollisuuden mikä liittyy aspergeriin yleisesti Suomessa ja maailmalla muttei lainkaan koske Mauroraa tai tytärtään koska he eivät koskaan edes olleet ajatuksissa tässä yhteydessä vaan ajatus lähti Örjanin, Eikan ja minun sukujen asperger tapauksista. Kuten alkuperäisessä kommentissa sanoin niin henkilöllisyyksiin ei viittata mutta keskustelussamme oli sekä sukutaustamme, ja nykypolven jälkeläiset ja heidän lastensa mahdolliset asperger vaikutukset ja miten se ovat tunnistettavissa ja autettavissa ja miten voi jäädä asia huomaamatta ymmärryksen puutteessa ja muuten täysipainoista, jopa hyvinkin älykästä asperger lasta ei ole parhaalla mahdollisella tavalla ohjata. Kyseessähän on poikkeuksetta nimenomaan tiedostamatta jääneen vanhemman tavallaan suurentama ongelma jos asiat eivät suju riittävän yhdyskuntakelvollisesti.

Kyseessä on itseasiassa vaikea ongelma vanhemmillekin. Miehiä usein vaivaa uskomattomuus tilanteesta ja ymmärtämättömyys jos ei ole siihen jotenkin perehtynyt. Naisia taas ylisuojelu ja itsensä pettäminen.

On sillä lailla kuitenkin mukava joskus vetää ihan oikeita asioita tällekin foorumille keskusteluun, että ainakin Edson ymmärtää asioita inhimillisyyden moraalin kannalta ja pystyy kaikesta keskustelemaan suhteellisesti. Ennenkaikkea ymmärtää että jollakin muulla voi olla erilainen näkemys vaikkapa Jenni Kokanderista kuin hänellä.

Puosuvaari voisi kyllä tunnistautua vahvemmin kun nyt emme tiedä kuka on tv puosuvaari, kuka puosuvaari ja kuka Whoo tai joku muu
Edson ja minä olemme ihan jotain unohtamisia lukuunottamatta esiintyneet koko ajan tunnistettavilla virtuaalinimillämme ja meidä oikeat nimemmekin ovat kaikkien tiedossa, vaikka ei kylläkään saisi olla.

Se että tällaisille vanhoille atbloituneille ketjuille tulee anonyyminä on puhdas osoitus pelkuruudesta ja kieroilusta ja välittömästi kun täällä joku kirjoittaa anonyyminä ja yrittää jemmata käsialaansa tietää että manipulaattorit ja pelkurit ovat sankoin joukoin lentelemässä ilmassa.

Tänään vielä vuorossani saatan jotan sensuroimatonta ilmaista kun onkin jäänyt kymmeniä kertoja vastaamatta puhtaaseen provosointiin ja sydämen ilkeyteen.
Nyt on vapaasi pieni pintaraapaisu tarpeellisesta sanottavasta ilmaistu.
Huomenna ainakin minä palaan normaaliin sensuroituun tilaan missä kirjoitetaan ihan yleisesti ihan yleisistä asioista eikä mitään osoiteta kenellekään ellei suoraan nimellä mainita kenelle osoitettu tai keneltä kysytty. Ja provosoiviin väärin perustein tehtyihin manipulatiivisiin kommentteihin ei aikoihin taas vastata tai noteerata

Tiedossahan on että huomennakin vahdinta ja väärinymmärrysten etsiminen jatkuu ja aina tietyin intervallein ilmestytään keksityllä huomiosyyllä eldankajärven hevosten tyyliin hevostelemaan eli laulun sanoja lainaten:

" ei ole hevoisilla enää edes heiniä,
nyt ne syövät jo tallin seiniä"
1 VASTAUS:
Uusi
Isoherra yrittää olla joviaali ja kansanomainen, mutta tietämättömyys sekä mielenkiinnon puute kotimaista kulttuuriperinnettä kohtaan paistaa kaikesta läpi. Sitaatitkin menevät väärin, jokainen suomalaisen sotilaan tytär ja poika tietää, että

"ei hevosilla heiniä,
kun syövät ne tallissa seiniä."

Mihinkähän vielä tarttuisin? Siihen varpaisillaan oloon ehkä. Ovatko tällaiset metrin mittaiset tuomiopäivän saarnat jotain varovaista liikehdintää kirjoittamisen vainioilla? Eivät tosiaan, vaan raskaan lekan heiluttamista meidän pienillä vasaralla naputtelijoiden pään päällä. Kun raskas ase jonain päivänä laskeutuu, se tekee suurta hallaa. Mutta sitä ennen Daavideina pyrimme taistelemaan Goljatin hirmuvaltaa vastaan. Se on varma se!

