Syyspuolen yleiset porinat

Anonyymi

Avaan uudet porinat loppuvuoden suuntaan valmiiksi, kun edellinen täyttyy koska tahansa.

Kuten aina, kaikki kirjoitushaluiset ovat tervetulleita kaiken maailman asioista keskustelemaan.

Keskusteluohjeet ne mitkä foorumin ylläpitäjä ja laki määrää. Muut ohjeet eivät päde, sillä silloin ei olisi kyse vapaasta keskustelusta tai ilmaisusta vaan yrityksestä estää aitoa ajattelua tai tuntemusta.

Hauskaa loppuvuotta ja antoisia kirjoitustuokioita silloin kun kirjoitusmomentti kellekin iskee!

508

<50

  Vastaukset

  • Taas sadepäivä ja aika mennyt siivillä. Huomasin aamulla uuden ketjun, mutta ...

   Mitäs täs selitteleen. Koriksen jälkeen alkaa lentis. Meille urheilun ystäville riittää laatu-urheilua ja nyt on sentään Suomikin mukana. Koriksen katselussa en oo kaivannut suomalaisia, sillä tarjonta on ollut loistavaa. Kiva katsoa ne loppuottelutkin

  • Avasinkin tämän ketjun vain mahdollistaakseni elämän ja elämään liittyvien vapaiden keskustelujen foorumin jatkossakin. Sellaisille joilla on joskus jotai asiaa tai mielipidettä ja sellaisille jotka voivat keskusteluun ilman ennakkoon asetettuja ryhmä tai mielipidesuunnan rajoituksia sitten osallistua. Ja silloin kun kirjoittaminen kiinnostaa.
   Mitään painetta kirjoittamiseen ei tarvitse olla. Kynä sauhuamaan silloin kun huvittaa ja lepoon kun ei huvita.

   Hyvää urheilua on kuitenkin tulossa ja se on aina mukavaa. Koris oli todella yllättävän kiinnostavaa katsella vaikka minä en mikään joukkuelajien intoilija koskaan ole ollut vaan pikemminkin yleisurheilun ja hiihdon sekä vormuloiden yksilösuoritusten seuraaja.
   AB

  • Jutustelenpa tässä nyt ihan huvikseni. Se on kivaa vaihtelua välillä ihan elävässä elämässä jutustella niitä näitä ja erillään tuolta asiallisen ja analyyttisen keskustelun maailmasta.

   Olipahan voitokas lentopallopäivä pitkästä aikaa. HPK toisen erän tekemä maali olisi minun mielestäni pitänyt hyväksyä kun maalivahti oli oman alueensa ulkopuolella eikä siellä mikään pelin normaalitörmäys olisi mitenkään vaikuttanut tehtyyn maaliin, koska maalivahti olisi joka tapauksessa ollut pihalla tilanteesta.

   Hoitajamitoituksesta sen sijaan pitäisi käydä ihan uusi keskustelu kun en ainakaan minä ymmärrä miten jonkun mitoitusluvun säätämisellä saataisiin hommat hoidettua jos ei ole sairaanhoitajamäärityksen täyttäviä tekijöitä, eikä rahaa heidän maksamiseen.

   Minun mielestäni hommaa pitäisi alkaa purkamaan mitoituksien sijasta muuttamalla hoito ja hoivatyön jakoa niin, että olisi helpommin saatavissa ja koulutettavissa olevia "kevythoitajia" jotka hoitaisivat niitä perushullon kuten vuoteiden, siivouksen, potilaiden pesun ja pesettämisen hommia, syöttämistä, vaippojen vaihtoa tms ja tekisivät nuo yleistyöt sairaanhoitajan tai hoitajien valvomana ja hoitajat voisivat keskittyä kuten lääkäritkin tekemään varsinaista työtään eli pakollista potilaasta ja hoidosta johtuvaa kirjanpitoa, lääkintää, näytteiden ottoa, haavahoitoa yms.
   Silloin "kallita" hoitajia ei tarvitsisi hankkia lisää tai pikakouluttaa haluttomia massoittain vaan hyvinkin halukkaita hoito ja hoiva apulaisia alkaisi löytyä pienellä perehdyttämisellä ja pienemmällä palkallakin vapailla markkinoilla olevista mutta edelleenkin työhaluisista sekä maahanmuuttajista että mahdollisesti jopa kotimaisista nyt työttömyys tai sosiaaliturvan valinneista.

   Sillä tavalla saataisiin melkein olemassa olevilla varoilla työllistettyä oikeaan työhön ja siitä etenemismahdollisuuteenkin suuri joukko ihmisiä ja samalla pois korvausjonoista.

   Palkaa tietysti olisi tässäkin ratkaisumallissa maksettava enemmän kuin työttömyyspäivärahalla tai sosiaaliturvan kokonaismäärällä saa.

   Toisinsanoen silloinkaan ei kevythoitajaa aivan pienellä palkalla saa kun ainakin Helsingin seudulla sosiaaliturvan keskimääräinen "saalis" on luokkaa 1100 euroa kuussa ellen ihan väärin muista

   Ongelmia tulee tietysti esimerkiksi ay liikkeen puolelta mikä ei haluaisi näitä tarvekoulutettuja ja vähemmän maksavia markkinoilleen vaan haluavat tilaa mikä on mahdotonta toteuttaa. Ei noiden haasteiden kanssa ole helppoa olla poliitikkokaan.
   Josku ihmetyttää täältä kivikylän keskeltä, että miten ihme3essä hajasijoitusasutukset saavat riittävät tai edes tarpeelliset hoidot organisoitua lähettämättä esimerkiksi vanhuksiaan johonkin ihan outoon paikaan heti kun tulevat yksinään toimimattomaan kuntoon.

   Tietysti maatiloilla ennenvanhaan oli hiukan sukupolvet ylittävää omaishoitoa ja vanhempien jäämistä asumaan samaan yhteisöön tilan perineen lapsen perheen kanssa

   Täällä kivikylässähän ei oikeastaan isompia ongelmia ole. Jos haluaa niin jonkinlainen huolto ja hoiva järjestyy, jos vaan muistaa tai osaa jollekin viranomaiselle kertoa että nyt tartteis vähä apuu!

   Onks esimerkiksi siellä Pehmoisten kylässä edes kunnanlääkärin vastaanottoa tai "Mehiläisen" terveyskeskusta, vai onko lähin Lahdessa? Tai Jämsässä!

   • "ay liikkeen puolelta"

    On täysin käsittämätöntä, että porrastettu ansiosidonnainen ei käy ay väelle.

    Mitään pörriäistä en kaipaa tänne Pehmoisiin. Mutta mitä kaipaan, niin terveyskeskuksen toiminnan laajentamista. Päivisin normaali vastaanotto ja seitsemän päivän yläraja sille, että saa ajan ilman, että tarvitsee akuuttia sydänhierontaa. Viikonlopun kun on auki tuo vuodeosasto la-su 24 tuntia, niin sinne pitäisi päästä akuuttiin hätään ja sairaanhoitaja tilanteen mukaan joko soittaa päivystävälle lääkärille ohjeista tai pyytää paikalle. Horiop lääkärit, perse pois penkistä ja hommiin.

    edson


  • Nyt kun sana on täällä vapautettu (pitsinnypläyskin siis käy), niin heitänpä tästä lonkalta, että mitäs tuumaatte, kun naisten säveltämää (klassista-/orkesteri-)musiikkia on kaikesta esitettävästä musiikista vain muutama prosentti. Missä vika?

   Tänään juuri kävin kuuntelemassa yhtä naisen sävellystä. Ei ollut minun makuuni, mutta minusta ihan verrannollinen miesten tekemään nykymusiikkiin. Onneksi po. konsertissa oli muutakin, mieltä ylentävää musiikkia, jonka varassa taas mennään uuteen päivään.
   yt am

   • Saattoipa olla niin, että entisinä aikoina harvalla naisella oli mahdollisuus luoda uraa muilla aloilla kuin kodin hengettärenä. Tosin oletan, että nykyaikanakin enemmistö musiikin tekijöistä on miehiä? En kyllä ole varma tästä. Jazzkin lienee aika miesvaltainen laji, kovin montaa jazzin naispuolista suurnimeä ei tule mieleen. Tosin upeita nais jazz- laulajattaria on vaikka kuinka paljon.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Saattoipa olla niin, että entisinä aikoina harvalla naisella oli mahdollisuus luoda uraa muilla aloilla kuin kodin hengettärenä. Tosin oletan, että nykyaikanakin enemmistö musiikin tekijöistä on miehiä? En kyllä ole varma tästä. Jazzkin lienee aika miesvaltainen laji, kovin montaa jazzin naispuolista suurnimeä ei tule mieleen. Tosin upeita nais jazz- laulajattaria on vaikka kuinka paljon.

    Whoo

    Ytimeen isket. Ei ollut aikoinaan naisilla mahdollisuutta saada koulutusta säveltämiseen. Jonkun soittimen hallintaan sentään opetettiin, mutta sekin usein vain siksi, että soittoharrastus piti naisen poissa "huonosta elämästä". Naisenhan piti enimmäkseen oleilla vain taka-alalla kuuliaisena perheen päälle, hellan vartijana ja lasten tekijänä, itseään mitenkään korostamatta.

    Nyt ovatkin naiset alkaneet nousta niin säveltäjinä kuin ennen kaikkea orkesterin johtajina. Minulle on sama onko kyseessä nainen tai mies, kunhan korva nauttii.

    Tieto naisten osuudesta populaarimusiikissa on minulla noin nolla. Po. genre ei jostain syystä ole listallani ykkösenä. Kuuntelen kyllä sitäkin ajoittain, mutta nykyään aika huonolla menestyksellä: harvoin enää tulee korviini sellaista, mikä herättää huomiotani positiivisesti. Vanha jazz, paino sanalla vanha, on poikaa/tyttöä. Minulle on siinäkin sama, onko miehen tai naisen säveltämää, kunhan "iskee".


  • Hoitajamitoitus

   Se luku 0.7 on tarpeellinen ja pitää siis sisällään vain hoitavan henkilöstön. Ja se ei ole yläraja, vaan tilanteen mukaan ylittyy, jos hoitotarve sitä vaatii. Mitoitus luo jo yksistään hoitajille positiivista mieltä alalle pyrkiville ja alalla oleville plus palkan tarkistus.

   Hallitus on aloittanut vasta pykimykset noin neljäntuhannen hoitajan saamiseen kentälle ja siksikin mielestäni typerää opposition huutaa, että missä on heti -tässä -ja -nyt hoitajat ja rahat. Rahaa on kuulemma riittävästi alkutilanteeseen, ehkä tuhannen hoitajan palkaamiseen ja niitäkin on vaikea löytää, siksi koulutukseen panostaminen aloitetaan jne. Sama tilanne kuin alhaisimmilla eläkkeillä. Molemmat myös sidotut taloustilanteen kehitykseen. Eli hallitus on aloittanut kuitenkin parannusliikkeet ja vuoden alussa osa eläkkeistä nousee ja hoitajamitoitus samoin.

   Hoitajapula on vallalla myös siellä, missä miniä operoi. Vaikka vastuu on siellä pienempi ja palkka Suomeen verrattuna vain hieman parempi, niin ala ei ole enää houkutteleva.

   Asuntojen hinnat ja vuokrat ovat mielestäni ratkaisevassa asemassa myös matalapalkka-aloilla työskenteleville. Mutta kuinka asuminen saadaan hinnoiltaan kohtuulliseksi, se se vasta on vaikea kysymys. Jos virolaisia ei olisi rakennustyöntekijöinä, niin sekin olisi jo melkein katastrofi.

   edson

  • Naisten säveltämää musiikkia vähän - missä vika?

   Onneksi ei kuulu tasa-arvovaltuutetulle tuo kysymys. Musiikkia korvien avulla kuuntelevana tykkään joistain populaarimusiikkia tekevien naisten sävellyksistä, sanoituksista ja lauluista. Se riittää minulle.

   Mitenhän ilmaisisin aatokseni? Yritän kuitenkin. Mitä enemmän kuulen napinaa urheilun ja taiteiden kentältä palkkauksista, tasa-arvoista ja vaatimuksista ainakin yhteiskunnan budjettivarojen käytöstä ko. kenttiin, sitä enemmän harmittaa. Elämysalojen on pärjättävä enemmän ja enemmän omillaan.

   Urheilu on paisunut älyttömyyksiin. On joka lajiin juniorikisat, olympialaiset, MM kisat ja kussakin lajissa naiset,, miehet, pojat tytöt, vammaiset, ikämiehet, ikänaiset ja kaikki reissaavat ristiin rastiin maapallolla ja perässä katsojat. Ja lajeja syntyy kuin sieniä sateella, paitti että sienet ja muut kasvit sunmuut eläimet voivat pahoin ja siellä on lajikatoa, mutta samaa ei voi sanoa urheilusta

   UGH sano edson

   • Viimoisessa osassa Urheilu-Suomi käsitellään aihetta, mitä urheilu on

    Juupa. Eräs manageri veti pisimmälle määrittelyn. Koiranpissatuslenkillä on se kuulemma sama tausta ja ilo, mitä on urheilussa. Toivottavasti ei

    Onko koiranpissattajalla päässään suomipipo ja koiralla naamalla irvistys, jos tulee ruotsalainen koira vastaan? Kilpaileeko hänen koiransa pisimmästä pissakaaresta, nopeimmasta pissaamisesta ja kuka kusee eiku pissaa korkeimmalle. Agilityy en käsittele ollenkaan enkä kyllä koiranäyttelyitäkään enkä niitä huolia, jos britit eroavat iliman sopimusta EU:sta, niin vaikeuttaako se eläinten tuontia sieltä Suomeen.


  • Ihan mielenkiintoisia tubetuksia Ali pistänyt edellisen loppuun.

   Pikakelauksella ja ilman käännösohjelmaa toteaisin omasta puolestani, että suursää ei kiinnosta toistaiseksi. Piensää kylläkin. Se, että meret lämpenevät ja jäät sulavat riittää siis toistaiseksi minulle.

   Jos joskus oli Portugalissa maailman reuna, niin omani on kyllä hieman tästä laajentunut eli rajani kulkee jossain aurinkokuntamme ulkorajalla. Siis suurrajani, mutta pienrajani siinä korkeudessa, mistä saadaan sateliiteilla säteitä vai mitä ne ny onkaan.

  • HS postilaisista (ja ehkä muistakin pienpalkkaisista) : "Reilun 1 600 euron kuukausipalkasta jää verojen ja sosiaaliturvamaksujen jälkeen käteen noin 1 400 euroa"

   Ei häävi ei. Mutta lasketaans. Vuokra+sähkö+vesi+netti 40-50 neliöisestä asunnosta olkoot vaikkapa ylimmillään se 500 ekua eikä piiruakaan yli. UGH. Yksinelävä pärjää 900 ekulla ja jos on kaksi + yks pentu, niin 50 neliötä olis ollu ruhtinaallinen tila 60 luvulla pienperheelle

   eli kaksi aikuista+pentu, niin pienpalkkaisen perheen netto 1800. Pitäs tulla toimeen. Ja kun elää säntillisesti, niin jää vielä säästöönkin. Säästäminen kunniaan.

   Julkisen liikenteen hinnat alaspäin, lisäksi siis. Vaikkapa tuloihin sidotuiksi, sillä onhan meillä digitalisaatio, joka laskee tässä ja nyt tarkasti. Tarhamaksut nolla tuolla tienistillä, voi jo ollakin, en tiedä ja kokopäiväpaikka taattava. Ylevero nolla. Jne. Kiitos

  • Naisten säveltämään musiikkiin minulla ei ole paljoa sanomista, ainakaan mitä tulee klassiseen, sieltä tunnen vain nämä vanhat säveltäjät, esim Beethowenit, Mozartit jne. Nykyklassisesta musiikista en välitä, sävelsi sen kuka tahansa, mutta naiskapellimestareita tiedän montakin ja hyvin johtavat näitä vanhojen maestrojen sävellyksiä siinä missä miehetkin.

   Cee

  • Näyttää kello sen verran, että alkaa näkyä minun yövuoroni, eli koiravahdin porinat.
   Mitään erityistä uuttahan ei maailmalla ole tapahtunut mutta joistain havainnoista voisi lausua:
   Siellä Pehmoisissa todella on siis terveysasema. Sehän on hyvä ja jos vielä olisi lääkäreitä niin entistä parempi.
   Se hoitajien ongelma on kyllä todellinen sillä ei niitö yksinkertaisesti ole eikä nopeasti edes saada nykyisellä vaatimustasolla koulutettua. Varmaan koko terveydenhuollossa lopulta joudutaan harkitsemaan tehtävien jakoa uudestaan niin että koko joukko ihmisten ymmärtämistä rutiinitöistä siirretään siihen riittävästi koulutetulle mutta paremmin ja talouden vaatimalla palkkatasolla saatavissa.
   Mitä sitten tulee siihen palkkatasoon niin se havainto siitä, että elämisen, erityisesti asumisen kulut ovat liian suuret mahdolliseen palkkatasoon nähden ja ongelma on juurikin muunmuassa asutuskeskuksien vuokra asumisen hinnassa on todellinen ongelma jolle pitäisi nopeasti jotain tehdä jotta pienemmälläkin palkalla pystyisi elämisen perustarpeet maksamaan.
   Sitä ei taas saada ratkaistua ilman yhteiskunnan mittavaa asuntorakennusinterventiota jolla tuotettaisiin pienempiä normaalihinnan vuokra asuntoja taajamiin niin paljon, ettäå niiden saaatavuus lopulta pakottaisi myös nyt ylihinnoitellun yksityisen tarjonnan kohtuullistamaan vuokriaan. Mittarina voisi pitää Euroopan unionin keskivuokria ja pyrkiä siihen. Muissakin kuluissa pitäisi pyrkiä EU keskitasoon eli pois sieltä kalleimmasta viisikosta.
   No tämä nyt on vaan sitä yleisajattelua mihin päätyy kun vertailee omia olojamme siihen laajaan kansainväliseen näyttöön, mikä minullakin taustalla on. Ja tietysti onnenkantamoisella nytkin maksan juurikin eurooppalaista normaalivuokraa eli meikäläisittäin hävettävän sikahalpaa, mutta kuitenkin asunnossa jonka omistaja ei taatusti tappiota siitäkään vuokrasta tee.
   Musiikki näytti syystäkin piipahtavan kommenteissa. En sitäkään asiaa ole koskaan ajatellut mies-nais asiana vaan musiikkina ja taiteena. Nyt kun se mainittiin niin ajattelin taaksepäin ja itse pitkäaikaisena klassisen ja latinalaisen suurkuluttajana olen aina kuulluit, halunnut kuulla ja nähnyt esimerkiksi naissopraanoja enemmän kuin Pavarotteja. Samoin instrumenttisolisteina olen kuullut ja katsellut enemmistöltä naisesittäjiä ja ollut kuulemaani ja näkemääni tyytyväinen. On toki hyviä miesesittäjiäkin matkalla vastaan tullut.
   Sen sijaan ihan merkillepantavasti näin taaksepäin muistellessa en muista koskaan katsoneeni tai kuunnelleeni ensimmäisenkään naiskapellimestarin johtamaa suurta orkesteria. Olen kyllä mediasta nähnyt mainintoja naiskapellimestarista jossain yhteydessä.
   Suuret säveltäjät klassisella puolella ovat myös erittäin miesvaltaisia, vaikka jotain Schumaneja löytyy. Tiedän myös Saariahon ihan nimeltä, mutta hänen musiikkinsa on kyllä jäänyt ihan joskus kuultuun otteeseen ja siinäkin on jo ollut enemmän kuin tarpeeksi. Hänen sävellyslinjansa ei yksinkertaisesti minun korvaani ja musiikkimaailmaa tavoita. Makuasioita kumminkin ja niistä ei voi kiistellä. Yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta

   Viimeisin sopraanosuosikkini on muuten tshekkien Patricia Janeckova jota olen seurannut hänen uransa alusta asti eli viimeisen noin 10 vuotta. Nuori nainenhan hän on edelleenkin. Hiukan toisenlaisella äänellä taas latvialainen Elina Garanca. Sitä ennen sopraanosuosikkini oli Lisa Otto. Miehistä taas tenoripuolelta olen niinkin tavallisen tyypin kuin Pavarottin kuuntelija. Tenori ja Bassopuolelta harvempia on mielessä. Ja uskokaa tai älkää niin olen aina pitänyt Henry Thielin äänestä, samoin Juha Eirton.
   Helsingissä on taas esillä se keskusta tunneli ja olen ehdottomasti sen kannalla sen suurimmassa laajuudess missä tunneli vetäisi länsiväylän ja itäväylän väliltä kaikki nyt vaikeat ruuhkasumput sisäänsä ja jaksisi ne melko liikennettömän kävelykeskustaa muistuttan kaupungin alueelta ulos. Erityisesti juuri kaupungin satamista.
   Autotonta maailmaa kun on turha odottaa. Sitä ei koskaan enää tule. Autojen muoto koko ja käyttövoima saattavat muuttua mutta autojen tarve säilyy. Tietysti jos tunneli tulee niin kävelykaupungin alueen julkinen liikenne tarvitaa ja muuttunee hyvin saasteettomaksi ja ketterämmäksi. Kuka ties nousee vaikka kerroksen maan päälle, mistä on jo lukuisia malleja maailmallakin.

   Vaikka kuinka tulemme tiivistämään asutusta ja liike-sekä tuotantotoimintaa taajamiin tai ns. aluemetropoleihin, joita tulevaisuuden Suomessa saattaisi olla vaikka noin 20, niin jonkilainen liikenneinfra on oltava koko maan alueella metsänkasvatus ja maatilatoimintaa sekä luonnon ja luonnonvarojen käyttöä varten. Se voi kuitenkin merkittävästi kevetä nykyisesta hajasijoitusajatuksesta ja jopa siirtyä raskaan bulkkikuljetuksen ja energian osalto vesiväylille ja siten pois ns. rekkarallista ja rekkaralli jäisi vain lyhyen matkan kuljetusralleiksi siellä minne vesi tai kiskot eivät ylety.
   Jos ilmastokin jatkaa arvelujen tai arvausten mukaista muutosta lämpimämpään, niin järviemme ranta

  • Metristä ei tämä pätkä mahtunut merkkilimiittiin joten jatkuu suoraan ranta sanasta mihin limiitti päättyi:

   ............. ranta......alueista voi mahdollisesti tulla uutta keski-ja eteläeurooppalaisten kesäloma aluetta ja siitä kasvavaa kansallista bisnestä, jos vaan olisi sellaisen vaatimaa yritys ja työntekokulttuuria siihen mennessä omaksuttu. Nykyisella suomalaisen työsuhtautumisella tai yrittämissuhtautumisella esimerkiksi matkailun vaatimiin perheyrityksiin ei ole vielä mahdollisuuksia muille kuin eliittimatkailulle eliittihinnoittelulla.

   Se pitää tähän alustavaan illan kirjoitusmetriin vielä ihan kurillaan mainita kun se tuli mieleen. Että tuosta Jenni Kokanderista en kyllä tippaakaan välitä vaikka häntä ja muutamaa muutakin näyttelijäkasvoa jatkuvasti tuputetaan töllöttimessä. Se on ilmeinen pienen väestön ongelma etttä julkiskasvoja on niin vähän, että niihin pakkaa väsymää ja tuntuu että samat tunkisivat jatkuvasti päälle infotaulusta. Kumma, että esimerkiksi Tauno Paloon ei koskaan väsynyt, éikä Jayne Mansfieldin tyttäreen (Hargitay) ;)
   Jos jotain yleismielenkiintoista ja sivistävää sattuu uutuubimatkoilla vastaan niin sellista hyvällä tuurilla ilmestyy vielä metrin jatkoksi

  • No tässä kemistien työvuorosta mielenkiintoinen yleiskatsaus mitä etikalla voi saada aikaan puutarhassaan ja pihoilla. Nimenomaan sellaisilla kuin on Pehmoisissa ja Resosakin.
   Saa myös pidettyä peurat ja kanit loitolla PK seudullakin
   https://www.youtube.com/watch?v=XGUaroWiAMI
   AB

  • Jahas, robokin heräsi kun iskin tiskiin kylmät luvut hesan vuokrahinnoista:

   "Keskimääräiset asuntojen vuokrat Helsingissä ovat: yksiöissä 26,2 euroa, kaksioissa 20,3 euroa ja kolmioissa 17,8 euroa neliömetriä kohden kuukaudessa".

   Erehdyin liittämään mukaan lähteen mistä nuo tiedot on lainattu, sitä näköjään robo ei suvaitse.

   Ennen ainakin ajateltiin, että olisi aika moukkamaista lainata suoraan tekstiä jostain lähdettä mainitsematta. Eihän täällä toki kukaan sellaiseen syyllistyisi..

   Whoo

  • "Siellä Pehmoisissa todella on siis terveysasema. Sehän on hyvä ja jos vielä olisi lääkäreitä niin entistä parempi."

   On ja kun saadaan 7 päivän maksimi sille, että lääkäriin pääsee ilman sydänkohtausta, niin eiköhän sitä lääkäreitä löydy ja jos ei suomalaisia, niin osaa ne muuallakin ne lääkärit toimia eli tervetuloa runsain mitoin kilpailemaan, sillä kilpailu pitää hinnat kurissa... yksityiselle suomalaiselle työterveyslääkärin vastaanotolle henk.kohtainen kuukausittainen vakuutusmaksu n. 100 ekuu. Ja jos tarvtetta labraan tai jatkohoitoon, niin niihin tietty yksityisen hinnoittelun mukaan, ei yleiselle puolen tekemään ruuhkia. Työntekijä tietty voi unohtaa työterveyslääkärin, jos valitsee kunnallisen puolen.

   Kunnalliselle puolen myös kuukausittaiset pakolliset maksut, mutta ne olkoot pienemmät kuin yksityisen vakuutusmaksut ja niillä pääsee myös erikoissairaanhoitoon labroihin sunmuihin ilman erityismaksuja.

   Aatokseni perustuu iliman muuta verovaroin tuettuun koulutukseen, terveydenhoitoon, asumiseen ja ruokaan eli niihin välttämättömyyksiin. Kokkarit ja persut voivat lähteä vapaasti maasta

   Tässä triathlonia seuratessani ... juoksee hyvin muuten ... siis ajatuksenikin, niinkus huomaatte varmaan.

   edson

   • Minäkin olen täysin yhteiskunnan järjestämän ja kouluttaman terveydenhuollon kannalla sen pääosalta eli Brittien NHS nallin mukaisesti missä 80% terveydenhuollosta hoitaa valtio ja se loppu on yksityistä juuri sellaisena ja sellaisin hinnoin kuin hyvin vakuutetut tai riittävän rikkaat haluavat itse makssaa ilman valtion tukea. Käytännössähän maksaja on silloin maksulla elävä vakuutusyhtiö jonka asiakkaita yksityiset terveydenhuoltoyritykset silloin todellisuudessa ovat.

    Se että yhteiskunta kouluttaa terveydenhuollon ei kuitenkaan pitäisi lukita kehitystä vaan tarvittaessa arvioida koulutustarpeita ja tehtävänjakoja uusiksi ja sitten kouluttaa sen uustarpeen mukaan.

    Osa terveydenhuoltoa on tietysti myös lääketeollisuus ja onkin pohdittava miten kaikki hyvät lääkkeet saataisiin keksittyä ja kehitettyä jos niitä tuottamassa olisi pelkkiä valtion kouluttamia lääkevirkamiehia jotka tekivivät töitä yhdelle valtion pilleri ja litkutehtaalle? Varmaan jotain tuotteita saataisiin laadukkaana ja halvalla sekä riittävästi, mutta saataisiinko kaikkea mitä nyt on yksityisen lääkeyrittelijäisyyden kautta tullut markkinoille.

    Voisiko olla olemassa esimerkiksi valtion hamppuöljytehdasta tekemässä useita cbd öljy tuotteita? Ihan vaan ääriesimerkin mutta todellisen etsiäkseni!

    ps. tämän kirjoitin ihan tekemisen puutteessa, kun nyt on lauantain tyyliin maailmalla hiljaista eikä ole mitään rallia kummempaaq meneillään, eikä doc Martiniakaan jaksa katsoa joka kerta.

    Se oli hyvä homma ostaa uusi värikäs pussilakana ja tyynyliina samassa paketissa. Tuli heti iloisempi olo makkarissa. Taidankin tästä lähtien tehdä niin, että en enää pesekään joustinlakanoita patjasta ja pussilakanoita vaan ostan uudet ja värikkäimmät aina kun on vaihdon paikka?

    Kukas muualla päättä lakanoiden vaihdosta ja väreistä? :)))


  • Ny otan kantaa nykyiseen pankkitunnistautumiseen. Perseestä tai sitten ei. Olen vielä kiikunkaakun kumpaa uusi systeemi on

   Väittävät että tunnuslukulistat ovat siinä mielessä huonoja, että ne voidaan kopioda. Mutta ennen kuin niitä listoja pääsee edes käyttämään, on salaiset käyttäjätunnukset ja salasanat ensin laitettava ruutuihin, kun käy tietsikalla maksamassa vaikka laskuja. Mitä hittoa "varas" voi tehdä muka kopioiduilla tunnusluvuilla? Mitä parempaa tai turvallisempaa on sitten tunnistutua muka mobiililuvuilla häh?

   No joka tapauksessa ainakin vielä op tunnuslukulistat toimivat ja niillä voi siten mennä trafiin, suomi.fi kautta naikka kelaan, verotoimistoon jne ja kanta.fi sivuille.

   edson

   • Mobiilivarmenne on kätevin tapa tunnistautua viranomaispalveluihin. Sehän on se puh numeroon kytketty operaattorikohtainen tunniste, joka on luurin sim kortissa, ja jonka voi ottaa koska tahansa käyttöön. Tokihan se jo jokaisella aikaansa seuraavalla onkin käytössä?

    Op:n verkkosysteemiin ei nähdäkseni välittömästi ole tulossa muutoksia, avainlukulistaa käytetään edelleen, ja tekstiviestivarmenetta käytetään sen lisäksi. Tekstiviestivarmenne on tähänkin asti ollut satunnaisesti käytössä. Op:n kännykkäsovelluksessa on käytössä mobiiliavain, jolla voi kätevästi hoitaa laskujen hyväksynnän luurin avulla ilman mitään avainlukulistoja. Ilmeisesti myöhemmin on tarkoitus liittää luurin mobiilisovellus tietokoneella maksamiseen siten, että mobiiliavain korvaa avainlukulistan.

    Selkeää ja helppoa kuin heinänteko, vai mitä?

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mobiilivarmenne on kätevin tapa tunnistautua viranomaispalveluihin. Sehän on se puh numeroon kytketty operaattorikohtainen tunniste, joka on luurin sim kortissa, ja jonka voi ottaa koska tahansa käyttöön. Tokihan se jo jokaisella aikaansa seuraavalla onkin käytössä?

    Op:n verkkosysteemiin ei nähdäkseni välittömästi ole tulossa muutoksia, avainlukulistaa käytetään edelleen, ja tekstiviestivarmenetta käytetään sen lisäksi. Tekstiviestivarmenne on tähänkin asti ollut satunnaisesti käytössä. Op:n kännykkäsovelluksessa on käytössä mobiiliavain, jolla voi kätevästi hoitaa laskujen hyväksynnän luurin avulla ilman mitään avainlukulistoja. Ilmeisesti myöhemmin on tarkoitus liittää luurin mobiilisovellus tietokoneella maksamiseen siten, että mobiiliavain korvaa avainlukulistan.

    Selkeää ja helppoa kuin heinänteko, vai mitä?

    Whoo

    Mulla on luurissa mobiilisovellus, mutta mutta ... pienehköllä ruudulla hankalampaa esim. tarkistaa laskut ennen hyväksymistä.

    Entäs sitten, kun kännyllä eli mobiilisti joutuu pikku kuvasta uusimaan lääkkeitä, tekemään mahdollisesti veroilmoitukseen muutoksia / lisäyksiä jne. Jos avainlukulistat kokonaan poistuvat eli ei pääse kannettavalla hoitelemaan isolta ruudulta noita hommeleita. Ihmetyttää, ettei kannettava voisi olla ikään kuin mobiili ja siten hankkia mobiiliavainta kannettavaan tietokoneeseen ?

    Lisäksi vanhemmat ihmiset, jotka ovat tottuneet sen verran nettiin että heillä on esimerkiksi läppäri tai pylväskone ja ovat oppineet hyvin maksamaan tunnuslukujen avulla maksujaan ja pärjäisivät tavallisella puhelimella kuittaamassa tekstiviestinä tulevan lisävarmenteen, niin jos avainlukulistat poistuvat, silloin vaaditaan jo kaikille älypuhelinten ostoa. Näin oon mieltänyt tämän tilanteen

    edson


   • Kyllä Op on lupaillut, että avainlukulista on käytössä vielä pitkään juuri vanhoja ihmisiä ajatellen. Mutta sen rinnalle ollaan tuomassa sitä korvaavat systeemit. Eli kännykkäsovellus, tai sitten kuten jossain pankeissa on jo käytössä erillinen avainlukulista laite. Toi tekstiviestivarmenne ei vaadi jatkossakaan älypuhelinta, vaan mikä tahansa matkapuhelin käypi.

    Siitä olen samaa mieltä että liian kova vauhti on tässä maailman digitalisaatiossa. Osa ihmisistä on pudonnut kelkasta jo ajat sitten.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mulla on luurissa mobiilisovellus, mutta mutta ... pienehköllä ruudulla hankalampaa esim. tarkistaa laskut ennen hyväksymistä.

    Entäs sitten, kun kännyllä eli mobiilisti joutuu pikku kuvasta uusimaan lääkkeitä, tekemään mahdollisesti veroilmoitukseen muutoksia / lisäyksiä jne. Jos avainlukulistat kokonaan poistuvat eli ei pääse kannettavalla hoitelemaan isolta ruudulta noita hommeleita. Ihmetyttää, ettei kannettava voisi olla ikään kuin mobiili ja siten hankkia mobiiliavainta kannettavaan tietokoneeseen ?

    Lisäksi vanhemmat ihmiset, jotka ovat tottuneet sen verran nettiin että heillä on esimerkiksi läppäri tai pylväskone ja ovat oppineet hyvin maksamaan tunnuslukujen avulla maksujaan ja pärjäisivät tavallisella puhelimella kuittaamassa tekstiviestinä tulevan lisävarmenteen, niin jos avainlukulistat poistuvat, silloin vaaditaan jo kaikille älypuhelinten ostoa. Näin oon mieltänyt tämän tilanteen

    edson

    Kyllä se tunnuslukukortti oli minunkin mielestäni hyvä, mutta vaihdoin sen tunnuslukulaitteeseen. Mobiilisti ei minulla ole mitään tarvetta tai syytä ryhtyä hyvin pientä rahaliikennettäni hoitamaan. Se ruutu ja kaikki esiin saatavat näppäimet ovat liian pieniä isoille sormille, jollaiset minulla vieläkin, laihtumisesta huolimatta on.

    Muuten kävin alkuiltapäivästä taas tuulettumassa ja ihan kirjaimellisesti, sillä tuuli sen verran. Parempi niin. >Samalla ostin tuorepuristettuja mehuja ja uuden värikkäämmän pussilakanan kun oli sen vaihdon vuoro mutta vanhat pestyt vähän mustanharmaan värien sekoituksia. Nyt tuli väriä ja löhöänisalue näyttää korealta kuin riikinkukon peräpää!

    Täytyy tähyllä mitä maailmalla tapahtuu, jos vaikka saisi taas kerrytettyä "iltametrin".
    Tiedättekö Edson ja Whoo, mikä on sen metrikirjoituksen piilotettu pikku huvi?
    En tosin ole varma vastaanko jos kysette että mikä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä Op on lupaillut, että avainlukulista on käytössä vielä pitkään juuri vanhoja ihmisiä ajatellen. Mutta sen rinnalle ollaan tuomassa sitä korvaavat systeemit. Eli kännykkäsovellus, tai sitten kuten jossain pankeissa on jo käytössä erillinen avainlukulista laite. Toi tekstiviestivarmenne ei vaadi jatkossakaan älypuhelinta, vaan mikä tahansa matkapuhelin käypi.

    Siitä olen samaa mieltä että liian kova vauhti on tässä maailman digitalisaatiossa. Osa ihmisistä on pudonnut kelkasta jo ajat sitten.

    Whoo

    Minäkin, joka kuitenkin kannatan kehitystä ja varsinkin digitaalista sellaista, niin ihmettelen sitä nopeata halua siirtyä maksuliikenteessä mobiiliin. Tässä on taustalla varmaan paljon sellaista, mitä ei osaa sieltä asioiden taustalta edes aavistaa tai yksinkertaisesti tietää, vaikka kuinka tahkoaakin tekstiä päähänsä. Ja piru, kun pääkin harvenee eli tulee sillail turvattomaksi, että pääkin tarttis päivityksii

    "Toi tekstiviestivarmenne ei vaadi jatkossakaan älypuhelinta, vaan mikä tahansa matkapuhelin käypi"

    Juu, tuota juuri tarkoitinkin, mutta jos ne listat hävitetään ja maksuvälineenä pelkästään mobiili, niin sittenpä tavallisella kännyllä ei tee mitään

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin, joka kuitenkin kannatan kehitystä ja varsinkin digitaalista sellaista, niin ihmettelen sitä nopeata halua siirtyä maksuliikenteessä mobiiliin. Tässä on taustalla varmaan paljon sellaista, mitä ei osaa sieltä asioiden taustalta edes aavistaa tai yksinkertaisesti tietää, vaikka kuinka tahkoaakin tekstiä päähänsä. Ja piru, kun pääkin harvenee eli tulee sillail turvattomaksi, että pääkin tarttis päivityksii

    "Toi tekstiviestivarmenne ei vaadi jatkossakaan älypuhelinta, vaan mikä tahansa matkapuhelin käypi"

    Juu, tuota juuri tarkoitinkin, mutta jos ne listat hävitetään ja maksuvälineenä pelkästään mobiili, niin sittenpä tavallisella kännyllä ei tee mitään

    edson

    Niin se kehitys kehittyy. Enpä olisi uskonut todeksi nuoruudessani mitä kaikkea on nyt, ja tulevaisuus on vielä monin verroin hämmästyttävämpi. Jos sitä tulevaisuutta nyt kovin pitkälle jatkuu nimittäin.

    Turha kuitenkaan vastustaa (pelätä) kaikkea uutta, jätetään se konservatorvien huoleksi.

    Vaan miepäs mänen tästä kohta saunahan.

    Whoo


  • Tästä Akademik Lomonosovin saapumisesta sijoitspaikkaansa toimintavalmiin tulee myöhemmin uutinen kotimaiseenkin lehdistöön, mutta tässä näin ennakkoon. Siinä näkee yhdessä kompaktimuodossa mihin suuntaan tulevaisuudella ydinvoimalatkin menevät. Tässä vielä varsin pienitehoisena suurehkossa proomussa. mutta tulevaisuudessa paljon pienemmissä alustoissa ja moninkertaisilla tehoilla verrattuna tuohon Akademikin 2 reaktorin 70 Megawattiin millä toki pyörittää pientä Pevekin sähköntarvetta hyvin.
   Tulevaisuudessa, veikaan että ihan 10 vuoden sisällä alamme nähdä tehdasvalmisteisa reaktoreja kuljetettavan laivalla jqa satamista suurkuljetuksina maanteitse valmiiksi rakennettuun voimalarakennukseen vaan liitettäväksi valmiiseen verkkoon ja hups, kohta alpoi virrata puhdasta sulasuolareaktorin sähköä vaikkapa vanhan loviisan reaktorin noin 500 MW teholla verkkoon.
   https://www.yahoo.com/news/russias-world-first-floating-nuclear-plant-arrives-port-103445375.html

   • Joku päivä sitten taisi yle tai hesari mainostaa loistavaa uutta tapaa tehdä terästä vedyn avulla.

