Mikä kirkon kolmesta jäsenkehityksestä toteutui?

Anonyymi

Kirkko 2020: Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tulevaisuusselonteko

http://kappeli.evl.fi/kkoweb.nsf/05bf8f4017d617e7c2256f55003b8cb1/f9e59a5b7aa10b2dc22577bb0043269c/$FILE/Kirkko2020-tulevaisuusselonteko.pdf

Antoi kolme tulevaisuus vaihtoehtoa (optimistisen, nykykehityksen ja pessimistisen) miten kirkon jäsenyys tulee kehittymään vuoden 2020 loppuun mennessä. (Sivut 41 ja 42)

"Kuviossa 6 on esitelty kolme mahdollista jäsenkehityksen kulkua. Ensimmäinen, varsin optimistinen skenaario perustuu siihen, että kirkon jäsenistön prosentuaalinen osuus suomalaisista säilyisi nykyisellään (79,7 %). Tällöin kirkon jäsenmäärä olisi vuonna 2020 väestönkasvusta johtuen noin 4,5 miljoonaa. Toinen skenaario perustuu oletukseen, että jäsenkehitys jatkuu samankaltaisena kuin se keskimäärin on jatkunut vuonna 2003 voimaan tulleen uuden uskonnonvapauslain jälkeen. Mikäli kehitys jatkuu tällaisena vuoteen 2020 saakka, kirkon jäseniä on 4,1 miljoonaa ja kirkkoon kuulumisprosentti on 72,8. Kolmas skenaario on pessimistisin. Sen laskelmat perustuvat 2000-luvun synkimpään vuoteen, jolloin jäsenkato kasvoi 10 000 henkeä vuodessa ja kastettujen osuus laski kaksi prosenttia. Näillä laskelmilla päädytään vuonna 2020 noin 3,7 miljoonan jäsenen ja 65,9 prosentin lopputulokseen."

Vaikka kahden viimeisen vuoden muutos luvuista vielä puuttuu, niin jo nyt on selvää, että kirkon kannalta pessimistisin jäsenkehitys on se mikä on toteutunut.

- SuuntaOnSelvä -

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kirkon jäsenmäärä tulee tänä vuonna laskemaan alle 3,8 miljoonan, joten negatiivinen skenaario osuu oikeaan.

    • Näitä olisi aikanaan pitänyt laittaa talteen vaikkapa vuodesta 2000 lähtien. Näkisi missä vaiheessa ennusteet alkavat taittua realistisiksi. Toki pitäisi myös omia ennusteitaan kerätä tasapuolisuuden vuoksi.

      Nythän YLE uutisoi kasteiden vähentymistä, https://yle.fi/uutiset/3-10972603 Jos tuossa ei ole jotain tilastovirhettä, on lasku kiihtynyt selvästi.

      • Anonyymi

        "Vain kolme viidestä kastetaan" on yhtä kuin 60 prosenttia, mutta siinä voi olla pientä pyöristystä ja oikea prosentti ollakin luokkaa 62 (viime vuonna 65). Eihän esim. Tilastokeskus ole julkaissut vielä edes arviota elokuussa syntyneiden määrästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vain kolme viidestä kastetaan" on yhtä kuin 60 prosenttia, mutta siinä voi olla pientä pyöristystä ja oikea prosentti ollakin luokkaa 62 (viime vuonna 65). Eihän esim. Tilastokeskus ole julkaissut vielä edes arviota elokuussa syntyneiden määrästä.

        << "Vain kolme viidestä kastetaan" on yhtä kuin 60 prosenttia, mutta siinä voi olla pientä pyöristystä ja oikea prosentti ollakin luokkaa 62 (viime vuonna 65). Eihän esim. Tilastokeskus ole julkaissut vielä edes arviota elokuussa syntyneiden määrästä. >>

        Tilasto oli elokuun alkuun. Heinäkuun luvuilla joku oli täällä laskenut kasteprosentiksi joku 60,2 tms eli melkoisen reipas tosiasiallinen pudotus tuossa on ollut. Toki nyt uudet luvut taitavat vähän taitaa tuota prosenttia ylöspäin. Sen verran paljon kasteita on raportoitu Kirkontilastot sivuilla viime kuulle.


    • Tällaiset "skenaariot" on laadittu rauhoittelutarkoituksessa. Tekijöillä on ollut kirkon intressi. Ulkopuolinen, jolla on vähänkin tilastomatemaattista kykyä, on nähnyt kehityksen jo kauan siten.

    • Anonyymi

      Kun lukee suomi24:lla juttuja, ihmettelee ettei jäsenkato ole suurempi. Ehkä suurella osalla ihmisistä ei ole kosketusta vihaisiin uskonpuolustajiin, joilla on mielessä vaan valetieteen markkinointi ja aggressiivinen kirjoittelu ateisteista, homoista ja tieteestä heikolla ymmärryksellä. Jostain syystä erityisesti homot tuntuvat olevan aina nykymaailman uskovaisten mielessä ja päivittäisessä diskurssissa se juttu, mitä vastaan tulee hyökätä vaikka miten todellisuudenvastaista juttua pitäisi promotoida.

      • Eipä tämä palsta edustane oikein missään suhteessa keskiarvoväestöä.


    • Anonyymi

      << Näillä laskelmilla päädytään vuonna 2020 noin 3,7 miljoonan jäsenen ja 65,9 prosentin lopputulokseen." >>

      Harmi vaan, että tuo "pessimistisin arvio" taitaa juuri ja juuri pitää. Olisi nimittäin ihan hauska tiedottaa, että "Kirkosta eroaminen on ollut voimakkaampaa kuin kirkko osasi ennusteissaan edes kuvitella". Tarvittaisiin siis melkoisen hyvät kaksi erovuotta, että 3,7 miljoonaa alittuisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3470
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2922
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2810
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2698
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2604
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2405
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      234
      1981
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1837
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1743
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      157
      1632
    Aihe