Yksi outo piirre herran saarnoissa on se, että hän väittää kirjoittavansa yleisellä tasolla kenenkään nimeä mainitsematta ja jos joku jotain luulee, on idiootti. Ennen pitkää tulee kuitenkin vastaan vaikkapa paikannimi, jonka yhteydessä hän viittaa kaikkien tuntemaan kirjoittajakollegaan mahdollisimman ala-arvoisesti tyyliin "Lieksan obeesi".

Kun ei muuta keksi, puuttuu naishenkilön ulkonäköönkin, jonka hän on vakoillut jostain vanhasta valokuvasta. Eli miehenä ja kirjoittajana samaa roskasakkia tunnettujen naisjulkkisten pilkkaajien kanssa. Varsinainen #Metoo-tapaus!

LiisaO
+Lisää kommentti
Uusi
Tämä ihan vaan Edsonin kanssa aiheen asiasisällöstä kirjoitellen:

Sivumennen sanoen Edson, tunnetko sinä sukujesi taustalta yhtään autismi-tai asperger tapausta.

Niitä on Suomessa ilmeisesti hiukan enemmän kuin keskimäärin maailmassa.
Minun suvuissani on, Örjanin suvussa on ja Einarin suvussa on. Niistä keskustelimme 3 K kokouksessa ja niistä kirjoitin kunnes lieksan p..... kirjautui ilmoittamaan että vain hän ja hänen tyttärensä olivat ajatuksissani ja kohteenani vaikka muiden muassa muusikko pojallani on asperger. Muiden osallistujien tietojahan en sen tarkemmin selvitä ja onneksi olenkin pitänyt heidän henkilöllisyytensä kautta vuosien täysin virtuaalisina. Heidänkin kimppuunsa olisi jo käyty jos olisi pienikin viite todellisiin identitetteihin tullut

Se on iso rasite tälle ketjustolle, että tuon yhden ihmisraivon takia joutuu jokainen tarkkaan varomaan jokaista kirjainta minkä kirjoittavat ja pitämään todellisuuden mahdollisimman saavuttamattomissa. Sitä on meidän muiden kuitenkin yritettävä ymmärtää aivan kuten meidän tulisi yrittää ymmärtää aspergerin yhtymästä jollain tasolla ja vahvuudella kärsivistä lapsistamme tai lapsenlapsista kun aspergerillä on taipumusta hyppiä sukupolvien yli

Hyvä puoli siinä kyttäyksen aiheuttamassa sensuroidussa kirjoittamisessa on että oppii kirjoittamaan virtuaalisesti ja fiktiivisesti eli juurikin ei asbergeriläisittäin
Ilmoita
Uusi
Ja näin vapautetun sana päivänä täytyy todeta että meillä jokaisella on joka hetki mahdollista olla jonkun toisen juttuja lukematta, kommentointiin osallistumatta, jopa häipyä, minkä valinnan eräät ovat joko vapaaehtoisesti tai painostettuna aikojen saatossa tehneet.
Vaikka minullakin on vaikka kuinka paljon kirjoitettavaa ihan oikeilla asiafoorumeilla niin olen kaikesta ilkeydestä ja ajojahdista lukuunottamatta pysynyt tällä vanhalla elämän jakoketjulla ainoana puhtaasti sosiaalisena? ketjuna mihin ylipäätänsä osallistun niin poislähtö ei ole kovin vahvasti mieleen tullut, piipahtanut toki on, vaan kysymys on lopulta siitä että tämä on kaikkine ongelmineen kuitenkin jonkinlainen perhepiha ja kuin itäsuomalisen kunnan koulun piha, väki vähenee ja jos liian vähiin käy niin kiini menee ja kaikki joutuvat suureen mega kouluun, missä kukaan ei tunne ketään eikä ole mitään tunnetta ketään toista kohtaan..
Meidän pihalla valitettavasti mummelit ovat ihan itse eristäytyneet nurkkaan missä ei saa kukaan olla muuta mieltä kuin johtava tai johtavat mummelit.
Poikien puolella taas ana on vapaa ja mistä tahansa voidaan väitellä eikä eri mieltä olevaa ajeta pihalta pois tai lyödä silmää mustaksi
Peiliä ei vaan löydy leiristä.
Ilmoita
Uusi
Ja kun asioista ja maailmasta keskustellaan, niin ihan pikayhteenvetona maailmanpoliittisesta tilanteesta on todettavissa että:

puolen tunnin päästä olemme tietoisia saiko Benjamin peloteltua israelilaiset oman etunsa maksumiehiksi vai pääseekö vaihteeksi asiallinen , siis israelilaisittain asiallinen poliittinen linja välillä valtaan.