    En kertaa koko stoorii, en muistakaan kuin hatarasti, mutta siellä mainittiin se, että tarvitaan älyttömästi lisää sähköä, pelkästään isohko ydinvoimala pelkän teräksen tuotantoon Suomessa.

    edson


  • Ja täässä päivän opetusfilmi siitä miten kala päätyy merestä tai "kassista" kalanjalostamoon, sieltä kalatukkuun ja sieltä Lidlin, Keskon ja Sokoksen kalatiskeille tai valmispakasteisiin.
   https://www.youtube.com/watch?v=WHENGgpY0Ec&has_verified=1
   Vaikka asia näkyy vain vilaukselta niin kannattaa havaita, että kassikalan kasvatukseen pyydetään julmettu määrä muuta kalaa, kuten villakuoretta, merestä kassikalojen muonaksi.
   Eli jokainen kasvatettu lohi, kirjolohi tai siika ja kuvassa jopa keltaevä tonnikala on vaatinut suuren, suuren määrän muuta kalaa merestä päästäkseen fileerattuna sini ja minun pöydillemme.

   Sittä pitäisi itseasiassa nousta kysymyksiä. Nouseeko on jokaisen omassa mietintämyssyssä. Filmi vaan kertoo miten ketju toimii ja mitä teknologiaa, itseasiassa melkoisen korkealuokkaista teknologiaa siihen käsittelyyn liitty.

   • Tuo muuta kalaa pyydetyn määrä suhteessa saatuun lohikiloon on älytön. Joskus kauan sitten luin jostain muusta tavasta syöttää lohia eli ei muulla kalaruoalla, mutta siitä en ole nähnyt uutisoitavan. Silloinkin todettiin se, että muistaakseni kasvispohjainen muona lohille muuttaa myös lohen itsensä ravintosisältöjä. Onkohan mainostettu hiukka liikaa lohen erinomaista rasvaa ja omegan hienoa ominaisuutta ihmisen ravintona.

    Lisäksi kassilohissa lienee niitä tauteja ja niitähän lääkitään kait antibiooteilla ja ne muut loistaudit tai sekoittuminen esim. villilohen sukuun. Minäkin oon niin hianosta suvusta, etten soisi ... huh huh

    edson


  • Kalasta kun nyt tuli vähän sivuttua, niin on edelleenkin valiteltava, että sisäjärviemme luksuskaloja kuten lahnaa, särkeä, haukea ja affenaa ei saada mittakaavassa ja teollistettuina tuotteina kuten erilaisina säilykkeinä, kapakalana, tai edes affenta fileerattuna Euroopan kulinaarimarkkinoille kuin aivan micromittakaavassa.
   Kuivatulla kapa ja suolakalalla mihin kaikki särkikalammekin erinomaisesti sopisivat on suuren suuria markkinoita maailmalla.
   Ei pelkästä'än Portugalin kansallisruoka eli kabeljauw tai kapaturska, mikä pääosin on tuontikalaa Portugalissakin ja siitä maksetaan erinomainen hinta.
   Hauestakin voisi tehdä kapahaukea ja se menisi taatusti kaupaksi kaukoidän ja muslimimarkkinoilla. Jokainen kilo mikä saataisiin tuotettua.
   Meillä ei vaan yksinkertaisesti ole sellaista yrittelijäisyyttä ja maailmanmarkkinoiden tuntemusta että kukaan osaisi tarttua kiinni. Mehän emme enää voi kun olemme jo muussa hommassa aikamme käyttäneet, mutta nuoret voisivat jos osaisivat tai kykenisivät.

   • "Meillä ei vaan yksinkertaisesti ole sellaista yrittelijäisyyttä ja maailmanmarkkinoiden tuntemusta että kukaan osaisi tarttua kiinni."

    Tuossahan olisi mainio mahdollisuus. Muutamia ammattikalastajia ja heille, heidän sisaryritykseleen lainoitettua tai jopa annettua rahaa jalostaa vientiin näitä kotomaan mainioita kaloja. Haukea ainakin riittäisi valtavasti ja särkee kans, noin niinku näppituntumalta

    edson ei kuitenkaan ala hikoilla, vaan asentaa matoa koukkuun


  • Inventoin pitkästä aikaa könnin sisältöä. Löysin mm. korkkaamattoman Calvadoksen. Tuhtia tavaraa, 40%. Tätähän juo ihan sujuvasti.

   Whoo

   • Calvadosta on minullakin kotona. Sujuvastihan tuota pari kristallipikarillista ottaa kun on vesilasi vieressä. Voittaa konkan.


  • No ni, kyl who tulee viikonloppuisin pestyksi kunnolla, lauantaina saunassa ja sunnuntainä höyryssä.

   Samaa mieltä, että antaa konservatorvien purra hammasta ja uskovaisten ihmetellä, että miksei pelastaja jo tule.

   Tänään oon pos. mutta huomenna voin taas epäillä, että pallo ei kestä, polla kyllä kestää.

   Positiivisuus pursuaa ennakkokäsityksestäni, että Slovenia häviää. Pakko käyttää valtion nimeä, mutta lievennän silviisiin, että missään tapauksessa koskaan en urheiluvoiton nimissä vedä Suomen lippua salkoon. Saati että torille menisin.

   Jos terveenä saa olla, niin ensi vuoden syksyllä tarkistan kumppanin kanssa rauhassa toreja ja niiden antia matkalla Baltian kautta eteläiseen Saksaan ja sieltä Unkariin, Kreikkaan, Sloveniaan ... jos uskallan ja matka kestää syys-lokakuun. Taatana tentään ja ihmettelen

   että kuin tää on mahollista. Ei ois uskonnu vielä viiskymppisenä

   edson menee ny soffalle

  • Kohta alkaa Slovenia matsi ja on keskeytettävä ryyppääminen siksi aikaa. No ei ole edes calvadosta, mutta rhummia on aina varastossa.
   Pienessä rhummissa näyttää tv ruutukin paljon paremmalta ja kirotuskin tulee ilman vihreitä! Tulokseen nähden olen realisti ja veikkaan Slovenian 3-0 voittoa.

  • Valehtelin että oli ryypiskelemässä. Todellisuudessa olin vahtimassa Norwich-Man City matsia netistä ja katsomassa miten Pukki ja joukkue pärjää, ja varsinainen paukku että voittivat Mestarit ja Pukki vielä teki rysän niitä vastaan ja on itse asiassa varsin korkealla koko liigan maalintekijätilastossa. Se on suomalaiselle potkupalloilijalle, vaikka Kotkan poikii onkin, hyvin harvinaista serkkua. Siksi sitä salassa ryyppäämisen varjolla seurasin.
   Blu tooth Sonyt ovat kuitenkin ollet korvilla ja kuullut mitä lentiksessä tapahtuu.

  • Tässä kuunnellessa miten käy kolmannessa erässä niin kannattaa lukaista uudestaan tämä yle juttu kapahauesta mihin itsekin viittasin tuossa kalafilmin yhteydessä suomalaisista erinomaisista järvikaloista:
   https://yle.fi/uutiset/3-10414581
   Niistä muistakin kaloista kuivattuna löytyisi juurikin markkinaa sieltä mistä mainitsin eli kaukoidästä ja muslimimaista.
   Niinkuin yle artikkelikin kuvaa niin kuivatulle kalalle on myös katolisissa maissa markkinaa ja kuten tiedämme niin se bacalhau seco on muutenkin Portugalin kansallisruoka ja suuri herkku. Tosin siellä siis kapaturskana, mutta kapahauki olisi muun kapakalan ohella täysin käyttökelpoinen ja markkinoitava tuote.
   Ei tarvitsisi muuta kuin kehittää teknologisesti järkevä kuivausmenetelmä tähän ilmastoon ja sitten markkinoida.

   No ei tullut 3-0 nenuun vaan ilmeisesti 3-1 sloveeneilta.

   • Het kun yhytän kapahaen, niin takuulla maistan. Tai sitten en, sillä turska on hyvää savustettunakin, kuten haukikin.

    Muistan hämärästi kuinka lipeäkalaa valmistettiin. Oon kuitenkin kuullut sen pitkän tavan valmistaa siitä kuivaturskasta jouluherkkua.


  • Kyl slovenialaiset ovat urheilukansaa. Pari miljoonaa kansalaista ja ... Suomalaiset taas matsin ekan erän jälkeen alkoivat valmistella kestämistä tähän päivään. Jos sadalla metrillä pitää tauon puolessa välissä, niin se onnistuu vain Elmolta. Ei hätiä mitiä, tänään saa taas nauttia koriksestakin.

   Kuulemma Oma-posti sivut eivät toimi. Kirjoittivat ylessä, että hesarinkin jakelu takkuaa. Mulle tuli het aamulla ... tässä pala etusivua niille, joille ei tullut http://bot.fi/32ot Kyl se on surkee tilanne joulukorttien ja ystävänpäiväkorttien ja synttärikorttien ja kaikenlaisten korttien lähettäjille, että kortit tulevat jos tulevat milloin tulevat, mutta digikortit ne tulevat suunnilleen valon nopeudella

  • Tarvitahankohan suamessa valtion omistamaa postilaitosta, emmie ainakaan tarvihe.

   Sitten päivän talouspoliittinen pläjäys:
   Uutta velkaa otetaan 2,3 miljardia ja valtion omaisuutta myydään kolmella miljardilla. Kaikki menee uuden budjetin käyttömenoihin. Eikä edes riitä kaikkeen luvattuun.

   Että näin.

   Whoo

   • Hauskalla murteella ensimmäinen lauseesi. Tarvitahan lie sieltä Etelä-Pohojanmaalta, sellaista jo pojanpoikani puhuu, kun on asunut Sjoella jo kymmenisen vuotta. Mie lienee karjalasta, suami kaiketi Turun suunnalta?

    Murteet ovat hauskoja. Rva Whoo kotoisin Kauhavalta? Vai oliko Kurikasta? Joko saitte talon myytyä?

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hauskalla murteella ensimmäinen lauseesi. Tarvitahan lie sieltä Etelä-Pohojanmaalta, sellaista jo pojanpoikani puhuu, kun on asunut Sjoella jo kymmenisen vuotta. Mie lienee karjalasta, suami kaiketi Turun suunnalta?

    Murteet ovat hauskoja. Rva Whoo kotoisin Kauhavalta? Vai oliko Kurikasta? Joko saitte talon myytyä?

    Cee

    Kurikasta on kotoisin. Ei toi kieli kyllä ollut mistään kotoisin, miun sekalaista höpinääni vain.

    Ja juu, saatiin myytyä, mutta pilkkahintaan. Siellähän tehtiin kuntotarkastus, jossa löydettiin aika pahoja vikoja talon pohjarakenteista. Siitä huolimatta meni kaupaksi. Kauppakirjan teki asiantuntija, oman ymmärrykseni mukaan paperi on semmoinen että vapauttaa myyjän suunnilleen kaikesta vastuusta. Siinä oikeastaan todettiin, että kauppahinta muodostuu lähes kokonaan tontista ja ostaja on täysin perehtynyt talon vikoihin.

    Nykäänhän myyjän täytyy olla ylivarovainen, muuten joutuu vuosien ajan vastaamaan talon piilevistäkin vioista joita aina on. Toki ostajankin täytyy olla varovainen mitä ostaa.

    Whoo


   • Luin juuri tuosta, että maaseudulla ja pikkukaupungeissa on todella vaikea saada talo myydyksi. Se menee lähinnä sillä hinnalla, mikä on tontin arvo, talo on kylkiäinen, jyrätkää pois ja rakentakaa uusi.

    Muistan kun äitini lapsuudenkoti oli 15 km:n päässä Mikkelin keskustasta ja perikunta myi sen jollekin yrittäjälle, niin se yrittäjä rakennutti tontille rivitalon pätkän, johon asutettiin omiin asuntoihin muutama vanhus. Äitini kotitalo oli rakennusmiesten taukotupana. Sitten se kotitalo purettiin, oli hirsirunkoinen, hirret lastattiin jonnekin tarkoituksella viedä ne jonkin järven rannalle ja pystyttää sinne kesämökiksi. Seisoivat aikansa jossakin ja hirret oli böllitty, joten siitä ei tullut ikinä kesämökkiä kenellekään. Sen sijaan tontille on rakennettu toinenkin rivitalon pätkä, joissa asuu vanhuksia omissa asunnoissaan. Sen tontin ostaja pisti siis rahoiksi, sai tontin todella halvalla. Tästä on siis niin kauan, ettei silloin mitään kuntotarkastuksia tehty.

    Cee


  • Voe, voe, onneksi en ole kovin lentopalloinnstunut. Muuten olisi alvariinsa suru puserossa, vähän kuten nyttemmmin lähes kadonnella suomalaisella koripalloilulla. Onneksi tulee välillä iloisia yksilösuorituksia, kuten Teemu Pukin ihan oikeasti kansainvälistä kunniaakin antanut suoritustaso ja näkyvyys ihan BBC pääuutisissakin parhaimpien vormulasankareiden tapaan. Joulupukista viis, mutta hyvä teemupukki!
   Kohtahan tulee taas Dohan kisat ja hyvällä tuurilla saamme jotain ilonpilkahduksia sieltä. En tietenkään usko yhteenkään mitaliin ja en edes moneen 8 parhaan joukkoon sijoittumiseen, mutta jos neidit juoksevat aitoja tasolleen ja vaikka 3000 metrin esteissä tai naisten keskimatkoilla sijoituttaisiin oman tason huipulle niin se jo olisi ilahduttavaa.
   Keihäästä en odota yhdenkään pääsevän edes karsinnasta läpi, sen verran ailahtelevaa on suoritustaso ollut verrattuna tiedossa oleviin hyvin vakuuttaviin ja kilpailutasaisiin maailman heittäjiin.
   Ja jos esimerkiksi Tervon muijalle sattuu tuuri niin leka lentää yli 70 ja silloin ollaan pistesijoilla eli 8 parhaan joukossa että mätkähtää ja se on kyllä kova saavutus.
   Parasta tietenkin toivon, mutta realisti on pakko olla.
   Meillä esimerkiksi hyppääjillä on kilpailijoihin verrattuna melkoinen lisäpaino rasitteenaan. Sen kaiketi näkee jokainen joka analyyttisesti seuraa meidän ja maailman huippujen esiintymisiä. Hypyissä se ylimääräinen mukana kannettava esimerkiksi 10 kg merkkaa luokkaa 30 sentiä, mikä on sekä pituus, että korkeussuunnassa ihan liikaa kun huipulla mitataan.

   Ovatkohan johtavat urheilufanit Pehmeä Pehtoori ja Raisin kova luu eli Dr. Huu mitään noista urheilun tuloksen perustekijöistä ajatelleet. No Huu ainakin jos on muistanut kipata Könnistä pari calvadoksellista kuivaan kurkkuun kuin muinaiset cowboyt saapuessaan savannilta saluunaan huuhtelemaan pölyt kurkustaan!

   • Doha joo

    Minulla ei mitään odotuksia, paitti jos onnistuvat suomalaiset ylittämään vaikkapa vuoden parhaansa. Yleensä pystyvät alittamaan. Toisaalta siellä on pohjoismaisittain seurattavaa, norjalaiset, ruotsalaiset ...

    Kolmannen erän niistä viidestä ottelupallosta eilisessä lentiksessä olisi pitänyt yhden sentään upota, mutta ei ... ja argentiinalaiset korispelaajat olivat väsyneitä. Espanjalaiset pelasivat upeesti.

    edson


  • Olen tässä vaihteeksi ollut killumassa koiravahdisa vähän pidempään katselemasa jos tulisi uutta tietoa Saudien öljylaitosten pommittamisesta, mutta ei ole tullut. Jos joku on selvittänyt mistä suunnasta, kuinka pitkästä matkasta nuo rähähdelentävät saapuivat, niin ainakaan kukaan ei vielä totuutta kerro. Syyttelyitä kyllä liiteleen tavanomaisiin suuntin, mutta vailla todisteita tai edes kohtuullisesti uskottavia näyttöjä
   Ei sitäkään voi täysin pois sulkea, että Iranilaiset haastaisivat vellihousuksi toteamaansa Trummpia päin näköä ja pyrkisivät luomaan omalle raakaöljyn viennilleen vapautuksen maailmanmarkkinoille.

  • Aloitan maanantain heti lainauksella

   "Uutta velkaa otetaan 2,3 miljardia ja valtion omaisuutta myydään kolmella miljardilla. Kaikki menee uuden budjetin käyttömenoihin. Eikä edes riitä kaikkeen luvattuun."

   Tiistainakos se budjettiriihi ... ? Odotan mielenkiinnolla. EKP kehottaa elvytykseen, jotkut sanovat, että Suomella ei ole varaa elvyttää, mutta velan korko on miinus jotain.

   Uusi hallitusohjelma mielestäni kertoo jo sen, että kaikkia ei voi jakaa tässä, heti ja nyt ja mitä tulee lupauksiin, niin ihmisethän ovat unohtaneet jo nyt, että "koulutuksesta ei leikata" ja sari sairaanhoitajalle rutkasti lisää ja jos mennään sinne SMP:n aikoihin, niin "työttömyys poistetaan kolmessa kuukaudessa" ja ja ja ja...

   Tuo valtion omaisuuden myynti kiinnostaa minua ja yritystuet.

   edson

  • "Tuo valtion omaisuuden myynti kiinnostaa minua ja yritystuet.

   edson"

   Vai meinaa Edson myydä valtion yhtiöt ja antaa kaupoille tukea veronmaksajilta ? :)))

   Lähdenkin juuri 3 K kokoukseen missä pohdimme tuon asian ja päätämme mikä on ainoa mahdollinen oikea toimi ja ajattelu, kuten HS sensuuri ja YLE konsanaan!

   ab

   • Minäpä kävin yhden koon kaupassa eli K- kaupassa ihastelemassa kananmunahyllyä. Seuraavaksi ihastelen vaikkapa muita maitotuotehyllyjä paitti maitohyllyä, vaikka siinäkin olisi ihastelemista.

    On tavallisia kananmunia, sitten on ulkoilevien kanojen munia, on luomusellaisia, jotka ovat lattiakanoja eli eivät käsittääkseni ulkoile ja sitten on omegakananmunia.

    Pitäkööt munansa, pyrin syömään broilereita, eivät ehdi munia.

    Ja kun taas kuljen joskus hammas-tahna-tuubi-hyllykön ohi, niin päätän ostaa palasaippuaa ja sillä pesen sekä naamani, käteni, hiukseni ja hampaani

    Minä en myy pelkästään valtionyhtiöitä, vaan myyn koko Suamen


  • Tästä tulee nyt taas kahteen osaan jakautuva esitelmä eli yli 5000 merkin juttu joka katkeaa siihen ja pitää loputa laittaa jatko osassa.
   Olipas hauska kokous meillä. Juoruttiin oikein kunnolla perheittemme asioista. Vahinko ettei täällä voi edes vihjata minkälaisia perheiden sisäisiä ongelmia käsiteltiin. Todetaan vain, että mitä erilaisemmissa perheissä voi olla ihmeellisiä ongelmia jälkikasvun ja jälkikasvun jälkikasvun kanssa varsinkin. Minulla onneksi ei vielä mitään ongelmaa sen jälkijälkikasvun kanssa. Kop kop.
   Muuten kaikki K tyypit entisellään. Päivä kerrallaan menee jokainen.
   Eikka ei saa tarpeeksi kipulääkettä kun lääkärit eivät halua päästää addiktoituneita hautaan. Minä saan vielä tarvitsemani, mutta koskaan ei tiedä koka lääkäri päättää, että ei enää tätä toimivaa kipulääkitystä. Onneksi annokseni on varsin pieni päivässä ja jos siitä joutuisin vierottumaan niin voisin korvate sen pullolla Tullista päivässä. Ehkä kuitenkin saan jatkossakin ainakin pienen toimivan lääkityksen kun pahasti katkottiin nimenomaan kielen hermoratoja ja asennettiin leukaan kaikenmaalin titaaneja kun leuka piti halkaista ja levittää jotta olisi päästy oikeaan paikkaan leikkaamaan. Siellä nielussa minne tehtiin kudossiirtoja urakalla ei kuitenkaan kipuja ole vaan kaikki jäivät siitä kielen juuresta poistetun syövän osan katkaisemiin hermoihin. Välillä kielen kärki kihelmöi ja tuntuu kun sillä kokeiltaisiin vanhanaikaisen taskulampunpatterin plus ja miinusnapoja millä lapsena joskus otettiin leikkisähköiskuja kuluneella paristolla. Niitä litteitä 3 voltin paristoja jos kuka muistaa..
   Sitten meni niissä operaatioissa sylkirauhasten toiminta päin sitä Tina Turberin istuinta eli suuresti. Sitäkin pitää iltaisin oysäyttää ja se minulla pysähtyy vahingossa havaitulla synergistisellä vaikutuksella Imovanen ja sen Oxynorm millilitran kanssa melkein heti ja lakka suun pyyhkimisen tarve.
   Lääkärit vaan tiedon puutteessa näkevät ne eri tarkoituksen lääkkeinä ja yrittävät molempia poistaa ihmisten käytöstä. Kyllä niille on synergia opetettu kouluissa mutta kaikkia synergioita hekään eivät ymmärrä. Tämä on yksi niitä mikä toimii mutta ei löydy oppikirjoista.
   Se on itse yritettävä saada lekurille selvitettyä miksi kumpaakin tarvitaa ja nimenomaan yhtä aikaa otettuna. Oxynormia olen saanut aika hyvin sitten sairaalasta lähdön kun se sieltä alunperin kirjoitettiin, mutta imvanen yritti ensimmäinen terveyskeskuslääkäri heti poista ja minulla oli kova työ saada sitä riittävästä eri lähteistä. Nytkin se on vajaa määräyksessä. Yritän vielä seuraavalla vastaanotolle selvittää miksi mitäkin lääkettä tarvitaan yhdessä ja minkä verran. Vaihtoehdoksi voin lääkärille jättää selkeästi pullo viinaa päivässä tai ruiskulla kaliumkloridia suoneen. En kerro teille mitä se aiheuttaa ja nopeasti.
   No mennäänpäs vanhuslääkinnästä jälkikasvujen lääkintään. Suomessa esiintyy poikkeuksellisen runsaasti autismia sen eri vahvuisissa muudoissa. Autismi on joko vaikea tai varsin yhteisökelpoinen mahdollistaen jopa superasiantuntija toiminnan erikoistuneen aivotoiminnan vuoksi, mikä keskittää täysin objektiivisen analyysiin päälle jääneen mielenkiinnon alueesee,

   Ruotsin ilmastotytöllä oli autismin pehmeämpi määritelmnä, Asperger, mikä voi esiintiä ihan normaaleiksi tunnistettavien ihmisten piilotilana. >Sama siinä Pyritään kohdistamaan kaikki ajatus ja toiminta valitun tai halutun mielenkiinnon alueelle.

   Näitä on ymmärrettävä, mutta monien vanhempien on erittäin vaikea tunnistaa aspergeriä vaan se sekoitetaan teiniraivoon tai muuhun vastaavaan. Jos se osattaisiin ajoissa tunnistaa niin asperger lapsi saataisiin ohjattua erittäin hyödylliseen ja tärkeään lisäkoulutukseen ja tehtäviin sen asemesta että aspergeristä tulisi kotona eristäytynyt lähinnä pelien ja ruutujen parissa kaiken aikansa viettävä ihminen jota ei työ ja yleisopiskelu enää kiinnosta ja oma harrastus siitten muuttu tuloksettomaksi sosdiaaliturvaharrastukseksi kuten niin monen muusikon
   Vanhempi tuosta asiasta on aika vaikea osoittaa mutta isovanhempia kuitenkin sillä heillä on tietoa suvusta ja sen yksilöiden käyttäytymisesta vuosikymmenien hyvässä lykyssä parinsadan tai satojen vuosien ajalta. Moni suvun jäsenten kylähulluus tai outous voi saada uuden valon kun sitä nykytiedon valossa tutkailtaisiin.
   Ketään ei voi tuossa suomalaisten yhdessa suur piilo'ominaisuudessa osoittaa vaan valon on vilahdettava itsenäisesti päässä, että piruvie, noinhan se taisi olla meidä Pekan ja Lyylinkin kanssa ja että piru vie jos olisin ymmärtänyt niin olisin kasvattanut ihan eri tavalla. Joku voi myös viitata kintaalla ettö hölynpölyä, minunko suvussa, saatiika minä eisekö kylähullu tai aspergeriläinen?

   Tätä esitelmää onkin kiva käydä kirjain kirjaimelta suurennuslasilla läpi. Siinä jopa oppii jotain tai pikemminkin kuulee joidenkin asioiden olemassaolosta

   • Nopeana lukijana olen hetkessä sisäistänyt luentosi, jossa ei ollut muuta mielenkiintoista kuin kuvaus sairaudestasi.

    Sinuna en menisi tekemään diagnooseja toisten kirjoittajien sinulle ventovieraista omaisista. Tiedän kyllä mitä autismilla tarkoitetaan. Minä - ja sadat tyttäreni seuraajat - mieluummin kutsumme näitä kenneltouhuja, valokuvausharrastusta ja luontoretkiä kadehdittavan rohkeaksi elämäntavaksi. Eivät kaikki halua olla konttorirottia.

    Meillä on yhdessä tekeillä kirjakin, joka pohjautuu seudun vanhimpien asukkaiden haastatteluihin. Teille tavallisille katujen tallaajille maamme itäinen rajanpinta on pelkkää syrjäistä suota, historiasta kiinnostuneille tämä on verraton tarinoiden lähde, sukellus merkillisten kohtaloiden ja ilmiöiden maailmaan.

    Mutta täysin epäkirjallisena tyyppinä tuskin edes ymmärrät mitä tarkoitan, joten jääköön "keskustelumme" tähän.

    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nopeana lukijana olen hetkessä sisäistänyt luentosi, jossa ei ollut muuta mielenkiintoista kuin kuvaus sairaudestasi.

    Sinuna en menisi tekemään diagnooseja toisten kirjoittajien sinulle ventovieraista omaisista. Tiedän kyllä mitä autismilla tarkoitetaan. Minä - ja sadat tyttäreni seuraajat - mieluummin kutsumme näitä kenneltouhuja, valokuvausharrastusta ja luontoretkiä kadehdittavan rohkeaksi elämäntavaksi. Eivät kaikki halua olla konttorirottia.

    Meillä on yhdessä tekeillä kirjakin, joka pohjautuu seudun vanhimpien asukkaiden haastatteluihin. Teille tavallisille katujen tallaajille maamme itäinen rajanpinta on pelkkää syrjäistä suota, historiasta kiinnostuneille tämä on verraton tarinoiden lähde, sukellus merkillisten kohtaloiden ja ilmiöiden maailmaan.

    Mutta täysin epäkirjallisena tyyppinä tuskin edes ymmärrät mitä tarkoitan, joten jääköön "keskustelumme" tähän.

    m

    Minäpäs tässä pohdin auroran kirjoitusta

    "Minä - ja sadat tyttäreni seuraajat - mieluummin kutsumme näitä kenneltouhuja, valokuvausharrastusta ja luontoretkiä kadehdittavan rohkeaksi elämäntavaksi. Eivät kaikki halua olla konttorirottia."

    Tyttären harrastukset ja vertaaminen konttorirottiin. Melkolailla yksipuolinen käsitys yleensäkin työtä tekevistä. Joo ja harrastus siis on rohkea elämän valinta. Minusta aika moni nuori tekee ihan rohkeita elämän valintojaan laajasta työkentästä, ei niinkään tähtää pelkkiin harrastuksiin.

    "Meillä on yhdessä tekeillä kirjakin, joka pohjautuu seudun vanhimpien asukkaiden haastatteluihin"

    Ookoo ja kun ei Ali kuulemma kykene "epäkirjallisena" ymmärtämään (hih hih joo) niin minäpä yritän kannustaa, ymmärtää ja laajentamaan ... Ota ihmeessä yhteyttä ammuun jos sil ois joku, joka tekis siitä kirjasta vaik libreton ja sit se esitettäs vaik vaskiviikoil.


  • Yllätys yllätys. Jäikin metristä sen verran vajaaksi, että mahtui kerrasta ruutuun, ellei sitten roba tule laskemaan ja vie pois liiat merkit

  • Kävin muuten eka kertaa KE*n takapihalla tallaamassa, ja siellä kasvoi niin paljon syömäkelpoista haperoa ja tatteja että E olisi voinyt jo viikkoja tekaista sienikastikkeet omasta pihastaan. Sen pihalla on sienille mielenkiintoinen symbioosijuurist: On muutamia kuusia, on muutamia omenapuita ja on koko talon ympärillä jo tukevaa viiniköynnöstä. Paikallisasukkaisiin kuuluvat monet linnut, siilit, oravat ja ties mitä vieraita sillä onhan se aivan monipuolisen kaupunkimetsän vieressä.

  • Niinkuin on aina todettu, niin hän kyllä löytää aina jostain jotain minkä kuvittelee itseään tarkoittaneen, vaikka aspergerin kuvauksellani ei todellakaan käynyt edes koko koirankasvattajien elämäntapa ja ihmiset hänestä itsestään puhumattakaan mielessä. kävi ihan muut ihmiset mielessä ja siksi juuri ketään ei nimetty tai edes yhteenkään suuntaan vihjattu!
   Säälittävää että emme koskaan pääse millään keskustelutavalla tai asialla irti tästä meitä seuraavasta painajaisesta.
   AB

   • Hehheh, ketähän mahdoit tarkoittaa sillä suurennuslasin kanssa tiiraajalla?

    Kasvatuksesta voidaan toki keskustella, mutta miksi et kirjoita kuten normaalit ihmiset, vaan tekstisi on täynnä vihjailuja eri suuntiin ja eniten tänne päin. Et ehkä itse huomaa sitä.

    m

    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hehheh, ketähän mahdoit tarkoittaa sillä suurennuslasin kanssa tiiraajalla?

    Kasvatuksesta voidaan toki keskustella, mutta miksi et kirjoita kuten normaalit ihmiset, vaan tekstisi on täynnä vihjailuja eri suuntiin ja eniten tänne päin. Et ehkä itse huomaa sitä.

    m

    m

    Kyllä sinäkin osaat vihjailla

    Voin tulkita kirjoituksesi miten haluan eli sen Hesan vuokra-asunto tilanteen, mistä kirjoitit mielipidekirjoituksen johdattamana. Mutta en viitsi tulkita.


   • edson kirjoitti:

    Kyllä sinäkin osaat vihjailla

    Voin tulkita kirjoituksesi miten haluan eli sen Hesan vuokra-asunto tilanteen, mistä kirjoitit mielipidekirjoituksen johdattamana. Mutta en viitsi tulkita.

    Asutko sinäkin kaupungin vuokra-asunnossa? Luulin että asut maalla omakotitalossa.


   • Miksi muuten puhut minusta kolmannessa persoonassa? Tulee mieleen joku kartanonherra joka komentaa renkiään: Eemeli menee nyt luomaan lantaa siitä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Asutko sinäkin kaupungin vuokra-asunnossa? Luulin että asut maalla omakotitalossa.

    "Asutko sinäkin kaupungin vuokra-asunnossa?"

    Nyt klikkaa ison pyörän rattaat. Eikö vihjailuistasi voi kirjoittaa? Vai sitten vasta, kun asuu itse vuokra-asunnossa? Heh heh

    "Miksi muuten puhut minusta kolmannessa persoonassa?"

    Anteeksi, kuka nyt puhui kolmannessa persoonassa ja kenestä?


  • Hei AB, katsoitkos Yleltä tulleen 'Armomurhaaja' elokuvan. Siinä täydellinen otos koiranomistajista. Dokumentaarinen elokuva

   Mutta mitä tulee sitten tänään alkaneisiin budjettiriiheilyihin, niin ... Eräs kirjoittaja tuolla toisaalla keräytyy pyöreän pöytänsä ääreen hiljaa supattamaan sisätiloissaan näistä asioista. Sensijaan täällä meidän pitäisi haukkua kaikki muille tuntemattomat entisten lähipiiriläisten luonteet sunmuut ja kehua omia jälkeläisiään, siippojaan jne. Se kuulemma olisi keskustelua, hih hih joo

   • Enpä todellakaan katsonut. Näin siitä ennakkoesittelyjä ja oli niin creepy juttu että unien menettämisen pelossa jätin katsomatta.

    Pannaan me vaan myyden valtionomaisuus ja syödään lihat :))))


   • Paljon mielekkäämpää on kehua muita, omaa lähipiiriäänkin, kuin itseään. Oma kehu haisee. Sinähän sen tiedät, kun siinä lemussa alvariinsa oleilet...


  • Yleensä AB allekirjoittaa ainakin, joten toistaiseksi jätän tuon vellomaan tuon valtionomaisuuden myynnin, mutta lihat syödään iliman muuta kohtuudella ja valitaan vielä, että mitkä lihat. No MTK sai uutta uskoa lehmien laitumien fosforoittamisiin, kun tutkimus kertoi, että ei mitiähätiä, lisää vain fosforia.

   Aurora tuolla toisaalla kysyy minulta : Mitä vikaa siinä Kokanderissakin on? Ja onko ihan asiallista tehdä sairausdignoosia siitä Ruotsin ilmastoneitosesta?

   Min en tee ku tulkintoja, en sairausdiagnooseja ... enää. Mutta sen verran tänne, että itse en ilmastoneitosta voi kuin kannustaa. Hänestä on "vastapuoli" etsinyt vikaa kaikin keinoin. Kuulemma ei itse osaa miettiä, vaan taustajoukot ajavat agendaansa.

   Nyt kun öljymarkkinoilla vedetään köyttä ja laajemmin koko alueella tutsikapinalliset, shiiat, saudi uskovaiset jenkkituennalla, kurdit, venäläiset Syyrian "hallituksen" ja iranilaisten kanssa sotkevat isoa soppaa ja lisäksi jäätiköt sulaa ja meret lämpenevät, niin ei jaksa aprikoida ruotsalaistytön sairauksia, kunntuntuu siltä, että todelliset sairaudet ne vasta muualla ovatkin.

   • viihdeohjelmat ovat parodiaa. Digiaika mahdollistaa monenlaisen ruman huuhaa vedätyksen. Jokainen sortuu välillä heittämään kehiin väitteitä jotka ovat täysin oman maailmankuvan vastaisia lipsahduksia. Ruotsalaisneito on minustakin oikealla asialla. Tosin varsin tietämätön miten maailma rakentuu. Sitä tietoa saa vain hengittämällä sisään ilmaa ja puhaltamalla ulos hiilidioksidia riittävän monta vuotta. Hänen ympärillänsä pyörii monenlaista hännystelijää ja helppoheikkiä. Kasvava joukko ekoaatteesta rikastuvia. Monelle heistä puheet ja käytännön teot ovat tyystin eri paria. Bruttokansatuote per capita nousee mutta eriarvoisuus ja köyhyys ei tule poistumaan mihinkään tästä maailmasta. Ponnistelu ja lisäarvon tuottaminen on ihmiskunnan kohtalo. Materialistinen lisäarvo saastuttaa aina maailmaa monin tavoin. Aineetontakin lisäarvoa on vaikeata tuottaa ilman että energiaa palaa ja paljon. Asumiskelpoista varapalloa ei tietääkseni ole tässä aurinkokunnassa.
    Puosuvaari


   • Anonyymi kirjoitti:

    viihdeohjelmat ovat parodiaa. Digiaika mahdollistaa monenlaisen ruman huuhaa vedätyksen. Jokainen sortuu välillä heittämään kehiin väitteitä jotka ovat täysin oman maailmankuvan vastaisia lipsahduksia. Ruotsalaisneito on minustakin oikealla asialla. Tosin varsin tietämätön miten maailma rakentuu. Sitä tietoa saa vain hengittämällä sisään ilmaa ja puhaltamalla ulos hiilidioksidia riittävän monta vuotta. Hänen ympärillänsä pyörii monenlaista hännystelijää ja helppoheikkiä. Kasvava joukko ekoaatteesta rikastuvia. Monelle heistä puheet ja käytännön teot ovat tyystin eri paria. Bruttokansatuote per capita nousee mutta eriarvoisuus ja köyhyys ei tule poistumaan mihinkään tästä maailmasta. Ponnistelu ja lisäarvon tuottaminen on ihmiskunnan kohtalo. Materialistinen lisäarvo saastuttaa aina maailmaa monin tavoin. Aineetontakin lisäarvoa on vaikeata tuottaa ilman että energiaa palaa ja paljon. Asumiskelpoista varapalloa ei tietääkseni ole tässä aurinkokunnassa.
    Puosuvaari

    "Tosin varsin tietämätön miten maailma rakentuu."

    Ootkos varma? Jospa nuoret näkevät sen ahneen reaalitotuuden, mihin kaikki rakentuu. No tääkin on laajempi juttu ja oppivat nuoret jo kouluissaan millaisia luonnonvaroja käytetään mihinkin ja osa saattaa nuorista jopa aatella tapoja, millä hillitä yksityisiä himoja.

    Ekoaate? Onko se aate? Vai voiko ajatella, että se on päämäärä? Tiedä häntä, sillä tottahan on kirjoittamasi "Materialistinen lisäarvo saastuttaa aina ja Aineetontakin lisäarvoa on vaikeata tuottaa ilman että energiaa palaa ja paljon". Hännystelijöitä voisi huiskia avoimesti.

    Räikeätä eriarvoisuutta vastaan on taisteltava.

    "Kasvava joukko ekoaatteesta rikastuvia."

    Ite haluun nähä tuon niin, että se teknologia, jolla edistetään hiilettömään elämään siirtymistä saa olla myös rikastuttavaa. Voipi olla että se rikkauskin voidaan jakaa oikeudenmukaisemmin eli boonuksina kaikille mieluummin kuin vain johdolle.


   • Niin allekirjoitankin enkä käy anonyyminä suorittamassa konspiraatio operaatioita. Ne savat tehdä sellaiset joilla on tarve muiden ihmisten manipulointiin ja harhauttamiseen keinoja kaihtamatta.

    Valtionyhtiöistä olen täällä lähes aina heittänyt huulta ja :) perään. Itseasiassa en ole myymässä senttiäkään elämisen perustarpeisiin muodostetuista valtionyhtiöistä.

    Kun minä yhdessä metrissä käsittelin 3 K kokouksessa keskusteltua aspergeriä, niin kirjoitin ja viittasin vain sen kolmikon sukujen tuntemista asperger tapauksista. Siksi en ketään tapausta yksilöinyt. Kukaan muu ei edes käynyt mielessä kuin korkeintaan mahdollisena rationaalina mielipiteen ja kokemuksen vaihtajana asiasta 100% yleisellä tasolla. Tietenkin se joka meitä joka kirjaita myöten jatkuvasti suurennuslasilla seuraa kehitti siitä päässään? kuvitelman, että nyt oli keskusteltu hänestä ja hänen koiriin ilmeisesti keskittyneestä tyttärestää vaikka edes hälpäsen vertaa ei ollut mielessä käynyt. Se on se huomiontarve vaan paha piina se pakottaa luulemaan ja näkemään näkyjä.
    No tänään on nyt sitten hänen huomiopäivänsä. Hänet on huomattu ja huomattu varmaankin juuri sellaiseksi mikä hän on. Ehkä huomenna taas pyyhimme ohi hänen mölyjensä ja jatkamme asialinjalla. Sitten hän oikein hyvällä onnella on kaksi viikko hiljaa kunnes paine taas kasvaa ja pitää löytää syy potkia navetta säpäleiksi

    Kokander taas on makuasia. Minä en siitä tykkää!


  • Lainasin loppuosan siitä lukijan mielipiteestä halvemmista vuokra-asunnoista

   "Tyttäreni on lähihoitaja, ja hänen palkkansa on 2 200 euroa kuukaudessa. Hän maksaa vuokraa kaksiosta 800 euroa kuukaudessa. Asumistukea hän saa vain 80 euroa kuukaudessa, koska on niin ”hyvätuloinen”.

   Kuka tarttuisi tähän epäkohtaan, jotta edullisia asuntoja saisivat ne, jotka niitä oikeasti tarvitsevat?"

   Kohta yksi. Jos hänen tyttärellään olisi kaupungin halvempi vuokra-asunto, niin tyyppi ei olisi kirjoittanut riviään eli ei huolta kuin omasta tyttärestään.

   Kohta kaksi. Jos tytär saisi asumistukea reippaasti enemmän, niin ei silloinkaan kirjoittais mitään. Eli ei mitään huolta siitä, miten asumistuen jako vaikuttaa yleisesti vuokratasoon.