Borisov ei ole se toinen ulkoavaruuden komeetta mikä on havaittu vaan brittien politiikan komeetta Boris jolla menee ylettömän kehnosti Trumpin imitoinnissa. Sellainen tyyli ja ajatusmaailma kun ei Boriksen yllätykseksi myykään Euroopassa.

Saudit yrittävät selvittää mistä heitä ammuttiin ja miten pienellä panoksella saatiin heille suunnaton taloudellinen vahinko aiheutettua. Seuraukset eivät näy välittömästi muuta kuin pienenä pentsoonin hinnannousuna mutta koko maan puolustus ja koko alueen sotilasstrategia todennäköisesti menee ihan uusiksi vaikka siitä ei vielä edes maailmanlehdiostössä osta spekuloida,

Venezuelassa ovat asiat ihan räjähdyspisteessä, vaikka juuri nyt hiljaiselta tuntuu. Koska tahansa voi poksahtaa isosti. Voi kun olisi ZipZap aiheesta keskustelemass.
Mutta eihän häntä voi palauttaa eikä ketään toista hänen tietotason kirjoittajaa Eteläamerikan ja Portugalin siirtomaa asioista ollut.

Grönlanti jäi sitten Tanskalle eikä Trump saanut ostettua halvalla hyvänä sijoituksena.

Maailmantalous on stabiilissa mutta laskevassa suunnassa kiitos Trumpin toimien Kiinan kanssa. Toisaalta Kiina oli aika subjektiivisein ja häikäilemättömin keinoin alistamassa esimerkiksi Afrikkaa ihan talousriistettäväksi siirtomantereeksi, joten jotain toimia senkin hidastamiseksi ja kohtuullistamiseksi oli jonkun tehtävä. Siinä mielessä Trump oikealla asialla mutta operoi aivan väärillä keinoilla ja mitoituksella ja vain saadakseen henkilökohtaista huomiota. Huomionhalu ei ole siis ainoastaan ihan pikkusielujen ongelma vaan se on todella pahanlaatuinen vaiva myös Trumpin tasollakin

Huomenna olemme taas viisaampia maailmanmenosta. Toivottavasti ei aivan järisyttäviä kansainvälisiä tapahtumia tule.

Tällä hetkelläpahimmat ongelmat ovatkin tutut kaukoidän sademetsien poltamiset öljypalmutuotannon lisäämiseksi. Singaporekin on ihan savussa ja ne savut ovat minullekin hyvin tuttuja sielläolo ajaltani. Ne ovat todella kitkeriä ja henkeäsalpaavia. Aivan kuin ilma olisi happosumussa.

Te ette sitä jaksa muistaa mutta Neszteoil on ainoa öljynjalostaja joka käyttää palmuöljyä ja palmuöljytyotannon sivuvirtoja "bio" dieselinsä valmistamiseen suuressa mittakaavassa mihin on joudutta hirvittävällä päästömäärällä kulottamaan sademetsää ja istuttamaan tilaal ekoelämältään kutakuinkin kuollutta monokulttuuri öljypalmumetsää.

Itse en litraakaan Nesteen biodieseliä tai edes sitä laadukkaammaksi väitettyä dieseliä tankkiini laittaisi vaan jos olisi diesel vekottimet ostaisiin siihen löpöt teboililta tai ST 1 firmalta
Ilmoita
Uusi
No niin taakse on jäänyt vapaan ja normaalin keskustelun päivä ja palaamme entiseen, Kauhulla odotamme mitä paskaa menneisyydestä tullaan syöttämää, mutta olipa mitä tahansa kirjoittaminen ei siihen lakkaa vaikka nyt ehkä metrikirjoitukset lyhenevät tai sitten eivät jos jutusteltavaa löytyy.

Palaamme huomenna stalkkauksen ja keinotekoisten keksittyjen vihapohjaisten hyökkäysten maailmaan, missä jokainen on pakoitettu kirjoittamaan varpaisillaan ettei vahingossakaan antaisi edes väljän tulkinnan tarkoituksellista väärinymmärrysmahdollisuutta "Idän joukkueelle"
Rasittavaahan se on eikä mitenkään vastaa mukavan keskustelufoorumin tasoa tai vapauksia, mutta se on todellista elämää, mihin on vaan pakko alistua kun ei sitä voi estää eikä kieltää jos joku ehdottomasti vaatii ja haluaa vihata ja olla maksimaalisen harmillinen eri keinoin valitsemilleen vihollisille eli sellaisille jotka eivät joka asiasta ajattele juuri kuin hän, hän, hän tai eivät tarpeeksi osoita kunnioitusta ja huomiota hänelle.
Onneksi maailmassa on paljon korjattavaa muutakin ja niistä voi aina yrittää järkevien ja suhteellisten ihmisten kanssa kirjoitella ja keskustella.