   Kaupunki lunastakoot tontteja tarpeeksi joka puolen Helsinkiä ja jos yksityinen haluaa liiaksi netota tonttien hinnoilla, niin pakkolunastusta peliin. Ja kaupungin asuntoja sitten joka kaupunginosaan kunnolla ja vuokrat alas.

   • Miksi ihmeessä edson yrität mennä vieraan kirjoittajan pään sisään? Varsinkin neljäs kappale on täysin järjetön. Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi ihmeessä edson yrität mennä vieraan kirjoittajan pään sisään? Varsinkin neljäs kappale on täysin järjetön. Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?

    "Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?"

    Jos sinun maailmasi on tytär ja sinä, sen ei tarvitse merkitä sitä, että kaikilla olisi yhtä pieni maailma.

    Miksi nyt yleensä siis kantaa huolta muista kuin itsestään? Öljyä rattaasi ja äkkiä


   • edson kirjoitti:

    "Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?"

    Jos sinun maailmasi on tytär ja sinä, sen ei tarvitse merkitä sitä, että kaikilla olisi yhtä pieni maailma.

    Miksi nyt yleensä siis kantaa huolta muista kuin itsestään? Öljyä rattaasi ja äkkiä

    Sinähän sosialisti olet, kun säälit ja rakastat kaikkia stadin vuokralaisia, oli niillä mikä vuokra tahansa.


   • edson kirjoitti:

    "Miksi naisen pitäisi kantaa huolta tuhansista kaupungin vuokra-asukkaista? Mitä hän olisi niistä kirjoittanut?"

    Jos sinun maailmasi on tytär ja sinä, sen ei tarvitse merkitä sitä, että kaikilla olisi yhtä pieni maailma.

    Miksi nyt yleensä siis kantaa huolta muista kuin itsestään? Öljyä rattaasi ja äkkiä

    Edsonin kanssa olen tietysti samaa mieltä vaikka en itse vuokrahuolestujan tarinaa ole lukenut. Jonkun on kannettava huolta että ihmisillä on tarpeeksi kaiken perustaa eli riittävän edullisia vuokra asuntoja. Meille eläkeläisille jotka pursuamme rahaa se on tietysti yhdentekevää ja niinkuin minäkin olen sanonut että hvettää maksaa niin pientä vuokraa vapaaseen markkinaan verrattuna.

    Mutta juuri ne pienipalkkaiset työssäkäyvät ja niitä työllistävät yritykset ja yhteiskuntakin ovat riippuvaisia siitä, että heille voidaan osoittaa vuokra asunto minkä vuokran kykenevät palkallaan maksamaan ja pienemmistä täyden työajan palkoista se on hädintuskin edes se minkä kaupunki vuokrina veloittaa

    Mutta tällaisten asioiden käsittely ei yksinkertaisesti sovellu sosiopaateille joiden elämä pyörii itsensä tai äärettömän sissäänlämminneen pikkupiirin ympärillä ja sisällä.

    Edsonilla, samoin kuin minulla on aitoa yhteiskunnallista ja yleistä moraalia sekä vastuuntuntoa. Siksi voimme aina keskustella vaikka emme joka asiasta aivan identtistä mieltä olisikaan. Kumpainenkin tunnistaa väreistä sävyjä, ei ainoastaan mustan ja valkoisen


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Edsonin kanssa olen tietysti samaa mieltä vaikka en itse vuokrahuolestujan tarinaa ole lukenut. Jonkun on kannettava huolta että ihmisillä on tarpeeksi kaiken perustaa eli riittävän edullisia vuokra asuntoja. Meille eläkeläisille jotka pursuamme rahaa se on tietysti yhdentekevää ja niinkuin minäkin olen sanonut että hvettää maksaa niin pientä vuokraa vapaaseen markkinaan verrattuna.

    Mutta juuri ne pienipalkkaiset työssäkäyvät ja niitä työllistävät yritykset ja yhteiskuntakin ovat riippuvaisia siitä, että heille voidaan osoittaa vuokra asunto minkä vuokran kykenevät palkallaan maksamaan ja pienemmistä täyden työajan palkoista se on hädintuskin edes se minkä kaupunki vuokrina veloittaa

    Mutta tällaisten asioiden käsittely ei yksinkertaisesti sovellu sosiopaateille joiden elämä pyörii itsensä tai äärettömän sissäänlämminneen pikkupiirin ympärillä ja sisällä.

    Edsonilla, samoin kuin minulla on aitoa yhteiskunnallista ja yleistä moraalia sekä vastuuntuntoa. Siksi voimme aina keskustella vaikka emme joka asiasta aivan identtistä mieltä olisikaan. Kumpainenkin tunnistaa väreistä sävyjä, ei ainoastaan mustan ja valkoisen

    "Jonkun on kannettava huolta" jne. Kysynpä vaan, mitä huolen kantamista on hokea samaa sovinnaista virttä jollain purinapalstalla. Ei se tee sinua eikä edsonia yhtään inhimillisemmiksi, vaikka kehuisitte rakastavanne koko maailmaa, kun käytännössä kuitenkin pyöritte vain omissa erinomaisissa ympyröissänne. Tuskin osallistutte edes mihinkään hyväntekeväisyyteen suurilla rahoillanne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinähän sosialisti olet, kun säälit ja rakastat kaikkia stadin vuokralaisia, oli niillä mikä vuokra tahansa.

    Täysin rahisevan rattaan tuotos

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Jonkun on kannettava huolta" jne. Kysynpä vaan, mitä huolen kantamista on hokea samaa sovinnaista virttä jollain purinapalstalla. Ei se tee sinua eikä edsonia yhtään inhimillisemmiksi, vaikka kehuisitte rakastavanne koko maailmaa, kun käytännössä kuitenkin pyöritte vain omissa erinomaisissa ympyröissänne. Tuskin osallistutte edes mihinkään hyväntekeväisyyteen suurilla rahoillanne.

    "Tuskin osallistutte edes mihinkään hyväntekeväisyyteen suurilla rahoillanne."

    Oisko pitänny laittaa kolikko käräjäoikeuden tuomion saaneet kirstuun? Meinaaks sä nyt, että täällä pitäisi luetella kaikki ne hyväntekijöiden haavit, mihin on roposensa laittanut. Tuohan on sopiva aihe Elämään ja osille elämäläisiä.

    Jos haavi kiertäisi läpi Suomen, missä pyydettäisiin apua itärajan uuninpankopoikien hengelliseen piristämiseen ja luvattaisiin järjestää luentoja ja ohjausta aiheeseen, älä pane sukulaisiasi, niin het kolikkoni tiputtaisin haaviin. Eiku setelin.

    edson


  • "Brother Christmas keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen ilman lupaa – perussuomalaisten kansanedustajalle sakkoja"

   Tässä minua kiinnostaa oikeastaan vain perussuomalaisten kanta jo Soinin aikoina eli sieltähän kuului paljon vaatimuksia, että kehitysapukin olisi saatava hyväntekeväisyyspohjalle. Kyllä Ari Koponen on oikein puolueensa valinnut. Tuskin muualle olisi edes hyväksytty

   No perussuomalaisiin on kuulunut jo kauan rikoksista tuomittuja dorkia eli ei muuta kun persut valtaan ja käräjäoikeus sitten tuomitsemaan niitä kehitysapu-kikkojakin.

  • Moi Ali, testasin ekaa kertaa mobiilimaksamista.

   Kaikki ne hyvät puolet, mitä on tietsikan kautta saavutettavissa, saavutin myös mobiililla aika vaivattomasti. Suurenntaa joudin pari keraa, mutta siinä kaikki. Laskujen tarkistus helppoa, niiden muutokset, jos tarvii, helppoja.

   Oikeastaan hyvä, kun tuli tuntuma mobiiliinkin. Ja mobiilina oli siis puhelimeni, seuraavaksi ehkä kokeilen tablettia.

   • Minulle tulee vielä pari laskua paperisen. Niitä en ole jostain syystä onnistunut muuttamaan e-laskuiksi. Autovakuutus ja kotivakuutus sekä HUS klinikkakäynnit tulevat paperisena.
    Niitä olen vähän miettinyt kuinka ne saa kännykän pikkunäytöillä numeroitua oikein puhelimeen.
    Nyt muut laskuni tulevat e laskuina ja ne vaan käyn hyväksymässä. Ei kait niitten hyväksymisessä mobiilistikaan mitään ongelmaa pitäisi olla. On vaan ne paperilaskut. Niiden muutaminen e laskuiksi ei onnistunut Nordealla ja nettipankissa, kaikki muut ovat siellä onnistuneet. En tiedä mikä vika vakuutusyhtiöllä on maksiliikenteessään kun se muutos ei ole onnistunut, ja en voi yhtiöön soittaakaan kysyäkseni ja asia ei ole tarpeeksi tärkeä jotta ryhtyisin meilaamalla selvittämään. Muutan mobiiliksi sitten kun on pakko eikä vaihtoehtoa ole. Luultavasti minun jäljelläolevana elinaikanani sellaista pakkoa ei tule.

    Sensijaan saatan ennenpitkää piipahtaa elisa myymälässä vaihtamassa netin toimittajan ja modeemin sekä tilaamassa elisan kautta vähän maksu tv ohjelmia joita ei ole DNA näkymisen loputtua kun muutin tänne Kalliosta. Nyt ei tahdo löytyä ympäri kellon tarpeeksi kiinnostavaa ohjelmaa vaikka on toistakymmentä vapaakanavaa, joku 15 kaikkiaan kun otetaan mukaan japanilaiste, ranskalaiset ja saksalaiset world service uutistoimistot ja MTV.
    Kaikki pääosin ihan "Kokanderia" Onneksi löytyy joka päivä muutama tunti katsottavaa ja kuunneltavaakin ohjelmistoa.


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Minulle tulee vielä pari laskua paperisen. Niitä en ole jostain syystä onnistunut muuttamaan e-laskuiksi. Autovakuutus ja kotivakuutus sekä HUS klinikkakäynnit tulevat paperisena.
    Niitä olen vähän miettinyt kuinka ne saa kännykän pikkunäytöillä numeroitua oikein puhelimeen.
    Nyt muut laskuni tulevat e laskuina ja ne vaan käyn hyväksymässä. Ei kait niitten hyväksymisessä mobiilistikaan mitään ongelmaa pitäisi olla. On vaan ne paperilaskut. Niiden muutaminen e laskuiksi ei onnistunut Nordealla ja nettipankissa, kaikki muut ovat siellä onnistuneet. En tiedä mikä vika vakuutusyhtiöllä on maksiliikenteessään kun se muutos ei ole onnistunut, ja en voi yhtiöön soittaakaan kysyäkseni ja asia ei ole tarpeeksi tärkeä jotta ryhtyisin meilaamalla selvittämään. Muutan mobiiliksi sitten kun on pakko eikä vaihtoehtoa ole. Luultavasti minun jäljelläolevana elinaikanani sellaista pakkoa ei tule.

    Sensijaan saatan ennenpitkää piipahtaa elisa myymälässä vaihtamassa netin toimittajan ja modeemin sekä tilaamassa elisan kautta vähän maksu tv ohjelmia joita ei ole DNA näkymisen loputtua kun muutin tänne Kalliosta. Nyt ei tahdo löytyä ympäri kellon tarpeeksi kiinnostavaa ohjelmaa vaikka on toistakymmentä vapaakanavaa, joku 15 kaikkiaan kun otetaan mukaan japanilaiste, ranskalaiset ja saksalaiset world service uutistoimistot ja MTV.
    Kaikki pääosin ihan "Kokanderia" Onneksi löytyy joka päivä muutama tunti katsottavaa ja kuunneltavaakin ohjelmistoa.

    Hyvä kommentti

    Mulla oli joitakin aikoja sitten vaikeuksia muuttaa e laskuksi kunnallisia terveydenhoitomaksuja. Tai hammaslääkärimaksuja. Tai pelkästään terveydenhoitajalla käyntimaksuja. Syy oli se, etten osannut valita niistä kolmesta mahdollisuudesta oikeata kohdetta, kun kysyttiin, mihin kunnalliseen laskuttajaan, yleiseen, terveydelliseen vai ... ja en ny muista kaikkia vaihtotoja, mutta valitsin väärin, kunnes kokeilun kautta onnistuin. Joku meni ns. yleiseen laskutukseen, joku terveydenhoidon laskutukseen jne. Tämä on mielestäni atk eli tekninen ongelma ja kun painitaan kunnallisen atk:n teknillisissä kiemuroissa, niin en enää ihmettele, miksen onnistunut heti. Järjestävät onnistuneesti sotkuja, mistä on ollut jo esimerkkejä hätäkeskustoiminnassa jne.

    Veikkaan, ettei mobiilimaksamiseen tartte siirtyä piiiiitkään aikaan. Ite vaan kokeilin tänään.

    PS. Kohta saan postilaatikon pois laatikkorivistöstämme. Digi olkoot minun laatikkoni.

    Ymmärrrän kokandereiden mieltä tyhjentävän vaikutuksen ja uusintoja ja uusintoja ja uusintoja. Ite en oikeastaan kaipaa kuin ajankohtaiset, muutaman uuden sarjan ja uusintana tykkään muutamasta, vaikka ne olen nähnytkin. Ja sain iloa Venäjä-Suomi lentiksestäkin huolimatta tuloksesta

    edson


  • Muistankohan väärin? Olin kuulevinani postin jakelussa toimivien palkan olevan suunnilleen 2100 ekuu

   Ja Hesarissa kirjoittaa siis äiti, jonka tytär on lähihoitaja ja saa palkkaa 2200 ekuu.

   Minulle tulee mieleen vain yksi asia. Paljonko on jakelija käynyt koulutusta alalleen? Jotain tolkkua kerjätessäkin perkkeletto. Ja varsinkin lakkoillessa.

  • Edson on pistänyt niin paljon tarinaa tantereelle, että jahka saa kaikki luettua, niin varmaan syntyy taas metri vastauskommenttia kun oma varsinainen työvuoro tulee.
   En ole tuota kaupungin vuokra asuntodebattia lainkaan seurannut. Sen tietenkin tiedän, että kaupungin pitäisi rakentaa enemmän edullisia vuokra asuntoja jotta samalla liika läski hiukan ohenisi vapaan markkinan vuokra asunnoista.
   Sen tiedän myös muualta maailmasta, että aivan harvoja poikkeuksia, kuten Romania, lukuunottamatta valtaosa maailmaa asuu aivan järjellisistä syistä vuokra asunnoissa suurissa kaupungeissa..
   Ilmeisesti noista yleisistä asioista ei saisi keskustella sellaisten mielestä jotka pyörivät vain itsensä ympäri ja sisällä eivätkä muualla näe mitään muuta kuin itseään tai että kaikkien ihan toisista kirjoitetut asiat liittyvät häneen tai koskevat häntä. Paha tauti.

   • Tottakai saatte keskustella vuokra-asunnoista, minä koko keskustelun aloitinkin. No jatketaan tästä. Paljonko sinun tuloillasi saat asumistukea?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tottakai saatte keskustella vuokra-asunnoista, minä koko keskustelun aloitinkin. No jatketaan tästä. Paljonko sinun tuloillasi saat asumistukea?

    Sinä ja sinun aloituksesi. Meinaatko, ettei täällä aiemmin ole keskusteltu vuokra-asumisesta?
    "No jatketaan tästä."

    Epäilen vahvasti, ettei sinun kanssasi voi jatkaa yhtään mistään. Eikä tämä ole edes epäily.

    edson


   • Onhan täällä keskusteltu vaikka mistä, jos Aatamista aloitetaan. Tämänpäiväisen vuokra-asunto-keskustelun kyllä aloitin minä tuolla Elämässä.

    Kivistääkö mahaa vai miksi herra on niin kiukkuinen?

    No, nyt näyttää tulleen uusi käänne, kun sain Alin leuhkimaan rahoillaan. Futoni-Ali, heh.


  • Niinkuin huomasitte niin vapautin kommentoinnin itsesensuurista täksi päiväksi kun anonyymi tuli hakemaan kaipaamaansa huomiota ja sitä tänään sitten saakoon vaikka millään syyllä ei ole sitä ansainnut vaan tuli taas ulos täysin keksityin konspiraatioajatuksin että h'ntä ajkateltiin ja häneen viitattiin vaikka hän ei ollut edes mielessä käynyt kuuluisinen tyttärineen.

   Jos anonyymi kysyi minulta paljonko saan tuloillani vuokratukea niin vastaus on yksiselitteisen selvä: E ole sellaista edes hakenut enkä muitakaan tukia.
   Minulla on aina tyynyllinen seteleitä isoissa taskuissani.

   • ohops rahamies. Sinulla on kaimakin. Olet kuin naapurin vanha mukava pappa. Tekee klapikauppaa ja monenlaista lisähommaa. Ikänsä ollut ahnas työnteolle ja pikku bisneksen tekemiselle. Köyhistä karuista oloista lähtöisin. Se laittaa yrittämään. Paksu pinkka nahkeita 50 euron seteleitä vieri vieressä lompsassaan. Niitä oikein pitää näytellä ja plarata paksuilla sormenpäillä kauppaa tehessä. Ja tietenkin se lompsa roikkuu syöttinä perstaskussa.
    Puosuvaari


   • Anonyymi kirjoitti:

    ohops rahamies. Sinulla on kaimakin. Olet kuin naapurin vanha mukava pappa. Tekee klapikauppaa ja monenlaista lisähommaa. Ikänsä ollut ahnas työnteolle ja pikku bisneksen tekemiselle. Köyhistä karuista oloista lähtöisin. Se laittaa yrittämään. Paksu pinkka nahkeita 50 euron seteleitä vieri vieressä lompsassaan. Niitä oikein pitää näytellä ja plarata paksuilla sormenpäillä kauppaa tehessä. Ja tietenkin se lompsa roikkuu syöttinä perstaskussa.
    Puosuvaari

    Rahaa lompsassa, huh

    Yhtä vanhanaikaista kuin sukeltaa zenit kädessä


   • Samapahan tuo millä lailla sitä rahaa on. Pääasia, että on tarpeeksi tarvittaviin lähtöihin. Ja ette ehkä tiedä mutta futoni mikä on seteleillä täytetty on paras nukkumisalusta ja unen antaja
    Rahanpuutteesta kärsivät vaan eivät tiedä laadusta mitään!
    AB


  • Kylläpä syntyi melkein ketjullinen kommentteja yhdessä käsityksen vapaapäivässä.

   Siitä nähdään ainakin se mikä vaikutus ilmaisunvapaudella on jatkuvaan sensuuriin ja itsesensuuriin sekä täysaikaista kyttäilyä ja tarkoituksellista väärintulkitsemista varovaan kastroituun keskusteluun.

   No nyt kun sekä navetanmurskaaja (kiukuttelee ja potkii ilman oikeaa syytä niin että kuvainnollisesti navetan seinät kaatuu) ja anonyymit ovat saaneet pelkuripäivänsä ja keränneet sekä haluamaansa huomiota sekä päässeet sanomaan luulemiaan pikkuilkeyksiä anonyyminä niin huomenna palaamme taas normaalielämään missä ei oteta kantaa mihinkään ja yritetään kirjoittaa niin ettei pilkustakaan saisi väännettyä jollekin kuvitelmaa olleensa ajateltu tai kohde!

   Siitä taas väärän hyökkäyksen kirvoittaneesta 3 K asperger keskustelusta mistä kirjoitin voi kyllä löytyä yleistä ja aivan asiallista keskusteltavaa joten varaan siltä osin jatkokeskustelumahdollisuuden mikä liittyy aspergeriin yleisesti Suomessa ja maailmalla muttei lainkaan koske Mauroraa tai tytärtään koska he eivät koskaan edes olleet ajatuksissa tässä yhteydessä vaan ajatus lähti Örjanin, Eikan ja minun sukujen asperger tapauksista. Kuten alkuperäisessä kommentissa sanoin niin henkilöllisyyksiin ei viittata mutta keskustelussamme oli sekä sukutaustamme, ja nykypolven jälkeläiset ja heidän lastensa mahdolliset asperger vaikutukset ja miten se ovat tunnistettavissa ja autettavissa ja miten voi jäädä asia huomaamatta ymmärryksen puutteessa ja muuten täysipainoista, jopa hyvinkin älykästä asperger lasta ei ole parhaalla mahdollisella tavalla ohjata. Kyseessähän on poikkeuksetta nimenomaan tiedostamatta jääneen vanhemman tavallaan suurentama ongelma jos asiat eivät suju riittävän yhdyskuntakelvollisesti.

   Kyseessä on itseasiassa vaikea ongelma vanhemmillekin. Miehiä usein vaivaa uskomattomuus tilanteesta ja ymmärtämättömyys jos ei ole siihen jotenkin perehtynyt. Naisia taas ylisuojelu ja itsensä pettäminen.

   On sillä lailla kuitenkin mukava joskus vetää ihan oikeita asioita tällekin foorumille keskusteluun, että ainakin Edson ymmärtää asioita inhimillisyyden moraalin kannalta ja pystyy kaikesta keskustelemaan suhteellisesti. Ennenkaikkea ymmärtää että jollakin muulla voi olla erilainen näkemys vaikkapa Jenni Kokanderista kuin hänellä.

   Puosuvaari voisi kyllä tunnistautua vahvemmin kun nyt emme tiedä kuka on tv puosuvaari, kuka puosuvaari ja kuka Whoo tai joku muu
   Edson ja minä olemme ihan jotain unohtamisia lukuunottamatta esiintyneet koko ajan tunnistettavilla virtuaalinimillämme ja meidä oikeat nimemmekin ovat kaikkien tiedossa, vaikka ei kylläkään saisi olla.

   Se että tällaisille vanhoille atbloituneille ketjuille tulee anonyyminä on puhdas osoitus pelkuruudesta ja kieroilusta ja välittömästi kun täällä joku kirjoittaa anonyyminä ja yrittää jemmata käsialaansa tietää että manipulaattorit ja pelkurit ovat sankoin joukoin lentelemässä ilmassa.

   Tänään vielä vuorossani saatan jotan sensuroimatonta ilmaista kun onkin jäänyt kymmeniä kertoja vastaamatta puhtaaseen provosointiin ja sydämen ilkeyteen.
   Nyt on vapaasi pieni pintaraapaisu tarpeellisesta sanottavasta ilmaistu.
   Huomenna ainakin minä palaan normaaliin sensuroituun tilaan missä kirjoitetaan ihan yleisesti ihan yleisistä asioista eikä mitään osoiteta kenellekään ellei suoraan nimellä mainita kenelle osoitettu tai keneltä kysytty. Ja provosoiviin väärin perustein tehtyihin manipulatiivisiin kommentteihin ei aikoihin taas vastata tai noteerata

   Tiedossahan on että huomennakin vahdinta ja väärinymmärrysten etsiminen jatkuu ja aina tietyin intervallein ilmestytään keksityllä huomiosyyllä eldankajärven hevosten tyyliin hevostelemaan eli laulun sanoja lainaten:

   " ei ole hevoisilla enää edes heiniä,
   nyt ne syövät jo tallin seiniä"

   • Isoherra yrittää olla joviaali ja kansanomainen, mutta tietämättömyys sekä mielenkiinnon puute kotimaista kulttuuriperinnettä kohtaan paistaa kaikesta läpi. Sitaatitkin menevät väärin, jokainen suomalaisen sotilaan tytär ja poika tietää, että

    "ei hevosilla heiniä,
    kun syövät ne tallissa seiniä."

    Mihinkähän vielä tarttuisin? Siihen varpaisillaan oloon ehkä. Ovatko tällaiset metrin mittaiset tuomiopäivän saarnat jotain varovaista liikehdintää kirjoittamisen vainioilla? Eivät tosiaan, vaan raskaan lekan heiluttamista meidän pienillä vasaralla naputtelijoiden pään päällä. Kun raskas ase jonain päivänä laskeutuu, se tekee suurta hallaa. Mutta sitä ennen Daavideina pyrimme taistelemaan Goljatin hirmuvaltaa vastaan. Se on varma se!

    Yksi outo piirre herran saarnoissa on se, että hän väittää kirjoittavansa yleisellä tasolla kenenkään nimeä mainitsematta ja jos joku jotain luulee, on idiootti. Ennen pitkää tulee kuitenkin vastaan vaikkapa paikannimi, jonka yhteydessä hän viittaa kaikkien tuntemaan kirjoittajakollegaan mahdollisimman ala-arvoisesti tyyliin "Lieksan obeesi".

    Kun ei muuta keksi, puuttuu naishenkilön ulkonäköönkin, jonka hän on vakoillut jostain vanhasta valokuvasta. Eli miehenä ja kirjoittajana samaa roskasakkia tunnettujen naisjulkkisten pilkkaajien kanssa. Varsinainen #Metoo-tapaus!

    LiisaO


  • Tämä ihan vaan Edsonin kanssa aiheen asiasisällöstä kirjoitellen:

   Sivumennen sanoen Edson, tunnetko sinä sukujesi taustalta yhtään autismi-tai asperger tapausta.

   Niitä on Suomessa ilmeisesti hiukan enemmän kuin keskimäärin maailmassa.
   Minun suvuissani on, Örjanin suvussa on ja Einarin suvussa on. Niistä keskustelimme 3 K kokouksessa ja niistä kirjoitin kunnes lieksan p..... kirjautui ilmoittamaan että vain hän ja hänen tyttärensä olivat ajatuksissani ja kohteenani vaikka muiden muassa muusikko pojallani on asperger. Muiden osallistujien tietojahan en sen tarkemmin selvitä ja onneksi olenkin pitänyt heidän henkilöllisyytensä kautta vuosien täysin virtuaalisina. Heidänkin kimppuunsa olisi jo käyty jos olisi pienikin viite todellisiin identitetteihin tullut

   Se on iso rasite tälle ketjustolle, että tuon yhden ihmisraivon takia joutuu jokainen tarkkaan varomaan jokaista kirjainta minkä kirjoittavat ja pitämään todellisuuden mahdollisimman saavuttamattomissa. Sitä on meidän muiden kuitenkin yritettävä ymmärtää aivan kuten meidän tulisi yrittää ymmärtää aspergerin yhtymästä jollain tasolla ja vahvuudella kärsivistä lapsistamme tai lapsenlapsista kun aspergerillä on taipumusta hyppiä sukupolvien yli

   Hyvä puoli siinä kyttäyksen aiheuttamassa sensuroidussa kirjoittamisessa on että oppii kirjoittamaan virtuaalisesti ja fiktiivisesti eli juurikin ei asbergeriläisittäin

  • Ja näin vapautetun sana päivänä täytyy todeta että meillä jokaisella on joka hetki mahdollista olla jonkun toisen juttuja lukematta, kommentointiin osallistumatta, jopa häipyä, minkä valinnan eräät ovat joko vapaaehtoisesti tai painostettuna aikojen saatossa tehneet.
   Vaikka minullakin on vaikka kuinka paljon kirjoitettavaa ihan oikeilla asiafoorumeilla niin olen kaikesta ilkeydestä ja ajojahdista lukuunottamatta pysynyt tällä vanhalla elämän jakoketjulla ainoana puhtaasti sosiaalisena? ketjuna mihin ylipäätänsä osallistun niin poislähtö ei ole kovin vahvasti mieleen tullut, piipahtanut toki on, vaan kysymys on lopulta siitä että tämä on kaikkine ongelmineen kuitenkin jonkinlainen perhepiha ja kuin itäsuomalisen kunnan koulun piha, väki vähenee ja jos liian vähiin käy niin kiini menee ja kaikki joutuvat suureen mega kouluun, missä kukaan ei tunne ketään eikä ole mitään tunnetta ketään toista kohtaan..
   Meidän pihalla valitettavasti mummelit ovat ihan itse eristäytyneet nurkkaan missä ei saa kukaan olla muuta mieltä kuin johtava tai johtavat mummelit.
   Poikien puolella taas ana on vapaa ja mistä tahansa voidaan väitellä eikä eri mieltä olevaa ajeta pihalta pois tai lyödä silmää mustaksi
   Peiliä ei vaan löydy leiristä.

  • Ja kun asioista ja maailmasta keskustellaan, niin ihan pikayhteenvetona maailmanpoliittisesta tilanteesta on todettavissa että:

   puolen tunnin päästä olemme tietoisia saiko Benjamin peloteltua israelilaiset oman etunsa maksumiehiksi vai pääseekö vaihteeksi asiallinen , siis israelilaisittain asiallinen poliittinen linja välillä valtaan.

   Borisov ei ole se toinen ulkoavaruuden komeetta mikä on havaittu vaan brittien politiikan komeetta Boris jolla menee ylettömän kehnosti Trumpin imitoinnissa. Sellainen tyyli ja ajatusmaailma kun ei Boriksen yllätykseksi myykään Euroopassa.

   Saudit yrittävät selvittää mistä heitä ammuttiin ja miten pienellä panoksella saatiin heille suunnaton taloudellinen vahinko aiheutettua. Seuraukset eivät näy välittömästi muuta kuin pienenä pentsoonin hinnannousuna mutta koko maan puolustus ja koko alueen sotilasstrategia todennäköisesti menee ihan uusiksi vaikka siitä ei vielä edes maailmanlehdiostössä osta spekuloida,

   Venezuelassa ovat asiat ihan räjähdyspisteessä, vaikka juuri nyt hiljaiselta tuntuu. Koska tahansa voi poksahtaa isosti. Voi kun olisi ZipZap aiheesta keskustelemass.
   Mutta eihän häntä voi palauttaa eikä ketään toista hänen tietotason kirjoittajaa Eteläamerikan ja Portugalin siirtomaa asioista ollut.

   Grönlanti jäi sitten Tanskalle eikä Trump saanut ostettua halvalla hyvänä sijoituksena.

   Maailmantalous on stabiilissa mutta laskevassa suunnassa kiitos Trumpin toimien Kiinan kanssa. Toisaalta Kiina oli aika subjektiivisein ja häikäilemättömin keinoin alistamassa esimerkiksi Afrikkaa ihan talousriistettäväksi siirtomantereeksi, joten jotain toimia senkin hidastamiseksi ja kohtuullistamiseksi oli jonkun tehtävä. Siinä mielessä Trump oikealla asialla mutta operoi aivan väärillä keinoilla ja mitoituksella ja vain saadakseen henkilökohtaista huomiota. Huomionhalu ei ole siis ainoastaan ihan pikkusielujen ongelma vaan se on todella pahanlaatuinen vaiva myös Trumpin tasollakin

   Huomenna olemme taas viisaampia maailmanmenosta. Toivottavasti ei aivan järisyttäviä kansainvälisiä tapahtumia tule.

   Tällä hetkelläpahimmat ongelmat ovatkin tutut kaukoidän sademetsien poltamiset öljypalmutuotannon lisäämiseksi. Singaporekin on ihan savussa ja ne savut ovat minullekin hyvin tuttuja sielläolo ajaltani. Ne ovat todella kitkeriä ja henkeäsalpaavia. Aivan kuin ilma olisi happosumussa.

   Te ette sitä jaksa muistaa mutta Neszteoil on ainoa öljynjalostaja joka käyttää palmuöljyä ja palmuöljytyotannon sivuvirtoja "bio" dieselinsä valmistamiseen suuressa mittakaavassa mihin on joudutta hirvittävällä päästömäärällä kulottamaan sademetsää ja istuttamaan tilaal ekoelämältään kutakuinkin kuollutta monokulttuuri öljypalmumetsää.

   Itse en litraakaan Nesteen biodieseliä tai edes sitä laadukkaammaksi väitettyä dieseliä tankkiini laittaisi vaan jos olisi diesel vekottimet ostaisiin siihen löpöt teboililta tai ST 1 firmalta

   • Israel

    Sain sellaisen käsityksen, ettei ainakaan palestiinalaisten osakkeet nouse, on sitten vallassa vanha tai uusi mahdollinen hallitus.

    Boris

    Taitaa olla sitkeä populisti. Sitkeys kyllä saataisiin lihanuijalla ja roikottamalla vähenemään.

    Venezuela

    Toivoton yritys, mutta samoin, kaipaisin zipin analyysiä.

    Täytyypä harkita ST ykköseltä tankkaamista, vaikka kannustan omaa Nestettä

    Edson

    Afrikka

    Lieneekö Eurooppa sittenkin se auttava käsi? Tosin siirtomaapolitiikka siellä muistetaan jossain ainakin


  • No niin taakse on jäänyt vapaan ja normaalin keskustelun päivä ja palaamme entiseen, Kauhulla odotamme mitä paskaa menneisyydestä tullaan syöttämää, mutta olipa mitä tahansa kirjoittaminen ei siihen lakkaa vaikka nyt ehkä metrikirjoitukset lyhenevät tai sitten eivät jos jutusteltavaa löytyy.

   Palaamme huomenna stalkkauksen ja keinotekoisten keksittyjen vihapohjaisten hyökkäysten maailmaan, missä jokainen on pakoitettu kirjoittamaan varpaisillaan ettei vahingossakaan antaisi edes väljän tulkinnan tarkoituksellista väärinymmärrysmahdollisuutta "Idän joukkueelle"
   Rasittavaahan se on eikä mitenkään vastaa mukavan keskustelufoorumin tasoa tai vapauksia, mutta se on todellista elämää, mihin on vaan pakko alistua kun ei sitä voi estää eikä kieltää jos joku ehdottomasti vaatii ja haluaa vihata ja olla maksimaalisen harmillinen eri keinoin valitsemilleen vihollisille eli sellaisille jotka eivät joka asiasta ajattele juuri kuin hän, hän, hän tai eivät tarpeeksi osoita kunnioitusta ja huomiota hänelle.
   Onneksi maailmassa on paljon korjattavaa muutakin ja niistä voi aina yrittää järkevien ja suhteellisten ihmisten kanssa kirjoitella ja keskustella.

   Heräämme kuitenkin aamulla sensuroituun maailmaan millä ei ole ilmaisuvaupautta enempää kuin muinaisessa YYA Suomessa. Silloinkin jotenkin pärjättiin. Pärjäämme edelleenkin. Temme kuin ahvenanmaalaiset tekisivät Venäjän valloittaessa eli hankkisimme erivapauksia ja alkaismme myydä vanjoille tavaraa ja matkustamista hyvällä voitolla. Tärkeintä kun olisi ettei sitä tarvitsisi tehdä suomeksi. Tuo kertonee viiltävimpään analyysiin kykeneville subjektiivisen voiton moraalista ja suhteellisuudesta.
   Gute nacht aus verloren freiheit

   No pisti vielä silmää "Me Naisista" tällainen otsikko:

   "TATUOIDUT MIEHET OVAT NAISTEN MIELEEN – KAKSI KOLMESTA NAISESTA HALUAISI DEITTAILLA TATUOITUA MIESTÄ"

   Tämä on täysin loogista, sillä tatuointi on erityisen selvä osoitus oman puutteellisen persoonallisuuden kohottamisesta silmiin pistävällä näkyvällä aiheella mikä kiinnittää katseen aiheeseen eikä kantajaan.
   Naisita tiedetään sen verran että useimmat haluaisivat koiran eli sellaisen jota pystyvät pitämään hihnassa ja komennossa ja mikäpä siihen paremmin sopii kuin mies jonka persoonallisuus on alikehittynut. Sellaista on paljon helpompi pitää lemmikkinä kuin sellaista jolla on persoonallisuus ja identiteetti kohdallaan

   Tapaamme taas realistisemmassa elämä keskustelussa. Valitettavasti se on kuin se kastroitu sonni! Paksu ja vailla ajatuksia

  • No tuossa tuli reilusti metri täyteen "painavaa" sanaa ja saarnaa. Heikompi lyyhistyisi tuollaisen ryöpyn alle mutta ei tämmöinen maatiainen. Nyt onkin Elämässä ammu ja sonni, mikäs sen somempaa. Muuuuu...

  • Kyllä viitsii vanha ihminen nähdä vaivaa toisen vanhan ihmisen lyömiseksi. Tässähän tuntee itsensä melkein vaikuttajanaiseksi; minäkö harvoilla lyhyillä lausahduksillani suorastaan hallitsen kokonaisia ketjuja! Kukahan täällä hallitsee, kysyn vain.

   Kirjoittamisen iloa en kuitenkaan näytä eräältä pilaavan. Ja jos lohduttaa, minunkaan yöuneni tuollaisen solvausryöpyn jälkeen ei ole parhaita. Toisaalta eläkeläiselle ei ole niin nokon nuukaa, milloin nukkuu ja milloin valvoo.

   Sanoisin vielä tuosta sonnivertauksesta että etköhän mene siinä jo naurettavan puolelle. Mutta jatketaan huvia. Jos saisin valita sieluneläimeni, kuohitun härän, rodun, olisin mieluiten se söpö pörröpää highlander. Noita ylämaalaisia parveilee täällä eräällä lähitilalla ohiajavien ihailtavina.

   Lehmäkin voisin olla, mutta se "arvonimi" on herrojen taholta jo varattu toiselle naiskirjoittajalle. On nää semmosia seiskakymppisiä vekkuleita!

   Liisa0

  • Minäpäs unohdan jo eilisen ... tai en ihan, sillä ilta-uutisten lyhyt budjettiriihen tulosten julkaisu oli siis eilen.

   Ehdottoman punavihreänä ja viivan vasemmalta puolen totean, että tsemppiä hallitukselle.

   Ensimmäistä kertaa saavat jo yritystukiakin perattua ja kohteena Neste. Hyvä kohde.

   Sitten alille. Laitoin sinne ylemmäs sen allekirjoitusta vaille jääneen huomioni siitä, että zenit ei kestä sukellusta. Ei kestä lompakonkaan saumat liiallista painetta, joten käteen digiranneke ja lompsaan kortti.

  • Näin kirjoitti ammu : "No, tuo poikasi asuminen antaa kyllä väriä joihinkin kommentteihisi."

   Koitapas Ali ymmärtää tuon ammun "viisautta" eli täydellistä dorkuutta. Hän on ainoa, jonka pitäisi osata hävitä kaikista näistä keskusteluista, sillä siellä päässä pesii ainoastaan home. Se, että olen ehdottomasti edullisen vuokra-asumisen kannattaja sen hän yhdistää poikaani, josta todella en ole muuta täällä visertänyt kuin sen, että onnistui saamaan suhtedullisen asunnon.

   Sensijaan olemme vuosia jo saaneet lukea, kuinka ammu tuo näille saiteille sellaisia tuttaviaan ruoskittavaksi, joita emme tunne. Koulukin on viallinen, jos ei joku lapsenlapsi pärjää. Ja sama ravulla. Mikä katkeruus. Cee ja aurora ... aurorakin halutessaan pystyy todella aivan muuhun kuin esim. ammu, joka on pelkkä koirankusettaja. Ei se auta, vaikka istuu missä konsertissa tahansa. Ei sävelkorva korvaa tyhjää päätä.

  • Joo ja lisää tämän sekopää märehtijän virkkeitä : "Niinpä niin, mitä h..ttiä tänne tulet opetusmoodilla toistelemaan clicheitä, jotka joku muu on keksinyt jo sata vuotta ennen sinua."

   Ajattelen Ali, ei tän homepään takia kukaan voisi keskustella painovoimastakaan, sillä sehän on "keksitty" jo. Samoin vedyn erottamisista ja sen vaatimasta runsaasta sähköstä tai ... tai palmuöljystä tai tai tai ja tai ...

   Itse tämä ääliö kirjoittaa, että istuu kotona pyöreän pöydän ääressä näitä miettimässä, sillä nämä aiheet kuulemma eivät tänne kuulu. Voin vain kuvitella, millainen ääliöiden joukko siellä pöydän ääressä on.

  • Hesari jatkaa tänään vuokra-asunto asiaa

   "Heka-asuntojen uusia asukkaita koskevat tulorajat astuivat voimaan 1. tammikuuta 2017. Yksin asuvan tuloraja ennen veroja oli 3 000 euroa kuukaudessa ja kahden aikuisen talouden 5 100 euroa. Lapsiperheissä tuloraja nousi 600–650 eurolla lasta kohden."

   Eli kaksi aikuista ja kaksi lasta. Tuloraja 5100+1200 = 6300 ja jos ottaa huomioon, että se edullinen vuokra voisi olla noin 700 ekua, niin äkkipäätään ja epätarkasti laskien ja ottaen noin arvio nettotuloista

   2000 tonnia netto x 2 = 4000 + 1200 =5200 miinus vuokra 700 niin elämiseen jäisi 4500. Tuolla netolla maksaa jo yksityisenkin vuokran ja pystyy elämään. Eli mielestäni tuollainen perhe ei voi olla kaupungin vuokra-asuntoa jonottavien eturivissä. Tai ainakin heille hieman lisää vuokraa. Tilanne muuttuisi radikaalisti, jos halvempia vuokrataloja rakennetaan rutkasti enemmän.