Heräämme kuitenkin aamulla sensuroituun maailmaan millä ei ole ilmaisuvaupautta enempää kuin muinaisessa YYA Suomessa. Silloinkin jotenkin pärjättiin. Pärjäämme edelleenkin. Temme kuin ahvenanmaalaiset tekisivät Venäjän valloittaessa eli hankkisimme erivapauksia ja alkaismme myydä vanjoille tavaraa ja matkustamista hyvällä voitolla. Tärkeintä kun olisi ettei sitä tarvitsisi tehdä suomeksi. Tuo kertonee viiltävimpään analyysiin kykeneville subjektiivisen voiton moraalista ja suhteellisuudesta.
Gute nacht aus verloren freiheit

No pisti vielä silmää "Me Naisista" tällainen otsikko:

"TATUOIDUT MIEHET OVAT NAISTEN MIELEEN – KAKSI KOLMESTA NAISESTA HALUAISI DEITTAILLA TATUOITUA MIESTÄ"

Tämä on täysin loogista, sillä tatuointi on erityisen selvä osoitus oman puutteellisen persoonallisuuden kohottamisesta silmiin pistävällä näkyvällä aiheella mikä kiinnittää katseen aiheeseen eikä kantajaan.
Naisita tiedetään sen verran että useimmat haluaisivat koiran eli sellaisen jota pystyvät pitämään hihnassa ja komennossa ja mikäpä siihen paremmin sopii kuin mies jonka persoonallisuus on alikehittynut. Sellaista on paljon helpompi pitää lemmikkinä kuin sellaista jolla on persoonallisuus ja identiteetti kohdallaan

Tapaamme taas realistisemmassa elämä keskustelussa. Valitettavasti se on kuin se kastroitu sonni! Paksu ja vailla ajatuksia
Ilmoita
Uusi
No tuossa tuli reilusti metri täyteen "painavaa" sanaa ja saarnaa. Heikompi lyyhistyisi tuollaisen ryöpyn alle mutta ei tämmöinen maatiainen. Nyt onkin Elämässä ammu ja sonni, mikäs sen somempaa. Muuuuu...
Ilmoita
Uusi
Kyllä viitsii vanha ihminen nähdä vaivaa toisen vanhan ihmisen lyömiseksi. Tässähän tuntee itsensä melkein vaikuttajanaiseksi; minäkö harvoilla lyhyillä lausahduksillani suorastaan hallitsen kokonaisia ketjuja! Kukahan täällä hallitsee, kysyn vain.

Kirjoittamisen iloa en kuitenkaan näytä eräältä pilaavan. Ja jos lohduttaa, minunkaan yöuneni tuollaisen solvausryöpyn jälkeen ei ole parhaita. Toisaalta eläkeläiselle ei ole niin nokon nuukaa, milloin nukkuu ja milloin valvoo.

Sanoisin vielä tuosta sonnivertauksesta että etköhän mene siinä jo naurettavan puolelle. Mutta jatketaan huvia. Jos saisin valita sieluneläimeni, kuohitun härän, rodun, olisin mieluiten se söpö pörröpää highlander. Noita ylämaalaisia parveilee täällä eräällä lähitilalla ohiajavien ihailtavina.

Lehmäkin voisin olla, mutta se "arvonimi" on herrojen taholta jo varattu toiselle naiskirjoittajalle. On nää semmosia seiskakymppisiä vekkuleita!

Liisa0
Ilmoita
Uusi
Minäpäs unohdan jo eilisen ... tai en ihan, sillä ilta-uutisten lyhyt budjettiriihen tulosten julkaisu oli siis eilen.

Ehdottoman punavihreänä ja viivan vasemmalta puolen totean, että tsemppiä hallitukselle.

Ensimmäistä kertaa saavat jo yritystukiakin perattua ja kohteena Neste. Hyvä kohde.