   Vanhoja vuokrasopimuksia eivät tulorajat koskeneet. Ihme, että miksei koskeneet. Helmikuussa 18 tulorajoista luovuttiin ja yksi syy kuulemma oli, että jos asunnosta tulojen takia joutuu luopumaan, niin ei halua ottaa työtä vastaan. Vai niin, että silviisiin. Kuulostaa ihan siltä pankolla makaavalta, joka ei lähde mistään syystä kotoaan

  • Aamuvuoroni on levittäytynyt liiaksi asti ja nyt jo iltavuoron aikaan - suunnilleen, voin todeta, että uneni laatu on jees, mutta viime yönä tunti ois saanu tulla lisää eli nyt sitten palautellaan

   Unesta tuli jotain eilen yleltä jossain ohjelmassa ja siellä oli myös eräs mies, joka nikotellen sanoi, mutta sanoi kuitenkin, että ei ole pahaksi seurata laitteilla, kun ei mene överiksi. Ja jos vähän menee överiksi, niin palauttelu on paikallaan

   edson

  • Luin Ilta-Sanomista tänään jutun näistä Hekan asunnoista. Joku asuu jopa vai 300 e/kk:ssa maksavassa lähes keskustan asunnossa. Artikkelin lopussa oli kappale, jossa sanottottiin, että Aran asuntoihin on periaatteessa tulorajat: yksineläjällä 94000 e/vuodessa ja kahdelta 114000 e/vuodessa. Ja että asuntoihin ei ole jonoja, ne annetaan tarpeen mukaan sitä tarvitseville. Miksi sitten puhutaan kaupungin asuntojen jonoista, jos niitä ei ole? Eli hyvin tienaavathan noissa siis vain asuvat. U ja minä emme ole vielä tähän päivään mennessä tienanneet edes yhdessä tuota 94000 euroa vuodessa.

   Cee

   • Mulla ei ole mitään hajua eri tukimuotojen käytöstä

    Olisiko Hekan kolmensadan ekun asunto joku 12 neliön komero? Vedetty joku esimerkki alhaisimmasta mahdollisesta.

    "Helsingin kantakaupungissa sijaitsevien kaupungin asuntojen vuokrat ovat paikoittain lähes puolet markkinahintaa matalampia."

    Minusta ne saavat ollakin lähelle puolet markkinahintaisista ja niitä tarpeeksi, niin loppuu asunnoilla keinottelu. Ja kun se vuokra on paikastakin kiinni, niin hienommilla paikoilla vähän enemmän, meluisilla paikoilla selvästi vähemmän ja pääasia, että niitä ei joudu jonottamaan kuin hetken. Lasketaan niiden ihmisten määrä esim. Helsingissä, jotka ovat pienituloisia ja sen mukaan asuntoja. Ja vuokrakatto yksityisille.

    edson


  • Edsonni!, tuota vuokrakeskustelua onkin todella käyty tiiviisti sekä mediassa että radiossa. Kuuntelin sitä Radio Suomesta kun olin päiväristeilyllä mukavassa limusiinini nahkapenkissä arvioimassa Helsingin lähiseudun kesä tilannetta. Vaikka ilma oli vähän syssyinen niin luonto on edelleenkin aika kesäisessä kunnossa. Vain lievää lekkastumista koivunlehvistöissä.
   Itse en enää jaksa tuohon vuokrakeskusteluun osallistua mutta asiafoorumeilla olen vuosien mittaan kyllä systemaattisesti esittänyt edullisten vuokra asuntojen lisärakentamista juuri siksi että pienipalkkaiset tarvitsevat niitä ja yritykset voisivat palkata niitä pienempipalkkaisia palvelualojen työntekijöitä kun heillä olisi oikean hintainen asunto.
   Maailmallahan tilsnne on Suomea selkeämpi. vuokra asuminen on jokaisen, myös miljonäärien asia. Omistusasunto onkin etupäässä sijoitus ja sellaisten asunto jotka varmuudella tietävät pysyvänsä ikuisesti yhdessä paikassa ja asunnossa. Se oikeastaan kuuluu muinaisjussilaisuuteen, mutta ei moderniin maailmanlaajuisen kaupunkilaisuuteen minkä peruslähtökohta on vuokra asunto. Useimmissa maissa vuokra asuminen on onnistuttu tekemään kohtuuhintaiseksi. Myös useissa suurkaupungeissa. Radiossa esitettiin Wien esim erkkinä, mutta muitakin pääkaupunki ja suurkaupunki esimerkkejä kohtuullisesta vuokra asumisen hintatasosta ja turvasta on.
   Niinkuin olen sanonut niin minua hävettää maksaa niin pientä vuokraa kuin maksan. Kun arvelit että se 300 egee voisi olla 12 m2 komero niin ei se todellakaan ole niin. Enhän minäkään toki Downton Abbeyssä asu mutta sinnkku vanhukselle erinomaisesti riittävässä 26 neliön alkovillisessa yksiössä ihan yhden Helsingin sisäisen rataverkon asemien vieressä, eikä siis kovinkaan kaukana itse kivikeskuksesta niin minun vuokrani sisältäen sähvöt ja vedet on juurikin varsin vertailukelpoinen tuon mainitun 300 ege kanssa. Ei täysin identtinen, mutta ei kauas heilahdakaan., Jos vuokrataso on sitä luokkaa niin ei olekaan mitään mieltä sitoa itsensä pankin vangiksi ja käyttää suurimman osan suurista tai pienistä tuloistaan asuntolainan lyhentämiseen ja sitten kuolla pois sen juuri loppuun maksetun asunnon kanssa. Tietysti jos on niin hyväluonteinen että alunperinkin on uhrannut elämänsä kerätäkseen perintöä jälkikasvulleen niin se on ihan toinen aspekti asuntoasialle ja jokaisen erikseen pohdittava.
   Minä en jätä lapsilleni asuntoja mutta olen antanut aina välillä rahaa tarpeeseen enkä edes ihan pieniä summia. Lopulta jääkin vain pelkkää rhaa pankissa. Ehkä olen siihen mennessä jo saanut tyynyn tyhjennettyä ja muutettua sen sisällön rhummiksi ;)

   Ali Baba

   • ps. Edsonni ja ajomieas Huu joka myös ratissa saamieni tietojen mukaan mielellään viihtyy.

    Kurvailin tuossa välillä toki kaupoissa piipahtaen sellaisen 2.5 tunti ja huomasin siinä ajaessani, että kyllä siinä kuskin istuimella on niin hyvä olla, että vaikka minuakin on aika lailla "viipaloitu", niin peruskuntoa on edelleenkin sen verran että ihan huoletta pystyisi polkemaan muutaman huntin siivun maanietä siinä vain rattia veivaillen ja polkimia polkien elle laittaisi cruiseria päälle.
    Eli jos haluta tuntea olosi kaiken armottoman farmityön tai komennelluksi tulemisen jälkeen niin ei muuta kuin kaivat ostoskassin puskasta esiin ja ajelemaan vaikka Päijänteen ympäri. Vaikka vääksyn kannakselta toiselle puolelle eli Joutsan puolele siirtyen.
    Silloin rentoutuu ja klapit ja vesikatot yms unohtuu.

    AB


  • Mitä, minäkö täällä olen viimeksi kirjoittanut vaikka on vasta päivävuoro?
   No mitäs mieltä äijät ovat Taylor Smithistä? Onko hyvä laulajatar ja onko "muhkeenj" näköinen! Pitää kysy äijiltä kun tuskin mummut tietää kuka Taylor Smith on :)
   AB

  • Mitäs me ajatellaan siitä kun saudit ovat löytäneet iranissa rakennettujen droonien ja ohjusten kappaleita räjähdyspaikoilta.
   Onko uskottava Teherani joka sanoo eihä myö vaan hyö ja oltava näkemättä että millä tahansa mittarilla suurin hyötyjä saudien tuotannon häiriöstä on juurikin Iran. Ja onko uskottava ettei Iranilla ole mitään tekoa vaikkapa osin hallitsemastan iIrakista, uskonveljien alueelta laukaistuihin ohjuksiin kun perinteellisesti on näyttöä että Teheran on kolmansiin maihin kohdistuneissa tihutöissä aina käyttänyt proxyä. Yleensä juurikin Irakissa, Hizbollaa tai jopa Hamasia, Hutheja Jemenissä ja Shioja Bahreinissa!

   Mie en kyllä tiijä mitä pitäis ajatella, mutta ajattelin kirjoittaa muistiin faktat!

   Vai pitäiskö meittiä ollenkaan kiinnostaa mitä ne siellä touhuaa. No miun mielestä pitäis kun tänään käydessäni kierroksella havaitsin että joka asemalla oli pentsoonin hinta noussut vähintäin 10c/l viikonloppuun verrattuna vaikka litraakaan raakaöljyä emme Saudiasta tuo

   Pitäisköhän jo jättää kirjpoitusvuoro aamuvuoroon

   Nyt oikeisiin töihin, eli heittämään pois taas selkeästi tyhjäkäynnillä seissyttä tavaraa kuten liian isoiksi käyneitä housuja. Niitä onkin jo jokunen tuossa poistopaikalla. Harmi ihan uusi jeansejakin menee, mutta ei viitsi viedä UFuunkaan kun ei niin isoja vaateavun tarvitsijoita ole muualla kuin Tongalla, Samoalla, Fijillä ja Hawaijilla. No jees, japanilaisissa sumo painijoissa saattaisi löytyä. Kyllä on ruikula olo alle sata kiloisena!

   • Voi voi noita kiemurointeja ja suhmurointeja tuolla lähi-idässä. Kuka mitäkin ja millaisia pommeja ja vielä lennokeilla. Siellä alueilla pitäisi olla factantarkistajien suuret armeijat.

    Minulle riitti kuunnella Israaelin vaalien aprikoinnista. Ainoalla oikealla jumalalla sielläkin vahva asema parlamentissa. Ja siitä huolimati vaikeaa saada hallitusta kokoon. Kyl se oikee jumala naureskelee pilven lomassa että tuollainenko on se valittu kansa.


   • edson kirjoitti:

    Voi voi noita kiemurointeja ja suhmurointeja tuolla lähi-idässä. Kuka mitäkin ja millaisia pommeja ja vielä lennokeilla. Siellä alueilla pitäisi olla factantarkistajien suuret armeijat.

    Minulle riitti kuunnella Israaelin vaalien aprikoinnista. Ainoalla oikealla jumalalla sielläkin vahva asema parlamentissa. Ja siitä huolimati vaikeaa saada hallitusta kokoon. Kyl se oikee jumala naureskelee pilven lomassa että tuollainenko on se valittu kansa.

    Sympaattiset saudit toivat pressun päälle näytille löydetyt "droonien/ohjusten jäänteet". Vähän vain kärähtivät ja vääntyilivät infernaalisessa tulipalossa. Oikein tyyppinumerotkin näkyivät pelleissä. Siinä siis uskottava todiste. Olivat lakanapäät justiinsa saaneet kirjaimet ja numerot sapluunnalla maalatuksi.Färi vielä märkää. Ei noista faktoista kukaan selvää ota. Meille syötetään osapuolten toimesta silmänruokaa totuutena. Jokainen osapuoli pelaa omaa rumaa teatteriansa. Tuskinpa vaan Saudien öljyntuotanto voi olla kahden laitoksen ja fasiliteetin varassa. Pääsääntöisesti öljy shipmentataan raakaöljynä laivoilla ympäri maailman määräsatamiin joissa se vasta jalostetaan lopputuotteiksi.
    puosuvaari


   • Kuules nyt laivaaja puosuvaari.
    Totta on, että raakaöljy shipmentataan suurilla tankkereilla lopputuotejalostettavaksi eri maiden jalostamissa tai saudien omissa.
    Sitä ennen se kuitenkin esijalostetaan eli ammattitermillä makeutetaan, mikä tarkoittaa rikin ja mahdollisesti joidenkin muidenkin valittujen epäpuhtauksien poistia tai suurta vähentämistä.
    Ilman tuota esijalostamista kaikki muut jalostamot joutuisivat muuttamaan Nesteen tavoin itse jalostusprosessiaan selvitäkseen rikkisestä raakaöljystä tai liikaa paraffiinejä sisältävästä kuten eräät libyalaiset raakaöljykaadut.
    Nesteen jalostamot on muunnettu toimimaan paljorikkisen venäläisen putkiraakaöljyn ja tästä läheltä Porvooseen ja Naantaliin laivatun raskaan raakaöljyn perusteella. Esimerkiksi Ruotsin suuret jalostamot taas eivät sillä toimisi. Venezuelan öljyllä on myös sellaisia ominaisuuksia että jalostaminen vaatii parempilaatuisen raakaöljyn sekoittamista siihen. Siksi Venezuelankin on tuotava toisenlaatuista makeaa raakaöljyä voidakseen jalostaa omaansa.

    Ihan viran puolesta
    Al-Öljy-Baba


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuules nyt laivaaja puosuvaari.
    Totta on, että raakaöljy shipmentataan suurilla tankkereilla lopputuotejalostettavaksi eri maiden jalostamissa tai saudien omissa.
    Sitä ennen se kuitenkin esijalostetaan eli ammattitermillä makeutetaan, mikä tarkoittaa rikin ja mahdollisesti joidenkin muidenkin valittujen epäpuhtauksien poistia tai suurta vähentämistä.
    Ilman tuota esijalostamista kaikki muut jalostamot joutuisivat muuttamaan Nesteen tavoin itse jalostusprosessiaan selvitäkseen rikkisestä raakaöljystä tai liikaa paraffiinejä sisältävästä kuten eräät libyalaiset raakaöljykaadut.
    Nesteen jalostamot on muunnettu toimimaan paljorikkisen venäläisen putkiraakaöljyn ja tästä läheltä Porvooseen ja Naantaliin laivatun raskaan raakaöljyn perusteella. Esimerkiksi Ruotsin suuret jalostamot taas eivät sillä toimisi. Venezuelan öljyllä on myös sellaisia ominaisuuksia että jalostaminen vaatii parempilaatuisen raakaöljyn sekoittamista siihen. Siksi Venezuelankin on tuotava toisenlaatuista makeaa raakaöljyä voidakseen jalostaa omaansa.

    Ihan viran puolesta
    Al-Öljy-Baba

    Varmaankin noin on kun AB kerrot (työhistoriaasi perustuen tiedät asian) että tietyille raakaöljylaaduille on tehtävä esiprosessointi heti alkupäässä. Toisaalta saudiprinssien riskienhallinta on pettänyt pahastikin jos ovat jättäneet elintärkeät fasiliteettinsa luojan armoille. Ovat keskittyneet liikaa kamelilaukkakisoihinsa ja ihmisten paloitteluleikkeihin. Nuorempana tuli otettua laboratorionäytteitä öljylaivan SB ja BB tankeista. Laivan omat kupariset näytteenottokipat olivat haperon narun päässä. Kaksi kippoa oli ja molemmat jäivät tankkeihin. Ilmoitin siitä laivan porukoille mutta homma ei heitä harmittanut yhtään. Saivat olla pitempään satamassa. Myivät kivihiilivotkaa. Meklari soitti hoonolla suomenkielellä ja kyseli miten homma etenee. Olisi kiire. Sanopas siinä siiten että homma on täysin seis ja pumput ei pyöri.
    puosuvaari


  • Jahas että ensimmäinen pakkasyö takana. Mutta turha tuon pakkasherran pelotella ainakaan niitä onnellisia, joilla on katto pään päällä. Siinä liki viimeinen kannanottoni asunnoista. Paitti että jos kerran asunnoilla sallitaan keinottelu, niin sitten myös kouluilla, ruoalla, hoidoilla ... kaikki pörssiin pärkkele

   edson

  • Pakko palata vuokrakeskusteluun. Ja Araan. Ja sdp:hen. Ja vuokralaisten maksamiin viuluihin eli MOT

   Maan tapa joo. Tässä maassa on tapoja.

   Mutta pääasia, että saa vattan täyteen niilä kokandeeros ohjelmilla ja jos vaihtaa kanavaa, pääsee Rillit huurussa Sinkkuillalisten kautta vaikka Sokkona alttarille tai Gladiaattoriksi.

  • Mitens tää ny virallisesti sanotaan?

   Alustan ikkuna on muuttunut ja nyt siis kirjoitan "painavaa" tekstiäni kommenttina alkuperäiseen. Mihinkä alkuperäiseen, kysyn vaan.

   edson

   • Koe.

    Kommentoin painavaa tekstiäni ja äänestän. Ihahaa eiku ihanaa.

    Sitten huoleeni. Ympärillä kaksi asiantuntijaa ja minä, siantuntija tai haukuttu besseriwisseri. Mitä enää voin kirjoittaa? Tuo öljy ? Min ostan piru sähköauton ja jätän voitelu ja menovedet.

    Tai sit en, vaan kohta kuuntelen kokkareiden factaa, sillä aivan holtitonhan hallitus on, kun korjaa kokkareiden virheitä, ei käytä ruoskaa. Ei leikkaa koulutuksesta, vaikka trumpin takii koko maailma piereskelee pahaa oloaan ja oottaa, että lama se tulee. No tää oli mun faktaa ja tarkistan sitte ku orpo urpoilee ja kertoo, kuinka pörriäisii pitää suojella, sillä vain yrittäjät tekevät tulosta, mistä jakaa ... ainakin osinkoja


   • Olihan tämä uusi näkymä suorastaan pelästyttävä. Ensimmäiseksi luuli, että nyt on kone rikki!
    AB Setä


   • edson kirjoitti:

    Koe.

    Kommentoin painavaa tekstiäni ja äänestän. Ihahaa eiku ihanaa.

    Sitten huoleeni. Ympärillä kaksi asiantuntijaa ja minä, siantuntija tai haukuttu besseriwisseri. Mitä enää voin kirjoittaa? Tuo öljy ? Min ostan piru sähköauton ja jätän voitelu ja menovedet.

    Tai sit en, vaan kohta kuuntelen kokkareiden factaa, sillä aivan holtitonhan hallitus on, kun korjaa kokkareiden virheitä, ei käytä ruoskaa. Ei leikkaa koulutuksesta, vaikka trumpin takii koko maailma piereskelee pahaa oloaan ja oottaa, että lama se tulee. No tää oli mun faktaa ja tarkistan sitte ku orpo urpoilee ja kertoo, kuinka pörriäisii pitää suojella, sillä vain yrittäjät tekevät tulosta, mistä jakaa ... ainakin osinkoja

    Älä Edsonni yhtään hermostu jos esiinnyimme asiasta asiaa tuntevina. Ei me oikeesti mistään mitään tiedetä. Kaikki on pelkkää känniläisten huijausta ja fiktiota minkä ainoastaan osaamme.


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Älä Edsonni yhtään hermostu jos esiinnyimme asiasta asiaa tuntevina. Ei me oikeesti mistään mitään tiedetä. Kaikki on pelkkää känniläisten huijausta ja fiktiota minkä ainoastaan osaamme.

    Hyi hemmetti että muuttui jotenkin kammottavan ja pelottavan näköiseksi tämä uusi Suomen ilme. Vaatii taas pitkää totettelua ennekin silmä tähän tottuu
    AB Vanhasilmä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyi hemmetti että muuttui jotenkin kammottavan ja pelottavan näköiseksi tämä uusi Suomen ilme. Vaatii taas pitkää totettelua ennekin silmä tähän tottuu
    AB Vanhasilmä

    No jukopliuta, nyt löysin mainostetusta jatkuvasta ryyppäämisestäni hyvänkin puolen.
    Niin hyvän, että tämä on kerrottava muillekin Könnissä vierailijoille hyvänä terveysuutisena
    https://www.yahoo.com/news/moderate-alcohol-consumption-may-help-type-2-diabetes-070518487.html


  • Tämä uusi formaatti ei vielä edes toimi kunnolla vaan kirjautumisen jälkeen koko ketju katoaa ja se on avattava uudestaa ja toistaiseksi ei saa edes vastaa alkuperäiseen kuosiin lähtemään vaan on lähetettävä kommentoi johonkin edelliseen kommenttiin. Ehkä ei ole vielä kaikki käyttämisen salat auenneet tai ehkei ole tullut otettua tarpeeksi neovoa antavaa

   vaan se on vahvistettava ei botti taideteoksien jälkeen

  • Kävi yksi tuntemistani lapsistanikin kahvilla ja Lidlin valmiilla kolmiovoileivillä, mitkä ovat muuten erinomaisen näköisiä ja siskoilleni tarjoamina kuulemma erittäin laadukkaan makuisia.
   Tämä lapsi oli musicantti. Oli suunnitelmissa käydä hänen kanssaan Elisa myymälässä etsimässä mulle nopeampaa kiinteää modeemia tuon mokkulan tilalle mikä on kylläkin kelpoisa mutta nopeus hiinä ja hiinä. Ei ainakaan elokuvia kehtaisi katsoa. No en katsokaan vaan Rambot katson töllöstä silloin kun näytetään.

   Muuten oli vähän kehnompi päivä tänään. Aivan kuin sää vaikuttaisi eli oli vähän tavallista tiukempia kipuja vasemman puolen keuhkossa. Ei mitään harvinaista, on se aina välillä kipuillut juuri noin ennenkin. Minulla on yllättäen kaikki vaivat vasemmalla puolella raatoa. Örjanin kanssa aiheesta keskustelimme viime kokouksessa muiden asioiden ohella ja hänellä taas kaikki krempat oikealla puolella. On se niin merkillistä!

   Ovatko suuret herrat ja raakaöljyn kuljettajat havainneet mitään vaihtuvan vuodenajan tuntuja raadoissaan? No tuskinpa vaan oottehan työ joko nuorempia tai paljon nuorempia kuten se raisiolainen öljyn pinnan mittaaja :)))

  • Näistähän tulee eriväristä pohjaakin riippuen siitä lähtikä anonyymipohjalta tai kirjattuna kirjoittamaan.
   Mitenkänhä Rouva Cee on tämän uuden formaatin kanssa tullut sinuiksi.
   Kysyn vaan ettei unohtuisi ettei olla unohdettu! ;)

   • Olen jo huomannut tämän uuden, vaihtui kesken päivän, mutta sinuksi en ole vielä tämän kanssa tullut.

    Cee


  • Skrinnarit esiin, lätäköt jäässä

   Monessa huushollissa varmaan kokeillaan jo kädellä pattereita, meillä parsitaan villasukkia.

   Suuri huuto muutaman centin polttoainekorotuksesta, vaikka se meinaa täälläkin maalla vain ... hetkinen, jospa tankkaan muualla kuin paikallisella, niin nettoon joka tapauksessa. Kokkarit ja persee ... persut eivät tajua, että tulevaisuus maksaa koko ajan enemmän ja mitä enemmän pannaan palamaan, sitä enemmän taas maksetaan luonnonkatastrofien kautta.

   Mutta kyllä Rinnekin on pihalla. "Olemme päättäneet,että pian tullaan luopumaan polttomoottoriautoista ..." ja het perään, että polttomoottoriautoihin saa kaasuun siirryttäessä tukea eli siis luovutaan ja ei luovuta, hih hih

   Oon saamassa tilaisuuden istua ja koeajaa teslan karvalakkia. Ehkä. Välittämättä oikeastaan siitä, loppuuko akkujen raaka-aineet. Todellisuudessa sdp ja oikeisto eivät välitä minkään loppumisesta.

   • Lähen purkamaan myös ongelmaa kaivos vai turismi. Ehdottomasti kaivos, sillä kaivoksia tarvitsevat muutkin kuntien lähialueilla asuvat kuin vain hettalaiset. Niin ja koska nyt ollaan mieluummin kaivamassa kuin säästämässä, niin antaa palaa ja kaivinkoneet käyntiin

    Sitten puran verotusta. Jos koko ajan lasketaan ansioverotusta prosentuaalisesti, niin kaikki osaavat laskea, kuinka paljon vaikkapa 2 prossa lasku tietää nettona käteen 2000 tai 20000 tonnia kuukaudessa tienaaville bruttotulolaisille.

    Jos ollaan menossa kohti laskusuhdannetta tai jopa taantumaa, niin verotuksella taataan kaikkien jotenkin pärjääminen. Ei ruoskalla.


   • edson kirjoitti:

    Lähen purkamaan myös ongelmaa kaivos vai turismi. Ehdottomasti kaivos, sillä kaivoksia tarvitsevat muutkin kuntien lähialueilla asuvat kuin vain hettalaiset. Niin ja koska nyt ollaan mieluummin kaivamassa kuin säästämässä, niin antaa palaa ja kaivinkoneet käyntiin

    Sitten puran verotusta. Jos koko ajan lasketaan ansioverotusta prosentuaalisesti, niin kaikki osaavat laskea, kuinka paljon vaikkapa 2 prossa lasku tietää nettona käteen 2000 tai 20000 tonnia kuukaudessa tienaaville bruttotulolaisille.

    Jos ollaan menossa kohti laskusuhdannetta tai jopa taantumaa, niin verotuksella taataan kaikkien jotenkin pärjääminen. Ei ruoskalla.

    Ostovoima

    Ei kokkareilla ole muiden kuin parempiosaisten ostovoimasta mitään huolta, vaikka niin väittävätkin. Se näkyi viime hallituksen alkumetreillä, jolloin runnattiin kiky hallituksen pakottamana. Nyt uuden hallituksen budjettimenoja kasvattavat mm. takaisin tulevat kesälomarahat julkiselle sektorille. Samoin koulutusleikkaukset viime kaudella ja niiden korjaaminen on taakka nykyiselle hallitukselle. Samoin lisähoitajien palkkaus kunnalliselle puolen. Ensin pitää jopa nostaa hieman palkkoja ja saada houkuttelevaksi työ muutenkin. Se ei onnistu oikeistolaisella kellokallemenettelyllä, missä huudetaan, että horiop juoksuun. Kaikkeen tähän tullaan tarvitsemaan veroeuroja


   • maahantuotujen käytettyjen autojen hullut päivät ralli vaan jatkuu. Ruotsista saa edullista dieselkalustoa lompakkoystävälliseen hintaan. Sekä henkilöautoja että pakuja. Tuodut määrät ovat tolkuttomia. Eiköhän me poijjaat lähdetä auto-ostoksille naapuriin. Tätä ongelmaa eivät edes vihreät ja vasurit oikein snaijjaa. En nyt lähde opettamaan ammattipoliitikkoja, mutta väitän että ovat pahasti harhapolullansa. Onko maailmanloppu nyt niin paha asia. Sehän se kristinopin primääri tavoitekin. Sielu vapautuu maallisista kahleista. Asiaa voi myös aproksimoida siten että maapallo on varsin hermeettinen systeemi monenkin asian suhteen. Sadan miljoonan vuoden päästä tilanne voi olla taas otollinen uudelle tuoreelle alulle kun tapahtumain kurvit ja eksponentit osuvat kohdillensa. Siis aika pian unversumin mittaluokassa. Aika ja ajankulu on vain ihmisen keksimä mentaalinen juttu. Jonkinsortin mielle. Nyt lentävä matto alle ja kauppareisulle.
    Puosuvaari


   • edson kirjoitti:

    Ostovoima

    Ei kokkareilla ole muiden kuin parempiosaisten ostovoimasta mitään huolta, vaikka niin väittävätkin. Se näkyi viime hallituksen alkumetreillä, jolloin runnattiin kiky hallituksen pakottamana. Nyt uuden hallituksen budjettimenoja kasvattavat mm. takaisin tulevat kesälomarahat julkiselle sektorille. Samoin koulutusleikkaukset viime kaudella ja niiden korjaaminen on taakka nykyiselle hallitukselle. Samoin lisähoitajien palkkaus kunnalliselle puolen. Ensin pitää jopa nostaa hieman palkkoja ja saada houkuttelevaksi työ muutenkin. Se ei onnistu oikeistolaisella kellokallemenettelyllä, missä huudetaan, että horiop juoksuun. Kaikkeen tähän tullaan tarvitsemaan veroeuroja

    Hallitus on päättänyt asteittain purkaa parafiinisen dieselin tuen.

    Loistavaa, hyvä hallitus. Raskaassa kalustossa on jo urealisät ja tekniikka on kehittynyt 2010 jälkeen. Vain persut eivät tätä tajua


   • Anonyymi kirjoitti:

    maahantuotujen käytettyjen autojen hullut päivät ralli vaan jatkuu. Ruotsista saa edullista dieselkalustoa lompakkoystävälliseen hintaan. Sekä henkilöautoja että pakuja. Tuodut määrät ovat tolkuttomia. Eiköhän me poijjaat lähdetä auto-ostoksille naapuriin. Tätä ongelmaa eivät edes vihreät ja vasurit oikein snaijjaa. En nyt lähde opettamaan ammattipoliitikkoja, mutta väitän että ovat pahasti harhapolullansa. Onko maailmanloppu nyt niin paha asia. Sehän se kristinopin primääri tavoitekin. Sielu vapautuu maallisista kahleista. Asiaa voi myös aproksimoida siten että maapallo on varsin hermeettinen systeemi monenkin asian suhteen. Sadan miljoonan vuoden päästä tilanne voi olla taas otollinen uudelle tuoreelle alulle kun tapahtumain kurvit ja eksponentit osuvat kohdillensa. Siis aika pian unversumin mittaluokassa. Aika ja ajankulu on vain ihmisen keksimä mentaalinen juttu. Jonkinsortin mielle. Nyt lentävä matto alle ja kauppareisulle.
    Puosuvaari

    "lompakkoystävälliseen hintaan"

    Etsin sitten mieluummin keskisestä Euroopasta sen nelipyöräkodin, sillä niissä ei ole veroa eikä tartte tarkistaa muuta kuin, että kaasut on asennettu oikein. Muistaakseni.

    Ei ruattalaises koperos saa kunnolla ees nukutuks, saati paskalla käyntiinkin pitää ettii vessoja

    Oon muuten selittäny yhelle paikalliselle vihreelle tämän asumismuodon kaiiki ne luontoa säästävät asiat ja hitto sehän tajus. Vassarille en oo vielä kokeillut, mutta veikkaan, että hänkin tajuu. Kokkareille en ees viiti selittää, sillä niillä on tarkoitus luoda omien paratiisiensa ympärille aitoja


  • Jaahas, että saitti uudistuu. Voitte siis kaikki äänestää meikäläistä, eli antaa pluspisteitä. Mutta perskeles, tämä äänestys onkin vain kirjautuneille, eli en voi äänestää itseäni. Harmi että ei voi myöskään miinustaa kuten ennen, silloinhan miinustimme sankoin joukoin Auroraa, (hänen omien sanojensa mukaan) jos joku vielä muistaa senkin hulabaloon. Tunnustan, että itse en miinustanut edes Auroraa, vaik syytä ois siihen aikaan ehkä ollu.

   Mitä tulee toispuolisiin vaivoihin, kyllä niitä tässäkin iässä jo tuppaa olemaan. Ainut ruumiinosa mikä hyvin vielä toimii on tuossa korvien välissä. Tosin sekin on vähän subjektiivinen näkemys.

   Jaa että Teslaa..varo ettei lähe lapasesta. Voi olla aika ärtsy peli, vaikka laadullisesti sitä sun tätä.

   Whoo

   • Kyllä sen miikan korvaavat monikertaisesti ne toistuvat vihjailut ja suorat räävittömät haukut, joita yhden porinalaisen taholta niskaani kaadetaan. Tuon norsun muistilta ei ketjun ainoa syntipukki todellakaan pääse pakoon. Naisilla on sen verran sivistystä, että osaavat pitää meikäläistäkin ihmisenä, varsinkin nyt kun on käynnissä järjetön sukupuolten sota. Edson taas on...edson.

    Vastasin sinulle vain siksi että pitkäaikainen nimimerkkini mainittiin. Vai että et miinustanut, suuri kiitos kunniasta näin jälkeen päinkin;))) En kyllä muista yhtään, mitä ne anteeksiantamattomat rikokseni olisivat mahtaneet olla: tavallista pikku nipistelyä herkkänahkaisen seurakunnan herättämiseksi. Sain sitä paitsi minäkin osani haukuista jo silloin, joten sanotaanko näin, että 'tikulla silmään sille, joka vanhoja muistelee'.

    Aurora


   • Tesla siksi, että sen kehittäjä on taistellut Amerikoissa öljy-yhtiöiden ja sähköyhtiöiden kanssa jo vuosia. Vapaan maailman valtakunta ei ole vapaa

    No tiedä häntä sitten laaduista, mutta kyselen hiukka, jos saisin niihin vastauksia, kuhan kerkeen.

    Minä käytin het äänestämistä hyväkseni, mutta se johtuu ainoastaan siitä, että lausuntoni täällä ovat niin painavia, jopa uppoavia. Nyt herkeen jakamaan ääniäni muillekin


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä sen miikan korvaavat monikertaisesti ne toistuvat vihjailut ja suorat räävittömät haukut, joita yhden porinalaisen taholta niskaani kaadetaan. Tuon norsun muistilta ei ketjun ainoa syntipukki todellakaan pääse pakoon. Naisilla on sen verran sivistystä, että osaavat pitää meikäläistäkin ihmisenä, varsinkin nyt kun on käynnissä järjetön sukupuolten sota. Edson taas on...edson.

    Vastasin sinulle vain siksi että pitkäaikainen nimimerkkini mainittiin. Vai että et miinustanut, suuri kiitos kunniasta näin jälkeen päinkin;))) En kyllä muista yhtään, mitä ne anteeksiantamattomat rikokseni olisivat mahtaneet olla: tavallista pikku nipistelyä herkkänahkaisen seurakunnan herättämiseksi. Sain sitä paitsi minäkin osani haukuista jo silloin, joten sanotaanko näin, että 'tikulla silmään sille, joka vanhoja muistelee'.

    Aurora

    "Edson taas on...edson."

    Juuri tämän takia annoin äänen. Ei voi olla kuin yhtä laatua, ilman maskia tai jopa omalla nimellä. Jollei siedä karkeuksia, niin sitten on pilvilinnojen asukki. Jos joku luulee, että hienot käytöstavat ja pukeutuminen ovat ratkaisevia maapallon tallaajien ohjeiksi, niin luulkoot.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä sen miikan korvaavat monikertaisesti ne toistuvat vihjailut ja suorat räävittömät haukut, joita yhden porinalaisen taholta niskaani kaadetaan. Tuon norsun muistilta ei ketjun ainoa syntipukki todellakaan pääse pakoon. Naisilla on sen verran sivistystä, että osaavat pitää meikäläistäkin ihmisenä, varsinkin nyt kun on käynnissä järjetön sukupuolten sota. Edson taas on...edson.

    Vastasin sinulle vain siksi että pitkäaikainen nimimerkkini mainittiin. Vai että et miinustanut, suuri kiitos kunniasta näin jälkeen päinkin;))) En kyllä muista yhtään, mitä ne anteeksiantamattomat rikokseni olisivat mahtaneet olla: tavallista pikku nipistelyä herkkänahkaisen seurakunnan herättämiseksi. Sain sitä paitsi minäkin osani haukuista jo silloin, joten sanotaanko näin, että 'tikulla silmään sille, joka vanhoja muistelee'.

    Aurora

    On miullakin norsun muisti, mutta luonteeni mukaisesti en märehdi vanhoissa. Toisaalta olen kyllä sitäkin mieltä, että nykyisyyttä ei voi ihan ymmärtää tuntematta menneisyyttä.

    Vastasin sinulle vain siksi, että pitkäaikaiseen (?) nimimerkkiini vastattiin..

    Nyt pitää jatkaa työntekoa.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    On miullakin norsun muisti, mutta luonteeni mukaisesti en märehdi vanhoissa. Toisaalta olen kyllä sitäkin mieltä, että nykyisyyttä ei voi ihan ymmärtää tuntematta menneisyyttä.

    Vastasin sinulle vain siksi, että pitkäaikaiseen (?) nimimerkkiini vastattiin..

    Nyt pitää jatkaa työntekoa.

    Whoo

    Whoolle

    Saamastani miinusvyörystä muistuttaminen on selvä osoitus, että haluat kaikkien tietävän, millainen riitapukari olen. Kyllä minäkin sen muistan. Kirjoitin jotain väärään aikaan väärään paikkaan, josta seurasi kollegoideni joukkopsykoosi. Se kävi jotenkin niin, että Riitu sen aloitti ja muut seurasivat laumana mukana. Hetkessä oli koossa viisi miinusta. Vieläkään en tunne olevani täysin tasa-arvoinen keskustelija muiden kanssa. Edson ei siinä viisikossa ollut, mutta weepeli oli, mikä taas kertoo siitä, että ihmissuhteet voivat näissä ketjuissa vaihdella vihasta liki kaveruuteen. Ainoastaan pahimmat jääräpäät jaksavat virheistä muistuttaa.

    Aurora


   • Anonyymi kirjoitti:

    Whoolle

    Saamastani miinusvyörystä muistuttaminen on selvä osoitus, että haluat kaikkien tietävän, millainen riitapukari olen. Kyllä minäkin sen muistan. Kirjoitin jotain väärään aikaan väärään paikkaan, josta seurasi kollegoideni joukkopsykoosi. Se kävi jotenkin niin, että Riitu sen aloitti ja muut seurasivat laumana mukana. Hetkessä oli koossa viisi miinusta. Vieläkään en tunne olevani täysin tasa-arvoinen keskustelija muiden kanssa. Edson ei siinä viisikossa ollut, mutta weepeli oli, mikä taas kertoo siitä, että ihmissuhteet voivat näissä ketjuissa vaihdella vihasta liki kaveruuteen. Ainoastaan pahimmat jääräpäät jaksavat virheistä muistuttaa.

    Aurora

    Juu, voivat tosiaan "ihmissuhteet" vaihdella nopeasti tälläkin ketjulla, meikäkin on yhtenä hetkenä miehistä ainoa kevollinen (?) seuraavassa hetkessä pahin jääräpää.
    Kiintoisaa.

    Palajan seuraavan kerran tarpeen tullen astialle illalla, pittäähän tässä rahaakin välillä tienata.

    Whoo


  • Mitäs viikonloppu suunnittelmia?

   • Mikä viikonloppu ny on? Just lähettävä ottaan kesävesipumppu pois, ettei jää lumen alle

    edson


  • Kyllä hommien hoitaminen työstä käy. Kävin nyt hommaamassa itselleni 10 kavan maksukanavakortin, missä olivat kaikki kaipaamani lisäkanavat eili BBC World, CNN, Al Jazeera ja Eurosport sekä muutamia historia ja luonto sekä yksi lisä sport kanava.

   Kuten vuokranikin myös nämä ovat uskomattoman halpoja. Miten voikin noin halavalla saada noin paljon toimivaa ja kiinnostavaa tuuttitavaraa:
   "Eli mulla on nyt se 1o kanavan maksu tv kanavakortti mikä toimii ilman digibokseja suraan antennilitännästä ja conax kortinlukijalta. Hyvä että menin sen Conaxin kanssa sinne myymälään, sillä sen tiedot ja numerot on linjattava sen kanavakortin kanssa ja se olisi ollut minun nörttitaidoilleni liikaa tehdä netissä. Nyt se kävi käden käänteessä.
   Se "ADHD" modeemi oli myös heti myymälän hyllystä ja se on todella se puhelinrasiaan liitettävä tässä talossa mutta 100 megan nopeudella kuituna. Ostin samalla reissulla 5 metrin ethernet kaapelin jotta pääsen sieltä puhelinrasiasta koneelle.

   Samalla vaihdoin puhelinliittymän Elisalle ja säilytän vanhan numeron.

   Ei paljoa hinta noita pilannut. Se pikamodeemi todella vain 2 euroa kuussa, puhelinliittymä SIM sama kuin DNA eli 6.90 kuussa hyvällä netillä ja kohtuullisella sms hinnalla.
   Itse kanavakortti 10 kanavalle vain 3.50 egee kuukaudessa ja päälle muutama euro kertaluontoisia avausmaksuja.
   Kaikki siis lähes ilmaista"

   Ja aina porukat valittaa että kyul maksaa, kyl maksaa. Olisikohan asialla jotain valintojen ja valintojen selvittämisen kanssa tekemistä. Toki minullekkin yritettiin myymälässä myydä "kalanmaksaöljyäkin", mutta tilasin vain sitä mikä oli tarpeen!

   Tällä kiinteällä modeemillakin on wifi ja himassa pyörii sen avulla myös läppärit ja tabletit sekä wifi puhelimet

   Ali B

   • Kuulostaa hyvältä, mutta telkkuun lisää kanavia ... jaa-a. Mikä ettei. Mulla saattais ruutuaika pidentyä tästäkin

    Tiedän. Maksan "liikaa" puhelinliittymistä. En ees soita kuin joskus ja ainakun mahdollista vain whatsappin avulla ja kuussa maksan 20 ekuu. Samoin kumppani. Yhteensä niissä on eurooppagigaa 10

    Mutta tuo pieni mokkula reititin, siitä en luovu. Taskussa jakaa wifiä lataamatta noin 2-3 tuntia ja yhteydet aika pirun hyvät, vaikka ois maapallon reunalla ja sielläkin 10 gigaa samaan hintaan eli 19,9 per kk


   • Heräsi mielenkiintoni tuohon älykännyn nettiin. Minulla ja U:lla on DNA:n liittymät, nettimaksu 6,90 e/kk + puhelu- ja tekstiviestimaksut. Soitamme hyvin vähän, eilen maksoin oman laskuni noin 17,50, U:lla vielä vähemmän.

    U pääsee nettiin omallaan lukemaan esim Ilta-Sanomia, minulla ei ole nettiyhteyttä. En tiedä, mistä johtuu. Kun paunan namikkaa internet, kone ilmoittaa ettei minulla ole internet-yhteyttä. Kehottaa: muodosta yhteys wlan-verkkoon tai ota mobiilidata käyttöön kohdassa aseta oma internet-yhteys. kun vastaan ok, pyytää hakusanaa/osoitetta. Mikähän hakusana sinne olisi kirjoitettava?

    Meillä on mokkula lattialla ja se on isohko, valkoinen laite, ei mikään taskumalli. Sen koodiko minun olisi puhelimeeni syötettävä? Ja koska se seisoo kotonamme, kun esim huomenna menemme Seinäjoelle, ei kai älykännyni niin kaukana sen avulla nettiin pääse. Ei tosin ole tarvekaan.

    Kotonani tämä mokkula toimii tietokoneeni kanssa hyvin ja langattomasti eli näppis, hiiri ja eteisen tulostin ovat langattomat. Onko tämä sitten Wlan, Wifi vai bluetooth?

    Kun ostin tämän älykännyn pari viikkoa sitten, kysyin myyjältä DNA:lla, että onko puhelinliittymäni yhteensopiva vanhan puhelimeni jäljiltä, katsoi tietoni ja sanoi että on. Vanha puhelimenikin oli ns internetvalmiuksilla, jota en koskaan käyttänyt, mutta alkoivat silti laskuttaa 6,90 e/kk nettiinpääsystä.

    Kerran pääsin jo niin pitkälle nettiin menossa, että kone kysyi sallinko googlen käyttää puhelimeni tietoja ja kuvia ym ja kun vastasin en salli, ei tullut yhteyttäkään.

    Eli DNA:n myymälään on asiaa, mutta huomenna saattaa Sjoella selvitä.

    Cee


   • edson kirjoitti:

    Kuulostaa hyvältä, mutta telkkuun lisää kanavia ... jaa-a. Mikä ettei. Mulla saattais ruutuaika pidentyä tästäkin

    Tiedän. Maksan "liikaa" puhelinliittymistä. En ees soita kuin joskus ja ainakun mahdollista vain whatsappin avulla ja kuussa maksan 20 ekuu. Samoin kumppani. Yhteensä niissä on eurooppagigaa 10

    Mutta tuo pieni mokkula reititin, siitä en luovu. Taskussa jakaa wifiä lataamatta noin 2-3 tuntia ja yhteydet aika pirun hyvät, vaikka ois maapallon reunalla ja sielläkin 10 gigaa samaan hintaan eli 19,9 per kk

    Edsonnilla oli ilahduttavan tarkat silmät havainnoimaan ihan rationaalisti että Kirjoitin ihan tarkoituksella ADHD modeemi vaikka se tulee ADSL liittymään. Käytin tuota ilmausta siksi että tämä uusi modeemi on tosi nopea eli ylivilkas ADHD modeemi enkä mitään tai ketään muuta.

    Jos olit ollut kyylääjämummo niin olit siitä vetänyt päätelmän että tarkoitin jotain tiettyä henkilöä, mikä luonnollisesti ei edes käynyt mielessä vaan ainoastaan modemin nopeus.

    Kannattaa kuitenkin kysellä vastaisuudessa Elisalta että onks teil ADHD modeemeja myyrä!

    Minulla on muuten samanlainen 4G mokkula kuin sinulla ja se on monet vuodet ansiokkaasti palvellut ja ehdottoman tarpeellinen jos matkahommia harrastaa. Minulta vaan ovat nyt matkahommat sen verran vähissä että voin siirtyä kiinteään ja nopeaan kuitumodeemiin eli ADHD modeemiin

    Ali-Baba


   • Lainaan erään kommentoijan kommentin

    "Hyvä juttu. Matkailuauto on lentämisen tapaan lähes aina ei-välttämätön, ja sellaiset turhakkeet ja saastuttajat joutaa armotta verottaa pois. Nyt on viimeinen hetki vähentää autoilua ja siirtyä fillariin ja joukkikseen. Matkailu muutenkin kuormittaa ympäristöä, eikä ole tarpeellista. Ihmisten tulisi sopeutua vanhan ajan elämiseen pienessä elinpiirissä, koska se on esimerkiksi 50 vuoden päästä pakko. Maapallomme luonnonvarat eivät riitä tätä vauhtia, ja luonnonympäristön tuhoutuessa tuhoutuu samalla myös tämä lajimme."

    Olen täysin samaa mieltä. Matkailu todella on suuri ympäristöä kuormittava tekijä. Samoin asuminen. Mutta kun nelipyöräasuntoni seisoo, se ei kuormita silloin, vaan antaa säästeliään tavan asua. Ei perustuksia, ei rantojen valtaamista ja kun kiikuttaa luunsa muualle lepäämään eli asumaan, niin tontti toiselle avoin. 10 000 km vuodessa on se kuluttamisen hinta tällä hetkellä ja pienenee kun on aikaa ladata auringolla akut, jotta matka toiseen asumisen paikkaan onnistuu.


  • Mie soitin adhd liittoon ja kysyin modeemia. Oon jäsen ja aattelin, että saan alennusta.

   Älä ole vihanen ali, vaikka sen jälkeen soitin vielä Hämeen Puhelimeen kysyäkseni, mitä maksavat toimimattomasta puhelintöpselistä.

   Taitaa olla aamuvuoroni ollut liian raskas? Kun viel uhkaavat nelipyöräasuntoanikin.

   • Meillä on toimiva lankapuhelin eteisessä, Elisan tämän päivän pörssihinta 46 ja risat euroa/kpl osakkeelta eli 150 x 46 meillä on lähes 7000 euroa eteisessä. Pitäisi myydä pois kun siitä saa vielä jotain. Elisan langan kk-maksu on 24,90 e/kk. Siitä saatavat osingot ja nämä maksut tekevät tuloksesta +-0, joten turha härpäke, johon vain lehtikauppiaat soittelevat ja joskus harvoin U:n sisar Ausseista.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä on toimiva lankapuhelin eteisessä, Elisan tämän päivän pörssihinta 46 ja risat euroa/kpl osakkeelta eli 150 x 46 meillä on lähes 7000 euroa eteisessä. Pitäisi myydä pois kun siitä saa vielä jotain. Elisan langan kk-maksu on 24,90 e/kk. Siitä saatavat osingot ja nämä maksut tekevät tuloksesta +-0, joten turha härpäke, johon vain lehtikauppiaat soittelevat ja joskus harvoin U:n sisar Ausseista.

    Cee

    Meillä oli helppo luopua langasta. Veivät johdot pois. No ennen sitä oltiin jo luovuttu osakkeesta

    Mutta ihmettelen sinun ja alin keskustelua noista puhelinliittymien hinnoista. DNA:lla oli alhaisin liittymähinta 7.90 ja siinä se nopeus 0,256 Mbit/s rajattomalla netillä, mutta loppuuko akku ennen kuin saa yhteyden? Niin hidas tuollainen netti on. Sit erikseen vielä minuutti ja kappaletaksa puheluille/viesteille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä on toimiva lankapuhelin eteisessä, Elisan tämän päivän pörssihinta 46 ja risat euroa/kpl osakkeelta eli 150 x 46 meillä on lähes 7000 euroa eteisessä. Pitäisi myydä pois kun siitä saa vielä jotain. Elisan langan kk-maksu on 24,90 e/kk. Siitä saatavat osingot ja nämä maksut tekevät tuloksesta +-0, joten turha härpäke, johon vain lehtikauppiaat soittelevat ja joskus harvoin U:n sisar Ausseista.

    Cee

    Cee, ehkä tiesitkin ja mutta lankapuhelin ja Elisan osakkeet elävät kumpikin ihan omaa elämäänsä. Vaikka luopuisit puhelimesta, niin voit pitää osakkeet arvonosuustililläsi ja myydä silloin kun parhaaksi näet. Kurssi ainakin tähän saakka on vain noussut.

    Minäkin lopetin langan joitakin vuosia sitten, koska kuukausimaksu tosiaan nousi niin korkeaksi, ettei enää varasysteeminä kannattanut. Lopetusta ennen puhuin sitä kautta ainoastaan sisareni kanssa, ja kun hän luopui langasta, niin ei enää tuntunut mielekkäältä maksaa niin isoa rahaa vain historian ylläpidosta. Nyt minulla varalla on toinen kännykkänumero, enkä maksa siitä kuin vitosen kuussa, ja siihen kuuluu myös netti, tosin hitaampana kuin varsinaisessa puhelimessani. - Elisan osakkeet on minulla edelleen, myyntiä en ainakaan vielä ole miettinyt.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä on toimiva lankapuhelin eteisessä, Elisan tämän päivän pörssihinta 46 ja risat euroa/kpl osakkeelta eli 150 x 46 meillä on lähes 7000 euroa eteisessä. Pitäisi myydä pois kun siitä saa vielä jotain. Elisan langan kk-maksu on 24,90 e/kk. Siitä saatavat osingot ja nämä maksut tekevät tuloksesta +-0, joten turha härpäke, johon vain lehtikauppiaat soittelevat ja joskus harvoin U:n sisar Ausseista.

    Cee

    Myy vaan pois se lankapuhelin.
    Ilmeisesti sinun DNA SIM on samanlainen kuin minullakin, 6.90/kk ja sisältää neti mutta puheluista ja tekstareista tulee tiettyä lisähintaa käytön mukaan. Siinä varmasti pitäisi netin kyllä toimia kun se on ensisijaisesti netti SIM.
    Itse vaan nyt tuon ylivilkkaan eli "ADHD" oikeasti ADSL 100 mega modeemin avulla saan tietokoneelleni nopeuden korjattua kun minulla se DNA mokkula, 4 G mokkula tässä sijainnissa on varsin hidas ja maksaakin sen saman mitä Edsonni vastaavasta maksaa eli 19.90 kuussa. Nyt pääsen siitä eroon heti kun saan nämä uudet alkuviikosta kytkettyä.

    Annoin sen nettipuhelin Simin siirtyä samalla hinnalla Elisalle DNA'lta kun DNA siirtyi norjalaisomistukseen mutta Elisa on kuitenkin kotimainen pääosin.
    Kalliossa minulla oli DNA'lta myös se 8 ohjelman maksupaketti mikä ei täällä enää toiminut. Nyt sain vieläparemman paketin missä oli kaikki haluamani lisäkanavat aivan alennushinnalla eli kommunikaatiohoitoni noin 26 euron kk kustannus putoaakin noin 10 euroon ja päälle tulee vielä se 10 kanavan maksu tv paketti.

    Tässäkin jouduin toki sen uuden modeemin liittämään sellaiseen vanhaan puhelinrasiaan mikä tässä Elisa kaapeloidussa talossa vielä on.

    Ali Baba


   • Anonyymi kirjoitti:

    Myy vaan pois se lankapuhelin.
    Ilmeisesti sinun DNA SIM on samanlainen kuin minullakin, 6.90/kk ja sisältää neti mutta puheluista ja tekstareista tulee tiettyä lisähintaa käytön mukaan. Siinä varmasti pitäisi netin kyllä toimia kun se on ensisijaisesti netti SIM.
    Itse vaan nyt tuon ylivilkkaan eli "ADHD" oikeasti ADSL 100 mega modeemin avulla saan tietokoneelleni nopeuden korjattua kun minulla se DNA mokkula, 4 G mokkula tässä sijainnissa on varsin hidas ja maksaakin sen saman mitä Edsonni vastaavasta maksaa eli 19.90 kuussa. Nyt pääsen siitä eroon heti kun saan nämä uudet alkuviikosta kytkettyä.

    Annoin sen nettipuhelin Simin siirtyä samalla hinnalla Elisalle DNA'lta kun DNA siirtyi norjalaisomistukseen mutta Elisa on kuitenkin kotimainen pääosin.
    Kalliossa minulla oli DNA'lta myös se 8 ohjelman maksupaketti mikä ei täällä enää toiminut. Nyt sain vieläparemman paketin missä oli kaikki haluamani lisäkanavat aivan alennushinnalla eli kommunikaatiohoitoni noin 26 euron kk kustannus putoaakin noin 10 euroon ja päälle tulee vielä se 10 kanavan maksu tv paketti.

    Tässäkin jouduin toki sen uuden modeemin liittämään sellaiseen vanhaan puhelinrasiaan mikä tässä Elisa kaapeloidussa talossa vielä on.

    Ali Baba

    Cee, ei sitä lankapuhelinta tarvitse myydä. Riittää ilmoitus operaattorille (Elisalle), että haluaa lopettaa po. liittymän. Osakkeisiin se ei vaikuta millään tavalla. Minä hoidin asian Elisan nettisivuilla. Varmaan toimii samoin edelleen.
    am


  • Laitoin tänne alas ceen kysymyksen

   "muodosta yhteys wlan-verkkoon tai ota mobiilidata käyttöön kohdassa aseta oma internet-yhteys. kun vastaan ok, pyytää hakusanaa/osoitetta. Mikähän hakusana sinne olisi kirjoitettava?"

   Tuohon wlan verkkoon päästäkseen on laitettava se modeemin salasana. Toivottavasti en puhu palturia, mutta who ja ali tulevat tänne kyllä puhumaan sen totuuden. Jos taas liittymässäsi on todella se omaa internet-yhteys, niin en kyllä ymmärrä, miksi se kaipaisi salasanoja. Mobiilidatan pitäisi olla siellä auki itestään.

   • Arvelisin, että nettiin pääsemisen ongelma on Ceellä itse siinä puhelimen asetuksissa. SIM varmasti mahdollistaa nettiyhteyden kun se on juuri sitä varten ja tarvittaessa lisämaksusta puhumiseen ja tekstiviestittelyyn.
    Nämä asetukset ja erilaiset modeemijutut eivät kuitenkaan ole ihan helppo nakki meille jotka emme ole niiden aikakudessa varttuneet vaan joutuneet oppimaan käytännössä lähinnä valmiiden koneiden ja ohjelmien käyttöä.

    Sen takia minäkin välillä kysyn musicantti nörtiltä vaikka lopulta sitten nämä hardware jutut itse kokoankin ja käynnistän

    Ali Baba


   • Anonyymi kirjoitti:

    Arvelisin, että nettiin pääsemisen ongelma on Ceellä itse siinä puhelimen asetuksissa. SIM varmasti mahdollistaa nettiyhteyden kun se on juuri sitä varten ja tarvittaessa lisämaksusta puhumiseen ja tekstiviestittelyyn.
    Nämä asetukset ja erilaiset modeemijutut eivät kuitenkaan ole ihan helppo nakki meille jotka emme ole niiden aikakudessa varttuneet vaan joutuneet oppimaan käytännössä lähinnä valmiiden koneiden ja ohjelmien käyttöä.

    Sen takia minäkin välillä kysyn musicantti nörtiltä vaikka lopulta sitten nämä hardware jutut itse kokoankin ja käynnistän

    Ali Baba

    Joo, parhaiten nää asiat selviää kun menee operaattori kauppiaan juttusille.

    Mutta noin yleisellä tasolla ajateltuna, eiköhän kaikissa mobiililiittymissä ole nykyään nettiyhteys, eli asetuksista vain kohdasta "mobiilidata" yhteys päälle. Useimmista puhelimista löytyy tuokin asetus pyyhkäisemällä ruutua ylhäältä alas. Jos kotona on langaton wlan, eli wifi yhteys, se laitetaan puhelimeen päälle kohdasta wifi yhteys. Löytyy asetuksista kohdasta Wifi. Se päälle, sen jälkeen puhelin etsii käytettävissä olevat verkot. Niitä voi paikasta riipuen näkyä pitkä lista. Siitä pitäisi löytää se oma modeemi, ja syöttää sitten modeemin salasana joka löytyy yleensä laitteen alta. Tämän salasanan avulla mikä tahansa mobiili tai tietokone pääsee kyseiseen verkkoon.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, parhaiten nää asiat selviää kun menee operaattori kauppiaan juttusille.

    Mutta noin yleisellä tasolla ajateltuna, eiköhän kaikissa mobiililiittymissä ole nykyään nettiyhteys, eli asetuksista vain kohdasta "mobiilidata" yhteys päälle. Useimmista puhelimista löytyy tuokin asetus pyyhkäisemällä ruutua ylhäältä alas. Jos kotona on langaton wlan, eli wifi yhteys, se laitetaan puhelimeen päälle kohdasta wifi yhteys. Löytyy asetuksista kohdasta Wifi. Se päälle, sen jälkeen puhelin etsii käytettävissä olevat verkot. Niitä voi paikasta riipuen näkyä pitkä lista. Siitä pitäisi löytää se oma modeemi, ja syöttää sitten modeemin salasana joka löytyy yleensä laitteen alta. Tämän salasanan avulla mikä tahansa mobiili tai tietokone pääsee kyseiseen verkkoon.

    Whoo

    https://youtu.be/cu22xSfiHSQ

    Tässä vielä mokkulamiehen videokin. Meillä on kotona puhelinkaapelin päässä oleva wlan modeemi, mutta tämä modeemimokkula on sitten se toinen tapa langattoman verkon saamiseksi.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, parhaiten nää asiat selviää kun menee operaattori kauppiaan juttusille.

    Mutta noin yleisellä tasolla ajateltuna, eiköhän kaikissa mobiililiittymissä ole nykyään nettiyhteys, eli asetuksista vain kohdasta "mobiilidata" yhteys päälle. Useimmista puhelimista löytyy tuokin asetus pyyhkäisemällä ruutua ylhäältä alas. Jos kotona on langaton wlan, eli wifi yhteys, se laitetaan puhelimeen päälle kohdasta wifi yhteys. Löytyy asetuksista kohdasta Wifi. Se päälle, sen jälkeen puhelin etsii käytettävissä olevat verkot. Niitä voi paikasta riipuen näkyä pitkä lista. Siitä pitäisi löytää se oma modeemi, ja syöttää sitten modeemin salasana joka löytyy yleensä laitteen alta. Tämän salasanan avulla mikä tahansa mobiili tai tietokone pääsee kyseiseen verkkoon.

    Whoo

    Kiitos paljon teille kaikille näistä vinkeistänne koskien sekä lankaani että tätä uutta älykännyäni:-))

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, parhaiten nää asiat selviää kun menee operaattori kauppiaan juttusille.

    Mutta noin yleisellä tasolla ajateltuna, eiköhän kaikissa mobiililiittymissä ole nykyään nettiyhteys, eli asetuksista vain kohdasta "mobiilidata" yhteys päälle. Useimmista puhelimista löytyy tuokin asetus pyyhkäisemällä ruutua ylhäältä alas. Jos kotona on langaton wlan, eli wifi yhteys, se laitetaan puhelimeen päälle kohdasta wifi yhteys. Löytyy asetuksista kohdasta Wifi. Se päälle, sen jälkeen puhelin etsii käytettävissä olevat verkot. Niitä voi paikasta riipuen näkyä pitkä lista. Siitä pitäisi löytää se oma modeemi, ja syöttää sitten modeemin salasana joka löytyy yleensä laitteen alta. Tämän salasanan avulla mikä tahansa mobiili tai tietokone pääsee kyseiseen verkkoon.

    Whoo

    Noin juuri tein, että nyt puhelimeeni ilmestyi nettiyhteys, kun meillä on se Wlan eli Wifi, täppäsin sitä ja sitten kysyi salasanaa ja sitten syötin modeemin salasanan ja heti kilahti puhelin nettiin.

    Entä, mitä minun olisi pitänyt tehdä sen mobiilidata-sanan kohdalla?

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://youtu.be/cu22xSfiHSQ

    Tässä vielä mokkulamiehen videokin. Meillä on kotona puhelinkaapelin päässä oleva wlan modeemi, mutta tämä modeemimokkula on sitten se toinen tapa langattoman verkon saamiseksi.

    Whoo

    Juuri noin pientä mokkulaa meillä ei ole.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noin juuri tein, että nyt puhelimeeni ilmestyi nettiyhteys, kun meillä on se Wlan eli Wifi, täppäsin sitä ja sitten kysyi salasanaa ja sitten syötin modeemin salasanan ja heti kilahti puhelin nettiin.

    Entä, mitä minun olisi pitänyt tehdä sen mobiilidata-sanan kohdalla?

    Cee

    Ei muuta kuin klikata siitä, eli asetus päälle. Systeemi yleensä toimii niin, että puhelimen oma mobiililiittymä toimii silloin kun ei olla wlanin alueella. Sitten kun tullaan wlan alueelle, puhelin siirtyy automaattisesti käyttämään sitä.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://youtu.be/cu22xSfiHSQ

    Tässä vielä mokkulamiehen videokin. Meillä on kotona puhelinkaapelin päässä oleva wlan modeemi, mutta tämä modeemimokkula on sitten se toinen tapa langattoman verkon saamiseksi.

    Whoo

    Minä käytän esim. mökillä puhelintani langattomana - siinä on rajaton netti. Aiemmin oli mokkula, mutta sen kuukausimaksu alkoi olla niin rasvaisella tasolla, että luovuin siitä. Tietsikasta mökillä katselen telkkariohjelmiakin, kun töllöjä on siellä vain yksi, ja siippa on niin kova kuljettamaan kakea, etten siihen kisaan viitsi osallistua.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei muuta kuin klikata siitä, eli asetus päälle. Systeemi yleensä toimii niin, että puhelimen oma mobiililiittymä toimii silloin kun ei olla wlanin alueella. Sitten kun tullaan wlan alueelle, puhelin siirtyy automaattisesti käyttämään sitä.

    Whoo

    Oli hyvä, että kirjoitin tänne, olen saanut arvokasta tietoa teiltä kaikilta ja olen taas viisaampi tämän älykännyni kanssa, jonka kanssa olen nyt pari viikkoa askarellut lievästi. Edelleen tältä isolta ruudulta aion iltikseni lukea ja tänne kirjoitella. Kiitos!

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oli hyvä, että kirjoitin tänne, olen saanut arvokasta tietoa teiltä kaikilta ja olen taas viisaampi tämän älykännyni kanssa, jonka kanssa olen nyt pari viikkoa askarellut lievästi. Edelleen tältä isolta ruudulta aion iltikseni lukea ja tänne kirjoitella. Kiitos!

    Cee

    Minäkään en kyllä ymmärrä ihmisiä, jotka kännykän näytöltä jaksavat lukea pitkiä juttuja tai katsella erilaisia ohjelmia. Kirjoittaminenkin kännykällä on ärsyttävää. Siksi juuri esim. mökillä yhdistän tietsikan puhelimen hotspottiin ja käytössäni on siten kunnon (tosin tietysti vain läppärin) ruutu, miltä katsella vaikka kokoillan elokuvia.

    Jossain muuten vilahti tämän uuden version esittelyssä, että olisi mobiiliystävällisempi kuin vanha. Ei ainakaan minun puhelimeeni päde, vanha versio läväytti esiin alle aikayksikön ketjun kuin ketjun, tässä pitää viestejä maanitella.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkään en kyllä ymmärrä ihmisiä, jotka kännykän näytöltä jaksavat lukea pitkiä juttuja tai katsella erilaisia ohjelmia. Kirjoittaminenkin kännykällä on ärsyttävää. Siksi juuri esim. mökillä yhdistän tietsikan puhelimen hotspottiin ja käytössäni on siten kunnon (tosin tietysti vain läppärin) ruutu, miltä katsella vaikka kokoillan elokuvia.

    Jossain muuten vilahti tämän uuden version esittelyssä, että olisi mobiiliystävällisempi kuin vanha. Ei ainakaan minun puhelimeeni päde, vanha versio läväytti esiin alle aikayksikön ketjun kuin ketjun, tässä pitää viestejä maanitella.
    am

    Joo, toivotaan että alkukankeuksien jälkeen alkaa pelittämään tää uudistus.

    Mitä tulee kännykän ruudun pienuuteen, sehän on suorassa suhteessa katseluetäisyyteen. Nenä lähemmäs ruutua, niin johan näkyy. Toki luurien näytön tarkkuuksissakin on eroa, huonoa näyttöä ei siedä läheltä katsoa. Sitten tietysti sekin jos on lähinäkö huano, siihen auttaa optikko..

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://youtu.be/cu22xSfiHSQ

    Tässä vielä mokkulamiehen videokin. Meillä on kotona puhelinkaapelin päässä oleva wlan modeemi, mutta tämä modeemimokkula on sitten se toinen tapa langattoman verkon saamiseksi.

    Whoo

    Just tollanen langaton verkko meillakin ja mokkula mahtuu taskuun, pitää virtaa tunteja, löytää helposti yhteyden vaikka siellä "maailman reunalla" ja sillä samalla kuukausihinnalla, minkä liittymästämme maksamme 19,90 ja kymmenen gigaa käytössä ulkomailla, kotona rajaton eli pyörittää kahta puhelinta ja yhtä tablettia


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, toivotaan että alkukankeuksien jälkeen alkaa pelittämään tää uudistus.

    Mitä tulee kännykän ruudun pienuuteen, sehän on suorassa suhteessa katseluetäisyyteen. Nenä lähemmäs ruutua, niin johan näkyy. Toki luurien näytön tarkkuuksissakin on eroa, huonoa näyttöä ei siedä läheltä katsoa. Sitten tietysti sekin jos on lähinäkö huano, siihen auttaa optikko..

    Whoo

    Just, joo, nenä ruutuun. Ei kiitos muuten kuin välttämättömissä tapauksissa, esim. SMSien ja muiden lyhyiden viestien lukemisessa ja kirjoittamisessa. Telkkariakin haluan katsoa mahdollisimman etäältä. Ettäkö katsoisin esmes Downtonia kännystä;). Nou vei.

    Jo koululaisena luin Aku Ankkaa, missä Hessu unelmoi nenätelevisiosta. Eipä tiennyt, että unelmansa toteutuisi aika piankin.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Just, joo, nenä ruutuun. Ei kiitos muuten kuin välttämättömissä tapauksissa, esim. SMSien ja muiden lyhyiden viestien lukemisessa ja kirjoittamisessa. Telkkariakin haluan katsoa mahdollisimman etäältä. Ettäkö katsoisin esmes Downtonia kännystä;). Nou vei.

    Jo koululaisena luin Aku Ankkaa, missä Hessu unelmoi nenätelevisiosta. Eipä tiennyt, että unelmansa toteutuisi aika piankin.
    am

    Downtonia? Mikä se on?
    En miekään elokuvia tms kattelis tämmösellä, mut kyl uutisia ym lukee ihan mielikseen. Varsinkin kun voi rötköttää sohvalla samalla.
    Paitsi että hesarin näköisversioita ei kyllä viitti.

    Kirjojen lukeminenkin sujuu, vaik tabletti onkin siinä kivampi.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Downtonia? Mikä se on?
    En miekään elokuvia tms kattelis tämmösellä, mut kyl uutisia ym lukee ihan mielikseen. Varsinkin kun voi rötköttää sohvalla samalla.
    Paitsi että hesarin näköisversioita ei kyllä viitti.

    Kirjojen lukeminenkin sujuu, vaik tabletti onkin siinä kivampi.

    Whoo

    Ja muuten, miehän tosiaan kirjoitan kaikki nää viestit luurin pikkuisilla näppylöillä. Muutamassa sekunnissa, vieläpä aika vähin lyöntivirhein. Taidan olla melkoisen sutjakkasorminen..

    Whoo


   • edson kirjoitti:

    Just tollanen langaton verkko meillakin ja mokkula mahtuu taskuun, pitää virtaa tunteja, löytää helposti yhteyden vaikka siellä "maailman reunalla" ja sillä samalla kuukausihinnalla, minkä liittymästämme maksamme 19,90 ja kymmenen gigaa käytössä ulkomailla, kotona rajaton eli pyörittää kahta puhelinta ja yhtä tablettia

    Minä maksan mobiilistani 32€/kk, rajaton data (20Gt/kk Eu:ssa) , rajattomat puhelut ja viestit, hotspottiin voi yhdistää neljä laitetta. No, vähän isompi se on eli Nokia8:n kokoinen ja virtaa riittää puhelimillisen verran.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Downtonia? Mikä se on?
    En miekään elokuvia tms kattelis tämmösellä, mut kyl uutisia ym lukee ihan mielikseen. Varsinkin kun voi rötköttää sohvalla samalla.
    Paitsi että hesarin näköisversioita ei kyllä viitti.

    Kirjojen lukeminenkin sujuu, vaik tabletti onkin siinä kivampi.

    Whoo

    Kirja on kivoin. UGH. Just eilettäin pitkästä aikaa matkustin julkisella, junalla, ja kun katselin siinä näkökentässäni näkyviä matkustajia, niin kaikki räpläsivät tai lukivat kännykkää. Paitsi minä. Minusta on mukava vain istua, katsella aknasta maisemia tai sitten töllätä ihmisiä;))
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä maksan mobiilistani 32€/kk, rajaton data (20Gt/kk Eu:ssa) , rajattomat puhelut ja viestit, hotspottiin voi yhdistää neljä laitetta. No, vähän isompi se on eli Nokia8:n kokoinen ja virtaa riittää puhelimillisen verran.

    Minulla on edelleenkin tämä DNA Huawei 4G mokkula päällä. Se jakaa huoneistoon wifinä netin kaikkiin laitteisiin mitkä siten toimivat eli kun päivitän läppärin niin ei sitä tarvitse erikseen kytkeä vaan se nappaa tuosta mokkulasta wifinä netin. Samoin ovat tehneet älykännykokeiluni.

    Tässä kiinteässä adhd modeemissa on myös ainakin 6 eri lähtöä eri laitteille mutta myös wifi kuten mokkulassakin eli nykyteknologialla riittä wifi laitteiden pyörittämiseen mikä tahansa netin pääyhteyslaite.

    Minusta Edsolventin maksama hinta 32 egee on korkean tuntuinen kun itsekään en ole täyden palvelun ja rajattoman pääsyn mokkulasta kuin sen 19.90 kuussa + se 6.90 perus puhelin nettisimistä.

    Toisaalta eihän joka paikaassa ole samoja mahdollisuuksia. Minunkaan nyt käyttöönottamani talokohtainen elisa sopimus vain mahdollistaa 10 mega ilmaisen modemin ja netin ja vain tästä supernopeasta modemista maksan sen 2 euroa kuussa.
    Maalla pitäisi olla maksettu kuituverkko ja kuka sen olisikaan maksanut ja millä hinnalla.

    Siksi kaikki eivät ole aivan samassa asemassa. Minulla vaan 5tuossa asiassa kuten vuokrassakin hyvä tuuri. Toisaalta jo kauan sitten tekemieni valintojen seurauksena.

    Edsolventilla on ehkä kalliimpi netti, mutta ah! mitkä maisemat ja luonnonantimet. Aina on turetta karhunlaukkaa ja jänön ja peuranpaisti pöydässä. Alkupaloina juuri savustettuja pikku ahvenaisia! ;)


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Minulla on edelleenkin tämä DNA Huawei 4G mokkula päällä. Se jakaa huoneistoon wifinä netin kaikkiin laitteisiin mitkä siten toimivat eli kun päivitän läppärin niin ei sitä tarvitse erikseen kytkeä vaan se nappaa tuosta mokkulasta wifinä netin. Samoin ovat tehneet älykännykokeiluni.

    Tässä kiinteässä adhd modeemissa on myös ainakin 6 eri lähtöä eri laitteille mutta myös wifi kuten mokkulassakin eli nykyteknologialla riittä wifi laitteiden pyörittämiseen mikä tahansa netin pääyhteyslaite.

    Minusta Edsolventin maksama hinta 32 egee on korkean tuntuinen kun itsekään en ole täyden palvelun ja rajattoman pääsyn mokkulasta kuin sen 19.90 kuussa + se 6.90 perus puhelin nettisimistä.

    Toisaalta eihän joka paikaassa ole samoja mahdollisuuksia. Minunkaan nyt käyttöönottamani talokohtainen elisa sopimus vain mahdollistaa 10 mega ilmaisen modemin ja netin ja vain tästä supernopeasta modemista maksan sen 2 euroa kuussa.
    Maalla pitäisi olla maksettu kuituverkko ja kuka sen olisikaan maksanut ja millä hinnalla.

    Siksi kaikki eivät ole aivan samassa asemassa. Minulla vaan 5tuossa asiassa kuten vuokrassakin hyvä tuuri. Toisaalta jo kauan sitten tekemieni valintojen seurauksena.

    Edsolventilla on ehkä kalliimpi netti, mutta ah! mitkä maisemat ja luonnonantimet. Aina on turetta karhunlaukkaa ja jänön ja peuranpaisti pöydässä. Alkupaloina juuri savustettuja pikku ahvenaisia! ;)

    "Minusta Edsolventin maksama hinta 32 egee on korkean tuntuinen kun itsekään en ole täyden palvelun ja rajattoman pääsyn mokkulasta kuin sen 19.90 kuussa + se 6.90 perus puhelin nettisimistä."

    Mokkula-nettiliittymäni maksaa 18,90 noussut muutamassa vuodessa yksipuolisella Telian touhulla, alkaen 16,80 . Ei siis 32 egee

    Puhelinliittymä taas kylläkin 22,90 ja netin käyttö 92,282 Mt mistä huomaa, että kodin ulkopuolella kuukaudessa netin käyttö omalla puh.sopimuksella on vaatimatonta luokkaa. Samoin en kyllä puhelimessa paljon soita, kun 34 minuuttia viime laskutuskaudella. Tekstiviestejäkin kokonaista 6 kpl. Sopimus tarjoaisi kyllä 600 min puhetta ja 600 kpl viestiä, mutta mutta ... Toisaalta poika soittaa monesti ja silloin puhumme kylläkin. Puhelinliittymäni kaipaisi kyllä päivitystä halvempaan, mutta kun se tarjoaa sitä eurooppagigaa, hih hih joo

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kirja on kivoin. UGH. Just eilettäin pitkästä aikaa matkustin julkisella, junalla, ja kun katselin siinä näkökentässäni näkyviä matkustajia, niin kaikki räpläsivät tai lukivat kännykkää. Paitsi minä. Minusta on mukava vain istua, katsella aknasta maisemia tai sitten töllätä ihmisiä;))
    am

    Joo, en hetkeekään epäile, että töllötät ihmisiä ja teet omia analyysejäsi räpläyksistä. Jos näet jonkun käyttävän kuulokkeita, niin älä nyt vaan tulkitse niin, että siellä sitä kuunnellaan alhaista poppia. Todellisuudessa lienee niin, että heillä on vastamelukuulokkeet päässään, sillä pelkät ajatuksesi pitävät liian rahisevaa ääntä. Lue siten vaikka sitä kirjaasi, niin muiden ei tartte käyttää mitään suuojakeinoja sinun suhteesi.


  • Ja yhdyn muiden mielipiteeseen siinä, että ei vaikuta kaksiselta tää saitin uudistus. Jotenkin tökkii (luurilla) näin lyhytkin ketju. No, toivotaan että alkukankeutta vain.

   Whoo

  • Minäpäs heitän tässä historiaa ja jos väärin menee, niin muistakaa, se on historiaa eli

   adsl tuttu yhteys, sillä joskus 2000 luvun alussa meillä on 450 linjaa käyttävä ... vai taajuuksistahan puhutaan ja muistaakseni piti hankkia pitempi jatkojohto puhelimeen, että sai ... unohtakaa, sillä nyt adhd innoissani kirjoitan varmaan palturia, sillä hetken asuttuani talossa, mihin oli vedetty adsl liitäntämahdollisuus ...äsh, mikä sekasotku. Älä ainakaa cee lue tätä, tää ei tue whon ja alin selvitystä

   Ja kyl tää uusi suomi24 ilme ja käyttö on kuin mikä tahansa uudistus Suamessa

   • Saattaa olla taksiuudistustakin parempi uudistus?

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Saattaa olla taksiuudistustakin parempi uudistus?

    Whoo

    Toisaalta, taksien suhteen olen vain kuulopuheitten varassa, taksia olen käyttänyt viimeksi 10 vuotta sitten.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toisaalta, taksien suhteen olen vain kuulopuheitten varassa, taksia olen käyttänyt viimeksi 10 vuotta sitten.

    Whoo

    Taksia tulen varmuudella käyttämään sitten, kun kortti viedään pois. Ja luulenpa, että ne muutamat tarpeelliset matkat maksavat todella vähän verrattuna siihen, mitä menee nykyisiin auton menoihin.

    Nythän tämäkin taksinkäyttösuunnitelma on kiinni siitä, onko täällä enää takseja

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taksia tulen varmuudella käyttämään sitten, kun kortti viedään pois. Ja luulenpa, että ne muutamat tarpeelliset matkat maksavat todella vähän verrattuna siihen, mitä menee nykyisiin auton menoihin.

    Nythän tämäkin taksinkäyttösuunnitelma on kiinni siitä, onko täällä enää takseja

    edson

    Joo, sekin lienee vähän tuuripeliä sitten milloin ja mistä syystä sen kortin menettää. Kuulopuheitten mukaan tuolla liikenteessä ajaa melkoisia huru-ukkoja ynnä akkoja, joilla ei pelaa muistit eikä aistit. En ole voinut olla tekemättä samaa havaintoa myöskään itse. (Siis itse, ei itsestäni).

    Onpa taas lämmin aamu, 12 astetta ja vettä tippuu.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, sekin lienee vähän tuuripeliä sitten milloin ja mistä syystä sen kortin menettää. Kuulopuheitten mukaan tuolla liikenteessä ajaa melkoisia huru-ukkoja ynnä akkoja, joilla ei pelaa muistit eikä aistit. En ole voinut olla tekemättä samaa havaintoa myöskään itse. (Siis itse, ei itsestäni).

    Onpa taas lämmin aamu, 12 astetta ja vettä tippuu.

    Whoo

    Liikenne on ollut kautta aikojen ... tai no, ehkä vasta 1970-80 lukujen tienoilta asti vilkkaan keskustelun alla. Kuka mitenkin ja millä lailla ajaa, kuka hiljaa, kuka kovaa, kuka härskisti kuka liian varovasti. Kuka osoittaa liikenteessä mieltään jne. Nyt lisäksi ovat tulleet jotkut fillaristit omine sääntöineen.

    Sain seurata onnekseni vielä 1970 luvulla vahan kaartin taksimiesten toimintaa kaupungin kaduilla. Meistä monella olisi oppimisen paikka, kuinka sujuu sujuva liikenne.

    Maaseudulla taas on kiva seurata näitä päälle 80 kymppisiä. Kullakin hiukka omaperäisiä liikkeitä. Toisaalta jos näkee toisella silmällä, niin väliäkö sillä, kuuleeko kummallakaan korvalla, kun hiljaa ykkösellä mennään ja vilkku laitetaan päälle jo kotoo lähdettäessä

    edson


  • Kyllä tämä uusi formaatti tosiaan takkuilee muutamallakin tavalla. >Toivottavasti todellakin ovat alkukankeutta.

   Vähän samanlaista kun meikäläisellä kun vaihtaa USB mokkulasta ADSL ja Ethernet laitteisiin miksi joutui jo siirtämään tornin paikkaaki, jotta olisi saanut 5 metrin ethernet kaapelin ylettämään uuden supernopean modemin puhelinlinjapaikkaan.

   No vasta ensi viikon alussa näkee onnistuiko uuden liittäminen ongelmitta ja saako uuden maksu TV kanaviston toimimaan conax lukijalla.

   Siinä on minulle mielenkiintoiset kansainväliset uutiskanavat mitä nyt olen tiiraillut netin kautta ja tässätä pöytämonitorista. Samoin saan lisää urheilua peräti pari kanavallista luonnon ja historian lisäksi

   • Tässä kun oli tällainen nettitoimintapäivä, niin kaivoin hyllystä esiin vanhan pienehkön vähän suurinäyttöistä älypuhelinta suuremman Lenovo tabletin ja latasin sen virtaan ja sain auki oikein muistamallani avaussalasanalla.
    Sehän toimi edelleenkin ihan hyvin tässä mokkulan wifissä. Kävin sekä e-mailit että browser uutiset lukemassa. Ihan hyvinhän se meni tuonkin kokoisella android systeemillä. En siitä kuitenkaan kicksejä saa, siilä on se harmillisen pienen tuntuinen ja joutuu kirjoittaessaan hyppimään kirjain ja numerokirjoitusten välillä kun normaalikiipparioperaatiossa kaikki ovat samassa kiipparissa heti ruutuun taottavissa. Voihan sen pitää vaikka älykännyn harjoituslaitteena. Tosin kun se ei rahapulasta johdu niin voisinhan ostaa taas vaihteeksi ihan ison älykännynkin ja laittaa siihen sen ensi viikolla tulevan Elisan simin. Silloin olisi netti siinäkin.
    Tai sitten veisaan viis ja tyydyn puhelinrintamalla siihen aika mukavan tuntuiseen doroon missä myös se netti on ja e-mail toiminto helpotetun sms toiminnon lisäksi ja ostankin seuraavaksi jos saan uudet modemit kunnolla toimimaan 27 tuuman uuden ja mahdollisesti parempilaatuisemman screenin, niin sitä olisi taas mukavampi tästä päätoimipaikalta eli komentokeskuksestani katsella. Voisin ostaa täysmekanisen kiipparinkin taas ja parempia lukulaseja, vaikka niillä en saa sitä taittovihrettä säädettyä vaan kirjaimen viereen lyntejä tulee jatkossakin tai kirjoitustavastani johtuvia kontaktivajeita ja jonkun kirjaimen poisjääntiä, vaikka olen sitä alunperin oikeasti painanut. No nää on näitä ikänäkö ja vanhojen silmien ongelmia. Toisilla vähemmän kuin toisilla..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässä kun oli tällainen nettitoimintapäivä, niin kaivoin hyllystä esiin vanhan pienehkön vähän suurinäyttöistä älypuhelinta suuremman Lenovo tabletin ja latasin sen virtaan ja sain auki oikein muistamallani avaussalasanalla.
    Sehän toimi edelleenkin ihan hyvin tässä mokkulan wifissä. Kävin sekä e-mailit että browser uutiset lukemassa. Ihan hyvinhän se meni tuonkin kokoisella android systeemillä. En siitä kuitenkaan kicksejä saa, siilä on se harmillisen pienen tuntuinen ja joutuu kirjoittaessaan hyppimään kirjain ja numerokirjoitusten välillä kun normaalikiipparioperaatiossa kaikki ovat samassa kiipparissa heti ruutuun taottavissa. Voihan sen pitää vaikka älykännyn harjoituslaitteena. Tosin kun se ei rahapulasta johdu niin voisinhan ostaa taas vaihteeksi ihan ison älykännynkin ja laittaa siihen sen ensi viikolla tulevan Elisan simin. Silloin olisi netti siinäkin.
    Tai sitten veisaan viis ja tyydyn puhelinrintamalla siihen aika mukavan tuntuiseen doroon missä myös se netti on ja e-mail toiminto helpotetun sms toiminnon lisäksi ja ostankin seuraavaksi jos saan uudet modemit kunnolla toimimaan 27 tuuman uuden ja mahdollisesti parempilaatuisemman screenin, niin sitä olisi taas mukavampi tästä päätoimipaikalta eli komentokeskuksestani katsella. Voisin ostaa täysmekanisen kiipparinkin taas ja parempia lukulaseja, vaikka niillä en saa sitä taittovihrettä säädettyä vaan kirjaimen viereen lyntejä tulee jatkossakin tai kirjoitustavastani johtuvia kontaktivajeita ja jonkun kirjaimen poisjääntiä, vaikka olen sitä alunperin oikeasti painanut. No nää on näitä ikänäkö ja vanhojen silmien ongelmia. Toisilla vähemmän kuin toisilla..

    Tuo olin siis minä. Allekirjoitus jäi vahingossa pois kun luulin sen lähteneen rekisteröityneenä
    AB


  • Ihan aloitin päiväni miettimällä Teliaa. Täällä "ei missään" toimii parhaiten telian yhteydet, ainakin näin vielä silloin, kun siirryimme teliaan. Ja kesämökkiläinenkin väitti näin siirryttyään teliaan.

   Epäilys on myös muiden operaattoreiden eurooppagigojen toiminnasta, mutta nämä voivat olla tietämättömyyttä tai ennakkoluuloja. Kokeilla ja rampata eri operaattorien välillä, sitä en jaksa tehdä.

   Telian puhelinliittymissä on ainoa mahdollisuus prepaid ja se tulee iliman muuta kalliimmaksi ja vielä pitää tankata korttia.

   edson

   • Telia on nykyisin miullakin. Se on vahvasti aluekohtaista missä kenenkin liittymä toimii parhaiten.

    Telian yritysliittymässä on se kätevä juttu, että voin koska tahansa sovelluksen avulla hallita ja muuttaa liittymätyyppejä, ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä liittymiä ilman eri veloitusta.
    Samoin aikaisemmin puheena ollut mobiilivarmenne on yritysliittymässä ilmainen. Ilmeisesti muut joutuu siitä maksamaan erikseen jonkun lantin kuukaudessa.

    Whoo


  • Ja ottiatuota, asiasta kolmanteen, toivottavasti en nyt tee itsestäni vielä tavallistakin hölmömpää.

   Mutta siis, jos herra puosuvaari todella on uusi kirjoittaja näillä ketjuilla, pyydän anteeksi aikaisempia pilailujani asian suhteen. Täällähän on ollut muutamia kertoja "uusi" nimimerkki, joka sitten onkin osoittautunut joksikuksi entiseksi. (olipas muuten hieno sana tuo "joksikuksi")

   Toivotan ilman muuta tervetulleeksi kenet tahansa uuden kirjoittajan tähän ketjuun.

   Whoo

   • Kerro kuitenkin ihan kategorisesto oletko puosuvaari vai et.
    Se on asia nim ittäin niin, että en minäkään aluksi uskonut että sinä olisit puosuvaari, mutta kun niin väitit niin ajattelin että mahdollisesti voisit ollakin vaikka kirjoitusasia jotenkin poikkesi siitä mitä sinulta totutusti on kuullut.
    En ajtellut puosuvaarin kuitenkaan olleen se tavanomainen uutena kirjoittelijan erilaisen tarpeen mukaan piipahteleva sillä jutuissa oli liikaa sellaista asiasisältöä että se ei taas siihen olisi oikein mahtunut. Siksipä puosuvaari jos on oma itsensä on vapautettava epäilyistä että olisi sinä, ellei ole! Minä taas en missään tapauksessa ole puosuvaari, enkä ole aikoihin enää muulla kuin tunnistettavalla nimimerkilläni, allekirjoituksella tai rekisteröityneenä esiintynyt


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kerro kuitenkin ihan kategorisesto oletko puosuvaari vai et.
    Se on asia nim ittäin niin, että en minäkään aluksi uskonut että sinä olisit puosuvaari, mutta kun niin väitit niin ajattelin että mahdollisesti voisit ollakin vaikka kirjoitusasia jotenkin poikkesi siitä mitä sinulta totutusti on kuullut.
    En ajtellut puosuvaarin kuitenkaan olleen se tavanomainen uutena kirjoittelijan erilaisen tarpeen mukaan piipahteleva sillä jutuissa oli liikaa sellaista asiasisältöä että se ei taas siihen olisi oikein mahtunut. Siksipä puosuvaari jos on oma itsensä on vapautettava epäilyistä että olisi sinä, ellei ole! Minä taas en missään tapauksessa ole puosuvaari, enkä ole aikoihin enää muulla kuin tunnistettavalla nimimerkilläni, allekirjoituksella tai rekisteröityneenä esiintynyt

    En tiedä pitäisikö olla loukkaantunut vai otettu siitä että meikää toistuvasti "epäillään" ties keneksi. Tiedän kyllä, että "huumoriksi" tarkoitetut juttuni joskus saattavat mennä vähän "ohi" maalin.

    Siis, nyt ihan kategorisesti ja vakavasti puhuen, en todellakaan ole puosuvaari, saatikka taannoinen Darwin. Viime vuosina olen kirjoittanut vain nykyisellä nimmarilla. Sitä vanhemmat nimmarit lienee yleisessä tiedossa.

    Whoo


   • En tiedä kuka kyselee whoolta tuota puosuvaarihommelia, mutta vastaan omalta kohdaltani yhteen whoon aatokseen.

    "Toivotan ilman muuta tervetulleeksi kenet tahansa uuden kirjoittajan tähän ketjuun."

    Takaan, että tulen vastaamaan "eräälle" ja omalla tavallani. Siis vain yhdelle.

    Ja puosuvaari, olkoot kuka vaan, kirjoittaa mielenkiintoisesti


  • Lainaan tänne alas Alin kommentin yhtä kappaletta

   "Edsolventilla on ehkä kalliimpi netti, mutta ah! mitkä maisemat ja luonnonantimet. Aina on turetta karhunlaukkaa ja jänön ja peuranpaisti pöydässä. Alkupaloina juuri savustettuja pikku ahvenaisia! ;)"

   Maisemat nyt eivät vallan mitään upeita ole, ja sieniä ei tänä vuonna tule, mutta jos tarkalle menee, niin satavarmaan peuran ammun iliman lupaa. Ai millä? Se jää nähtäväksi. Ja aivan varmaan peuran turkkikin (lihasta puhumattakaan) on parempaa kirjanpäällistä kuin rakkien turkit

   Karhunlaukkaa helpompia poimittavia on rentunruusun alut, voikukat, vuohenputket, nokkoset ...

   edson

   • Olen tainnut mainita ennenkin, että täälläpäin hyppelee noita bambeja ihan tossa takapihallakin. Tosta kun losauttaisi pyssyllä takaovelta, johan saisi hyvää paistia. Ei oo kyllä pyssyä minkäänlaista meitillä.

    Ja on ne aika herttaisen näköisiäkin..

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen tainnut mainita ennenkin, että täälläpäin hyppelee noita bambeja ihan tossa takapihallakin. Tosta kun losauttaisi pyssyllä takaovelta, johan saisi hyvää paistia. Ei oo kyllä pyssyä minkäänlaista meitillä.

    Ja on ne aika herttaisen näköisiäkin..

    Whoo

    Täällä maalla aivan huoletta voi ... ja tippuu varmasti. Samoin on ansapyynti jänikselle ja kanalinnuille.

    Joo ja kun kerran mateen nahkastakin tehdään kirjan kansipäälysteitä, niin miksei koiran nahastakin? Ottaa vain pois sen koiran kaulanahan eli ei käytä sitä, sillä siinä kohtaa nahka on kulunut kireistä kaulapannoista koirankusetusretkillä. Sama on sanottava kyllä huskeistakin, pelkkä villa käy materiaksi. Valjaat ovat kuluttaneet sen nahkan pilalle

    edson


   • edson kirjoitti:

    Täällä maalla aivan huoletta voi ... ja tippuu varmasti. Samoin on ansapyynti jänikselle ja kanalinnuille.

    Joo ja kun kerran mateen nahkastakin tehdään kirjan kansipäälysteitä, niin miksei koiran nahastakin? Ottaa vain pois sen koiran kaulanahan eli ei käytä sitä, sillä siinä kohtaa nahka on kulunut kireistä kaulapannoista koirankusetusretkillä. Sama on sanottava kyllä huskeistakin, pelkkä villa käy materiaksi. Valjaat ovat kuluttaneet sen nahkan pilalle

    edson

    Ellen aivan väärin muista niin suomen pystykorvan turkista tehtiin ennenmuinoin parhaat talvikintaat.
    Koiran turkki hyötykäytössä on vähän samankaltainen asia kuin hevoisen syöminen. Hyvää lihaa on mutta sitten on ollut jonkun lemmikkinä tai apulaisena!

    Kauriita kaikenlaisia on kaiken tilastoinnin mukaan nyt ja juurikin Dr. Whoo ja Edsolventin asuinalueilla aivan liikaa terveelle ja vahinkoja aiheuttamattomalle kannalle.

    Siten ei vaikuta lainkaan oudolta jos joku "bambin" vaikka varsijousella "losauttaa" puutarhan kukkia ja kasvejaan syömästä ja laitta kotiteurastamon kautta lihoiksi pakastimeen ja sitten herkkusuihin.

    Fasaani kelpais kyllä mullekin!

    AB


   • "Ja aivan varmaan peuran turkkikin (lihasta puhumattakaan) on parempaa kirjanpäällistä kuin rakkien turkit."

    Kekseliäs mies tuo edson on, ei käy kieltäminen, kun "päällistää" jo kirjankannetkin peuran lihalla, tai peuran nahalla! Lihaa hän pitää aivan ylivoimaisen hyvänä kansien suojana.

    Hanki nyt sitten joku kirjakin, niin että voit testata kumpi on parempi kirjankansien päällystämiseen, peuran liha, vaiko sittenkin nahka?


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Ja aivan varmaan peuran turkkikin (lihasta puhumattakaan) on parempaa kirjanpäällistä kuin rakkien turkit."

    Kekseliäs mies tuo edson on, ei käy kieltäminen, kun "päällistää" jo kirjankannetkin peuran lihalla, tai peuran nahalla! Lihaa hän pitää aivan ylivoimaisen hyvänä kansien suojana.

    Hanki nyt sitten joku kirjakin, niin että voit testata kumpi on parempi kirjankansien päällystämiseen, peuran liha, vaiko sittenkin nahka?

    Näyttää myös Edsonin "kielioppi" olevan scrutinoinnin kohteena.
    Kannattaisi kyllä mieluummin lopettaa noiden muinaisten kuviteltujen lyömäaseiden käyttö nimettömänä varsinkin kun jäljet aina johtavat sylttytehtaalle
    AB


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Ja aivan varmaan peuran turkkikin (lihasta puhumattakaan) on parempaa kirjanpäällistä kuin rakkien turkit."

    Kekseliäs mies tuo edson on, ei käy kieltäminen, kun "päällistää" jo kirjankannetkin peuran lihalla, tai peuran nahalla! Lihaa hän pitää aivan ylivoimaisen hyvänä kansien suojana.

    Hanki nyt sitten joku kirjakin, niin että voit testata kumpi on parempi kirjankansien päällystämiseen, peuran liha, vaiko sittenkin nahka?

    Lehmähän tää vaan täällä taas ... hus hus, me sinne junaas seuraamaan kännyn käyttäjiä onneton


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Ja aivan varmaan peuran turkkikin (lihasta puhumattakaan) on parempaa kirjanpäällistä kuin rakkien turkit."

    Kekseliäs mies tuo edson on, ei käy kieltäminen, kun "päällistää" jo kirjankannetkin peuran lihalla, tai peuran nahalla! Lihaa hän pitää aivan ylivoimaisen hyvänä kansien suojana.

    Hanki nyt sitten joku kirjakin, niin että voit testata kumpi on parempi kirjankansien päällystämiseen, peuran liha, vaiko sittenkin nahka?

    Kirjoista puheen ollen eräässä tarinassa miehellä oli ihmisennahkainen vyö. En yhtään ihmettele vaikka nämä porisijat haaveilisivat naisennahkaisista vöistä hulluudessaan.


   • edson kirjoitti:

    Täällä maalla aivan huoletta voi ... ja tippuu varmasti. Samoin on ansapyynti jänikselle ja kanalinnuille.

    Joo ja kun kerran mateen nahkastakin tehdään kirjan kansipäälysteitä, niin miksei koiran nahastakin? Ottaa vain pois sen koiran kaulanahan eli ei käytä sitä, sillä siinä kohtaa nahka on kulunut kireistä kaulapannoista koirankusetusretkillä. Sama on sanottava kyllä huskeistakin, pelkkä villa käy materiaksi. Valjaat ovat kuluttaneet sen nahkan pilalle

    edson

    Sinähän sen tiedät, kun lahtasit piskisi niiden kuluneiden nahkojen takia.

    Katsopa omaa vyötäröäs, eikö siellä olekin kalsareiden kuminauhan hiertämä juomu. Haskit eivät sentään juokse alavariinsa valjaissa kuten sinä (toivottavasti) aina pidät kalsareita sen iänikuisen kylpytakkisi alla.


   • LiisaO kirjoitti:

    Kirjoista puheen ollen eräässä tarinassa miehellä oli ihmisennahkainen vyö. En yhtään ihmettele vaikka nämä porisijat haaveilisivat naisennahkaisista vöistä hulluudessaan.

    Siinä sitä nähdään, mikä on tulos, kun lukee tarinakirjoja


  • Keskustelu on ollut niin lihaisaa, että nälkää pukkaa. Pitänee tästä muutenkin lähteä tuhlaamaan rahaa, jääkaappikin on tyhjä.

   Whoo

  • Jahas, täytyypä olla tarkkana. Jos mobiiliavaimen käyttökin tulee maksamaan, niin ... ei sitä maksupuolta ainakaan mainosteta

   edson

   • Tsot, tarkkana termien kanssa. Mobiiliavain on pankin systeemi joka ei maksa erikseen. Mobiilivarmenne on puh numeroon liitetty operaattirin systeemi joka on meille köyhille yrittäjille ilmainen, mutta luullakseni teille rikkaille eläkeläisille ym. kroisoksille maksaa pari rahaa kuukaudessa.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tsot, tarkkana termien kanssa. Mobiiliavain on pankin systeemi joka ei maksa erikseen. Mobiilivarmenne on puh numeroon liitetty operaattirin systeemi joka on meille köyhille yrittäjille ilmainen, mutta luullakseni teille rikkaille eläkeläisille ym. kroisoksille maksaa pari rahaa kuukaudessa.

    Whoo

    Tarkanna kuin porkkana tästedes. Just ku on opiskellu sanan mobiili, niin sitten siihen lisätään varmennetta ja avainta ja jos käyttää avainta, niin voipi joskus tarvita kait sitä varmennettakin. Tai sitten sitä kutsutaan pankin puolelta varmistukseksi, missä puhelimeen saattaapi tulla viesti, mikä sitten pitää siirtää viestin ohjeiden mukaan ... ties minne.

    Minä käytän kohta vain älykännyä soitteluun ja auto on minun mobiilini mm. asumiseen

    Kyllä tarkkuutta pitäs muutenkin pitää yllä, sillä lehmä pelkää, että käytän niitten lihoja kirjanpäällisiksi.

    edon


  • Jahas, eilen ollaan kirjoitetu mm painista

   Muistan, kun tappelin kakarana yhden kanssa ja ne, jotka kannustivat sitä vastapuolta, huusivat, älä anna oottaa sen kiinni eli pärjäsin painissa katutasolla.

   Mutta nyrkkeily tuntui silloin kovemmalalta. Faija osti kuitenkin meille nyrkkeilyhanskat ja hiukka kehäkokemustakin saatiin. Kaverin isä valmensi sen ajan raskaansarjan suomalaisia nyrkkeilijöitä ja heidän kotopihallaan oli kehä, missä toisiamme muksimme.

   • Ja tästä jatkankin eilisen illan telkun annista, että painin jälkeen katsoin tietty lentismatsin. Siinäkin olisi suomalaisilla ollut oienet saumat, vaikka ranskalaiset olivatkin pallon vastaanotossa ja iskurihommissa parempia. Ja liikkuvuudessa kentällä.

    Tupamme oli "täynnä" pentuja. Siltä tuntui, silla kaksikin saa laumaefektin aikaan. Ja piru, ne jaksoivat riehua vielä lentismatsin aikanakin. Nyt aamulla sentään lastenohjelmat suovat isän ja äidin hetken rauhoittumiseen aikaa. Ja yö tietty. Ei kiitos enää ...


   • edson kirjoitti:

    Ja tästä jatkankin eilisen illan telkun annista, että painin jälkeen katsoin tietty lentismatsin. Siinäkin olisi suomalaisilla ollut oienet saumat, vaikka ranskalaiset olivatkin pallon vastaanotossa ja iskurihommissa parempia. Ja liikkuvuudessa kentällä.

    Tupamme oli "täynnä" pentuja. Siltä tuntui, silla kaksikin saa laumaefektin aikaan. Ja piru, ne jaksoivat riehua vielä lentismatsin aikanakin. Nyt aamulla sentään lastenohjelmat suovat isän ja äidin hetken rauhoittumiseen aikaa. Ja yö tietty. Ei kiitos enää ...

    Jahas, voidaankin sitten ratkaista mahdolliset erimielisyydet kehäneliössä Edsonin kanssa, kun kerran molemmilla nyrkkeilijän tausta on.

    Mutta nyt tässä kirjanpitoa tehdessä huomaan että ThingPadin laturissa on häikkää,
    pitänee suunnata lähimpään laturikauppaan ostamassa uusi. Tässä sivumennen kehuakseni, on meikällä melkoinen arsenaali näitä tietokoneita. Tästä huushollistakin löytyy kolme läppäriä, pari tablettia, kaksi vanhaa pöytäkonetta, lukuisa määrä erilaisia tietoteknisiä aparaatteja.

    Silloin kun poika asui vielä kotona, lukumäärä oli paljon suurempi. Häähän on nykyjänsä Espoossa opiskelemassa.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jahas, voidaankin sitten ratkaista mahdolliset erimielisyydet kehäneliössä Edsonin kanssa, kun kerran molemmilla nyrkkeilijän tausta on.

    Mutta nyt tässä kirjanpitoa tehdessä huomaan että ThingPadin laturissa on häikkää,
    pitänee suunnata lähimpään laturikauppaan ostamassa uusi. Tässä sivumennen kehuakseni, on meikällä melkoinen arsenaali näitä tietokoneita. Tästä huushollistakin löytyy kolme läppäriä, pari tablettia, kaksi vanhaa pöytäkonetta, lukuisa määrä erilaisia tietoteknisiä aparaatteja.

    Silloin kun poika asui vielä kotona, lukumäärä oli paljon suurempi. Häähän on nykyjänsä Espoossa opiskelemassa.

    Whoo

    "Jahas, voidaankin sitten ratkaista mahdolliset erimielisyydet kehäneliössä Edsonin kanssa, kun kerran molemmilla nyrkkeilijän tausta on."

    Eiku pehmustetulla kadulla ... tai no, vaikka kehässäkin, missä toinen käyttää hanskoja ja toinen ottaa kreikkalaisroomalaisittain kiinni, jos saa. Joskus ne urheilutoimittajat haaveili, kumpi voittaisi, Karelin vai Tyson. Olikohan noin?

    Tsaakeli, mulla pitäisi olla tallella se win2000 pohjainen pylväskone, missä saisin toimimaan laserväritulostimeni ja vanhan skannerin, se riittäisi. No yksi liitäntä tietty pakollinen eli se usb ja olihan niitä siinä koneessa. Lisäksi siinä oli levyllä asennettu täydellinen MSoffice ohjelma


  • "Luultavasti unessaan näkee itsensä kivikauden luolamiehenä joka ampuu lingolla nauriin mikä kaataa peuran :))))"

   Hih joo. Jos näkisin jotain unia vaikkapa sitten kivikaudeltakin, niin majassani olisi terassi. Sieltä tähystäisin vihollisia ja eläimiä ja jos jäisi luppoaikaa niin kattelisin telkkua.

  • Taas vei robo äsken kirjoittamani viestin missä varoitin teitä haastamasta ketään nyrkkeilykehään, sillä itsekin olin kauan sitten Lappeenrannan nyrkkeilijöiden raskaan sarjan mestari seuran sisäisessa kisassa. Se mahdollistui siten, että koko sarjassa ei ollut muita osallistujia! :)

   • Sait ääneni :)))


  • Aikani kuluksi ja talon hiljennyttyä ja täyskäännöksen tehneenä ...

   "Kiinteistöliiton mukaan Suomessa on vain kourallinen uudiskohteita, jotka ovat kieltäneet lyhytaikaisen vuokrauksen (Airbnb-tyyppinen).

   Taloyhtiön näkökulmasta kielto on järkevää tehdä heti, jos ollenkaan. Kun asunnot on myyty, myös rajoitusten läpivieti on vaikeampaa."

   Eli se, missä olen tehnyt täyskäännöksen. Tippaakaan en enää hauku pimeän työn tekemistä, ainakaan majoitusalalla. Kukaan ei voi missään taloyhtiössä kieltää sitä, että joku nukkuu jonkun sängyssä, sohvalla tai lattialla viikon, kuukauden, puoli vuotta. Tämä on vain tehtävä toisenlaisin keinoin kuin airbnb kautta. Tarkoitan tietysti omistuskämppiä. Myös vuokrakämpissä voi harrastaa mitä vaan harmaata asumista puolestani. Jos vuokranantaja kieltää sen, että vuokralaisella on "ystäviä" yökylässä, niin sellaiset vuokranantajat kiikkuun tai häpeäpaaluun torin laidoille

   edson

  • Alilla on kyllä melkoinen kotiteatteri, ja taitaa olla Whoollakin, ainakin tietokoneita paljon ja ... ?

   Minä en kaipaa kohta enää muuta kuin telkkua (40 tuumaista), joka sammuu itestään eli pystyy lukemaan vireysasteeni. Kumppani meinaan sammuu aina minua ennemmin.

   Ja sähköhellakin/uuni pitää saada itekseen sammuvaksi. Sähkösauna jo sammuu itekseen ja puusauna kans.

   • Palaan vielä tuohon itekseen sammuvaan telkkuun

    Siinä pitäisi olla myös itekseen hiljenevä ääni, varsinkin silloin, kun leffoja tehostetaan liian voimakkaalla musiikilla.

    Lisäksi pitäisi telkun tietää automaattisesti, mitä haluan katsella eli se lukee kuin kaupan kassakone, mitä syön mieluummin. Ja kaiken haluamani se sitten taltioi masinan kitaan, ni ei tartte digipoksia eikä ulkoisia tallentimia muitakaan.


  • Palaan vielä asumiseen ja loistavia kirjoituksia siitä löysin "Karavaanarit ulkomailla" sivustolta.

   Ensinnäkin painava kysymys. Mitä hittoa trafi laskuttaa ulkomailla asumisesta? Sehän taitaa olla vain kotomaassa tapahtuvaan asumiseen kuuluva instansi.

   edson

   • Pohtivat meinaan, millä saisi esimerkiksi ostettua asuntoauton ulkomailta ilman Suomessa suunniteltua veronkorotusta.

    Riittää, kun joku jossain Euroopan valtiossa ottaa sen nimilleen, niin ei tarvitse itse alkaa sähläämään osoitteiden muutosten kanssa. Useat jo näin kyllä ovat tehneetkin, enkä yhtään ihmettele.

    edson


   • Ja lisätietoa aiheesta kiinnostuneille.

    Saksassa on karavaanariklubeja, joihin liittymällä voi saada mahdollisuuden rekisteröidä auto Saksassa ilman että siellä asuu. Klubi on vain apuri ilman mitään omistussuhdetta autoon. Näin kuulemma tanskalaiset tekevät jotkut, mutta heillähän on tosi lyhyt matka ...

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja lisätietoa aiheesta kiinnostuneille.

    Saksassa on karavaanariklubeja, joihin liittymällä voi saada mahdollisuuden rekisteröidä auto Saksassa ilman että siellä asuu. Klubi on vain apuri ilman mitään omistussuhdetta autoon. Näin kuulemma tanskalaiset tekevät jotkut, mutta heillähän on tosi lyhyt matka ...

    edson

    Kato Edsonni! Kun on sellaiset kotiteatterit kuin minulla ja tilaa sellaisia uutismaksu tv kanavia kuin minä, niin saa Hesarin uutisguru testissä tällaisia tuloksia:
    "ERINOMAISTA!

    Sait pisteitä 10/10

    Osaat ajankohtaiset uutiset käytännössä ulkoa. Loistavaa! Jatka samaan malliin."

    Sitä sitten tulikin mieleeni eräs vanha juttu minkä voi nyt muistin virkistämiseksi toistaa:
    Mikä on esimerkiksi Vantaan Pyhän Laurin kirkko latinaksi?
    No se on St. Vitus kirkko. Ei mikään ihme että se käännettiin Lauriksi Suomessa!
    Jos muistatte niin olinkin vieraillut St. Vitus hienossa katedraalissa Prahan keskustassa!


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Kato Edsonni! Kun on sellaiset kotiteatterit kuin minulla ja tilaa sellaisia uutismaksu tv kanavia kuin minä, niin saa Hesarin uutisguru testissä tällaisia tuloksia:
    "ERINOMAISTA!

    Sait pisteitä 10/10

    Osaat ajankohtaiset uutiset käytännössä ulkoa. Loistavaa! Jatka samaan malliin."

    Sitä sitten tulikin mieleeni eräs vanha juttu minkä voi nyt muistin virkistämiseksi toistaa:
    Mikä on esimerkiksi Vantaan Pyhän Laurin kirkko latinaksi?
    No se on St. Vitus kirkko. Ei mikään ihme että se käännettiin Lauriksi Suomessa!
    Jos muistatte niin olinkin vieraillut St. Vitus hienossa katedraalissa Prahan keskustassa!

    Kohta alkaa prut prut Singaporessa. Singa on muuten leijona malaijin kielellä.
    Tuo St. Vitus tieto oli myös erityisesti Dr. Whoonkin tietolaariin, miksey myös mummujen jotka ovat hyviä jätkiä! ;)


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Kohta alkaa prut prut Singaporessa. Singa on muuten leijona malaijin kielellä.
    Tuo St. Vitus tieto oli myös erityisesti Dr. Whoonkin tietolaariin, miksey myös mummujen jotka ovat hyviä jätkiä! ;)

    Vielä tarkennuz malaijin kieleen että Singa pura on leijona saaressa.
    ;) z kirjain oli tarkoitettu hiireksi kieliopin tarkkailijoille! :)


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Vielä tarkennuz malaijin kieleen että Singa pura on leijona saaressa.
    ;) z kirjain oli tarkoitettu hiireksi kieliopin tarkkailijoille! :)

    Olipa tasapaksu vormulakisa, kun Kimi torpedoitiin ulos, alkoi hieman St. Vitustaa.

    Whoo


  • Hupspati heyah!
   Son taas wiikonloppu ohi. Ei luulis päivillä olevan eläkeläiselle eroa, mutta kyllä vaan on. Jostain syystä mie en ole koskaan tykännyt wiikonlopuista. En edes työelämään sekaantuneena ollessani. Jotenkin se painaa alitajunnassa että ei ole mitään tekemistä, ei ole töissä. No näähä on yksilöllisii jutui. Varmaan yrittäjälle jopa Raisiossakin on samoin vaikeaa pysytellä työstä erossa wiikonloppunakin ja sitä odottaa maanantaiaamua!

   Rouva Ceekin oli matkailemassa jälkikasvujaan laskemassa Singajoella! Onkohan jo kotoutunut ja menikö matka sujuvasti tutun kuskin kanssa?

   Kuten aikaisemmin kirjoitin niin olen uutta teatteriteknologiaa katsellut netistä ja kai se on jossain vaiheessa uusittava tää monitori 27 tuuman kaarevaksi monitoriksi ja tuo vain 50 tuuman töllö mikä on vielä ns. älyvapaa töllö muutettava vaikka netistä löytämiini 60 tuuman älytöllöön niin sitten vasta olisikin kotiteatteri kun sen älytöllön voisi tuohon elisan adhd modeemiin helposti kytkeä yhdellä lisä ethernet kaapelilla. En tosin niin pitkälle kattonut että onko itswe älytöllöissä se ethernet slotti kun niissä suoraan ilmoitetaan van niin ja niin mondaa hdmi ja usb slottia ja tuossa ihan uusimmassa modeemissa en kyllä muista nähneeni usb tai hdmi lähtöjä mutta 4 ethernet lähtöä ja yksi wlan lähtö. Ilmeisesti jonkinlainen muunnin on hommattava ethernetistä usb slottiin?

  • No sen jälkeen kun edellisen kirjoitin ihan jutellakseni, niin ehdin jo käydä Kigurantin tarjonnankin katsomassa ja kyllä niissä smart teeveissä näyttää olevan se ethernet sekä myös kaapelin periaatteessa tarpeettomaksi tekevä wifi ominaisuus.
   Näytti kikurantista löytyvän myös kohtuullisen hintaisia 27 tuuman kaarevia monitorejakin. Saa halavemmalla kun ei tarvi ostaa ns. pelimonitoreja.
   Näytti olevan myös samanarvoisia älypuhelima jonkin verran halavemmalla kuin Powerissa mistä aloitin katselemisen. Tälläkertaa en edes ole käynyt Verkkokauppa. comissa valikoimia tsekkaamassa. Eli ei muuta kuin viikolla painostamaan itseään teknologiaostoksille mukaanlukien uudemmat bluetooth kuulokkeet.

   Pakko on jotain ostella ettei vaan rahnaa jatkuvasti muodollisesti pienestäkin eläkkeestä (ne ulkomaan ajat ju nou!) jatkuvasti lisääntyis raha pankissa. Eihän siinä ole mitään tolkkua. Harmittaa että rehelliset työn tekoa eders yrittävät joutuvat maksamaan suurempia vuokria ja joutuvat omista valinnoistaan ostamaan pienempiä ja kalliimpia kamoja tai maksamaan statuksen takia hankittua omistusasuntoa tai eläkeläiset vielä sellaisten remontteja.
   Jos ihminen osaa ostaa tarpeeseensa sopivan hyvin palvelevan vehkeen kuten minä esimerkiksi tämän 2 litraisen Rellu Lagunan hyvässä kunnossa ja kaikilla mauteilla niin halavalla että jos pitää viedä huoltoon niin vie samantien romuttamoon ja hakee kaupasta toisen katsastetun samanlaisen tilalle.

   Voihan sitä tietysti hake "Laakkoselta" pakkauuden auton ja alkaa sitä selkä vääränä lyhentämään ja kaikenlisäksi sen myyntiarvo putoaa 30% heti kun se ajetaan myymälästä ulos. Vakuutuskaan ei maksa pakollisena liikennevakuutuksena pal kakkelbääriäkään jos on kaikki bonukset kuten mul on. Miksi kolaroisinkaan kun ei ole pakko!

   Mut nää on niitä asioita missä jokainen tekee ymmärryksensä, kokemuksensa tai saamansa joko oikean tai väärän opetuksen mukaisesti, eller hyr?

   • Smart tv ja wifi

    Meillä on sellanen teevee, että se muuttuu wifiksi, kun kytkee siihen hmdi köhän se piuha ny oli ... niin liittää siis tän läppärin telkkuun. On meinaan sitten nettiteevee mitä "ohjaan" langattomalla näppäimistöllä ja hiirellä. No joo

    Eilen illalla taas kapulalla siirsin syrjään mtv 3:sen Singaporen lyhennelmän, kun rata näytti tylsältä. No silmissäni alkaa kaikki formulat näyttämään tylsältä.


   • Kyl minuakin nyppii se, että työtä tekevät pienpalkkaiset pistävät ison siivun tuloistaan vuokriin tai sikakalliita omistusasuntoja maksavat.

    Mutta minuu ei nypi omistamani nelipyöräasunto ja kovasti mietin tänään, otanko liikenteeseen ja kurvaan asumaan lastenlasten kadulle yhdeksi yöksi ja nappaan huomenissa kumppanin kyytiin.


   • edson kirjoitti:

    Kyl minuakin nyppii se, että työtä tekevät pienpalkkaiset pistävät ison siivun tuloistaan vuokriin tai sikakalliita omistusasuntoja maksavat.

    Mutta minuu ei nypi omistamani nelipyöräasunto ja kovasti mietin tänään, otanko liikenteeseen ja kurvaan asumaan lastenlasten kadulle yhdeksi yöksi ja nappaan huomenissa kumppanin kyytiin.

    Meillä oli tässä tänään 3K vajaakokous eli 2K kokous. Örjan ja minä menimme arpomalla Einarille kun Örjan ei ollut saanut häneen puhelinyhteyttä. No ei ollut Einari tukikohdassaan vaan on joko jollain ajoittaisista huolto tai sairaalareissuistaan.
    Sen pituinen se raportti. Nyt vaan odotellaan tuleeko jo tänään pianetti eli adhd netti yhteyksiä ja osaanko tehdä mahdollisesti tarvittavat asetukset omassa konepäässäni jos tämä modeemi ei toimikaan iotsepalveluperiaatteella eli plug and play niinkuin mokkulat.
    TV kanavapakettiakin pitäisi tulla postissa sen kortin muodossa ennenkuin pääsee kokeilemaan miten ne saa sillä conaxilla päälle. Ehkä pitää tehdä uusi kanavahaku. Ehkä sen osaa tehdä

    Ali Baba


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä oli tässä tänään 3K vajaakokous eli 2K kokous. Örjan ja minä menimme arpomalla Einarille kun Örjan ei ollut saanut häneen puhelinyhteyttä. No ei ollut Einari tukikohdassaan vaan on joko jollain ajoittaisista huolto tai sairaalareissuistaan.
    Sen pituinen se raportti. Nyt vaan odotellaan tuleeko jo tänään pianetti eli adhd netti yhteyksiä ja osaanko tehdä mahdollisesti tarvittavat asetukset omassa konepäässäni jos tämä modeemi ei toimikaan iotsepalveluperiaatteella eli plug and play niinkuin mokkulat.
    TV kanavapakettiakin pitäisi tulla postissa sen kortin muodossa ennenkuin pääsee kokeilemaan miten ne saa sillä conaxilla päälle. Ehkä pitää tehdä uusi kanavahaku. Ehkä sen osaa tehdä

    Ali Baba

    Kävimme tänään DNA-myymälässä, koska puhelimeni netti ei toiminut viikonlopun reissullamme Seinäjoelle. Mitään mobiilidataa en saanut sillä aikaan. Syy selvisi: oli DNA:lta nettiesto, vaikka maksoin sitä 6,90 kk-maksua. Hassua. Nyt se toimii.

    Samalla myyjä sanoi, että maksamme liikaa nettiyhteyksistä ja tarjosi uutta pakettia, jolla pääsemme halvemmalla. Nyt meillä on uusi härpäke, jolla saadaan nopeutta lisää ja tölläriin Hubi-paketti, entisten lisäksi. Onhan meillä se Mix8-kortti jne., joka säilyy.

    Kun nyt vaan osaa ne kaikki taas kytkeä päälle, on vähän eri juttu. Uutta kanavahakua ei Hubin kanssa kuulemma tarvitse tehdä.

    Huono uutinen oli äsken se, että pojanpojan auton perään on nyt iltapäivällä ajettu ja ovat sairaalassa tarkkailtavana, vakuutusyhtiö vaatii, että tuliko mitään vammoja myös ihmisille. Pikkuinen oli ollut takapenkillä, pojanpoika sanoi, että jalkaansa pisteli. On sen verran varmaan niskanikamat naksahtaneet, airbagit eivät lauenneet. Niin on U:n hänelle kesällä antama loistokuntoinen automme saanut ensimmäiset lommot ja toinen takavalo hajalla kaikkine umpioineen.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kävimme tänään DNA-myymälässä, koska puhelimeni netti ei toiminut viikonlopun reissullamme Seinäjoelle. Mitään mobiilidataa en saanut sillä aikaan. Syy selvisi: oli DNA:lta nettiesto, vaikka maksoin sitä 6,90 kk-maksua. Hassua. Nyt se toimii.

    Samalla myyjä sanoi, että maksamme liikaa nettiyhteyksistä ja tarjosi uutta pakettia, jolla pääsemme halvemmalla. Nyt meillä on uusi härpäke, jolla saadaan nopeutta lisää ja tölläriin Hubi-paketti, entisten lisäksi. Onhan meillä se Mix8-kortti jne., joka säilyy.

    Kun nyt vaan osaa ne kaikki taas kytkeä päälle, on vähän eri juttu. Uutta kanavahakua ei Hubin kanssa kuulemma tarvitse tehdä.

    Huono uutinen oli äsken se, että pojanpojan auton perään on nyt iltapäivällä ajettu ja ovat sairaalassa tarkkailtavana, vakuutusyhtiö vaatii, että tuliko mitään vammoja myös ihmisille. Pikkuinen oli ollut takapenkillä, pojanpoika sanoi, että jalkaansa pisteli. On sen verran varmaan niskanikamat naksahtaneet, airbagit eivät lauenneet. Niin on U:n hänelle kesällä antama loistokuntoinen automme saanut ensimmäiset lommot ja toinen takavalo hajalla kaikkine umpioineen.

    Cee

    No jopas oli Rouva Ceelle hyviä ja huonoja uutisia. Harmillisia nuo kolarit. Onneksi ei ilmeisesti kukaan ainakaan ensikuulemalta vakavasti vaurioitut. Materian vaurioituminen on vaan materiaa ja rahalla tai jeesusteipillä siitä selviää. Aika hämmästyttäviä sinäänsä nuo peräänajot, mutta kyllä niitä liikenteessa alvariinsa sattuu kun esimerkiksi yllättäen suoralla tiellä jono pysähtyy. Minullakin on usein tullut se jono ihan rauhassa ajellessa yllättäen eteen mutta en ole koskaan ajanut kenenkään perään kun pidän aina kohtuullista turvaväliä ja sitten minulla on vanhan kuskin refleksi mikä automaattisesti jonkun yllättäessä eteen ilmestyessä vetää rati tienreunan puolelle kääntymään tai valmiuteen poistumaan sinne mieluummin kuin törmäämään. Peräänajettua ei tietysti mikään auta, kun se harvoin on täysin peräänajetun hallinnassa.

    DNA käynti sen sijaan oli juuri se oikea toimi korjata liittymäongelmat. Siellä ne ratkeavat ilman tuskailua tai arpomista.

    Toinen asia on sitten saada kaikki kytkennät himassaan tehtyä ja kanavat haettua. Tosin DNA 8 kanavan CL kortti paketissa ei muuta vaadita kuin se normaali kanavanhaku uudestaan kun sen kortin töllöönsä liittää. Siinä mielessä DNA käyttämät systeemit ja teknologia ovat Elisaan verrattuna edistyksellisiä ja käyttäjäystävällisempiä. Minulla vaan ei nyt juurikaan jäänyt vaihtoehtoja kun koko talo on Elisa sopimuksessa ja elisan kaapeloima eli DNA paketit eivät tämän talon kaapelista tule ja mokkulakin on aika hidas tässä sijainnissa.

    No mulla on vielä kanavakortti postissa ja pikamodeemi vaikka jo virrassa ja valoissa niin vielä päälle kytkemättä taloyhtiön kaapelihuoneesta.

    Hyvä, että reissu muuten hyvin meni ja pääsitte kunnialla takaisin mweren rannalle

    Ali Baba


  • Noissa kolareissa on aina hyvä käydä lääkärissä, jos vähänkin tuntuu siltä. Jos jotain alkaa myöhemmin ilmetä, niin vaikeaa on vakuutuslaitokselle näyttää, että syyt ovat taannoisessa kolarissa. Se on vissiin vaikeaa muutenkin.

   Jotenkin tuntuu siltä, että DNA on sössinyt sen netin kytkemisen.

   edson

  • Aamulla oli 14 sisällä, joten syssy on ja sen tuntee, jos ei lämmitä. Huurteinen maa, hyi olkoot.

   En sitten maantielle lähtenyt. Kumppani tokas, että turhaa lähen. Kyl tää vuosi meni persiilleen, meinaan asuntoauton kanssa.

   Olen lueskellut koko päivän ja välillä torkuskellut. Saas nähä unen tuloa ja laatua. No kaikki ny tietää, että Cook meni konkkaan. Seuramatkayhtiöillä on ongelmansa, kun ihmiset etsivät itse lentonsa ja majapaikkansa.

   edson

   • Karavaanareilla ja moottoripyöräilijöillä taitaakin olla ihan omat verkostonsa joita voi "diesel home" matkailussa käyttää avukseen eri tavoin. Se yhteisö taitaa olla parempi cuin captain Cookin perillisten mukaan nimetti Thomas Cook matkailuyhtiö.
    Se oli muuten todellinen matkustusjättiläinen. Ei pelkästään lentokoneita ja pakettimatkoja vaan myös pankkitoimintaa ja rahanvaihtoa ja liikennettä.
    Harmi sinänsä että meni nurin, mutta siihenkin pätivät taloudellisen osaamisen ja sopeutumisen laita. Hyvä etteivät kuitenkaan kaikki Cookiin kytekettynä olleet ihanat matkailufirmat kuten saksalainen Condor lentoyhtiö mennyt conccalaan vaan selviää yksinäänkin hengissä, tietenkin vähän avustettuna.
    Se on juuri kaikki Trivagot, Hotels. comit ja Ebookersit mitkä ajoivat Thomas Cookin conccaan..

    Eikö todella ota kaljuun kun ei päässyt omalla homellaan koko vuonna matkailemaan. Olisit ny käynyt vaikka Kiteellä muikkuja ostamassa kerran kesässä, tai mitä muuta tunnettua tuotetta sieltä nyt saakaan kuten pystykorvakintaita! ;)

    Muuten oli kyllä ihan "mukiin" menevä päivä.

    Ali Babarainen


  • Edsolvennti se on ansiokkaasti pitänyt kanavaa pyörimässä. Kun taas vaihteeksi kävin vilkaisemassa mitenkä mummot jaksavat niin huomasin toki että olit sinnekin ehtinyt kirjoittamaan ja että sinusta olivat eräät istuinlihasfilosofit suuresti kiinnostuneita.

   Joku jopa epäili että meillä miehillä olisi eri mielisyyttä joistain asioista. No niin onkin. Mehän olemme kaiiki yksilöitä eri taustalla ja meille on luonnollista olla eri mieltä ja siitä huolimatta olla vetämättä toisiamme turpaan tai iskemällä kulkusille tai vyön alle ylipäätänsä. Erimielisyydet ovat kaikki keskusteluasioita ja aina jäävät sille tasolle silloin kun puhutaan rationaaleista ja järkeä käyttävistä keskustelijoista. Jos käyttää tunnetta ja istuinta ajatteluun niin kyllähän silloin kamalan kabbalan saa aikaan aivan mitättömistäkin ja tuskin edes mainitsemisen arvoisista asioista.

   Siinä yleisesti nähtynä mies ja naiskeskustelijat selkeästi erottautuvat erilaisiksi foorumeiksi. Sitten kummissakin on poikkeuksia jotka pystyvät linkkaamaan molempien välillä. Naisissa niitä sanotaan myös kunnon jätkiksi!
   Ali Baba

   ps. Huh huh, sdainpas kun sainkin iltavuoroni auki vaikkei mitään tapahtumaa ja asiaa ollutkaan

  • Näin iltapäivään meni aamuvuoron aloitus. Pääasia, että päivä ja yö ovat suunnilleen saman pituiset.

   Jotain Ali oli pistänyt tuolla toisaalla käydystä, mutta nyt on taas hetki, kun on muuta luettavaa kuin käydä siellä.

   Samaa mieltä Alin kanssa, että ei täällä niin samanmielisiä olla. Johan tuo nyrkkeilyottelun ehdotuskin siihen viittasi.

   Ja aamuuni siis kuului? No ekaks tsekkasin, kuin hesarissa haukutaan kommenteissa nuorta ruotsalaistyttöä. Sit siirryin kuuntelemaan Liin ilmoitusta, että on vapaasti käytettävissä syksyn puoluekokouksessa ... ja lukaisin myös Ylessä kommentoivien mielenpiteitä. "Parasta" jauhoaivojen osuutta on, kun verrataan Vasemmistoliikettä kommunisteihin.

   Nyt sitten odottelen ilmastoraporttia ja samalla tutkailen erästä tapaa ryhtyä polttamaan kehon rasvoja.

   edson

  • Ja sitten rasvojen polttoon.

   Ateria 1:
   Kananmuna 3kpl (isoja) tai 4kpl (pieniä)
   Oliiviöljy 20g
   Hapankaali, kurkku, tomaatti
   Mustikoita 150g
   D-vitamiini 100 mcg

   Aterioita neljä kuulemma pitäisi olla, mutta jaan päiväni kolmeen ateriaan ja tiputan raaka-ainesuosituksien määrän 2/3 osaan.

   Tuo äsken oli siis ateria ja huomenna se alkaa ja eka jakso on kuusiviikkoinen. Silloin saadaan keho pikkuhiljaa ... ja tässä vielä huominen päivällinen

   Ateria 2:
   Kanaa tai kalkkunaa 150g
   Avokado 100g
   Voi 10g / Kylmäpuristettu kookosöljy 20g
   Vadelmia 150g
   Salaatti johon, jotain lehtisalaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia

   ja siis määrät tiputetaan 2/3 osaan ja tässä tapauksessa avokado korvataan pähkinöillä tai siemensekoituksella. Voin syöntiä vältän ja korvaan sen kasvisrasvoilla.

   Lisäksi joka päivä noin 40 mg D vitamiinia, suolaa noin 7-10 g per päivä, yksi omega3 kapseli ja vettä pari litraa

   • Kirjoitan itselleni lisää, että voi tulee myös kysymykseen, mutta suhde esim. hyvään oliiviöljyyn on päiväannoksina 10 g öljyä, 5 g voita

    Yllättävää minulle, ettei tarvitse välttää hedelmäsokereitakaan juureksista puhumattakaan. Leipä nähdään tässäkin tapauksessa ehdottoman vältettävänä.

    Helppoa kuin heinänteko, kun taistelen myöhäisillan tunnit.


   • Kai oot huomioinut ikäisesi proteiinin tarpeen; vajaa 10g/painokilo. Listasi näyttää sen suhteen aika heppoiselta. Vanhalta heikkenee ensimmäiseksi isot lihakset.
    yt am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kai oot huomioinut ikäisesi proteiinin tarpeen; vajaa 10g/painokilo. Listasi näyttää sen suhteen aika heppoiselta. Vanhalta heikkenee ensimmäiseksi isot lihakset.
    yt am

    Lainaan erästä lähdettä, terveyskirjastoa

    "Yli 64-vuotiaiden tulisi saada proteiinia vähintään 80–100 grammaa vuorokaudessa"

    Jos kolmella aterialla syön esim. kanaa/rasvaista kalaa yhteensä noin 300g ja sadassa grammassa on esim. kalassa noin 30 grammaa proteiinia, niin suunnilleen tuohon haarukkaan osuu. Okei, tuo aamupalan 2 kananmunaa ei yhdessä ateriassa anna kuin öbaut 15 g proteiinia.

    Okei, myös ehkä lihaskatoa vanhenevilla ihmisillä ja se on otettava proteiinin määrässä huomioon.

    Hiilihydraattejakin syön jonkin verran, aamupuurossa kauran muodossa ja joskus pienenä riisiannoksena, joista saan myös osan proteiinin muodossa. Mutta tärkeintä on koittaa saada keho polttamaan rasvaa eikä hiilareita

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lainaan erästä lähdettä, terveyskirjastoa

    "Yli 64-vuotiaiden tulisi saada proteiinia vähintään 80–100 grammaa vuorokaudessa"

    Jos kolmella aterialla syön esim. kanaa/rasvaista kalaa yhteensä noin 300g ja sadassa grammassa on esim. kalassa noin 30 grammaa proteiinia, niin suunnilleen tuohon haarukkaan osuu. Okei, tuo aamupalan 2 kananmunaa ei yhdessä ateriassa anna kuin öbaut 15 g proteiinia.

    Okei, myös ehkä lihaskatoa vanhenevilla ihmisillä ja se on otettava proteiinin määrässä huomioon.

    Hiilihydraattejakin syön jonkin verran, aamupuurossa kauran muodossa ja joskus pienenä riisiannoksena, joista saan myös osan proteiinin muodossa. Mutta tärkeintä on koittaa saada keho polttamaan rasvaa eikä hiilareita

    edson

    Mulla taulukko, missä kanan ja kalan proteiiniprosentti on 23-25%, lohen n. 18. Jos välttelee rasvaa, niin proteiineja pitäis saada vastaavasti vähän enemmän.

    Vielä tuli mieleen, että kasvisbuumia ihmisille tuupattaessa harvoin kerrotaan, että kasvisten proteiini on laadultaan heikompaa (puuttuu välttämättömiä aminohappoja). Ja vanhan pitäisi saada protsku mahdollisimman "täydellisenä". No, nämä vain omia merkintöjäni.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mulla taulukko, missä kanan ja kalan proteiiniprosentti on 23-25%, lohen n. 18. Jos välttelee rasvaa, niin proteiineja pitäis saada vastaavasti vähän enemmän.

    Vielä tuli mieleen, että kasvisbuumia ihmisille tuupattaessa harvoin kerrotaan, että kasvisten proteiini on laadultaan heikompaa (puuttuu välttämättömiä aminohappoja). Ja vanhan pitäisi saada protsku mahdollisimman "täydellisenä". No, nämä vain omia merkintöjäni.
    am

    Mä en oikeastaan välttele rasvoja, mieluummin hiilareita, vaan yksi ateria koostuu kahdesta eri rasvalähteestä (esim. juuri se kala/kana + voi tai kevyemmät rasvat), yhdestä proteiinilähteestä ja kahdesta hivenaine ja kuitulähteestä.

    Kokeilin aikoinaan hetken sitä karppausta, mutta se ylenmääräinen rasvassa plotraaminen ei nyt vain enää tunnu muuta kuin älyttömältä. Samoin silloin ei ollut väliä, kuinka paljon söi lihaa, nyt on. Paino tippui kylläkin hyvin, mutta

    No katotaan kuin käy. Kasviksillakin on iso osuus ja leipä todella kokonaan pois. Vain haudutettu vilja käy.

    edson


  • Ali : " Olisit ny käynyt vaikka Kiteellä muikkuja ostamassa kerran kesässä, tai mitä muuta tunnettua tuotetta sieltä nyt saakaan kuten pystykorvakintaita! ;)"

   Noinhan oli kyllä suunnitelmissa, että sinne Turun saariston luo syyskalaan. No meitttin torilta sai perattuja muikkuja viimeksi 5€/kg ... vähän lohduttaa. Nyt on katiskatkin ylhäällä, mutta suppilo-sieni- ilot vasta edessä. Kuivattunakin vielä löytyy ja mainio kuitujen ja suojaravintojen lähde ne sienetkin, sen lisäksi, että kumppanin toiminnan vuoksi on vielä maassa lehtikaalia ja pakkasessa mustikkaa ja vattua.

  • Voi hiisi, Edsolvent on joutunut koko päevän kirjoitteleen nitekseen kun miullakin oli "ahdistavia" hommia päivällä, eli semmosii missä oli pakko ajatella.

  • ICCP ... IPPC ... äsh adhd mutta raporttia pukkaa

   Eilen joku jossain ohjelmassa kertoi, että pitäsi saada tilanne sellaiseksi, ettei ilmiöt ruoki itse itseään ja mainitsi mm. merivirrat ja ikirouta ...palaan koht pohtimaan

   edson

   • Hiisi vie, taas robo vei hyvän raporttini. Pitää iltaa kohden skrivailla sitä uudestaan kun en nyt arvannut kopioida lähettämääni. Teen sita joskus varmistaakseni että kirjoitus on muistissa niin kauan että näkee veikö robo vai ei.

    Ali Baba


  • Siinä viimeisimmässä robon viemässä raportoin Eikan eli viime kokouksesta puuttuneen K'n tilanteesta. Hän oli soittanut Örjanille olevansa sairaalassa, mutta ei tiennyt missä sairaalassa. Örjan siitä lähetti minulle tiedon tekstiviestinä.

   Mie oli supetehokas tänään ja jo aamupäivän puolella kävin apoteekissä hakemassa kuukauden letkumuonat ja vähän muitakin pillereitä, muunmuassa uudella reseptillä niitä hyvin ihania nukahduspillereitä joita olen vähän aikaa käyttänyt puoliannoksella eli pienestä tabletista puolikasta ja se ei aivan hyvään unilähtöön ole riittänyt kun edelleenkin olen melkein 100 kiloinen mies vaikka ennen pelkkä hauis oli 100 kiloa! :) Kaikki maksoi 10 euroa kun olivat reseptikamaa ja on vuosikiintiö jo täysi eli loppuvuoden muonat ja pillerit kirjausmaksulla 2.5 euroa per resepti.
   Sitten kun en saanut sitä uutta nopeaa kuitunettiä toimimaan edes perheen ammattinörtin avulla niin kiertelin vähän älyä kohottamassa Verkkokaupassa Jätkäsaaressa ja sitten vielä menin Tammiston Poweriin ja siinä vaiheessa oli äly kasvanut niin että ymmärsin sivuuttaa ongelman mitä ei saatu ratkaistua. Siis ohitin viallisen ethernet portin ja yksinkertaisesti ostin muuntokappaleen ethernet kaapelin päästä tavalliseen usb porttiin millaisten kautta myös mokkula oli aina toiminut. Ja kas kumma heti sain kytkettyä ja kone alkoi pelittämään lähes täysnopeudella eli 80 mbps 100 mbps modeemista. Se pieni vähennyst tuli siitä että joutui isoa ethernet virtaa pikkuisen sillä usb padolla kaventamaan. Mutta se toimi kuin kalaportti eli homma hoitui ja ihan kiitettävästi. Nyt on jo mokkula hyllyssä hiljaisena ja tämä sekä vanha mutta hyvä tornini pelittaa maan mainiosti. Olin periaatteessa sen viallisen ethernet portin selvittyä valmis jo ostamaan uuden tornin mutta homma hoitui 30 euron muuntimella.
   Ajaminenkin sujui vallan ongelmitta Hesan tieheimmissä sumpuissakin. No onhan tietysti rangassa vuosien kokemus ajamisesta Never Nyrkissä, Lontoossa, Hampurissa, Rotterdamissa, Antwerpenissä ja Dubaissa. Jakartassa ja Indonesiassa muuallakin oli aina kuski.

   Tässä robon nielemät. Muuta kun keksii!

  • Edsonni! Huomaan että amummu on tehnyt varovaista lähentymistä sinun suuntaasi.
   Suosittelen, että otat tarjotusta tilaisuudesta "mummun", sillä kyllähän me molemmat olisimme aina halunneet mummujen osallistuvan juurikin ihan tavallisista asioista kirjoittaen. Tietenkin myös etsimättä tekosyitä kabbalan nostamiseen ja olemattomien vihulaisten keksimiseen ja kehittämiseen, jollei keksi.

  • Vähän hävettää, kun Edsolvent on Whoon hikoillessa ja rahan perässä köyhänä yrittäjänä poljin pohjassa kaasutellut ja minäkin pyörinyt pitkin Edsolventin entistä lääniä yrittämässä käyttää rahaa, vaan kukaan ei huoli vaan kaikki myy kaiken liian halavalla tai sitten probleeman saa korjattu itse keksimällään halavalla ratkaisllá. Ihan kun ois joke spede seppä! No onneks on ÄO testatusti tosi matala eli vain 142. Ei mikään ihme että aikaa menee ennekuin saa probleemat ratkottua ja hommat hoijettua. Eniten minua yrmii että joutuu ratkomaan jopa hommia joihin ei ole kasvanut kuten tietokoneen ongelmat, mut pakko on jos eivät siihen koulutetut ja kasvaneet pysty.
   Nyt pitäis saada kunnolla unta kun sai taas nukahduspillereitä, mutta nyt illalla täyden annoksen ottaneena eipä juuri tehoa. Siksi täällä nyt kukun enkä nukun.
   Ehkä se pullo Rhummia päivässä sittenkin tehoo paremmin ja palkkioksi pitää vielä nielin ja ruokatorven hyvin desinfioituna.
   am kirjoitti Edsolventille että vanhusten pitäisi saada enemmän proteiinia ihan eläinproteiinina ja olen kyllä samaa mieltä. Ei sitä isotella tarvi mutta muutama makkara silloin tällöin on paikallaan jos myös välillä muistaa syödä kirjolohen tai pari viikossa, Sienet tietysti erinomaisia ravitsemuksellisesti. Varsinkin tatit.
   Valkosipulia kannatta aina heittää sekaan sekä paistaa myös se peuran peppu oliivi tms öljyssä. Joillekin muonille pitää valita lämpöä paremmin kestavä hyvä öljy kuten rypsi tai rapsiöljy tai lukuista niistä öljyistä joita eksoottisemmat keittiöt käyttävät mutta meillä tuskin kaupasta löytyy ellei mene intialaisten ja kiinalaiten yms kauppoihin. Sieltä alkaa monipuolista ja terveellistä öljyvalikoimaa löytymään

   Kanikset ovat kyllä myös varsin täydellinen terveyspakkaus mutta eivät nekään korvaa eläin proteiini. Sitä eläinrasvaakin tarvittaisiin normaaliin kehitykseen. Vegaanit ja kasvissyöjät jäävät aina ja poikkeuksetta vajaaksi osaa aivoille välttämättömistä rakennus-ja toiminnallisista aineista.

   Ilmastoihmettelijät pelkäsivät että kun vesi lämpenee ja makeutuu itämeresssä niin se on hyväksi särkikaloille jopa kuhallekin, mutta huonoksi arvokaloille. Silloin pitää vaan muuttaa arvostelua ja todeta että särkikalat ja kuha ovat arvokaloja kuten jänkäkoirakin kapana.

  • No tänään on päivä uus ja pakotan itseni liikkeelle ja hankin pikkuhiljaa sieltä täältä mitä olen ajatellut hankkia. Nehän ovat se älykänny, 27" kaareva monitori, ehkä uudet Blue tooth kuulukkeet. Liinavaatteita on liikaa, niitä ei nyt voi ostaa. Pitänee kehittää impulssia jostain. Ai niin voisi ehkä ajatella taas uutta mekaanista kiipparia vaikka entisiäkin on, yksi pakassa, kaksi käytettynä varalla ja 1 blutooth pikkukiippari paperikotelossa matkakäyttöön sekä tämä mikä nyt on käytössä.

   Uuden patjan ja sängyn kyllä voisi hankkia mutta siinä olisi tehtävä nettitilaus ja toimitus himaan. Jos ideat loppuu niin sitäkin voi alkaa takomaan.. Ehkä veisivät samalla vanhat patjani ja entisen miehenpainoiselle rakennetun sängynrungon pois

  • Kun mainitsin mahdollisen uuden "moottoripatjan" niin oikeastaan pitäisi aloittaa siitä, että jonain päivänä kaivaa akkuporakoneen säilöntäpussista ja kun on poistanut punkan alta matkalaukut niin ruuvaulee ne nyt korkehkot jalat irti jollin sänky mataloitusi radikaalista eikä alle enää mahtuisi mitään muuta kuin hau hau juttuja. Saisin sen kyllä purettua sellaisiin osiin,että ne voisi Rellulla kiidättää Kivikkoon ja antaa himakseen tulla ihan uusi syteemi. Se vanha täyspaksu vieteripatja on hiinä ja hiinä mahtuisiko relluun poistettavaksi

   eli jos hommaa tarttee niin kyl sitä keksi

  • Ihan aamu uutisina tuloksellisesta ähräämisesträ: Juuri saapui postista se uusi kanavakortti ja vasaroin sen töllön kylkeen ja heti alkoi 10 uutta kanavaa pelittää. Nyt kyllä riittää mitä töllöttää vaikka vuorokauden ympäri.
   Samoin eilen valmiiksi ssati adhd netti yhteys pelaa slamana.
   Siis uusia elämyksiä päin joko rintamalla, muutkin "nuorukaiset"
   AB

   • Hankimme meille uuden nettiyhteyden muutama päivä sitten, se on DNA:n valokuitumodeemi 1 Gb kaapelitalouksiin. Mittasin äsken tietokoneeni nopeuden kun tässä pitäisi olla 400 megan nopeus niin testi näytti tällaiset lukemat PING 10, Latausnopeus 399,5 Mbps ja lähetysnopeus 24,8 Mbps. Eli täydet tehot.

    Otimme samalla tv:liitäntään DNA:n Hubin ja U jo tuskaili, että saammeko sen liitettyä, kun johdot ja kaapelit totesi liian lyhyiksi. Johtoa ja piuhaa on kämppä muutenkin jo täynnä ja kaikenlaisia pistorasioita liian vähän. Eikä talomme ole kuin 25 v vanha. Säilytimme sen MIX 8 kanavapaketin silti.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hankimme meille uuden nettiyhteyden muutama päivä sitten, se on DNA:n valokuitumodeemi 1 Gb kaapelitalouksiin. Mittasin äsken tietokoneeni nopeuden kun tässä pitäisi olla 400 megan nopeus niin testi näytti tällaiset lukemat PING 10, Latausnopeus 399,5 Mbps ja lähetysnopeus 24,8 Mbps. Eli täydet tehot.

    Otimme samalla tv:liitäntään DNA:n Hubin ja U jo tuskaili, että saammeko sen liitettyä, kun johdot ja kaapelit totesi liian lyhyiksi. Johtoa ja piuhaa on kämppä muutenkin jo täynnä ja kaikenlaisia pistorasioita liian vähän. Eikä talomme ole kuin 25 v vanha. Säilytimme sen MIX 8 kanavapaketin silti.

    Cee

    Lisäys vielä. Aiotko tosiaan saada sen jäykän joustinpatjasi mahtumaan Relluun? Nehän painavat kuin synti. Ja moottorisängyt ne vasta painavatkin. Apellekin kun ostettiin sellainen, painoi ainakin 200 kg, tosin siinä oli myös puiset päädyt ja laidat. Apen pienessä makuuhuoneessa sitä ei saatu käännettyä eri asentoon kuin kantamalla se poikittain käännettynä ensin olkkarin puolella toisin päin ja kaksi miestä piti olla siinä hommassa ja toinen kiitteli selkäänsä sen jälkeen, että oli juuri sairauslomalta tullut selkänsä takia. Miehet olivat sieltä Unikulmasta. U ei sitä sänkyä pystynyt yksin kantamaan kun apesta ei ollut avuksi. Muutenhan se sänky oli todella hyvä, sen sai liikuteltua hyvin joka puolelle samoin ylös ja alas, milloin koko petiosaa, tai vain päätyjä ja jalkopäätä taikka pyöritellä pyörillään ympäri, mutta kun huone oli liian ahdas ja se haluttiin ikkunan edestä seinustalle.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hankimme meille uuden nettiyhteyden muutama päivä sitten, se on DNA:n valokuitumodeemi 1 Gb kaapelitalouksiin. Mittasin äsken tietokoneeni nopeuden kun tässä pitäisi olla 400 megan nopeus niin testi näytti tällaiset lukemat PING 10, Latausnopeus 399,5 Mbps ja lähetysnopeus 24,8 Mbps. Eli täydet tehot.

    Otimme samalla tv:liitäntään DNA:n Hubin ja U jo tuskaili, että saammeko sen liitettyä, kun johdot ja kaapelit totesi liian lyhyiksi. Johtoa ja piuhaa on kämppä muutenkin jo täynnä ja kaikenlaisia pistorasioita liian vähän. Eikä talomme ole kuin 25 v vanha. Säilytimme sen MIX 8 kanavapaketin silti.

    Cee

    No jo vain on hirmu nopeus teitin valokuitumodeemissa. Tämä minulla oleva 100 mb modemi oli suurin nopeus mikä Elisalla oli tähän taloon tarjota. Nörttipojalla on Larussa samanlainen nopeus, tosin mitattuna lähempänä nimellisnopeutta kuin minulla joka jouduin pikkusen kuristamaan kiertäessäni sen ethernet portin usb porttiin, mutta kyllä tämä vähän alle 100 mega käytännön nopeus hyvin riittää.
    AB


  • No en minä sitä patjaa ryhdy rellulla rahtaamaan vaan niin että jos ostan uuden olkoon mikä tahansa niin uuden tuja saa viedä mennessään.
   Siskoni Ruotsista myös varoitteli moottorisängystä ihan samoin sanoin että painava on ja pitää olla sijoitusmahtuminen selvitettynä. Painavakin kuulemma on ja niin että jotkut tykkää jotkut ei.
   Näen kyllä sen hyödyt esimerkiksi juuri sellaisessa asemassa mistä ssitä pitäis katsella töllöä kuten minulla. Kyllä se alkoviini mahtuisi. Eikalla on moottorisänky ala sairaalamallia eikä se nyt mikään mahdoton jättiläinen ole.
   Aina kannattaa kuitenkin katsastella ja miettiä mitä voisi rahalla paremmin tehdä.
   Minä olen edelleenkin sen verran painava että nuo jouset muutamassa vuodessa juuri painopisteessä eli persauksen alla vetelöityvät. Ei auta vaikka 50 kg on haihtunut. Muutama vuosi ja pitäisi patja vaihtaa uudempaan. No päätän sitten kun sattuu se päätöstuuli kohdalle.
   Tänään olin Kikurantissa aikeissa ostaa se älykänny ja 27 tuuman kaareva monitori mutta sitten oli puhelinmyynnissä niin puhuvia asiakkaita edellä että meni katsomaan monitorihyllyä ja hyllytin sen monitorihankkeen toistaiseksi ei siinä hyllyssä katsottuna näyttänyt merkittävää eroa olevan nykyisen 24 tuuman monitorini ja 27 tuumaisen kanssa. Todellisen vaikutuksen aikaansaamiseksi olisi hypättävä 32 tuumaiseen ja sitä joutaa taas ajan kanssa pohtimaan kun eihän ne monitorit maailmasta lopu. Älykännyn ostan vaan jotta olisi taskussa edes vähän älyä. Mihinkään en sitä oikeastaan tarvitse vaan vanhalla kapulallani on sms hommat hoituneet.
   Ostan sen kuitenkin sillä onhan siinä jotain nykyajan mahdollisesti antamia tarvikkeita kuten mobiili banking ja tunnistus.

   Sen verran onneksi sain rahaa käytettyä, että ostin uuden ja hiukan litteämmän wiless kuulokket Syny tekeleitä. Sitten on taas se tekninen funktio, että saanko sen nappaamaan tv taakse istutetusta Belkinin bluetooh hampaast äänen vai pitääkö olla älypuhelimen bluetoot tai vastaava. No yrittänyttä ei laiteta. Belkiniin ainakin syttyi toimintavalo kun istutin sen töllön takapanelin ainoaan usb porttiin.

   AB

  • Moten Gurken!
   Kirjoitankin pikkuisen aamutekstin ennenkuin aamunvirkku Edsolventkaan saa sanaisen arkkunsa auki. Hänen on ensin syötävä sitä hirveen näköistä kanamuna-avocado lilliä missä taitaa olla kalanmaksaöljyäkin.
   Rouva Cee on huippunopean modeminsa kanssa valovuoden meitä muita edellä. am eli aamun mummu ei vielä ole edes herännyt, mutta kyllä virkoaa illan suuntaan ja antaa meille sitten huutia jos on huutituulella.

   Huutista tulee mieleen loogisesti Huu. On mahdollista että dr. huu myös ilmestyy maisemissa kurvailusta 140 hp turbodieselillään ja riipustelee joitakin rivillisiä

   Greta Thunberg on ollut kovasti tapetilla ja osoittaa totaalista paneutumista yhteen mielenkiintoonsa. Erittäin lahjakas näyttelijä muuten, mutta tuleekin täysipainoisista taiteilijavanhemmista. Ihan Ruotsinkin taiteilijoiden huippupäästä, joten ei pidä ihmetellä hienoa esitystä ja erittäin huolellisesti valittuja sanoja esitykseen vieraalla kielellä lapselta jolla on vielä lukiokin joko kesken tai aloittamatta. Sitäkin silmällä pitäen esimerkiksi englanniksi pidetty puhenäytelmä YK ilmastokokouksessa oli todella korkealuokkainen. Ei kukaan poliitikko olisi samanveroiseen esitykseen kyennyt. Se että faktat olivat hiukan sekaisin ja subjektiivisiä on oikeastaan sivuseikka.
   Pääasia oli se kokonaistieto minkä minäkin jaan, että toimimme yhteisöinä ja suurina yrityksinä väärin ilmaston, luonnon ja vesistöjen kannalta.
   Minä vaan en puuttuisi kenenkään yksilön toimintaqan vaan tekisin ratkaisut todella vaikuttavilla energia, metsä-ja maataloustoimilla ja koko yhteiskunnan paremmalla organisoinnilla.
   Miten yhteiskunta paremmin organisoitaisiin onkin sitten se kuuluisa poliittinen näkemysasia mistä eri näkemysten oli pystyttävä keskenään komminikoimaa hyvän tuloksen aikaansaamiseksi.

   Hiisi, meinas aamun pikakirjoitus eli herääminen tulla metriksi.

   • Greta Thunberg

    Paneutuminen asiaan. Erittäin tärkeään asiaan. Mutta että näytelmää ? Nyt vaan "näytelmän" kohteet voivat jakaantua sekä ilmastollisiin, joka ihmistä koskeviin, että ultrakapitalistisiin, missä kohteet ovat yksilöryhmien ja pelkkien yksityisten kansakuntien etu. Veikkaan, että pakosti tulevaisuudessa yksilöryhmä politisoinnin painoarvon on pakko pienentyä. Kyseessähän ei ole silloin matka kommunismiin, vaan kaikkien ihmisten huomiointiin koko maapallolla.

    "...vaan tekisin ratkaisut todella vaikuttavilla energia, metsä-ja maataloustoimilla ja koko yhteiskunnan paremmalla organisoinnilla."

    Samaa mieltä. Mutta matka sinne ratkaisuihin on ... tekis mieli sanoa että mahdoton. Eilen tuli muistaakseni uutisissa, että terästeollisuuskaan ei pääse hiilestä eroon ja just äsken oli ollut uutinen, että Suomessa on laskettu ydinenergian varaan teräksen valmistus, missä vetyä erotetaan sillä ydinsähköllä, mutta että isohkon ydinvoimalan vaatii jo pelkkä yksi terästehdas Suomessa.

    Maatalouden päästöt ehkä pienenevät jo siitä syystä, että eräiden eläinten lihan kulutusta vähennetään. Joidenkin eläinten tuotantoa ehkä lisätään jne. Kun tuli uutinen, että fosforia ei pääsekään vesistöihin niin paljon maatalouden jääminä, niin eikös MTK:n edustaja heti totesi, että se tietää, että voidaan siis lisätä selvästi fosforia peltoihin. Joopa joo, sano.

    Yhteiskunnan parempi organisointi? Eilen kyllä todettiin sekin, että paremmalla organisoinnilla saataisiin kunnallisen terveydenhoidonkin tulos nousemaan.

    Pakko toistaa itseään. Liian vähän puhutaan ihmisten suuresta halusta lähteä kauas lomailemaan, ja ylipäätään turismin ja suurten tapahtumien kuluttavasta puolesta.


   • edson kirjoitti:

    Greta Thunberg

    Paneutuminen asiaan. Erittäin tärkeään asiaan. Mutta että näytelmää ? Nyt vaan "näytelmän" kohteet voivat jakaantua sekä ilmastollisiin, joka ihmistä koskeviin, että ultrakapitalistisiin, missä kohteet ovat yksilöryhmien ja pelkkien yksityisten kansakuntien etu. Veikkaan, että pakosti tulevaisuudessa yksilöryhmä politisoinnin painoarvon on pakko pienentyä. Kyseessähän ei ole silloin matka kommunismiin, vaan kaikkien ihmisten huomiointiin koko maapallolla.

    "...vaan tekisin ratkaisut todella vaikuttavilla energia, metsä-ja maataloustoimilla ja koko yhteiskunnan paremmalla organisoinnilla."

    Samaa mieltä. Mutta matka sinne ratkaisuihin on ... tekis mieli sanoa että mahdoton. Eilen tuli muistaakseni uutisissa, että terästeollisuuskaan ei pääse hiilestä eroon ja just äsken oli ollut uutinen, että Suomessa on laskettu ydinenergian varaan teräksen valmistus, missä vetyä erotetaan sillä ydinsähköllä, mutta että isohkon ydinvoimalan vaatii jo pelkkä yksi terästehdas Suomessa.

    Maatalouden päästöt ehkä pienenevät jo siitä syystä, että eräiden eläinten lihan kulutusta vähennetään. Joidenkin eläinten tuotantoa ehkä lisätään jne. Kun tuli uutinen, että fosforia ei pääsekään vesistöihin niin paljon maatalouden jääminä, niin eikös MTK:n edustaja heti totesi, että se tietää, että voidaan siis lisätä selvästi fosforia peltoihin. Joopa joo, sano.

    Yhteiskunnan parempi organisointi? Eilen kyllä todettiin sekin, että paremmalla organisoinnilla saataisiin kunnallisen terveydenhoidonkin tulos nousemaan.

    Pakko toistaa itseään. Liian vähän puhutaan ihmisten suuresta halusta lähteä kauas lomailemaan, ja ylipäätään turismin ja suurten tapahtumien kuluttavasta puolesta.

    Muistathan Edson sen yhtälön minkä aikaisemmin kerroin Kalsiumkarbonaatin dehydraamisessa sementtiuunissa eli missä suoraan vapautetaan suunnattomia määriä jo kivettynyttä hiilidioksidia taivaalle. Se ja teräksen tuotanto ovat suurimpia hiilidioksidin päästäjiä.
    Jos rakennettaisiin enemmän puusta niin saataisiin jo paljon kuormaa vähenevän sementin takia laskettua.

    Siinä on yksi todellisen ja konkreettisen vähentämisen paikka ihan poliittisella ohjauksella.
    Greta Garbo ei vaan tällaisista asioista tiedä pöläystäkään kun on jättänyt peruskoulunsakin kesken. Tietää sen mitä vuorosanoja on opetellut. AB


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muistathan Edson sen yhtälön minkä aikaisemmin kerroin Kalsiumkarbonaatin dehydraamisessa sementtiuunissa eli missä suoraan vapautetaan suunnattomia määriä jo kivettynyttä hiilidioksidia taivaalle. Se ja teräksen tuotanto ovat suurimpia hiilidioksidin päästäjiä.
    Jos rakennettaisiin enemmän puusta niin saataisiin jo paljon kuormaa vähenevän sementin takia laskettua.

    Siinä on yksi todellisen ja konkreettisen vähentämisen paikka ihan poliittisella ohjauksella.
    Greta Garbo ei vaan tällaisista asioista tiedä pöläystäkään kun on jättänyt peruskoulunsakin kesken. Tietää sen mitä vuorosanoja on opetellut. AB

    Muistanhan minä jotain siitä sementtijutusta.

    "Mielenkiintoinen" uutinen oli, että EU pohtii, voiko ydinenergia olla päästättömien energialähteiden listalla.

    Saas nähä, mitä yleensäkään voidaan tehdä sementin ja teräksen tuottamisen suhteen. Veikkaan, ettei juuri mitään.

    Greta Garbon ei mielestäni tarvitse tietääkään teräksen tuotannosta. Meille suurimmalle osalle riittää ne tiedot, mitä alojen ammattilaiset kertovat. Mitä voidaan tehdä ja miten ja mikä on tilanne nyt.

    Puu on erinomainen rakennusmateriaali varmaankin. Miksi sitten ihmiset rakentavat niitä pilvenreunoja hipovia rakennelmia ja muita nähtävyyksiä, en ymmärrä.

    Tääl on lämmintä. Siitä huolimata alettiin nostaa perunaa.

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muistathan Edson sen yhtälön minkä aikaisemmin kerroin Kalsiumkarbonaatin dehydraamisessa sementtiuunissa eli missä suoraan vapautetaan suunnattomia määriä jo kivettynyttä hiilidioksidia taivaalle. Se ja teräksen tuotanto ovat suurimpia hiilidioksidin päästäjiä.
    Jos rakennettaisiin enemmän puusta niin saataisiin jo paljon kuormaa vähenevän sementin takia laskettua.

    Siinä on yksi todellisen ja konkreettisen vähentämisen paikka ihan poliittisella ohjauksella.
    Greta Garbo ei vaan tällaisista asioista tiedä pöläystäkään kun on jättänyt peruskoulunsakin kesken. Tietää sen mitä vuorosanoja on opetellut. AB

    Toisaalta puhuu varsin hyvin englantia. Ihan dummy ei päästänsä voi olla. Puhuu ja ääntää laadukkaasti. Paremmin kuin minä jonka päivittäinen työkieli on ollut englanti. Olen varma että GT tuottaa tarinat ihan omasta päästäänsä eikä puhe ole vain ulkoa opeteltua jonkun muun tarinaa. Kyllä hänellä varmasti on tietty yleisymmärrys ympäristöasioista. Ei hän muuten olisi toimeen ryhtynyt. Asia on ollut ja on hänelle hyvin tärkeä. Se että osaa muodostaa kemiallisia reaktioyhtälöitä ei tee ihmisestä ympäristötoimijaa. Eikä edes kemistiä. Kyse on ensisijaisesti rohkeudesta. GT ei kumartele kuvia. Yllättävän moni miljardöörikin on koulupudokas. Keskenjääneitä opiskeluja voi jatkaa kun saa ensin tehtyä oman ison jälkensä maailman historiaan. Jos sellaiseen enää on tarvetta kun on noussut suunnannäyttäjäksi. Toisaalta on niinkin että kurkiaurassa tuulenhalkojan paikka vaihtuu. Ei ympäristöliike ole yhden kärjen varassa. Olemme matkalla kohti tuntematonta ja se tekee hommasta jännittävän seikkailun. Termi jota nykyään usein käytetään on "collective consciousness " .
    Puosuvaari


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toisaalta puhuu varsin hyvin englantia. Ihan dummy ei päästänsä voi olla. Puhuu ja ääntää laadukkaasti. Paremmin kuin minä jonka päivittäinen työkieli on ollut englanti. Olen varma että GT tuottaa tarinat ihan omasta päästäänsä eikä puhe ole vain ulkoa opeteltua jonkun muun tarinaa. Kyllä hänellä varmasti on tietty yleisymmärrys ympäristöasioista. Ei hän muuten olisi toimeen ryhtynyt. Asia on ollut ja on hänelle hyvin tärkeä. Se että osaa muodostaa kemiallisia reaktioyhtälöitä ei tee ihmisestä ympäristötoimijaa. Eikä edes kemistiä. Kyse on ensisijaisesti rohkeudesta. GT ei kumartele kuvia. Yllättävän moni miljardöörikin on koulupudokas. Keskenjääneitä opiskeluja voi jatkaa kun saa ensin tehtyä oman ison jälkensä maailman historiaan. Jos sellaiseen enää on tarvetta kun on noussut suunnannäyttäjäksi. Toisaalta on niinkin että kurkiaurassa tuulenhalkojan paikka vaihtuu. Ei ympäristöliike ole yhden kärjen varassa. Olemme matkalla kohti tuntematonta ja se tekee hommasta jännittävän seikkailun. Termi jota nykyään usein käytetään on "collective consciousness " .
    Puosuvaari

    Kaikki pitää paikkansa. Gretan englanti oli todellakin kuin alkuperäienglantilaisen. Siinä ei ollut edes tunnistettavaa sveduaksenttia. Ja suuressa skaalassa ja periaatteessa itse viestikin oli oikea.
    Meikäläinen joko on vuosikymmenet ympäri maali8lmaa juurikin energiantuotannon ja suurkäytön sekä myös sen suurkuljetusten parissa ähertänyt vaan tulee se mitä sanoivat vihainen setä reaktioksi ja näen ne ohjelmoidut ja näytellyt vuorosanat jotka on kirjoittanut erittäin taitava ihmisjoukko, mutta sellainen joka ei todellisuudessa ihan tarkkaan ymmärrä mistä se heidän viestinsä koostuu ja mikä siihen oikeasti vaikuttaa.
    Muuten en yhtään meinaa etteikö Greta olisi voinut käydä juurikin kaikenmaailman Trumppeja herättelemässä. He kun eivät tiedä senkään vertaa kuin Gretan ohjelmoineet aikuiset ja ovat tosi ilkeitä ajatellessaan kaiken vain rahana kuten Greta painokkaasti sanoi. Minäkin olen vuosikaudet systemaattisesti joka mahdollisella foorumilla ollut kertomassa mista se ilmastopaska oikeasti tulee ja miten siihen oikeasti voitaisiin vaikuttaa. Minulla on silloin takanani absoluuttinen tieto missä ei ole lainkaan tunnetta tai näytelmää.

    Mutta kyllä me joukkovaikuttamisella jotain kallistumaa yleisessä politikkoasenteessa saamme aikaan mutta ei yhdestä eikä muutamasta kommentista vaan jatkuvasta muistuttamisesta ja nimenomaan sellaisilla foorumeilla mitä poliitikot todennäköisesti helpommin lukevat. Täällä toki ei yksikään poliitikko vieraile eli täällä kirjoitettu on ihan 100% puhdasta huvikirjopitusta ja sosiaalista kommunikointia.


  • Ja kaiken lisäksi jäi mainitsematta, että tänään lähtee Doha laukalle

  • Nyt minä ihan vaan näitä ihmisen suuhun laittamista energioista

   Otin tosissani sen proteiinitarpeen ja tarkistelin niitä kolmen aterian koostumustani. Lisäksi nappaan annoksen kalanmaksaöljyä päivittäin ja mahdollisesti myös B-12 vitamiinia, koska maitotuotteet rajoittuvat silloin tällöin otettavaan rasvaiseen juustoon. Kuuden viikon ajan tätä ensimmäistä jaksoa ja ans kattoo, kuinka painon ja vyötärönmitan käy.

   Mielenkiintoinen havainto oli illalla. Päätä alkoi särkeä ja sain ohjeen : laita kielen alle pari merisuolaraetta. Ja hitto, toimi tosi nopeasti. Jotain kertoo myös jo nyt se, että virtsaamistarve on hieman lisääntynyt.

   edson

   • Ja kun kuusi viikkoa on mennyt, sitten pikkuhiljaa vähäisiä määriä mukaan juureksia, hiilarilähteitä yleensä ja hedelmiä. Ans kattoo ny, sillä leipääkään ei sitten kuin siivu pari päivässä. Maitotuotteita ei tarttis edelleenkään juuri mitään, ellei halua sitten rasvaisten juustojen kanssa korvata joskus kevyempiä rasvoja. Raskaampia rasvojahan saa lihastakin

    Jo muutaman päivän jälkeen en ole kertaakaan tuntenut olevani liian kylläinen. Ens keskiviikkona vast käyn vaa'alla eli kerran viikossa mittauksia. Lähtöpaino oli 99 kg, huh huh tällaiselle tapille

    edson


  • Jopas on sinulla urakkaa jos 99 on lähtö. Minulla on nyt paino 98 kg ja pituus periaatteessa 194 ja BMI taulukon mukaan olen edelleenkin selvästi ylipainoinen vaikka omasta mielestäni jo pahasti riuku.
   Armeijasta lähtiessä paino oli 95 kg mutta se jo 54 vuotta sitten
   Mie olen sitä mieltä, että älä ala reuhtomaan liikaa kaikenmaailman suolojen ja avokaatojen kanssa vaan anna peranpepun vaan upota vatsaan tavallisten kastikkeiden kanssa. Perunaa kansa ihan kunnolla ja porkkanaa, naurista ja lanttua. Lehtikaalia varo, siitä muuttuuu vihreäks ja kasvaa korvat rajusti pituutta ja alkaa hönöttämään :)))

   • Minun veljeni painoi kuollessaan 68 kg ja oli 193 cm pitkä. Oli vasta 49 v. Sitä se vähäinen syönti ja tupakointi kai aiheutti, ettei ollut kuin luuta ja nahkaa. Ei syönyt edes noin terveellisesti kuin Edson. Vitamiineja ei saanut varmaan mistään.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minun veljeni painoi kuollessaan 68 kg ja oli 193 cm pitkä. Oli vasta 49 v. Sitä se vähäinen syönti ja tupakointi kai aiheutti, ettei ollut kuin luuta ja nahkaa. Ei syönyt edes noin terveellisesti kuin Edson. Vitamiineja ei saanut varmaan mistään.

    Cee

    Pahus, 68 kiloa 193 senttiselle on kyllä taatusti pelkkää luuta ja nahkaa. Mahdollistahan se on kuitenkin. En kyää osaisi edes kuvitella itseäni alle 90 lg painoisena. Sinne saakka olen valmis sen laskemaan pikkuhiljaa jos en saa laskusuuntaa pysäytettyä. No saisha sen ku alkas juomaan täysmaitoa ja rypsiöljyä!


   • Ihmettelinkin viime yönä kun heräsin hönötykseen. Luulin, että oli siippani kun eilen hänkin söi, periaatteidensa vastaisesti, lehtikaalia. No, minähän se hönöttäjä tietysti olin:)))


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihmettelinkin viime yönä kun heräsin hönötykseen. Luulin, että oli siippani kun eilen hänkin söi, periaatteidensa vastaisesti, lehtikaalia. No, minähän se hönöttäjä tietysti olin:)))

    Mitäs minä sanoin! Kannattaa tarkkaan rationoida sitä lehtikaalia. Varsinkin tehosekoittinessa kananmunien kanssa nesteytettyn. Siitä muuttuu hönöttäväksi Hulkiksi!


  • Olin taas puolenpäivän jälkeen liikenteessä sitä sun tätä hommailemassa ja siellä sun täällä kaartelemassa. Sain lopullisesti Mokkulan teloitettua Tammiston DNA kaupassa, ostin tietikoneen ja töllön väliin HDMI kaapelin Tammiston Powerista. Sitten kävin tiirailemassa Biltemaassa mutta en löytänyt mitään. Seuraavaksi Kaaren prismaan ja ostin kunnollisen bluetooth lähettimen minä erityisesti pitäisi toimi aTV'stä ja sitten himassa kuulokkeet niskaan ja kokeilemaan. Kuulokkeet ilmoitti että Blue tooth connected mutta pihaustakaan ääntä ei itse kuulokkeista muuten tullut. Olen taas ymmällä. Jahka ilta jatkuu niin testaan tuon lähettimen vielä tietokoneen kautta ja katson tuleeko silloin kuulokkeisiin mökää. Onhan se kohtuutonta jos ei näin vanbha saa bletooth vehkeitä toimimaan.

   Lähtiessä oli askel täys pitkä. Niin pitkä että oikein ihmettelin kävelenkä tässä minä vai ketterä Edsolvent.
   Palatessa muutaman tunnin kaikenlaisesta kieriskelystä olikin askel jo huomattavasti lyhentynyt. Senkin huomasin. No ei muuta kuin kuppia huuleen niin taas jalka nousee! ;)

  • Nyt olen kyllä hönöttänyt yhden miehen osalle riittävästi yhden päivän aikana. Huomenna hetaamusta saavat kyllä hönttää Aaa mummu Cee mummu ja jos löytyy ee mummu niin hänkin ja tietysti Pehmoisten ehtoori, Raision risteilijä ja jos puosuvari keksii pzikkansapitäviä ullagen mittaustapoja niin hääkii.

   Ny mää lähren töllön ääreen pelkään kuuliukokuuntelemisen tilalle.

  • Jahas, täällähän on käsitelty fyysisiä ulottuvuuksia. Miullahan on taasen vähän lipsunut näitten syömingien kanssa, lisäkiloja on tullut jonkin verran. Vaakaan en sentään mene. Nykyisen auton lisääntynyt teho kompensoi liikuteltavan kappaleen lisääntyneen massan aiheuttaman liike-energian kiihtyvyyden vähenemisen..

   Taannoin kilpailin laihuudessa Rauman laihimman miehen kanssa, silloin kun olin suunnilleen pulkan vetonarun paksuinen. Hävisin silti. Nykyisellään en ole edes Turun soukin mies, en lähelläkään.

   Whoo

  • Olen samoilla linjoilla puosuvaarin kanssa GT:stä ja luulenpa laajemminkin, että kaikkia maailman persuja ja tiukkaa oikeistoa lukuunottamatta näin on Suomen poliittisella kartallakin tilanne. Päin päättäjiä isolla areenalla ja kuvaruudun välittäessä sanat "How dare you" läpi koko maailman kuulijakunnan on varsin osuva ja rohkea kommentti ja vaikuttava kommentti. Päättäjät eivät suoraan edes kehtaa vastata.

   Doha? Huhhuh, yöllä pitää hikoilla, jotta suoritus olisi edes jotenkuten mahdollinen. Ei muuta kuin seuraavia kisoja etelämantereelle ja suuriin kuplahalleihin suuret puhaltimet, nyt vain säädöt lämmön puolelle. Onhan pingviinienkin saatava nähdä ...

  • Holo señores en señoritas
   Poihan versaus, säätelin eilen vähän nukkulääkkeitä javaikka kaksikertaa välillä heräsinkin asioille niin nukuin kuin kelo tavallista pidempään ja tukevammin. Mahtoiko sittenkin osin johtua siitä eilisestä markkinahillumisesta mikä iltapäivällä jo lyhensi askeleen pituutta. On se kumma eyyei muka vois hillua yhtä paljon kuin silloin ennenkin!

   Gretasta puheenolleen niin nyt kun minulla on CNN ja BBC suurella ruudulla niin on kiva katsella välillä suoraa lähetystä jenkkilästä ja kuunnella Trumpin puheita suoraan pässin suusta. Jos osaisitte tosi hyvin englantia niinkuin minä ja Greta ainakin roolisanoituksensa osalta niin eipä epäröilyä jäisi etteikö ukkp itäisi kiireesti viedä ambulanssilla Camp Daviden kalliosuojan pyoreän huoneen säilytykseen. Niin raivoa taiynnä ja rikollista ajattelua täynnä on tuo hiippari. Yhden naispuolisen henkilön tiedän koko maailmasta, joka hänelle vertoja vetäisi sekä ilkeydessä että sen julki tuomisessa ilman mitään estoja. (On eräs somaliasta alunperin olevä ämmä)
   Ilmastolle ongelmaksi on että sen suhteen maailma on täynnä Trumppeja ja niitä on pirusti pikkumuodossa Suomessakin jota väärin perustein väitetään maailma ykkäseksi hiilineutraaliudessakin ja milloin missäkin mistä joidenkin poliitikkojen elanto on kiinni.
   Dohan maratonia vain pätkittäin vilkaisin mutta kun totesin että eivät hyyryläinen ja myyryläinen ole lähelläkään mitali tai edes pistetaistoa niin vähän uni voitti urheilun.
   Muutenhan meikäläisten tähänastiset esitykset olivat täysin johdonmukaisia ja ennustettuja. Se että seiväshyppääjä pääsi sentään 435 eikä jäänyt 425 aloitukseen oli tavallaan tasoon hyvä suoritus.
   Selitykset taas samat kuin aina vaikka todellinen selitys on että kykyujä ei löydy tarpeeksi, mahdollisesti harjoitellaan väärin ja monissa lajeissa nostetaan puntteja liikaa mikä heikentää lajitoimintaa ja tuo kannettavatsi haittalihaksia. Nais Hyppääjillämmekin on selvästi ns. haittalihaksia ja se pudottaa fysiikan lakien mukaan laskettuna 10 kg haittalihasosalla noin 30 cm hypyn pituudesta tai korkeudesta
   No tästähän sormi piristyi. Pitäneekin mennä taas hiipparoimaan mutta ei niin isoa rundaa kuin eilen.

   • Jos joku säilytti noin suunnilleen tasonsa eilen suomalaisista Dohan kentällä, niin kait ne olivat just ja just naismoukaristi ja mieskolmiloikkaaja. Olisi se Camilla kans pärjänny, jos ois päässy esteen yli, estejuoksijalle aika olennainen seikka. Aivan samoin kuin seiväs ja korkeusnainen olisivat pärjänneet, kun vain olisivat ylittäneet riman hiukka korkeammalta. Mutta että kolme Ingepritsenii loppukilpailussa.

    edson


  • Jahas, potut ovat nyt nostetut, neljää lajiketta. Kiva seurata kunkin lajin satoa, kokoa, rupisuutta jne.

   Ei saa syödä enemmän kuin kuluttaa, on lause, joka minusta tarvitsee täsmennystä. Polttaako keho rasvaa vai hiilareita? Ja sitten on yksilöllisiä, perittyjä ominaisuuksia. No niinku huomaatte, en näistä juurikaan tiedä, mutta kokeiltava on. Koskaan en ole ollut kiinnostunut kuin pätkittäin siitä, mitä suuhun laitan, milloin laitan ja kuinka paljon laitan.

   Itestäni tiedän, että liikun liian vähän. Astman paheneminen ei edesauta tilannetta, vaikka se onkin hiukka selityksen omainenkin. Ans kattoo, kuin vaikuttaa vyötärön liian suuri michelin. Auttaako keuhkojen toimintaan, kun ei ole sellaista kuormaa keskivartalossa. Mulla on varmaan käynyt säkä, kun en ole saanut kakkostyypin diabetestä.

   edson

  • Vielä tässä yritän notkua käbelyn parissa, muutta menestys on hyvinnarviutavissa ikevaj kaltainen. Akultahan onn jikaisessa kiloailussa tähän asti pettänyt vatsa. Vähän sama ongelam kuin aikinaan Lätsäpekalla. Loistav juoksija, kyläkilpailuissa eli henkinen kantti ei suurkisoihin koskaan riittänyt.
   Valtaosa urheilijoistamme edelleenkin toistaa tuota psykeä ja se näkyy hyvin selkeästi siitä, että suurkilpailuissa hyvin harva, jos kukaan, pystyy nousemaan edes oman peruskuntonsa tasolle.
   Näistä näkymistä pitäisi voida aivan asianäkymiltä puhua kuten liika painosta ja nliioista haittalihaksista valittuun lajiin nähden. Yksinkerataista fysiikka vertailla minkälaisella painolla voi hypätä mitenkin korkealle tai pitkälle käytettävissä olevilla voimavaroilla.
   Heitoissakaan ei tarvitse olla hirmuinen läski ollakseen maailman huippu. Tästäkin on lukemattomia näyttöjä kuen Aikoinaan Lysenko moukarinheitissa, Lillak ja Rantanen keihöönheitossa Kroatian Petra kiekonheitossa ja vaikkapa eilisilla moukarinheitonKlymets, ei mikään rimpula, mutta läskitön ja vieläpä pienehkä ukrailanainen nainen ja leka lensi lähes lysenkon tryyliin
   Jenkkien 800 metrin juoksiaa Reevyn Rogersia haastateltiin ja kääntäjä ei osannut kokviestin aietta tulkita jenkkilän englannista. Se oli nimittäin sellainen, että Raevynullä oli koko ajan koulutusopittuna muuttuvan tilanteen strategia omassa päässään kyeten toteuttamaan vaihtuvaa tilaa kentällä omat strategiansa säätöön ja voiton varmistamiseen. Heillä siis tuo psyyke oli opetettu toimimaan kun meillä opetetaan ostamaan paljon punttia lajista riippumatta ja psyyke jätetään sivuun kun ilmeisesti psyyken kouluttajiakaan ei maassa löydy

   Kivaa kuitenkin on että urheilua on ja toivoisi toki meidän suururheilupäiviemme palaavan yksilölajeissa vaikka huonalat näyttöö. Onneksi valonpilkahduksia on kuten naisaitajuoksijamme, Raitanen ja eräät keskimatkojen naisjuoksijammekin

   • Suomessa yleisurheilun suosio harrastuksena on vähenemään päin. Pitkän ajan trendi. Kourallinen nuorten porukasta innostuu kilpailumielessä. Se että talvet lyhenevät mahdollistaisi treenikauden venyttämisen ulkona. Lounais-Suomessa jää jopa lumikausi väliin joinakin talvina. Lounais-suomestakin tuli jopa hiihtäjiä, mutta enää se ei olemattomien talvien vuoksi ole mahdollista. Vaan yleisurheilu ei nappaa nuorisoa. Liikunta nähdään enää vain sisäsiistinä gym-sali touhuna. Ulkourheilu on totaalisen out. Sekin kumma että nekin muutamat lupaukset jotka alle 20v ovat ihan eurooppalaista tasoa taantuvat ja kehitys loppuu seinään. Hyvän valmentajan löytyminen on lottovoitto. Etävalmennus ei tule onnistumaan. Sähköpostin välityksellä neuvominen on kyllä mahdoton keissi. Moni pärjäsi hyvinkin kun luopuisi somen kanssa leikkimisestä. Siinä antaa valtavasti löysää hihnaa urallensa. Muutamalla (nimeä mainitsematta ) Dohassakin nyt olevalla yleisurheilijalla on somettamisesta syntynyt ryhtivika ja kyssäniska. Muistan lapsuudestani 60-luvun alussa että urheilulliset lahjakkuudet olivat järjestänsä täysiä renttuja, mutta eivät koskaan siirtyneet aktiivisen urheilun tai seuratoiminnna pariin. Tupakka ja viina ja rettellöinti oli se mihin sortuivat. Kansalaiskouluun pääsääntöisesti menivät eivät oppikouluun. Viimeistänsä tie katkesi keskikouluun. Urheilua jatkoivat murrosiän jälkeen vain ne joilta lahjakkuus puuttui. Jos vain tuohon renttupoikain joukkoon saisi pysyvän urheiiukipinän niin tuloksia varmasti tulisi. Luontaisia lahjakkuuksia menee siksi paljon hukkaan. Nykyinen koulusysteemi ei heitä saa motivoitua mihinkään.
    puosuvaari


  • "Vielä tässä yritän notkua käbelyn parissa, muutta menestys on hyvinnarviutavissa ikevaj kaltainen. Akultahan onn jikaisessa kiloailussa tähän"

   Voi räkä, tuonkin olisi pitänyt lukea: Vielä tässä yritän notkua kävelyn parissa, mutta menestys oli hyvin arvioitavissa olevan kaltainen. Akultahan on jokaisessa kilpailussa tähän asti pettänyt vatsa tai sulkijalihas.........

  • No tulihan viime yönä sekä notkuttua urheilun ja kävelyn parissakin. Niinhän siinä kävi kuten arvelin että Akulle otti ohraiset jo 15 km kohdalla eikä maaliin päässyt. Kun samasta on nyt lähes joka kerrasta tuo tulema niin luulisi miehen ja ajattelkevan lajin vaihtoa vaikka 50 hiihtäjäksi. Kinnunen oli kyllä riemuissaan kun maaliin pääsi 20 joukossa ja hyvä niin. Olihan se ilmeisesti äärimmäisen raaka kisa olosuhteiltaan ja maaliin pääsy siksi jo kova saavutus.
   Ei meillä varmaankaan muuta ongelmaa ole kuin että olemme liian pieni kansapohja maailman huippujen tuottamiseen ja tässä ajassa myös eräät asenteet ovat virheellisiä, mennään elatus edellä ja valmennetaan puntinnosto edellä, mutta edelleenkään ei kiinnitetä urheilijan henkiseen valmennukseen joka lainkaan tai riittävästi huolta mikä hyvin autenntiselle alkukielen eli englannin kuuntelijalle selvisi siitä Raevyn Robinsin haastattelusta. Missähän kolkassa Puosuvaari on lapsuutensa elänyt kun noin tummahkoja muistoja sen ajan urheilijoista ja harrastuksesta on? Itse samoilta ajoilta Lappeenrannan alueelta en kyllä noin huonosti muista. Sen toki muista että mitään valmennusta ei ollut vaan oli ihan itsestä kiinni jos meinasi menestyä. Minäkin silloin kakarana kilpailin sellaisenkin tyypin kanssa kuin Antero Juntto jos kukaan tosi vanha muistaa suomalaisia maaottelu kuulantyöntäjiä. Kuulassa silloin toki aina hävisin, mutta kiekonheitossa voitin hänet. Sitten vaan läksin merille ja hyvä heittoura joutui jäämään. Muutaman vuoden jälkeen armeijaassa sain miesten 2 kg limpun yhdellä Pansion kentän urheilutunnilla käteen ja lemmppasin sitä heti kylmiltään 50 metriä. Se ihan kylmiltään harjoittelematta lajia heitettynä ei ollut mikään vaatimaton tulos. No ajattelin että sovin olutravintolaan ulosheittäjäksi sillä näytöllä

  • Jahas, täällä aprikoitu, kuinka tehdään rentuista huippu-urheilijoita. Ja Ali toisaalla, että pistetään läskejä sinne, minne ne kuuluvat, jos kuuluvat, vai mitens se menikään ne urheilijan kehojutut. Oli miten oli, niin se suomalainen naismaratoonari ? joka oli parempi tuloksissa kuin Vainio, on kehollisesti huh huh luuta ja nahkaa ja Vainio taas ihan jees minun silmilleni. Muistan, kun hän erittäin nuorena suurena lupauksena halusi vain juosta juosta ja juosta ja tykkäsi mitä pidempi matka, sitä parempi. Varmaan jotain samanlaista paloa sisällä nytkin, koska aika nuorena juoksee jo maratonia.

   Mutta kyl on kovaa hommaa saada edes hiukka elantoa yleisurheilijana. Täytyy rääkätä itseään 100 x yli liikunnan lautasmallin. Päivästä toiseen, vuodesta toiseen. Ei ole sitä räiskyvän nuoren iloa, kun juuri tuli tehtyä ennätys omaan pituustulokseensa : 3m54cm Okei, eihän tuolla tuloksella pääse makoilemaan ulkomaiden hotelleihin. Kylpemään katsojien riemussa tai rahoissa, mutta on hauskaa kuitenkin

   edson

   • Tuota liikunnan lautasmallista on helppo siirtyä vaikkapa umpioimiseen ja siten tulos siirtää vähähiilari lautasmalliin tulevaisuudessa. 5 kiloa meinaan eteisessä just pyydystettyä muikkua. Onneks tulee tämän päivän urheilu vasta myöhemmin illalla

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuota liikunnan lautasmallista on helppo siirtyä vaikkapa umpioimiseen ja siten tulos siirtää vähähiilari lautasmalliin tulevaisuudessa. 5 kiloa meinaan eteisessä just pyydystettyä muikkua. Onneks tulee tämän päivän urheilu vasta myöhemmin illalla

    edson

    Minä kun kerron mitä henkilökohtaisesti urhwilijoiden saavutuksista ja ominaisuuksista jattelen niin teen se ihan faktana ruudusta nähtyyn huippu urheilijoiden todellisuus koostumukseen suhteutettuna. Siihen suheteutettuna nimenomaan naishyppääjämme ovat "ylipainoisia" kyeträkseen huipputuloksiin. Moni mies taas kasvattanut lajiväärät lihaksistot vain painolastiksi ja estämään kunnollista lajisuoritusta. Katson sen pääosin johtuvan valmentajien tyhmyydestä ja kyvyttömyydest enemmän kuin itse n uorten kyvyttömyydestä. Silläkin on osansa juurikin väärän tai puuttuvan henkisen valmennuksen puutteessa AB


  • Jos urheilijoilla olisi kunnon omaviljelmät kuten Pehmoisten Hortonomilla, niin jopa löytyisi laatuperunaa omasta takaa ja pakuria terveydenhoitoon. Niitä kasvattaessa ja keräillessä voisi sitten keskittyä vaikka aita-tai kestävyysjuoksuun. Hyppy-ja heittolajit ovat enemmän koordinaatiolajeja ja jos sitä kykyä ei ole synnynnäisesti niin lajeissa ei voi huipulle nousta. Tavalliseksi puurtajaksi tietenkin aina kansallisen tai piirikunnalliseen tasoon ast.
   Mutta jos katsotte esimerkiksi Daniel Ståhlia niin onhan äijä varsinainen järkäle, mutta sekään ei riitä vaan järkäleen voimien lisäksi on oltava se kyky saasttaa se limmppu riittävällä kierrosnopeudella oikeassa asennossa oikealla pyörimisliikkeellä ilmojen teille
   Vaikka olisi maailman vahvin mies niin se limppu ei lentäisi 40 metriä pidemmälle koordinaation puuttuessa.
   Vormulat on käynnissä, mutta ei näemmä mitään mielenkiintoista odotettavissa.
   Onneks on Dohan kisat, Kuuntelin tuossa välillä CNN suorana ja kyllä ei saa Trumppi kovin hyvää mainosta sieltäkään. Oli itse Cameron haastattelussa ja kyselivvät (Fareed kyseli) vähän Boriksestakin On kyllä hyvä kokonaisymmärrykselle päästä kuuntelemaan uutisia suorana ilman toimitusten käännöksiä. Totuus silloin usein näyttäytyy hieman eri valossa.
   AB

  • Minäpä tässä koklaan, kuinka "uusi" 24:n suvaitsee näitä kuvia http://bot.fi/332x ja siinä on kohta 8 litran teräskattila täynnä kerran pestyjä muikkuja.

   Ikävää, ettei löydy talosta purkkeja, misä voisi kokeilla umpioimista. 300 g muivipusseihin laitetaan muikut ja kuhunkin pussiin vähän vettä ja pakkaseen

   No parin päivän tarve paistetaan ja taas on aterioiden raaka-ainekset enää rasvalähdettä ja kuitu ja hivenaine lisäystä valmiina suuhun pantavaksi

  • näkyy olevan Edsonilla työn alla hieman kookkaampaa muikkua. Kitkan viisaita eivät taida olla. Eilen tuli syödyksi paketillinen savusilakoita. Haisee mutta maistuu. Ei niistä savusilakoista kyllä miehen nälkä lähde, kun suurin osa on sitä roskaa ja ruotia. Paistinsilakat syön aina ruotinensa. Saa calsiumit ja fosforit hyvässä muodossa. Muikku itellenikin toki maistuu paremmin kuin silakka. Silakoista puheenollen. AB:llä on hallussansa Pansion urhellukentän kiekonnakkauksen kenttäennätys vm 69. Pitäisiköhön postata Ståhlille että käy laittamassa Pansion urheilustadionin kenttärekoordit uusiksi. Samalla reisulla kun käy mummia morjenstamassa Suomen Turussa eli Åbossa.

   • Se oli muuten vuosimallia 64 kun siellä limpun sinkosin pitkin pansion taivaita liitelemään. Olin Pansion Aukissa torpedolinjalla. Lintsasin sen minkä ehdin välttääkseni Rukkiin menon Auomenlinnaan merivoimien linjalla ja se oli oikea päätös siillä lopulta erkanin laivastosta asevelvollisena kersanttina Upinniemellä, mutta sain niin paljon merenkulkuopistoissa hyväksyttävää laivapraktiikkaa ollessani Matti Kurjella ja hinaaja Purhan pursimiehenä kuukausitolkulla aukin jälkeen ja siten pääsin pakollisen harjoitusajan armeijan avulla osin kerättynä vuotta aikaisemmin merenkulkuopistoon ja samoin muita lähtöluokkalaisiani vuotta nopeammin kippariluokalle ja valmiiksi.
    Oliko siitä ikuista hyötyä en osaa arvioida. Sen sittemmin tiedän että noutaja saapuu vaikka olisi mimmonen koordinaatiokyky liikeradoissa
    BA


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se oli muuten vuosimallia 64 kun siellä limpun sinkosin pitkin pansion taivaita liitelemään. Olin Pansion Aukissa torpedolinjalla. Lintsasin sen minkä ehdin välttääkseni Rukkiin menon Auomenlinnaan merivoimien linjalla ja se oli oikea päätös siillä lopulta erkanin laivastosta asevelvollisena kersanttina Upinniemellä, mutta sain niin paljon merenkulkuopistoissa hyväksyttävää laivapraktiikkaa ollessani Matti Kurjella ja hinaaja Purhan pursimiehenä kuukausitolkulla aukin jälkeen ja siten pääsin pakollisen harjoitusajan armeijan avulla osin kerättynä vuotta aikaisemmin merenkulkuopistoon ja samoin muita lähtöluokkalaisiani vuotta nopeammin kippariluokalle ja valmiiksi.
    Oliko siitä ikuista hyötyä en osaa arvioida. Sen sittemmin tiedän että noutaja saapuu vaikka olisi mimmonen koordinaatiokyky liikeradoissa
    BA

    vuodet tarkentuivat, se on hyvä. Terveys on toki jokaiselle tärkeä. Kuolemattomia emme ole. Veljeni edesmennyt kaveri (Esa) kouluttautui perämieheksi kun radistin, titarin hommat loppuivat merillä. Varustamo tuli vastaan ja kustansi muunto-opiskelut. Ainakin suurimmalta osin. Pitkän linjan rahtilaivoilla palveli. Laivan täkillä auringonpaisteessa usein ilman paitaa. Ihosyöpä siitä sitten seurasi. Vaan vaikea aurigonpaisteelta on niissä hommissa edes suojautua. Se ei taida olla mahdollista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    vuodet tarkentuivat, se on hyvä. Terveys on toki jokaiselle tärkeä. Kuolemattomia emme ole. Veljeni edesmennyt kaveri (Esa) kouluttautui perämieheksi kun radistin, titarin hommat loppuivat merillä. Varustamo tuli vastaan ja kustansi muunto-opiskelut. Ainakin suurimmalta osin. Pitkän linjan rahtilaivoilla palveli. Laivan täkillä auringonpaisteessa usein ilman paitaa. Ihosyöpä siitä sitten seurasi. Vaan vaikea aurigonpaisteelta on niissä hommissa edes suojautua. Se ei taida olla mahdollista.

    Minun ollessani merillä olivat vielä titarit laivoilla, mutta oli jo tiedossa sen aikakuden loppuminen. Minäkin poistuin maihin ennenkuin titarit katosivat eli menin Lontooseen jatko opiskelemaan syksyllä 72. En vielä kemistiksi silloinkaan vaan kansainvälistä kauppaa paino kuljetusalan sopimuksilla, pankkitoiminnalla ja kansantaloudella ja lainsäädännöllä.
    Kemistiksi opiskelin erikseen tenttaamalla ja päälle suurten kemikaaliyhtiöiden omassa koulutuksessa. No kaikki tapahtui ns. muinoin eli hiton kauan aikaa sitten

    Nyt keskityn lähinnä kaiken maailman tapahtumien seuraamiseen ja olemaan kaikista asioista jotain mieltä jos kysytään ja joskus vaikkei kysyttäisikään.

    Se aarinko liikaa annosteltuna pakkaa kyllä jotain basaljoomia tai melanoomi tai muitakin ihosyövän helpompiakin tyyppejä aiheuttamaan. Mut erästä mäkihyppääjää siteeratakseni " elämä on laiffii"


  • No, taas saatiin yksi Doha päivä ohi. Oli ihan kivaa katseltavaa. Ei uskois miten niinkin lyhkäsellä typyllä kuin Shellyllä, 160 cm, on niin vikkelät jalat. Kaikki kisat ovat kuitenkin maratoneja lukuunottam,atta olleet huimatuloksisia. No ei toistaiseksi ihan suomalaisten osalta kun fakta on että suomalaiset eivät eräitä poikkeuksia lukuunottamattg koskaan onnistuneet henkisesti suurkisoissa eli venymään tai ylittämään parhaansa niinkuin monet, mm ruotsalaiset osaavat tehdä,. Näittehän mihin esimerkiksi Angelika Bengtsson pystyi tosi rajussa tapauksessa henkisesti.
   Meillä ne suurten kilpailujen ihmiset löytyvät menneisyydestä, Nykytasokilpailuissa sellaiset kuinViren parhaana esimerkkinä, Julma Juhakin, Ulmalam Maaninka ja oli niitö Salineja ja Oirjo Hagmaneja naisjuoksijoissakin Heittäjämme putosivat maailman kärjestä ihan kunnolla sen jälkeen kun moukari Karjalainen jätti tantereen, Kunnon kiekonheittäjiä ei ole läytyny. Jo minä olisin jatkanyt kiekonheiton ammattuharjoittelua niin sillä kylmistä lasia moneen vuoteen harjoittelemasta 50 metrin linkauksesta olis voinut veikkailla kehitystä selväsy ili 60 metrin linkoajaksi. Raamia ei ehkä olisi riittänyt Ståhlin tassoon. Ståhhl on sekö voiman ettö koordinointikyvynm estari. Minä siinä kehitysennysteessa onlin lähinnä koordinsaation mestari vaan en koskaan lähtenyt tosissaan sille harrastukselle kun oli mnopittavaa merenkulussa, kielissä, astromatematiikassa ja pumpuissamja pumppujen toiminnassa ja vielä erikansallisuuksien miehistöjen kanssa sosiaalisesa elämässä, kuten amerikkalaisen moottorimiehen pimahtaessa Lytteltonissa uUDESSA SEELANNISSA NIIN ETTÄ LÄHTI PALOKIRVEELLÄ ETSIMÄÄN FÖRSTIÄ ELI KANSIOSASTIN ESIMIESTÄ. fÖRSTIN HYTIN LUKITTUUN PAKO OVEEN TULI MUUTAMA REIKÄ ENNEKUINSAIMME MOOTTORIMIEHEN HILLITTYÄ JA PALAUTETTUA JÄRKIINSÄ..
   Sama moottorimies aiheutti meille vaivaa Broström yhtiön 100 vuotisjuhlissa missä olimme Makatean edustalla driftissä odottamaassa elevaattoriin pääsyä ja eikäs tämä adhd moottorimies kyän valot nähdessään hypännyt jordaniin haiden joukkoon ja oli pakko tehdä mie over board yleishälyty mminun nvahdissani vielä. No pelastusveneet laskettiin ja kun kaiiki olivat BROSTRÖMIN TARJOAMISSA KÄNNEISSÄ NIIN PUTOILIHAN SIIN ESIMERKIKSI KONEpäälliikö mukkelis makkelis venen pohjall kolhien kul,mansa kääkintäkunyoon.
   Kun lopulta moottorimies saatiin pelastettua nniin smålantilainen kippari,Dembrand veti häntä kannella suioraan nturooi niin ettö molemmat silmät sinistyiuvät.
   Titareita nuuten ihan oikeastu kuvailtiin kipinöikdi.

   Kipinä olintärkeä virka kun se keskittyneenö raadoihin hoitinksndsinvälisetb yhteydet

   Ali.Babaroff

  • Jahas, täällä on hillitty hurjaa moottorimiestä illalla. Ihan pienen elokuvan ainesta siitä, mitä adhd saattaa viinan kanssa ... no siihen kun kutoo käyttäytymisen motivaation aineksia ympärille ja juonenkäänteitä, saattais Renny ohjata ja Selin tuottaa.

   Aloin jäljittämään kiekonheittäjiä ja Ol Oarterhan sieltä 1960 luvulta löytyi. Muistan hyvin, kun ensin kaivoin googlesta mestareita. Minulta lensi lapsuuden hiekkakentällä noin 35 m 2 kilon lätyskä. Käsiä venyttämällä sylivälin kasvattamiseksi olisin saattanut ylittää 40 metriä. Sekin olisi vaatinut todennäköisesti edes hiukka harjoittelua.

   Kyllä google on hyvä. Pentti Kahma löytyi. Monipuolinen urheilija. No nykytilanne on mikä on, hädin tuskin kait yli 55 metriä, kun se Krugerkin on lopettanut

   edson

  • Katsotaanpa saako syntymään oikeammin näppäiltyä tekstiä näin aamulla paremmassa valossa, ennen kuin lähtee asioille eli rahhoo tuhlaamaan sen minkä keksii. Tai pitäisiköhän alkaa kirjoittamaan ensin wordin kautta isommilla kirjaimilla ja nähdä sekä omat että koneen sisäisen korjauksen tekemät virheet paremmin ennekuin painaa anna mennä nappulaa
   Menen nyt hakemaan sen pikalämmityspuhaltimen ja yhden öljytäytteisen patterin kylmien ilmojen varalle kun vanhan puhaltimeni lämpövastus kesken käyntiä sanoi itsensä irti. Sitten Bauhausista Eikalle, joka on Örjanin sms mukaan löytänyt takaisin kotiinsa ja sieltä sitten Elisa myymälään asennuttamaan yksi tänään aktivoitu elisa sim sieltä hankittavaan älypuhelimeen. Sen jälkeen alkavatkin taas urheilut ja muut ähräilyt.
   Luultavasti Edsolventkin on ehtinyt siihen mennessä paistaa ja maistaa 5 kiloa muikkuja vaikka minä kylläkin tykkään silakoista enemmän.

  • Editoin tuon pimeässä kirjoitetun "moottorimiestekstin" paremmin luettavaksi, kun siinä oli ihan todellinen tarinakin