Sitten alille. Laitoin sinne ylemmäs sen allekirjoitusta vaille jääneen huomioni siitä, että zenit ei kestä sukellusta. Ei kestä lompakonkaan saumat liiallista painetta, joten käteen digiranneke ja lompsaan kortti.
Ilmoita
Uusi
Näin kirjoitti ammu : "No, tuo poikasi asuminen antaa kyllä väriä joihinkin kommentteihisi."

Koitapas Ali ymmärtää tuon ammun "viisautta" eli täydellistä dorkuutta. Hän on ainoa, jonka pitäisi osata hävitä kaikista näistä keskusteluista, sillä siellä päässä pesii ainoastaan home. Se, että olen ehdottomasti edullisen vuokra-asumisen kannattaja sen hän yhdistää poikaani, josta todella en ole muuta täällä visertänyt kuin sen, että onnistui saamaan suhtedullisen asunnon.

Sensijaan olemme vuosia jo saaneet lukea, kuinka ammu tuo näille saiteille sellaisia tuttaviaan ruoskittavaksi, joita emme tunne. Koulukin on viallinen, jos ei joku lapsenlapsi pärjää. Ja sama ravulla. Mikä katkeruus. Cee ja aurora ... aurorakin halutessaan pystyy todella aivan muuhun kuin esim. ammu, joka on pelkkä koirankusettaja. Ei se auta, vaikka istuu missä konsertissa tahansa. Ei sävelkorva korvaa tyhjää päätä.
Ilmoita
Uusi
Joo ja lisää tämän sekopää märehtijän virkkeitä : "Niinpä niin, mitä h..ttiä tänne tulet opetusmoodilla toistelemaan clicheitä, jotka joku muu on keksinyt jo sata vuotta ennen sinua."

Ajattelen Ali, ei tän homepään takia kukaan voisi keskustella painovoimastakaan, sillä sehän on "keksitty" jo. Samoin vedyn erottamisista ja sen vaatimasta runsaasta sähköstä tai ... tai palmuöljystä tai tai tai ja tai ...

Itse tämä ääliö kirjoittaa, että istuu kotona pyöreän pöydän ääressä näitä miettimässä, sillä nämä aiheet kuulemma eivät tänne kuulu. Voin vain kuvitella, millainen ääliöiden joukko siellä pöydän ääressä on.
Ilmoita
Uusi
Hesari jatkaa tänään vuokra-asunto asiaa

"Heka-asuntojen uusia asukkaita koskevat tulorajat astuivat voimaan 1. tammikuuta 2017. Yksin asuvan tuloraja ennen veroja oli 3 000 euroa kuukaudessa ja kahden aikuisen talouden 5 100 euroa. Lapsiperheissä tuloraja nousi 600–650 eurolla lasta kohden."

Eli kaksi aikuista ja kaksi lasta. Tuloraja 5100+1200 = 6300 ja jos ottaa huomioon, että se edullinen vuokra voisi olla noin 700 ekua, niin äkkipäätään ja epätarkasti laskien ja ottaen noin arvio nettotuloista

2000 tonnia netto x 2 = 4000 + 1200 =5200 miinus vuokra 700 niin elämiseen jäisi 4500. Tuolla netolla maksaa jo yksityisenkin vuokran ja pystyy elämään. Eli mielestäni tuollainen perhe ei voi olla kaupungin vuokra-asuntoa jonottavien eturivissä. Tai ainakin heille hieman lisää vuokraa. Tilanne muuttuisi radikaalisti, jos halvempia vuokrataloja rakennetaan rutkasti enemmän.

Vanhoja vuokrasopimuksia eivät tulorajat koskeneet. Ihme, että miksei koskeneet. Helmikuussa 18 tulorajoista luovuttiin ja yksi syy kuulemma oli, että jos asunnosta tulojen takia joutuu luopumaan, niin ei halua ottaa työtä vastaan. Vai niin, että silviisiin. Kuulostaa ihan siltä pankolla makaavalta, joka ei lähde mistään syystä kotoaan
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Syyspuolen yleiset porinat

Avaan uudet porinat loppuvuoden suuntaan valmiiksi, kun edellinen täyttyy koska tahansa.

Kuten aina, kaikki kirjoitushaluiset ovat tervetulleita kaiken maailman asioista keskustelemaan.

Keskusteluohjeet ne mitkä foorumin ylläpitäjä ja laki määrää. Muut ohjeet eivät päde, sillä silloin ei olisi kyse vapaasta keskustelusta tai ilmaisusta vaan yrityksestä estää aitoa ajattelua tai tuntemusta.

Hauskaa loppuvuotta ja antoisia kirjoitustuokioita silloin kun kirjoitusmomentti kellekin iskee!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta